spn Δημ. March 7, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2015 Φιλε δεν έχω εγγύηση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex222800 Δημ. March 7, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2015 Φιλε δεν έχω εγγύηση προσπάθησε για recovery ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
talos_2002 Δημ. March 7, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2015 (edited) I tried that ROM but it doesn't work . I saw that my tablet is sold in Greece . Maybe I will find someone here that can make a backup . Thanks ! I'll mail the importer, but it's very unlikely they 'll reply. Let's hope we'll be lucky :) Edited March 7, 2015 by talos_2002 Παράθεση Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂 Φορητότητα προς Frog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spn Δημ. March 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2015 Δεν εγινε τιποτε με τα recovery που εκανα τι αλλο μπορω να κανω τωρα???? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ganag27 Δημ. March 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2015 Καλημερα μου προτειναν απο banggood να πληρωσω κ την επιστροφη για την επισκευη του tablet . ποσο στοιχιζει η αποστολη ενος tablet στην κινα συστημενο ελτα ? κ η επιστροφη ποσο μπορει να με χρεωσουν ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. March 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2015 Καλημερα μου προτειναν απο banggood να πληρωσω κ την επιστροφη για την επισκευη του tablet . ποσο στοιχιζει η αποστολη ενος tablet στην κινα συστημενο ελτα ? κ η επιστροφη ποσο μπορει να με χρεωσουν ? Με επιστολικό ταχυδρομείο δέμα ενός κιλού είναι 15 ευρώ. Πακετάρισε το και ζύγισε το. Μετά κάνε εδώ τον υπολογισμό του κόστους. Να τσεκάρεις με την σειρά. Επιστολή, Εξωτερικό, Υπόλοιπες Χώρες, Α προτεραιότητα, Συστημένο, Ακανόνιστα. Υπάρχει εξτρά και η υπηρεσία αναφοράς παράδοσης, που κοστίζει 1.5 ευρώ νομίζω. Αυτό θα πρέπει να το ζητήσεις εσύ για να στο βάλουν. Περίεργο που ζητάνε, να πληρώσεις τα έξοδα της επιστροφής, γιατί σε αυτούς δεν στοιχίζει τίποτα. Γιατί δεν ρωτάς τους ίδιους; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kwstas193 Δημ. March 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2015 καλημερα...παιδια το μαιο του 2014 αγορα ενα κινητο απο aliexpress.πριν λιγες μερες αρχισε να κανει κατι τρελα η οθονη να μην ανταποκρινεται πληρως κτλ.το εψαξα το θεμα και βρηκα οτι και σε αλλους κατοχους το ειχαν παθει ανεξαρτητα απο που το αγορασαν...ειδα οτι μου χουν δωσει 1 χρονο εγγυηση,τους ρωτησα ηπως ισχυει και για την htc η εγγυσηση για να μην τρεχω και να το παω σε αυτους και μου λενε οτι πρπει να τους το στειλω ..τι να κανω?το χω κανει ροοτ αλαξει ρομ...φυσικα θα το επαναφερω για να μην μου πουν τπτ ...αλλα να το στειλω?θα μου το φτιαξουν?θα ισχυει η εγγυσησ η θα μου πουν τπτ περιεργααν ειναι να δωσω 80 ευρο για να αλαξω οθονη στην κλτρ περνω αλλο Παράθεση GR Mobiles (Gcam, mods & custom) - Ελληνικό Telegram Group Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
avlass Δημ. March 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2015 καλημερα...παιδια το μαιο του 2014 αγορα ενα κινητο απο aliexpress.πριν λιγες μερες αρχισε να κανει κατι τρελα η οθονη να μην ανταποκρινεται πληρως κτλ.το εψαξα το θεμα και βρηκα οτι και σε αλλους κατοχους το ειχαν παθει ανεξαρτητα απο που το αγορασαν...ειδα οτι μου χουν δωσει 1 χρονο εγγυηση,τους ρωτησα ηπως ισχυει και για την htc η εγγυσηση για να μην τρεχω και να το παω σε αυτους και μου λενε οτι πρπει να τους το στειλω ..τι να κανω?το χω κανει ροοτ αλαξει ρομ...φυσικα θα το επαναφερω για να μην μου πουν τπτ ...αλλα να το στειλω?θα μου το φτιαξουν?θα ισχυει η εγγυσησ η θα μου πουν τπτ περιεργααν ειναι να δωσω 80 ευρο για να αλαξω οθονη στην κλτρ περνω αλλο Δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένα για alienexpress, αλλά γενικά έχω μάθει να κινούμε με τη λογική ότι ο άλλος πάει να σε εξαπατήσει. Στην προκειμένη περίπτωση δεν βλέπω τι εναλλακτικές έχεις; Να μείνεις με ένα χαλασμένο τηλέφωνο στο χέρι; Μάλλον όχι. Συνεπώς πάρε όσες προφυλάξεις μπορείς (αν καλύπτεσαι ακόμα από paypal, τόσο το καλύτερο), βγάλε φωτογραφία το δέμα, στείλ' το συστημένο κλπ και κάνε το σταυρό σου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikosGr33k Δημ. March 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2015 F&U ETB9543 (Funai United) Rockchip - RK3026 2 x Elixir Memories 512MBs Αtheros WiFi Εχουμε 4 ημερες με ενα φιλο και δεν μπορουμε να βρουμε official ή custom rom για αυτο το μοντελο. Προσπαθουμε να το φλασαρουμε με το Android Tool 2.1 καθε διαμεριμα ξεχωρστια και αν περασουμε boot.img kernel.img system.img Αλλα δεν μας βγαινει και εοχυμε δοκιμασει πολλες ρομς. Τα φωτα σας παρακαλω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
talos_2002 Δημ. March 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2015 Δοκίμασα την αναβάθμιση Νοεμβρίου του Huu H7 Leap, η οποία υπάρχει στην επίσημη σελίδα αναβαθμίσεων, η http://myhuu.com.cn/download.asp?ClassID=7. Αυτή η ρομ δεν είναι 4.4.2 αλλά 4.4.4. Μια διαφορά που δείχνει μικρή, αλλά κοιτώντας τις αλλαγές σε κάποια αρχεία δείχνει ότι έγιναν αρκετές βελτιώσεις από την Rockchip. Φαίνεται και από το σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος του πυρήνα (kernel), αλλά και από το ότι διορθώθηκε το πρόβλημα της καταβρόχθησης της μπαταρίας όταν σβήνουμε την ταμπλέτα. Επιπλέον, αυτή η ρομ έχει τα λογότυπα της εταιρίας κατά την εκκίνηση, δικό της wallpapar αντί του τυπικού του Android 4.4, η προεπιλεγμένη γλώσσα είναι η κινεζική αντί της αγγλικής, η προεπιλεγμένη σελίδα είναι η baidu αντί της google και έχει λίγες ακόμη παρόμοιες αλλαγές. Αυτά ήδη τα διόρθωσα σε μια ρομ που ετοιμάζω. Ελπίζω να βρω τρόπο και για να σταματήσει να βλέπει την εμπρός κάμερα ως πίσω και το αντίστροφο. Δυστυχώς έχει 2 σοβαρά προβλήματα. Το WiFi δεν ενεργοποιείται, καθώς ο διακόπτης γυρνάει αμέσως στην θέση disable, δίχως να το ενεργοποιεί ούτε για μια στιγμή. Η κάμερα από την μεριά της οθόνης δεν λειτουργεί, ενεργοποιώντας την εμφανίζεται το μήνυμα «Unfortunately, camera has stopped». Αν κάποιος γνωρίζει άλλους που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν με τις γνώσεις τους, θα το εκτιμούσα. Προς το παρόν το ψάχνω, αλλά θα ήθελα λίγες κατευθύνσεις. Παράθεση Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂 Φορητότητα προς Frog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
efmakis Δημ. March 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2015 Ηρθαν και οι δικες μου καλη οθονη καλες γωνιες θεασης χωρις μεμβρανες προστασιας.Ειναι λιγο χοντροκομμενη για 7αρα εμφανιζει κλασσικα τους πιγκουινους και τρωει μπαταρια.Βρηκες λυση?Επισης αυτο που εχει πολυ θετικο ειναι το πολυ ισχυρο wifi σημα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
talos_2002 Δημ. March 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2015 Από ότι καταλαβαίνω, το πρόβλημα είναι στον πυρήνα της ρομ που έχει η ταμπλέτα Θα προσπαθήσω να πειράξω την ρομ του H7 Leap, μήπως και καταφέρω να την κάνω να λειτουργήσει ικανοποιητικά στο Η701, αλλά πρέπει να βρω μερικές ελεύθερες ημέρες. Ελπίζω να ξεκινήσω μέσα στο Σ/Κ. Παράθεση Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂 Φορητότητα προς Frog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enalieys Δημ. March 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2015 http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v6/1511266042_1/Sanei-G785-3G-3G-Phone-Call-Tablet-PC-7-85-IPS-1024-768-Qualcomm-MSM8625Q-Quad.jpg Sanei G785 Tablet PC Description Model: Sanei G785 3G Tablet PC CPU: Qualcomm MSM8225 Qual Core 1.2GHz GPU: Qualcomm Adreno203,Support OpenGL ES 2.0 Operation System: Android 4.1 RAM: 1GB ROM(Memory): 16GB Nand Flash Screen: Size: 7.85 Inch Type: Capacitive Screen, IPS Resolution: 1024x768 px Visible Angle: 180° Camera: Dual camera, front is 1.3 MP, back is 8.0 Megapixels Sanei G785 Tablet PC Basic Function 3G: Yes, Built-in, Support WCDMA 2100MHz 2G: Yes, Support GSM 850/900/1800/1900MHz Video: AVI, MP4, FLV, 3GP, MKV, WMV etc. Music: MP3,WMA,WAV,APE,FLAC,AAC,OGG etc. Ebook: PDF, TXT etc. Email and Browser: Gmail, POP3/SMTP/IMAP4 WIFI: Yes, 802.11 b/g/n Gravity Sensor: Yes Multi-Touch: Yes, 5 points touch Flash: Support Flash 11.3 Bluetooth: Bluetooth 3.0 Earphone Interface: 3.5mm Work Time: Up to 12 hours Battery: 4100mAh Language: English,Russian,Spanish,Swedish,Portuguese,Turkish,Italian,German,Chinese,French,Japanese,Polish,Ukrainian Other Applications: GPS,Multi Touch,G Sensor,Phone Call,OTG,Ultra Slim,Dual Cameras Sanei G785 Extend Port: 1 x SIM Card Slot 1 x Micro USB (OTG) Port 1 x Earphone Jack Sanei G785 Package including: 1 x Tablet PC 1 x OTG Cable 1 x Micro USB Cable 1 x Earphone 1 x User's Manual 1 x USB Charge Sanei G785 Tablet PC Size: 201.5x137.2x7.2mm Sanei G785 Tablet PC Weight: 378g http://www.saneimall.com/media/wysiwyg/G785/Sanei_G785_4_.jpg http://www.saneimall.com/media/wysiwyg/G785/Sanei_G785_5_.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enalieys Δημ. March 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2015 Καλημερα σε ολα τα μελη του φορουμ ! ειμαι κατοχος ενος Tablet Sanei G785 3g εδω και ενα χρονο τωρα και θα ηθελα να ανταλαζαμε αποψεις επανω σε αυτο το θεμα ! Mε χρηστες που εχουν το ιδιο μοντελο η android εκδοση ειναι η 4.1.2 απο την πρωτη στιγμη που το πηρα ειχε προβλημα κατα την ληψη σηματος 2g και 3g οταν το σημα ητανε χαμηλο σε σχεση με αλλες κινητες συσκευες που κανανε καλυτερη ληψη σηματος ! δεν γνωριζω αν ειναι απο προβλημα λογισμικου η απο κακη εσωτερικη κεραια η εταιρια θα εδινε την 4.4 android version kit kat ομως αυτο δεν εγινε ποτε δεν το ξανα υποστηριξανε ποτε και απο οτι παρατηρω και σε ξενα forum δεν υπαρχει ιδιαιτερη ενημερωση για το συγκεκριμενο μοντελο σε αντιθεση με αλλα πιο παλια μοντελα της sanei επισης το συγκεκριμενο λογισμικο εχει σταματησει να κανει download απο το sanei site και γενικα φαινεται να μην υπαρχει καμια υποστηριξη απο τους κινεζους αν και το συγκεκριμενο μοντελο πουλιεται ακομα σε καποια sites..Aποριες επισης εχω για το αν υπαρχει καποιος τροπος να του περασω την 4.4 kit kat εκδοση και τι γινεται με το πισω λευκο καπακι αν ανοιγει η αν μενει σταθερο αν γνωριζετε κατι για το συγκεκριμενο μοντελο πειτε τις αποψεις εδω ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teo1908 Δημ. March 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2015 καλησπερα σε ολους! πριν απο 2 μερες αγορασα το tablet xoro pad 9720. για το λιγο που το λειτουργησα ειχε πολυ ωραια οθονη, καπως αδυναμο σημα στο WIFI κατα τα αλλα λειτουργουσε τελεια την 1η μερα. βεβαια δεν ειχα ποτε ξανα tablet και γενικα δεν γνωριζω πολλα πραγματα για τα adroid. σαν ασχετος μου φανηκε πολυ καλο. το tablet το αγορασα απο αθηνα (μενω εκτος αθηνας) και μου ηρθε με γερμανικα χαρτια μεσα (πιστευω ειναι κινεζικο αν και δεν ξερω 100%) μου εμφανιστηκε ομως προβλημα αφου εκανε καποια update την πρωτη μερα. την επομενη μερα (εχθες δηλαδη) που το ανοιγω εχω ενα ανθρωπακι ξαπλα και την οθονη να λεει "καμια εντολη". εψαξα λιγο στο google, και εκανα αυτο που κανουν συνηθως, με τα κουμπια, hard reset (αν δεν κανω λαθος) αλλα και παλι δεν εγινε κατι σε καμια απ της επιλογες που μου εβγαζε. υπαρχει λυση σ αυτο το προβλημα? το ταμπλετ δεν γραφω απο ποιο καταστημα το αγορασα ουτε την τιμη του για να μην θεωρηθει οτι κανω διαφημιση ή δυσφημιση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
annaf Δημ. March 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2015 Έχω ένα τέτοιο tablet. Η γνώση σε pc είναι βασική και σε android δεν γνωρίζω τίποτα. Δοκίμασα την διαδικασία αλλά δεν τα κατάφερα. Μετά το 5ο βήμα δεν ξεκίνησε η διαδικασία αναβάθμισης αυτόματα. Βγήκα στην οθόνη : andoid system recovery <3e>. Δοκίμασα την διαδικασία χειροκίνητα αλλά και πάλι δεν κατάφερα να ανοίξει το tablet. Ένα μικρό ιστορικό για το συγκεκριμένο tablet. Από την αρχή κάθε 2 μήνες περίπου (νομίζω ότι επειδή προσπαθούσε να κάνει αναβάθμιση του συστήματος android- δεν βρήκα τρόπο να το απενεργοποιήσω) δεν άνοιγε . Πηγαίνοντας στην οθόνη andoid system recovery <3e> έκανα factory reset και reboot και το tablet επανερχόταν. Μετά από περίπου 10 μήνες 4-5 που έγινε αυτή η διαδικασία δεν επανερχόταν ούτε έτσι και αφού ήταν στην εγγύηση το έστειλα με δική μου χρέωση στην infoquest όπου και το επανέφεραν προσθέτοντας και το googleplay το οποίο δεν υπήρχε αρχικά. τώρα πλέον εκτός εγγύησης ξεκινάει στην οθόνη BESTUSE (κάτι νέο στο κάτω μέρος εμφανίζονται 3 άσπρες γραμμές από άκρη άκρη στην οθόνη) και μετά πάει στην οθόνη andoid system recovery <3e>. Κλείνει με παρατεταμένο κράτημα στο πλήκτρο της ενεργοποίησης. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. March 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2015 Το WiFi δεν ενεργοποιείται, καθώς ο διακόπτης γυρνάει αμέσως στην θέση disable, δίχως να το ενεργοποιεί ούτε για μια στιγμή. Πάρε το kernel module για το WiFi από την παλιά ROM (rkwifi.ko ή κάτι παρόμοιο, καθώς και τα υπόλοιπα kernel modules στο /system/hw/modules όπως και το σχετικό firmware από το /etc/firmware) και πέρασέ τα στη νέα (μη ξεχάσεις να ρυθμίσεις και τα σχετικά permissions). Λογικά θα πρέπει να έχεις root πρόσβαση για να τα κάνεις αυτά και για παν ενδεχόμενο να είσαι προετοιμασμένος για bootloops στην επόμενη εκκίνηση, οπότε θα πρέπει να ξαναπεράσεις τη ROM. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregchopin Δημ. March 31, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2015 (edited) Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να λύσω αυτό το πρόβλημα αλλιώς θα πρέπει να κάνω εξορκισμό μπας και δουλέψει σωστά! Αναφέρω το πρόβλημα: Αγόρασα πριν μερικές μέρες το tablet genius talk T400s http://www.danytech.com/product/genius-talk-t400s το οποίο μπορεί να είναι tablet αλλά το χρησιμοποιώ και ως τηλέφωνο. Μαζί με τη συσκευή μου έδωσαν και ένα smart view case το οποίο μόλις κλεινω το κάλυμμα κλείνει και η οθόνη και βλέπω από το παράθυρο του καλύμματος τις ειδοποιήσεις και ποιος με καλεί. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το θέμα είναι όμως οτι κλείνοντας το κάλυμμα δεν ακούω τις ειδοποιήσεις για τα push notifications,τις ειδοποιήσεις δηλαδη από διάφορες εφαρμογές,όπως του facebook,messenger,παιχνιδιών,e-mail και άλλα. Οι ειδοποιήσεις έρχονται κανονικά,τις βλέπω στο παράθυρο αλλά δεν τις ακούω! αν έχω ανοικτό το κάλυμμα (και είτε κλειστή είτε ανοικτή την οθόνη) οι ειδοποιήσεις ακούγονται κανονικά!! το έψαξα στο ίντερνετ,δεν έχω βρει πουθενά κάτι αντίστοιχο,πήρα τηλέφωνο τον τεχνικό από την εταιρεία που το πήρα,μου λέει οτι δεν το έχει ξανακούσει αυτό! Πάλεψα μόνος μου από τις ρυθμίσεις,δεν έχει πουθενά ρύθμιση για το κάλυμμα. Του έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων,τα ίδια. Η τελευταια λύση είναι ο εξορκισμός αλλά πριν ψάξω να βρω παπα, αν κάποιος από εσάς μπορεί να μου πει κάτι για να με διαφωτίσει θα του ήμουν υπόχρεος!!! Σας ευχαριστώ. Edited March 31, 2015 by gregchopin Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. March 31, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2015 (edited) @teo νομίζω το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με το κατάστημα από όπου το αγοράσεις να τους ενημερώσεις για το πρόβλημα. Μπορεί να είναι ελαττωματικό, όποτε αν έχεις εγγύηση μπορείς να το αλλάξεις λογικά ή να σε βοηθήσουν να το επαναφέρεις. Edited March 31, 2015 by zananiro Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas234 Δημ. March 31, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2015 Παιδιά καλησπέρα Έχω αυτό το tablet και μου πάτησε κατά λάθος ο γιος μου και το έκανε wipe data factory reset έχω ψάξει και δεν μπορώ να βρω τι ρομ στο ιντερνέτ μπορεί κάποιος που έχει περισσότερη εμπειρία να με βοηθήσει ώστε να το ξανά φτιάξω πάλη ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kristi30837 Δημ. March 31, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2015 Καλησπέρα ποια η γνώμη σας για αυτό το tablet...?http://http://www.public.gr/product/tablets/syskeyes-tablet/estar-grand-hd-quad-3g-tablet-101-3g-8gb-gkrialoyminio/prod6750003pp/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kristi30837 Δημ. March 31, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2015 Η αυτό? http://http://www.my24shop.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=19486&Itemid=0 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
talos_2002 Δημ. April 5, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2015 Έχω κάνει dump τις ρομ και κοιτάζω τα αρχεία από τα Windows. Δεν βλέπω να λείπει κάποιο αρχείο από την ρομ του Η7, οπότε θα αρχίσω να αντικαθιστώ εκείνα που έχουν ίδιο όνομα και δείχνουν να αφορούν το WiFi στους φακέλους: \system\lib\modules \system\lib\hw \system\etc\firmware Παράθεση Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂 Φορητότητα προς Frog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Frontier Δημ. April 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2015 Πρόσφατα είχα μια δυσάρεστη εμπειρία με το Paypal και την πολυδιαφημιζόμενή του (και τελικά ανύπαρκτη) προστασία καταναλωτή. Έχει ξαναγραφτεί ότι παλαιότερα (πριν ένα χρόνο) τα πράγματα ήταν αλλιώς στο Paypal, αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν το θεωρώ πλέον αξιόπιστο. Πολύ σύντομα τι έγινε: είχα πάρει ένα PiPO X7 από το Gearbest.com και το μηχάνημα παρελήφθη στις 18 Φεβρουαρίου 2015, δούλεψε για περίπου 2 ώρες και δεν ξαναλειτούργησε έκτοτε. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες επικοινωνίας με το Gearbest - όπου έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες και έκλειναν διαρκώς τη διένεξη στο site τους - απευθύνθηκα στο Paypal με dispute αρχικά και claim μετά. Ακολούθησα πλήρως τις οδηγίες του Paypal (αποστολή με trackable ID στη διεύθυνση που έδωσε το Paypal, τράβηξα φωτογραφίες πριν/μετά/στο ταχυδρομείο/την απόδειξη κ.λπ) και τους τα έστειλα, δεδομένου ότι στο e-mail που μου έστειλαν με οδηγίες έλεγε ότι καλύπτομαι και για το κόστος αποστολής (15 Ευρώ συστημένο ΕΛ.ΤΑ). Σήμερα (9-4-2015), μου ζήτησαν από το Paypal ξανά να τους δώσω τεκμήρια ότι έστειλα το αντικείμενο (!), το οποίο έκανα εκ νέου αυτή τη φορά μέσω του site τους (στο claim δεν μου έδινε τη δυνατότητα υποβολής των αρχείων από το site τους και αναγκάστηκα να τα ανεβάσω σε public image hoster). Η αποστολή είχε φθάσει κανονικά στην Κίνα από τις 6-4-2015 και το ID ανιχνεύονταν κανονικά τόσο από τα ΕΛ.ΤΑ, όσο και από το site της China Post (hxxp://track-chinapost.com/result_global.php) με το κλασσικό "κόλπο" των Κινέζων dealers: unsuccessful delivery (κοινώς, δεν πήγε να το πάρει για να καθυστερήσει όσο μπορεί την επιστροφή χρημάτων). Προς μεγάλη μου έκπληξη και εντός 10 λεπτών από τη στιγμή που υπέβαλλα τα στοιχεία στο Paypal, η υπόθεσή μου απορρίφθηκε και έκλεισε με τη δικαιολογία "invalid proof" και με τη συμβουλή να έρθω σε επαφή με τον πωλητή, ενώ εξαρχής αυτός ήταν ο λόγος για το claim (ο πωλητής με έγραφε κανονικά). Υπέβαλα επισήμως αίτημα παραπόνου στο Paypal εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας να έρθουν σε επαφή με τον πωλητή και να μου επιστρέψουν τα χρήματά μου. Παράλληλα, υπέβαλα και παράπονο στην υπηρεσία Ευρωπαϊκού συνήγορου του καταναλωτή (hxxp://www.synigoroskatanaloti.gr/ecc_complaints_en.html - η φόρμα λειτουργεί ΜΟΝΟ με Adobe PDF Reader) και περιμένω. Δεν ξέρω αν θα γίνει τίποτα, απλά ήθελα να ενημερώσω (και να επιβεβαιώσω όσους το έχουν πει) ότι το Paypal ΔΕΝ είναι πλέον αξιόπιστο σε θέματα προστασίας καταναλωτή, διότι αυτή η συμπεριφορά είναι ξεκάθαρα "αβανταδόρικη" στους πωλητές. Παράθεση No matter where you go, there you are! https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swatsquadgr Δημ. April 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2015 Πρόσφατα είχα μια δυσάρεστη εμπειρία με το Paypal και την πολυδιαφημιζόμενή του (και τελικά ανύπαρκτη) προστασία καταναλωτή. Έχει ξαναγραφτεί ότι παλαιότερα (πριν ένα χρόνο) τα πράγματα ήταν αλλιώς στο Paypal, αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν το θεωρώ πλέον αξιόπιστο. Πολύ σύντομα τι έγινε: είχα πάρει ένα PiPO X7 από το Gearbest.com και το μηχάνημα παρελήφθη στις 18 Φεβρουαρίου 2015, δούλεψε για περίπου 2 ώρες και δεν ξαναλειτούργησε έκτοτε. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες επικοινωνίας με το Gearbest - όπου έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες και έκλειναν διαρκώς τη διένεξη στο site τους - απευθύνθηκα στο Paypal με dispute αρχικά και claim μετά. Ακολούθησα πλήρως τις οδηγίες του Paypal (αποστολή με trackable ID στη διεύθυνση που έδωσε το Paypal, τράβηξα φωτογραφίες πριν/μετά/στο ταχυδρομείο/την απόδειξη κ.λπ) και τους τα έστειλα, δεδομένου ότι στο e-mail που μου έστειλαν με οδηγίες έλεγε ότι καλύπτομαι και για το κόστος αποστολής (15 Ευρώ συστημένο ΕΛ.ΤΑ). Σήμερα (9-4-2015), μου ζήτησαν από το Paypal ξανά να τους δώσω τεκμήρια ότι έστειλα το αντικείμενο (!), το οποίο έκανα εκ νέου αυτή τη φορά μέσω του site τους (στο claim δεν μου έδινε τη δυνατότητα υποβολής των αρχείων από το site τους και αναγκάστηκα να τα ανεβάσω σε public image hoster). Η αποστολή είχε φθάσει κανονικά στην Κίνα από τις 6-4-2015 και το ID ανιχνεύονταν κανονικά τόσο από τα ΕΛ.ΤΑ, όσο και από το site της China Post (hxxp://track-chinapost.com/result_global.php) με το κλασσικό "κόλπο" των Κινέζων dealers: unsuccessful delivery (κοινώς, δεν πήγε να το πάρει για να καθυστερήσει όσο μπορεί την επιστροφή χρημάτων). Προς μεγάλη μου έκπληξη και εντός 10 λεπτών από τη στιγμή που υπέβαλλα τα στοιχεία στο Paypal, η υπόθεσή μου απορρίφθηκε και έκλεισε με τη δικαιολογία "invalid proof" και με τη συμβουλή να έρθω σε επαφή με τον πωλητή, ενώ εξαρχής αυτός ήταν ο λόγος για το claim (ο πωλητής με έγραφε κανονικά). Υπέβαλα επισήμως αίτημα παραπόνου στο Paypal εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας να έρθουν σε επαφή με τον πωλητή και να μου επιστρέψουν τα χρήματά μου. Παράλληλα, υπέβαλα και παράπονο στην υπηρεσία Ευρωπαϊκού συνήγορου του καταναλωτή (hxxp://www.synigoroskatanaloti.gr/ecc_complaints_en.html - η φόρμα λειτουργεί ΜΟΝΟ με Adobe PDF Reader) και περιμένω. Δεν ξέρω αν θα γίνει τίποτα, απλά ήθελα να ενημερώσω (και να επιβεβαιώσω όσους το έχουν πει) ότι το Paypal ΔΕΝ είναι πλέον αξιόπιστο σε θέματα προστασίας καταναλωτή, διότι αυτή η συμπεριφορά είναι ξεκάθαρα "αβανταδόρικη" στους πωλητές. Φιλε μου κατι παρομοιο επαθα κι εγω με το paypal και το dealsprime (πριν απο 1 χρονο) και μου εκλεισαν την υποθεση χωρις να μου δινουν το λογο παρα μονο γενικοτητες (ακριβως οπως τα περιγραφεις) . Εισαι ατυχος γιατι αν περασαν 2+ μηνες , νομιζω οτι δεν μπορεις να κανεις αμφισβητηση συναλλαγης της πιστωτικης σου καρτας .Δε χανεις βεβαια τιποτα να ρωτησεις την τραπεζα σου . Εγω πηρα πισω τα λεφτα μου τελικα απο την τραπεζα (αλφα) . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts