Jump to content

Μπέρδεμα...

nikkal
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

Λόγω του ότι η νυν συσκευή μου έχει αρχίσει να ζορίζεται και να κάνει κολλήματα και λοιπά σπαστικά (2 gb ram γαρ…), σκέφτομαι να επισπεύσω την αντικατάστασή της, η οποία αρχικά είχε προσδιορισθεί περί τα τέλη του έτους (κάπου κοντά στο Black Friday). Ως εκ τούτου, άρχισα δειλά-δειλά να ψάχνω. Με βάση το γνωστό πρότυπο, τα δεδομένα είναι τα παρακάτω:

- Κόστος: 200€, που έχω διάθεση να τα κάνω το πολύ τα 250€.

- Μέγεθος οθόνης: τουλάχιστον 6 ίντσες.

- Αγορά από Ελλάδα ή και από εξωτερικό: δεν με απασχολεί, αν και σε πολλές περιπτώσεις νομίζω ότι πλέον η αγορά από Κίνα δεν αξίζει τον κόπο.

- Τα must: 800άρα, dual sim, ραδιόφωνο, 4 gb ram, καλή αυτονομία, αξιοπρεπείς κάμερες (κυρίως η οπίσθια) και υποδοχή 3,5 mm.

- Δεν μας ενδιαφέρουν: gaming και nfc, ενώ δεν ψάχνω ούτε την super οθόνη, ούτε το super ηχείο.

Αρχικά και καθώς είχα μπει στη λογική της αντικατάστασης αργότερα, ήμουν σε αναμονή νέων αφίξεων. Το Redmi Note 7 ήταν μια πρώτη σκέψη και ειδικότερα η έκδοση Pro, αλλά δυστυχώς δεν θα παραχθεί σε global version. Μια άλλη σκέψη ήταν το Mi 9 Lite, αλλά και για αυτό είναι ακόμα νωρίς, οπότε δεν έχω εικόνα ούτε για την τιμολόγησή του, ούτε και για τα specs του. Αντίστοιχα νωρίς είναι και για το Xiaomi Pocophone F2, αν και λογικά θα κοστίζει αρκετά πάνω από τα χρήματα που θέλω να δαπανήσω.

Κοιτάζοντας τις νυν διαθέσιμες επιλογές, διαπιστώνω ότι εντός budget είμαι με το Redmi Note 6 Pro, το Redmi Note 7, το Xiaomi Mi 8 Lite και το Meizu Note 8. Εάν ανέβω όμως, βλέπω ότι παίζουν κατά σειρά τα Honor 8x, Huawei Mate 20 Lite, Honor Play, Nokia 7 Plus και Samsung Galaxy A50. Φτάνοντας στο ανώτερο άκρο τιμής ακουμπάω οριακά και το Xiaomi Pocophone F1 (αν και δεν θέλω να φτάσω εκεί), ενώ κάπου πήρε το μάτι μου και το Meizu X8.

Κι έρχομαι τώρα στα δύο βασικά ερωτήματα…

1) Έχει νόημα η καθυστέρηση της αγοράς για κανά 6μηνο ή στο budget που παίζω θα έχω και πάλι τις ίδιες επιλογές, ενδεχομένως όμως σε χαμηλότερες τιμές;

2) Εάν η αγορά γίνει άμεσα, εσείς τι προτείνετε, με βασικότερα κριτήρια της επιλογής την αυτονομία και την κάμερα; Τι άποψη έχετε για τις ανωτέρω συσκευές και ιδιαίτερα για το Huawei Mate 20 Lite που το προκρίνω ως πρώτη επιλογή; Υπάρχει κάποια άλλη συσκευή στα υπόψιν;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Edited by nikkal

Nokia 7 plus πολύ καλή και τώρα σε πολύ χαμηλή τιμή, δεν θα το μετανιώσεις

6 μήνες είναι πάρα πολύ αλλάζουν πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο τομεά

αν θες για τώρα δες όποιο σου αρέσει περισσότερο μεταξύ nokia , mate 20 lite καθώς και galazy A7(2018)

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Οι προτάσεις σας ισχύουν, ακόμα και με βασικότερα κριτήρια την αυτονομία και την κάμερα;

Εγώ θα έπαιρνα το pocophone στη θέση σου

Και δεν νομίζω σε έξι μήνες να βρεις κάτι καλύτερο σ αυτά τα λεφτά. Ίσως βρεις το pocophone λίγο φθηνότερο τότε

Sent from my Cool 1 using Tapatalk

Το Νοκια τωρα εχει λιγοτερο από 250ε, καλυτερες καμερες από το Ποκο, μπαταρια το ιδιο κραταει 1 1/2 εως δυο μερες, χωρις εγκοπή στην οθονη που είναι και ποιο φωτεινη, καλυτερη κατασκευή, λειτουργικο χωρις περιττες εφαρμογες android one ετσι ο ποιο αργος επεξεργαστης και η λιγοτερη μνημη ραμ δεν επηρεαζουν την αποδοση του. Εχει και ακουστικα και θηκη σιλικόνης στη συσκευασια.

Αν δεν κάνω λάθος το Nokia 7 Plus δεν έχει ραδιόφωνο και αυτό είναι εκ των ζητουμένων...

Δεν έχει αντίπαλο το poco ως 250 .Έχει ραδιοφωνο με gcam η κάμερα απλά ανεβαίνει δράματικα ,μπαταρία εξαιρετική και η κατασκευή του είναι εξαιρετικά συμπαγής. Και το σημαντικό είναι ότι ακόμα κι αν σου πεσει κάτω δεν σε νοιάζει γτ η πλαστική πλάτη αφενός αντέχει αφετέρου είναι πολύ φτηνή η αλλαγή της . Το είχα για ένα 8 μηνο και απλά το βαρέθηκα , κατά τα άλλα ημουν σούπερ ικανοποιημένος

Το Νοκια τωρα εχει λιγοτερο από 250ε, καλυτερες καμερες από το Ποκο, μπαταρια το ιδιο κραταει 1 1/2 εως δυο μερες, χωρις εγκοπή στην οθονη που είναι και ποιο φωτεινη, καλυτερη κατασκευή, λειτουργικο χωρις περιττες εφαρμογες android one ετσι ο ποιο αργος επεξεργαστης και η λιγοτερη μνημη ραμ δεν επηρεαζουν την αποδοση του. Εχει και ακουστικα και θηκη σιλικόνης στη συσκευασια.

Όσο ελαφρύ να ειναι το λειτουργικό δεν ξεπερνά τον καλύτερο επεξεργαστή και την ram του δεύτερου.

Καλημέρα σε όλους και καλή Ανάσταση!

Το Honor 8x με 128 gb μνήμη στα 229€ από το Πλαίσιο (και με άτοκες δόσεις) πώς το βλέπετε;

Edited by nikkal

Καλημέρα σε όλους και καλή Ανάσταση!

Το Honor 8x με 128 gb μνήμη στα 229€ από το Πλαίσιο (και με άτοκες δόσεις) πώς το βλέπετε;

Δυνατή πρόταση σε αυτή την τιμή, είναι και η μεγάλη έκδοση, είσαι κομπλέ με εγγύηση, το παίρνεις και άμεσα... Το έχει φίλος και έχω παίξει λίγο, για all around συσκευή είναι άψογο...

Σε αυτονομία-κάμερα που έχεις ως προτεραιότητα δεν έχω άποψη, αλλά φαντάζομαι αν δεν έχεις φοβερές απαιτήσεις, καλυμμένος θα είσαι...

Δες και το Honor Play, μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζε σε καλή τιμή επίσης από Πλαίσιο... Δεν ξέρω αν παίζει ακόμα...

Δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις το honor 8x από το pocophone! Μόνο εάν θες δόσεις από κοτσοβολο

Sent from my Cool 1 using Tapatalk

Εξαιρετικό το pocophone, αλλά εισαγωγης infoquest=359€ και η αλήθεια είναι ότι οι άτοκες δόσεις των αλυσίδων βολεύουν.

Μεγάλη διαφορά από τα 229€

Το honor play νομίζω ότι είναι ψηλότερα σε τιμή.

Εξαιρετικό το pocophone, αλλά εισαγωγης infoquest=359€ και η αλήθεια είναι ότι οι άτοκες δόσεις των αλυσίδων βολεύουν.

Μεγάλη διαφορά από τα 229€

Το honor play νομίζω ότι είναι ψηλότερα σε τιμή.

Γτ να το πάρεις από infoquest ; Υπάρχουν καταστήματα στο Σκρουτζ με διετή εγγύηση Αθήνα κ Θεσσαλονίκη

Αφού τον καλύπτει στις ανάγκες του, έχει τιμή χώμα, άτοκες δόσεις, εγγύηση από επίσημη αντιπροσωπεία και το κινητό έχει βγει άριστο μέχρι τώρα. Είναι και στη λίστα για να πάρει emui 9.1. Γιατί να δώσει και περισσότερα χρήματα αλλά και να ρισκάρει με την εγγύηση των σκρουτζομάγαζων?

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Γτ να το πάρεις από infoquest ; Υπάρχουν καταστήματα στο Σκρουτζ με διετή εγγύηση Αθήνα κ Θεσσαλονίκη

Διότι για εμένα που μένω στην επαρχία είναι προτιμότερη π.χ. η εγγύηση της huawei που έχει service point στην πόλη μου παρά η εγγύηση καταστήματος που εδρεύει στην Αθήνα.

Επίσης, στα σκρουτζομαγαζα δεν υπάρχουν άτοκες δόσεις.

Άρα, από την μια έχω το poco από Σκρουτζ από 260€ περίπου μαζί με μεταφορικά και από την άλλη το 8x στα 229€ με εγγύηση της εταιρίας και έως 24 άτοκες.

----- προσθήκη μηνύματος 83 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αφού τον καλύπτει στις ανάγκες του, έχει τιμή χώμα, άτοκες δόσεις, εγγύηση από επίσημη αντιπροσωπεία και το κινητό έχει βγει άριστο μέχρι τώρα. Είναι και στη λίστα για να πάρει emui 9.1. Γιατί να δώσει και περισσότερα χρήματα αλλά και να ρισκάρει με την εγγύηση των σκρουτζομάγαζων?

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

Ακριβώς.

Έχω ορίσει ένα (ψυχολογικο κυρίως) όριο των 250€ κι αυτό υπό προϋποθέσεις.

Γι'αυτό και θα ήθελα να μείνω έως εκεί.

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Τελικά κατέληξα και παρήγγειλα ένα Honor 8x.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, κάποια πρόταση για άλλη συσκευή με 4 gb ram, μεγάλη μπαταρία και οθόνη γύρω στις 6 ίντσες, αλλά μέχρι το πολύ 120€;

Είδα στο Bangggod τα Nubia v18 στα 108€, Oukitel k8 στα 99€ και Umidigi One στα 117€, ενώ έχει σε preorder το νέο Umidigi Power στα 126€.

Παράλληλα, στο Gearbest είδα το Cubot x19 στα 109€.

Τί λέτε; Κάποια άλλη πρόταση;

Edited by nikkal

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Τελικά κατέληξα και παρήγγειλα ένα Honor 8x.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, κάποια πρόταση για άλλη συσκευή με 4 gb ram, μεγάλη μπαταρία και οθόνη γύρω στις 6 ίντσες, αλλά μέχρι το πολύ 120€;

Είδα στο Bangggod τα Nubia v18 στα 108€, Oukitel k8 στα 99€ και Umidigi One στα 117€, ενώ έχει σε preorder το νέο Umidigi Power στα 126€.

Παράλληλα, στο Gearbest είδα το Cubot x19 στα 109€.

Τί λέτε; Κάποια άλλη πρόταση;

Και εγώ ψάχνω συσκευή με τα ίδια χαρακτηριστικά. Μάλλον θα καταληξω στο nubia, λόγω snap κυρίως και επειδή ένα nubia m2 που είχα παλαιότερα μου βγήκε πολύ καλό. Το μόνο μειονέκτημα που έχουν είναι η ανύπαρκτη αναβάθμιση από την εταιρία. Αλλά σε αυτά τα λεφτά νομίζω αξίζει.

Και εγώ ψάχνω συσκευή με τα ίδια χαρακτηριστικά. Μάλλον θα καταληξω στο nubia, λόγω snap κυρίως και επειδή ένα nubia m2 που είχα παλαιότερα μου βγήκε πολύ καλό. Το μόνο μειονέκτημα που έχουν είναι η ανύπαρκτη αναβάθμιση από την εταιρία. Αλλά σε αυτά τα λεφτά νομίζω αξίζει.

Εκτός του Snap που συμφωνώ και εγώ ότι είναι πλεονέκτημα, παρά την ανύπαρκτη αναβάθμιση από ZTE, είσαι περισσότερο σίγουρος ότι δε θα πάρεις συσκευή με παιδικές ασθένειες... Umidigi, Cubot κλπ δεν ξέρεις τι θα πάρεις...

Εκτός του Snap που συμφωνώ και εγώ ότι είναι πλεονέκτημα, παρά την ανύπαρκτη αναβάθμιση από ZTE, είσαι περισσότερο σίγουρος ότι δε θα πάρεις συσκευή με παιδικές ασθένειες... Umidigi, Cubot κλπ δεν ξέρεις τι θα πάρεις...

Σωστός. Σε αυτές τις εταιρείες το παίζεις λίγο κορώνα γράμματα. Μπορεί να σου βγει καλό αλλά τα περισσότερα πάσχουν στη μαμά ρομ. Συνήθως είναι κακογραμμένη με πολλά bugs.

Πολύ καλή επιλογή το Honor!

Θα το ευχαριστηθείς.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Όντως το v18 δείχνει εξαιρετική επιλογή στα χρήματα του, έστω κι αν έχει ξεμείνει στο nougat, αλλά μάλλον δεν έχει ραδιόφωνο, οπότε έχουμε deal breaker.

Για το honor, πιστεύω πραγματι ότι θα το ευχαριστηθω.