Starenios Δημ. October 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2012 (edited) Καλησπερα, μηπως γνωριζει καποιος επισημους αντιπροσωπους των mitsubishi electric κ mitsubishi heavy industries καθως δεν μπορω να βρω πουθενα???:worry: Δες εδώ : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3726451#post3726451 Επειδή είναι λίγο άσχετος και είπατε ότι τα toyotomi είναι κινεζικά θα μπορούσατε να πείτε ένα κλιματιστικό καλό για ένα χώρο 30 τετραγωνικά? Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο πως να επιλέξεις κάτι .Εχουμε αναφέρει προτάσεις για όλο το εύρος χρημάτων σε παραδείγματα από πολλούς χώρους,και σχεδόν όλα τα μοντέλα της αγοράς με τα υπέρ και κατά τους.Αν δεν καλύπτει κάτι και έχεις απορίες,εδώ είμαστε :) Καλησπέρα και από εμένα. Πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Starenie, έχεις καμιά εμπειρία από κλιματιστικό Morris? http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Se-12-atokes-doseis-Morris-DCIN-50102-inverter-klimatistiko-18-000-btu-h-ASIMI-energeiaki-klasi-A.618034.html Φαντάζομαι θα είναι κινέζικα. Μου κάνει εντύπωση η 10ετης εγγύηση που δίνει στο συμπιεστή. Ξέρω ότι mitsubishi, daikin είναι κορυφή, αλλά τα οικονομικά μας είναι πάτος!!! Ευχαριστώ! Η εταιρία διαθέτει προιόντα φασόν.Ολα τα νέα κλιματιστικά της είναι φασόν Gree .Αν το προτιμήσεις,καλύτερα από κατάστημα κλιματισμού που έχει γνωστούς στο service της, γιατί φαίνεται η εταιρία κάνει κάποια αναδιοργάνωση και ακούγονται διάφορα για την εξυπηρέτιση.Mπορεί να δίνει 10 ετή εγγύηση για τoν συμπιεστή ,αλλά γενικά έχουμε πεί σχετικά http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3671389#post3671389 Ευχαριστώ πολύ Σταρένιε. Μήπως γνωρίζεις τον νυν αντιπρόσωπο της Midea; Δεν θέλω να την πατήσω με κάποιο προϊόν μαϊμού. http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4716814 Καταρχας συγχαρητηρια για το καταπληκτικο φορουμ και τις χρησιμες συμβουλες του. Παρακολουθω το συγκεκριμενο θεμα και θα ηθελα αν μπορειτε τις αποψεις σας στο παρακατω Εχω σαλονι τραπεζαρια ενιαιο χωρο γυρω στα 35τμ και εχω σχεδον καταληξει στο Mitsubishi MSZ-FD50VA ή στο MITSUBISHI SRK-50 ZJX-S. Καποια θεματα με προβληματιζουν οπως, ειναι μηπως πολυ μεγαλο το μοντελο αυτο για τον χωρο που θελω κυριως να θερμανω και ισως και να ψυξω το καλοκαιρι ή να κοιταξω κατι μικροτερο. Ο χωρος ειναι καλα μονωμενος με τζαμια αλουμινιου. Αναμεσα στα 2 απο οτι ειδα το ZJX εχει καλυτερο COP/EER, ειναι πιο οικονομικο και εχει αν δεν κανω λαθος και ιονιστη. Το FD ειναι καπως υποδιαιστερο σε COP/EER, εχει μεγαλυτερη καταναλωση χωρις ομως ιονιστη αλλα ισως καλυτερα φιλτρα και μεγαλυτερη εξωτερικη μοναδα που ομως δεν ξερω σε τι ειναι καλο αυτο. Τα δυο μαζι εχουν πολλες ρυθμισεις/λειτουργιες που παλι με μπερδευουν ως προς την επιλογη του ενος απο τα δυο. Ακομα η Mitsubishi ειναι Ιαπωνικης κατασκευης ή αλλης χωρας (Μαλαισια-Κινα)? Ρωταω καθως τα χρηματα που θα επενδυσω ειναι αρκετα πολλα και θελω να ειμαι σιγουρος για τα θεματα αυτα πριν προχωρησω στην αγορα του. Καλώς ήλθες στην παρέα μας .:) Ολες οι απορίες σου συγκριτικά έχουν απαντηθεί προσφατα και κατά επανάληψη σε προηγούμενα διάφορα παραδείγματα.Το τι χρειάζεσαι για τον χώρο σου το κρίνει τεχνικός και αν έχεις αμφιβολίες ρωτάς και αλλού.Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο πως να επιλέξεις κάτι :) Δηλαδή τα midea είναι καλύτερα από τα toyotomi? Οχι απαραίτητα,γιατι πολλά Τoyotomi τα φτιάχνει η Midea .Εξαρτάται από το κάθε μοντέλο τι προσφέρει στα χρήματα του. Edited October 24, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lokas8 Δημ. October 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2012 Φιλε Σταρενιε τι γνωμη εχεις για τα Fuji electric Rsa12L ? Απο τι ξερω εγω ειναι της Fujitsu με ολα τα σχετικα της μαρκας και αντιπροσοπιας αυτης, αλλα εσυ σηγουρα γνωριζεις παραπανω και για την παραπανω εταιρια και για αυτο το μοντελο της.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. October 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2012 (edited) Είναι φασόν το αντίστοιχο http://www.skroutz.gr/s/362474/Fujitsu-ASYA12LKC.html το οποιο είναι νέο μοντελο στην αγορά,υποτίθεται με καλύτερο φινιρισμα να δείχνει πιο ποιοτητας .;) Η εταιρία πάντως παρότι στην χώρα μας κυκλοφορεί προιόντα συνεργασίας με Fujitsu ,είναι ξεχωριστή Ιαπωνική φίρμα με κύριες εγκαταστάσεις Μαλαισία ,όχι Ταιλανδη ,Κίνα όπως η Fujitsu .Eχουν αναφερθεί σε άλλες αγορές και προιόντα σε συνεργασία με άλλες εταιρίες. Edited October 24, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
flogx Δημ. October 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2012 (edited) Καλώς ήλθες στην παρέα μας :) Το CU-RE18ΝKE μόλις εμφανίστηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία,για όσoυς έχουν αμφιβολίες για την παρουσία της φίρμας στην αγορά μας,:D οπότε είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα .Εχει αλλαξει λίγο από εμφάνιση να μοιαζει με άλλα πρόσφατα μηχανήματα με κατάληξη NKE και στα χαρακτηριστικά αναφέρεται ελαφρά μειωση λειτουργίας σε χαμηλες στροφές από ρυθμίσεις.Ομως ο θόρυβος και όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια,όπως και η κατανάλωση. COP 3,77-ΕER 3,40 -Οπότε είναι ενα ακόμα facelift του αρχικού JKE. Δεν μετρά όπως το προσφατο JKE-1 την εξωτερική θερμοκρασία.Το αν θα πρέπει να παρεις το Hitachi θα το κρίνεις εσύ με τι σου αρέσει, και τι ταιριάζει στον χώρο σου καλύτερα.:) φίλε σταρένιο μετά από πολύ μελέτη στο φόρουμ :thanks:κατέληξα τελικά στο Panasonic CS/CU-RE18NKE. Σήμερα όμως είδα από κοντά το http://www.skroutz.gr/s/268909/Toshiba-Super-Daiseikai-RAS-18PAVP-E-RAS-18PKVP-E.html. Να την κάνω την υπέρβαση ή όχι; Θα μου δώσει καλύτερη θέρμανση; Γιατί αυτό κυρίως με ενδιαφέρει. Αύριο πρέπει να αποφασίσω λόγω προσφοράς. Ευχαριστώ και πάλι. ΥΓ. στην αγορά της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει mitsubishi ούτε για δείγμα. Edited October 24, 2012 by flogx Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. October 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2012 (edited) Το Toshiba είναι άλλης κλάσης μηχάνημα ,σαφώς καλύτερο,αλλα και σε αίσθηση από το panasonic,που το κρίνουμε σαν λιφτινκ. Το Τoshiba είναι συγκρίσιμο με το http://www.skroutz.gr/s/284609/Mitsubishi-SRK-50ZJX-S.html ,έχουν και τα δύο μικρότερο όγκο και πιθανόν θόρυβο μεσα έξω σε κάποιες περιπτώσεις .Οσο αφορά τις ελλείψεις ,παρότι γενικά τώρα που άρχισε να χαλά ο καιρός ,και λόγω της τιμής πετρελαίου ,υπάρχει μεν αρκετή ζήτιση ,οι εισαγωγές παραμένουν περιορισμένες λόγω έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.Ετσι έχουν τσιμπήσει και οι τιμές. Υπομονή και προσοχή μην κάνετε βιαστικές αγορες:) Edited October 25, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lokas8 Δημ. October 25, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2012 Είναι φασόν το αντίστοιχο http://www.skroutz.gr/s/362474/Fujitsu-ASYA12LKC.html το οποιο είναι νέο μοντελο στην αγορά,υποτίθεται με καλύτερο φινιρισμα να δείχνει πιο ποιοτητας .;) Η εταιρία πάντως παρότι στην χώρα μας κυκλοφορεί προιόντα συνεργασίας με Fujitsu ,είναι ξεχωριστή Ιαπωνική φίρμα με κύριες εγκαταστάσεις Μαλαισία ,όχι Ταιλανδη ,Κίνα όπως η Fujitsu .Eχουν αναφερθεί σε άλλες αγορές και προιόντα σε συνεργασία με άλλες εταιρίες. Φιλε ευχαριστω για την απαντιση, και απ'οτι βλεπω το fuji electric εχει και καλιτερο c.o.p.=4.1 , εναντι 3.6 της fujitsu (τουλαχιστων ετσι γραφουν στα τεχνικα τους οι εταιριες) παντα στης ιδιες αποδοσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
winterfel Δημ. October 25, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2012 (edited) καλησπέρα! είμαι καινούρια στο forum, έχω διαβάσει πάρα πολλές σελίδες αλλά δν μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει για το αν χρειαζόμαστε 18000 btu ή 24000 για ένα χώρο 42 m2 με ξύλινο πάτωμα, χαμηλοτάβανο, με διπλά τζάμια, του 2007 κατασκευή. είχα καταλήξει(μετά από τις καλές κριτικές σας) στο http://www.skroutz.gr/s/44478/Panasonic-CS-CU-TE15HKE.html αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι είναι 17000btu. ο ψυκτικός που μίλησα μου είπε ότι με καλύπτει γιατί αποδίδει στην θέρμανση 23000btu αλλά από ότι κατάλαβα για να έχεις οικονομία δεν πρέπει να δουλεύει στο full συνέχεια. πρέπει να διαλέξω κάτι άλλο? με ενδιαφέρει η θέρμανση και όχι η ψύξη και εννοείται ότι κάνουμε την αγορά για οικονομία από το πετρέλαιο. θα περιμένω την απάντησή σας γιατί το απόθεμα είναι οριακό και θέλω να το αγοράσω άμεσα. ευχαριστώ. επίσης παρέλειψα να σας πω ότι για το υπνοδωμάτιο επέλεξα(δεν το αγόρασα ακόμα) ένα panasonic cs/cu-ue9jke . έκανα καλά? το σαλόνι με τα 42m2 με απασχολεί γιατί εκεί συγκεντρωνόμαστε όλοι(και καπνιστές) και θα ήθελα να ζεσταίνει ικανοποιητικά τον χώρο. ξέχασα να σας αναφέρω ότι κατοικούμε στο Μαρούσι, λίγο βόρεια προς Πεντέλη. Edited July 11, 2014 by gnt Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vags21 Δημ. October 25, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2012 Καλησπερα σε ολους. Μετα απο αρκετο καιρο ερευνας με στοχο να πετυχω καλη σχεση ποιοτητας-αποδοσης-οικονομιας-τιμης επελεξα και μολις παρελαβα ενα inverter hitachi s10h3a για το υπνοδωματιο και ενα hitachi 50FH7 για το σαλονι. Ελπιζω να μην απογοητευθω απο την επιλογη μου... Την επομενη εβδομαδα θα ερθει ο τεχνικος που εχει και εξουσιοδοτημενο service hitachi να μου τα περασει και ειμαι προβληματισμενος γιατι στο σαλονι εχω τζακι. Θα ηθελα να ρωτησω πρωτα απο ολα κανει να δουλευουν και τα δυο μαζι ταυτοχρονα τζακι με inverter; Ποια ειναι η σωστη θεση που πρεπει να μπει το κλιματιστικο κοντα η μακρια απο το τζακι; Ευχαριστω εκ´ των προτερων για τις γνωμες σας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peramatz Δημ. October 25, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2012 Καλησπέρα στο φόρουμ. Θέλω να καλύψω έναν χώρο περίπου 40τμ 7ετίας βορειοανατολικό με σύγχρονα κουφώματα αποκλειστικά για θέρμανση αλλά λόγω περιορισμένου μπάτζετ, θα ήθελα να μου πείτε αν είναι καλύτερα να αγοράσω κάποιο 24άρι inverter Midea ή απλό επώνυμο συμβατικό non-inverter ενεργ.κλάσης Α/Α στα ίδια λεφτά. Το δίλημμα δηλ είναι: 24άρι Midea inverter vs 24άρι συμβατικό πολύ καλής κι επώνυμης μάρκας για θέρμανση μόνο (η ψύξη δεν μ'ενδιαφέρει). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. October 25, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2012 (edited) Με Ιnverter θαχεις πιό άμεση απόδοση για τον χώρο σου ,ενώ για τα ίδια τμ χρειάζεσαι μεγαλύτερο μηχανημα συμβατικό για να έχεις πιο κοντά στο Ιnverter ίδια απόδοση.Το τι ισχύ κλπ χρειάζεσαι θα το κρίνει όμως τεχνικός επιτόπου:) καλησπέρα! -είμαι καινούρια στο forum, έχω διαβάσει πάρα πολλές σελίδες αλλά δν μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει για το αν χρειαζόμαστε 18000 btu ή 24000 για ένα χώρο 42 m2 με ξύλινο πάτωμα, χαμηλοτάβανο, με διπλά τζάμια, του 2007 κατασκευή. είχα καταλήξει(μετά από τις καλές κριτικές σας) στο http://www.skroutz.gr/s/44478/Panasonic-CS-CU-TE15HKE.html αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι είναι 17000btu. ο ψυκτικός που μίλησα μου είπε ότι με καλύπτει γιατί αποδίδει στην θέρμανση 23000btu αλλά από ότι κατάλαβα για να έχεις οικονομία δεν πρέπει να δουλεύει στο full συνέχεια. πρέπει να διαλέξω κάτι άλλο? με ενδιαφέρει η θέρμανση και όχι η ψύξη και εννοείται ότι κάνουμε την αγορά για οικονομία από το πετρέλαιο. θα περιμένω την απάντησή σας γιατί το απόθεμα είναι οριακό και θέλω να το αγοράσω άμεσα.ευχαριστώ. Καλώς ήλθες στη παρέα μας :) Τα θέματα που αναφέρεις αφορούν τεχνικό στον χώρο σου τι ταιριάζει από ισχύ και σε ποια θέση μπορεί να μπει κάτι κλπ.Αν έχεις αμφιβολία ρωτας και άλλον.Στα τμ που αναφέρεις καλύπτεσαι θεωρητικά. Καλησπερα σε ολους. Μετα απο αρκετο καιρο ερευνας με στοχο να πετυχω καλη σχεση ποιοτητας-αποδοσης-οικονομιας-τιμης επελεξα και μολις παρελαβα ενα inverter hitachi s10h3a για το υπνοδωματιο και ενα hitachi 50FH7 για το σαλονι. Ελπιζω να μην απογοητευθω απο την επιλογη μου... Την επομενη εβδομαδα θα ερθει ο τεχνικος που εχει και εξουσιοδοτημενο service hitachi να μου τα περασει και ειμαι προβληματισμενος γιατι στο σαλονι εχω τζακι. Θα ηθελα να ρωτησω πρωτα απο ολα κανει να δουλευουν και τα δυο μαζι ταυτοχρονα τζακι με inverter; Ποια ειναι η σωστη θεση που πρεπει να μπει το κλιματιστικο κοντα η μακρια απο το τζακι; Ευχαριστω εκ´ των προτερων για τις γνωμες σας Kαλύτερα να αποφεύγεται παράλληλη λειτουργία, γιατι επηρεάζει τόσο τον υπολογιστή του κλιματιστικού που καταλαβαίνει λάθος ,όσο και το εσωτερικό μέρος του μηχανήματος πχ τα φίλτρα μπορεί να έχουν πρόβλημα ανάλογα το μηχάνημα. Edited October 25, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imcan Δημ. October 25, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2012 Καλησπέρα, Εχω ένα υπνοδωμάτιο γύρω στα 18τμ με επικλινής ξύλινη σκεπή, ξύλινο πάτωμα και εκτεθειμένους τους 3 τοίχους, οπότε μιλάμε για αρκετά κρύο δωμάτιο, αν και είμαι Αττική-Καλογρέζα και σκέφτομαι να αντικαταστήσω ένα παλιό κλιματιστικό που έχω (μάρκα μ'εκαψες) με ένα 9άρι ή 12αρι inverter ώστε να το χρησιμοποιησω σαν την κύρια πηγή θέρμανσης κυρίως για το βράδυ. Εχω διαβάσει αρκετά από τα προηγούμενα σχόλια και έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα: 1)Toshiba RAS107SAVSKV-E3 - Εχω διαβάσει ότι έχει καλό ανεμιστήρα και καλά φίλτρα 2)Sharp AY-XP9LSR - ¨Εχει ιονιστή και καλό καθαρισμό 3)Panasonic CS/CU-RE9JKE-1 - Ποιο προσιτή τιμή και καλύτερο COP, αν και έχω διαβάσει ότι είναι Κινέζικο (έμαθα ότι κυκλοφορεί και Μαλαισίας ....να πω την αλήθεια δεν ξέρω γιατί ένα εργοστάσιο στην Μαλαισία είναι καλύτερο από το αντιστοιχο στην Κίνα) 4) Panasonic CS/CU-RE12JKE-1 - Το αντίστοιχο 12-άρι οπότε και ποιο δυνατό αλλά στην ίδια τιμή με τα 2 πρώτα 5) Mitsubishi MSZ-HC25VA - Λόγω brand name Καταρχή θεωρείται ότι επαρκεί το 9-αρι ή πρέπει να πάω σε 12-άρι για το συγκεκριμένο χώρο? Από τα παραπάνω μοντέλα συνιστάτε κάποιο λόγω εμπειρίας /χρήσης ?? Π.Σ. Εβαλα πέρσι ενα Panasonic E9JKEW στο διπλανό δωμάτιο, το οποίο είναι ποιο προστατευμένο και ποιο μικρό, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολυ καλή λύση αν και δεν το έχω δοκιμάσει σε full δράση το χειμώνα, αλλά δεν διατίθεται πλέον και το αντίστοιχο μοντέλο της Panasonic είναι πολύ ακριβό Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. October 25, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2012 (edited) Oπως τα περιγράφεις μάλλον 12αρι χρειάζεσαι,αλλά εννοείται θα ρωτήσεις τεχνικό για σίγουρα. Επιλογές κατα σειρά 2,4,5 με ότι έχουμε αναφέρει.:) Τα panasonic είναι Κίνας εδω και καιρό από τα μοντελα που αντικατέστησαν, και τώρα μόλις εμφανίστηκαν στην αγορά και οι διαδοχοι τους επίσης Κίνας http://www.skroutz.gr/s/2463574/Panasonic-CS-CU-RE9NKE.html?keyphrase=RE9NKE+.Ισχυουν οι επιφυλάξεις που αναφέραμε μόλις παραπάνω για το μεγαλύτερο μοντελο του (που αυτό είναι Μαλαισίας) .Για τα διαφορα made in που αποσκοπούν,αναφέραμε πρόσφατα με αφορμή για Daikin http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4347968#post4347968 . Η Panasonic αυτα που θεωρεί βασικά μοντέλα στην γκάμα της ή για μια αγορά, τα φτιάχνει όλα Κίνα.Το ίδιο κάνουν και άλλες εταιρίες .Ηδη το παραπάνω Mitsubishi που είναι βασικό μοντέλο στην γκάμα της εταιρίας, σε παραλλαγή του για άλλη αγορά είναι Κινέζικο.;) Edited October 25, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
wiowia Δημ. October 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2012 Υπαρχει καποιο site που να κανει συγκριση 2 προιοντων ή εστω review για καποια a/c?? Ειμαι αναμεσα σε 2 μοντελα(http://www.skroutz.gr/s/2074471/Panasonic-Etherea-CS-CU-XE18NKEW.html, http://www.skroutz.gr/s/272787/Mitsubishi-SRK-50ZJ-S.html?keyphrase=srk+50zj αλλα δεν εχω δει ακομα toshiba k hitachi..Θα ηθελα ομως μια συγκεντρωμενη συγκριση αυτων.. Κ τα δυο ειναι Μαλαισιας απ'οτι μου ειπαν οι προμηθευτες τους.. Στη mitsubishi ηταν το μονο διαθεσιμο μοντελο(στην αντιπροσωπεια,αλλου υπαρχουν) κ δεν ξερουν ποτε θα παραλαβουν καινουργια.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. October 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2012 Για ότι ρωτάς έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα :) -Review όπως θα ήθελες δεν υπάρχουν, απλά σκορπιες αναφορες από αναδημοσιεύσεις από ξένα ειδικα περιοδικά ή τεχνικές εμπειρίες ή ότι αναφέρεται τυχαία για κάθε μοντελο σε φορουμ,αλλα όμως όλα τα προιόντα δεν κυκλοφορούν και σε όλες τις αγορές . :O Μια αποψη εξάλου δεν μπορεί να είναι πλήρες γιατί κάθε χώρος είναι μοναδικός, αλλά πάντα ενα προιόν μπορεί να βγεί προβληματικό κάπου . Καποια συγκριτικά μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχουν συνήθως απο ξενες εταιρίες που πουλάνε διαφορα μοντέλα απο πολλές φίρμες ή κάποιες εταιρίες που κάνουν ερευνες για κάποιους λόγους,οπότε όλα αυτά δεν διαφέρουν και από μια γνώμη που μπορεί να πει οποιοσδηποτε αν δεν μπορεί να το ελέγξει κάποιος άλλος.Γιάυτό λέμε κατά επανάληψη ρωτάμε ειδικούς που ξέρουν μια φίρμα πάντα σε σχεση με τον χώρο μας ,αν έχουμε αμφιβολίες και άλλους,και μαζί με τις γενικές κατευθύνσεις που δίνουμε εδω μέσα και ότι δούμε και κρίνουμε από κοντά ,αποφασίζουμε για αγορά .:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
imcan Δημ. October 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2012 Oπως τα περιγράφεις μάλλον 12αρι χρειάζεσαι,αλλά εννοείται θα ρωτήσεις τεχνικό για σίγουρα. Επιλογές κατα σειρά 2,4,5 με ότι έχουμε αναφέρει.:) Τα panasonic είναι Κίνας εδω και καιρό από τα μοντελα που αντικατέστησαν, και τώρα μόλις εμφανίστηκαν στην αγορά και οι διαδοχοι τους επίσης Κίνας http://www.skroutz.gr/s/2463574/Panasonic-CS-CU-RE9NKE.html?keyphrase=RE9NKE+.Ισχυουν οι επιφυλάξεις που αναφέραμε μόλις παραπάνω για το μεγαλύτερο μοντελο του (που αυτό είναι Μαλαισίας) .Για τα διαφορα made in που αποσκοπούν,αναφέραμε πρόσφατα με αφορμή για Daikin http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4347968#post4347968 . Η Panasonic αυτα που θεωρεί βασικά μοντέλα στην γκάμα της ή για μια αγορά, τα φτιάχνει όλα Κίνα.Το ίδιο κάνουν και άλλες εταιρίες .Ηδη το παραπάνω Mitsubishi που είναι βασικό μοντέλο στην γκάμα της εταιρίας, σε παραλλαγή του για άλλη αγορά είναι Κινέζικο.;) Ευχαριστώ για τις προτάσεις και τα σχόλαι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
peramatz Δημ. October 26, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2012 Με Ιnverter θαχεις πιό άμεση απόδοση για τον χώρο σου ,ενώ για τα ίδια τμ χρειάζεσαι μεγαλύτερο μηχανημα συμβατικό για να έχεις πιο κοντά στο Ιnverter ίδια απόδοση.Το τι ισχύ κλπ χρειάζεσαι θα το κρίνει όμως τεχνικός επιτόπου:) Σ'ευχαριστώ πολύ. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mustikisths Δημ. October 27, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2012 (edited) starenios ποια η γνώμη σου για το lg prestige H09MW; Είναι το νεο μοντέλο και λεει οτι εχει ιονιστή και φίλτρο plasmaster και αυτόματο καθαρισμό και οι αριθμοί που εχει στο site για θόρυβο και κατανάλωση είναι οι χαμηλότεροι σε σχέση με τα άλλα κλιμαστικά. Βέβαια η θεωρία πολλές φορές απέχει έτη φωτός απο την πράξη :lol: Στο skroutz το εχει 680ε το 9αρι http://www.skroutz.gr/s/442225/LG-Prestige-H09MW.html Υ.Γ Και το κυριότερο. Κατασκευάζεται στην Κορέα; Y.Γ 2 Στα ίδια χρήματα υπάρχει και το Panasonic Etherea CS/CU-XE9NKEW το οποίο μάλιστα εχει και ενα σύστημα για να μην ξηραίνεται η ατμόσφαιρα. Αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα γιατι στο σαλόνι μου με το toyotomi gan/gav ξηραίνεται η ατμόσφαιρα Edited October 27, 2012 by Mustikisths Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. October 27, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2012 (edited) starenios ποια η γνώμη σου για το lg prestige H09MW; Είναι το νεο μοντέλο και λεει οτι εχει ιονιστή και φίλτρο plasmaster και αυτόματο καθαρισμό και οι αριθμοί που εχει στο site για θόρυβο και κατανάλωση είναι οι χαμηλότεροι σε σχέση με τα άλλα κλιμαστικά.Βέβαια η θεωρία πολλές φορές απέχει έτη φωτός απο την πράξη :lol:Στο skroutz το εχει 680ε το 9αρι http://www.skroutz.gr/s/442225/LG-Prestige-H09MW.html Υ.Γ Και το κυριότερο. Κατασκευάζεται στην Κορέα; Y.Γ 2 Στα ίδια χρήματα υπάρχει και το Panasonic Etherea CS/CU-XE9NKEW το οποίο μάλιστα εχει και ενα σύστημα για να μην ξηραίνεται η ατμόσφαιρα. Αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα γιατι στο σαλόνι μου με το toyotomi gan/gav ξηραίνεται η ατμόσφαιρα Mην λέμε τα ίδια κάθε τόσο .;) Ειδικά το Prestige το έχουμε αναφέρει πολύ συχνά τελευταία http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4356027#post4356027 και http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4339531#post4339531 και ότι το Panasonic ειναι νέο μοντέλο http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4193813#post4193813 . Edited October 27, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. October 27, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2012 για αυτό το DAIKIN τι λέτε; http://www.dileris.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=dileris_flypage.tpl&product_id=2815&category_id=56&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart#.UIwnwq5H79E Τιμή καλή; Παράθεση So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. October 27, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2012 Ισχύει ότι έχουμε αναφέρει για το μικρότερο της σειράς.http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4275548#post4275548 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
avictor Δημ. October 27, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2012 Παιδιά καλησπέρα σε όλους έστω και αρκετά αργά. Θέλω να υποκαταστήσω λόγω κόστους τη θέρμανση με πετρέλαιο αρχικά με κλιματιστικό inverter στον κύριο χώρο του σπιτιού, το σαλόνι. Εϊναι 45 τ.μ. με πιλωτή από κάτω και μεγάλες τζαμαρίες (σπίτι σε Αθήνα και ΒΑ προάστια για τις θερμοκρασίες το άναφέρω). Επίσης θα ήθελα να πιάνει και λίγο στην Κουζίνα η θέρμανση αν και λόγω μικρής πόρτας δύσκολα θα περνάει αρκετός αέρας. Από αρκετή μελέτη των γραφομένων εδώ έχω κάνει ένα ρεζουμε κλιματιστικών τα οποία συνοψίζονται παρακάτω και έχω βάλει τις καλύτερες τιμές που βρίσκω με ένα γρήγορο ψάξιμο σε Διαδίκτυο. Τα κριτήρια αγοράς μου είναι: οικονομία - θέρμανση - υγεία μωρού - κόστος - αντοχή (και εγγύηση μέσα σε αυτό). Από μια γρήγορη επίσκεψη ψυκτικού στον χώρο μου είπε ότι θα μπορούσε να με καλύψει και ένα 18 αρι ενδεχομένως. Θα ήθελα αφού παραθέσω τα μοντέλα να κάναμε μια διαλογή 2-3 από τα 8-9 που παραθέτω στην βάση των παραπάνω κριτηρίων. 1) 1. Panasonic CS/CU-RE18JKE (καλύτερη τιμή 948€, αν και αμφιβάλλω αν ισχύει, θα το διαπιστώσω) Θερμαντική Απόδοση / BTU/h : 3.070-27.296 Κατανάλωση / Θέρμανση (W). : 245-2.650 Τάση (V) : 230 Ρεύμα λειτουργίας (Α) : 7,5 / 8,1 Αντιαλλεργικό φίλτρο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ:A/A 2) 2. Hitachi RAS/RAC-60YH7 (καλυτερη ΤΙΜΗ: €998.00) Απόδοση Θέρμανσης (BTU/h): 23.210 (3.070-29.000) Κατανάλωση Θέρμανσης (W): 1.880 (115-2.550) ΕΕΡ: 3,24 COP: 3,62 Ενεργειακή κλάση Ψύξη/Θέρμανση: Α/Α Αντιβακτηριδιακό Φίλτρο SPX-CFH5 Συμπιεστής DC 2-cylinder Rotary Inverter 3) Mitsubishi MSZ-CGE50VA (καλυτερη τιμή 1075.00 €) •Λειτουργία αφύγρανσης •Φίλτρο καθαρισμού αέρα Catechin αντιμικροβιακό Τύπος Λειτουργίας Inverter Θερμική απόδοση (Btu/h) 4.770 - 24.900 Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης :A Αφύγρανση Ψυκτικό Μέσο R410A Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) 1,515 /1,565 4) LG ART COOL MIRROR INVERTER καλύτερη τιμή 1020.00 € 24.000 btu/h CA24AWR 4 έως 7 ημέρες ΑΠΟΔΟΣΗ EER: 3.21 - Κατηγορία EEL: Α Θέρμανση Απόδοση:(Ελάχ.– Ονομ.-Μεγ.):3.070-28.800-38.900 Btu/h Κατανάλωση: 2330 W COP: 3.62 - Κατηγορία EEL: Α 5) SHARP AY-XP24LR καλύτερη τιμή €1 230.00 Θέρμανση Απόδοση: Ονομαστική 7.5 KW | Ελάχ. – Μεγ. 1.10 -9.5 kW Κατανάλωση: Ονομαστική 0.2015 KW COP: 3.72 - Κατηγορία EEL: Α Παροχή Αέρα: CMM [Υψ.] 18.4 m3/min Μέγ.Ρεύμα Λειτουργίας: 9,6 A 6. Mitsubishi SRK/SRC-71ZK-S Price per Unit (piece): €1 390.00 Θέρμανση Απόδοση: Ονομαστική 8.0 KW | Ελάχ. – Μεγ. 1.6 -10.0 kW COP: 3,74 - Κατηγορία EEL: A Φίλτρο Αδρανοποίησης Αλλεργιογόνου: Χ1 Φωτοκαταλυτικό Πλένόμενο Αποσμητικό Φίλτρο: Χ1 7. Mitsubishi SRK-71ZE-S 8. Mitsubishi SRK-63ZK-S Καλύτερη τιμή 1273.00 € Θέρμανση Απόδοση: Ονομαστική 7.1 KW | Ελάχ. – Μεγ. 1.7 -9.5 kW COP: 3,97 - Κατηγορία EEL: A Φίλτρο Αδρανοποίησης Αλλεργιογόνου: Χ1 Φωτοκαταλυτικό Πλενόμενο Αποσμητικό Φίλτρο: Χ1 1) Συνοψίζοντας φαντάζομαι ότι στα ίδια λεφτά και με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά (εκτός BTU) προτιμάμε 24αρι από 18αρι 2) Η κατανάλωση που αναφέρουν π.χ. στο LG 2330 W και είναι πολύ υψηλή σημαίνει ότι με ίδιες όλες τις άλλες συνθήκες θα καταναλώνει περισσότερο; 3) Επειδή έχω συνεργαστεί με ψυκτικό και θα ήθελα να μου το εγκαταστήσει εκείνος και όχι κάποιος άλλος, αποκλείομαι αυτόματα από την αγορά Mitsubishi; 4) Ψάχνω το value for money σε συνδυασμό με τα κριτήρια που έβαλα 5) σε κουβέντα με τον ψυκτικό μου είπε να κοιτάξω και τα gree καθώς έχει βάλει πολλά και μέχρι σήμερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ μου τόνισε και το θέμα της εγγύησης και του συμπιεστή DAIKIN όπως έχετε αναφερθεί και στο παρελθόν αλλά με επισημάνσεις - ενστάσεις σας. Θα μου προτείνει και 1-2 μοντέλα σε 18αρι και 24αρι για τον χώρο μου μου είπε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα. Ξέρετε επίσης αν κάποιο από τα παραπάνω μηχανήματα θα κάλυπτε και για θερμοκρασίες μέχρι -5 , -10 καλύτερα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. October 28, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2012 (edited) Καλώς ήλθες στην παρέα μας :) Aν έχεις διαβασει προσεκτικά τα όσα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα .θα έχεις δει ότι για όλα τα μοντέλα έχουμε αναφέρει τα συνήθη υπερ κατά τους ,οπότε τι ταιριάζει στον χώρο σου το κρίνει τεχνικός και το προσωπικό σου γούστο με ότι κρίνεις από κοντά :) Στις επιμέρους απορίες σου 1) Μεγαλύτερο μηχάνημα με παρόμοια χρήματα,αν δεν κάνει για τον χώρο σου,άσκοπα ρεύμα θα καις ,χώρια ότι θα ενοχλεί να κάθεσαι κοντά του 2) Εχουμε αναφέρει σε προηγούμενα πόσο σχετική είναι η κατανάλωση και πόσο σχετικά είναι τα χαρακτηριστικά σε κάθε κατασκευαστή. 3) Αν ο ψυκτικός δεν είναι εξουσιοδοτημένος της εταιρίας ,δεν σε καλύπτει η εγγύηση .4) Τα δεδομένα αλλάζουν αναλογα την έρευνα αγοράς που κάνεις,τις τιμές που βρίσκει κανείς μια χρονική στιγμή, και τι όντως χρειάζεσαι 18αρι ή 24αρι 5) Τα συγκεκριμένα Gree δεν συγκρίνονται με τα παραπανω σε ποιοτητα,που δεν είναι μόνο μη χαλάσει κάτι .Αν όμως δεν έχει καταλήξει να σου προτείνει συγκεκριμένα ενας τεχνικός τι χρειάζεσαι,μιλάμε άσκοπα 6) Εχουμε επίσης πει σε προηγούμενα πολλες φορές ότι ολα τα παραπάνω μηχανήματα δουλεύουν ικανοποιητικά μεχρι -15 ανάλογα τις ρυθμίσεις. Edited October 28, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lokas8 Δημ. October 28, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2012 Καλώς ήλθες στην παρέα μας :) Aν έχεις διαβασει προσεκτικά τα όσα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα .θα έχεις δει ότι για όλα τα μοντέλα έχουμε αναφέρει τα συνήθη υπερ κατά τους ,οπότε τι ταιριάζει στον χώρο σου το κρίνει τεχνικός και το προσωπικό σου γούστο με ότι κρίνεις από κοντά :) Στις επιμέρους απορίες σου 1) Μεγαλύτερο μηχάνημα με παρόμοια χρήματα,αν δεν κάνει για τον χώρο σου,άσκοπα ρεύμα θα καις ,χώρια ότι θα ενοχλεί να κάθεσαι κοντά του 2) Εχουμε αναφέρει σε προηγούμενα πόσο σχετική είναι η κατανάλωση και πόσο σχετικά είναι τα χαρακτηριστικά σε κάθε κατασκευαστή. 3) Αν ο ψυκτικός δεν είναι εξουσιοδοτημένος της εταιρίας ,δεν σε καλύπτει η εγγύηση .4) Τα δεδομένα αλλάζουν αναλογα την έρευνα αγοράς που κάνεις,τις τιμές που βρίσκει κανείς μια χρονική στιγμή, και τι όντως χρειάζεσαι 18αρι ή 24αρι 5) Τα συγκεκριμένα Gree δεν συγκρίνονται με τα παραπανω σε ποιοτητα,που δεν είναι μόνο μη χαλάσει κάτι .Αν όμως δεν έχει καταλήξει να σου προτείνει συγκεκριμένα ενας τεχνικός τι χρειάζεσαι,μιλάμε άσκοπα 6) Εχουμε επίσης πει σε προηγούμενα πολλες φορές ότι ολα τα παραπάνω μηχανήματα δουλεύουν ικανοποιητικά μεχρι -15 ανάλογα τις ρυθμίσεις. Σταρενιε, και αν βαλει ο φιλος μας δυο κλιματιστικα π.χ. ενα καλο '12 και ενα '9, η καποιο αλλο συνδιασμο π.χ. '14 και '9. ? Και στα χωροταξιακα θα ειναι ενα πλεονεκτημα και στην αποδοση/οικονομια..., Βεβαια με συμφωνη γνωμη του τεχνικου του... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doll1 Δημ. October 28, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2012 Για 18 θα ήθελα να ρωτήσω για το μηχάνημα http://www.skroutz.gr/s/269548/Toshiba-RAS-18SKV2-E-RAS-18SAV2-E.html Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι το ύψος της εξωτερικής μονάδας μπορεί να είναι μέχρι 60 εκ. και αυτό έχει 55. Αλλιώς θα πήγαινα στο mitsu 50. Καμιά ιδέα ? .... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. October 28, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2012 (edited) Οπως λέμε συνεχώς ,το τι ταιριάζει σε εναν χώρο το κρίνει τεχνικός επιτότου.:) Αν δεν βολευει η εξωτερική μονάδα είτε μπορεί να μπει στο δάπεδο ,που είναι καλύτερα στο συγκεκριμένο, είτε κοιτάς άλλο μηχανημα μικρότερο, είτε να το βάλεις αλλού που μπορεί να είναι πιο πρακτικό και δεν το σκεφτηκες. Σταρενιε, και αν βαλει ο φιλος μας δυο κλιματιστικα π.χ. ενα καλο '12 και ενα '9, η καποιο αλλο συνδιασμο π.χ. '14 και '9. ? Και στα χωροταξιακα θα ειναι ενα πλεονεκτημα και στην αποδοση/οικονομια..., Βεβαια με συμφωνη γνωμη του τεχνικου του... Για 45 τμ που αναφέρονται + κάποιος μικρότερος χώρος που επικοινωνεί, δεν αξίζει και οικονομικά και πρακτικά να βάλει κανείς 2 μηχανήματα ,ένα σε κάθε χώρο.Η λογική μηχανημα σε καθε χώρο για "να ειμαστε σίγουροι" ,αφορά συνήθως εμπόρους για να πουλάνε ,αλλά εκτός τι ταιριάζει είναι και θέμα καλαισθησίας,τι σηκώνουν τα ηλεκτρικά μας κλπ.Βεβαια ο τεχνικός έχει πάντα τον τελευταίο λογο σε τι θέλουμε εμείς περισσότερο ή λιγότερο.:) Edited October 28, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts