Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

οντως δεν ενημερωσε κανεναν εγω τυχαια το εμαθα απο το τμημα εξυπηρετησης πελατων. καλο ειναι αμα βρεις καρτες των 3 ευρω και 9 που τωρα εχουνε αντικατασταθει με των 5 και των 10 . δεν αφαιρεται ο φορος του 12% στις παλιες καρτες μονο στις καινουργιες . ανεξαρτητως αν ακουσεις την ωρα που θα ολοκληρωθει η ανανανεωση οτι απο '' 16/9 μπηκε φορος 12% και οτι αφαιρεται απο την καθε καρτα ανανεωσης '' που λεει τωρα οταν πας να βαλεις καρτα.

ρωτησα σε 10 μαγαζια για καρτα των 3 ευρω και δεν βρηκα πουθενα. φαινεται οτι εχουν εξαντληθει πια

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

δεν ειναι οτι πορωνομαι περισσοτερο με την vodafone αλλα λεω την αληθεια για τα πακετα που δεν εχει στην καρτοκινητη της . ενω παραλληλα οι αλλες εταιριες εχουνε . οσο για την panafon(vodafone ) και την τελεστετ(tim-wind) ητανε οι πρωτες στο χωρο τις κινητης τηλεφωνιας και μετα μπηκε η κοσμοτε . οσο για το σημα για την panafon &telestet ξερω οτι δεν ητανε και πολυ χαλια μια χαρα εποιανε. ετσι και αλλιως το σημα διαφερει απο περιοχη σε περιοχη οποτε δεν μπορεις να πεις οτι π.χ. θα παρω αυτη την εταιρεια για να εχω σημα παντου ολο και καπου δεν θα ποιανει οποτε μην ειμαστε προκατελειμενοι.

Άσε εμας τους μεγαλύτερους να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω από άποψη "ιστορίας" στην ελληνική κινητή τηλεφωνία. Όντως πρώτη ήταν η telestet, μετά ακολούθησε η panafon και τρίτη η cosmote. Όταν υπήρχαν μόνο οι telestet και panafon, το σήμα το ψάχναμε με ανιχνευτές και όπου είχε σήμα στήναμε αντίσκηνο! Έπειτα μπήκε η cosmote η οποία είχε "έτοιμες" κεραίες και δε χρειαζόταν να ζητιανεύει χώρους για να νοικιάσει όπως οι άλλες (σκέψου πόσα καταστήματα και κέντρα ΟΤΕ υπάρχουν και θα καταλάβεις...) οπότε από πλεύρας πληθυσμιακής κάλυψης, τις πέταξε εκτός ανταγωνισμού και τις 2. Αυτό ουσιαστικά δεν υπάρχει σήμερα από πλευράς πραγματοποίησης κλήσης (σχεδόν παντού θα βρεις σήμα για να κάνεις κλήση) αλλά υπάρχει και μάλιστα πολύ έντονο από πλευράς ποιότητας επικοινωνίας. Η cosmote έχει πάρα πολλές κεραίες σκορπισμένες με μικρή ισχύ εκπομπής σήματος ενώ οι vodafone και wind έχουν λίγες κεραίες με τεράστια ισχύ εκπομπής σήματος πράγμα που σημαίνει ότι αν είσαι κοντά στην κεραία "ψήνεσαι" κι αν είσαι μακριά από την κεραία έχεις ένα παραμορφωμένο σήμα. Αυτά βέβαια είναι πολύ ψιλά γράμματα για τη μάζα και δεν πολυενδιαφέρουν πολλούς.

Για να τελειώνουμε, σκέψου τις διαφημίσεις περί πληθυσμιακής κάλυψης. Γιατί η vodafone και η wind διαφημίζουν "πληθυσμιακή κάλυψη που ΑΓΓΙΖΕΙ το 100%" και δε διαφημίζουν την αλήθεια όπως η cosmote που λέει 98%; Το 2% σαφώς είναι σε κάτι περιοχές όπως 2-3 καταφύγια στον Όλυμπο και ίσως το νοτιότερο άκρο της Γαύδου. Δε λεν την αλήθεια λοιπόν, γιατί ΔΕΝ είναι καθόλου υπεύθυνες σε τέτοια ζητήματα. Τις ενδιαφέρει μόνο το κέντρο της Αθήνας και το κέντρο της Θεσσαλονίκης αφού από εκεί τα κονομάνε περισσότερο αν το πάμε αναλογικά! Άρα η cosmote έχει και μια κοινωνική πολιτική σα μισο-ψευτο-κρατική που είναι και αυτό για μένα είναι σημαντικότερο από ένα πακέτο με 25 δωρεάν mms και 50 MB δωρεάν internet bandwidth! Αν πας επάνω στον Έβρο, υπάρχουν περιοχές που "πιάνουν" μόνο η cosmote και η turkcell. Αυτά γιατί δεν τα λένε η vodafone και η telestet να τα μάθει ο κόσμος; Δεν είναι ντροπή τους; Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Και τότε γιατί οι περισσότεροι έχουν What's Up?; Μπορεί να μην βγάζει προσφορές όπως η Wind ή η Vodafone, αλλά και τα λίγα πακέτα που βγάζει προσελκύουν τους πιτσιρικάδες που θέλουν να μιλάνε και να στέλνουν sms προς άλλους What's Up? φίλους τους. Για όλα τ'άλλα υπάρχουν και τα συμβόλαια. :p Αλήθεια, οι χρήστες καρτοκινητής δεν ενημερώνονται για τις αλλαγές που έχουν γίνει στις κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας; Ρώτησα ένα φίλο μου αν έχει πάρει κάρτα των 5 ευρώ και μόλις το άκουσε έπεσε από τα σύννεφα. :blink:

Αυτό που είπες είναι η απάντηση στην ερώτηση "γιατί το whats up κρασάρει συνέχεια και σέρνεται τις ώρες αιχμής;"! Ακριβώς επειδή οι περισσότεροι έχουν whats up! Αν οι περισσότεροι είχαν cu, θα συνέβαινε αυτό με το cu! Τώρα το γιατί οι περισσότεροι έχουν whats up, δεν είμαι αρμόδιος να το απαντήσω.. Μάλλον αυτά που γράφω παραπάνω δεν είναι και τόσο... "σενάρια συνομωσίας"! :ninja:

Με τις κάρτες των 5 ευρώ κι εγώ "τα έχω πάρει χοντρά" αν και δεν έχω οικονομικό πρόβλημα για 2 παραπάνω ευρώ το μήνα. Πιστεύω ότι δεν είναι 100% εξαιτίας του φόρου. Μάλλον φταίει και λίγο το ότι "έπεσαν έξω" αφού είναι σαφές ότι δεν περιμένανε τόσο μεγάλη προσέλευση στο πρόγραμμα 2009! Αν και θα ήταν περισσότερο "τίμιο" να το είχαν κάνει από την αρχή του προγράμματος 2009, μου φαίνεται πολύ λογικό.

Με τις κάρτες των 5 ευρώ κι εγώ "τα έχω πάρει χοντρά" αν και δεν έχω οικονομικό πρόβλημα για 2 παραπάνω ευρώ το μήνα. Πιστεύω ότι δεν είναι 100% εξαιτίας του φόρου. Μάλλον φταίει και λίγο το ότι "έπεσαν έξω" αφού είναι σαφές ότι δεν περιμένανε τόσο μεγάλη προσέλευση στο πρόγραμμα 2009! Αν και θα ήταν περισσότερο "τίμιο" να το είχαν κάνει από την αρχή του προγράμματος 2009, μου φαίνεται πολύ λογικό.

πιστευεις δηλαδη οτι μπορει να ξαναδωσουν την προσφορα αλλα με ελαχιστη ανανεωση 5 η και 10 ευρω τον μηνα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

πιστευεις δηλαδη οτι μπορει να ξαναδωσουν την προσφορα αλλα με ελαχιστη ανανεωση 5 η και 10 ευρω τον μηνα?

Έτσι ακριβώς. Πιστεύω πως η επόμενη χρονιά στην καρτοκινητή cosmote θα είναι το ίδιο whats up με φέτος δηλαδή 1000'+1000 sms αλλά με 5 ευρώ το μήνα (για 10 ευρώ λίγο έως πολύ δύσκολο - θα φάνε ξύλο:lol:) και μια καινούρια cosmo-κάρτα όπως το καινούριο της vodafone με δωρεάν χρόνο προς όλους.

Έτσι ακριβώς. Πιστεύω πως η επόμενη χρονιά στην καρτοκινητή cosmote θα είναι το ίδιο whats up με φέτος δηλαδή 1000'+1000 sms αλλά με 5 ευρώ το μήνα (για 10 ευρώ λίγο έως πολύ δύσκολο - θα φάνε ξύλο:lol:) και μια καινούρια cosmo-κάρτα όπως το καινούριο της vodafone με δωρεάν χρόνο προς όλους.

πολυ λενε οτι ολες οι εταιριες μπηκαν μεσα με αυτην την προσφορα. αν ειναι αληθεια, τι θα αλλαξει αν η ελαχιστη ανανεωση γινει 5 ευρω τον μηνα?παλι μεσα δεν θα μπαινουνε?

[sIGPIC][/sIGPIC]

πολυ λενε οτι ολες οι εταιριες μπηκαν μεσα με αυτην την προσφορα. αν ειναι αληθεια, τι θα αλλαξει αν η ελαχιστη ανανεωση γινει 5 ευρω τον μηνα?παλι μεσα δεν θα μπαινουνε?

Όταν ξεκίνησε αυτή η προσφορά, η ελάχιστη ανανέωση που απαιτούνταν για να συμμετέχεις ήταν 3 ευρώ. Μετά μπήκε ο φόρος 12% οπότε απευθείας από τα 3 ευρώ, τα 0.36 ευρώ αφαιρούταν από την κάρτα και κατέληγαν στο Υπουργείο Οικονομικών άρα η cosmote από εκεί που εισέπραττε 3 ευρώ, εισπράττει 2.64 ευρώ! Με τις κάρτες των 5 ευρώ, εισπράττει 4.40 ευρώ, ποσό μεγαλύτερο ακόμα κι από το αρχικό των 3 ευρώ. Γιατί σου περνάει από το μυαλό ότι μπαίνουνε μέσα; Εσύ κι εγώ μπαίνουμε μέσα! Απλά έγινε το συνηθισμένο που γίνεται πάντα σε αυτή τη χώρα. Μπαίνει ένας έμμεσος φόρος και στην τελική τον πληρώνει ο τελευταίος αποδέκτης! Το κράτος φορολόγησε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κι αυτές με τη σειρά τους "φορολόγησαν" εμάς!

Το Κεφάλαιο του Κεφαλαίου Ω Κεφάλαιο... :mad:

Tι μεσα μπαινουνε ρε παιδια? Αφου δεν εχει κανενα κοστος για τις ενδοεταιρικες κλησεις! Εχουν παραμελησει τελειως και το δικτυο οσο παει, και ετσι μονο κερδος εχουν! Υπαρχει κινητικοτητα στην αγορα.Αγοραζουν καθε μηνα καρτες εκει που παλια εβαζε καποιος καθε 5 μηνες! Ποτε θα καταλαβετε οτι μονο εσοδα εχουν?!!Πολλα εσοδα!!Και τωρα με τις 5 αρες ουυυυ ποιος τους πιανει!!!

Όταν ξεκίνησε αυτή η προσφορά, η ελάχιστη ανανέωση που απαιτούνταν για να συμμετέχεις ήταν 3 ευρώ. Μετά μπήκε ο φόρος 12% οπότε απευθείας από τα 3 ευρώ, τα 0.36 ευρώ αφαιρούταν από την κάρτα και κατέληγαν στο Υπουργείο Οικονομικών άρα η cosmote από εκεί που εισέπραττε 3 ευρώ, εισπράττει 2.64 ευρώ! Με τις κάρτες των 5 ευρώ, εισπράττει 4.40 ευρώ, ποσό μεγαλύτερο ακόμα κι από το αρχικό των 3 ευρώ. Γιατί σου περνάει από το μυαλό ότι μπαίνουνε μέσα; Εσύ κι εγώ μπαίνουμε μέσα! Απλά έγινε το συνηθισμένο που γίνεται πάντα σε αυτή τη χώρα. Μπαίνει ένας έμμεσος φόρος και στην τελική τον πληρώνει ο τελευταίος αποδέκτης! Το κράτος φορολόγησε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κι αυτές με τη σειρά τους "φορολόγησαν" εμάς!

Το Κεφάλαιο του Κεφαλαίου Ω Κεφάλαιο... :mad:

στο μονο που διαφωνω ειναι οτι στην πενταρα καρτα αν αφαιρεσεις τον φορο το καθαρο ποσο ανανεωσης που μενει ειναι 4.46 ευρω. κατα τα αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι οι εταιριες μπηκανε μεσα, απλα ειναι μια ειδηση που αναπαραγεται απο πολλους οποτε οφειλουμε να δωσουμε βαση. σχεδιαστηκε με τοση προχειροτητα η προσφορα ωστε να μπουνε μεσα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έλαβα στις 17/9 sms

Η COSMOΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ! ΚΕΡΔΙΣΤΕ 4€ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΟΝΟ ΟΜΙΛΙΑΣ (2€/ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ)! ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ 1 ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5€ ΕΩΣ 30/9/09

Ισχύει άραγε για όλες τις cosmoκαρτες ή επιλεκτικά για όσους έλαβαν το μήνυμα;

Μου ηρθε και εμενα το μυνημα αλλα με 6€ ανανεωσα μεχρι 30/09 με 10€

ΑΛΛΑ δεν μπηκαν ακομα τα 6€ / 2 !

Μου ηρθε και εμενα το μυνημα αλλα με 6€ ανανεωσα μεχρι 30/09 με 10€

ΑΛΛΑ δεν μπηκαν ακομα τα 6€ / 2 !

θα μπουνε σιγουρα, απλα μπορει να μην μπαινουνε αμεσως

[sIGPIC][/sIGPIC]

στο μονο που διαφωνω ειναι οτι στην πενταρα καρτα αν αφαιρεσεις τον φορο το καθαρο ποσο ανανεωσης που μενει ειναι 4.46 ευρω. κατα τα αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι οι εταιριες μπηκανε μεσα, απλα ειναι μια ειδηση που αναπαραγεται απο πολλους οποτε οφειλουμε να δωσουμε βαση. σχεδιαστηκε με τοση προχειροτητα η προσφορα ωστε να μπουνε μεσα?

Η προσφορά δε σχεδιάστηκε με προχειρότητα, απλά είχε πολύ περισσότερη προσέλευση απ' όσο περίμεναν. Γι' αυτό άλλωστε γ@μιέτ@ι και το δίκτυο τις ώρες αιχμής αλλά κάποιοι έχουν βούτυρο στο μυαλό τους και δε θέλουν να το καταλάβουν αυτό το πράγμα! :wacko:

Το ίδιο πράγμα κάνουμε και όταν μποτιλιαριζόμαστε σε ένα δρόμο! Βρίζουμε την Πολιτεία αλλά δε βρίζουμε λίγο και τους εαυτούς μας που έχουμε από 4 αυτοκίνητα ο καθένας και δεν περπατάμε ούτε μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα. Ξέρω άτομα που έχουν 3-4 whats up και μιλάνε 2-3 ώρες την ημέρα!! :dash:

θα μπουνε σιγουρα, απλα μπορει να μην μπαινουνε αμεσως

μπηκαν τα 3€ πριν λιγο!

Ευχαριστω για την απαντηση...

Και σε μένα μπήκαν τα 2€ που μου είχε "υποσχεθεί" η Cosmote... Περιμένω άλλα 2€ τον άλλο μήνα!

εγω βασικα περιμενω ακομα να μου ερθει αυτο το μηνυμα της προσφορας. οσο και αν ειναι αυτη

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και σε μενα μπηκαν 3 ευρω. Αλλα μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι μπηκαν? Δεν καταλαβα.

ειναι μερος μιας προσφορας. θα μπουνε αλλα τρια τον επομενο μηνα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχω ερώτηση, αν ξέρει κάποιος, ας μου απαντήσει: Στην Cosmokarta, όταν παίρνεις προς τα 2 νούμερα που έχουν δηλωθεί για χρέωση με 1λεπτό/λεπτό ομιλίας, αφαιρούνται πρώτα τα 45' λεπτά ή χρεώνεσαι με την χρέωση του 1λεπτού/λεπτό?

ειναι μερος μιας προσφορας. θα μπουνε αλλα τρια τον επομενο μηνα

Τι προσφορά είναι αυτή; Σε όλους θα μπουν; Σε μένα δε μπήκε τίποτα... :baby:

Τι προσφορά είναι αυτή; Σε όλους θα μπουν; Σε μένα δε μπήκε τίποτα... :baby:

Μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο στάλθηκε ένα μήνυμα του τύπου, βάλτε 5€ μέχρι 30/9 και στους 2 επόμενους μήνες θα σας πιστώσουμε δωρεάν από 2€ για κάθε μήνα. Αν δεν σου ήρθε απλά δε θα σου πιστωθούν! :p

Λογικά θα ήρθε σε όσους χρησιμοποιούν σχετικά λίγο την cosmokarta τους... Εγώ πάντως την χρησιμοποιώ μόνο για το 1 λεπτό/λεπτό...

Μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο στάλθηκε ένα μήνυμα του τύπου, βάλτε 5€ μέχρι 30/9 και στους 2 επόμενους μήνες θα σας πιστώσουμε δωρεάν από 2€ για κάθε μήνα. Αν δεν σου ήρθε απλά δε θα σου πιστωθούν! :p

Λογικά θα ήρθε σε όσους χρησιμοποιούν σχετικά λίγο την cosmokarta τους... Εγώ πάντως την χρησιμοποιώ μόνο για το 1 λεπτό/λεπτό...

Α για cosmo-κάρτα μιλάμε; Εντάξει... Εγώ whats up εχω!! Λέω κι εγώ... :lol:

Έχω ερώτηση, αν ξέρει κάποιος, ας μου απαντήσει: Στην Cosmokarta, όταν παίρνεις προς τα 2 νούμερα που έχουν δηλωθεί για χρέωση με 1λεπτό/λεπτό ομιλίας, αφαιρούνται πρώτα τα 45' λεπτά ή χρεώνεσαι με την χρέωση του 1λεπτού/λεπτό?

Στην Cosmokarta ( όπως και στο F2G) Αφαιρούνται από τα 45 λεπτά .

Στην άλλη εταιρεία αφαιρείτε από το 0.01

οχι απλα βλακεια, γκαφα ολκης. αυτοματα καταργει το πολυδιαφημισμενο bonus της.

Οντως πολυ χασουρα αυτο! Τρωει καποιος το μπονους του σε ομιλια με 2 αριθμους με ασημαντη χρεωση! Πολυ πιο προσεγμενα τα πακετα της βονταφον.

Οντως πολυ χασουρα αυτο! Τρωει καποιος το μπονους του σε ομιλια με 2 αριθμους με ασημαντη χρεωση! Πολυ πιο προσεγμενα τα πακετα της βονταφον.

Και πιο πλήρη από πακέτα... Ειδικά το νέο καρτοκινητό Vodafone, δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με την Cosmoκάρτα. Ελπίζω να κάνει κάτι η Cosmote, γιατί έτσι όπως την έχει παρατήσει την Cosmoκάρτα, είναι εντελώς ασύμφορη. Σκεφτόμουν να μεταφέρω κάποια στιγμή το βασικό μου νούμερο στην Cosmoκάρτα (μετά από μερικούς μήνες που θα πάω φαντάρος), αλλά είμαι με πάρα πολλά ερωτηματικά. Προτιμώ να έχω μια Cosmoκάρτα με Dual sim adaptor και να την χρησιμοποιώ ελάχιστα μόνο για 2 νούμερα που θέλω και το Vodafone CU που έχω για πρώτο νούμερο, να το μετατρέψω σε International για να έχω φθηνές κλήσεις προς όλους.

Γενικά δηλαδή για πρώτο νούμερο η Cosmoκάρτα δεν είναι... Μόνο για την υπηρεσία 1λεπτό/λεπτό είναι. Τα υπόλοιπα που (δεν) έχει δεν σε συμφέρουν καθόλου.

Tι μεσα μπαινουνε ρε παιδια? Αφου δεν εχει κανενα κοστος για τις ενδοεταιρικες κλησεις! Εχουν παραμελησει τελειως και το δικτυο οσο παει, και ετσι μονο κερδος εχουν! Υπαρχει κινητικοτητα στην αγορα.Αγοραζουν καθε μηνα καρτες εκει που παλια εβαζε καποιος καθε 5 μηνες! Ποτε θα καταλαβετε οτι μονο εσοδα εχουν?!!Πολλα εσοδα!!Και τωρα με τις 5 αρες ουυυυ ποιος τους πιανει!!!

Οι εταιρείες δεν «μπήκαν μέσα» πρακτικά αλλά απλά έχασαν εν δύναμη έσοδα από την χρήση καρτοκινητής! Εγώ προσωπικά έχοντας ως κύριο νούμερο ένα whats up πήρα ένα CU και ένα FTG για την «προσφορά της χρονιάς»! Στο CU και στο FTG βάζω απλά 3 € τον μήνα κα δεν καταναλώνω τίποτα! Στο τέλος του χρόνου θα έχω 36 € στο CU και στο FTG τα οποία θα μείνουν εκεί για πολύ καιρό μέχρι να βγάλει κάποια καλή προσφορά η Vodafone ή η Wind. Οπότε η Vodafone και η Wind κέρδισαν από εμένα από 36€ έκαστη τα οποία ειδάλλως δεν θα τους τα έδινα ποτέ! Η Cosmote όμως έχασε πολύ περισσότερα γιατί αν δεν είχα CU και FTG θα έκανα τις κλήσεις από Whats up και θα χρεωνόμουν!

.

Τοσο δυσκολο ειναι πια να βγαλουν πακετα ομιλιας προς τρίτους;;;

Ειναι δυνατόν να υπάρχει στο ακρως ανταγωνιστικο δίκτυο και εσυ να μην εχεις;;;

Ειπαμε μεχρι πρότεινος όντως η Κοσμοκαρτα μας ηταν συμφέρουσα αλλα πλέον ειναι ασύμφορη.

Δεν μπορουν να κάτσουν να το σκεφτούν;;;

Ειναι δυνατόν;;;

Γιατί το έχουνε αμελήσει;;

Μη σας πω πως ακόμα δεν πήρανε χαμπάρι τι συμβαίνει στον ανταγωνισμό!!!! :angry::angry::angry: