Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες γενικά περί συσκευών Huawei


mariostamp
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα .

Επεσε στα χεριοα μου ενα Huawei Watch GT 2 και απο το κινητο με την εφαρμογη Υγεια   παω να αγορασω μια προσοψη ρολογιου και ενω βαζω ολα τα στοιχεια της καρτας παταω το confirm αλλα δεν "ακουει" 

Διορθωση: 

Τελικα δεν ηθελε αντιγραφη επικοληση τον αριθμο της καρτας αλλα πληκτρολογιση 

Το εκανα και ειναι ΟΚ

Edited by Γιάννης

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 305
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

On 12/4/2023 at 12:00 ΜΜ, _NikitaS_ said:

Εγώ δυστυχώς ξέχασα την huawei και όχι τις εφαρμογές. Συμπαθώ πάρα πολύ την εταιρία huawei αλλά δε θα βασανιστω για να λέω ότι έχω huawei. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Και στην τελική υπάρχει η αδελφή εταιρία honor που έχει τα πάντα από google. 

Δυστυχώς η Honor δεν φαινεται να εχει καμια σχεση για την ωρα με την ποιοτητα της Huawei. Τα Honor 60-70-80 ειναι κατά τη γνωμη μου (σε αρκετους τομεις) downgrade ακομα και απο το Huawei P20 ενώ τα Honor Magic Pro που φαινονται ομορφα κινητα, καθυστερει η κυκλοφορια της παγκοσμιας εκδοσης, βγαινει σε περιορισμενες αγορες με οτι αυτο συνεπαγεται για 5G, VOLTE κλπ.

Από την αλλη η Huawei θα μας τρελανει... Τα κινητα της κοστιζουν 30-40% ακριβοτερα απο την εποχη που ειχε google services. Σκεφτομουν να δοκιμασω Huawei ακομα και χωρις google (γιατι θεωρώ πως ακομα ειναι ποιοτικοτερη απο τις περισσοτερες εκει εξω και γιατι δεν χρησιμοποιω και ιδιαιτερα google apps - περα απο maps και συγχρονισμο επαφων -) αλλά οκ δεν θα πληρωσω και χιλιαρικο για συσκευη χωρις google services. Ημαρτον...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όσοι έχουν απομείνει στη huawei, έχει βρεθεί τρόπος πληρωμής ανέπαφα για παράδειγμα market pass κτλ; Είναι ο μοναδικός λόγος που με κρατάει μακριά από την εταιρία. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Είμαι χρήστης της Samsung βασικά όλη μου τη ζωή και θα αλλάξω το τηλέφωνό μου πολύ σύντομα. Θέλω να πάρω το Mate 40 Pro ή το P40 Pro και θέλω να μάθω τι θα προτείνατε εδώ στο sub, καθώς κανένας που γνωρίζω δεν χρησιμοποιεί αυτά τα τηλέφωνα Huawei.

Επίσης, θέλω να μάθω αν εξακολουθώ να είναι δυνατή η λήψη των υπηρεσιών google play σε κάποιο από αυτά τα τηλέφωνα, δεδομένου ότι θα το ενημερώσω σε Harmony OS. Εάν όχι, ποιες είναι οι άλλες εφαρμογές που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να λάβω τις ίδιες υπηρεσίες.

Επίσης, έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα ότι είναι δύσκολο να αποκτήσω το Netflix σε τηλέφωνα που δεν υποστηρίζονται από την Google, αλλά μπορώ να πάρω το APK και να το εγκαταστήσω κανονικά ή δεν θα λειτουργήσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Ως πρώην χρήστης Huawei κινητού με Google Services (P30) που ψάχτηκα πολύ (και διάβασα άπειρες απόψεις) για το αν θα μπορούσα να συνεχίσω με Huawei χωρίς google services (χωρίς πρόβλημα) θα σου πω δύο πράγματα.

1) κράτα μια (τεράστια) επιφύλαξη με όσους τυχόν σου γράψουν φανφάρες του στυλ "όλα δουλεύουν τέλεια", "τι να την κάνεις την τάδε εφαρμογή; ", κλπ. Δες ποιες είναι οι δικές σου ανάγκες και πορεύσου με βάση αυτές. 
2) διάβασε αυτό το post. Είναι το πιο ακριβές και λεπτομερές που έχω διαβάσει για το θεμα τον τελευταίο καιρό.

Και κάτι τελευταίο. Σκέψου: αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα και να μην είσαι 100% σίγουρος ότι όλα θα δουλεύουν 100% σωστά και χωρίς ταλαιπωρία και εκπτώσεις; Μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ ένα mate 50 pro. Το δικό μου επειδή είναι Ευρωπαϊκό έχει EMUI 13 και παίρνει και τις ενημερώσεις ασφαλείας κανονικά, πριν λίγο καιρό πήρε του Οκτωβρίου. Απ'ότι άκουσα το EMUI 14 θα το πάρει το 2024, αλλά μένει να το δούμε. Εσύ όμως απ'οτι κατάλαβα θες να περάσεις στο p40 pro το Harmony OS 4, από κάποια βίντεο που έχω δει και στο youtube υπάρχει η δυνατότητα στο Harmony OS να περάσεις natively τις υπηρεσίες της google, δηλαδή να μη χρειάζεται να χρησιμοποιείς GBOX, GSPACE και τέτοιου είδους εφαρμογές, να δουλεύει δηλαδή όπως όλα τα υπόλοιπα android, ωστόσο δε ξέρω πόσο ασφαλές είναι αυτό και προσωπικά δεν είμαι σίγουρος αν θα το έκανα, θα πρότεινα να κάνεις και μια έρευνα σε ξένα site.

Κατα τα άλλα στο emui κανονικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις GBOX και από εκεί να κατεβάζεις εφαρμογές μέσω google play, προσοχή όμως ακόμη και έτσι κάποιες δε θα λειτουργούν, όπως google wallet κλπ. Σε εμένα παράδειγμα το viber δε μπορούσα να το ενεργοποιήσω, ωστόσο το καλό είναι οτι υπάρχει επίσημα στο app gallery, όπως και παρα πολλές ελληνικές εφαρμογές και αυτές των τραπεζών (δυστυχώς δεν υπάρχει πια η δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών με εξαίρεση αυτή της Εθνικής την οποία και χρησιμοποιώ).

Επίσης υπάρχει στο κινητό και η εφαρμογή Petal search όπου μπορείς να βάζεις την εφαρμογή που ψάχνεις και σου βγάζει επιλογές από που μπορείς να την κατεβάζεις από άλλα store όπως apkpure χωρίς να φύγεις από το περιβάλλον της εφαρμογή. Netflix μια και το αναφέρεις λειτουργεί κανονικά, όπως και Xiaomi Home, Instagram, Facebook, Messenger Whatapp, Shazam, Spotify.

Το καλό είναι οτι όταν μπαίνεις στην εφαρμογή σου βγάζει και ποιες εφαρμογές χρειάζονται ενημέρωση αν και πρέπει εσύ να πατήσεις την ενημέρωση και κατόπιν την εγκατάσταση (δυστυχώς) όμως έχει και στις ρυθμίσεις κάτι πολύ χρήσιμο, όταν πατάς να γίνει ενημέρωση και κατεβαίνει το apk, αφού πατήσεις την εγκατάσταση μετά αυτόματα να σβήνεται το apk αρχείο ώστε να μην πιάνει χώρο στο κινητό. Προφανώς με αυτό τον τρόπο κάποιες εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιούν google maps και υπηρεσίες της google δε θα λειτουργήσουν, ένα πολύ απλό παράδειγμα το fuelGR. 

Κατα τα άλλα χάρτες χρησιμοποιώ τους Petal που ήδη έχει το κινητό και είναι πολύ καλοί, βασίζονται στους TOM TOM. Αν νομίζεις οτι μπορείς να κάνεις την αλλαγή προχώρα, αν και μπορεί να σου λείψουν κάποια πραγματάκια από Samsung όπως φωνητική πληκτρολόγηση στα ελληνικά λόγω έλλειψης google, αν και έχω βάλει swift keyboard δυστυχώς δε λειτουργεί,  ή τα routines και automations των Galaxy. Προσωπικά επειδή έχω και μια τρέλα ήθελα να τα έχω όλα Huawei και για αυτό το πήρα καθώς έχω και ακουστικά και ρολόι.

Αν θες να τσεκάρω πάντως κάτι άλλο πες μου.

Nickolas
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...