Jump to content

Cosmote: Συμβόλαια κινητής: Επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στείλανε προτάσεις ανανέωσης στο κινητό του πατέρα, λήγει 12/6. 

*Στον ίδιο ΑΦΜ υπάρχει σταθερή/tv και μερικά κινητά της οικογένειας κτλ στο MagentaONE. 

Τώρα έχει:

COSMOTE Mobile ΚαρτοΣυμβόλαιο 9GB

18,38€

Οι προσφορές ανανέωσης στο APP:

COSMOTE GIGAMAX 35GB 

28,02€ 

170€ επιδότηση συσκευής 

COSMOTE GIGAMAX 70GB

22,80€

COSMOTE GIGAMAX 100GB

24,25€

COSMOTE GIGAMAX 35GB 

22,29€

Εσείς πως τις βλέπετε τις προτάσεις; Αν και είναι λίγο νωρίς, πιστεύετε γίνεται κάτι καλύτερο; Γενικά δεν χαλάει πολλά GB, αντε 15-20 μερικές φορές για COSMOTE TV στο κινητό ή Netflix. 

Τον ενδιαφέρει κυρίως σταθερή τιμή και καλύτερη επιδότηση..

8 ώρες πριν, opmgls said:

Σωστά αυτά που γράφεις αλλά στον επόμενο κύκλο τιμολόγησης θα του επέστρεφαν άραγε τα 23€ αν δεν διαμαρτύρονταν;

Όχι, δεν θα του τα επέστρεφαν. Απλά έχουμε συνηθίσει να παίρνουν αυτή τη διαφορά έκπτωσης σε κάθε ανανέωση, περίπου όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουν αύξηση κάθε χρόνο "λόγο πληθωρισμού".

1 hour ago, minast said:

Όχι, δεν θα του τα επέστρεφαν. Απλά έχουμε συνηθίσει να παίρνουν αυτή τη διαφορά έκπτωσης σε κάθε ανανέωση, περίπου όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουν αύξηση κάθε χρόνο "λόγο πληθωρισμού".

Καλημέρα. Καμία σχέση τα δύο αυτά που περιγράφεις. Το ένα είναι όρος της σύμβασης ενώ το άλλο είναι "λάθος" στην τιμολόγηση... 

8 minutes ago, makisg4 said:

Καλημέρα. Καμία σχέση τα δύο αυτά που περιγράφεις. Το ένα είναι όρος της σύμβασης ενώ το άλλο είναι "λάθος" στην τιμολόγηση... 

Εγώ ισχυρίζομαι ότι έχουν σχέση.

Και τα δύο είναι λεπτομέρειες που κάνουν καλύτερη τη ζωή των παρόχων εις βάρος των συνδρομητών. Ειδικά η αύξηση θα ήταν παράνομη εάν δεν προβλεπόταν σε ΦΕΚ και κατ' επέκταση στη σύμβαση, γι' αυτό και μετά από το σχετικό lobbying εγκρίθηκε από την ΕΕΤΤ.

Το άλλο είναι απλά "συστημικό" - ο τρόπος που δουλεύει το σύστημα - και μόλις κάναμε κύκλο και γυρίσαμε στην πρώτη παρατήρηση 🙂

Μπορώ να σκεφτώ πολλά περισσότερα παραδείγματα, τα οποία μπορεί να έχουν σημειολογικές διαφορές, αλλά κατά βάση μοιράζονται ότι ο πάροχος που έχει την ισχύ στη διμερή σχέση με τον πελάτη εν γένει προτιμάει να στήνει τις διαδικασίες όσο πιο εύκολα και ωφέλιμα για τον ίδιο.

Σας μεταφέρω ιστορία συναδέλφου: Πριν από κανένα μήνα του έληξε το τρέχων συμβόλαιο με την Vodafone το οποίο του προσέφερε απεριόριστη ομιλία κάποια μηνύματα και 20 GB τα οποία λόγω του σταθερού γίνονταν 40 GB με διπλασιασμό σε ισχύ και πληρώνει 14 και κάτι ευρώ τον μήνα. Ο συνάδελφος είχε φύγει από την Cosmote καθώς με 15 ευρώ κάρτα που έβαζε κάθε μήνα έπαιρνε πολύ λιγότερες παροχές. Πριν από μιάμιση με δύο εβδομάδες τον παίρνει τηλέφωνο μία ευγενική κύρια από την Cosmote και του λέει πως είχε καταγραφεί τότε σε προγενέστερη συνομιλία πριν από δύο χρόνια πως ο λόγος που φεύγει είναι πως δεν τον καλύπτουν οι παροχές και γενικότερα η σύγκριση ποιότητας-τιμής και του προσέφερε το Gigamax Unlimited στα 19,90 ευρώ τον μήνα. Εκεί της είπε πως έχω να πληρώσω και την ρήτρα,ένα μικρό ψεματάκι δηλαδή,και του έδωσε και δύο πάγια δώρο. Την επόμενη ημέρα ήρθε μήνυμα από την Vodafone πως κατατέθηκε αίτημα για φορητότητας κλπ. Αφού πέρασαν αρκετές ημέρες και δεν είχε γίνει τίποτα πήρε τηλέφωνο στην Cosmote και του είπαν πως φταίει η Vodafone. Σε επικοινωνία με την vf διαπιστώθηκε πως η vf έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Cosmote,αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Πάντα η Cosmote έριχνε το μπαλάκι στην Vodafone και δεν δέχονται να κάνουν καν εσωτερικό έλεγχο. Με τα πολλά ένας υπάλληλος του άνοιξε επείγον αίτημα και υποθετικά θα λαμβάνει απάντηση σε δύο εργάσιμες αλλά τίποτα. Τελικά θα συνεχίσει με την Vodafone καθώς απηύδησε με την όλη φάση 

Σε φίλο έδωσαν Gigamax 35GB στα 10,99€+ΦΠΑ σταθερή τιμή 24 μήνες, αρχική πρόταση ανανέωσης ~23€. Μετά από παζάρια αφού πήραν τηλέφωνο έφτασαν στα 17€, αφού την άκουσαν για το σήμα στη περιοχή του το έδωσαν 11€.

14 minutes ago, georgemv said:

Αν συνέχιζε ετσι, σε λίγο θα τον πλήρωναν αντι να πληρώνει 

Βέβαια, η τιμή είναι με άλλα 2 κινητά (1 καρτοκινητό, 1 ΚαρτοΣυμβόλαιο 8GB) και σταθερή ADSL 24Mbps. Όλα μαζί στο MagentaONE. (Δεν είναι νέες συνδέσεις, τα είχε και πριν την ανανέωση).

BeAUDlI.md.gif

Είχε ζητήσει 5G WiFi άλλα δε το δίνουν ακόμα. Πάντως έχουν πει ότι θα τη φτιάξουν τη περιοχή. Ευκαιρία για FWA αφού μόνο ADSL υπάρχει και δεν είναι για UFBB.

Edited by elkons

On 31/3/2026 at 3:39 ΜΜ, Gv2008 said:

Σε περίπτωση που θέλετε να φύγετε από πάροχο θα δώσετε μια περιοχή που δεν έχει κάλυψη και αφού δουν πως όντως υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή θα ζητήσετε να γίνει καταγραφή στην καρτέλα. Έπειτα γίνεται κανονικά φορητότητα στον πάροχο της επιλογής σας και σε περίπτωση άρνησης πίστωσης του πέναλτι, με μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ σβήνεται. Εγώ δεν απευθύνομαι καν στον πάροχο πλέον, στέλνω κατευθείαν στην εεττ

Καλημέρα , 

μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες για αυτό ; 

Αυτό που η κοσμοτε πουλάει πιο ακριβά, λόγω υποδομών και αθέμιτου ανταγωνισμού και ότι άλλο λέμε εδώ, δε στηρίζεται πουθενά, γιατί στις φορητότητες επανέρχεται με τιμές χώμα. 

Καλησπερα παιδια 

Θελω την αποψη σας.

Το συμβολαιο που χα στην cosmote εληξε τον 4/26 ( 2 κινητα unlimited+ vdsl 100/10 σε magenta one).

Πληρωνα για τα παραπανω 65 ευρω το μηνα.

Δεν με ενημερωσαν οτι εληξε το προγραμμα ( το πηρα ειδηση απο τις αυξημενες χρεωσεις) και μετα απο τα παραπονα που τους ειπα οτι δεν με ειδοποιησαν μου δωσαν προσφορα για τα παραπανω με ταχυτητα σταθερου 300/150 με 69€!

Αφου τους ειπα οτι προσφορα δεν σημαινει παραπανω χρηματα δικαιολογηθηκαν οτι το προγραμμα που χα δεν διατιθεται πια...

Πηρα vodafone για προσφορα και μου παν γυρω στα 59 € με την αυξηση μετα απο ενα χρονο περιπου 4€.

Δεν μπορω να πω οτι σαν πρωην χρηστης της vodafone τρελλαθηκα με την cosmote ειδικα στα μερη που κινουμαι ( Αιγαλεω-Περιστερι).

Θα παρω και nova αν και την φοβαμαι...

Καμμια ιδεα?

On 17/4/2026 at 10:27 ΜΜ, hercoulis said:

Αυτό που η κοσμοτε πουλάει πιο ακριβά, λόγω υποδομών και αθέμιτου ανταγωνισμού και ότι άλλο λέμε εδώ, δε στηρίζεται πουθενά, γιατί στις φορητότητες επανέρχεται με τιμές χώμα. 

Και για υποδομές κλαιν μαιν και εξυπηρέτηση ακόμα πιο κλάιν μάιν..

Σημερα με πηρε τηλεφωνο η nova για προσφορα και οταν της ειπα οτι μου χουν κανει καλυτερη απαντησε με νοημα η vodafone σας την εκανε...οταν της ειπα που το καταλαβε μου απαντησε φυσιολογικο ειναι να κανει την καλυτερη προσφορα αφου σε λιγο καιρο θα πωληθει....λετε?

Υγ.ειμαι συνδρομητης cote

Edited by johnnybegood

3 ώρες πριν, johnnybegood said:

Σημερα με πηρε τηλεφωνο η nova για προσφορα και οταν της ειπα οτι μου χουν κανει καλυτερη απαντησε με νοημα η vodafone σας την εκανε...οταν της ειπα που το καταλαβε μου απαντησε φυσιολογικο ειναι να κανει την καλυτερη προσφορα αφου σε λιγο καιρο θα πωληθει....λετε?

Τελικά ή Nοva ή VIDAFONE θα πουληθεί; 😂😂

3 ώρες πριν, johnnybegood said:

Για να πουλήσουν θα σου πουν οτι θα πιάνει και απο δορυφόρο. 

22 minutes ago, ANAGNPANA said:

Τελικά ή Nοva ή VIDAFONE θα πουληθεί; 😂😂

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θα αλλάξει αν πωληθεί; Μπορεί να είναι καλύτερα, μπορεί να είναι χειρότερα.. δικιά μας είναι; 

Όλα έχουν σημασία. Δεν είναι το ίδιο να την αγοράσει ο Μαμαλάκης και να την αγοράσει ο Ρωχάμης.

Φοβερό πάντως να μιλάει η nova για πωλήσεις άλλων εταιρειών.😅

"Πλήρες" έλεγχος: όταν κι ο Μπαμπινιώτης κοκκινίζει! 😅

Τακό.