georgemv Δημ. December 21, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2025 Just now, elkons said: Μη περιμένεις capacity από αυτές τις μπάντες, μόνο coverage. Είναι θέμα ΕΕΤΤ, πάει να ρυθμίσει την αγορά και τα έχει κάνει μαντάρα στο φάσμα. Δεν υπάρχει λόγος να έχουν όλοι από λίγο bandwidth band 8 / band 28 / band 20. Θα μπορούσε κάθε εταιρεία να έχει όλο το διαθέσιμο bandwidth σε διαφορετική μπάντα και να το χωρίσει όπως αγαπάει. Δεν θα μας χάλαγε 30MHz low band SA carrier.... 3 minutes ago, elkons said: Μη περιμένεις capacity από αυτές τις μπάντες, μόνο coverage. Με Β8 10MHz? Έχει παραπάνω bandwidth η Vodafone, το 3GPP έχει ορίσει τη Β8 έως 10MHz. Αν θέλουν σηκώνουν και 2ο carrier. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. December 22, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2025 12 ώρες πριν, georgemv said: Έχει παραπάνω bandwidth η Vodafone, το 3GPP έχει ορίσει τη Β8 έως 10MHz. Αν θέλουν σηκώνουν και 2ο carrier. Έχουν απ' ότι θυμάμαι 15 ΜΗz στα 900. Μπορούν να ανοίξουν άλλο carrier χωρίς να χάσουν το GSM; --- Παρατηρώ ότι σε αρετές αναβαθμίσεις κλείνουν το GSM στα 1800, αλλά το bw που μένει δε το έχουν αξιοποιήσει έως τώρα (είναι μόνο 5 MHz βέβαια). Αναρωτιέμαι αν στο μέλλον ίσως ανοίξουν 2ο carrier b3 5mhz ή το σπάσουν σε 15+10. 13 ώρες πριν, elkons said: Με Β8 10MHz? 10 MHz δίνουν στο 4g, και λογικά 10 θα πάρουν, οπότε νομίζω πάνω κάτω δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά (στο low band κομμάτι, γιατί με τη b1 δε ξέρουμε τι θα γίνει). 13 ώρες πριν, georgemv said: Θα πάει η κίνηση LTE στην Β8 και το SA στην N28 Αλήθεια, υπάρχει η δυνατότητα DSS στη b/n28; Δε νομίζω να το προτιμήσουν βέβαια, κυρίως από περιέργεια αναρωτιέμαι αν είναι τεχνικά εφικτό. 4 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 22, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2025 SKG Aeroflot, αναχωρήσεις, νέα πτέρυγα, 5G γιόκ! Καπούτ! 4G+ από τον κάτω όροφο μόνο... Τόσο σε Vodafone αλλά και σε Nova. 2 1 4 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. December 22, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2025 10 ώρες πριν, marios239 said: Έχουν απ' ότι θυμάμαι 15 ΜΗz στα 900. Μπορούν να ανοίξουν άλλο carrier χωρίς να χάσουν το GSM; --- Παρατηρώ ότι σε αρετές αναβαθμίσεις κλείνουν το GSM στα 1800, αλλά το bw που μένει δε το έχουν αξιοποιήσει έως τώρα (είναι μόνο 5 MHz βέβαια). Αναρωτιέμαι αν στο μέλλον ίσως ανοίξουν 2ο carrier b3 5mhz ή το σπάσουν σε 15+10. 10 MHz δίνουν στο 4g, και λογικά 10 θα πάρουν, οπότε νομίζω πάνω κάτω δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά (στο low band κομμάτι, γιατί με τη b1 δε ξέρουμε τι θα γίνει). Αλήθεια, υπάρχει η δυνατότητα DSS στη b/n28; Δε νομίζω να το προτιμήσουν βέβαια, κυρίως από περιέργεια αναρωτιέμαι αν είναι τεχνικά εφικτό. Το Β8 έχει μέγιστο εύρος 10MHz, το Ν8 30MHz. Λόγω GSM υποθέτω θα δώσουν 10MHz B8 και 5MHz GSM. To DSS είναι εφικτό στην Ν28, αλλά χάνεις 15% απόδοση λόγω των εναλλαγών, οπότε μάλλον χωρίς νόημα στην παρούσα φάση. Όλα αυτά τα κανονίζουν κυρίως οι συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Οι συσκευές προτιμούν (έχουν περισσότερους συνδυασμούς CA) την Ν28, μετά την Ν8 και τέλος την Ν20. Αυτή λογικά θα είναι η σειρά που θα γίνει το refarming την επόμενη δεκαετία. Σε λίγο θα πάει όλο το Β28 σε Ν28. Όταν γίνει phaseout το GSM θα υπάρχουν και λιγότερα LTE UE, οπότε θα δούμε 15MHz N8 και όταν έχουμε 6G++ και το LTE θα πάει προς κατάργηση θα γίνει SA και το Ν20. 7 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chrischal1908 Δημ. December 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2025 https://www.cnn.gr/oikonomia/epixeiriseis/story/510792/yperypsiles-taxytites-se-akoma-perissotera-taksidia-me-to-vodafone-5g 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. December 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2025 3 minutes ago, Chrischal1908 said: https://www.cnn.gr/oikonomia/epixeiriseis/story/510792/yperypsiles-taxytites-se-akoma-perissotera-taksidia-me-to-vodafone-5g Μα καλά τι εννοούν 5G Real.. γιατί τώρα τι είναι Fake? 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. December 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2025 Just now, elkons said: Μα καλά τι εννοούν 5G Real.. γιατί τώρα τι είναι Fake? Απ' όσο έχω καταλάβει Real 5G = n78. Αν το σκεφτείς είναι σα να υπονοούν ότι η n1 είναι fake 5G, που, δεν είναι και εντελώς λάθος🙂. 4 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. December 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2025 Αυτά είναι γούστα.. Εάν διαβάζουν κάποιοι της Victus (που είμαι σίγουρος) τσεκάρετε λίγο τη 13073, έχει θέμα το 5G στη Vodafone όλο Connected/Disconnected σε όλους ταυτόχρονα. @marios239Για ρίξε κλείδωμα Β8 να δούμε αν υπάρχει στο Πήλιο! Τουλάχιστον από πύργο. 5 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. December 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2025 Νέα Δημητριάδα Βόλου, μέτρηση απ' τα ξημερώματα στις 24 Δεκεμβρίου. Κατάφερα επιτέλους να περάσω τα 1500 στη 12022. Από τις 24 Δεκεμβρίου η Victus σταμάτησε να κλείνει τις n78 Voda/Nova μεταξύ 2 με 6 το πρωί. 9 minutes ago, elkons said: Για ρίξε κλείδωμα Β8 να δούμε αν υπάρχει στο Πήλιο! Τουλάχιστον από πύργο. Εδώ και 2 μέρες έχουν ξανακλείσει όσες b8 είχν ανοίξει στη Μαγνησία. 8 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 11 ώρες πριν, Chrischal1908 said: https://www.cnn.gr/oikonomia/epixeiriseis/story/510792/yperypsiles-taxytites-se-akoma-perissotera-taksidia-me-to-vodafone-5g Πρακτικά έχουν αργήσει πάρα πολύ. Αν μιλάμε το 2026 για κάλυψη μετρό. Προφανώς δε φταίνε οι εταιρείες για αυτό. 6 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nickchris36 Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 13 ώρες πριν, elkons said: Αυτά είναι γούστα.. Εάν διαβάζουν κάποιοι της Victus (που είμαι σίγουρος) τσεκάρετε λίγο τη 13073, έχει θέμα το 5G στη Vodafone όλο Connected/Disconnected σε όλους ταυτόχρονα. @marios239Για ρίξε κλείδωμα Β8 να δούμε αν υπάρχει στο Πήλιο! Τουλάχιστον από πύργο. Γουστα απο τα λιγα🤣 14 ώρες πριν, elkons said: Μα καλά τι εννοούν 5G Real.. γιατί τώρα τι είναι Fake? Εμ τι ειναι..🤣 4 Παράθεση Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 5 ώρες πριν, mixtri said: Πρακτικά έχουν αργήσει πάρα πολύ. Αν μιλάμε το 2026 για κάλυψη μετρό. Προφανώς δε φταίνε οι εταιρείες για αυτό. Κοιτά, αν δεν τρέχει κανένα ευρωπαϊκό κονδύλι, δεν βλέπουμε και καμία ιδιαίτερη πρόοδο. Εδικά η vf , πρώτη ξεκινάει την κλάψα. Φταίνε και αυτοί, λίγο…. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 Εδώ και 2-3 μέρες, κατά τις εξερχόμενες μου κλήσεις, δεν έχω ήχο κλήσης (όταν χτυπά στον καλούμενο), απλά νεκρική σιγή έως ότου απαντήσει. Σε όλα τα δίκτυα. 1 1 2 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 22 minutes ago, memoriesradio said: Εδώ και 2-3 μέρες, κατά τις εξερχόμενες μου κλήσεις, δεν έχω ήχο κλήσης (όταν χτυπά στον καλούμενο), απλά νεκρική σιγή έως ότου απαντήσει. Σε όλα τα δίκτυα. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι στη δική μου γραμμή. Δοκίμασα τώρα τόσο με VoWIFI, VoLTE αλλά και GSM και ακούγεται κανονικά ο ήχος καθώς καλεί. Ποιός ξέρει τι γίνεται. 4 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lyricmyth19 Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 35 minutes ago, memoriesradio said: Εδώ και 2-3 μέρες, κατά τις εξερχόμενες μου κλήσεις, δεν έχω ήχο κλήσης (όταν χτυπά στον καλούμενο), απλά νεκρική σιγή έως ότου απαντήσει. Σε όλα τα δίκτυα. Και μένα μου συνέβη για δύο μέρες πριν ένα μήνα, αλλά δεν έκανα κάποια ενέργεια να μιλήσω με εξυπηρέτηση πελατών. Έπαψε να υφίσταται μετά από δυο μέρες. Οι κλήσεις απ' όσο θυμάμαι ήταν χωρίς wifi calling γιατί ήμουνα στον δρόμο όταν έκανα αυτές τις κλήσεις. Έκτοτε δεν έχει ξανασυμβεί. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
H2SO4 Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 1 ώρα πριν, memoriesradio said: Εδώ και 2-3 μέρες, κατά τις εξερχόμενες μου κλήσεις, δεν έχω ήχο κλήσης (όταν χτυπά στον καλούμενο), απλά νεκρική σιγή έως ότου απαντήσει. Σε όλα τα δίκτυα. Παρε και δηλωσε το, για να δουν τις κλησεις , ισως κατι δυσλειτουργει. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 Θα δω και αύριο και αν συνεχιστεί θα τους στείλω φιρμάνι. Πάντως είναι λιγάκι ενοχλητικό γιατί δεν ξέρεις αν η κλήση δρομολογείται σωστά ή όχι. Την καλησπέρα μου από Γευγελή (Φλαμίνγκο & Princess). 2 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 5 ώρες πριν, memoriesradio said: Εδώ και 2-3 μέρες, κατά τις εξερχόμενες μου κλήσεις, δεν έχω ήχο κλήσης (όταν χτυπά στον καλούμενο), απλά νεκρική σιγή έως ότου απαντήσει. Σε όλα τα δίκτυα. Θα μπερδεύτηκε το predator On 25/12/2025 at 10:28 ΜΜ, elkons said: Μα καλά τι εννοούν 5G Real.. γιατί τώρα τι είναι Fake? Δεν λες καλά που ο τωρινός CEO χώνει λεφτά στο RAN? Όπως έλεγε και ο Ντένη Μαρκορά για τον ΠΑΟ, κόντευαν να βγάλουν από σήμα το τριφύλλι και να βάλουν το καβούρι. Τι νεκαντάνς. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 4 minutes ago, georgemv said: Θα μπερδεύτηκε το predator Συμφωνώ και επαυξάνω... Από τα πρώτα alarm που μου "χτύπησαν"... 2 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 4 minutes ago, memoriesradio said: Συμφωνώ και επαυξάνω... Από τα πρώτα alarm που μου "χτύπησαν"... Έχεις γραμμή Vodafone και γίνεται και όταν καλείς άλλο κινητό vodafone? 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 1 ώρα πριν, georgemv said: Έχεις γραμμή Vodafone και γίνεται και όταν καλείς άλλο κινητό vodafone? Ότι και να καλέσω. Vodafone, Cosmote, Nova... 3 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. December 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2025 3 minutes ago, memoriesradio said: Ότι και να καλέσω. Vodafone, Cosmote, Nova... Δεν ακούγεται καλό αυτό, ίσως κάνεις βόλτα από την πλατφόρμα LI, ή απλά τα έκαναν θάλασσα και έφυγαν για διακοπές. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2025 (edited) 11 ώρες πριν, georgemv said: Δεν ακούγεται καλό αυτό, ίσως κάνεις βόλτα από την πλατφόρμα LI, ή απλά τα έκαναν θάλασσα και έφυγαν για διακοπές. Επιλύθηκε, με "επανεκκίνηση" της γραμμής μου, από πλευράς τους... Ανέφεραν ζαβλάκωμα του VoLTE από roaming... Βασικά το "πιέζω", όταν πάω Σκόπια και έχω κλειδωμένο ελληνικό και μόνο πάροχο, και αυτό προσπαθεί για VoWiFi όταν συνδέομαι σε local WiFi. Μια φορά επίσης (με το παραπάνω setup) μέσω (Vo)WiFi ξύπνησε το roaming, με welcome roaming sms, κτλ. Ευτυχώς δεν έγιναν χρεώσεις. Edited December 27, 2025 by memoriesradio 7 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. December 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2025 Ήθελα να το γράψω, επειδή βρίσκεστε έξω γίνετε όλο αυτό. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. December 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2025 4 ώρες πριν, hercoulis said: Ήθελα να το γράψω, επειδή βρίσκεστε έξω γίνετε όλο αυτό. Έξω δεν χρησιμοποιώ κλήσεις. Έξω η συσκευή είναι κλειδωμένη μόνο σε Vodafone GR και δεν κάνει roaming. Το πρόβλημα το κάνει (έκανε) εντός Ελλάδας. 4 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts