Jump to content

Coronavirus COVID-19

ggazas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδω στο Άργος 200 κρούσματα μεταναστών και οι περισσότεροι δεν εμφάνιζαν συμπτώματα :lol:

Αυτό λέω ότι παρότι δεν είναι Έλληνες για να έχουν γερό DNA, όπως είπε ο φίλος, δεν πεθαίνουν τελικά.:lol:

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ξέρετε πολλές χώρες που αν νοσήσουν μαζικά μπορούν να αντεπεξέλθουν?έχετε παρασυρθεί σε μια συζήτηση που επιτηδευμένα κάποιοι την πάνε όπου θέλουν

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Στα πρακτικής φύσεως θέματα, ξέρουμε αν και πότε θα αρθεί αυτή η σαχλαμάρα με το μέγιστο αριθμό ατόμων σε ΙΧ οχήματα; Ισχύει ακόμα το "οδηγός + 2 άτομα";

Ούτε στις 18 Μαΐου που θα επιτραπεί η μετακίνηση και εκτός νομού δε θα το αλλάξουν;

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Για αυτά -----[/size]

[/color]

Εδω στο Άργος 200 κρούσματα μεταναστών και οι περισσότεροι δεν εμφάνιζαν συμπτώματα :lol:

Για αυτο τη λενε οι καθηγητες υπουλη αρρωστια...

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν έχω δει μετανάστες ή βρώμικους Έλληνες να πεθαίνουν.

Κάτι ελάχιστοι γενικά.

Εκτός αν εννοείς από την πείνα.:lol:

Αν περιμένεις λίγες χιλιάδες άνθρωποι να κυριαρχήσουν από τις πλατείες οπλισμένοι με σουβλάκι και μπύρα σε αρκετά δις, μάλλον έχεις κολλήσει κάτι πολύ πιο σοβαρό από τον κορωνοϊό. :lol:

Εννοω δεν θα ερχονται ανεξελεκτα να μας καθονται στον σβερκο.

Αλλο εννοουσα με τη λεξη καθαρος, αλλα Μια που το ειπες ομως , η απολυμανση ειναι μερος καθαριοτητας δηλ διαθεσιμοτητα τακτικη πετσετων , ζεστο νερο, σαπουνι, χλωρινη, απολυμαντικο...πχ ενας αστεγος η προσφυγας σε εγκλεισμο η οι λαθραιοι περι την βαθη και ομονοια μαζι με πρεζονια, προφανως δεν εχει προσβαση σε τετοια πραγματα.

Ποιες οικονομικές επιπτώσεις; Όλοι συνεχίζουν και δουλεύουν κανονικά.. Κάποιοι που απασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα ίσως έχουν θέμα αλλά πάντα ξαναλέω δυστυχώς όλοι αυτοί ανακυκλώσιμοι είναι. Και πολλοί άλλωστε απασχολούνταν με μαύρη εργασία.

Δεν ξέρω κανέναν στον περίγυρο μου που να είναι σε εταιρία η να διατηρεί επιχείρηση και να έχει πρόβλημα από την όλη ιστορία

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πλάκα κάνεις, έτσι? Επειδή στον περίγυρό σου δεν έχει κάποιος πρόβλημα βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα? Έχει ιδέα πόσοι είναι με αναστολή εργασίας, πόσοι απολύθηκαν και πόσες εταιρίες είναι στα όρια χρεωκοπίας?

Η ζημιά στην οικονομία αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την κρίση του 2010-2011. Θα κλάψουν μανούλες.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Ποιες οικονομικές επιπτώσεις; Όλοι συνεχίζουν και δουλεύουν κανονικά.. Κάποιοι που απασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα ίσως έχουν θέμα αλλά πάντα ξαναλέω δυστυχώς όλοι αυτοί ανακυκλώσιμοι είναι. Και πολλοί άλλωστε απασχολούνταν με μαύρη εργασία.

Δεν ξέρω κανέναν στον περίγυρο μου που να είναι σε εταιρία η να διατηρεί επιχείρηση και να έχει πρόβλημα από την όλη ιστορία

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δεν ξέρω ποιος είναι ο περίγυρος σου αλλά όλοι όσοι είναι κλειστοί την έχουν ακούσει.

Είπες για τα καταστήματα με τα ρούχα...2 μήνες δεν έχουν χτυπήσει απόδειξη αλλά παρόλο αυτά τα ενοίκια και οι επιταγές για το εμπόρευμα που πήραν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, τρέχουν. Αυτός που νοικιάζει τον χώρο, στην καλύτερη να πάρει το 60%. Ο υπάλληλος αν έχει βγει για το 800αρι πάει και έρχεται....

Αντίστοιχα ξέρω παραγωγικές εταιρείες που έχουν κόψει βάρδιες, 4ημερη εργασία με 80% του μισθού αλλά ok καμία επίπτωση δεν υπάρχει....

Τέλος με τα τουριστικά βγάλε έξω κάποιες μεγαλα αστικά κέντρα. Κάποια νησιά ζουν μόνο από αυτό και τώρα ίσως δεν πάρουν ούτε euro. Και με τα τουριστικά δεν είναι μόνο ο ξενοδόχος αλλά είναι και η εστίαση, οι αεροπορικές, οι εταιρίες ενοικίασης, οι παραγωγοί που τροφοδοτούν τα καταστήματα κοκ.

Οι κινηματογράφοι, τα θέατρα δεν έχουν επηρεαστεί;;;;

Μην λέμε ότι θέλουμε...

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Τέλος με τα τουριστικά βγάλε έξω κάποιες μεγαλα αστικά κέντρα. Κάποια νησιά ζουν μόνο από αυτό και τώρα ίσως δεν πάρουν ούτε euro. Και με τα τουριστικά δεν είναι μόνο ο ξενοδόχος αλλά είναι και η εστίαση, οι αεροπορικές, οι εταιρίες ενοικίασης, οι παραγωγοί που τροφοδοτούν τα καταστήματα κοκ.

Μην λέμε ότι θέλουμε...

κάποια νησιά ? όλα τα νησιά λίγο πολύ

1.000.000 και απασχολείται στον τουρισμό άμεσα η έμμεσα,ξέρετε ότι υπάρχει βιοτεχνία στις Σέρρες που φτιάχνει μπλουζάκια για τον τουρισμό, εταιρείες στην Αθήνα που κάνουν διάφορα όπως και αλλού άσε που ποσοι έρχονται από άλλες περιοχές όπως Αθήνα και δουλεύουν επίσης για τον τουρισμό .....επίσης πόσοι αγρότες πωλούν τα προϊόντα τους εξ αιτίας του τουρισμού, μουσεία εκδρομές κτλ 30.000.000 ήρθαν περισυ ,φέτος ?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Edited by akalos

Δεν ξέρω ποιος είναι ο περίγυρος σου αλλά όλοι όσοι είναι κλειστοί την έχουν ακούσει.

Είπες για τα καταστήματα με τα ρούχα...2 μήνες δεν έχουν χτυπήσει απόδειξη αλλά παρόλο αυτά τα ενοίκια και οι επιταγές για το εμπόρευμα που πήραν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, τρέχουν. Αυτός που νοικιάζει τον χώρο, στην καλύτερη να πάρει το 60%. Ο υπάλληλος αν έχει βγει για το 800αρι πάει και έρχεται....

Αντίστοιχα ξέρω παραγωγικές εταιρείες που έχουν κόψει βάρδιες, 4ημερη εργασία με 80% του μισθού αλλά ok καμία επίπτωση δεν υπάρχει....

Οι κινηματογράφοι, τα θέατρα δεν έχουν επηρεαστεί;;;;

Μην λέμε ότι θέλουμε...

Σκέψου ένα κατάστημα ρούχων που έφερε ανοιξιάτικα πριν το κλείσιμο και τώρα του έχουν μείνει απούλητα και πρέπει να φέρει τα καλοκαιρινά.

Τραγωδία στο εμπόριο .:(:(

Τραγωδία παντού.

Εμπόριο, συγκοινωνίες, τουρισμός, τα πάντα.

Και αν δεν ξεκινήσει πάλι η οικονομία, θα δούμε αυξήσεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Πολλά καταστήματα που έκλεισαν μέσα στο Μάρτιο, απλά δε θα ανοίξουν ποτέ ξανά.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί καταστηματάρχες καταστράφηκαν κανονικά, και πολλοί πρώην εργαζόμενοι πλέον είναι άνεργοι.

Και φυσικά περισσότερο επλήγησαν οι μικρές επιχειρήσεις.

Οι αλυσίδες δε νομίζω να έχουν πάθει ιδιαίτερη ζημιά, άσε που αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων ιδίως με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες που αποδείχτηκαν μια γελοιότητα, ο ορισμός του Βατερλώ.

Χώρια που παίζουν το γνωστό παιχνιδάκι της τεχνητής έλλειψης συγκεκριμένων προϊόντων σε μεγάλη ζήτηση, για να δημιουργείται κλίμα στην αγορά, συν να δρομολογείται κλίμα ανατιμήσεων. Τρανό παράδειγμα οι webcams, που ακόμα και τώρα δε βρίσκεις ούτε για δείγμα, πέρα από συγκεκριμένα "μικρά" μαγαζιά (κυρίως σε skroutz και best price).

Ακριβώς έτσι.

Απορώ με την άνεση ορισμένων να πιστεύουν ότι δεν θα έχουμε σοβαρές συνέπειες.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Η κοινωνία θα συνεχίσει με αλλαγές κυρίως στα παρασιτικά επαγγέλματα που σιγά σιγά θα εξαφανιστούν.

Όσοι είναι τεχνικοί π.χ. και όλος ο κλάδος των επισκευών δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σοβαρό, πέρα από το τέλος του πολύ καταναλωτισμού.

Όσοι δουλεύουν από το σπίτι σε παρασιτικές υπηρεσίες, καλύτερα να ξεκινήσουν από τώρα να ψάχνουν για δουλειά πριν βρεθούν στο δρόμο.

Η ζημιά αλλά και το καλό είναι ότι ξεκαθαρίζει η εκτίμηση στο τι αξίζει στη ζωή και τι όχι.

Πολλοί που νόμισαν ότι έδεσαν τον γάιδαρο τους, τώρα ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει καν γάιδαρος.

Αυτό θα είναι καλό γιατί θα μειωθούν οι ώρες εργασίας και θα υπάρξει πολύς ελεύθερος χρόνος.

Venus project, κάνετε μια αναζήτηση.

Εκεί πηγαίνει η κοινωνία.

Όχι το καλοκαίρι αλλά σε βάθος χρόνου. Αρκετού πάντως να μην προλάβουν όσοι είναι πάνω από τα 30.

Είναι δυνατόν κανείς να πιστεύει, όσο ανόητος και αν είναι, ότι αν δεν ακολουθούσαμε τα μέτρα αυτά θα αποφεύγαμε την οικονομική κρίση; Ότι η οικονομία μας θα άνθιζε εν μέσω πολλών χιλιάδων θανάτων, με την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον όπου η πανδημία θερίζει όλες τις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης; Ότι σε μιά χώρα που θα επικρατούσε ο θάνατος και η αρρώστεια, χωρίς σοβαρές υποδομές υγείας, θα έρχονταν να μας επισκεφθούν κάποιοι τουρίστες, μιάς και στην ουσία το κεφάλαιο της οικονομίας της χώρας μας είναι ο τουρισμός; Η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ. Δεν ξέρω αν τελικά θα τα καταφέρουμε. Αλλά μια χώρα coronavirus-free, η οποία προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας, είναι η μόνη πιθανότητα για να ξαναρχίσουν να μας επισκέπτονται τουρίστες το καλοκαίρι, έστω και για μια περιορισμένη χρονικά τουριστική περίοδο.

από το docmed.gr

Φιλικά Γιώργος

Σκέψου ένα κατάστημα ρούχων που έφερε ανοιξιάτικα πριν το κλείσιμο και τώρα του έχουν μείνει απούλητα και πρέπει να φέρει τα καλοκαιρινά.

Τραγωδία στο εμπόριο .:(:(

Δυστυχώς η περίπτωση του έμπορα και του ιδιοκτήτη που νοικιάζει χώρο για επαγγελματική χρήση είναι στο πολύ κοντινό μου περιβάλλον για αυτό....

Επίσης το παράδειγμα με τα νησιά ήταν μια απλή παράθεση του πόσα επαγγέλματα επηρεάζονται από τον τουρισμό ακόμη και έμμεσα. Δεν έχει νόημα να αναφέρω ξεχωριστά το πόσα επαγγέλματα εμπλέκονται.

Και για να μην ξεφύγει η συζήτηση, άλλο το ότι δεν επηρεάστηκε τίποτα και άλλο το ότι δεν έπρεπε να παρθούν μέτρα. Μετά Χριστό προφήτης δεν είμσι, οπότε με τα τότε δεδομένα έπραξαν σωστά. Θα μπορούσαν να πάρουν καλύτερα και πιο άμεσα μέτρα; Ίσως αλλά τα τουλάχιστον δεν κατέρρευσε το σύστημα υγείας.

Τέλος οι καταθέσεις που αυξήθηκαν θεωρώ ότι είναι τεχνητό το νούμερο καθώς το πιστόλι έχει πάει σύννεφο..

Η κατάσταση είναι απλά τραγική..όχι μόνο η οικονομία καταρρέει αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι που μένουν στο δρόμο αρχίζουν και τρελαίνονται.Έχασα και εγώ την δουλειά μου λόγω του ιου,εργαζόμουν σε ένα μικρό μαγαζί με είδη γάμου,βαφτίσεων και διάφορες χειροποίητες κατασκευές. Στο κέντρο 2 υπάλληλοι όλοι κι όλοι και μείναμε στον δρόμο χωρίς δουλειά.Το κατάστημα δυστυχώς έβαλε λουκέτο και δεν θα ξανα ανοίξει.Μάλλον μόνο ηλεκτρονικά θα συνεχίσει..Δεν με πείραξε τόσο για μένα αλλά για την συνάδελφο που έχει 2 παιδιά να ταΐσει.Εκεί το αγαπητό κράτος που είναι;Πουθενά. Edited by eleutheriaa

Η κατάσταση είναι απλά τραγική..όχι μόνο η οικονομία καταρρέει αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι που μένουν στο δρόμο αρχίζουν και τρελαίνονται.Έχασα και εγώ την δουλειά μου λόγω του ιου εργαζόμουν σε ενα μικρό μαγαζί με είδη γάμου στο κέντρο 2 υπάλληλοι όλοι κι όλοι και μείναμε στον δρόμο χωρίς δουλειά.Το κατάστημα δυστυχώς έβαλε λουκέτο και δεν θα ξανα ανοίξει.Δεν με πείραξε τόσο για μένα αλλά για την συνάδελφο που έχει 2 παιδιά να ταΐσει.Εκεί το αγαπητό κράτος που είναι;Πουθενά.
Το αγαπητό κράτος δίνει κάθε μήνα 400€ στους ΠΕΠ. Να απαιτήσετε και να ζητήσετε από τον Κυριάκο και τον Τσίπρα, να κάνει το ίδιο και για τους ιθαγενείς.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Τι ειναι τα ΠΕΠ;
Παράνομα Εισερχόμενα Πρόσωπα. Είδες τι σου κάνει η πολιτική ορθότητα; Από αύριο θα ζητήσω οι λαθρεπιβάτες, οι λαθροκυνηγοί, οι λαθρέμποροι και οι υπόλοιπες λαθρό κατηγορίες, να αλλάξουν ονομασίες.

Edited by baiosss

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Η κατάσταση είναι απλά τραγική..όχι μόνο η οικονομία καταρρέει αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι που μένουν στο δρόμο αρχίζουν και τρελαίνονται.Έχασα και εγώ την δουλειά μου λόγω του ιου εργαζόμουν σε ενα μικρό μαγαζί με είδη γάμου στο κέντρο 2 υπάλληλοι όλοι κι όλοι και μείναμε στον δρόμο χωρίς δουλειά.Το κατάστημα δυστυχώς έβαλε λουκέτο και δεν θα ξανα ανοίξει.Δεν με πείραξε τόσο για μένα αλλά για την συνάδελφο που έχει 2 παιδιά να ταΐσει.Εκεί το αγαπητό κράτος που είναι;Πουθενά.

Δεν μπορείται να μπείτε σε ταμείο ανεργίας?

Φιλικά Γιώργος

Παράνομα Εισερχόμενα Πρόσωπα. Είδες τι σου κάνει η πολιτική ορθότητα; Από αύριο θα ζητήσω οι λαθρεπιβάτες, οι λαθροκυνηγοί, οι λαθρέμποροι και οι υπόλοιπες λαθρό κατηγορίες, να αλλάξουν ονομασίες.

Μάλλον παρανόμως εισερχόμενα πρόσωπα είναι το σωστό, γιατί το "παράνομα" πηγαίνει στα πρόσωπα, που δεν είναι πολιτικά ορθόν.:lol:

Μάλλον παρανόμως εισερχόμενα πρόσωπα είναι το σωστό, γιατί το "παράνομα" πηγαίνει στα πρόσωπα, που δεν είναι πολιτικά ορθόν.:lol:
Ε δεν κρατιεμαι, τι να κάνω;

Γλώσσα λανθάνουσα...

Edited by baiosss

Δεν μπορείται να μπείτε σε ταμείο ανεργίας?

Εχω καταθεσει δικαιολογητικά και τα συναφή απλά περιμένω την απόφαση δεν νομίζω όμως ότι τα ένσημα μου πληρούν τις προϋποθέσεις.Θα δείξει.