Jump to content

Cosmote: Συμβόλαια κινητής: Επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μιας και θέλεις και ιντερνετ, ρίξε μια ματιά εδώ τα προγράμματα που θα μπορούσαν να σε εξυπηρετήσουν:

http://www.cosmote.gr/cosmote/cosmote.portal?locale=el_GR&_nfpb=true&_pageLabel=L89_contract_plan_index&serviceCategory=EurozoneInternet&breadcrumbTitle=COSMOTE+%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%91+%CE%BC%CE%B5+internet

Με αυτά τα προγράμματα έχει 1500 λεπτά προς κοσμοτε αρά και προς what's up που σε ενδιαφέρει.

Τον Σεμπτέμβριο του 2009 κάνω μια σύνδεση με μηδενικό πάγιο. Δεν πήρα επιδότηση (λογικό).

Τον Ιούνιο έκανα αλλαγή προγράμματος σε Καρτοσυμβόλαιο 15. Κλείνοντας η γραμμή ένα χρόνο παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω την επιδότησή μου.

Απάντηση : Δεν δικαιούμαι επιδότηση και θα δικαιούμαι του χρόνου τον Ιούνιο. Δηλαδή στην υπάρχουσα σύνδεση δεν παίρνω τίποτα, ενώ στη νέα θα πάρω?

Δεν θα τους χαλάσει καθόλου η αίτηση αποσύνδεσης που θα κάνω αύριο...... :rolleyes:

lalista.gr

Βρήκες κάπου αλλού που να δίνουν επιδότηση σε καρτοσυμβόλαιο 15 ;

Από ότι ρώτησα και σε νέα σύνδεση σε καρτοσυμβόλαιο 15 δεν δίνουν (ενώ μέχρι Ιούνιο-Ιούλιο έδιναν) αλλά και πάλι και αλλαγή προς τα πάνω να κάνω δεν θα πάρω.Ενώ σε νέα σύνδεση , έστω και στο 25 ευρώ πάγιο (και κατέβασμα προγράμματος έπειτα) θα πάρω.

Απλά μου φαίνεται σαν κοροϊδία , οπότε το κόβω.

Άσε που η νέα σύνδεση είναι καλύτερη τώρα , διότι θα έχεις 1500 λεπτά προς Cosmote , μέχρι του χρόνου το Σεπτέμβριο, ενώ με αυτή που έχω θα έχω μέχρι Ιούνιο.

lalista.gr

Καλημερα. Αν και εχω ριξει μια ματια στα προγραμματα που δινει η cosmote, θα ηθελα μια βοηθεια απ οποιον ξερει. Σκεφτομαι να γυρισω στην cosmote, αλλα θελω ενα προγραμμα που να μου δινει καποια λεπτα προς ολα τα νουμερα, καποια λεπτα για cosmote και internet αρκετο. Εχει κανεις κατι κατα νου; Οσο πιο οικονομικο βεβαια τοσο το καλυτερο...

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Με αυτα που ζητάς, μάλλον θα πρέπει να ψάξεις στα προγράμματα Cosmote Απεριόριστα με Internet...

Αλλά ως χρήστης cosmote, θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς να γυρίσεις σε cosmote.... Το δίκτυο είναι πίτα όσο δεν πάει, και εγώ προσωπικά (αλλά και αρκετοί γνωστοί μου) έχουν πολλά προβλήματα... Πεσμένες κλήσεις, internet που σέρνεται, και χάλια ποιότητα ομιλίας...

Αν θέλεις ψάξε το καλά πρίν πας σε cosmote...

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Με αυτα που ζητάς, μάλλον θα πρέπει να ψάξεις στα προγράμματα Cosmote Απεριόριστα με Internet...

Αλλά ως χρήστης cosmote, θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς να γυρίσεις σε cosmote.... Το δίκτυο είναι πίτα όσο δεν πάει, και εγώ προσωπικά (αλλά και αρκετοί γνωστοί μου) έχουν πολλά προβλήματα... Πεσμένες κλήσεις, internet που σέρνεται, και χάλια ποιότητα ομιλίας...

Αν θέλεις ψάξε το καλά πρίν πας σε cosmote...

Κοιτα, για πολλα χρονια ειχα what's up. Θεμα με το σημα δεν ειχα αντιμετωπισει τοσο. Βεβαια τοτε δεν ειχα κινητο με internet, και οι περιοχες που θελω να το εχω δεν εχω ιδεα πως τα πανε απο σημα για θεμα πλοηγησης. Θα το ψαξω ακομα. Ευχαριστω πολυ παντως!

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Η τωρινή cosmote δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την cosmote πρίν 2 περίπου χρόνια... Αν δεν έχεις cosmote για παραπάνω από 1,5-2χρόνια, τότε θα σε συμβούλευα να πάρεις πρώτα ένα what's up να δείς τι παίζει στο δίκτυο και μετά να γυρίσεις το κανονικό σου κινητό σε συμβόλαιο...

Και όπως την πατάνε πολλοί, ούτε τώρα έχει θέμα με το σήμα... Σήμα έχει! Χωρητικότητα δικτύου δεν έχει! Μπορεί να πιάνεις φούλ δηλαδή, αλλά να μην μπορείς να κάνεις τπτ από το κινητό σου γιατί η κεραία είναι πιγμένη...

Όπως και να 'χει η απόφαση είναι δική σου!

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Η αληθεια ειναι με προβληματισες καπως.... Χαιρομαι βεβαια γιατι ειναι ενδιαφερουσες πληροφοριες. Θα κανω ακομα ερευνα αγορας και θα δω μετα πως θα κινηθω.

Η αληθεια ειναι με προβληματισες καπως.... Χαιρομαι βεβαια γιατι ειναι ενδιαφερουσες πληροφοριες. Θα κανω ακομα ερευνα αγορας και θα δω μετα πως θα κινηθω.

Ψάξε καλα πριν μεταφερθεις στην cosmote ημουν 8 χρονια στην vodafone και ειπα να κανω μια αλλαγή, μάλλων διάλεξα λαθος καιρο, εξι μηνες ειναι αυτοι θα περασουν

Η τωρινή cosmote δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την cosmote πρίν 2 περίπου χρόνια... Αν δεν έχεις cosmote για παραπάνω από 1,5-2χρόνια, τότε θα σε συμβούλευα να πάρεις πρώτα ένα what's up να δείς τι παίζει στο δίκτυο και μετά να γυρίσεις το κανονικό σου κινητό σε συμβόλαιο...

Και όπως την πατάνε πολλοί, ούτε τώρα έχει θέμα με το σήμα... Σήμα έχει! Χωρητικότητα δικτύου δεν έχει! Μπορεί να πιάνεις φούλ δηλαδή, αλλά να μην μπορείς να κάνεις τπτ από το κινητό σου γιατί η κεραία είναι πιγμένη...

Όπως και να 'χει η απόφαση είναι δική σου!

Αυτό για την χωρητικότητα του δικτύου μου είχε συμβεί μερικές φορές πριν 1-2 χρόνια. Δεν μπορούσες να πάρεις τηλέφωνο κάποιες ώρες. Τώρα δεν νομίζω ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Τουλάχιστον σε μένα.

Αυτό για την χωρητικότητα του δικτύου μου είχε συμβεί μερικές φορές πριν 1-2 χρόνια. Δεν μπορούσες να πάρεις τηλέφωνο κάποιες ώρες. Τώρα δεν νομίζω ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Τουλάχιστον σε μένα.

νομιζω οτι το προβλημα υπαρχει και σε αρκετο βαθμο σας το λες γιατι ειμαι νεος συνδρομητής και συγκρινω με την προηγουμενη εταιρια.

εκει δεν που εχω παθει ειναι η ποιοτητα κλησης, το απολυτο χαος

Για να μην μιλήσουμε για τα κοψίματα που πολλές φορές τυχαίνουν όταν είσαι εν κινήσει...

Από ότι ρώτησα και σε νέα σύνδεση σε καρτοσυμβόλαιο 15 δεν δίνουν (ενώ μέχρι Ιούνιο-Ιούλιο έδιναν) αλλά και πάλι και αλλαγή προς τα πάνω να κάνω δεν θα πάρω.Ενώ σε νέα σύνδεση , έστω και στο 25 ευρώ πάγιο (και κατέβασμα προγράμματος έπειτα) θα πάρω.

Απλά μου φαίνεται σαν κοροϊδία , οπότε το κόβω.

Άσε που η νέα σύνδεση είναι καλύτερη τώρα , διότι θα έχεις 1500 λεπτά προς Cosmote , μέχρι του χρόνου το Σεπτέμβριο, ενώ με αυτή που έχω θα έχω μέχρι Ιούνιο.

Δικαίωμα σε επιδότηση συσκευής θα έχεις ένα χρόνο μετά την αλλαγή σε "μεγαλύτερο" πρόγραμμα. Δεν είναι κοροϊδία, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν ήσουν υποχρεωμένος με το μηδενικό πάγιο να καταβάλεις κάποιο ποσό για πάγιο, άρα δεν έχεις και δικαίωμα σε επιδότηση. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως σε κοροϊδεύουν?

Δικαίωμα σε επιδότηση συσκευής θα έχεις ένα χρόνο μετά την αλλαγή σε "μεγαλύτερο" πρόγραμμα. Δεν είναι κοροϊδία, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν ήσουν υποχρεωμένος με το μηδενικό πάγιο να καταβάλεις κάποιο ποσό για πάγιο, άρα δεν έχεις και δικαίωμα σε επιδότηση. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως σε κοροϊδεύουν?

Είναι κοροϊδία να μην δίνουν σε υπάρχουσα σύνδεση επιδότηση και να δίνουν σε νέα. Πώς πχ σου λένε ότι ανεβαίνει το ύψος της επιδότησης εαν αλλάξεις πρόγραμμα προς τα πάνω?

Έχω ένα πρόγραμμα και πληρώνω ένα πάγιο. Από τη στιγμή λοιπόν που επιδοτούμαι, άρα θα έχω και δέσμευση. Δεν είπα να μου δώσουν επιδότηση στο μηδενικό πάγιο ... αλλά αφού είμαι ενταγμένος σε πρόγραμμα , για ποιό λόγο να είμαι ένα χρόνο σε αυτό , χωρίς επιδότηση και να μην κάνω νέα σύνδεση , από την οποίαν θα την πάρω τώρα και όχι σε έναν χρόνο?

Την αίτηση αποσύνδεσης την έκανα και είμαι σίγουρος ότι δεν θα με πάρουν τηλέφωνο , ούτε θα τους νοιάξει... απλά τονίζω για άλλη μια φορά πόσο "λιγούρηδες" είναι για "νέες" και αφήνουν τις παλιές να χάνονται...

lalista.gr

Είναι κοροϊδία να μην δίνουν σε υπάρχουσα σύνδεση επιδότηση και να δίνουν σε νέα. Πώς πχ σου λένε ότι ανεβαίνει το ύψος της επιδότησης εαν αλλάξεις πρόγραμμα προς τα πάνω?

Έχω ένα πρόγραμμα και πληρώνω ένα πάγιο. Από τη στιγμή λοιπόν που επιδοτούμαι, άρα θα έχω και δέσμευση. Δεν είπα να μου δώσουν επιδότηση στο μηδενικό πάγιο ... αλλά αφού είμαι ενταγμένος σε πρόγραμμα , για ποιό λόγο να είμαι ένα χρόνο σε αυτό , χωρίς επιδότηση και να μην κάνω νέα σύνδεση , από την οποίαν θα την πάρω τώρα και όχι σε έναν χρόνο?

Την αίτηση αποσύνδεσης την έκανα και είμαι σίγουρος ότι δεν θα με πάρουν τηλέφωνο , ούτε θα τους νοιάξει... απλά τονίζω για άλλη μια φορά πόσο "λιγούρηδες" είναι για "νέες" και αφήνουν τις παλιές να χάνονται...

Μα πιο μεγαλη επιδοτηση θα παρω εγω που δεν ειμαι στην εταιρια και το σκεφτομαι να ερθω, παρα εσυ που εισαι ηδη στην εταιρια. Σκοπος της καθε εταιριας ειναι να μαζεψει κοσμο. Εσυ που εισαι σε αυτη (μιλαω γενικα για εταιριες και οχι cosmote), κατα ενα τροπο σε εχει δεμενο. Γιατι πολυ λιγοι αλλαζουν εταιριες αν δεν τους ικανοποιησουν τα αιτηματα. Οι πιο πολλοι υπαναχωρουν. Οποτε ο υφισταμενος συνδρομητης, κατα 90% θα παραμεινει. Ενω εγω που δεν ειμαι στην εταιρια σου, θα μου κανει καλυτερη τιμη για να το σκεφτω να ερθω.

Ναι οκ με αυτά που λες , αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω καθόλου επιδότηση στη συγκεκριμένη γραμμή! ΜΗΔΕΝ!

Εαν κάνω νέα γραμμή θα έχω. Σε αυτή όμως (που έχω πληρώσει και 3 πάγια , ενώ δεν είχα δέσμευση) δεν μου δίνουν τίποτα. Γι'αυτό το λόγο κάνω την μετατροπή μου σε καρτοκινητό!

lalista.gr

Ναι οκ με αυτά που λες , αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω καθόλου επιδότηση στη συγκεκριμένη γραμμή! ΜΗΔΕΝ!

Εαν κάνω νέα γραμμή θα έχω. Σε αυτή όμως (που έχω πληρώσει και 3 πάγια , ενώ δεν είχα δέσμευση) δεν μου δίνουν τίποτα. Γι'αυτό το λόγο κάνω την μετατροπή μου σε καρτοκινητό!

Αν καταλαβα καλα, γιατι δεν εχω δει τα προηγουμενα η αληθεια ειναι, εχεις το προγραμμα με 0 παγιο, περασε ο χρονος και δε σου εκαναν καθολου επιδοτηση, σωστα; Νομιζω λογικο ειναι. Η επιδοτηση παει αναλογα με το παγιο που δινεις κυριως, γι αυτο και οσο πιο μεγαλο παγιο τοσο μεγαλυτερη επιδοτηση, τους λογαριασμους που κανεις, γενικα τι εσοδα κανεις στην εταιρια. Αν ειχες μεγαλους λογαριασμους, τοτε θα σου εδιναν. Αν ομως ηταν μικροι, τοτε σκεψου πως η εταιρια απο τον καθενα πρεπει να βγαλει κερδος. Αν πχ δινω εγω 25€ το μηνα παγιο, μεσα εκει ειναι και ενα μερος της επιδοτησης μου. Την πληρωνω δλδ για να την παρω στο τελος του ετους. Απο εσενα δεν ειχε κατι τετοιο. Δεν κερδιζε. Οποτε μαλλον δε θα σου δινει κατι, γιατι εσυ της εδινες καθαρο κερδος για την ιδια, μιας και που δεν ηθελες παγιο. Δεν ξερω αν ειναι αυτη η πολιτικη τους, αλλα ετσι μπορω να το αναλυσω.

Ξεκίνησα με 0 πάγιο και το άλλαξα σε καρτοσυμβόλαιο 15. Εαν παρέμενα στο μηδενικό πάγιο είναι λογικό να μην πάρω επιδότηση, αφού ούτε όταν έκανα τη σύνδεση πήρα!

Όποιος κατάλαβε τι έγινε , κατάλαβε και γιατί ποστάρω.

Έκανα αίτημα αλλαγής σε καρτοκινητό και ... γειά σας!

lalista.gr

Ξεκίνησα με 0 πάγιο και το άλλαξα σε καρτοσυμβόλαιο 15. Εαν παρέμενα στο μηδενικό πάγιο είναι λογικό να μην πάρω επιδότηση, αφού ούτε όταν έκανα τη σύνδεση πήρα!

Το ποσό επιδότησης προκύπτει ελέγχοντας τις κινήσεις των τελευταίων 12 μήνών που βρίσκεσαι σε πρόγραμμα με πάγιο. Γι'αυτό και πρέπει να περάσουν 12 μήνες με το Κ/Σ15 ( ή όποιο άλλο ) για να δικαιούσαι ποσού. Με το μηδενικό πάγιο σου δόθηκε το δικαίωμα να έχεις απόλυτα μηδενικό λογαριασμό, αν εσύ επέλεξες να κάνεις χρήση ήταν δικό σου θέμα. Αν τώρα αυτό το θεωρείς κοροϊδία, τότε υπάρχουν κι οι άλλες εταιρείες και μπορείς ελεύθερα να απευθυνθείς σ'αυτές. Εναλλακτικά, μπορείς να το διακόψεις διατηρώντας το σαν καρτοκινητό για ένα μήνα και μετά να επανέλθεις σε κατάσταση συμβολαίου παίρνωντας επιδότηση, αλλά κάνοντας συμβόλαιο για ένα χρόνο. Εσύ επιλέγεις. Αλλά δες το αντικειμενικά και μη χρησιμοποιείς βαρείς χαρακτηρισμούς όταν έχεις κάνει συμφωνία και δεν σου κάνουν τη χάρη να αλλάξουν τους όρους επειδή έτσι σου αρέσει.

Αν στο 3μηνο που εμεινες στο προγραμμα περιμενεις και επιδοτηση, τοτε αδικα περιμενεις. Μετα το 10μηνο/11μηνο κανουν τις επιδοτησεις. Και επειδη δεν εκανες προγραμμα για να παρεις επιδοτηση για συσκευη, αρα να κανεις ετησιο προγραμμα, και στο 3μηνο να το σπασεις, αρα να πληρωσεις και εξτρα ποσοστο επι της επιδοτησης, να ξερεις οτι εισαι μια χαρα που μπορεις να το κοψεις οποτε θες και χωρις να σου πει κανεις τιποτα. Οποτε δε νομιζω να σε κοροιδευουν αυτοι....

Αντί να ασχολούμαστε με τις επιδοτήσεις συσκευών, ίσως είναι χρήσιμο να δούμε πώς μας "τα παίρνουν τα δίκτυα"... Δίνουν τα... απεριόριστα εντός δικτύου τα οποία δεν τους κοστίζουν τίποτα, και κάποια λεπτά εκτός, και μετά χρεώνουν... 20ευρώ την ώρα. Υπολογίστε πόσο πάει το 0,0057 ευρώ/δευτερόλεπτο... Σε συνδυασμό με την ελάχιστη χρέωση... 45 δευτερολέπτων -αλήθεια, γιατί δεν την κάνουν μισάωρο να βγάζουν πιο εύκολα χρήματα- και το ληστρικό φόρο κινητής, νομίζω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική. ΠΡΕΠΕΙ να περιορίσουμε τη χρήση !!!

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Το ποσό επιδότησης προκύπτει ελέγχοντας τις κινήσεις των τελευταίων 12 μήνών που βρίσκεσαι σε πρόγραμμα με πάγιο. Γι'αυτό και πρέπει να περάσουν 12 μήνες με το Κ/Σ15 ( ή όποιο άλλο ) για να δικαιούσαι ποσού. Με το μηδενικό πάγιο σου δόθηκε το δικαίωμα να έχεις απόλυτα μηδενικό λογαριασμό, αν εσύ επέλεξες να κάνεις χρήση ήταν δικό σου θέμα. Αν τώρα αυτό το θεωρείς κοροϊδία, τότε υπάρχουν κι οι άλλες εταιρείες και μπορείς ελεύθερα να απευθυνθείς σ'αυτές. Εναλλακτικά, μπορείς να το διακόψεις διατηρώντας το σαν καρτοκινητό για ένα μήνα και μετά να επανέλθεις σε κατάσταση συμβολαίου παίρνωντας επιδότηση, αλλά κάνοντας συμβόλαιο για ένα χρόνο. Εσύ επιλέγεις. Αλλά δες το αντικειμενικά και μη χρησιμοποιείς βαρείς χαρακτηρισμούς όταν έχεις κάνει συμφωνία και δεν σου κάνουν τη χάρη να αλλάξουν τους όρους επειδή έτσι σου αρέσει.

Δεν θυμάμαι να χρησιμοποίησα κανέναν βαρύ χαρακτηρισμό και εξηγούμαι για τελευταία φορά για το θέμα αυτό :

Το καρτοκινητό σε σχέση με το πρόγραμμα "μηδενικό πάγιο" έχουν 2 βασικότατες ομοιότητες

α) Δεν έχεις δέσμευση

β) Εαν τα έχεις στο συρτάρι σου κλειδαμπαρωμένα , το δίκτυο έχει μηδενικό κέρδος.

Το έρωτημα - ρητορικό πλέον (και γιαυτό χρησιμοποιώ την έννοια της "κοροϊδίας") - είναι το εξής

- Για ποιο λόγο όταν κάνεις το καρτοκινητό σου αλλαγή σε καρτοσυμβόλαιο ή σύνδεση (νέα σύνδεση) ΕΧΕΙΣ επιδότηση , ενώ όταν το μηδενικό πάγιο το κάνεις καρτοσυμβόλαιο ή κανονική σύνδεση (υπάρχουσα σύνδεση) ΔΕΝ δικαιούσαι απολύτως τίποτα???????????

Για αυτούς που το βρίσκουν λογικό οκ.

Για αυτούς που δεν το βρίσκουν , τους ενημερώνω απλά για να ξέρουν.

Δεν το θεωρώ λογικό και γιαυτό έκανα αποσύνδεση...

lalista.gr

Δεν θυμάμαι να χρησιμοποίησα κανέναν βαρύ χαρακτηρισμό και εξηγούμαι για τελευταία φορά για το θέμα αυτό :

Το καρτοκινητό σε σχέση με το πρόγραμμα "μηδενικό πάγιο" έχουν 2 βασικότατες ομοιότητες

α) Δεν έχεις δέσμευση

β) Εαν τα έχεις στο συρτάρι σου κλειδαμπαρωμένα , το δίκτυο έχει μηδενικό κέρδος.

Το έρωτημα - ρητορικό πλέον (και γιαυτό χρησιμοποιώ την έννοια της "κοροϊδίας") - είναι το εξής

- Για ποιο λόγο όταν κάνεις το καρτοκινητό σου αλλαγή σε καρτοσυμβόλαιο ή σύνδεση (νέα σύνδεση) ΕΧΕΙΣ επιδότηση , ενώ όταν το μηδενικό πάγιο το κάνεις καρτοσυμβόλαιο ή κανονική σύνδεση (υπάρχουσα σύνδεση) ΔΕΝ δικαιούσαι απολύτως τίποτα???????????

Για αυτούς που το βρίσκουν λογικό οκ.

Για αυτούς που δεν το βρίσκουν , τους ενημερώνω απλά για να ξέρουν.

Δεν το θεωρώ λογικό και γιαυτό έκανα αποσύνδεση...

Παρ' όλο που φαίνεται περίεργο δεν είναι. Όταν έχεις καρτοκινητό ο πάροχος δεν έχει εικόνα της χρήσης που κάνεις γιατί μπορεί να μιλήσεις 5 ευρώ τον ένα μήνα και 100 τον άλλο. Αν σε βάλει από αυτήν την κατάσταση σε καρτοσυμβόλαιο ή συνδεση έχει κέρδος όχι μόνο γιατί σε βάζει στην σταθερή πελατειακή βάση αλλά και γιατί έχει εικόνα της αξίας του συμβολαίου σου. Όταν όμως είσαι από μηδενικό πάγιο και πας σεσυμβόλαιο ή καρτοσυμβόλαιο δεν αλλάζει κάτι για την εταιρία (αφού αν και μηδενικό πάγιο είσαι στην σταθερή πελατειακή βάση) και σου δίνει πια επιδότηση μετά τους 12 μήνες όταν έχει και την αξία του συμβολαίου σου.