Jump to content

Bluetooth ακουστικά (Hands-Free)

moderndrummer
 Κοινοποίηση

επιλογή bluetooth  

6 members have voted

1. 1. επιλογή bluetooth

• Jawbone Icon
      0
    • Jabra Extreme
      0
    • Plantronics 975
      3
    • Jawbone Era
      0
    • Samsung Modus 3500
      0
    • Motorola HX550
      0
    • 'Αλλο
      3

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

• Απαντήσεις 13,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Κάποια ιδέα που μπορούμε να βρούμε προσαρμογεις σιλικόνης για ακουστικά;

Ebay βρίσκεις εύκολα. Εάν είναι επώνυμα (πχ plantronics) βρίσκεις και σε Ελληνικά (online) καταστήματα. Ψάξε τα και ως "gel".

Κάποιος εδώ μέσα είχε πει ότι το SBH50 έχει ειδοποίηση (βομβητή) για εισερχόμενη κλήση. Αν ισχύει τελικά, ξέρει κανείς πώς ενεργοποιείται;

My mobile History:

ERICSSON GO118 -- ERICSSON GF768 -- ERICSSON T28s -- SONY ERICSSON P900 -- SONY ERICSSON G900 -- HTC LEGEND -- SAMSUNG GALAXY S3 mini -- SAMSUNG GALAXY S5 mini -- XIAOMI Mi5 -- XIAOMI Mi Mix 2s

Έχει πάρει κανείς το jabra steel να μας πει εντυπώσεις;

Desktop.

Ultrabook Samsung Ativ Book 7.

Samsung Galaxy Note 3.

LG G2.

Κάποιος εδώ μέσα είχε πει ότι το SBH50 έχει ειδοποίηση (βομβητή) για εισερχόμενη κλήση. Αν ισχύει τελικά, ξέρει κανείς πώς ενεργοποιείται;

δεν ισχυει αυτο.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Είχα το 50άρι. Αγόρασα το 80αρι και το άλλο το πούλησα την επόμενη μέρα. Θα σου πω ένα πράγμα μόνο. Έβγαλα τον Μαραθώνιο στις 8 του μήνα και δεν με ενόχλησε πουθενά. Τεράστιο συν η αντοχή στα νερά που έφαγε και στον ιδρώτα. Περιττό να σου πω όλες οι προπονήσεις μου καθημερινά βγαίνουν μαζί του παρέα. Δεν καταλαβαίνεις καν ότι το έχεις πάνω σου, η απομόνωση θορύβου είναι κορυφαία.

Μόνο αρνητικό στο άσπρο χρώμα που το έχω, το λάστιχο ποτιζει με τον ιδρώτα και γίνεται μπεζ και δυστυχώς με τον καιρό δεν φαίνεται όσο και αν το καθαρίζεις. Αν το αποφασίσεις θα σου πρότεινα να το πάρεις σε μαύρο.

Σε καθημερινή φυσιολογική χρήση σίγουρα δεν θα έχει τέτοιο θέμα.

Ότι θες με ρωτάς.

Ψαχνοντας bluetooth για τρεξιμο, επεσα πανω στο μήνυμά σου. Ερώτηση: τα ακουστικά καθωνται καλα στ'αυτιά; Δεν βγαινουν με την κινηση και τον ιδρωτα;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Έχω το μεσαίο μαξιλαρακι και κάθονται τέλεια. Έχει μικρότερο και μεγαλύτερο ανάλογα το τι σε βολεύει. Στα long run βγαίνει λίγο, λόγω ιδρώτα, αλλά το ξανά βάζω. Κίνηση που κρατάει 2 δευτερόλεπτα.

Πήρα και ένα δεύτερο πλέον σε μαύρο.

To SBH54 πόσο κρατάει η μπαταρία του; Στις προδιαγραφές λέει 4 ώρες ενώ το SBH52 έλεγε 8 ώρες; Είναι όντως τόσο μικρότερη;

Αξίζει τα 20€ παραπάνω από το SBH52;

Καλημέρα στην παρέα! Έχει κανείς γνώση για το PLANTRONICS EXPLORER 50, που έχει σε προσφορά 19 ευρώ το eshop?

Έχει αρχίσει και τα φτύνει η μπαταρία ενός jawbone era που έχω. Υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής της;

• 2 weeks later...
Ψάχνω για ακουστικά που θα με προστατεύουν όσο γίνεται από την ακτινοβολία και δε θα τη μεταδίδουν κατευθείαν στο κεφάλι. Έψαξα στο google, αλλά έχω μπερδευτεί και δεν κατάλαβα ούτε πως να τα αναζητήσω. Άλλος έλεγε για ενσύρματα blutooth (υπάρχει τέτοιο πράγμα; - τα blutooth δεν είναι όλα ασύρματα; ) Διάβασα για shield air tube headset και “blue tube” technology. Τί είναι καλύτερο απ' όλα και τί έχετε να μου προτείνετε ή πώς μπορώ να τα αναζητήσω; Υπόψην ότι δε με βολεύουν ιδιαίτερα ακουστικά που μπένουν μέσα στο αυτί, γιατί έχω την αίσθηση ότι θα μου πέσουν (μου έχουν όντως πέσει αρκετές φορές).

Ψάχνω για ακουστικά που θα με προστατεύουν όσο γίνεται από την ακτινοβολία και δε θα τη μεταδίδουν κατευθείαν στο κεφάλι. Έψαξα στο google, αλλά έχω μπερδευτεί και δεν κατάλαβα ούτε πως να τα αναζητήσω. Άλλος έλεγε για ενσύρματα blutooth (υπάρχει τέτοιο πράγμα; - τα blutooth δεν είναι όλα ασύρματα; ) Διάβασα για shield air tube headset και “blue tube” technology. Τί είναι καλύτερο απ' όλα και τί έχετε να μου προτείνετε ή πώς μπορώ να τα αναζητήσω; Υπόψην ότι δε με βολεύουν ιδιαίτερα ακουστικά που μπένουν μέσα στο αυτί, γιατί έχω την αίσθηση ότι θα μου πέσουν (μου έχουν όντως πέσει αρκετές φορές).

Πάρε ένα απλό bluetooth ακουστικό. Την ακτινοβολία, όσο και να θες δεν μπορείς να την αποφύγεις, απο την στιγμή που έχεις πάνω σου το κινητό. Μπορείς όμως με το bluetooth ακουστικό να την μειώσεις, καθώς δεν θα φέρνεις το κινητό στο κεφάλι σου. Τα bluetooth ακουστικά παράγουν πολύ λίγη ακτινοβολία, οπότε θα είσαι οκ.

Edited by THD
Θάνος :)

Πάρε ένα απλό bluetooth ακουστικό. Την ακτινοβολία, όσο και να θες δεν μπορείς να την αποφύγεις, απο την στιγμή που έχεις πάνω σου το κινητό. Μπορείς όμως με το bluetooth ακουστικό να την μειώσεις, καθώς δεν θα φέρνεις το κινητό στο κεφάλι σου. Τα bluetooth ακουστικά παράγουν πολύ λίγη ακτινοβολία, οπότε θα είσαι οκ.

Μπορώ να την αποφύγω, αν έχω το κινητό σε fight mode και το wifi off, όσο δεν "τρέχει ανάγκη". Τώρα, για το wifi δεν είμαι σίγουρος ότι όταν είναι off δεν εκπέμπει ακτινοβολία, γιατί στα pc για να κλείσει πρέπει να βγάλεις το usb καλώδιο και στα laptop έχουν ιδικό κουμπί off πίσω. Πάντως, αφού θα πάρω που θα πάρω ακουστικά, γιατί να την μειώσω με τα απλά και να μην την εκμηδενίσω με τα άλλα; Υπάρχει λόγος; Προτιμώ να την μειώσω ακόμη περισσότερο ή να την εκμηδενίσω αν γίνεται.

Edited by Black_Drag0n

Μπορώ να την αποφύγω, αν έχω το κινητό σε fight mode και το wifi off, όσο δεν "τρέχει ανάγκη". Τώρα, για το wifi δεν είμαι σίγουρος ότι όταν είναι off δεν εκπέμπει ακτινοβολία, γιατί στα pc για να κλείσει πρέπει να βγάλεις το usb καλώδιο και στα laptop έχουν ιδικό κουμπί off πίσω. Πάντως, αφού θα πάρω που θα πάρω ακουστικά, γιατί να την μειώσω με τα απλά και να μην την εκμηδενίσω με τα άλλα; Υπάρχει λόγος; Προτιμώ να την μειώσω ακόμη περισσότερο ή να την εκμηδενίσω αν γίνεται.

Νομίζω με ένα bluetooth θα είσαι εντάξει από άποψη ακτινοβολίας, όσον αφορά το κινητο είναι σχεδόν μηδενική. Από εκεί και πέρα, όσο και να προσπαθείς να εκμηδενισεις την ακτινοβολία που δέχεσαι γενικότερα, αυτό είναι αδύνατο. Ότι προφύλαξη και να πάρεις, αν μπεις σε ένα λεωφορείο, μετρό, κάτσεις σε καφετέρια, από τα κινητά των γύρω και τα wifi θα έχεις ακτινοβολία. Ακόμα και στο σπίτι αν δεν έχεις καμία ηλεκτρονική συσκευή, θα έχει ο γείτονας έστω κάποιο wifi, κάποια κεραία, κάποιο κινητό, οπότε θα έχεις και ακτινοβολία.

The day is my enemy, the night my friend

Συν τα διάφορα πεδία και η ακτινοβολία που παράγουν τα καλώδια στο σπίτι μέσα στους τοίχους. Σε όλα η ακτινοβολία είναι λίγη, αλλά το άθροισμα όλων των πηγών ακτινοβολίας συνολικά είναι μεγάλο.

----- προσθήκη μηνύματος 75 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γεια σας. Λοιπόν, να ξεκινήσω από το πρόβλημα. Πηγαίνω γυμναστήριο, και γενικά γυμνάζομαι αρκετά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Έχω κάποια ακουστικά, σχετικά καλά, αλλά επειδή είναι πολλά ohm, και το κινητό δεν έχει αρκετά δυνατό ήχο, τα ακουστικά δεν ακούγονται πολύ δυνατά. Σε άλλη συσκευή ακούγονται πιο δυνατά. Οπότε: σκέφτομαι να πάρω αυτό (http://www.brainwavzaudio....able-amplifier), ώστε να ενισχύσω τον ήχο. Οι αξιολογήσεις είναι πολύ καλές. Σκέφτηκα όμως και αυτό εδώ (http://www.skroutz.gr/s/33...ony-SBH20.html). Δεν είναι ενισχυτής, αλλά είναι bluetooth. Ιδού η απορία: να πάρω τον ενισχυτή, και να ενισχύει απλά τον ήχο, ή να πάρω το Sony, που είναι και bluetooth. Εμένα ο ενδοιασμός μου είναι η ένταση. Αν το Sony έχει πολύ δυνατό ήχο, τότε θα πάρω εκείνο. Εσείς τι λέτε;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Έχετε δίκιο για την ακτινοβολία των γύρω κτλ. Αλλά γιατί το ότι δε μπορώ (ή δεν αξίζει) να αποφύγω ακτινοβολία από τους γύρω και τα καλώδια του σπιτιού και τις περιπτώσεις που είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσω ασύρματη τεχνολογία, σημαίνει ότι δεν πρέπει να ελαχιστοποιήσω την ακτινοβολία από τις πηγές που μπορώ (και αξίζει); Έστω κι αν μιλάμε για μικρή ελχαιστοποίηση στην ήδη μικρή ακτινοβολία που εκπέμπουν τα απλά blutooth; Γιατί όχι μικρότερη; Τί έχω να χάσω; Μήπως τα shield air tube headsets με τεχνολογία “blue tube” έχουν μια αστρονομική τιμή; Μήπως είναι δυσεύρετα και δε θα τα βρω ποτέ; Μήπως δεν υπάρχουν στην Ελλάδα; Μήπως δεν τα ξέρει κανείς για να με πληροφορήσει;

Υπάρχουν και τα clip-on bluetooth ακουστικά τα οποία έχουν καλώδιο από το bluetooth στο αυτί. Έτσι μπορείς να το έχεις πιασμένο π.χ. στο πουκάμισο και μόνο το ακουστικό να είναι στο αυτί σου. Έτσι γλυτώνεις και την ελάχιστη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα bluetooth ώστε να μην πάει στο κεφάλι σου.

My mobile History:

ERICSSON GO118 -- ERICSSON GF768 -- ERICSSON T28s -- SONY ERICSSON P900 -- SONY ERICSSON G900 -- HTC LEGEND -- SAMSUNG GALAXY S3 mini -- SAMSUNG GALAXY S5 mini -- XIAOMI Mi5 -- XIAOMI Mi Mix 2s

Υπάρχουν και τα clip-on bluetooth ακουστικά τα οποία έχουν καλώδιο από το bluetooth στο αυτί. Έτσι μπορείς να το έχεις πιασμένο π.χ. στο πουκάμισο και μόνο το ακουστικό να είναι στο αυτί σου. Έτσι γλυτώνεις και την ελάχιστη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα bluetooth ώστε να μην πάει στο κεφάλι σου.

"The headset wire connecting a cell phone and earbuds can serve as an antenna that radiation can radiate from when a wired headset is used with a cell phone. The radiation generated by the cell phone is transferred through the wire connecting the phone and earbuds – than radiation penetrates the head directly through the ear canal. Depending on what type of RF test is performed, cell phone headset earbud emissions into the ear canal can be higher than emissions when placing a phone directly against your ear."

Πώς ξέρω ότι δε θα συμβαίνει το παραπάνω;

Ναι αλλα το μικροφωνο ειναι πανω στο bt. Οποτε για να μιλησεις στο δρόμο πχ ή θα φωναζεις ή θα το κρατας κοντα στο στομα. Σωστα;

Όλες αυτές οι τεχνολογίες περί μείωσης της ακτινοβολίας δεν νομίζω πως δουλεύουν τόσο ώστε να αξίζουν. Παίρνεις ένα bluetooth ακουστικό και τελειώνεις. Την ακτινοβολία την μείωσες όσο περισσότερο μπορούσες. Τέλος. Από τη στιγμή που κουβαλάς κινητό μαζί σου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι η χρήση bluetooth, ώστε να αποφύγεις το κινητό να βρίσκεται κοντά στο κεφάλι.

----- προσθήκη μηνύματος 63 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

"The headset wire connecting a cell phone and earbuds can serve as an antenna that radiation can radiate from when a wired headset is used with a cell phone. The radiation generated by the cell phone is transferred through the wire connecting the phone and earbuds – than radiation penetrates the head directly through the ear canal. Depending on what type of RF test is performed, cell phone headset earbud emissions into the ear canal can be higher than emissions when placing a phone directly against your ear."

Πώς ξέρω ότι δε θα συμβαίνει το παραπάνω;

Και αυτό ισχύει για τα ενσύρματα, Όχι τα bluetooth. Τα ακουστικά πρέπει να συνδέονται απευθείας στο κινητό, και όχι μέσω του κλιπ, το οποίο συνδέεται στο κινητό μέσω bluetooth για να ισχύει το παραπάνω.

Edited by THD