Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στα σεμινάρια των ενεργειακών επιθεωρητών και μιας και είμαι μηχανολόγος μηχανικός η θέρμανση με τα κλασικά κλιματιστικά διαφημίζεται σαν η χειρότερη από άποψη κατανάλωσης από όλα όσα είπες. Η καλύτερη λύση είναι σίγουρα η αντλία θερμότητας, (ενδοδαπεδια η με χρήση θερμαντικών σωμάτων) ακολουθεί το φυσικό αέριο, πετρέλαιο και τελευταία λύση η θέρμανση με κλασικά κλιματιστικά τύπου split. Αφήνω στην άκρη λύσης τύπου pellet που είναι ειδική περίπτωση.

Στην πράξη επίσης, γνωστός χρησιμοποίησε κλιματιστικά για θέρμανση αποκλειστικά με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να του έρθει κοντά στα 400€ μόνο για την χρήση αυτή, ενώ πλήρωνε αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου κοντά στα 200€ για τις ίδιες ώρες χρήσης.. Φυσικά δεν επανέλαβε το ίδιο λάθος ξανά

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αν και μηχανολόγος/μηχανικός είσαι τελείως λάθος, ποιος σου είπε ότι τα κλιματιστικά δεν είναι αντλίες θερμότητας έτσι αερα-αέρα;Και θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η οικονομικότερη θέρμανση είναι αντλίες με γαιωθερμια και μετά οι αντλίες μόνες τους!

Οτι πάρεις 100...

Στα σεμινάρια των ενεργειακών επιθεωρητών και μιας και είμαι μηχανολόγος μηχανικός η θέρμανση με τα κλασικά κλιματιστικά διαφημίζεται σαν η χειρότερη από άποψη κατανάλωσης από όλα όσα είπες. Η καλύτερη λύση είναι σίγουρα η αντλία θερμότητας, (ενδοδαπεδια η με χρήση θερμαντικών σωμάτων) ακολουθεί το φυσικό αέριο, πετρέλαιο και τελευταία λύση η θέρμανση με κλασικά κλιματιστικά τύπου split. Αφήνω στην άκρη λύσης τύπου pellet που είναι ειδική περίπτωση.

Στην πράξη επίσης, γνωστός χρησιμοποίησε κλιματιστικά για θέρμανση αποκλειστικά με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να του έρθει κοντά στα 400€ μόνο για την χρήση αυτή, ενώ πλήρωνε αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου κοντά στα 200€ για τις ίδιες ώρες χρήσης.. Φυσικά δεν επανέλαβε το ίδιο λάθος ξανά

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μηχανολόγος μηχανικός είμαι . Την καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας την πετυχαίνεις με αντλίες θερμότητας (τα κλιματιστικά είναι αντλίες θερμότητας) Αν δεις υπάρχουν και έρευνες απο το ΕΜΠ για τα ποσοστά εξοικονόμησης .

Δεν μπορώ να κρίνω γιατί πλήρωσε τόσα. Πολλοί λόγοι μπορεί να ευθύνονται .Κακή αεροστεγανότητα κτιρίου; Τα ρύθμιζε σε υψηλές θερμοκρασίες ; Παλιάς τεχνολογίας με μικρούς συντελεστές αποδοσης ; Το μόνο που μπορώ να κρίνω είναι στην δικιά μου περίπτωση όπου η εξοικονόμηση ενέργειας που πετυχαίνω με χρήση κλιματιστικού αντί θέρμανσης με φυσικό αέριο είναι η μέρα με την νύχτα .

----- προσθήκη μηνύματος 78 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν και μηχανολόγος/μηχανικός είσαι τελείως λάθος, ποιος σου είπε ότι τα κλιματιστικά δεν είναι αντλίες θερμότητας έτσι αερα-αέρα;Και θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η οικονομικότερη θέρμανση είναι αντλίες με γαιωθερμια και μετά οι αντλίες μόνες τους!

Η καλύτερη εξοικονόμηση είναι η μείωση των απωλειών στον κτιριακό τομέα . :p

Τα κλιματιστικά είναι οικονομικά αλλά πόσο υγιεινά είναι? Ο αέρας που βγάζουν δηλαδή και αναπνέουμε. Ενώ τα σώματα ζεσταίνουν όλο το χώρο χωρίς επίδραση στο αναπνευστικό μας σύστημα.

Εμείς σε σπίτι 220τμ καίμε 2200 λίτρα πετρέλαιο το χρόνο. Μελλοντικά θα μπει αντλία θερμότητας αφήσαμε παροχές οπότε δεν είναι τίποτα. Προφανώς έχουμε συνδεδεμένο boiler όλη μέρα ζεστό νερό το καλοκαίρι έχουμε 200 λίτρα ηλιακό. Σε κάθε σώμα υπάρχει ηλεκτροβανα που ρυθμίζεις τη θερμοκρασία θες στο δωμάτιο έπειτα κλείνει αυτόματα. Το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό 1.02 βάλαμε πριν 2 βδομάδες όταν κάποτε είχε 40 50 λεπτά. Όλο φόρος είναι δηλαδή.

αυτο που συζητάμε για το πόσο κανει ενα κλιματιστικό για καθαρισμό ατμόσφαιρας με ενδιαφέρει να το δούμε λίγο καλύτερα.

Δεν γνωρίζω πόσο καλη δουλειά κάνουν γι'αυτό ρωτάω.

Δεν θα βασιστω μόνο σε αυτό καθώς ειμαι στο στάδιο να αγοράσω εναν καθαριστη ατμόσφαιρας.

Σκεφτόμουν τον xiaomi air purifier pro με ικανότητα 500 κυβικά την ώρα αν δεν κάνω λάθος.

Απλά βολεύει να έχεις ενα μηχάνημα και για τον κλιματισμό αλλά και για καθαρισμό μιας και γλυτώνεις απο τον θόρυβο 2 μηχανημάτων.

Σίγουρα σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρει ποιά κλιματιστικα κανουν καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα.

Στο θέμα των καλωδίων δεν νομίζω να εχω πρόβλημα απλα το ανέφεραν χωρίς να ξέρουν καν που θα μπει.

Ειναι 10ετιας με δυο δυο τις σουκο σε καθε γωνία.

Διατομες δεν ξέρω.

Με την μόνωση αν και έχω μεγάλες τζαμαρίες μπορώ να πω οτι ειμαι ικανοποιημένος.

Βέβαια βοηθάει και ότι μιλάμε για Κρήτη.

Στο θέμα του πόσα χρήματα μπορώ να διαθέσω να πω οτι θα μπορούσα να δώσω αρκετά μιας και μιλάμε για κατι που δεν το αλλάζεις κάθε 2 χρόνια αλλα το βασικό πρόβλημα είναι οτι ειμαι ενοικιαστής εκει οπότε δεν ξέρω πως να το χειριστώ.

Να δώσω 800-1000 για κατι που θα το βάλω και θα το βγάλω?

Απο την αλλη σκεφτόμουν να ελεγα και στον ιδιοκτήτη να βάλω και να τα βρούμε κάπως αλλά δεν ξέρω πως παει η συμφωνία σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και το πόσα θελει να δώσει αν θελει βέβαια αυτός .

Γι'αυτό κοιταω για κατι σχετικά φτηνό και 12000 γιατί δεν ξερω μετα αν το παρω μαζί και που θα μπει.

Αν ήταν να το βάλω σε ιδιόκτητο χώρο ισως να κοίταζα και για αντλια θερμότητας όσο και να κάνει αν αξίζει αλλα το πρόβλημα ειναι οτι νοκιαζω.

Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα και θα σου πω το γιατί . Με 12άρι σε αυτό το χώρο που μου περιέγραψες περιμένω να μην σε καλύψει και να κρυώνεις ή να ζεσταίνεσαι το καλοκαίρι , χώρια ότι θα δουλεύει ακατάπαυστα στο full (άρα θα πέσει ο βαθμός απόδοσης του και θα καίει στην τελική περισσότερο) συν ότι θα ακούς την μέσα μονάδα επειδή θα αναγκαστείς να την ρυθμίσεις και στο φουλ του ανεμιστήρα .

Για μένα δες το λίγο και με τον ιδιοκτήτη μήπως κάνετε κάποιο deal π.χ τα βάλει όλα αυτός και το κρατησει αυτός το μηχάνημα . Αξία θα δώσει στο σπίτι για τον επόμενο που θα θέλει να το νοικιάσει .

Κοίτα.. τα κλιματιστικά κάνουν μια άλφα δουλειά με τα φίλτρα τους αλλά δυστυχώς δεν ξέρω κατά πόσο αποδοτικά είναι σε σύγκριση με έναν καθαριστή αέρα (της xiaomi τον ξέρω και φαίνεται καλή επιλογή. Ψάξε όμως μήπως υπάρχουν στο εμποριο ειδικοί με αντιαλεργικά φίλτρα κτλ) . Η άποψη μου είναι να μην δώσεις έμφαση τόσο στα φίλτρα του κλιματιστικού αλλά να το ψάξεις πολύ με καθαριστή αέρα. Οκ. Ολα τα κλιματιστικα έχουν ιονιστή (ελάχιστες εξαιρέσεις) και πολλά έχουν κάποια έξτρα φίλτρα .

Σκέψου το καλά τι θες και πες μας μέγεθος κλιματιστικού και θα σου προτείνω μερικά κλιματιστικά με έξτρα φίλτρα στα λεφτά που διαθέτεις .

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα κλιματιστικά είναι οικονομικά αλλά πόσο υγιεινά είναι? Ο αέρας που βγάζουν δηλαδή και αναπνέουμε. Ενώ τα σώματα ζεσταίνουν όλο το χώρο χωρίς επίδραση στο αναπνευστικό μας σύστημα.

Εμείς σε σπίτι 220τμ καίμε 2200 λίτρα πετρέλαιο το χρόνο. Μελλοντικά θα μπει αντλία θερμότητας αφήσαμε παροχές οπότε δεν είναι τίποτα. Προφανώς έχουμε συνδεδεμένο boiler όλη μέρα ζεστό νερό το καλοκαίρι έχουμε 200 λίτρα ηλιακό. Σε κάθε σώμα υπάρχει ηλεκτροβανα που ρυθμίζεις τη θερμοκρασία θες στο δωμάτιο έπειτα κλείνει αυτόματα. Το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό 1.02 βάλαμε πριν 2 βδομάδες όταν κάποτε είχε 40 50 λεπτά. Όλο φόρος είναι δηλαδή.

Τα κλιματιστικά είναι υγιεινά . Μην ξεχνάς ότι έχουν και φίλτρα συν ιονιστή . Σαφώς αυτό απο μόνο του δεν σημαίνει κάτι, αν εσύ δεν συντηρείς το κλιματιστικό σου ,δηλαδή, δεν καλείς ψυκτικό να σου κάνει απολύμανση της μονάδας μια φορά το χρόνο (αν υποθέσουμε ότι το δουλεύεις και χειμώνα και καλοκαίρι, ειδάλλως και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείς να καλέσεις τεχνικό) . Το κόστος είναι αστείο .

Όπως και στο αμάξι μου πέρα απο την αλλαγή του φίλτρου του κλιματιστικού κάνω και μια φορά το χρόνο απολύμανση των αεραγωγών . Το κόστος είναι μικρό .

Ας πουμε οτι θα παμε σε κατι 16000-18000-21000 για να γλιτώσουμε το να δουλευει τερμα.

Τι επιλογες υπαρχουν?

Κοιτάμε για να εχει την καλύτερη δυνατή λειτουργιά σε καθαρισμο ατμοσφαίρας αλλα και αφυγρανσης μιας και το τελευταιο χρειαζετε καποιες φορες να βοηθαει τον αφυγραντηρα αλλα και να το βαζουμε μπρος καμια ωρα οταν βρισκόμαστε εκτος σπιτιού για μήνες..

(και wifi αν δεν εχει το λύνουμε πιθανότατα αυτό με εναν ir repeater)

Ερωτηση. Οταν λενε φωτοκαταλυτικο φιτρο ειναι αυτο το μπλε φως που απολυμαινει η κατι αλλο?

Στο θεμα της εγγύησης και βεβαια ειναι ευπρόσδεκτος ο τυπος της εγγύησης που δινει η inventor και μονο αυτός αλλιώς παμε σε μια απλή εγγύηση 2-3 ετων. Δεν θελω δεσμεύσεις με εταιρίες ουτε τηλεφωνα καθε λιγο ΚΑΙ για αυτο.

Να πω εδω οτι δεν ξερω ποσο αξιζει να δώσουμε πρωταρχικό ρολλο στα 10 χρόνια καθως εχω αρκετα παλαιότερα mitsubishi αλλά και φρέσκα toyotomi σε αλλους χωρους και δεν εχει χρειαστεί ποτε το παραμικρό με εξαίρεση στο ενα παλιο mitsubishi που κάηκε ένας πυκνωτής .

Στην ουσία κανένα πρόβλημα.

Βεβαια εδω που βρίσκομαι τωρα εχουμε πολυ συχνα διακοπές ρεύματος, κατι το οποιο θέλει σκέψη και δεν ξερω ποσο μπορει να με καλύψει η inventor η αλλη εταιρια αν υπαρξει προβλημα.

βέβαια να πω οτι αν υπάρχει και ενα μοντελο απλο και αξιοπιστο απλά για να μας ζεσταίνει χωρις τίποτα απο τα παραπάνω το κοιτάμε και αυτο μιας και οπως ειπα είμαστε ενοικιαστές οποτε ισως η επένδυση να μην αξίζει.

Edited by drdedus

Καθένας διαφημίζει τα δικά του σαν καλύτερα κλιματιστικά ,οπότε κοίτα σε όσο καλύτερο επώνυμο μηχάνημα μπορείς ,γιατί πιθανό τα φίλτρα να είναι ανάλογης ποιότητας ,όπως και ο τρόπος που καθαρίζει τον αέρα .Η Gree είναι κατασκευαστής και φτιάχνει και για άλλους .Διαφημίζει την ιδια εγγύηση με άλλες εταιρίες,αλλα αν διαβάσεις όλοι έχουν όρους να μπορούν να σου πούν ότι θέλουν, ανάλογα τι τους συμφέρει σε κάθε περίπτωση,να μην σε καλύψουν.Οπότε γενικά είναι μην σου τύχει .

Αν είσαι ευχαριστημένος με Toyotomi κοιτάς πρώτα πάλι εκεί σε κάτι νεώτερο.Από παλιά διαφημίζουν ότι έχουν καλά φίτρα.Πιθανόν τα φτιάχνει η Gree επίσης με κάποιες προδιαγραφές να κοστίζουν φθηνότερα.

Σκεφτομουν για κατι απο αυτα σε invertor ,δεν θεωρούνται επώνυμα?

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/3784/Inventor.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&custom_range%5B559%5D%5Bmin%5D=15000&custom_range%5B559%5D%5Bmax%5D=

Nα μην "ψαρώσω" με την εγγυση τους μιας και μπορει και αυτοι να πουν οτι τους ερθει στο τελος?

Edited by drdedus

Σκεφτομουν για κατι απο αυτα σε invertor ,δεν θεωρούνται επώνυμα?

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/3784/Inventor.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&custom_range%5B559%5D%5Bmin%5D=15000&custom_range%5B559%5D%5Bmax%5D=

Nα μην "ψαρώσω" με την εγγυση τους μιας και μπορει και αυτοι να πουν οτι τους ερθει στο τελος?

Κάθε εγγύηση έχεις τους όρους της και η συγκεκριμένη εταιρεία τους έχει αναρτήσει δημοσίως . Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι απο τις top σε πωλήσεις στην Ελλάδα στον οικιακό κλιματισμό. Δεν έχω διαβάσει πουθενά να αθετεί τους όρους της .

Mπες εδώ https://www.inventoraircondition.gr/egiisi-inventor επέλεξε τύπο μηχανήματος και κάτω κάτω που λέει "Αποστέλοντας τη φόρμα εγγύησης αποδέχεστε το περιεχόμενο και τη διαδικασία παροχής εγγύησης." πάτα για να δεις τους όρους της εγγύησης .

Οποιαδήποτε εταιρία που διαθέτει ένα οποιοδήποτε προϊόν στην Αγορά σε καλύπτει πάντοτε για ελάττωμά που θα προκύψει στην συσκευή για το οποίο δεν ευθύνεσαι εσύ ή κάποιος άλλος εξωγενής παράγοντας όπως π.χ η τάση του δικτύου . Απο κει και πέρα αν θέλει να σε καλύψει μια εταιρεία για εξωγενή παράγοντα είναι στην διακριτική της ευχέρεια . Το να πάθει κάτι το κλιματιστικό απο πτώση τάσεων είναι εξαιρετικά δύσκολο στα σύγχρονα κλιματιστικά . Όλα έχουν κυκλώματα προστασίας για αυτό το λόγο .

Στο χωριό μου που έχουμε συχνές βυθίσεις τάσεων ή και διακοπές δεν μου έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα οποιαδήποτε συσκευή ή τα κλιματιστικά που έχω (inverters) λόγω κακού δικτύου ηλεκτροδότησης .

Edited by Bananas

ωραία, οι διαφορές που έχουν τα 16000-18000 μοντέλα της συγκεκριμένης εταιρείας ποιά είναι?

Αν δεν κοιτάξουμε στις πολύ πολυ ακριβές σειρές έχουν διαφορές στα φίλτρα και στον τρόπο καθαρισμού του αέρα?

Έχουν διαφορές στον θόρυβο κλπ?

Η μήπως μιλάμε για τα ίδια μηχανήματα με άλλο σουλουπι και ελάχιστες ασήμαντες διαφορές?

edit. άσχετο με την συζητηση μας

Πήρα έναν να υπάρχει και τώρα είδα ότι τον έβαλε προσφορά το eshop.

ο serton στα 32€

https://www.e-shop.gr/thermopompos-2000w-serton-341-s17-p-HAP.002211?utm_campaign=newsletter181210&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=4-termopompoi+convectors&utm_content=4.2-thermopompos+2000w+serton+341+s17&offer=OFFER1849&d=190105

Edited by drdedus

ωραία, οι διαφορές που έχουν τα 16000-18000 μοντέλα της συγκεκριμένης εταιρείας ποιά είναι?

Αν δεν κοιτάξουμε στις πολύ πολυ ακριβές σειρές έχουν διαφορές στα φίλτρα και στον τρόπο καθαρισμού του αέρα?

Έχουν διαφορές στον θόρυβο κλπ?

Η μήπως μιλάμε για τα ίδια μηχανήματα με άλλο σουλουπι και ελάχιστες ασήμαντες διαφορές?

edit. άσχετο με την συζητηση μας

Πήρα έναν να υπάρχει και τώρα είδα ότι τον έβαλε προσφορά το eshop.

ο serton στα 32€

https://www.e-shop.gr/thermopompos-2000w-serton-341-s17-p-HAP.002211?utm_campaign=newsletter181210&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=4-termopompoi+convectors&utm_content=4.2-thermopompos+2000w+serton+341+s17&offer=OFFER1849&d=190105

Κάθε σειρά της έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Κάποια σειρά εστιάζει περισσότερο στα χαμηλά επίπεδα θορύβου, άλλη σειρά σε καλύτερες καταναλώσεις , άλλη σειρά έχει ενσωματωμένο wi-fi κτλ .

Πάνω κάτω όλα τα κλιματιστικά της έχουν εξτρά φίλτρα .

Σύγκρινε τα μοντέλα της απο εδώ:

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou

• 3 weeks later...

γεια σας

θελω κλιματιστικο για χωρο 20 τμ

η λειτουργεια του δεν θα ειναι συχνη.θελω ψυξη αλλα και θερμανση (αναλογα τον καιρο).

Να παω σε αυτο η υπαρχει και ποιο vfm περιπτωση?

https://www.skroutz.gr/s/12821671/Inventor-Life-Pro-WiFi-L4VI32-09WiFiR-L4VO32-09.html

γεια σας

θελω κλιματιστικο για χωρο 20 τμ

η λειτουργεια του δεν θα ειναι συχνη.θελω ψυξη αλλα και θερμανση (αναλογα τον καιρο).

Να παω σε αυτο η υπαρχει και ποιο vfm περιπτωση?

https://www.skroutz.gr/s/12821671/Inventor-Life-Pro-WiFi-L4VI32-09WiFiR-L4VO32-09.html

Σε ποια περιοχή είναι ;

Έχει μόνωση στους τοίχους;

Εχει αλλουμίνια με διπλά τζάμια ; Είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα ;

Εχει απο πάνω ταράτσα ;

Εχει απο κάτω πυλωτή ;

Σε ποια περιοχή είναι ;

Έχει μόνωση στους τοίχους;

Εχει αλλουμίνια με διπλά τζάμια ; Είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα ;

Εχει απο πάνω ταράτσα ;

Εχει απο κάτω πυλωτή ;

Αθηνα κοντα στο κεντρο

Ισογειο (χωρος εργασιας) που χρησημοποιηται λιγο

χωρις μονωση, χωρις διπλα τζαμια

Αθηνα κοντα στο κεντρο

Ισογειο (χωρος εργασιας) που χρησημοποιηται λιγο

χωρις μονωση, χωρις διπλα τζαμια

Απο τι καταλαβαίνω είναι μαγαζί σωστά ;

Αν έχει τζαμαρίες σε μεγάλο ποσοστό των προσόψεων ίσως είναι καλύτερα να πάρεις 18άρι γιατί αν το βλέπει ο ήλιος τον χώρο καλοκαιριάτικα και με καύσωνα πολύ πιθανό το 12άρι να μην σε καλύπτει .

Οπότε παρε μια γνώμη απο ψυκτικό που θα δεί το χώρο σου . Είσαι τουλάχιστον για 12 άρι μπορεί και 18άρι .

To Life είναι μια καλή VFM περίπτωση με 10 ετή εγγύηση .

Κοίτα αν θες 12άρι ή 18άρι και πες μας.

Απο τι καταλαβαίνω είναι μαγαζί σωστά ;

Αν έχει τζαμαρίες σε μεγάλο ποσοστό των προσόψεων ίσως είναι καλύτερα να πάρεις 18άρι γιατί αν το βλέπει ο ήλιος τον χώρο καλοκαιριάτικα και με καύσωνα πολύ πιθανό το 12άρι να μην σε καλύπτει .

Οπότε παρε μια γνώμη απο ψυκτικό που θα δεί το χώρο σου . Είσαι τουλάχιστον για 12 άρι μπορεί και 18άρι .

To Life είναι μια καλή VFM περίπτωση με 10 ετή εγγύηση .

Κοίτα αν θες 12άρι ή 18άρι και πες μας.

ειναι γκαρσονιερα χωρις τζαμαριες αλλα με μια μπαλκονοπορτα.

Για επαγγελματικη χρηση.

ΟΚ παντως.Για το life θα παω.

ευχαριστω

Τα life τα έχω εγώ 18σρι σαλόνι 9αρι δωμάτιο

Κυρια πηγή θέρμανσης το χειμώνα τώρα. 22 βαθμούς ρυθμισμένα και τα δύο. Από το πρωί έως το βράδυ δουλεύει το 18αρι και το βράδυ που πάμε για ύπνο κλείνει και ανοίγει το 12αρι. Όλο το 24ωρο κάτι δουλεύει πάντως, εκτός αν λείπουμε από το σπίτι. Πλήρωνα πριν τα κλιματιστικά 50€ ρεύμα το μήνα. 45-50-55 εκεί έπαιζε. Με τα κλιματιστικά μου πήγε στο 102

52 περίπου ευρώ δηλαδή για ένα μήνα όλη μέρα 22 βαθμούς να είμαστε με το κοντομάνικο.. Για πετρέλαιο ήθελα τουλάχιστον 150+++++ το μήνα για αυτή τη θερμοκρασία μέρα νύχτα

https://www.skroutz.gr/s/12665529/Hitachi-RAS-X10EAG-RAC-X10EAG.html

Καλησπέρα παιδιά, γνώμη για αυτό?

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τη γνώμη σας για αγορά για δύο δωμάτια 15τμ για ψύξη θέρμανση Αθήνα έως 400€:

https://www.skroutz.gr/s/11998366/Gree-Bora-GRS-101-EI-JBR1-N3.html?from=account_notifications_price_drop

https://www.skroutz.gr/s/13190355/Toyotomi-Hiro-Eco-HTN-HTG-709R32.html?from=account_notifications_price_drop

https://www.skroutz.gr/s/12821671/Inventor-Life-Pro-WiFi-L4VI32-09WiFiR-L4VO32-09.html?from=favorites_popup

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/fujitsu-asyg-09llce.html?offer=1

----- προσθήκη μηνύματος 104 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

https://www.skroutz.gr/s/13190355/Toyotomi-Hiro-Eco-HTN-HTG-709R32.html?from=account_notifications_price_drop

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/fujitsu-asyg-09llce.html?offer=1

Fujitsu και Gree σαν πιο επώνυμα ,είναι κατασκευαστές .Το Gree δίνει και μεγάλη εγγύηση με όρους ,γενικά όμως μην μπλέξεις με τις εγγυήσεις.Ρώτησε σε διάφορους σε ότι διαλέξεις, αν ξέρουν στις χαμηλές θερμοκρασίες πώς αποδίδουν,για να έχεις σταθερή θερμοκρασία.Πολλά μηχανήματα είχαν πρόβλημα αυτή την εποχή.Θα το πρόσεξες όπου πήγες αυτές τις μέρες ,ενώ όλοι διαφημίζουν για καλά τα μηχανήματα τους.

https://www.skroutz.gr/s/14682191/Midea-Prime-2018-MA2-09NXD0.html?from=account_favorites

Να βάλω κ αυτό στην εξίσωση, μήπως το έχει κανείς? Γιατί στα 350€ μου φαίνεται καλο

Kαλησπερα σας και καλη χρονια

Για χωρο 60τμ , (5χ11 μετρα + ενα φουσκωματακι στη μεση 5τμ ) , με υψος 2.80 σε μονοκατοικια .Περιοχη Βαρη πανω απο τη σχολη ευελπιδων στο βουνο (υψομετρο 300 μετρα ) Οροφη απο μπετο 25εκ , dow ΚΑΤΩ απο το μπετο , μετα 6 ποντοι κενο αερος και γυψοσανιδα . Θα προστεθει πολυ αμεσα και κεραμοσκεπη απο πανω για λογους αισθητικης (αλλα βοηθαει στη μονωση κ αυτο) .

Τοιχοι απο ΥΤΟΝ 20 cm , κουφωματα μεγαλη σειρα της ETEM , ενεργειακα τριπλεξ

Τα ανοιχματα ειναι 4.8μετρα Χ 2.8 υψος (νοτια ) , και 5Χ1.40 υψος στην ανατολη . Ο βορινος τοιχος περιεχει εξτρα πετροβαμβακα και γυψοσανιδα εσωτερικα . Το κλιματιστικο θα τοποθετηθει στον βορινο τοιχο

Ποια η προταση σας ??

Ανεξαρτητα απο τιμη θα ηθελα να μου πειτε τα πιο αποδοτικα μηχανηματα . Με ενδιαφερει περισσοτερο για ψυξη και συμπληρωματικα για θερμανση να βοηθησει το τζακι καποιες στιγμες (το τζακι ΜΟΝΟ του τις ημερες που ειχαμε -1 κραταγε ολο τον χωρο σε 20-21 βαθμους)

Διαβαζοντας διαφορα σκεφτομουν αυτο Mitsubishi SRK63ZR-S / SRC63ZR-SMitsubishi SRK63ZR-S / SRC63ZR-S

Βλεπω πολυ καλες αποδοσεις , πολυ μεγαλη παροχη αερα και εξαιρετικα αθορυβο στη χαμηλη σκαλα (εφοσον βεβαια μπορει να κανει δουλεια στην χαμηλη σκαλα)

Με ενδιεφερε κ το αμεσως μεγαλυτερο αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ εχει γινει προεγκατασταση και η σωληνα ειναι 1/2' και 1/4' και το μεγαλυτερο Mitsubishi θελει 5/8

Κολλαω λιγο στο οτι διαβαζω αρκετα για καμμενες πλακετες....οποτε ΜΗΠΩΣ πρεπει να παω σε κατι με εγγυηση 10ετων? Υπαρχει καποιο Inventor το οποιο να ειναι αντιστοιχης ποιοτητας και δυναμικης - αποδοσης ?

PS : Yπαρχει και μεγαλη πιθανοτητα για προσθηκη θερμοπροσοψης

Ευχαριστω

Καλύτερα ρώτησε σε καταστήματα που πουλάνε κλιματιστικά να δούν τον χώρο,και να σου πουν τι χρειάζεται .

Για το μηχάνημα που κοιτάς ,διάβασα σχόλια στο skroutz .Υπήρχε πρόβλημα εν γνώση της εταιρίας που τα πούλησε ,αλλά τα έφτιαξαν.Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε κάθε εταιρία,αλλά και να μην σε καλύψουν γιατί θα πουν κάποιους όρους της εγγύησης .Επίσης και αν φέρνουν ελαττωματικά προιόντα, και πέσεις στην περίπτωση,δεν ξέρεις αν θα σε συμφέρει να τους κυνηγήσεις να βγάλεις άκρη.Η Μιtsubishi πάντως είναι απο τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς.Μικρότερες εταιρίες φτιάχνουν σε τρίτους για φθηνότερα και ρισκάρεις περισσότερο τι μπορεί να πάρεις .

Edited by mkaras

Kαλησπερα σας και καλη χρονια

Για χωρο 60τμ , (5χ11 μετρα + ενα φουσκωματακι στη μεση 5τμ ) , με υψος 2.80 σε μονοκατοικια .Περιοχη Βαρη πανω απο τη σχολη ευελπιδων στο βουνο (υψομετρο 300 μετρα ) Οροφη απο μπετο 25εκ , dow ΚΑΤΩ απο το μπετο , μετα 6 ποντοι κενο αερος και γυψοσανιδα . Θα προστεθει πολυ αμεσα και κεραμοσκεπη απο πανω για λογους αισθητικης (αλλα βοηθαει στη μονωση κ αυτο) .

Τοιχοι απο ΥΤΟΝ 20 cm , κουφωματα μεγαλη σειρα της ETEM , ενεργειακα τριπλεξ

Τα ανοιχματα ειναι 4.8μετρα Χ 2.8 υψος (νοτια ) , και 5Χ1.40 υψος στην ανατολη . Ο βορινος τοιχος περιεχει εξτρα πετροβαμβακα και γυψοσανιδα εσωτερικα . Το κλιματιστικο θα τοποθετηθει στον βορινο τοιχο

Ποια η προταση σας ??

Ανεξαρτητα απο τιμη θα ηθελα να μου πειτε τα πιο αποδοτικα μηχανηματα . Με ενδιαφερει περισσοτερο για ψυξη και συμπληρωματικα για θερμανση να βοηθησει το τζακι καποιες στιγμες (το τζακι ΜΟΝΟ του τις ημερες που ειχαμε -1 κραταγε ολο τον χωρο σε 20-21 βαθμους)

Διαβαζοντας διαφορα σκεφτομουν αυτο Mitsubishi SRK63ZR-S / SRC63ZR-SMitsubishi SRK63ZR-S / SRC63ZR-S

Βλεπω πολυ καλες αποδοσεις , πολυ μεγαλη παροχη αερα και εξαιρετικα αθορυβο στη χαμηλη σκαλα (εφοσον βεβαια μπορει να κανει δουλεια στην χαμηλη σκαλα)

Με ενδιεφερε κ το αμεσως μεγαλυτερο αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ εχει γινει προεγκατασταση και η σωληνα ειναι 1/2' και 1/4' και το μεγαλυτερο Mitsubishi θελει 5/8

Κολλαω λιγο στο οτι διαβαζω αρκετα για καμμενες πλακετες....οποτε ΜΗΠΩΣ πρεπει να παω σε κατι με εγγυηση 10ετων? Υπαρχει καποιο Inventor το οποιο να ειναι αντιστοιχης ποιοτητας και δυναμικης - αποδοσης ?

PS : Yπαρχει και μεγαλη πιθανοτητα για προσθηκη θερμοπροσοψης

Ευχαριστω

Αρχικά να επιβεβαιώσεις με τον μηχανικό σου που σου έφτιαξε το σπίτι πόσα btu/h χρειάζεται αυτός ο χώρος . Αν 18.000 btu/h είναι αυτά που χρειάζεσαι τό συγκεκριμένο Mitsubishi όσον αφορά την κατανάλωση είναι απο τα πολύ καλά της αγοράς.

Αν σε ενδιαφέρει να χεις το κεφάλι σου ήσυχο, βασικά το πορτοφόλι σου κυρίως μιας και οι πλακέτες έχουν πολύ μεγάλο κόστος εκτός εγγύησης και ανάλογα το μοντέλο μπορεί να φτάσει και το 50 % της τιμής αγοράς, πόσο μάλλον σε toshiba mitshubishi και Daikin όπου είναι παραδοσιακά ακριβές στα ανταλλακτικά τους, τότε επέλεξε μια μάρκα που δίνει μεγάλη εγγύηση όπως Gree και Inventor που δίνουν 10 ετή .

Όσον αφορά τις σωληνώσεις θα κοιτάξεις το μοντέλο που θα επιλέξεις να είναι συμβατό με αυτή τη διατομή που έχεις . Αν για κάποιο λόγο αυτή η διατομή σε περιορίζει και δεν σε αφήνει να επιλέξεις το κατάλληλο μοντέλο με τα κατάλληλα btu/h τότε πολύ απλά δεν θα τις χρησιμοποιήσεις και θα περάσεις νέες .

Αποψη μου το να επενδύσεις σε κορυφαία μοντέλα σε οικονομία όταν δεν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιείς ως κύρια πηγή θέρμανσης (κάθε μέρα για αρκετές ώρες λειτουργίας) απόσβεση πολύ δύσκολα θα κάνεις το εξτρα κόστος που θα δώσεις για να πάρεις ένα μηχάνημα ιδιαίτερο σε καταναλώσεις. Υπολόγισε χρόνια .

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλύτερα ρώτησε σε καταστήματα που πουλάνε κλιματιστικά να δούν τον χώρο,και να σου πουν τι χρειάζεται .

Για το μηχάνημα που κοιτάς ,διάβασα σχόλια στο skroutz .Υπήρχε πρόβλημα εν γνώση της εταιρίας που τα πούλησε ,αλλά τα έφτιαξαν.Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε κάθε εταιρία,αλλά και να μην σε καλύψουν γιατί θα πουν κάποιους όρους της εγγύησης .Επίσης και αν φέρνουν ελαττωματικά προιόντα, και πέσεις στην περίπτωση,δεν ξέρεις αν θα σε συμφέρει να τους κυνηγήσεις να βγάλεις άκρη.Η Μιtsubishi πάντως είναι απο τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς.Μικρότερες εταιρίες φτιάχνουν σε τρίτους για φθηνότερα και ρισκάρεις περισσότερο τι μπορεί να πάρεις .

Και οι μεγάλες φτιάχνουν για μείωση κόστους σε άλλες εταιρίες . Κάποιες μερικά μοντέλα τους (Daikin) κάποιες άλλες όλο το τμήμα οικιακού κλιματισμού το χουν κάνει outsourcing (βλέπε Carrier) .

Επίσης όλοι οι κατασκευαστές σε οποιοδήποτε τομέα παραγωγής κοιτάζουν ένα πράγμα πάντα . Μείωση κόστους για να αυξηθεί η κερδοφορία τους . Αυτό καλύτερα μην το συγχέουμε με την μείωση της ποιότητας και αξιοπιστίας γιατί μείωση κόστους κάνεις με πολλούς τρόπους .

Κυρια πηγη θερμανσης ΔΕΝ θα ειναι ....αλλα θα κανει ψυξη για αρκερες ωρες την ημερα διοτι απο εκεινο το χψρο κατα βαση εργαζομαι .

Κατι αντιστοιχο σε αποδοση ποιοτητα φιλτρων κλπ αλλα με μεγαλη εγγυηση ? Ποιο μοντελο θα προτεινες απο Gree η' Inventor ?

PS; Δευτερη ερωτηση. Εχω ενα 4ων ετων Toyotomi izuru 9000btu σε υπνοδωματιο . Το μεταφεραμε το καλοκαιρι εδω στον νεο μου χωρο . Εγινε και σερβις με την μετεγκατασταση

Παρατηρω εδω κ μερες οτι μερικες φορες που το βαζω για θερμανση , ανοιγει η περσιδα λιγο.....και απλα αναβοσβηνουν τα λαμπακια του χωρις να φερνει αερα. Αν το βαλω ψυξη δουλευει

Ξερουμε καποιον που κανει επισκευες σε Toyotomi? Η' ξεκιναω με αντιπροσωπεια? Ποσα ετη εγγυηση εχουν αυτα?

Αν σε ενδιαφέρει να χεις το κεφάλι σου ήσυχο, βασικά το πορτοφόλι σου κυρίως μιας και οι πλακέτες έχουν πολύ μεγάλο κόστος εκτός εγγύησης και ανάλογα το μοντέλο μπορεί να φτάσει και το 50 % της τιμής αγοράς, πόσο μάλλον σε toshiba mitshubishi και Daikin όπου είναι παραδοσιακά ακριβές στα ανταλλακτικά τους, τότε επέλεξε μια μάρκα που δίνει μεγάλη εγγύηση όπως Gree και Inventor που δίνουν 10 ετή .

Και οι μεγάλες φτιάχνουν για μείωση κόστους σε άλλες εταιρίες . Κάποιες μερικά μοντέλα τους (Daikin) κάποιες άλλες όλο το τμήμα οικιακού κλιματισμού το χουν κάνει outsourcing (βλέπε Carrier) .

Επίσης όλοι οι κατασκευαστές σε οποιοδήποτε τομέα παραγωγής κοιτάζουν ένα πράγμα πάντα . Μείωση κόστους για να αυξηθεί η κερδοφορία τους . Αυτό καλύτερα μην το συγχέουμε με την μείωση της ποιότητας και αξιοπιστίας γιατί μείωση κόστους κάνεις με πολλούς τρόπους .

Δεν μπορείς να ξέρεις τι πουλάνε όσοι εμπορεύονται κάτι,σε ποιές χώρες απευθύνται κάποια προιόντα,ούτε αν θα σε καλύψει μια εγγύηση αν έχει όρους με αμφισβητήσεις μην φταίει κάτι άλλο.Στις ακριβές εταιρίες σου λένε δεν χαλάνε εύκολα τα μηχανήματα τους ,και ότι τηρούν ότι διαφημίζουν γιατί έχουν πιστοποιήσεις κλπ .Αν κοροιδεύουν και πουλάνε όλοι κάπου και τα ελαττωματικά τους δεν θα μείνεις ευχαριστημένος .

Edited by mkaras