moutsa Δημ. February 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2014 To σφύριγμα είναι από τις σωληνώσεις ή από τον αεραγωγό της εσωτερικής μονάδας; Τα φίλτρα έχουν κάτσει καλά στις θέσεις τους; Δεν μπορω να το προσδορισω με ακριβεια φενεται να ακουγεται απο καπου εσωτερικα της μοναδας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. February 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2014 Δεν μπορω να το προσδορισω με ακριβεια φενεται να ακουγεται απο καπου εσωτερικα της μοναδας. Μαγνητοφωνησε το και ανεβασε το. 2-3 λεπτά φτάνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moutsa Δημ. February 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2014 Μαγνητοφωνησε το και ανεβασε το. 2-3 λεπτά φτάνει. Οριστε και μια ηχογραφιση. Δεν βρηκα τροπο να το ανεβασω καυευθειαν οποτε easybytez Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2014 Yποθέτω ότι στην αρχή είσαι στην περσίδα και μετά απομακρύνεσαι; Το πρόβλημα είναι στον αεραγωγό. Μπορεί να είναι από φίλτρο που δεν έχει κάτσει καλά έως και στραβωμένα πτερύγια στον ανεμιστήρα. Ως πρώτο μέτρο, άνοιξε το καπάκι, αφαίρεσαι τα φίλτρα και προφίλτρα και έλεγξέ τα μήπως οι οδηγοί έχουν στραβώσει ή κάτι σου φαίνεται χαλαρό. Πριν τα τοποθετήσεις, έλεγξε με έναν φακό τον ανεμιστήρα καθώς τον γυρνάς σιγά σιγά με το χέρι. Αν δεν δεις τίποτα, τοποθέτησε τα όλα (αφού τα καθαρίσεις όπως προβλέπει το manual) προσεκτικά και έλεγξε τη συναρμογή τους. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moutsa Δημ. February 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2014 Καταρχας να σας ευχαριστησω θερμα για την αμεση ανταποκριση στο προβλημα μου. Δυστυχως το κλιματιστικο ειναι τοποθετημενο σε μεγαλο υψος και η προσβαση σε αυτο ειναι αδυνατη χωρις σκαλα για να κανω τον οποιδηποτε ελεγχο εσωτερικα και εξωτερικα. Αναγκαστικα θα περιμενω τον τεχνικο που μου εκανε την εγκατασταση να ερθε απο βδομαδα να το κοιταξει. Ελπιζω να ειναι κατι απλο και να μπουμε σε περιπετειες. Αναφορικα η εγκατασταση εγινε χτες το πρωι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
protergia Δημ. February 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2014 Καλησπερα στην παρεα, Εχει αγορασει καποιος το κλιματιστικο της lg το mirror ca24awr; Θελω να ρωτησω καποια πραγματα οσο αναφορα τον αισθητηρα δωματιου που εχει το κλιματιστικο. Περιμενω απαντηση σας και ευχαριστω εκ των προτερων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kroulis Δημ. February 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2014 (edited) Καλημέρα σε όλους ... Το Σάββατο μου εγκατέστησαν το Mitsubishi Heavy SRK/SRC-35ZJ-S δύο πολύ ευγενικά παιδιά από το μαγαζί που το πήρα. Η εγκατάσταση έγινε σε γενικές γραμμές όπως θα έπρεπε δεν χρησιμοποιήσαμε βέβαια δυναμόκλειδο (μάλλον δεν είχαν) και ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την αντλία κενού μόνο για κάποια δευτερόλεπτα λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο θα το ακούσεις μου είπαν ότι το μηχάνημα ζορίζετε και ότι δεν θα έχει μείνει άλλος αέρας μέσα!! Επίσης μου είπαν πως το μήκος των σωληνώσεων είναι περίπου 1,5 μέτρο και δεν χρειάζεται παραπάνω.. παρόλο αυτά τους ζήτησα να το κρατήσουν παραπάνω και το αφήσανε για 2-3 λεπτά ακόμα. τι να πω το μαγαζί είναι και επίσημος αντιπρόσωπος τις mitsubishi...... Πάντως το μηχάνημα δουλεύει super αθόρυβο μέσα και έξω και γρήγορα ζέστανε των χώρο!! (βέβαια το σαββατοκύριακο δεν είχε και πολύ κρύο - μένω Μαρούσι) ερωτήσεις: 1.Διαβάζοντας παραπάνω σε κάποιες συζητήσεις είδα πως το μήκος των σωληνώσεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα στο mitsubishi !! Στην δική μου περίπτωση είναι μόνο 1,5 μέτρο!! θα έχω πρόβλημα αν ναι να κάνω κάτι?? 2.Πως μπορώ να λειτουργώ το μηχάνημα πιο οικονομικά-αποτελεσματικά - Στην αρχή στο turbo και μετά στο low?? - Να το κλείνω όταν λείπω για 2 ώρες από το σπίτι ή να το γυρίζω 2-3 βαθμούς πιο κάτω ή στο economy?? 3.Το μηχάνημα όταν πιάνει την θερμοκρασία σταματάει και γυρίζει τις περσίδες προς τα πάνω και αρχίζει μετά από λίγο πάλι είναι σωστό αυτό? ευχαριστώ πολύ Edited February 10, 2014 by kroulis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2014 Kαλοδούλευτο το κλιματιστικό. Πρόβλημα με τις σωληνώσεις δεν θα έχεις, αρκεί να έχουν κάνει ένα loop πριν τα ρακόρ της εξωτερικής μονάδας. Ο κατασκευαστής συνιστά 3 m ελάχιστο μήκος, αλλά στην πράξη με σωστή εγκατάσταση δεν δημιουργείται πρόβλημα. Σημασία έχει να μην υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, καθώς πάνω από τα 3 m χρειάζεται ελαιοπαγίδα. Μου κάνει εντύπωση που δεν αφήσανε την αντλία κενού να δουλέψει όσο πρέπει. Οι συνηθισμένες αντλίες κενού δημιουργούν συγκεκριμένη υποπίεση και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να εξασφαλίσεις τις συνθήκες κενού που απαιτείται. Τώρα αν είχαν κάποια εξαιρετικά αποδοτική αντλία όπου μπορεί να δημιουργηθεί κενό σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, πάσο. Η ιδανική λειτουργία είναι να ξεκινήσεις με turbo (λογικά θα έχει χρονοδιακόπτη και θα απενεργοποιείται ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα) και στη συνέχεια να το δουλέψεις στην μεσαία προς υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα και πάντα οι περσίδες προς τα κάτω, για να αποφύγεις τη διαστρωμάτωση αερίων μαζών. Αν λείψεις για σύντομο χρονικό διάστημα τότε καλύτερα να το αφήσεις στο economy, χαμηλώνοντας το θερμοστάτη. Αν λείψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα (>3-4 ώρες) τότε συμφέρει καλύτερα να το απενεργοποιήσεις. Το τελευταίο λογικά είναι ο τρόπος που λειτουργεί το Mitsubishi Heavy. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kroulis Δημ. February 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2014 Kαλοδούλευτο το κλιματιστικό. Πρόβλημα με τις σωληνώσεις δεν θα έχεις, αρκεί να έχουν κάνει ένα loop πριν τα ρακόρ της εξωτερικής μονάδας. Ο κατασκευαστής συνιστά 3 m ελάχιστο μήκος, αλλά στην πράξη με σωστή εγκατάσταση δεν δημιουργείται πρόβλημα. Σημασία έχει να μην υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, καθώς πάνω από τα 3 m χρειάζεται ελαιοπαγίδα. Μου κάνει εντύπωση που δεν αφήσανε την αντλία κενού να δουλέψει όσο πρέπει. Οι συνηθισμένες αντλίες κενού δημιουργούν συγκεκριμένη υποπίεση και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να εξασφαλίσεις τις συνθήκες κενού που απαιτείται. Τώρα αν είχαν κάποια εξαιρετικά αποδοτική αντλία όπου μπορεί να δημιουργηθεί κενό σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, πάσο. Η ιδανική λειτουργία είναι να ξεκινήσεις με turbo (λογικά θα έχει χρονοδιακόπτη και θα απενεργοποιείται ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα) και στη συνέχεια να το δουλέψεις στην μεσαία προς υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα και πάντα οι περσίδες προς τα κάτω, για να αποφύγεις τη διαστρωμάτωση αερίων μαζών. Αν λείψεις για σύντομο χρονικό διάστημα τότε καλύτερα να το αφήσεις στο economy, χαμηλώνοντας το θερμοστάτη. Αν λείψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα (>3-4 ώρες) τότε συμφέρει καλύτερα να το απενεργοποιήσεις. Το τελευταίο λογικά είναι ο τρόπος που λειτουργεί το Mitsubishi Heavy. Σε ευχαριστώ πολύ για την πάντα ΆΜΕΣΗ απάντησή σου!!! Όταν λες loop πριν τα ρακόρ τι εννοείς ?? Υψομετρική διαφορά πάντως δεν υπάρχει όσο αφορά την αντλία κενού είχαν ένα μεγάλο και δυνατό μηχάνημα , το οποίο ζοριζόταν και μου έλεγε πως αυτό δείχνει ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση ο ίδιος άλλωστε μου είπε πως στα δικά του mitsubishi στο σπίτι του δεν χρησιμοποιήσε αντλία κενού!! τι να πω !! Όσο αφορά τα φίλτρα μου είπε τα εξωτερικό φίλτρα να τα καθαρίζω - πλένω κάθε 15 μέρες ενώ τα μέσα τα πορτοκαλί να τα καθαρίσω μετά από 5 χρόνια - είναι οκ έτσι?? Στο low γιατί να μην το βάζω μετά το turbo?? το λέω διότι εκεί το μηχάνημα είναι τελείως αθόρυβο!! Πάντως αποδίδει πολύ καλά να φανταστείς ότι μέρος της ζέστης πηγαίνει στο δωμάτιο του μικρού όπου έχω βάλει έναν θερμοπομπό atlantic 1500 watt που τον έχω μόνιμα στους 18 βαθμούς και δεν ανάβει σχεδόν ποτέ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2014 Εννοώ ότι οι σωληνώσεις πριν καταλήξουν στην εξωτερική μονάδα, να μην πηγαίνουν σε ευθεία γραμμή αλλά να κάνουν μια περιέλιξη. Ο μάστορας αν εγκατέστησε κλιματιστικό χωρίς αντλία κενού, τότε κακώς ανήκει σε συνεργείο επίσημου εγκαταστάτη Mitsubishi. Έχει γραφτεί πάμπολες φορές γιατί είναι αναγκαία η χρήση της αντλίας κενού. Διάβασε εδώ γιατί είναι καλύτερο να λειτουργεί στη μεσαία-υψηλή σκάλα ο ανεμιστήρας στη θέρμανση. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kroulis Δημ. February 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2014 oxi δεν πηγαίνουν απευθείας στο εξωτερικό μηχάνημα πρώτα έχουν μια μεγάλη κλήση και έπειτα συνδέονται Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moutsa Δημ. February 10, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2014 Να ενημερωσω σχετικα με το προβλημα που ειχα προ δυο ημερων στο Mitsubishi MUZ-SF42VE που εβγαζε ενα περιεργο θορυβο σαν σφυριγμα. Τελικα ηρθε σημερα ο μαστορας που εκανε την εγκατασταση και ειπε οτι ο ηχος που ακουγεται ειναι απο το φρεον που κοιλα στους σωλληνες τους οποιους και ελεγξε. Δεν εβαλε χερι πουθενα μεσα στην μοναδα ισχυριζομενος οτι θα χασω την εγγυηση. Πως να κινηθω απο εδω και περα τι ειναι καλυτερο να κανω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixlis Δημ. February 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2014 Εννοώ ότι οι σωληνώσεις πριν καταλήξουν στην εξωτερική μονάδα, να μην πηγαίνουν σε ευθεία γραμμή αλλά να κάνουν μια περιέλιξη. Ο μάστορας αν εγκατέστησε κλιματιστικό χωρίς αντλία κενού, τότε κακώς ανήκει σε συνεργείο επίσημου εγκαταστάτη Mitsubishi. Έχει γραφτεί πάμπολες φορές γιατί είναι αναγκαία η χρήση της αντλίας κενού. Διάβασε εδώ γιατί είναι καλύτερο να λειτουργεί στη μεσαία-υψηλή σκάλα ο ανεμιστήρας στη θέρμανση. νομιζω σε κλιματιστικα τυπου Inverter αν κατεβασεις τον ανεμιστηρα πεφτουν και οι στροφες του Compressor . H Καλητερη παντως λειτουργια ειναι ο αυτοματος, ουτε σου παιρνει τα αυτια ουτε κρυωνεις κιολας .Εγω εχω ενα daikin 9αρι και στο 25 που το εχω η ζεστη γινεται καποιε φορες ενοχλητικη .:wacko: Πεταει τρελη ζεστη σαν να δουλευει πιστολακι:lol: Βεβαια αυτο το κλιματιστικο ζεσταινει Μονο ενα studio... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2014 (edited) Δεν ισχύει απαραίτητα αυτό που γράφεις. Ο φόρτος λειτουργίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες θερμοκρασίας ή/και υγρασίας, η επιλογή θερμοκρασίας στο θερμοστάτη, ο προγραμματισμός που έχει γίνει από τον κατασκευαστή, αν έχει γίνει σωστή διαστασιολόγηση και εγκατάσταση στη μονάδα κα Παίζει ρόλο και η ταχύτητα του ανεμιστήρα, αλλά σε βάθος χρόνου αποτελεί μικρού ειδικού βάρους παράγοντα. Θα συμφωνήσω βέβαια για τον παραγόμενο θόρυβο. Όμως αν το ζητούμενο είναι η απόδοση/οικονομία και αίσθηση θερμοκρασίας του χώρου, τότε πρέπει να μη δημιουργείται διαστρωμάτωση αερίων μαζών. Σε κάποια high end κλιματιστικά, το AUTO πρόγραμμα λαμβάνει πληροφορίες από αρκετούς αισθητήρες ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο της διαστρωμάτωσης. Edited February 11, 2014 by gnt Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gehageh Δημ. February 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2014 (edited) Να ενημερωσω σχετικα με το προβλημα που ειχα προ δυο ημερων στο Mitsubishi MUZ-SF42VE που εβγαζε ενα περιεργο θορυβο σαν σφυριγμα. Τελικα ηρθε σημερα ο μαστορας που εκανε την εγκατασταση και ειπε οτι ο ηχος που ακουγεται ειναι απο το φρεον που κοιλα στους σωλληνες τους οποιους και ελεγξε. Δεν εβαλε χερι πουθενα μεσα στην μοναδα ισχυριζομενος οτι θα χασω την εγγυηση. Πως να κινηθω απο εδω και περα τι ειναι καλυτερο να κανω? νΟΜΊΖΩ ΌΤΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΛΎΣΗ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΊς ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΜΑ ΠΉΡΑ ΤΗΝ ΤΕΝΟΡΑ , ΉΡΘΑΝ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΌΡΘΩΣΑΝ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις, αλλά απαγορεύονται και από τους Ο.Π.Χ. Edited February 12, 2014 by impreza_sti Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supermario Δημ. February 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2014 διαβαζα καπου μεσα στο φορουμ για καποιο παλικαρι που εδεινε οδηγιες εγκαταστασης των κλιματιστικων και ο μαστορας του πηρε κοστος εγκαταστασης 70ε στη Θεσσαλονικη και του εκανε την εγκατασταση οπως θα επρεπε....μπορει το παλικαρι αυτο να μου στειλει σε π.μ. το τηλ του μαστορα του συγκεκριμενου να τον παρω να μου κανει εγκατασταση ενος κλιματιστικου? τελικα κατεληξα στο hitachi rak-50ppa Παράθεση http://forum.xda-developers.com/lg-g3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moutsa Δημ. February 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2014 νΟΜΊΖΩ ΌΤΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΛΎΣΗ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΊς ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΜΑ ΠΉΡΑ ΤΗΝ ΤΕΝΟΡΑ , ΉΡΘΑΝ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΌΡΘΩΣΑΝ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Δηλαδη να μην παω στο καταστημα που το αγορασα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djkostas20 Δημ. February 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2014 Εχω ενα κλιματιστικο toyotomi akyra. Το ανοιξα σημερσ στο ζεστο και δε βγαζει αερα, οι περσιδα ανοιγοκλεινε και ετσι το πηρα χσμπαρι. Στο τηλεχειρηστηριο γραφει μια ενδειξη OPER και δεν ξερω τι σημαινει? Παράθεση Google Pixel 6 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2014 Δες αν στο manual έχει λίστα με τις ενδείξεις σφάλματος. Σε κάθε περίπτωση να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία για τα περαιτέρω. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djkostas20 Δημ. February 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2014 Δες αν στο manual έχει λίστα με τις ενδείξεις σφάλματος. Σε κάθε περίπτωση να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία για τα περαιτέρω. Όχι δυστυχώς δεν το αναφέρει για αυτό και ρώτησα!!! Ελπίζω να μην είναι τπτ σοβαρό... Παράθεση Google Pixel 6 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moutsa Δημ. February 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2014 Επικοινωσα με την επισημη αντιπροσωπια της mitsubishi για το προβλημα με τον θορυβο στο κλιματιστικο μου ειπαν οτι σε περιπτωση που οι σωληνωσεις του κλιματιστικου που συνδεουν την εξωτερικη με την εσωτερικη μοναδα ειναι μικροτερες απο 3 μετρα ενδεχεται να ειναι απο εκει ο θορυβος κια μου προτειναν αν ειναι μικροτερες να τις αντικαταστησω ουσιαστικα φτου κι απ την αρχη. Χωρις να βαλω μετρο με το ματι υπολογιζω οτι εινα κατι λιγοτερο απο 2,5 μετρα να καλεσω ψυκτικο για αλλαγη σωληνωσεων η πεταμενα λευτα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. February 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2014 Για μισό μέτρο μικρότερη απόσταση δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό. Οι σωληνώσεις είναι σε ευθεία γραμμή ή μήπως υπάρχουν καμπυλώσεις; Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moutsa Δημ. February 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2014 Για μισό μέτρο μικρότερη απόσταση δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό. Οι σωληνώσεις είναι σε ευθεία γραμμή ή μήπως υπάρχουν καμπυλώσεις; Υπαρχει μια μικρη καμπυλη εκει που ξεκινανε οι σωλληνες μετα μια μεγαλη κουρμπα σαν σιγμα τελικο και αμεσως μετα μια μικρη που μπαινει στον τοιχο ο οποιος παρεπιτωντος ειναι πετρινος γυρω στους 50 ποντους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hannibalgp Δημ. February 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2014 Καλησπέρα σας όλους και καλώς σας βρήκα, όντως νέο μέλος. Στο πρώτο μου ποστ θα ζητήσω τη γνώμη σας για αγορά κλιματιστικού. Διάβασα αρκετές μέρες το φόρουμ και μπορώ να πω πως κατατοπίστηκα αρκετά χωρίς όμως να μπορώ να πάρω μια τελική απόφαση :) Σκοπεύω να αγοράσω κλιματιστικό για το διαμέρισμα μου (βορινό, δεν το βλέπει ήλιος). Ο χώρος 30-35 μ2 σαλόνι με κουζίνα. Το πόσο που μπορώ να διαθέσω είναι μάξιμουμ 600 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνεται έξοδα αποστολής, εγκατάσταση, έχω γνωστούς τεχνικούς λόγω επαγγέλματος, (αρχιτέκτονας)), ήτοι δύσκολες εποχές. Διάβασα αρκετά, όπως αποφυγή κινέζικης προέλευσης το κατά δύναμην, φίλτρα κτλ κτλ. Θα ήθελα να παραθέσω δυο κλιματιστικά που 'κατέληξα' στο εύρος τιμών που μπορώ και να μου πείτε γνώμες. Είναι τα Hitachi RAS/RAC - D14EX3 599ευρώ http://www.skroutz.gr/s/51564/Hitachi-RAS-RAC-D14EX3.html?keyphrase=Hitachi+RAS%2FRAC+-+D14EX3 και Mitsubishi Heavy Industries / SRK/SRC 35ZMP-S 605ευρώ http://www.aapothiki.gr/index.php?id_product=1830&controller=product&ref=bestprice.gr Κοίταξα και sharp, panasonic αλλά αυτά τα 2 προαναφερθέντα μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Το Hitachi έχει μεγαλύτερη απόδοση θέρμανσης (3.070-17.065), γεγονός που με κάνει (χωρίς να γνωρίζω) να σκέφτομαι πως ίσως ανταποκρίνεται καλύτερα στα τετραγωνικά χωρίς να ζορίζεται. Επίσης, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση από τα όσα διάβασα πως θα είναι πιο αθόρυβο (λόγω μεταλλικού πλαισίου κ.ο.κ). Από την άλλη διαβάζοντας αρκετά πόστ του starenios και άλλων η Mitsubishi, θεωρείται άκρως ποιοτική (αν και όπως διάβασα υπήρξαν μειώσεις στη ποιότητα του πλαστικού κτλ). Επίσης φοβάμαι μήπως είναι το Mitsubishi θορυβώδες. Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας θα γίνει στο έδαφος του μπαλκονιού και όχι σε τοίχο. Επίσης μελλοντικά έρχεται και παιδί οπότε η ποιότητα του παραγώμενου αέρα θέλω να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. Ίσως αυτά που ζητώ να απαντώνται σε υψηλότερες τιμές, δυστυχώς όμως τέτοιες περιόδους τέτοια λόγια. Σε αυτό το εύρος τιμών ποιο θα αγοράζατε από τα δυο?Ήδη ανέβηκα αρκετά από τα αρχικά πλάνα και αυτό οφείλεται στο forum :) προσπαθώντας να ανεβάσω τη ποιότητα σε σχέση με κλιματιστικά των 450 ευρώ. Σας Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supermario Δημ. February 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2014 και εκει που ημουν ετοιμος να κλεισω το hitachi rak50ppa πηγα σημερα στο mediamarkt και ειχαν προσφορα το mitsubishi srk50zjs στα 939 που ειναι η χαμηλοτερη τιμη στο skroutz.... παιδια επειδη εχουν μεινει ελαχιστα καμματια καποιος (o οποιος να ξερει) σας παρακαλω να μου πει ποιο απο τα 2 να προτιμησω? αυτο που με ενδιαφερει ειναι η χαμηλοτερη καταναλωση σε ενεργεια και να ειναι αθορυβο.... το hitachi rak50ppa η το mitsubishi srk50zj-s???? Παράθεση http://forum.xda-developers.com/lg-g3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts