DINFUN Δημ. April 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2014 Συμφωνω με το Γιαννη.Το γεγονος οτι το UI παρεμεινε απαραλλακτο σε iphone 3g,3gs,4,4s,5 ειναι πραγματικα απαραδεκτο.Μιλαμε για 5 χρονια το ιδιο ακριβως ui με τα ιδια εικονιδια.Ανα 2,3 χρονια max θα πρεπει να αλλαζει καπως το ui ετσι ωστε να φαινεται η καινουργιλα.Τωρα με το ios 7 προβλεπω οτι θα φτασουμε σε ios πανω απο 10 για να δουμε κατι θα διαφορετικο Είναι ρίσκο να αλλάξεις την εμφάνιση, και νομίζω κουραστικό εάν γίνεται και συχνά, εννοώ τα εικονίδια, τώρα η διάταξη πως θα μπορούσεν να γίνει΄τι προτείνετε; να αλλάξουν σχήματα τα εικονίδια να μην είναι σε σειρά αλλά να γίνει κυκλικά; δώστε μερικά παραδείγματα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannisk82 Δημ. April 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2014 (edited) Είναι ρίσκο να αλλάξεις την εμφάνιση, και νομίζω κουραστικό εάν γίνεται και συχνά, εννοώ τα εικονίδια, τώρα η διάταξη πως θα μπορούσεν να γίνει΄τι προτείνετε; να αλλάξουν σχήματα τα εικονίδια να μην είναι σε σειρά αλλά να γίνει κυκλικά; δώστε μερικά παραδείγματα.. Απο 6 σε 7 έγιναν θεαματικές και ωραίες (κατα την γνώμη μου) αλλαγές. Στο 8 ενα λίφτινγκ θα ήθελα. Μια μικρή αλλαγή στα εικονίδια, στο notification center η στο κέντρο ελέγχου. Οχι κατι θεαματικό, απλά να δείχνει διαφορετικό απο την προηγούμενη έκδοση. Edited April 10, 2014 by giannisk82 Παράθεση Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry_Green Δημ. April 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2014 Κατα τη δικη μ γνωμη, που δεν ειναι μονο δικη μ αν κρινω απ τον κυκλο μου, ειναι πιο κουραστικο να ναι ολοιδιο. Οταν δινεις τοσα χρηματα πρεπει να φαινεται καινουργιο για να αξιζει τον κοπο. Μονο για specs δεν θα αλλαζα συσκευη. Πολυ ωραιο το 7αρι αλλα στο 8 θα θελα να φωναζει ακομα πιο καινουργιο κ οχι απλα να πεταξουν αλλες 3 εφαρμογες κ καποια minor tweaks Παράθεση MacBook Pro 13.3'' retina iPhone 6 gold iPad Mini Retina space gray iPod Nano white Ούτε η Έυα τόσο μήλο :bow: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 14, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2014 http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=43809&stc=1&d=1397461229 Μία λίστα των κορυφαίων εταιρείών της Silicon Valley, επισημαίνει πως η Apple φέρνει περισσότερα έσοδα ($174 δισ.) σε σύγκριση με τη δεύτερη Hewlett Packard καθώς και την τρίτη Google σε συσδιασμό και κερδίζει ($37 δισ.) παράπάνω από τις υπόλοιπες κορυφαίες εταιρείες μαζι. Το SV150 έχει συνταχθεί και δημοσιευθεί από το San Jose Mercury News λαμβάνοντας υπόψιν στοιχεία του Bloomberg και πληροφορίες από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των εταιρειών. Παρά την ηγετική θέση της Apple στα έσοδα και στα κέρδη, οι επνδυτές έχουν αποτιμήσει την αξία της στο 70% της συνδιασμένης αξίας της HP, Google, Intel και Cisco. Ενδέκατη εταιρεία της περιοχής στη λίστα εμφανίζεται το Facebook, με ανώτατο όριο αγοράς σχεδόν στο 1/3 του μεγέθους της Apple, παρά που τα έσοδά του είναι μόλις στο 4% του γίγαντα από το Cupertino, καθώς και τα κέρδη του που κυμαίνονται στο 4% των κερδών της Apple. [via] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2014 http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=43844&stc=1&d=1397543936 To Facebook είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση της δικής του υπηρεσίας on line πληρωμών, όπου θα επιτρέπει σε χρήστες να πληρώνουν και να κάνουν συναλλαγές σύμφωνα με τους Financial Times. Η υπηρεσία ετοιμάζεται να τεθεί στην υπηρεσία των χρηστών τις επόμενες εβδομάδες κάνοντας ένα άλμα μπροστά από την Apple, στην αναπτυσσόμενη αγορά των mobile πληρωμών. Στην αναφορά λέγεται επίσης πως το Facebook είναι πολύ κοντά στην αποδοχή και λήψη έγκρισης από την Ιρλανδία, ώστε να οριστεί "e-money" ίδρυμα. Το δεδομένο αυτό θα επιτρέψει ενδεχομένως στο facebook να αποκτήσει ένα μερίδιο στην αγορά χρήματος κάνοντας δίεισδυση στις αναδυόμενες αγορές. Ένα ακόμη αξιοσημείωτο είναι και η αναζήτηση συνεργασιών με εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς χρήματος on line και μέσω κινητών τηλεφώνων (smartphones). “Facebook wants to become a utility in the developing world, and remittances are a gateway drug to financial inclusion,” said a person familiar with the company’s strategy." To Facebook είναι μία από τις πολλές εταιρείες οι οποίες αναζητούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους πέραν των βασικών υπηρεσιών που παρέχουν. Η Apple φέρεται πως εδώ και καιρό εξετάζει μία υπηρεσία πληρωμών μέσω των κινητών τηλεφώνων, δυνατόττητα η οποία θα καταστήσει ευκολότερη, για τους ιδιοκτήτες iPhone, να κάνουν αγορές με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους. Η υπηρεσία αναμένεται να συνδέσει το iTunes ώστε να αξιοποιηθούν τα δεδομένα των πιστωτικών καρτών που είναι αποθηκευμένα στους λογαριασμούς Apple ID's παγκοσμίως. Σας τρομάζει μία τέτοια εξέλιξη ή την θεωρείτε φυσικό επακόλουθο της σημερινής εποχής. Θα θέλαμε να μάθουμε τις σκέψεις σας πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα, στα σχόλια! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zmy5710 Δημ. April 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2014 γεια σασ παιδια,8ελω να παω το κινητο μου στην 6.0.1 ,εβαλα το tiny ombrela και ειδα οτι εχω shsh ηια 6.0.1 και πισω,μπορω να παω τωρα?και αν ναι (μακαρι) να μου πειτε πωσ γινεται,σασ ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
euchoulis Δημ. April 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2014 γεια σασ παιδια,8ελω να παω το κινητο μου στην 6.0.1 ,εβαλα το tiny ombrela και ειδα οτι εχω shsh ηια 6.0.1 και πισω,μπορω να παω τωρα?και αν ναι (μακαρι) να μου πειτε πωσ γινεται,σασ ευχαριστω φιλε μου τι συσκευη εχεις? downgrade γινται μονο σε iphone4 και μονο αν εχεις shsh και με συγκεκριμενο itunes. το δοκιμασα αρκετες φορες στο δικο μου 4 το μονο που καταφερα ειναι loop sto bootloader. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2014 (edited) http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=44141&stc=1&d=1398186552 H Apple κυκλοφόρησε την iOS 7.1.1 σήμερα για το ευρύ κοινό σχεδόν ενάμισυ μήνα μετά την major αναβάθμιση στην έκδοση 7.1 Το iOS 7.1.1 προσφέρει επιπλέον βελτιώσεις κυρίως στο Toucd ID της Apple, οι οποίες διορθώνουν μεταξύ άλλων και το bug που επηρεάζει την απόκριση του πληκτρολογίου, καθώς και το bug που αφορά bluetooth πληκτρολόγια όταν έχετε το VoiceOver ενεργοποιημένο. "This update contains improvements, bug fixes and security updates, including: - Further improvements to Touch ID fingerprint recognition - Fixes a bug that could impact keyboard responsiveness - Fixes an issue when using Bluetooth keyboards with VoiceOver enabled" Το iOS 7.1.1 μπορείτε να το κατεβάσετε στη συσκευή σας μέσω του software update από τις ρυθμίσεις των iOS συσκευών! [via] Edited April 22, 2014 by vlachaquito Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zmy5710 Δημ. April 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2014 4 εχω και εγω φιλε μου,το loop και το bootloader τι ειναι?δοκιμασα πριν λιγο να κανω εβαλα το itunes το 11 που ζηταγε αλλα δεν το παιρνει το 11 γιατι λεει κατι για την βιβλιοθηκη εχει γινει σε νεωτερη εκδοση και τετοια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vickylsls Δημ. April 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2014 Καλησπέρα παιδιά. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορεί να φάινεται μόνο το όνομα όταν μου έρχεται μήνυμα χωρίς το περιεχόμενο; Έχω 7.0.3 έκδοση. Ευχαριστώ Παράθεση Bazinga!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stendor Δημ. April 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2014 Καλησπέρα παιδιά. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορεί να φάινεται μόνο το όνομα όταν μου έρχεται μήνυμα χωρίς το περιεχόμενο; Έχω 7.0.3 έκδοση. Ευχαριστώ Πήγαινε settings > notification center > messages και απενεργοποίησε την επιλογή show preview. Παράθεση iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vickylsls Δημ. April 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2014 Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!! Παράθεση Bazinga!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 25, 2014 Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!! Να συμπληρώσω πως θα χρειαστεί να επανακκινήσετε τη συσκευή για να περαστούν οι αλλαγές :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2014 Ένα concept video σχετικά με την επερχόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της Apple, δημιουργήθηκε και δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα TechRadar. Το video απεικονίζει ένα mock-up iPhone 6, με οθόνη edge to edge αλλά χωρίς το διαακριτό Touch ID στο Home button. Το στιλ της παρουσίασης καθώς και ο ήχος είναι εμπνευσμένος από τα video clips των προϊόντων της Apple. Στο video μπορούμε να παρακολουθήσουμε το ανασχεδιασμένο Notification center του iOS 8, με πρόσθετες διαφάνειες οι οποίες επιτρέπουν να σύρετε την οθόνη από το "Σήμερα" σε προβολή Ημερολογίου, και προβολή μηνυμάτων. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε ένα μη αναγνωσμένο μήνυμα και ταυτόχρονα να ανοίξει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου στη συνέχεια μπορεί να κρυφτεί προς τα κάτω αφού ολοκληρώσετε την ανάγνωση. Λαμβάνοντας υπόψιν και τις πιο πρόσφατες φήμες περί της εφαρμογής Healthbook, το concept οραματίζεται την εφαρμογή η οποία συγχρονίζεται με το iWatch ώστε να μεταφέρει βιομετρικές πληροφορίες σχετικά με την υγεία μας. Ακολουθεί η εύρεση ενός τραγουδιού από το Siri χρησιμοποιώντας το integration με το Shazam και κλείνει με μία βελτιστοποιημένη έκδοση του CarPlay, το νεοφερμένο χαρακτηριστικό της iOS 7.1. Σε αντίθεση με παλαιότερο concept το οποίο συνδίαζε το Κέντρο γνωστοποίησης με τον app switcher, το TeckRadar διατηρεί την απλοποιημένη μορφή του, εστιάζοντας στο iOS 7 καθώς και στη διεύρυνση του ανανεωμένου interface, προσθέτοντας μερικές από τις φήμες για το τι θα φέρει η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση iOS 8. Παρακολουθήστε το video με την άνεσή σας και περιμένουμε τα σχόλιά σας αμέσως μετά! [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ZlCuUucFpw8]iOS 8 exclusive concept video - YouTube[/ame] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. April 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2014 καλησπερα και με συνχωρειτε εαν εχει ξανα υπαρξει το ιδιο θεμα αλλα ο φιλος μου πηρε το iphone 5 απο μια γνωστη του κανα τρακοσαρι ευρω το ειχε εκεινη αλλα επειδη ηθελε να τον πουλησει κατεβαζε την τιμη. Τελος παντων το πηρε και του εκανε αμεσως αναβαθμιση και ενω πριν δουλευε κανονικα το data του κινητου και οι ενδειξεις 4g και 3g τωρα που το επιλεγω να ενεργοποιηθει ενεργοποιειται μεσα απο τις ρυθμισεις και δεν μου εμφανιζει καμια ενδειξη σε τι δικτυο εχει συνδεθει 2g/E/3g/4g και δεν μπαινει καθολου στο ιντερνετ απο το ιδιο το κινητο . Γνωριζει καποιος εαν μπορει να κανουμε κατι σαν hard reset για να το επαναφερουμε στην προηγουμενη αναβαθμιση του; ή να μπορω να το ξεκλειδωσω εστω για να μπορει να μπει στο ιντερνετ με την υπαρχουσα αναβαθμιση; . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2014 καλησπερα και με συνχωρειτε εαν εχει ξανα υπαρξει το ιδιο θεμα αλλα ο φιλος μου πηρε το iphone 5 απο μια γνωστη του κανα τρακοσαρι ευρω το ειχε εκεινη αλλα επειδη ηθελε να τον πουλησει κατεβαζε την τιμη. Τελος παντων το πηρε και του εκανε αμεσως αναβαθμιση και ενω πριν δουλευε κανονικα το data του κινητου και οι ενδειξεις 4g και 3g τωρα που το επιλεγω να ενεργοποιηθει ενεργοποιειται μεσα απο τις ρυθμισεις και δεν μου εμφανιζει καμια ενδειξη σε τι δικτυο εχει συνδεθει 2g/E/3g/4g και δεν μπαινει καθολου στο ιντερνετ απο το ιδιο το κινητο . Γνωριζει καποιος εαν μπορει να κανουμε κατι σαν hard reset για να το επαναφερουμε στην προηγουμενη αναβαθμιση του; ή να μπορω να το ξεκλειδωσω εστω για να μπορει να μπει στο ιντερνετ με την υπαρχουσα αναβαθμιση; . Η συσκευή δουλεύει κανονικά από θέμα δικτύου για τηλεφωνικές κλήσεις αλλά δεν διαθέτει ρυθμίσεις internet; Σε ποιον πάροχο απευθύνεται η κάρτα SIM; Ρωτήσατε τον πάροχό σας ώστε να σας στείλουν πιθανές ρυθμίσεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. April 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2014 Η συσκευή δουλεύει κανονικά από θέμα δικτύου για τηλεφωνικές κλήσεις αλλά δεν διαθέτει ρυθμίσεις internet; Σε ποιον πάροχο απευθύνεται η κάρτα SIM; Ρωτήσατε τον πάροχό σας ώστε να σας στείλουν πιθανές ρυθμίσεις; ναι η συσκευη δεχεται κανονικα την καρτα σημ της κοσμοτε που εχει ο γνωστος μου και μπορει να παρει τηλεφωνο και να δεχθει και να στειλει μυνηματα και στο ιντερνετ μονο μεσω wifi μπαινει. στις ρυθμισεις δεν υπαρχει πουθενα πεδιο για να μπορεσω να περασω χειροκινητα το apn .. λογω του κλειδωματος για αυτο μαλλον δεν το εχει τι μπορει να κανει; . Εκανα λαθος δεν ειναι spirit ειναι sprint το δικτυο του εξωτερικου. Οχι δεν ρωτησα τον παροχο, εξαλλου απο οσο ξερω μονο χειροκινητα μπορεις να τις περασεις και δεν μπορουνε να στις στειλουνε με μυνημα ετσι δεν είναι; . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. April 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2014 ναι η συσκευη δεχεται κανονικα την καρτα σημ της κοσμοτε που εχει ο γνωστος μου και μπορει να παρει τηλεφωνο και να δεχθει και να στειλει μυνηματα και στο ιντερνετ μονο μεσω wifi μπαινει. στις ρυθμισεις δεν υπαρχει πουθενα πεδιο για να μπορεσω να περασω χειροκινητα το apn .. λογω του κλειδωματος για αυτο μαλλον δεν το εχει τι μπορει να κανει; . Εκανα λαθος δεν ειναι spirit ειναι sprint το δικτυο του εξωτερικου. Οχι δεν ρωτησα τον παροχο, εξαλλου απο οσο ξερω μονο χειροκινητα μπορεις να τις περασεις και δεν μπορουνε να στις στειλουνε με μυνημα ετσι δεν είναι; . Δεν γνωρίζω πως γι αυτό λέω πως πρέπει να απευθυνθείτε στην cosmote Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gil_aok Δημ. May 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2014 Για unlock από sprint αρκεί να κάνεις ένα search στο google. Έχει αρκετές πληροφορίες. Παράθεση http://www.photoin.gr | all about design! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. May 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2014 Για unlock από sprint αρκεί να κάνεις ένα search στο google. Έχει αρκετές πληροφορίες. σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου αλλα δεν εχω βγαλει ακρη με το google. Γνωριζεις τι μπορω να κανω; να βοηθησω τον γνωστο μου ; . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. May 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2014 σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου αλλα δεν εχω βγαλει ακρη με το google. Γνωριζεις τι μπορω να κανω; να βοηθησω τον γνωστο μου ; . Καλημέρα σας, εάν δεν έχετε πρόβλημα, στείλτε μου με ένα pm το IMEI της συσκευής που θέλετε να κανετε factory unlocked, για να σας πως αν γίνεται και πόσο θα σας κοστίσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DINFUN Δημ. May 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2014 (edited) Το iOS 8, με την κωδική ονομασία Okemo, αποτελεί την επόμενη γενιά του λειτουργικού συστήματος της Apple για iPhone και iPad, που αναμένεται να παρουσιαστεί στη WWDC 2014 στις 2 Ιουνίου και να κυκλοφορήσει περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014. Αν και απέχουμε αρκετά ακόμα από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, το iOS 8 αναμένεται να διαθέτει νέες δυνατότητες, καθώς και βελτιώσεις στο σχεδιασμό, τα animations και τη λειτουργικότητα με βάση πάντα το ανασχεδιασμένο iOS 7 που παρουσιάστηκε πέρυσι. Τα φημολογούμενα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη νέα εφαρμογή Healthbook, τις γνωστές εφαρμογές TextEdit και Preview από το OS X, μια ξεχωριστή εφαρμογή για το iTunes Radio, ενώ βελτιώσεις περιμένουμε να δούμε στους Χάρτες, τη Ροή Φωτό, το Κέντρο Γνωστοποιήσεων, το Μαγνητόφωνο, τα Μηνύματα και το CarPlay, συνοδευόμενες από την πολυαναμενόμενη επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών (inter-app communication). Χάρτες, συγκοινωνίες, χαρτογράφηση εσωτερικών χώρων και εικονική πραγματικότητα Οι Χάρτες της Apple θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ενημερωμένοι με βελτιωμένα και πιο ακριβή δεδομένα. Όταν η Apple άφησε τα δεδομένα χαρτών της Google και σύναψε συμφωνία με την TomTom και άλλες εταιρίες, οι τοποθεσίες και οι πληροφορίες δεν ήταν και τόσο ολοκληρωμένες με αποτέλεσμα να υπάρχουν ορισμένες ανακρίβειες. Πολλά από αυτά θα διορθωθούν. http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/04/maps.png Όσον αφορά στις συγκοινωνίες, η Apple αναγκάστηκε να μείνει πίσω όταν σταμάτησε τη συνεργασία με τη Google, χάνοντας την παροχή πληροφοριών για λεωφορεία, τρένα, μετρό και προαστιακούς σιδηρόδρομους. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι γενικά δύσκολο να αποκτηθούν, αφού ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα παρόχων/πηγών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι. Ωστόσο, η Apple έχει προχωρήσει στην εξαγορά αρκετών υπηρεσιών σχετικών με μέσα μαζικής μεταφοράς και διαθέτει την οικονομική δυνατότητα ώστε να εισέλθει δυναμικά και στον τομέα αυτό. Εξελίξεις αναμένεται να δούμε, επίσης, στη χαρτογράφηση εσωτερικών χώρων, όπου σε συνδυασμό με το iBeacon, είναι δυνατή η καθοδήγηση μέσα σε μουσεία, πάρκα, κτίρια γραφείων και πολλά άλλα. Τέλος, η εικονική πραγματικότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο πάνω στους χάρτες για τις κοντινές μας περιοχές. Για παράδειγμα, όταν βλέπουμε ένα ξενοδοχείο στο χάρτη θα φαίνονται δίπλα του σε ζωντανή προεπισκόπιση τα διαθέσιμα δωμάτια και οι τιμές τους. Ροή φωτογραφιών Η Ροή Φωτό κρατά έως και 1000 από τις φωτογραφίες μας στους iCloud servers της Apple, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμες άμεσα σε όλες τις συσκευές μας και κυρίως στους υπολογιστές Mac, όπου αποθηκεύονται μόνιμα. Το iOS 7 πρόσθεσε κάποιες βασικές "social" λειτουργίες, όπως σχόλια και likes. Ωστόσο, η Ροή Φωτό παραμένει μια υπηρεσία φωτογραφιών περιορισμένων δυνατοτήτων. Με το iOS 8, η Apple έχει την ευκαιρία να κάνει τη Ροή Φωτογραφιών μια πραγματική υπηρεσία διαχείρισης και αποθήκευσης φωτογραφιών, διατηρώντας όλα μας τα δεδομένα αποθηκευμένα στο iCloud. Έτσι το Mac δε θα αποτελεί πια το μοναδικό σημείο της μακροχρόνιας αποθήκευσης - με κάθε κίνδυνο απώλειας ή αποτυχίας - και θα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε όποια φωτογραφία ή βίντεο χρειαζόμαστε οποιαδήποτε στιγμή. Healthbook Τα προηγούμενα χρόνια η Apple επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στην εκπαίδευση και στην ενεργειακή απόδοση. Φέτος, φαίνεται πως η υγεία και η ευημερία βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της. Αυτό ξεκινά με το Healthbook, έναν τρόπο για τη συλλογή διαφόρων πληροφοριών σε ένα μέρος, όπως τα βήματα που κάνουμε ή τις θερμίδες που καίμε αλλά και ιατρικών πληροφοριών όπως το σάκχαρο του αίματος μας ή τον καρδιακό μας παλμό. Σχεδιασμένο με βάση τις καρτέλες, όπως το Passbook, θα στηρίζεται σε άλλες εφαρμογές και περιφερειακές συσκευές για να συλλέγει τις παραπάνω πληροφορίες, λειτουργώντας όμως ως κεντρικός κόμβος ώστε να είναι πιο εύκολα και γρήγορα προσβάσιμες. http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/04/healthbook.jpg Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Healthbook θα μπορούσε να είναι μια κάρτα έκτακτης ανάγκης, που θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις πρώτες βοήθειες και τους γιατρούς, καθώς και ένας τρόπος για την πληροφόρισή τους σχετικά με αλλεργίες, φαρμακευτική αγωγή και άλλα ζωτικής σημασίας δεδομένα. Εφαρμογή iTunes Radio Το iTunes Radio, που εισήχθη ως μέρος της εφαρμογής Μουσικής στο iOS 7, θα μπορούσε να αποκτήσει τη δική του ξεχωριστή εφαρμογή στο iOS 8. Όπως τα Βίντεο στο iPhone και τα Podcasts και iTunes U σε όλες τις συσκευές iOS χωρίστηκαν από την εφαρμογή iPod/Μουσικής στο παρελθόν, η νέα εφαρμογή θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση του iTunes Radio, τραβώντας μεγαλύτερη προσοχή στην υπηρεσία. Προς το παρόν, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, όμως η Apple θα συνεχίσει τη διάθεσή του σε όλο και περισσότερες χώρες ανεξάρτητα από το iOS 8. Εφαρμογές TextEdit και Preview Οι εφαρμογές του OS X, TextEdit και Preview, πιθανόν να έρχονται στο iPhone και το iPad με το iOS 8. Δεδομένου ότι το iCloud είναι κλειδωμένο για συγκεκριμένες εφαρμογές, η πρόσβαση σε έγγραφα που δημιουργήθηκαν στις Mac εκδόσεις του TextEdit ή του Preview είναι αδύνατη στο iOS. Χρειάζονται, λοιπόν, ειδικές εφαρμογές για iPhone και iPad, προκειμένου να έχουμε αυτή τη δυνατότητα. http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/04/textedit_preview.png Το TextEdit και το Preview για iOS μπορεί να μην παρέχουν δυνατότητες επεξεργασίας, αλλά να επιτρέπουν τους χρήστες να δουν τα iCloud έγγραφά τους και να τα ανοίξουν στο Pages ή το iBooks για περαιτέρω επεξεργασία. Επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών Η Apple μελετάει το ενδεχόμενο της επικοινωνίας μεταξύ των εφαρμογών στο iOS εδώ και χρόνια. Στο iOS 6 χώρισε το Springboard σε Springboard και Backboard και μετέφερε την τεχνολογία ενδοεπικοινωνίας XPC από το OS X, ενώ με το iOS 7 εισήχθη η επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών όσον αφορά στον ήχο. Με το iOS 8, η Apple ίσως επιτρέψει επιτέλους στις εφαρμογές να επικοινωνούν πλήρως μεταξύ τους και να μοιράζονται δεδομένα, διατηρώντας φυσικά την ασφάλεια. Κέντρο Γνωστοποιήσεων Το Κέντρο Γνωστοποιήσεων έκανε το ντεμπούτο του με το iOS 5 και απέκτησε - εκτός από ένα ριζικό επανασχεδιασμό - με το iOS 7 τις καρτέλες Σήμερα και Αναπάντητα. Η καρτέλα Αναπάντητα είναι υπερβολικά πολύπλοκη, ίσως και περιττή και οι φήμες υποστηρίζουν πως θα απαλειφθεί πλήρως με την έλευση του iOS 8, παρέχοντας μια πιο σύγχρονη και απλή εμπειρία στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων. Μηνύματα Ένα από τα προβλήματα με το τρέχον σύστημα των iMessages είναι ότι οι εικόνες και τα βίντεο μπορεί να χρησιμοποιούν πολύ χώρο στο iPhone ή το iPad μας. Είναι συχνά εξοργιστική η έλλειψη οποιουδήποτε γρήγορου τρόπου διαγραφής των αρχείων πολυμέσων, ακόμη κι αν αυτά έχουν ήδη αποθηκευτεί στην Άλμπουμ Κάμερας ή στο iCloud. Με το iOS 8, η Apple θα μπορούσε να ορίζει μια ημερομηνία λήξης για τα μηνύματα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα για αυτόματη διαγραφή τους με την πάροδο κάποιων εβδομάδων ή μηνών, ώστε να ελευθερωθεί επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Μαγνητόφωνο Ο επανασχεδιασμός που συνόδευσε το iOS 7 δεν είχε και τόσο θετική επίδραση στην εφαρμογή του Μαγνητοφώνου, κάνοντάς το πιο "ακατάστατο" και δυσνόητο στη χρήση του. Το iOS 8 πρέπει να επαναφέρει τη χρηστικότητα και την ευκολία πίσω στη συγκεκριμένη εφαρμογή. http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/04/voice_memo.jpg Game Center Ενώ το iOS 7 "ξήλωσε" επιτέλους την πράσινη τσόχα, το iOS 8 ίσως "ξηλώσει" ολόκληρη την εφαρμογή του Game Center. Το κοινωνικό δίκτυο παιχνιδιών της Apple θα εξακολουθήσει να υπάρχει φυσικά στο εσωτερικό των επιμέρους παιχνιδιών και ρυθμίσεων, αλλά η ξεχωριστή εφαρμογή θα μπορούσε να ακολουθήσει το δρόμο της τσόχας. Μια κίνηση λογική, αφού η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι και ιδιαίτερα χρήσιμη. CarPlay Το CarPlay που εισήχθη με το iOS 7.1, είναι μέχρι σήμερα διαθέσιμο μόνο με σύνδεση με το καλώδιο Lightning. Αυτό έχει βέβαια νόημα, αφού ελάχιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα διαθέτουν το δικό τους δίκτυο Wi - Fi. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές ξεκινούν την προσθήκη Wi - Fi (τουλάχιστον στις ΗΠΑ), έτσι το iOS 8 θα μπορούσε να αναβαθμίσει και το CarPlay ώστε να λειτουργεί ασύρματα σαν το AirPlay, από όπου πιθανότατα προέρχεται και το όνομά του. http://www.appleteam.gr/wp-content/uploads/2014/04/carplay.jpg Συμπέρασμα Ο μεγάλος επανασχεδιασμός έχει γίνει και πολλές νέες τεχνολογίες είναι στη θέση τους. Αυτή τη στιγμή, η Apple οριστικοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες και εργάζεται πυρετωδώς για την πρώτη παρουσίαση του iOS 8 στη WWDC 2014, καθώς και για την πρώτη iOS 8 beta που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά. Ορισμένα χαρακτηριστικά ίσως δεν έχουν αποκαλυφθεί ή ανακοινωθεί ακόμη, ενώ κάποια από τα παραπάνω μπορεί να μη φτάσουν στην τελική έκδοση, αναβάλλοντας την εμφάνισή τους για κάποια μελλοντική αναβάθμιση του iOS. Ίσως, βέβαια, να μην τα δούμε και ποτέ. Όπως πάντα, θα σας ενημερώνουμε για ο,τι νεότερο. Περιμένουμε τις απόψεις σας! Edited May 6, 2014 by DINFUN Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vickylsls Δημ. May 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2014 παιδιά καλημέρα, έκλεψαν μια συνάδελφό μου στο μετρό χθές. Την χτύπησαν και της έκλεψαν ένα iphone. Δεν είχε βάλει κάποιο tracker αλλά έχει το ΙΜΕΙ. Τώρα πρόσφατα έμαθα ότι μπορείς να κάνεις κάτι για να μην μπορεί να λειτουργεί το κινητό σε αυτόν που το έχει κλέψει. Ξέρετε κάτι; Παράθεση Bazinga!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kapet Δημ. May 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2014 Υποτιθεται ότι έχει φτιάξει apple ID...και έχει ενεργοποιήσει το find my iphone, σωστά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosmoustakas Δημ. May 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2014 Το Appview.gr αποτελεί νέα προσθήκη στα διαδικτυακά δρώμενα καθώς αντιπροσωπεύει μια φιλόδοξη προσπάθεια, δημιουργικών ανθρώπων που έχουν ως στόχο την προβολή εφαρμογών(applications) που έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις γνωστές mobile πλατφόρμες, μέσω εκτενέστερων ανασκοπήσεων(reviews) των δυνατοτήτων τους. Στόχος της είναι αφενός η παρουσίαση νέων εφαρμογών αφετέρου η αξιολόγηση τους από κάθε επισκέπτη-χρήστη. Οι αρθρογράφοι της ιστοσελίδας βαθμολογούν τις εφαρμογές με κάθε σεβασμό απέναντι στο έργο των δημιουργών-προγραμματιστών(developers) σε συνδυασμό με την καθαρά υποκειμενική τους άποψη. Λίγα λόγια για το πως λειτουργεί το AppView.gr Αναλύουμε τα υπέρ και τα κατά των εφαρμογών. Ο αρθρογράφος βάζει την δική του βαθμολογία και δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες να βαθμολογήσουν με τη σειρά τους την εκάστοτε εφαρμογή. Κατά αυτό τον τρόπο δημιουργούνται δύο βαθμολογίες: α)μία του αρθρογράφου και β)μία με το μέσο όρο του κοινού. Επιδιώκουμε όχι μόνο τη βαθμολόγηση από τους χρήστες αλλά και τη κριτική. Έτσι δημιουργείται ενεργή κοινότητα γύρω από μια αρκετά δημοφιλή κατεύθυνση της τεχνολογίας που δεν είναι άλλη από τις εφαρμογές(applications). Οι αρθρογράφοι για να ενισχύσουν και να πιστοποιήσουν την άποψή τους αλλά περισσότερο για να παρακινήσουν τη περιέργεια των επισκεπτών, δημιουργούν ενίοτε βίντεο καθώς δοκιμάζουν την εφαρμογή. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο ευρετήριο με Reviews για τα μάτια της ελληνικής κοινότητας που ενδιαφέρεται για εφαρμογές. Επιθυμούμε τη κριτική σας αλλά και τη συμβουλή σας ώστε να γίνουμε καλύτεροι... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts