Jump to content

Lazp11

Members
  • Δημοσιεύσεις

    118
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Lazp11

  • Ημ. Γέννησης 12/10/1975

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Wind - Ελλάδα

Lazp11's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Μια βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος το αντικείμενο. Έχω κάνει αίτηση φορητότητας από Wind σε Vodafone από τις 4 Αυγούστου. Με ενημέρωσαν ότι θέλει μέχρι 4 ημέρες. Μέχρι και σήμερα δεν με έχει ενοχλήσει η Wind αλλά και το κατάστημα Vodafone που απευθύνθηκα μου λέει ότι περιμένει απάντηση από τα κεντρικά. Είναι φυσιολογική αυτή η καθυστέρηση ή μήπως πρέπει ν' αρχίσω να ψάχνω τι φταίει;
  2. Η προφορική συμφωνία δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν εστάλησαν εγγράφως οι όροι παραμονής στην υπηρεσία. Είναι ούτως ή άλλως υποχρεωμένοι να το κάνουν.
  3. Εγώ είδα τεράστια διαφορά στην μπαταρία. Σχεδόν 30% μεγαλύτερη διάρκεια με την ίδια βαριά χρήση που του κάνω. Επίσης τουλάχιστον σε μένα εξαφάνισε κάποια ενοχλητικά bugs που με ταλαιπωρούσαν (ραδιόφωνα, κάρτες κ.λπ.). Και καλύτερη διαχείριση facebook. Τώρα κατά τα άλλα δεν είδα εμφανείς διαφορές.
  4. @iwannis 2.3.4 έχω που είναι πολύ καλύτερη από 2.3.3 αλλά το πρόβλημα της μπαταρίας είναι υπαρκτό. Όσο για το 20% και μένα γύρω εκεί καταλήγει (περίπου στο 18%) αλλά δεν το θεωρώ φυσιολογικό αν σκεφτείς ότι το άλλο μου κινητό (Galaxy S) στο ίδιο δίκτυο και με μεγαλύτερη χρήση (συγχρονισμός συνεχής, mail, facebook, ομιλία, sms και παιχνίδια) άνετα βγάζει την ημέρα με 40% και πλέον υπόλοιπο μπαταρίας όταν έλθει το βράδι.
  5. 1ον Το ότι ξαφνικά η κάρτα δεδομένων "εξαφανίζεται" (δες παραπάνω) 2ον Ότι μπορεί να κομπλάρει την ώρα που μιλάς με κάποιον στο τηλέφωνο (απολύτως απαράδεκτο) 3ον Ότι το ραδιόφωνο έχει αποκτήσει δική του προσωπικότητα και ανοιγοκλείνει όποτε θέλει 4ον Ότι η κατανάλωση της μπαταρίας είναι αλλοπρόσαλη με την έννοια ότι το τηλέφωνο δεν καταναλώνει σταθερά την μπαταρία του αλλά κατά διαστήματα το επίπεδο φόρτισης κάνει τεράστιες βουτιές χωρίς να έχει υπάρξει ουσιώδης μεταβολή σε σήμα ή συνθήκες χρήσης. Όλα τα παραπάνω δεν συμβαίνουν συνέχεια ούτε κάθε μέρα, ήταν όμως αρκετά όλα μαζί για να με αποτρέψουν από το να χρησιμοποιώ το τηλέφωνο ως τηλέφωνο εργασίας. Και δεν είναι θέμα απόλυτης προσέγγισης απλώς εάν είχα δώσει 500+ Ευρώ, με όλα τα παραπάνω θα είχα στείλει ένα ωραιότατο e-mail στην SE, πράγμα που έχω ξανακάνει σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν.:shifty:
  6. Όπως έχω εξηγήσει παραπάνω δεν τα έσκασα και δεν το πήρα. Είναι δώρο. Και όπως επίσης έχω ήδη εξηγήσει παραπάνω εάν είχα δώσει λεφτά για τη συσκευή αυτή θα είχα βριστεί με την SE. Πρώτα να διαβάζεις και μετά να μιλάς!
  7. Για τα λεφτά του επιεικώς μέτριο.
  8. Κατ' αρχήν, νομικά δεν υπάρχει ο όρος παραεισαγωγή εφόσον η συσκευή διακινείται στην ΕΕ. Εντός ΕΕ δεν υπάρχουν εισαγωγές. Εισαγωγή θεωρείται η αγορά προϊόντων από τρίτη χώρα. Η ΕΕ θεωρείται μία χώρα, μία αγορά. Το ότι η SE και η κάθε SE δεν έχει εκσυγχρονιστεί στο θέμα αυτό δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας αλλά δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία. Η δική μου προσωπική εμπειρία έχει δείξει ότι όλες αυτές οι παραφιλολογίες καταρρέουν μόλις υπάρξει συνεννόηση με την ΓΓ Καταναλωτή ή το Συνήγορο Καταναλωτή. Όσον αφορά τον όρο identical, αυτός αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής και όχι στην γλώσσα ή τον χώρο αρχικής διάθεσης, εκτός αν ισχύουν συγκεκριμένοι περιορισμοί, πχ ασυμβατότητα δικτύου ή area code, κάτι που θα ίσχυε αν το τηλέφωνο ήταν από Αμερική ή Ασία. Αυτά και συγγνώμη αν κούρασα αλλά έχω δαπανήσει αρκετές ώρες στο παρελθόν κι εγώ με την SE για παρόμοιο θέμα (τελικά όμως δεν τους πέρασε :D).
  9. Να τους πεις καληνύχτα και όνειρα γλυκά! Κάνω upload την κλασική περιορισμένη εγγύηση της SE όπου γράφεται ρητά ότι για συσκευές αγορασμένες εντός EU το service παρέχεται σε οποιαδήποτε χώρα εφόσον σε αυτήν κυκλοφορεί η συσκευή. Με άλλα λόγια: αγοράζεις τη συσκευή Μήτσος στην Ουγγαρία. Εφόσον η συσκευή Μήτσος κυκλοφορεί και στην Ελλάδα το service παρέχεται κανονικά. Πες τους να ανοίξουν τα συνοδευτικά έντυπα της εταιρίας τους και να ξεστραβωθούν.
  10. Το αν μία συσκευή προορίζεται για την Τσέχικη αγορά αφορά τυχόν εγκατεστημένο software ή παραμετροποίηση παρόχου. Δεν αφορά την συσκευή ως προς τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Ούτε έχει σχέση η απόδειξη, διότι εγώ θα μπορούσα να έχω συσκευή προορισμένη για την ελληνική αγορά με πορτογαλική απόδειξη. Τι θα μου πουν οι Πορτογάλοι; Πήγαινε στην χώρα της απόδειξης; Αυτά είναι αστειότητες. Εφόσον η συσκευή προορίζεται για χώρες εντός EU (επομένως αγοράζεται και κυκλοφορεί ελεύθερα) η απόδειξη ουδεμία σημασία έχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι άρες μάρες ...
  11. Δες τι γράφει το φυλλάδιο που περιέχεται στο κουτί. Εφόσον έχει ένδειξη ευρωπαϊκής εγγύησης, ό,τι και να σου λένε είναι ανακριβές. Εάν επιμένουν στο σέρβις κάνε ένα σύντομο email στην SE με τα στοιχεία του service και το serial no του τηλεφώνου και στείλε το με κοινοποίηση στο service. Να δεις τι ωραία και ευγενικά που θα σε πάρουν τηλέφωνο.
  12. Το δικό του ανοίγει. Κανονικά ανοίγει εάν πατήσεις το κουμπί του hands free. Απλώς τις τελευταίες μέρες ανοίγει το πατήσεις δεν το πατήσεις. Το τηλέφωνο είναι σε νάρκη και ξαφνικά ακούγεται από τα ακουστικά μουσική. Ρυθμίσεις>Διαχειριση Εφαρμογών> Όλες οι εφαρμογές. Επιλέγεις κάθε εφαρμογή και βλέπεις πού είναι αποθηκευμένη. Στη συνέχεια πατάς Μετακίνηση στην SD. Με την ανύπαρκτη εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου η αποθήκευση στην κάρτα είναι μονόδρομος. Γενικά δουλεύουν κανονικότατα. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εφαρμογές (κυρίως όσες κάνουν μέτρηση δεδομένων και τα αντιβιοτικά) που δουλεύουν με ακρίβεια όταν είναι εγκατεστημένες απευθείας στο κινητό και όχι στην κάρτα.
  13. Καινούρια συμπτώματα! Το ραδιόφωνο ανοίγει μόνο του σε άσχετες φάσεις ενώ το κινητό είναι παρατημένο στο τραπέζι και δεν το πειράζει κανείς. Άντε να δω τι άλλο θα εμφανίσει η συσκευή.
  14. Ναι το έβγαλα και μετά έβαλα άλλο protector προς αποφυγή ατυχημάτων.
  15. Έχω το κινητό περίπου 1,5 μήνα επίσημο με όλες τις αναβαθμίσεις σε λογισμικό. Σε γενικές γραμμές είναι καλό τηλέφωνο αλλά έχει θέματα τα οποία μπορούν να το κάνουν άκρως εκνευριστικό. Το προηγούμενο τηλέφωνό μου ήταν ένα Galaxy S και έχω παράλληλα σε άλλη γραμμή και το LG Optimus One. Ε λοιπόν το τελευταίο (το LG) δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό κόλλημα, πρόβλημα κ.λπ. Το SE έχει παρουσιάσει ουκ ολίγα, δηλ. επανεκκινήσεις- οι οποίες ευτυχώς σταμάτησαν με την τελευταία αναβάθμιση. Άρνηση του τηλεφώνου να δει την εξωτερική κάρτα, ανεξαρτήτως μάρκας κάρτας (καταλαβαίνετε τη χαρά μου όταν πρέπει να ανοίξω εφαρμογή στην εξωτερική SD και μου βγάζει μήνυμα η εφαρμογή δεν βρέθηκε). Οθόνη με ευπάθεια σε γρατζουνιές. Για πρώτη φορά έβαλα ζελατίνα προστασίας. Το Galaxy πέρασε από τα χέρια του επτάχρονου γιου μου χωρίς να πάθει το παραμικρό (εννοείται χωρίς ζελατίνα). Το μενού του τηλεφώνου (για την πραγματοποίηση κλήσεων) για ένα περίεργο λόγο δεν έχει την ευκολία παραμετροποίησης της SE (η αναζήτηση επαφών και μη αποθηκευμένων τηλεφώνων δεν είναι ό,τι πιο γρήγορο και ευέλικτο). Εν ολίγοις, είναι καλό αλλά.... Πάντως εάν είχα δώσει λεφτά για την συσκευή αυτή (που δεν έδωσα ευτυχώς γιατί ήταν δώρο) θα είχα πάρει την SE και θα την είχα κράξει. Το τηλέφωνο αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση για 400+ Ευρώ που κοστολογήθηκε στην εμφάνισή του στην αγορά.
×
×
  • Create New...