Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπερα και απο μενα

 

σκεφτομαστε να αγορασουμε το morris

http://img4.imageshack.us/img4/8638/259190l.jpg

 

 

 

 

και η τιμη ειναι καλη αλλα και τα χαρακτηριστικα καλα χωρις να εχω μεγαλη σχεση.

αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δεν βρηκα πουθενα στο εξωτερικο την συγκεκριμενη επωνυμια.

 

εχει κανεις αποψη για το συγκεκριμενο προιον?

γεια χαρα

δεν υπαρχει εξω γιατι τα κατασκευαζουν για την αμοιριδης σαββιδης

στα ιδια χρηματα που εχει αυτο υπαρχουν και αλλα κλιματιστικα που ισως υπερεχουν.....

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

ξερει κανεις να μου πει ποια η διαφορα αυτων των 2

και αν αξιζουν τα 300 επιπλεον ευχαριστω...

Αν το χρησιμοποιήσεις για ψύξη θέρμανση και θα λειτουργεί για πολλές ώρες, ναι αξίζουν.

 

Μικρότερη κατανάλωση σε ψύξη θέρμανση. [1.55kw/1.59kw(ZJ-S) - 1.30kw/1.35kw(ZJX-S)]

Ζεσταίνει πολύ γρηγορότερα ένα παγωμένο δωμάτιο. [Απόδοση θέρμανσης 1.60-5.80-6.60 kw(ZJ-S) / 0.70-6.00-8.80 kw(ZJX-S)]

Η εξωτερική μονάδα έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής. (ZJX-S)

Link to comment
Share on other sites

 

Έγραψε κάτι σίγουρα δεν εννοούσε πως όλοι όσοι κάνουν προσφορές πωλούν παραεισαγωγές, ή β΄ διαλογής μηχανήματα.

Ψάξε κάνε μια βόλτα από το κατάστημα που σε ενδιαφέρει ρώτα και ψάξου.

Πάντως για το fujitsu που σε ενδιαφέρει για ρίξε μια ματιά και στο http://www.skroutz.gr/s/2595528/General-ASHG18LFC.html με βάση τα χαρακτηριστικά που βλέπω, πρέπει να είναι ίδια μηχανήματα αλλά το fujitsu general είναι αρκετά φθηνότερο. Τώρα γιατί είναι φθηνότερο ίσως γνωρίζουν και μας το πουν κι εμάς κάποια παιδιά από εδώ μέσα.

Edited by tazio
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, ψάχνω κάποιων για να μου κάνει συντήρηση στα κλιματιστικά έχετε κάποιο να μου προτείνεται, περιοχή Π.Φάληρο Ν.Σμύρνη.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.
Link to comment
Share on other sites

Κύριοι-ες καλησπέρα.

Όπως λέει κ ο τίτλος με ενδιαφέρει κλιματιστικό επώνυμο 12άρι αθόρυβο δυνατό κ με υψηλό δείκτη ψύξης θέρμανσης. Οι ειδήμονες τι συμβουλεύουν?

( έχω διαβάσει τα περισσότερα post αλλα δεν κατέληξα ....):blink:

 

Κανείς μια απάντηση;

Link to comment
Share on other sites

το οικονομικότερο και πιο αποδοτηκό 12αρι της αγοράς ειναι το Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH35VE http://www.skroutz.gr/s/2756139/Mitsubishi-MSZ-MUZ-FH35VE.html το μονο με Α+++ σε ψυξη θερμανση.Τωρα ανάλογα τα χρηματα που διαθετεις επιλεγεις.Για αξιόπιστο μετρο συγκρισης μπες http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en βρες τα μοντελα/εταιριες που σε ενδιαφερουν και συγκρινε,απο τα ποσα KW αποδιδει το καθενα μεχρι ποσο καταναλωση εχει το χρονο.Επειδη και εγω εψαχνα για 12αρι και εχασα την μπαλα καθως αλλα χαρακτηριστηκα εβλεπα στα καταστηματα και αλλα σε επισημες σελιδες εταιριων ειδικα για το τι ενεργειακη κλαση ειναι.
Link to comment
Share on other sites

Από ότι εχει αναφερθει ,και αυτές οι σελίδες με συγκριτικά μάλλον ειναι μια απο τα ιδια,γιατί δεν περιλαμβάνει όλα τα προιόντα ή έχει κάποια για άλλες αγορές,οπότε δεν αποκλείει κανείς να αναφέρεται κάτι και με συμφέρον στην περιοχή που απευθύνονται.Το ίδιο που βρήκες να γίνεται με τις διαφορες σε φυλλάδια και στα καταστήματα.Αν υπάρχουν, ειναι γιατί αφορά προιόντα με τις ιδιαιτερότητες για κάθε αγορα και τι φέρνει καθε εισαγωγέας.

 

Υποτίθεται πάντως ενας σωστός έμπορος με καλη συνεργασία με έναν εισαγωγέα ξέρει τι πουλά σαν πακέτο και τι απαντά στον πελάτη.Αυτό ισχύει και για τις εγγυήσεις και για τυχόν Β διαλογής μηχανήματα που αναφέρθηκαν απορίες .Φυσικά καποιος αν θελει απλά να πουλήσει στον άλλον και η σαβούρα είναι καλό εμπορευμα στα λόγια.Οπώς αναφερθηκε θελει αρκετό ψάξιμο προτου αποφασίσει κανεις.

Link to comment
Share on other sites

χωρις παρεξηγηση επειδη δεν εχω δεί Β΄ διαλογης μηχανημα, εσυ που εισαι πιο γνωστης μπορεις να μου πεις πως μπορω να το ξεχωρισω αν μου τυχει? Εσυ εχεις δει Β διαλογής?
www.All-In-Stock.com
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο εμένα.

Κάνω ερευνα αγοράς για inventer 9000 μέχρι περίπου 500€, με όσο το δυνατό καλύτερα χαρακτηριστικά στα χρήματα αυτά (διαστάσεις μονάδας, θόρυβος, φίλτρο αερα, seer, scop κτλ).

Σκέφτηκα το Inventor Enjoy E2VI/E2VO-09 και το Toyotomi Akira GAN/GAG A128GVR-T3 και θα ήθελα τη γνώμη σας. Ποια η γνώμη σας για αυτά και τι άλλο ίσως θα προτείνατε? Κάνω λάθος που φοβάμαι κάποια μοντέλα Haier και Midea σε αυτά τα χρήματα?

 

Παιδια και εγω το Toyotomi A128GVRT3 σκεφτομαι σοβαρα να παρω (inverter 9000 ψαχνω)... έχει καποιος σχόλιο ή αντιπροταση;

Link to comment
Share on other sites

χωρις παρεξηγηση επειδη δεν εχω δεί Β΄ διαλογης μηχανημα, εσυ που εισαι πιο γνωστης μπορεις να μου πεις πως μπορω να το ξεχωρισω αν μου τυχει? Εσυ εχεις δει Β διαλογής?

 

Αυτό εξαρταται από την σχέση εμπορου,προμηθευτή,εταιρίας και ο προμηθευτής ή η εταιρία τι εννοεί δευτερο εμπορευμα απο οτι κυκλοφορεί σε μια αγορά.Μπορεί να αφορα από ελλειπή συσκευασία με ρίσκο ζημιάς ,από κάποιες μειωμενες λειτουργίες που δεν φαίνονται εύκολα ,πιθανόν εργοστασιακή ανακατασκευή λόγω αρχικού ελαττώματος, μέχρι και άλλη εγγύηση ενα σωρό μικρά μεγάλα θέματα .Ενας εμπορος με καλή σχεση με ένα προμηθευτή σε μια φίρμα ξέρει σαφώς περισσότερα.Αφορά μυστικά της κάθε δουλειάς .Αυτο ισχυει σε ολα τα προιόντα,όχι μόνο τα κλιματιστικά γιατί τα εργοστάσια πάντα παράγουν και ελαττωματικά προιόντα σε μια παρτίδα που και αυτά πρεπει να πουληθούν με κάποιο τρόπο και επίσημα.Σου λένε έτυχε σε σενα.Φυσικά αν δεν το ξέρεις εννοείται νιωθεις εξαπατημένος.

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

παρηγγειλα το Fujitsou γιατι οσο το ψαχνω εδω μεσα πιο μπερδεμενο γινεται το τι θα βγει θα δειξει

Link to comment
Share on other sites

καλημερα στην παρεα και χρονια πολλα στους εορταζοντες!!! μου ηρθε σπιτι τις προαλλες το Mitsubishi SRK-63ZK-S και εμφανισιακα τουλαχιστον ειναι super... ακομα δεν το εχω δοκιμασει γιατι περιμενω τον ηλεκτρολογο να μου φτιαξει μια εξωτερικη πριζα οποτε δεν εχω πολλα να σας πω... αυτο που με προβληματισε λιγακι ειναι πως περιμενα να λεει made in Japan αλλα λεει made in Thailand... να υποθεσω πως ειναι σωστο? διαβασα και εδω μεσα πως η Mitsubishi εχει 2 εργοαστασια στην Ταυλανδη αλλα μονο εκει εχει και τα λεει ιαπωνικα? να κοιμαμαι ησυχος? :)

 

επομενη αγορα το Mitsubishi SRK/SRC 25 ZJX-S για το δωματιο...ακριβο για 9αρι αλλα τρελη οικονομια... αν καποιος διαφωνει ας το πει... δεν εχω βρει πιο οικονομικο 9αρι...(σε καταναλωση εννοω...)

Link to comment
Share on other sites

το οικονομικότερο και πιο αποδοτηκό 12αρι της αγοράς ειναι το Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH35VE http://www.skroutz.gr/s/2756139/Mitsubishi-MSZ-MUZ-FH35VE.html το μονο με Α+++ σε ψυξη θερμανση.Τωρα ανάλογα τα χρηματα που διαθετεις επιλεγεις......κλαση ειναι.

Τέλειο για 27 τμ ~!!!!

Σ ευχαριστώ

Σε 9άρι τι προτείνεις?

Link to comment
Share on other sites

Τέλειο για 27 τμ ~!!!!

Σ ευχαριστώ

Σε 9άρι τι προτείνεις?

 

το Α+++ αναφερεται στον εποχιακο συντελεστη ομως ε... οχι πως δεν ειναι καλο μηχανημα αλλα μην το συγκρινουμε με καποιο αλλο που εχει Α στους κοινους συντελεστες... αυτο με τους εποχιακους συντελεστες εχει μπερδεψει πολυ κοσμο (κ εμενα μεσα :O)

Link to comment
Share on other sites

Παιδες θελω ενα 9άρι inverter και ενα 18αρι inverter. Διαφωτιστε με λιγακι σε καποια αποριες μου.

 

1) Κλαση ψυξης Α, κλάση ψύξης Α+, κλαση ψύξης Α++ ποια η πρακτική διαφορά τους; Αξίζει, γίνεται γρήγορα αποσβεση;

2) Κατεληξα σε μοντελα της Mitsubishi και για το 9αρι και για το 18αρι. Προτεινετε μου κάποια μοντελα.

3) Για το 9αρι ποια η διαφορά του SRK 25ZJP με το MSZ HJ25VA. Τα εχω βρει και τα δύο στα 549€ το καθενα.

4) Για το 18αρι ποια η διαφορά του SRK 50ZJ-S με το MSZ SF50VE plus.

 

Ευχαριστω.

TCe
Link to comment
Share on other sites

Τέλειο για 27 τμ ~!!!!

Σ ευχαριστώ

Σε 9άρι τι προτείνεις?

αναλογα τι σηκωνει η τσεπη του καθενος.σε 9αρι το πιο οικονομικο/αποδοτηκο εναι παλι το msz fh35 με Α+++ σε ψυξη θερμανση οτι αλλο κορυφαιω εχω δει εχει ψυξη Α+++/θερμανση Α++ .Εγω εψαχνα για πολυ καιρο.Το θεμα ειναι οτι μεχρι προσφατα το Cop/eer που δηλωναν εταιριες ηταν σε ιδανικες συνθηκες και οχι σε ιδιες συνθηκες για καθε εταιρια και ο καθενας εβαζε οτι ηθελε για το λογο αυτο απο ευρ.ενωση εμφανιστηκε το scop/seer.για τη μετρηση του seer λαμβανωντε η κλιματικες συνθηκες τοκαλοκαιρι απο το στρασβουργο.τωρα για το scop σε θερμανση υπαρχουν 3 ζωνες με 3 διαφορετκες πολεις (βορεια,κεντρικη,νοτια ευρωπη) και νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος η πολι της νοτιας ευρωπης ειναι η αθηνα http://www.my-ecodesign.de/en/new-energy-label .για το λογο αυτο το το seer παραμενει σταθερο ενω το scop μεταβαλετε π.χ. στο scop για msz fh35 για κεντρικη και νοτια ευρωπη εναι 5.1 (Α+++) ενω για βορεια εναι χαμηλωτερο δεν θημαμε ακριβος και ειναι Α++.η yπηρεσια/οργανο τησ Ε.Ε που τα πιστωποιει ειναι η Eurovent http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en Τωρα στα κλιματιστικα, εγω που εψαξα τις καλητερες σειρες εταιριων γαι 9-12αρια π.χ. daiseikai toshiba,lg prestige,hitachi,daikin .δεν βρηκα κατι πιο οικονομικο.Για το λογο αυτο προτεινω να μπει καποιος στο http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en και να συγκρινει μονος του,ειδικα αν ειναι αναμεσα σε δυο οπως για το φιλο sdaoulas,βαζεις τα δυο και συγκρινεις αποδοση σε KW ,καταναλωση ετησια ενεργειακη κλαση

 

αναλογα τι σηκωνει η τσεπη τ..................το msz fh25 ηθελα να γραψω ...........sorry

 

ελπιζω να καληψα και τον GT3 περι εποχικων,κοινων συντελεστων

Edited by gnt
Link to comment
Share on other sites

Αυτό εξαρταται από την σχέση εμπορου,προμηθευτή,εταιρίας και ο προμηθευτής ή η εταιρία τι εννοεί δευτερο εμπορευμα απο οτι κυκλοφορεί σε μια αγορά.Μπορεί να αφορα από ελλειπή συσκευασία με ρίσκο ζημιάς ,από κάποιες μειωμενες λειτουργίες που δεν φαίνονται εύκολα ,πιθανόν εργοστασιακή ανακατασκευή λόγω αρχικού ελαττώματος, μέχρι και άλλη εγγύηση ενα σωρό μικρά μεγάλα θέματα .Ενας εμπορος με καλή σχεση με ένα προμηθευτή σε μια φίρμα ξέρει σαφώς περισσότερα.Αφορά μυστικά της κάθε δουλειάς .Αυτο ισχυει σε ολα τα προιόντα,όχι μόνο τα κλιματιστικά γιατί τα εργοστάσια πάντα παράγουν και ελαττωματικά προιόντα σε μια παρτίδα που και αυτά πρεπει να πουληθούν με κάποιο τρόπο και επίσημα.Σου λένε έτυχε σε σενα.Φυσικά αν δεν το ξέρεις εννοείται νιωθεις εξαπατημένος.

 

χωρίς να αποκλείω κάτι γιατί όλα είναι πιθανά σε αυτή την ζωή δεν είχα και δέν νομίζω να έχω τέτοια προβλήματα γιατί η σχέση μου με τον προμηθευτή είναι άριστη και αξιόπιστη.

 

Πάντως στα κλιματιστικά λίγο δύσκολο να έχει μειωμένες λειτουργίες και να μήν στο πει η εταιρία. Το μόνο σίγουρο είναι οτι σε 5-10 μέρες θα το πάρει πίσω να το περάσει απο εγγύηση.

 

Σε άλλα προιόντα πάντως και ιδιαίτερα σε no name ισχύει αυτό.

Edited by tomaik
ορθογραφικό λάθος
www.All-In-Stock.com
Link to comment
Share on other sites

Δεν αποκλειει κανείς τίποτε στο εμποριο ,γιατί δεν μπορεί να ξέρει κάποιος για όλους τους προμηθευτές του αν και πότε τον θεωρούν καλύτερο πελάτη σε σχεση με άλλον , για να μην παιζονται σε βαρος του παιχνίδια.Το κέρδος δεν έχει ηθική .Εξάλλου τι να την κάνεις την οποια καλη εγγύηση αν ειναι να μπλέκεις καθε τόσο.

 

.Το θεμα ειναι οτι μεχρι προσφατα το Cop/eer που δηλωναν εταιριες ηταν σε ιδανικες συνθηκες και οχι σε ιδιες συνθηκες για καθε εταιρια και ο καθενας εβαζε οτι ηθελε για το λογο αυτο απο ευρ.ενωση εμφανιστηκε το scop/seer.για τη μετρηση του seer λαμβανωντε η κλιματικες συνθηκες τοκαλοκαιρι απο το στρασβουργο.τωρα για το scop σε θερμανση υπαρχουν 3 ζωνες με 3 διαφορετκες πολεις (βορεια,κεντρικη,νοτια ευρωπη) και νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος η πολι της νοτιας ευρωπης ειναι η αθηνα http://www.my-ecodesign.de/en/new-energy-label .για το λογο αυτο το το seer παραμενει σταθερο ενω το scop μεταβαλετε π.χ. στο scop για msz fh35 για κεντρικη και νοτια ευρωπη εναι 5.1 (Α+++) ενω για βορεια εναι χαμηλωτερο δεν θημαμε ακριβος και ειναι Α++.η yπηρεσια/οργανο τησ Ε.Ε που τα πιστωποιει ειναι η Eurovent http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_trade_name.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=en

 

Mια εμπορική ένωση είναι η Eurovent με μέλη απο ενώσεις από κάποιες χώρες της Δ.Ευρώπης και από Τουρκία.Δεν έχει σχέση με ΕΕ επειδή συμπεραίνει κανείς έτσι από το όνομα της ,και επειδή εδρευει στις Βρυξελλες .http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovent .Αν κάνουν ή όχι σωστά την δουλειά τους θα πρέπει να το διασταυρώσει κανείς με άλλες πιστοποιήσεις που αναφέρουν τα κλιματιστικά,γιατί αν σε κάποια χώρα δεν συμπαθούν μια φίρμα ,μπορεί να την θαβουν για όφελος μιας άλλης.Γι'αυτό δεν έχουν και όλα τα προιόντα κάθε εταιρίας στην λίστα τους .Οπότε απλά ενδεικτικά πρεπει να τα λαμβάνει κανείς υπόψη και όχι να βασίζεται σε αυτά.Εξάλλου όπως έχει αναφερεθεί πολλές φορές, το πιό σημαντικό ρόλο απόδοσης και για οτιδήποτε , παίζει ο χώρος καθενός και η καλή τοποθετιση μαζί με την οποια σχετική ποιοτητα που θεωρεί κάποιος αναλογα το γούστο του .

Edited by Gary Kokkin
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα θα ηθελα και γω τη βοηθεια σας. Μεταξυ mitsubishi srk63zk-s και toyotomi gan/gag a240gvr-t3 τι πρωτεινετε? Ο ιονιστης που εχει το toyotomi αξιζει για να το επιλεξω γιατι κατα τ αλλα νομιζω οτι το mitsubishi ειναι λιγο καλυτερο?
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα θα ηθελα και γω τη βοηθεια σας. Μεταξυ mitsubishi srk63zk-s και toyotomi gan/gag a240gvr-t3 τι πρωτεινετε? Ο ιονιστης που εχει το toyotomi αξιζει για να το επιλεξω γιατι κατα τ αλλα νομιζω οτι το mitsubishi ειναι λιγο καλυτερο?

 

Βασικά καλό θα ήταν να επιλέξεις με βάση τις ανάγκες σου. πχ θέλεις ιονιστή, θα δουλεύει πολλές ώρες την ημέρα κτλ και μετά να κρίνεις ποιό είναι καλύτερο.

www.All-In-Stock.com
Link to comment
Share on other sites

ελπιζω να καληψα και τον GT3 περι εποχικων,κοινων συντελεστων

 

εγω ειμαι ενταξει Κωστα (χρονια πολλα για χτες ;) ) , ειχα μπερδευτει πριν 2-3 μηνες που εψαχνα, εχω καταλαβει τωρα καλα τις διαφορες ;) , μπραβο για την αναλυση παντως ;)

 

Καλησπερα θα ηθελα και γω τη βοηθεια σας. Μεταξυ mitsubishi srk63zk-s και toyotomi gan/gag a240gvr-t3 τι πρωτεινετε? Ο ιονιστης που εχει το toyotomi αξιζει για να το επιλεξω γιατι κατα τ αλλα νομιζω οτι το mitsubishi ειναι λιγο καλυτερο?

 

εγω πηρα το Mitsubishi και ειναι πανεμορφο αλλα βεβαια αυτο ειναι υποκειμενικο... απο ποιοτητα ομως νομιζω πως επισης υπερεχει... αλλα και απο κοστος αγορας... αν μπορεις να τα διαθεσεις εγω (οπως και λογικα πολλοι ακομα) θα προτεινα Mitsu :)

 

αν χρειαζεσαι ιονιστη καλυτερα παρε ξεχωριστο γιατι στα κλιματιστικα περισσοτερο marketing ειναι παρα ουσιας... γνωμη μου παντα μετα απο ψαξιμο...

Link to comment
Share on other sites

κυριοι προφέσορς, τα φώτα σας!

 

χρειαζόμαστε στην δουλειά ενα κλιματιστικό οικονομικό (Οποτε ινβέρτερ σιγουρα),

γιατί εχει ενα 18000btu εδώ, αλλά ειναι κινεζικο non-inverter και πιστεύω καίει τον πάτο του.

 

Το γραφείο μας στην Αττική, ειναι περίπου τετράγωνο 55τ.μ,

οπότε σκεφτόμουν μήπως πρέπει να πάρουμε ενα 12άρι Inverter και να παίζουν και τα δύο μαζί?

Μήπως ετσι κάνουμε καλύτερη οικονομία απο το να δουλεύει μόνο του το κινέζικο (Μαρκα ΙNVERTOR)

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας. συγχαρητήρια για τον χρόνο που διαθέτετε για να ενημερώνετε τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που γράφω και θα ήθελα την γνώμη σας για το Κλιματιστικό [ Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA ]. Προορίζεται για Σαλοκουζίνα 34 m2 σε διαμέρισμα 2ου ορόφου με καλή μόνωση χωρίς απώλειες με τέντες και με πολύ ήλιο (ΝΔ προσανατολισμός).
Link to comment
Share on other sites

Βασικά καλό θα ήταν να επιλέξεις με βάση τις ανάγκες σου. πχ θέλεις ιονιστή, θα δουλεύει πολλές ώρες την ημέρα κτλ και μετά να κρίνεις ποιό είναι καλύτερο.

 

Καλησπέρα και ευχαριστω για τις απαντησεις. Το θελω 95% για ψυξη τα μεσημερια που θα κανει πολυ ζεστη και με ενδιαφερει η αξιοπιστια, η οικονομια αλλα και η ποιοτητα αερα στο χωρο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια σε σαλοκουζινα 28-30 τ.μ οροφος τεταρτος τελευταιος καινουρια οικοδομη καλα κουφωματα τι να βαλω. Ελεγα 18αρι αλλοι μου λενε υπερβολη. Τι να βαλω 12αρι 14αρι τι;
TCe
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...