Jump to content

Όλα για τα κράνη

gregorisvas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα.Πριν απο 3 μερες αγορασα ενα κρανος και εδωσα 130€ και φυσικα το μετανιωσα.Αλλοι λενε οτι πρεπει να το παρω,αλλοι οτι δεν χρειαζεται.Στο ακολουθο site εμφανιζει με επειχηρηματα γιατι πρεπει να ΜΗΝ φοραμε κρανος.Ειλικρινα δεν ξερω τι να πιστεψω.. http://helmet.8m.net/kranos.htm

Σε αυτο που δεν συμφωνω ομως καθολου ειναι στην επιβολη προστιμου στον οδηγο που δεν φορα κρανος... :confused:

btw ξερει κανεις μαρκα VCAΝ σε κρανη?Ειναι καλη?

• Απαντήσεις 150
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αν πιστευεις οτι εχεις κατι πολυτιμο να προστατεψεις τοτε φορεσε το(καπου το εχω ακουσει αυτο,δεν ειναι δικο μου).

Και μονο απο τα εντομα που σε προστατευει τωρα το καλοκαιρι φτανει.

Τωρα για την σελιδα που αναφερεις τι να σου πω!Ο καθενας μπορει να γραφει οτι θελει,αλλωστε αυτο κανω και εγω.

Π.χ. γραφει : 3) Το κράνος αφορά την προστασία της κεφαλής και μόνο. Δεν προστατεύει σε καμία απολύτως περίπτωση το υπόλοιπο σώμα και ιδιαίτερα στην σπονδυλική στήλη μπορεί να προξενήσει καταστροφική βλάβη. Και τίθεται το εξής εύλογο ερώτημα: Τι προτιμά κανείς, τον θάνατο ή να ζήσει παράλυτος ή σαν ζωντανός νεκρός;

Δηλαδη καλυτερα να πεθανεις επιτοπου παρα να ζησεις :w00t:,το οτι θα χτυπησεις στην σπονδυλικη στηλη ειναι στανταρ. :blink: Ξεχνα μαλλον οτι υπαρχει ειδικη στολη για τους αναβατες που καλυπτουν το μεγαλυτερο μερος του σωματος.Μαλλον ειναι χαζοι ολοι αυτοι.

Εγώ πάντως αδυνατώ να διαβάσω ένα κειμένο που υιοθετεί ως επιχείρημα το "αν φοράς κράνος μπορεί να μείνεις παράλυτος, οπότε καλύτερα να πεθάνεις"...

Εδω που τα λεμε σε αυτο εχει ενα δικιο...Τουλαχιστον εμενα προσωπικα (χτυπα ξυλο) με στεναχωρει περισσοτερο το να βλεπω εναν ανθρωπο φυτο...χωρις να μπορει να κουνηθει ουτε να μιλησει ουτε να κανει τιποτα απ' το να ταν νεκρος.Δεν ξερω πως ακουγεται αυτο που λεω αλλα ετσι πιστευω..Μιλαω ομως για φυτο..Και ο παραλυτος βεβαια φυτο ειναι στην ουσια αλλα εχει επαφη με το περιβαλλον του..

Συγγνωμη αλλα αυτα που γραφει ειναι λιγο εως πολυ...

"γεια σου"!

Το κεφαλι μεσα στο κρανος ειναι σταθερο.Αυτος λεει οτι με την πτωση αρχισει να ταρακουνιεται..

Μαλλον δεν ξερει οτι τα κρανη βγαινουν σε μεγεθη...

Το αλλο οτι επειδη φορας κρανος, νιωθεις πιο σιγουρος, και γινεσαι λιγοτερο προσεκτικος, δεν το σχολιαζω γιατι αυτη ειναι η λογικη του "καβουρα".

Οσον αφορα την ορατοτητα, το τζαμι στο κρανος φτανει στο πλαι οσο φτανει και το ματι αν το γυρισεις, με σταθερο το κεφαλι.

Για τον ηχο αν δεν κανω λαθος υπαρχουν κρανη που στο μερος των αυτιων εχουν κατι σαν τρυπες για να ακους.

Οτι επειδη το κρανος δεν προστατευει ολο το σωμα, οδηγει στο συμπερασμα οτι δεν χρειαζεται να το φοραμε...οκ!Οτι πει!Το οτι προστατευει το πλεον σημαντικο μερος του σωματος μας δεν του λεει τιποτα ε;

Και ουτε ξερει οτι παραλυτος μπορει καποιος να μεινει και απο χτυπημα στο κεφαλι και ειδικα στην παρεγκεφαλιδα.(Το πιο ευαισθτο μερος στο σωμα μας το οποιο λεγεται και "φυλλο της ζωης", γιατι μοιαζει με πλατανοφυλλο)

Αυτο που λεει για την μελισσα, το κρανος οταν ειναι καλο και κουμπωνει καλα,δεν αφηνει να μπει κατι μεσα τοσο ευκολα.

Τα τζαμακια γδερνονται (οχι τοσο ευκολα) αλλα αλλαζονται.

Τωρα δεν θυμαμαι τι αλλο εγραψε...

Ενας ακομα λογος να μην φοραμε κρανος ειναι και οτι χαλανε τα μαλλια και οτι μπορει να μιλησουμε σε καποιον και να μην μας γνωρισει...

Α!Ειπε και οτι το κρανος καλυπτει προσωπα σε ληστειες.

Ε, τοτε να απαγορευτουν και τα καλσον! :X

Καλησπερα.Πριν απο 3 μερες αγορασα ενα κρανος και εδωσα 130€ και φυσικα το μετανιωσα.Αλλοι λενε οτι πρεπει να το παρω,αλλοι οτι δεν χρειαζεται.Στο ακολουθο site εμφανιζει με επειχηρηματα γιατι πρεπει να ΜΗΝ φοραμε κρανος.Ειλικρινα δεν ξερω τι να πιστεψω.. http://helmet.8m.net/kranos.htm

Σε αυτο που δεν συμφωνω ομως καθολου ειναι στην επιβολη προστιμου στον οδηγο που δεν φορα κρανος... :confused:

btw ξερει κανεις μαρκα VCAΝ σε κρανη?Ειναι καλη?

μην το μετανιωνεις καθολου,καλα εκανες και πηρες κρανος,βεβαια 130 euro δεν σημαινει οτι ειναι και πολα λεφτα που εδωσες για να το αποκτησεις ,αλλα σημασια εχεις να το φορας γιατι οπως και να εχει η κατασταση.

την μαρκα αυτη που αναφερεις δεν την γνωριζω καθολου,οσο για την επιβολη προστιμου για την χρηση κρανος,στην ελλαδα τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα...δηλαδη οι ελεγχοι που γινονται στους μοτοσυκλετιστες ειναι σχεδον σε τριπλασια νουμερα αποτι γινονται σε αυτοκινητα.και θα σου φερω παραδειγμα ενα περιστατικο που μου συνεβη χθες το βραδυ,καθως γυριζα σπιτι απο διασκεδαση πρασα απο ενα μπλοκο της τροχιας σταματησα κανονικα,φοραγα παρεπιμτωντος και κρανος υπεβληθη κανονικα σε αλκοοτεστ οπου ειμουν μεσα στα ορια,βεβαι διπλα μου ακριβως γραφανε ενα παιδι μενα παπακι για κρανος,βεβαι ουτε αυτος ειχε πιει και στο καπακι σταματανε ενα αμαξι μπροστα μου και ειχα τον οδηγο face to face και μαλιστα δεν φοραγε ζωνη,του λεει ο μπατσος να βγει και να φυσυξει,φυσηξε λοιπον και δεν βρεθηκε πιωμενος και την εκανε.ε τα πηρα στο κρανιο και κανω ενα κυρηγμα στο οργανο,και του λεω για τι δεν τον εγραψες για ζωνη,η ζωνη δεν σωζει ζωες,μονο το κρανος σωζει.να μην στα πολυλογω στο "τσακ" την γλιτωσα γιατι παραλιγο να με πανε μεσα για εξιβρηση κατα τις αρχης και π@@@@@.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έλεος... Είναι δυνατόν το κράνος να σε βλάπτει? Καλά έκανες και το πήρες και καλά θα κάνεις να το φοράς όσο πιο πολύ μπορείς. Ειδικά εκεί που αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες (έξω από την πόλη, άδειοι δρόμοι μέσα στην πόλη το βράδυ κτλ...).

καλα εεε το site απαιχτο... ο τυπος περνει πολλα ναρκωτικα η απλα ειναι μειωμενης ευθυνης και εχει το ακαταλογιστο.

Για μενα προσωπικα το κρανος δεν θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικο... οπως επισης δεν θα πρεπει να ειναι υποχρεωτικη η καλυψη απο το ασφαλιστικο ταμειο, του παθοντα που δεν φορουσε κρανος. Plain simple εεε? Δυστηχως οι κανονες του παιχνιδιου καπως ετσι πρεπει να γινουν....

Οσον αφορα για μεσα στην πολη... ειναι εξισου αναγκαιο... ξερω 2 ατομα που σκοτωθηκαν ακριβως γι αυτο το λογο.... δεν φορουσαν κρανος. Ολα τα αλλα χτυπηματα τους διορθωνονταν... ομως το χτυπημα στο κεφαλι ηταν και το μοιραιο.

Μαλιστα για να σας πω ποσο απλα σκοτωθηκε ο ενας... τον ακουμπησε με 5-6 χιλιομετρα ενα αμαξι απο πισω.... ενω ηταν σταματημενος στο φαναρι. Απλα το αμαξι δεν προλαβε να φρεναρει... τι ποιο κοινο ατυχημα? Και ομως, επεσε απο την μηχανη και επεσε με το πισω μερος του κεφαλιου πανω στο καπω του αυτοκινητου... και ετσι απλα ΕΜΕΙΝΕ. Δεν χρειαστηκαν ουτε ταχυτητες, ουτε αιματα, ουτε δραματα.... ενα αθωο κατα τα αλλα "φιλλημα"

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

ehm, mporw kai grafw, ara mallon to kranos swzei zwes...

me to kefali me 40 km/h sta kagkelakia sti tsimiski.

a, kai oso gia to epixeirhma oti to kranos kalyptei mono to kefali, an sas anyshxei mporeite otan odigate na forate kai spasouar... :)

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

to kranos mporei na se swsei apo to na xtuphseis to kefali kai ton egkefalo sou. to swma kai na xtupisei to poly poly na spaseis kati kai yitreuete...twra an xtuphseis sti spondilukh stulh me kranos h xwris pali paralutos tha meineis, ektos an eisai 'tuxeros' kai xtuphseis kai to kefali kai pethaneis etsi oste na mh meineis futo se olh sou ti zwh :blink:
I don't live in Greece, Greece lives in me...

το κρανος χρειαζεται οπως και να το κανουμε,μπορει να σε σωσει απο μια μετρια πτωση αλλα ειμαι αντιθετος προς τον νομο που απο τη στιγμη που σε γραφουν για κρανος και δινεις 83 ευρουλια σου κοβουν και 3 ποντους απο το διπλωμα και παιρνεις στο τσεπακι το κερασακι στη τουρτα.

ηθελα και να ηξερα ποιος γκιοζης εφτιαξε αυτον τον νομο για να παω και να τον συναντησω :rocket: .... :devil:

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Μα πως γίνεται κάτι που έχει φτιαχτεί για την προστασία μας να κάνει κακό;

Μην πιστεύετε ότι διαβάζετε έτσι,χωρίς δεύτερη σκέψη. Απορώ με το ζήλο αυτού που γράφει τόσο πολύ κατά του κράνους :blink:

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

ehm, den katalaba file, afou thewreis oti to kranos hreiazetai, profanws to foras, etsi? tote ti se koftei poso einai to prostimo?

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Απ'όσα διάβασα,πραγματικά μια επικίνδυνη στιγμή εξαιτίας της χρήσης του κράνους ήταν όταν μπήκε μέσα μια μέλισσα και με τσίμπησε ενω κινούμουν με 80-90χλμ σε επαρχιακό δρόμο.

Ευτυχώς ήμουν ψύχραιμος και σταμάτησα σιγά σιγά στην άκρη του δρόμου.

Πάντως οτι και να λέμε σίγουρα το κράνος προστατεύει,λίγο η πολύ δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα θα είχα γλυτώσει απο τα 7 ράμματα στο κεφάλι όταν μου έτυχε η στραβή. :cry:

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

ehm, den katalaba file, afou thewreis oti to kranos hreiazetai, profanws to foras, etsi? tote ti se koftei poso einai to prostimo?

μα δεν καταλαβες φιλε μου καλα αυτο που εγραψα νομιζω,δεν με κοβει το προστιμο,αυτο που με κοβει ειναι οτι σε καθε κληση κρανους που σου κοβουν εκτος απο τα χρηματα που θα πρεπει να πληρωσεις απο το προστιμο σου κοβουν και 3 ποντους καθε φορα που κανεις και καλα την παραβαση και δεν φορας κρανος.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

το κρανος υπαρχει για να επιβεβαιωνει την θεωρια του δαρβινου περι φυσικης επιλογης και επιβιωσης του καλυτερα προσαρμοσιμου.

η συμβουλη μου ειναι οσοι θελουν να μην φορανε κρανος, να τρακαρουν και να τελειωσει εκει η υποθεση. α, οχι φυσικα να τρακαρουν εμενα, αλλα ουτε και αλλον, ας πεσουν σε κανενα τοιχο.ναι, ναι, σιγουρα αυτο χρειαζεται να γινει.

δεσμευομαι να τα γραψω/δημοσιευσω σε ιστιοσελιδα για να αποκτησω -υποθετω- αμεσο κυρος και επιστημονικη υποσταση. γιατι ο καιρος γαρ εγγυς...

παω ηδη να κατοχυρωσω το domain: http://www.denforozonikaikranosepeidixerokalitera.gr

Σε μια κοινωνια που βασιλευουν ανθρωποι τυποι Κατελη,Ταμπακη,Περικλη κλπ ε οτι τυπου μ@λ@κ@ θα βρεις να πει την π@π@ρι@ του!!! Να του πει καποιος χαιρετισματα να παρει φορα με τα ποδια,ουτε καν με οχημα που να εχει ροδες, και να σαβουρωθει και να ερθει να μας πει ή καλυτερα χωρις ουτε καν φορα να κοπανησει το κεφαλι του σε μια γωνια ενος τοιχου και παλι να ερθει να μας πει.

Ειναι δυνατον ανθρωπος που λεει οτι οδηγει μοτοσυκλετα τριαντα ετη χωρις πτωση να μην του εχει τυχει: :hunter:

1) Να του ερθει πετραδακι στο κεφαλι που απο το μπροστα οχημα?

2) Να του μπει στο ματι σκονη κλπ με αποτελεσμα να μειωθει η ορατοτητα?

3) Να του ερθει το οποιοδηποτε ζουζουνι-καμικαζι και να σκασει στην μουρη του?

4)Να δακρυζει απο τον αερα με αποτελεσμα παλι μα μην βλεπει καλα?

Ε τι μας λεει τωρα!!! :vava: Εγω δυο χρονια οδηγω και μου εχουν τυχει ολα,με μια διαφορα παντα φοραω κρανος.Αλλα μηπως δεν μας ειπε οτι αυτη η θεωρια ισχυει για ταχυτητες κατω απο 10km/h.

Επισης να του πει καποιος οτι το κρανος ενας σωστος μοτοσυκλετιστης το χρησιμοποιει μαζι με μπουφαν με ενισχυσεις για την κακια ωρα.Ενταξει το καλοκαιρι δεν γινεται αυτο,τουλαχιστον στο μπουφαν αλλα και παλι υπαρχουν και τα καλοκαιρινα μπουφαν.

Ρε παιδια εγω πηρα μηχανη με 3000ευρω και κρανος μαζι με μπουφαν μου πηγαν 1500ευρω.Αλλα αμα πεσω (να μας φυλαει η Παναγιά ολους μας) ξερω οτι απο την μεση και πανω δεν θα εχω ουτε γρατζουνια.