Jump to content

anibel

Members
  • Δημοσιεύσεις

    32
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About anibel

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 7

anibel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Θα σας αναφέρω λίγο πιο αναλυτικά πώς είναι η μόνωσή μας. Το κτίσμα αποτελείται από έναν όροφο περίπου 100 τ.μ. με συμβατική (απλή μόνωση). Ο δεύτερος όροφος περίπου 120 τ.μ., είναι μονωμένος με πετροβάμβακα, εκτός από τα δύο δωμάτια που έχουν το θέμα της μούχλας τα οποία έχουν τη συμβατική μόνωση όπως ο κάτω όροφος. Όπως μας έχει ενημερώσει η εταιρεία FIBRAN, ο πετροβάμβακας με τον οποίο έχουμε μονώσει το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ορόφου, έχει την ιδιότητα να αναπνέει, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον χώρο να αερίζεται. Αποφασίσαμε λοιπόν να μονώσουμε κατά τον ίδιο τρόπο και αυτά τα δύο δωμάτια, για να λύσουμε το θέμα της υγρασίας. Παρ' όλα αυτά θα ψάξουμε και για τα παθητικά κτίρια στο διαδίκτυο, πρώτη φορά το ακούω και ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Η περιοχή μας είναι η Θεσσαλονίκη, συνήθως ο χειμώνας έχει αρκετό κρύο. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι οι 3,5 τόνοι πετρέλαιο αφορούσαν δύο ορόφους συνδεόμενους εσωτερικά μεταξύ τους, συνολικά και οι δύο 160 τ.μ., με τη συμβατική μόνωση, πριν βάλουμε τον πετροβάμβακα. Στη συνέχει μεγαλώσαμε λίγο τον δεύτερο όροφο και χωρίσαμε σε δύο διαφορετικά διαμερίσματα τον κάθε όροφο. Ο πετροβάμαβκας μπήκε στον δεύτερο όροφο εκτός από τα δύο δωμάτια που έμειναν με την παλιά συμβατική μόνωση και εμφάνισαν μούχλα. Το μέγεθος της αντλίας δεν το γνωρίζω πάντως σύμφωνα με όσα λέτε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ και να το μελετήσουμε αρκετά.
  2. Ο λέβητας είναι όντως του 1990, ελληνικής κατασκευής, χαλύβδινος, από μία μικρή βιοτεχνία της εποχής εκείνης στην περιοχή της Νεοχωρούδας Θεσσαλονίκης. Πέρυσι για 160 τ.μ. σπίτι σε δύο επίπεδα, συνδεόμενα με εσωτερική σκάλα, με ενδοδαπέδια θέρμανση σε λειτουργία για 6,5 μήνες περίπου, κάψαμε 3,5 τόνους πετρέλαιο. Όσον αφορά την υγρασία (μούχλα συγκεκριμένα - μαύρα στίγματα) βρίσκεται σε δύο βορινά δωμάτια επάνω στην γωνία και ακριβώς στην κάτω γωνία κοντά σε δοκούς και κολώνες που η μόνωση εκεί είναι πολύ ελαφρά. Ευχαριστούμε πολύ για τον εύστοχο εντοπισμό σας όσον αφορά την αιτία δημιουργίας της υγρασίας στα δύο δωμάτια. Θα προχωρήσουμε στην κάλυψη της μόνωσης και σε εκείνα τα σημεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σας γράφω μαζί με τον πατέρα μου ο οποίος είναι μηχανολόγος και απευθυνόμαστε και σε όλα τα άτομα που έχω συνομιλήσει μαζί τους. Είναι πλέον συνταξιούχος και κατά μίαν ευτυχή συγκυρία στο παρελθόν, του δόθηκε η αφορμή να εντοπίσει την αρχαιότερη ενδοδαπέδια που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Με βάση αυτό το δεδομένο και επειδή δίνει μεγάλη σημασία σ' αυτούς που ήταν οι πρώτοι κατασκευαστές, έφτιαξε και την δική μας ενδοδαπέδια τότε, με όλες τις αυστηρές προδιαγραφές που έχετε αναφέρει παραπάνω. Βέβαια έτσι για την επικοινωνίας μας, αυτή η κατασκευή έγινε το 1991. Σήμερα επειδή δεν ασχολείται ενεργά ως συνταξιούχος που είναι, και μέσα από το πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας - κόστους, προσανατολίζεται με όσα στοιχεία μπορεί να περισυλλέξει, στην αντλία θερμότητας αντί της καύσης οποιουδήποτε άλλου υγρού ή αερίου ή στερεού καυσίμου. Θεωρώντας ως πλεονεκτήματα τη μειωμένη ως ελάχιστη συντήρηση, την εντελώς αντιρυπαντική λειτουργία, το μικρό όγκο μηχανήματος και αποθήκης υλικών καυσίμων που δεν χρειάζονται και τις πληροφορίες από φίλους - χρήστες, οι οποίοι δηλώνουν ότι η διαφορά είναι τουλάχιστον 1/3! Ανεξάρτητα από την την οποιαδήποτε μονάδα θέρμανσης καταλήξουμε (αντικατάσταση λέβητα ή τοποθέτηση αντλίας) βρισκόμαστε σε επικοινωνία με έναν σοβαρό τεχνικό - προμηθευτή προϊόντων θέρμανσης, ο οποίος μετά από αυτοψία που θα κάνει, θα προχωρήσει στην διαχείριση του τρόπου θέρμανσης της κατοικίας δημιουργώντας νέες εφαρμογές ισορροπίας θερμοκρασίας - διαχείρισης του χώρου. Επειδή αναφέρατε ότι βρίσκεστε Θεσσαλονίκη, είστε επαγγελματίας? Θα μπορούσαμε να έχουμε μία πιο άμεση επικοινωνία - συνεργασία μαζί σας? Ευχαριστούμε πολύ!
  3. Συγγνώμη αλλά δεν διευκρίνησα ότι τα δύο δωμάτια που έχουν υγρασία έχουν κάποιο θέμα ίσως θερμογέφυρας και δεν έχουν αυτή τη συγκεκριμένη μόνωση. Θα ρωτήσω, γιατί όπως θα έχετε καταλάβει είμαι γυναίκα και δεν τα κατέχω καλά όλα αυτά. Θα σας απαντήσω μόλις μιλήσω με τον πατέρα μου που τα ξέρει πολύ καλά. Σας ευχαριστώ!
  4. Βεβαίως έγιναν όλες οι προεργασίες και οι τελικές εξωτερικές με υαλόπλεγμα και τα ειδικά κονιάματα και όλα αυτά με τις οδηγίες της FIBRAN.
  5. Κι εμείς το ίδιο και λίγο ψηλά οπότε οι άνεμοι λυσομανούν. Όπως έχω αναφέρει πιο πάνω έχουμε μόνωση 18 πόντους πετροβάμβακα. Σίγουρα κάνει πολύ καλή δουλειά. Αυτό με το τελικό χέρι σοβά με ειδικούς υδαταπωθητικούς σοβάδες για την υγρασία το έχετε δει πως λειτουργεί? Γιατί έχω θέμα με την υγρασία στους τοίχους σε δύο δωμάτια. Πώς θα μπορούσα να το κάνω σε ένα ήδη κατοικημένο - τελειωμένο σπίτι?
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας! Σίγουρα θα απευθυνθώ σε κάποιον μηχανικό και σίγουρα θα κάνω πολύ αργά βήματα. Όσον αφορά για τη μόνωση, ήδη έχουμε βάλει 18 πόντους πετροβάμβακα. Οπωσδήποτε θα προσέξω πολύ πριν αποφασίσω. Σας ευχαριστώ και πάλι. ----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Σας ευχαριστώ για την απάντηση! Τί εννοείτε όταν λέτε η ενδοδαπέδια δεν είναι για Ελλάδα? Την ανοίγουμε όταν πιάσει για τα καλά ο χειμώνας και δεν την κλείνουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά κρύα. Μένουμε Θεσσαλονίκη. Στα λίγα κρύα ζεστενόμαστε με κλιματιστικό ή τζάκι. Σίγουρα σε μηχανολόγο θα απευθυνθούμε απλά δεν ξέρω αν όντως είναι η πιο φθηνή λύση θέρμανσης. Απ ό,τι μας έχουν πει τα χρήματα που ξοδεύει κάποιος που ζεστένεται με αντλία θερμότητας είναι 1/3 σε σχέση με το αν έκαιγε πετρέλαιο. Τί να πώ, δεν ξέρω... ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Σας ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Μένουμε στην Θεσσαλονίκη. Μερικές φορές έχουμε αρκετό κρύο το χειμώνα. Πάντως είναι πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρετε για το πετρέλαιο και σίγουρα θα με κάνει ακόμα πιο διστακτική στο να αποφασίσω να πάρω την αντλία.
  7. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Δεν αναφέρομαι σε κλιματιστικό, μιλάω για αντλία αέρος - νερού που σκεφτόμαστε να βάλουμε σε μία μονοκατοικία. Από τη λίγη έρευνα που κάναμε και όπως μας ενημέρωσαν κάποιοι σχετικοί , είναι η πιο οικονομική λύση θέρμανσης. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή το σπίτι το οποίο αποτελείται από δύο ορόφους, ο πρώτος 105 τ.μ. και ο δεύτερος 120 τ.μ. (ξεχωριστές κατοικίες ο κάθε όροφος), θερμαίνεται με λέβητα πετρελαίου και ενδοδαπέδια θέρμανση. Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρω ότι υπάρχει και πολύ μεγάλη μόνωση στους τοίχους. Το κόστος όμως του πετρελαίου είναι μεγάλο. Θα ήθελα τη γνώμη σας, πρώτον αν η σκέψη μας για αντλία θερμότητας είναι σωστή, δεδομένου ότι το κόστος αγοράς της είναι μεγάλο και δεύτερον ποια εταιρεία πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη όσον αφορά την ποιότητα - απόδοση - κατανάλωση. Είχα κάνει έρευνα παλαιότερα και για κλιματιστικό εδώ στο forum και με βοήθησαν πάρα πολύ τα μέλη εδώ και οφείλω και πάλι να σας ευχαριστήσω.
  8. Καλησπέρα γνωρίζει κανείς για αντλίες θερμότητας? Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω HITACHI αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ποιότητα και την απόδοση - κατανάλωση ρεύματος.
  9. Ναι, η εγκατάσταση έγινε από εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mistubish, θα απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία. Σας ευχαριστώ πολύ!
  10. Καλημέρα σας! Έχω πρόσφατα αγοράσει ένα Mitsubishi Electric 22άρι. Δυστυχώς κατά την τοποθέτηση δεν αλφαδιάστηκε σωστά, (το διαπιστώσαμε εκ των υστέρων). Εκτός αυτού όμως όταν το βάζουμε σε λειτουργία ακούγεται ένας θόρυβος, ανά ένα λεπτό περίπου, από την εσωτερική μονάδα (σαν κρακ, περίπου όπως ακούγεται ένα ψυγείο no frost). Τώρα είναι από τα πλαστικά, είναι κάτι άλλο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Πήραμε στο κατάστημα που το αγοράσαμε, ναι θα έρθουμε, αλλά ακόμα τίποτα, μας γράφουν κανονικά. Τους έχουμε πάρει γύρω στις 7 φορές τηλέφωνο εδώ και 2 μήνες σχεδόν. Μήπως το κλιματιστικό είναι ελαττωματικό και χρειάζεται αντικατάσταση? Τί με συμβουλεύετε να κάνω?
  11. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπρόκριση! Πέρα απ' αυτό που είναι λάθος των τεχνικών, το Mitsubishi που διάλεξα με την βοήθειά σας, είναι αστέρι!
  12. Δυστυχώς γέρνει προς την αντίθετη μεριά της αποχέτευσης. Τα νερά βγαίνουν και στην περίπτωση της θέρμανσης?
  13. Καλησπέρα σας! Πριν από τρεις εβδομάδες τοποθετήσαμε το κλιματιστικό μας, μάρκας Mitsubishi. Όλα καλά, αλλά δυστυχώς διαπιστώσαμε στη συνέχεια ότι η εσωτερική μονάδα δεν ήταν σωστά αλφαδιασμένη. Τους πήραμε τηλέφωνο να έρθουν να το φτιάξουν και ακόμα περιμένουμε. Τί πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί όταν το κλιματιστικό δεν είναι αλφαδιασμένο? Αυτοί από το κατάστημα μας είπαν ότι μόνο στην ψύξη θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα έρθουν να το φτιάξουν.
  14. Είστε απόλυτα κατατοπιστικός, χαίρομαι πάρα πολύ και είμαι επιτέλους έτοιμη να κάνω την παραγγελία του κλιματιστικού! Σας ευχαριστώ θερμά!
  15. Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα τελικά να προβώ στην αγορά του κλιματιστικού για το οποίο συζητούσαμε, δεδομένου ότι το θέμα ΑΘ είναι κάτι που αργεί προς το παρόν και δεν μπορώ να είμαι και σίγουρη αν θα μπορέσουμε να την πάρουμε τον επόμενο χειμώνα, θα δούμε (είναι μεγάλο το κόστος αγοράς). Το μόνο το οποίο δεν σας πληροφόρησα σωστά για το θέμα του κλιματιστικού, είναι ότι ο ενιαίος χώρος (τον μέτρησα για να είμαι απόλυτα σίγουρη) είναι τελικά 51 τ.μ. και όχι 60 τ.μ. Όπως σας είχα πληοροφορήσει υπάρχει πάρα πολύ καλή μόνωση, τετραγωνισμένος ο ενιαίος χώρος, δεν υπάρχουν αναπνευστικά προβλήματα και είμαστε δύο άνθρωποι. Μήπως πρέπει να δω κάτι σε λιγότερα BTU? Ή πιστεύετε να παραμείνω σ' αυτό μια και θα ανοίγω πού και πού την κρεβατοκάμαρα?
×
×
  • Create New...