Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ που έχω έναν όγκο της τάξης των 8,2GB με ενεργοποιήσεις των 500ΜΒ, της φοιτητικής προσφοράς των 600ΜΒ, του δώρου του καλοκαιριού 2012 με 1,5GB και συντήρησης κάθε μήνα με το πακέτο των 60ΜΒ, παίζει να έχω σοβαρή ταχύτητα 4G;

Ή ενώ θα πιάνω σήμα 4G, θα κατεβάζω με ταχύτητες 3G;

Siemens C10, Nokia 3210, Sony Ericsson T68i, Nokia 6600 Original Black, Nokia N70 Music Edition, Nokia 6300 Original White, Apple iPhone 3GS White, Apple iPhone 4S,

Apple iPhone 4, Nokia 6700 Slide Petrol Blue

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εγώ που έχω έναν όγκο της τάξης των 8,2GB με ενεργοποιήσεις των 500ΜΒ, της φοιτητικής προσφοράς των 600ΜΒ, του δώρου του καλοκαιριού 2012 με 1,5GB και συντήρησης κάθε μήνα με το πακέτο των 60ΜΒ, παίζει να έχω σοβαρή ταχύτητα 4G;

Ή ενώ θα πιάνω σήμα 4G, θα κατεβάζω με ταχύτητες 3G;

Σε ό,τι αφορά το What's Up, για να έχεις δικαίωμα στην πρόσβαση του 4G, πρέπει να ενεργοποιήσεις το πακέτο των 500ΜΒ. Επομένως, ακόμα κι αν έχεις μαζεμένα κάμποσα GB, αν ανανεώσεις με 60ΜΒ νομίζω ότι θα σου γυρίσει την ταχύτητα σε 3G. Αν ανανεώσεις με πακέτο 500άρι, θα σου το ξαναγυρίσει σε 4G. Άρα, αν την τελευταία φορά που ανανέωσες ήταν με πακέτο 60άρι, βάλε ένα 500άρι για να έχεις ξανά 4G.

Όσον αφορά την ταχύτητα του 4G, σαφώς εξαρτάται από την περιοχή στην οποία είσαι. Κατά κανόνα στα κέντρα των μεγάλων πόλεων έχεις πολύ καλή ταχύτητα. Προσωπικά μέτρησα μέχρι και 50Mbps με το δικό μου κινητό.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

απορω αυτοι που δεν εχουνε adsl στο σπιτι και εχουνε μονο στικακι τι κανουνε; που δεν τους φτανει ο ογκος; θα μου πειτε δεν κατεβαζουνε ολοι ταινιες ουτε χρησιμοποιουνε πολυ το youtube!

Είναι πρόβλημα αυτό...:(

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα σύνδεσης σε 2 ξεκλείδωτα δίκτυα της γειτονιάς με το λάπτοπ, αφού τα κλείδωσαν/εξαφανίστηκαν, χρησιμοποίησα ένα usb-router με κάρτα wind free 2 go.

Ενώ πρόσεχα πολύ την χρήση (συμπίεση με opera, αποφυγή βίντεο κλπ) και χρησιμοποιούσα κι άλλες κάρτες -πέραν της βασικής- με προσφορές τύπου "300MB δωρεάν για 2 μήνες" δεν με συνέφερε -αφού ενεργοποιούσα και 2 τουλάχιστον πακέτα 5€/1Gb- οπότε έβαλα σύνδεση σταθερού.;)

Είναι πρόβλημα αυτό...:(

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα σύνδεσης σε 2 ξεκλείδωτα δίκτυα της γειτονιάς με το λάπτοπ, αφού τα κλείδωσαν/εξαφανίστηκαν, χρησιμοποίησα ένα usb-router με κάρτα wind free 2 go.

Ενώ πρόσεχα πολύ την χρήση (συμπίεση με opera, αποφυγή βίντεο κλπ) και χρησιμοποιούσα κι άλλες κάρτες -πέραν της βασικής- με προσφορές τύπου "300MB δωρεάν για 2 μήνες" δεν με συνέφερε -αφού ενεργοποιούσα και 2 τουλάχιστον πακέτα 5€/1Gb- οπότε έβαλα σύνδεση σταθερού.;)

εννοω οτι δεν βολευει να εχεις στικακι με ογκο χρεωση αμα βλεπεις youtube και ταινιες

ναι ειναι σφαιρατο το ιντερνετ και αυτο μου αρεσει αλλα σημερα εφαγα ολο μου τον ογκο στην wind ειχα βαλει 1gb και 300 mb δωρο απο το log and win , δεν καταλαβα ποτε πηγε 500mb και μπαινω πριν λιγο και μου βγαζει 5mb .. και φρικαρα διοτι δεν ειχα κανει πολυ χρηση , μονο το anitvirius μου πεταξε οτι εκανε ενημερωση και οτι να κανω καποια ενημερωση σε αλλα προγραμματα μαλλον απο αυτο μου χαθηκε ο ογκος αλλα ειναι ασχημο, ενω εχει τελεια ταχυτητα πρεπει να απομωνωνει καποιος τις ενημερωσεις και να μπορει να μην χανει ογκο τζαμπα , επισης να μην φορτωνει φωτογραφιες παρα μονο οταν πραγματικα χρειαζονται αλλα το youtube πως θα το βλεπει; για να καταναλωνει λιγοτερο όγκο;. ή να βλεπει κατι online πχ σειρα και να καταναλωνει λιγοτερο όγκο;. δεν παλευεται να σου τρωει ογκο ενω δεν το χρειαζεσαι.. τι μπορουμε να κανουμε;.

Νέα προσφορά στο whatsup, ισχύει από χθες μέχρι 17/11/14.

Με κάθε ενεργοποίηση πακέτου call them all (300-600-plus) μέσα από το whatsup application ή m.whatsup.gr, δώρο επιπλέον 300' προς whatsup για 7 μέρες.

Επειδή σε τρείς εβδομάδες φεύγω για εξωτερικό και έχω παραδόσει το εταιρικό που είχα τι μου προτείνεται για το διάστημα που μεσολαβεί ?

Γει. Εχω χρόνια να ασχοληθώ με καρτοκινητη και εχω χάσει λίγο την μπαλα.. Τωρα εχω συμβολαιο cosmote περίπου 20€ 50 λεπτα προς ολους 60 sms 250 MB.

Γενικα με καλύπτει. Δε μιλαω πολυ. Θελω κατι φθηνότερο ομως.

1. Καταρχην οι προσφορές που διαβαζω στο internet, ισχύουν για μεταφορα απο συμβολαιο cosmote σε cosmocarta, ή πρεπει να κανω νεα συνδεση με καρτα? Γιατι χρειάζομαι το ιδιο νουμερο.

2. Υπάρχει καρτα με χρονο ομιλιας, sms, και ιντερνετ ενσωματομενα, ή πρεπει να επιλεξω 3 πακετα για να τα εχω ολα?

3. Βρηκα αυτα:

200 λεπτα 5€

http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T07/xml/Personal__article__article_200_lepta/section/Prepaid_COSMOKARTA

500 ΜΒ 5€

http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T07/xml/Personal__article__article_Internet_Monthly_Pass200_ck/section/Prepaid_COSMOKARTA

Με 10 € εχω και τα 2? Sms δεν εχω? Γιατι καμια 60ρια το μηνα στελνω.

Δεν υπαρχει ολοκληρωμενο πακετο να εχει καποια πραγματα?

Ευχαριστω εκ τον προτέρων

Λοιπόν, σήμερα έβαλα κάρτα γιατί μου λήξανε τα πακέτα στο what's up (φοιτητικό) και μαζί με το bonus που πήρα έχω περίπου 1900ΜΒ. Ξεκινάω speedtest σε 4G με το Xperia Z που έβαλα την καρτούλα μου, και παρατηρείται το κλασσικό όπως γινόταν μέχρι τώρα. Δηλαδή στο ξεκίνημα του test κάνει ένα peak αρκετά ψηλά και μετά μειώνεται συνεχώς η ταχύτητα με τελικό αποτέλεσμα τα 13mbps. Σημειωτέον πως στον ίδιο χώρο με την ίδια συσκευή ρυθμισμένη σε 3G έπιασε σχεδόν την ίδια ταχύτητα. Επειδή θέλω να δοκιμάσω αν έχει "κόφτη" το φοιτητικό, έβαλα λίγο παραπάνω κάρτα ώστε να αγοράσω και ένα πακέτο των 5€ που έχει τουλάχιστον την ένδειξη 4G στη σελίδα τους. Αλλά πριν το κάνω αυτό πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση να ρωτήσω μπας και ξέρουν τίποτα. Ανέφερα πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού bonus του 1GB έπιανε τρελές ταχύτητες της τάξεως των 108mbps και μάλιστα εκτός Αθηνών(Τήνο) που βρισκόμουν, και αμέσως μόλις τελείωσε η προσφορά και άρχισε να χρησιμοποιεί τα "δικά" μου MB στο ίδιο μέρος με το ίδιο τηλέφωνο δεν ξεπέρασε ποτέ τα 15. Και έπειτα μόλις γύρισα Αθήνα ποτέ δεν είδα ταχύτητες μεγαλύτερες των 15mbps. Επίσης ανέφερα πως είδα με τα μάτια μου φωτογραφίες με speedtest σε WU και συμβόλαιο που είχε πολλαπλάσια ταχύτητα το 2ο στο ίδιο σημείο. H απάντηση που μου έδωσε αρχικά είναι πως δεν πρέπει να με περιορίζει κάτι, κατάλαβε απόλυτα τι έλεγα και μου ζήτησε λίγο χρόνο να το κοιτάξουν στο τεχνικό τμήμα και θα με πάρουν. Για να δούμε. Θα ενημερώσω για το τι θα μου πουν.

Γει. Εχω χρόνια να ασχοληθώ με καρτοκινητη και εχω χάσει λίγο την μπαλα.. Τωρα εχω συμβολαιο cosmote περίπου 20€ 50 λεπτα προς ολους 60 sms 250 MB.

1. Καταρχην οι προσφορές που διαβαζω στο internet, ισχύουν για μεταφορα απο συμβολαιο cosmote σε cosmocarta, ή πρεπει να κανω νεα συνδεση με καρτα? Γιατι χρειάζομαι το ιδιο νουμερο.

2. Υπάρχει καρτα με χρονο ομιλιας, sms, και ιντερνετ ενσωματομενα, ή πρεπει να επιλεξω 3 πακετα για να τα εχω ολα?

3. Βρηκα αυτα:

200 λεπτα 5€

http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T07/xml/Personal__article__article_200_lepta/section/Prepaid_COSMOKARTA

500 ΜΒ 5€

http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T07/xml/Personal__article__article_Internet_Monthly_Pass200_ck/section/Prepaid_COSMOKARTA

Χρειάζεσαι 16Ε κάρτα το μήνα για όλα (4Ε-100 μηνυματα, 5Ε-200 λεπτα, 5Ε-500ΜΒ).

Χρειάζεσαι 16Ε κάρτα το μήνα για όλα (4Ε-100 μηνυματα, 5Ε-200 λεπτα, 5Ε-500ΜΒ).

Ευχαριστω. Φαντάζομαι εχεις βαλει και φπα, γιατι το αθροισμα βγαζει 14 :lol:

Αν δεν αγορασω με 4€ μηνυματα, θα εχω απλα θα τα χρεώνομαι παραπάνω και θα αφαιρουνται απο το χρονο ομιλιας?

Εχω αρχισει και 'φορτωνω' με τις προσφορες.

Πχ εμενα με ενδιαφερει το νετ.

200mb montly pass?

Σοβαρα ρε cosmote?

Που ζουμε, στην Γκαμπόν στις σπηλιές;

Αλλα ξερεις, 500mb προσφορα λεει.

Τι προσφορα, σαν τα 300 λεπτα δωρεαν χρονο που εδινε, και τα κοψε, και ζητα τωρα 3€ το μηνα για να στα δωσει;

Και φυσικα, δεν μπορω να εχω 'γενικο' πακετο to 'daily pass', να ενεργοποιησω αν θελησω το 'monthly pass', και αν ληξει το 'monthly' να γυρισει σε 'daily'. Δεν γινεται; Γινεται; Δεν γινεται.

Δεν φτανει που το 'monthly' τους ειναι ψιχουλα, μας περιμενει στην γωνια να μας τα παρει μολις ξεπερασουμε το γελοίο όριο των 200 ή 500mb.

Όσο και να προσπαθουν να ισοφαρισουν τη χασουρα απο τα sms και voice, δοξα τω θεο, το free wifi εξαπλωνεται παντου μα παντου, οποτε να βαλουν τα πακετα data τους εκει που γνωριζουν.

Και τις 'προσφορες' τους επισης.

3. Βρηκα αυτα:

200 λεπτα 5€

500 ΜΒ 5€

Σου έστειλα pm

Αν δεν αγορασω με 4€ μηνυματα, θα εχω απλα θα τα χρεώνομαι παραπάνω και θα αφαιρουνται απο το χρονο ομιλιας?

Όλα τα έβαλα. Με 16Ε θα σου μπουν καθαρά 14,3. Αν δεν αγοράσεις πακέτο μηνυμάτων θα αφαιρούνται από το υπόλοιπο (αν έχεις μέσα).

Ανακοίνωση Προγραμματισμένης Αναβάθμισης Συστημάτων 23/10/2014

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών αναβάθμισης των συστημάτων της COSMOTE από την 00:00 π.μ

έως και 06:00 π.μ της 23/10/2014, δε θα είναι δυνατή η Ενεργοποίηση Υπηρεσιών, η Ανανέωση Χρόνου

Ομιλίας, η Ενημέρωση διαθέσιμου Χρηματικού Υπολοίπου και διαθέσιμου Υπολοίπου σε λεπτά ομιλίας,

SMS και ΜΒ για τους συνδρομητές Καρτοκινητής & ΚαρτοΣυμβολαίου της COSMOTE

http://goo.gl/2BKg5v

Αμα δεν χρειαζεσαι 500 mb μπορεις με 7€ να εχεις 250mb και 100 sms προς ολους.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά αλλά επειδή πολλοί από αυτούς που είχαν δωρεάν 300 λεπτά με ανανεωση χρονου 10€ παραπονέθηκαν οτι μετά την τροποποίηση που έγινε (400 λεπτά αντί 300 με αυτόματη χρέωση 3€) δεν ήθελαν την προσφορά θα πρέπει να μάθουν ότι καλώντας το 1330 επιλογή 6 και στην συνέχεια επιλογή 1 μπορούν να διαγράφουν από την προσφορά. Να δούμε πόσοι θα διαγράφουν σπό μία προσφορά που με 6€ έχεις 800 λεπτά χρόνου ομιλίας κσι λόγο ανανέωσε ων εχεις κσι 12€ για πακετο internet και πακέτο sms

Δεν ξερω ποσοι θα διαγραφουν απο την επι πληρωμη προσφορα.

Ξερω ομως οτι καρτα θα μπαινει αραιότερα.

Να δούμε πόσοι θα διαγράφουν σπό μία προσφορά που με 6€ έχεις 800 λεπτά χρόνου ομιλίας κσι λόγο ανανέωσε ων εχεις κσι 12€ για πακετο internet και πακέτο sms

Προφανώς μιλάς για 2 ανανεώσεις των 10€. Εκτός του ότι καθαρά μένουν λιγότερο από 12, ενδεχομένως να ήταν καλή περίπτωση αν είχαμε χρέωση με το λεπτό. Με 3 λεπτά ελάχιστη δεν είναι τόσο εντυπωσιακό. Επίσης εκτιμώ πως η πλειοψηφία που έκανε χρήση του bonus δεν έβαζε κάρτα πάνω από μια φορά. Για αυτούς μάλλον ασύμφορο είναι γιατί δεν μένει με το νέο καθεστώς ούτε ένα καθαρό 5ευρω για αγορά πακέτου. Αν λάβει υπόψιν του κανείς πως υπάρχουν ανταγωνιστές που προσφέρουν πιο συμφέρουσες προτάσεις (π.χ. internet με ανανέωση 10€, πακέτα ομιλίας με χρέωση ανά δευτερόλεπτο) δεν βλέπω το λόγο να παραμείνει κάποιος στο πρόγραμμα αυτό, εντός φυσικά αν καλύπτεται με τα 400 λεπτά και μόνο.

Επειδη εχω χασει τις εξελιξεις, εχω μια ερωτηση: με την ανανεωση των 10€ χρεωνεσαι 3€ και παιρνεις 400 λεπτα. Με το υπολοιπο ποσο που απομενει στην καρτα μπορεις να αγορασεις αλλα 400 λεπτα? Ευχαριστω.
The day is my enemy, the night my friend

Όχι δε μπορείς. Όπως έγραψα και προηγουμένως, ο φίλος πιο πάνω υποθέτω πως εννοεί να κανείς 2 ανανεώσεις των 10€ παίρνοντας 2χ400' και θα σου μείνουν στην κάρτα περίπου 12€(~11,60 για την ακρίβεια) ώστε να αγοράσεις πακέτα για internet και SMS.

@ Mark_k ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
The day is my enemy, the night my friend