gnt Δημ. February 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2014 (edited) Στη θέρμανση η AΘ αναστρέφει τον ψυκτικό της κύκλο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται φαινόμενα συμπύκνωσης στην εξωτερική μονάδα (αν βάλεις το χέρι σου στην εξωτερική μονάδα θα διαπιστώσεις ότι βγάζει παγωμένο αέρα), τα συμπυκνώματα να συσσωρεύονται σε δοχείο συλλογής εκεί και να αποβάλλονται. Ειδικά στις μεγαλύτερες μονάδες, δεν υπάρχει σωλήνας συμπυκνωμάτων αντίστοιχος αυτού της εσωτερικής μονάδας και αυτά στάζουν από οπές στο κάτω μέρος αυτής. Edited February 19, 2014 by gnt Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixlis Δημ. February 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2014 Παρατήρησα χθες ανάβοντας το κλιματιστικό (στο ζεστό φυσικά) ότι έτρεχε νερό από την εξωτερική μονάδα από μια τρύπα από κάτω της (όχι απο τον συνηθισμένο σωλήνα). Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν έχω ξαναπαρατηρήσει να βγαίνει νερό το χειμώνα. εχει βουλωσει το σωληνακι φιλε θελει καθαρισμα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. February 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2014 Παρατήρησα χθες ανάβοντας το κλιματιστικό (στο ζεστό φυσικά) ότι έτρεχε νερό από την εξωτερική μονάδα από μια τρύπα από κάτω της (όχι απο τον συνηθισμένο σωλήνα). Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν έχω ξαναπαρατηρήσει να βγαίνει νερό το χειμώνα. Στη θέρμανση η AΘ αναστρέφει τον ψυκτικό της κύκλο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται φαινόμενα συμπύκνωσης στην εξωτερική μονάδα (αν βάλεις το χέρι σου στην εξωτερική μονάδα θα διαπιστώσεις ότι βγάζει παγωμένο αέρα), τα συμπυκνώματα να συσσωρεύονται σε δοχείο συλλογής εκεί και να αποβάλλονται. Ειδικά στις μεγαλύτερες μονάδες, δεν υπάρχει σωλήνας συμπυκνωμάτων αντίστοιχος αυτού της εσωτερικής μονάδας και αυτά στάζουν από οπές στο κάτω μέρος αυτής. εχει βουλωσει το σωληνακι φιλε θελει καθαρισμα @mixlis διαβασες το ποστ του @gnt Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anibel Δημ. February 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2014 Είχε απλό μαζί του αλλά του έδωσα το δικό μου δυναμόκλειδο. Η ροπή που χρειάζεται για μικρούς σωλήνες δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά καλό είναι να χρησιμοποιείται δυναμόκλειδο. Θα ήθελα τις συμβουλές σχετικά με το θέμα σωστής εγκατάστασης ενός κλιματιστικού. Πρόκειται να τοποθετήσω άμεσα ένα κλιματιστικό FUJITSU 14άρι, το οποίο έχουμε εδώ και χρόνια αλλά λόγω ανακαίνισης θα μπει τώρα στο ημιυπόγειο. Έχω διαβάσει λοιπόν κάποια πράγματα από τις συζυτήσεις που έχουν γίνει, όπως αυτά που μας πληροφόρησε ο epinephelous στην σελίδα 390. Επίσης ότι είναι καλό να χρησιμοποιείται δυναμόκλειδο. Ποια είναι η σωστή απόσταση μεταξύ εσωτερικής - εξωτερικής μονάδας? Πείτε μου σας παρακαλώ αν πρέπει να ζητήσω όλα τα παραπάνω και αν υπάρχει κάτι επιπλέον που πρέπει να ζητήσω από τον ψυκτικό, ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην έχω προβλήματα με απώλειες στην απόδοση, κατανάλωση περισσότερου ρεύματος κ.α. Σας ευχαριστώ και πάλι! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2014 Aγχώνεσαι χωρίς λόγο. Κάθε κλιματιστικό έχει οδηγίες εγκατάστασης και το μόνο που χρειάζεται είναι αυτές να τηρηθούν όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anibel Δημ. February 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2014 Aγχώνεσαι χωρίς λόγο. Κάθε κλιματιστικό έχει οδηγίες εγκατάστασης και το μόνο που χρειάζεται είναι αυτές να τηρηθούν όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Ευχαριστώ πολύ. Άρα αν ο ψυκτικός είναι έμπειρος και ευσυνείδητος θα κάνει σωστά τη δουλειά του. Τώρα είμαι πιο ήσυχη. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- ευελπιστώ πως θα μείνουν σταθερές. Καλός η Κακός το πρώτο κλιματιστικό που κυκλοφόρησε σε ευρώπη ηταν μια ακριβή εταιρεία η Daikin και οι τιμές τις είναι εξωπραγματικες και απλισίαστες συμπεράσματα θα βγουν όταν έρθουν και των υπολοίπων εταιριών. Μπορεί και αυτά να είναι απλισίαστα σε τιμή πορει και οχι , αλλα μπορεί να ρίξουν τις τιμες των r410 , ποιος ξερει;...απλός λέω οτι όποιος κοιταει premium σειρες ας κανει λιγο υπομονη εξαλλου ο χειμώνας εφυγε. Επίσης η αντλία θερμότητας είναι σοβαρή επένδυση κ θα συμβούλευα και σε όσουσ την σκευτονται να περιμένουν και αυτοι μπας και έρθουν με ψυκτικό r32 .. @anibel - Τα νέα μοντέλα που με r32 έχουν υπερβολικά καλύτερες αποδώσεις και σε ψύξη και σε θέρμανση εχω βαλει ενα λινκ σε ποστ μου στη σελιδα 443 #6642 που αναφέρει αποδώσεις των καινούριων κλιματιστικων Τις είδα τις αποδώσεις πραγματικά πολύ μεγάλες! Ποιος ξέρει όμως πόσο μεγάλες θα είναι και οι τιμές..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anibel Δημ. February 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2014 Αναφέρομαι σε αναπνευστικά προβλήματα, συμπεριλαμβανόμενων των αλλεργικών καταστάσεων. Λοιπόν έχουμε πλέον τα δεδομένα που χρειαζόμαστε. Τοποθεσία, κάλυψη, μόνωση, διαμόρφωση, ειδικές συνθήκες. Το μόνο που μένει είναι το budget. Ένα κλιματιστικό κλάσης 6 kW (~22000 ΒΤU/h) θα καλύψει άνετα τον ενιαίο χώρο. Το πιο αποδοτικό/οικονομικό μοντέλο στην κατηγορία αυτήν, τόσο σε ψύξη όσο και σε θέρμανση, είναι το Mitsubishi MSZ/MUZ-GF60VE. Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα τελικά να προβώ στην αγορά του κλιματιστικού για το οποίο συζητούσαμε, δεδομένου ότι το θέμα ΑΘ είναι κάτι που αργεί προς το παρόν και δεν μπορώ να είμαι και σίγουρη αν θα μπορέσουμε να την πάρουμε τον επόμενο χειμώνα, θα δούμε (είναι μεγάλο το κόστος αγοράς). Το μόνο το οποίο δεν σας πληροφόρησα σωστά για το θέμα του κλιματιστικού, είναι ότι ο ενιαίος χώρος (τον μέτρησα για να είμαι απόλυτα σίγουρη) είναι τελικά 51 τ.μ. και όχι 60 τ.μ. Όπως σας είχα πληοροφορήσει υπάρχει πάρα πολύ καλή μόνωση, τετραγωνισμένος ο ενιαίος χώρος, δεν υπάρχουν αναπνευστικά προβλήματα και είμαστε δύο άνθρωποι. Μήπως πρέπει να δω κάτι σε λιγότερα BTU? Ή πιστεύετε να παραμείνω σ' αυτό μια και θα ανοίγω πού και πού την κρεβατοκάμαρα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2014 Δεν χρειάζεται να πάς σε 5 kW, καθώς τα 6 kW ήταν οριακά για τα 60 m², ενώ επαρκούν πλήρως για τα 51 m². Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anibel Δημ. February 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2014 Δεν χρειάζεται να πάς σε 5 kW, καθώς τα 6 kW ήταν οριακά για τα 60 m², ενώ επαρκούν πλήρως για τα 51 m². Είστε απόλυτα κατατοπιστικός, χαίρομαι πάρα πολύ και είμαι επιτέλους έτοιμη να κάνω την παραγγελία του κλιματιστικού! Σας ευχαριστώ θερμά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apa Δημ. February 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2014 ευελπιστώ πως θα μείνουν σταθερές. Καλός η Κακός το πρώτο κλιματιστικό που κυκλοφόρησε σε ευρώπη ηταν μια ακριβή εταιρεία η Daikin και οι τιμές τις είναι εξωπραγματικες και απλισίαστες συμπεράσματα θα βγουν όταν έρθουν και των υπολοίπων εταιριών. Μπορεί και αυτά να είναι απλισίαστα σε τιμή πορει και οχι , αλλα μπορεί να ρίξουν τις τιμες των r410 , ποιος ξερει;...απλός λέω οτι όποιος κοιταει premium σειρες ας κανει λιγο υπομονη εξαλλου ο χειμώνας εφυγε. Επίσης η αντλία θερμότητας είναι σοβαρή επένδυση κ θα συμβούλευα και σε όσουσ την σκευτονται να περιμένουν και αυτοι μπας και έρθουν με ψυκτικό r32 .. @anibel - Τα νέα μοντέλα που με r32 έχουν υπερβολικά καλύτερες αποδώσεις και σε ψύξη και σε θέρμανση εχω βαλει ενα λινκ σε ποστ μου στη σελιδα 443 #6642 που αναφέρει αποδώσεις των καινούριων κλιματιστικων Καλεσα την τενορα(mitsubishi) για τα νεα μοντελα με r32 που κυκλοφορουν στην ιαπωνια και αν και ποτε θα ερθουν ελλαδα και δεν ηξεραν τιποτα απολυτος. Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2014 Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κυκλοφορήσουν στα μέρη μας γρήγορα. Πιστεύω ότι θα δούμε εδώ split με R32 πέρα του Daikin μέσα στο επόμενο εξάμηνο πάντως. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
br42003 Δημ. February 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2014 Γεια σας Ονομάζομε Νίκος και είμαι από Χαλκίδα Έχω ένα κλιματιστικό PANASONIC INVERTER αγορασμένο το 1997 με κωδικό εσωτερική μονάδας, CS-G95KE και εξωτερικής μονάδας, CU-G95KE. Η κωδικό CS-G125KE και εξωτερική μονάδας CU-G125KE (δεν θυμάμαι πιο μηχάνημα, κωδικό είχα αγοράσει ) Τέλος καλοκαιριού το 2013 σταμάτησε να λειτουργεί ,επάνω στη εσωτερική μονάδα αναβοσβήνει ένα πορτοκαλί λαμπάκι, εκεί που γράφει TIMER, και μου βγάζει και ένα κωδικό που γράφει, H-IΙ η H-11 απλά μου βγάζει το H που αναβοσβήνει, και μια γραμμούλα I που αναβοσβήνει δυο φορές, και μετά πάλι το Η . Ο πρώτος τεχνικός που ήρθε (όχι της εταιρείας ) μου είπε φίλε έχει κάψει τη πλακέτα, δεν συμφέρει να το φτιάξης και έφυγε . Ο δεύτερος τεχνικός φίλος, φίλου που ήρθε, μου είπε καμένη πλακέτα …..αλλά δεν ξέρω πια πλακέτα έχει κάψει, διότι λέει έχει μια πλακέτα η εσωτερική μονάδα, και 2 πλακέτες η εξωτερική, και πρέπει λέει να της βγάλει και της τρεις, να πάει να της κοιτάξει και δεν προλαβαίνω τώρα λέει, και άσε το χειμώνα και βλέπουμε και έφυγε και αυτός . Συγνώμη που σας κούρασα αλλά μήπως ξέρη κανείς τη κωδικός είναι αυτός που μου βγάζει ? Κάποιος τεχνικός από Χαλκίδα υπάρχει στο forum να αναλάβει να μου το φτιάξη? Εάν ναι ας μου στείλει ένα e-mail στο br42003@yahoo.gr . Και πάλι σας ευχαριστώ !! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. February 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2014 Για να κάψει πλακέτα, μάλλον έχει κάψει μοτέρ. Οπότε καλύτερα να γίνει αντικατάσταση. Ψάξε για τεχνικό στη χρυσή ευκαιρία, αλλά μην υπολογίζεις να φτιαχτεί. Το χρησιμοποιούσες για θέρμανση επίσης η μόνο για ψυξη.? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
br42003 Δημ. February 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2014 Για να κάψει πλακέτα, μάλλον έχει κάψει μοτέρ. Οπότε καλύτερα να γίνει αντικατάσταση. Ψάξε για τεχνικό στη χρυσή ευκαιρία, αλλά μην υπολογίζεις να φτιαχτεί. Το χρησιμοποιούσες για θέρμανση επίσης η μόνο για ψυξη.? Φίλε σε ευχαριστώ για την απάντηση . Μόνο για ψύξη το χρησιμοποιούσα και περιστασιακά για θέρμανση. Θα κοιτάξω να βρω κάποιον ψυκτικό από Χαλκίδα ,θα περιμένω μήπως μου στείλει e-mail κάποιος από το forum. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanospap1968 Δημ. February 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2014 Καλησπέρα Αντιμετωπίζω το εξής θέμα με ένα Hitachi RAK-50PPA. Με εξωτερική θερμοκρασία 10 βαθμούς, εσωτερική 15 και ρύθμιση στο auto στους 23 βαθμούς, η μονάδα ξεκινά κανονικά. Δουλεύει full για 5 λεπτά, μετά ρίχνει σιγά-σιγά στροφές και παύει για 10-15 λεπτά. Ξεκινά πάλι για 5 λεπτά, σταματά και συνεχίζει τον ίδιο κύκλο συνέχεια... Η μονάδα είναι καινούργια, ενός μηνός. Κάνω κάτι λάθος? Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2014 Άσε τον ανεμιστήρα στο mid ή high για να μη δημιουργείται φαινόμενο διαστρωμάτωσης του αέρα. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. February 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2014 Άσε τον ανεμιστήρα στο mid ή high για να μη δημιουργείται φαινόμενο διαστρωμάτωσης του αέρα. και οι περσίδες οσο πιο κάτω γινεται Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanospap1968 Δημ. February 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. επειδή είδα και άλλα μηνύματα με το παρόμοιο πρόβλημα, υπάρχει πιθανότητα απώλειας φρεον? Να τσεκάρω την εξωτερική μονάδα για πάγο? Ευχαριστώ Θ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanospap1968 Δημ. February 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. επειδή είδα και άλλα μηνύματα με το παρόμοιο πρόβλημα, υπάρχει πιθανότητα απώλειας φρεον? Να τσεκάρω την εξωτερική μονάδα για πάγο? Ευχαριστώ Θ. τελικά δουλεύει σωστά...πιθανή αιτία ένα έπιπλο σχεδόν κάτω από τη μονάδα...μια μικρή αλλαγή στη θέση της περσίδας και όλα ΟΚ! Θ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mertaghon2 Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 (edited) βρε παιδια σκουριασανε οι βασεις της εξωτερικης μοναδας/ανεμιστηρα, των κλιματιστικων μου, νατες https://www.dropbox.com/s/2brbgth1jxmnim0/2014-02-28%2010.54.19.jpg 40 εκ επι 10 εκ ειναι. που θα βρω τετοιες νεες:confused:?? Edited March 5, 2014 by mertaghon2 Παράθεση να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!, μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. March 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2014 Σε οποιοδήποτε κατάστημα υδραυλικών/ψυκτικών και πιθανότατα σε καταστήματα σιδηρικών/υλικών. Αυτήν τη φορά πάρε γαλβανιζέ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. March 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2014 Πήρα από τον Φιορεντίνο το καλύτερο κλιματιστικό της Mitsubishi (η μάλλον το ακριβότερο ανεξάρτητα μάρκας) στα 18.000 BTU, γιατί μόνο 18.000 έμπαιναν στις παλιές τις σωληνώσεις που είχα προεγκατάσταση. http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.MSZ-MUZ-FH50VE-Se-24-atokes-doseis.832997.html?ref=bestprice.gr Έχω βάλει τις περσίδες στην αυτόματη θέση. Όταν βγάζει ζεστό αέρα προσπαθώντας να ανεβάσει θερμοκρασία χώρου, αυξάνει ταχύτητα ο ανεμιστήρας και οι περσίδες πάνε τέρμα κάτω. Όταν πιάσει τη θερμοκρασία του, τότε ο ανεμιστήρας χαμηλώνει σε πολύ χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζει τις περσίδες αυτόματα στην οριζόντια θέση. Όμως μετά από ούτε ένα μήνα λειτουργίας στην πολύ χαμηλή λειτουργία του ανεμιστήρα που οριζοντιώνει τις περσίδες, ακούγεται από τον ανεμιστήρα ένας θόρυβος από το ρουλεμάν του χαμηλής έντασης: γρου-γρου-γρου. Όπως οι απορροφητήρες κουζίνας οι φθηνοί μετά από καιρό που αποκτά μπόσικο το ρουλεμάν του ανεμιστήρα. Καλά τόσο ακριβό μοντέλο και να έχει τέτοιο μάπα ανεμιστήρα; Άντε να ειδοποιήσω τον Φιορεντινο που το έβαλε δικός του τεχνικός, πως θα το φτιάξουν, για ένα ήπιο θόρυβο θα μου κάνουν τίποτε; Ακούγεται σε όλο το ήσυχο σαλόνι, όταν μπαίνει σε αναμονή: χαμηλής έντασης γρου-γρου-γρου. Σα πολύ φθηνό κλιματιστικό, αλλά και εκεί φυσιολογικό δεν είναι. Το καπάκι εφαρμόζει σωστά, ό ήχος είναι από τον ανεμιστήρα δεν είναι συντονισμός. Επίσης στην αρχή έβγαζε πιο θερμό αέρα, πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν χάνει φρέον; Να βάλω ένα θερμόμετρο στην έξοδο αέρα και τι θερμοκρασία πρέπει να πιάνει; Το προηγούμενο κλιματιστικό που είχα στην ίδια προεγκατάσταση δεν έχανε καθόλου μα καθόλου φρέον! Υπενθυμίζω δυναμόκλειδο δεν χρησιμοποίησαν για να σφίξουν τα ρακορ! Τα έσφιξαν με το χέρι με απλό Γαλλικό κλειδί Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. March 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2014 Eίσαι στην εγγύηση, οπότε οποιοδήποτε σφάλμα θα επιδιορθωθεί. Αν σου κάνουν νερά, πας κατευθείαν στην αντιπροσωπεία. Αν έρθει εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mitsubishi, θα σου κάνουν θερμομέτρηση και θα δουν από το διαγνωστικό αν υπάρχει μεγάλη απώλεια σε ψυκτικό. Αν αυτή είναι μικρή, τότε είναι πιο δύσκολο να βρεθεί διότι πρέπει να σχιστεί η μόνωση στις σωληνώσεις και να ψαχτούν πόντο πόντο (δεν είναι απαραίτητο η διαρροή να είναι στα ρακόρ). Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. March 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2014 (edited) ευχαριστω για την απάντηση αλλά αν έφταιγαν οι σωληνώσεις θα έχανε και το προηγούμενο κλιματιστικό που ήταν στις ίδιες. 7 χρόνια δεν είχα συμπληρώσει φρεον και δεν είχε πτώση της απόδοσης. Απλά είχε ελάχιστη θερμαντική δύναμη και για αυτό το άλλαξα. Το ξέρω από τα κλιματιστικά της αδελφής μου το κόλπο, δεν σφίγγουν καλά τα ρακόρ για να χανει φρεον και να αναγκάζεσαι να κάνεις σέρβις και συμπλήρωμα φρεον κάθε 6 μήνες οεο! εγω αν βάλω θερμόμετρο τι θερμοκρασία πρέπει να δω; εντωμεταξύ που γράφει με τι ροπή πρεπει να σφίγγονται τα ρακορ του δικού μου κλιματιστικου; Εδώ οι ψυκτικοι δεν ξερουν πως λειτουργει καλά καλά, άρα δεν διαβάζουν το μανουάλι. Σου λέει αν ήμασταν διαβαστεροι, θα γινόμασταν γιατροί ρε φίλε! Φοβάμαι ότι για ένα χαμηλό γρου γρου του ανεμιστήρα δε θα κάνουν τίποτε. Άσε που φοβαμαι ότι θα μου χρεωσουν και επίσκεψη! Θα έλθουν θα μου πουν χαμηλός ο θόρυβος, καλη η θερμοκρασια, αντε γεια και πληρωσε και επίσκεψη. Τα ξέρω στο προηγούμενο είχα φέρει την αντιπροσωπία της Carrier όταν ήταν καινούργιο καi εντελώς ψόφιο στην θέρμανση! Edited March 6, 2014 by antonn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. March 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2014 Χρειάζεται το τεχνικό manual για την πληροφορία αυτήν. Υπό φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να είναι άνω των 30°C στην περσίδα. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts