Jump to content

peramatz

Members
  • Δημοσιεύσεις

    250
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by peramatz

  1. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά! Ψάχνω να βρω την φθηνότερη χρέωση από Ελληνικό κινητό σε κινητό Βελγίου. Τα δικά μας καρτοκινητά έχουν κάποια φθηνά πακέτα αλλά όχι για το Βέλγιο δυστυχώς! Ποιός είναι ο φθηνότερος τρόπος επικοινωνίας από οποιοδήποτε καρτοκινητό Ελλάδας σε κινητό Βελγίου?
  2. Αφού η κοπέλα σου έχει F2G, με 10ευρώ θα έχεις 300' προς όλους, θα κάνεις εγγραφή στο MyF2G και θα αγοράσεις το πακέτο των 600'+300sms με 5 ευρώ. Έτσι θα έχεις 300' που θα τα χρησιμοποιείς κυρίως προς Voda+Cote και 600'+300sms προς Wind+Q, και 3,94 ευρώ στην κάρτα σου! ;)
  3. OK, ευχαριστώ πολύ! ;)
  4. Μετά από προσεκτική ματιά, παρατηρώ οτι τα βύσματα είναι διαφορετικά, το xbox360 έχει θύρα USB, άρα προφανώς δεν ταιριάζουν τα τηλεχειριστήρια!
  5. Μια ερώτηση: επειδή είμαι άσχετος με τις κονσόλες, θέλω να πάρω ένα 2ο τηλεχειριστήριο στον ανηψιό μου που έχει το xbox-360. Μπορεί να φορέσει όμως το παλιό gamepad του παλιού xbox, δηλ αυτό? http://d.scdn.gr/images/sku_main_images/000053/53377/Microsoft-Controller-S.jpeg ή πρέπει αναγκαστικά αγοράσω το μανίσιο του? http://b.scdn.gr/images/sku_main_images/000053/53369/Xbox-360-Wired-Controller.jpg Thanks...
  6. Το HS20F το έχω στην λίστα αγοράς και μάλλον θα το πάρω τώρα που δοκίμασα το αντίστοιχο αλογόνου...
  7. Επανέρχομαι με το τεστ: 1) Η ποιότητα κατασκευής της αλογόνου συσκευής είναι της πλάκας! Ψεύτικα πλαστικά, στοιβαρότητα μηδέν, έχει 4 ράβδους/αντιστάσεις, με το ένα κουμπί ανάβουν οι 2 και με τα 2 κουμπιά ανάβουν και οι 4. Ο θερμοστάτης είναι "ατομικός" όπως στις περισσότερες συσκευές αυτού του είδους, δεν διαβάζει δηλ την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, το ρυθμίζεις εσύ ανάλογα. Ο ανεμιστήρας, εκτός του οτι έκανε σχετικά ενοχλητικό θόρυβο, δεν αισθάνθηκα την λειτουργία του, δηλ δεν αισθανόμουνα κύμα ζεστού αέρα πάνω μου. 2) Από ζέστη, το έβαλα στην σαλοκουζίνα/καθιστικό που είναι 40τμ. Ο τεχνικός έβγαλε ανάγκες της τάξης των 27000BTU, δηλ 24άρι inverter. Αυτό το λέω γιατί είναι κρύος χώρος λόγω προσανατολισμού και με μεγάλα ανοίγματα/παράθυρα. Σε εξωτερική θερμοκρασία περίπου 14C-15C, με τις 2 σκάλες αναμένες, έκανε κάπως δουλίτσα, "έσπασε" δηλ τον χώρο αλλά δεν έσκασα κι από την ζέστη! Έβγαλα μεν το φούτερ και ήμουνα με το κοντομάνικο, αλλά ΟΚ, νορμάλ. Η ποιότητα ζέστης που βγάζει είναι ανεπαίσθητη, άρα καλή, δεν είναι καθόλου ενοχλητική εκτός αν πας κοντά του, κάτω από 1,5 μέτρο απόσταση ψήνεσαι, με το ζόρι άντεχα μερικά δευτερόλεπτα πάνω του για να παίξω με τα κουμπιά! Αυτό σημαίνει οτι δεν πρέπει να υπάρχουν αντικείμενα μπροστά του, πρέπει να βλέπει ανοιχτό χώρο. 3) Η κατανάλωση μετρημένη με το ρολόϊ ήταν 1,5KW σε μισή ώρα συμπεριλαμβανομένου και τις λοιπές οικοσυσκευές. Η ονομαστική ισχύς του είναι 2,2KW, άρα για μισή ώρα 1,1KW. Τα υπόλοιπα 0,4KW προφανώς θα τα έκαψαν το ψυγείο, τα φώτα, η TV και το PC που δούλευαν ταυτόχρονα, καθώς και άλλες ανενεργές συσκευές όπως κουζίνα, κεραία κλπ. Το συμπέρασμα είναι οτι τα 2,2KW επουδενεί δεν φτάνουν για 40τμ χώρο, και είναι φυσικό, το περίμενα. Στους 14C-15C, απλά έσπασε τον χώρο, οπότε φαντάζομαι οτι σε χαμηλές θερμοκρασίες θα κρυώσω! Για να μην το καταδικάσω πάντως, πιστεύω οτι μέχρι 20τμ θα κάνει δουλειά, γιατί στο δωμάτιο των 12τμ που το δοκίμασα για λίγο, το μετέτρεψε σε φούρνο αμέσως. Ίσως με μια επώνυμη συσκευή με καλύτερη κατασκευή, τα αποτελέσματα να ήταν καλύτερα.
  8. convector = θερμοπομπός στα αγγλικά, βγένει από το "convection" = μετάδοση θερμότητας μέσω της φυσικής ροής του αέρα. Φυσικά παίζει ρόλο η τεχνολογία και η ποιότητα κατασκευής του κάθε σώματος. Απλά, η ένσταση μου είναι οτι οι πωλητές προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο οτι με έναν θερμοπομπό των 2KW μπορείς να ζεστάνεις σαλόνι των 40τμ, ενώ με έναν αντίστοιχο απλό κονβέκτορα ή αερόθερμο, δεν μπορείς παρά μόνο ένα δωμάτιο!!
  9. Δεν είμαι εξπέρ του είδους, η γνώμη μου είναι υποκειμενική και εξαρτάται από όσα έχω διαβάσει και έχω ζήσει. 1) Αερόθερμο είχα πέρυσι έναν χρόνο για το δωμάτιο μου μόνο και μου "χάλασε" την υγεία! Εννοώ απλά οτι είχα φαινόμενα ξηροστομίας και δύσκολης αναπνοής γιατί το αερόθερμο ξηραίνει αμέσως την ατμόσφαιρα και γι'αυτό από όσα έχω διαβάσει, οι περισσότεροι το προτείνουν μόνο για το μπάνιο. 2) Θερμοπομπό έβαλε ένας φίλος μου, τον παπάτζεψαν οτι με 2KW θα μπορούσε να ζεστάνει το καθιστικό του (30τμ), δεν πήρε ADAX που θεωρούνται κορυφή, πήρε έναν Ιταλικό νομίζω, με αποτέλεσμα να παγώσει! Τελικά, για να μην αγοράσει άλλο, το έβαλε στο δωμάτιο του(=10τμ) στο οποίο του φτάνουν τα 2KW. Για το καθιστικό, ψάχνει τώρα για inverter. Σε λίγες μέρες, θα μάθω εντυπώσεις και λεπτομέρειες για θερμοπομπό που είναι να αγοράσει συγγενής μου προκειμένου να ζεστάνει σαλόνι/καθιστικό των 35 τετραγωνικών. 3) Κονβέκτορα είχα πριν το αερόθερμο στο δωμάτιο μου, δεν ήταν Ντελόνγκι, ήταν ένα της πλάκας από το Praktiker, έκανε δουλειά αλλά χάλασε σε λιγότερο από χρόνο! Τα Ντελόνγκι λένε οτι είναι τα καλύτερα. 4) Μόλις σήμερα μου φέρανε ένα ορθογώνιο κουτί αλογόνου με αερόθερμο, δοχείο νερού και θερμοστάτη. 2200watt, μάρκα "μ'έκαψες". Θα κάνω τεστ στην σαλοκουζίνα(=40τμ) και στο δωμάτιο μου(=12τμ) και θα ενημερώσω... 5) Για την σαλοκουζίνα, φίλος ψυκτικός που ξέρει τον χώρο καλά, μου έβγαλε ανάγκες της τάξης των 27000BTU και μου πρότεινε 24άρι inverter, δηλ κόστος άνω των 1200 ευρώ τουλάχιστον, πράγμα που δεν μπορώ να καλύψω!!
  10. Το "ψιλό" τί το'βαλες? Ένα απλός κονβέκτορας (convector) σαν τα Primo και τα Davoline των 30ευρώ είναι που τους ονόμασαν "θερμοπομπούς" για πιο σικ, τους έκαναν designάτους για να ψαρώσουν κόσμο και τους πουλάνε όπως άλλα μούφα προϊόντα θέρμανσης της αγοράς (ηλεκτρολέβητας, λέβητας ιόντων, τζάκι βιοαιθανόλης κλπ). Τα Νορβηγικά που λένε είναι απλά κατασκευασμένα από καλά υλικά αλλά στην τελική κοστίζουν ένα σωρό λεφτά και ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα είναι ο ίδιος, είτε με ADAX, είτε με Davoline! Οτιδήποτε βάζεις στην μπρίζα για να ζεσταθείς, όπως και να το ονομάσεις, 1KW ρεύμα τραβάς? 1KW θέρμανση θα πάρεις...
  11. Τόσο περίπου κοστίζει η KW στην κατηγορία άνω των 3000 κατανάλωσης 4μήνου. Για 2000KW, βγαίνει περίπου 0.15ευρώ/KW: http://www.asxetos.gr/ypologismos/DEH/ (οι χρεώσεις εθνικού ηλεκτρικού συστήματος είναι σχεδόν οι ίδιες με την χρέωση του ρεύματος!) Το αερόθερμο μόνο για το μπάνιο και πουθενά αλλού. Προσωπικά θα έβαζα A/C αλλά αφού το αποκλείεις και θα'ναι ο τελευταίος σου χειμώνας εκεί, ένα καλό convector (ελληνιστί και πιο σικ, "θερμοπομπός") πχ Delonghi των 2KW με θερμοστάτη και αερόθερμο μαζί(=50 ευρώ). ;)
  12. Καλησπέρα στο φόρουμ. Θέλω να καλύψω έναν χώρο περίπου 40τμ 7ετίας βορειοανατολικό με σύγχρονα κουφώματα αποκλειστικά για θέρμανση αλλά λόγω περιορισμένου μπάτζετ, θα ήθελα να μου πείτε αν είναι καλύτερα να αγοράσω κάποιο 24άρι inverter Midea ή απλό επώνυμο συμβατικό non-inverter ενεργ.κλάσης Α/Α στα ίδια λεφτά. Το δίλημμα δηλ είναι: 24άρι Midea inverter vs 24άρι συμβατικό πολύ καλής κι επώνυμης μάρκας για θέρμανση μόνο (η ψύξη δεν μ'ενδιαφέρει).
  13. Αυτό ακριβώς pan82, θυμόμουνα από παλαιότερα posts οτι σε πολλούς το αλλάξανε σε F2G2, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν σε ανενεργή απενεργοποιημένη κάρτα! Θα στείλω ένα ημέηλ κι αν δεν γίνει κάτι, θα ψάξω το φόρουμ να βρώ ποιό είναι αυτή την στιγμή το φθηνότερο καρτοκινητό και θα κάνω φορητότητα. Σ'ευχαριστώ πολύ...
  14. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά στο φόρουμ. Είχα μια παλιά κάρτα F2G2 (από τις πολλές) που έληξε μιας και δεν την ανανέωσα για έναν χρόνο και ζήτησα από την Wind να μου την ξαναενεργοποιήσει. Έγινε η επαναενεργοποίηση αλλά καλώντας το 1269, μου λέει οτι βρίσκομαι στο πακέτο του F2G4 και όχι του F2G2!! Κάλεσα το cc να ζητήσω αλλαγή αλλά μου είπανε οτι δεν είναι δυνατή η μετάβαση στο παλιό F2G2 γιατί δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο! Ο μόνος λόγος που ξαναενεργοποίησα την κάρτα είναι γιατί ήθελα το F2G2, τί να το κάνω το F2G4 με τις τριπλάσιες χρεώσεις? Υπάρχει τρόπος να μεταβώ στο παλιό F2G2 που είχε η κάρτα ή να κάνω φορητότητα σε άλλο δίκτυο μιας και το F2G4 δε νομίζω να συμφέρει...εκτός αν υπάρχει φθηνή και συμφέρουσα λύση μέσα στην Wind!
  15. 1GB = 15 ευρώ????!!!!!!!!!!:blink: :cry: Μόνο για τα ημέηλ μου το θέλω και απλό σερφάρισμα, όχι για κατέβασμα... άρα μόνο conn-x αναγκαστικά! :( Anyway, σ'ευχαριστώ gerstavros2...
  16. Καλησπέρα στο φόρουμ. Σε F2G2, ποιά είναι η καλύτερη και φθηνότερη λύση/πακέτο για ίντερνετ? Δεν έχω σερφάρει ποτέ μέχρι τώρα με κινητό κι επειδή πρόκειται να μετακομίσω σε περιοχή που έχει μόνο πΟΤΕ, σκέφτομαι μήπως συμφέρει περισσότερο το σερφάρισμα μέσω κινητού!! (εναλλακτικά, υπάρχει και νούμερο what's up που δεν το χρησιμοποιώ)
  17. Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω μια ερώτηση: - καλώ το 1300 και ενεργοποιώ την υπηρεσία - βάζω μια 10άρα κάρτα και παίρνω τα 100Λ προς όλα τα δίκτυα - μετά αγοράζω το "Talk600" μέσω του site με τα 5 ευρώ κι έχω 600Λ+300sms bonus προς Wind+Q. Αν καλώ μόνο αριθμούς Wind, από πού θα τρώει τα λεπτά ομιλίας? Από τα 100Λ προς όλους ή από το αγορασμένο πακέτο των 600Λ?
  18. Δεν πειράζει, αρκεί που μίλησα με κάποιον και προώθησαν το πρόβλημα. Κρατώ κι αυτό το νούμερο για το μέλλον. THX a lot.
  19. ΟΚ, ευχαριστώ πολύ. Μίλησα με το τμήμα εξυπηρέτησης και είπαν οτι θα το ελέγξουν και σε 2 μέρες θα πάρω απάντηση.
  20. Καλησπέρα στο φόρουμ. Στις 22/02/2012 μπήκα σε ένα κατάστημα Wind και έκανα ανανέωση των 20 ευρώ, οπότε πήρα τα 300Λ προς όλους, καθώς και τα λεπτά+σμσ προς Wind+Q. Όλα καλά μέχρι σήμερα που είδα το status μου: από τα 20 (+4 ευρώ που είχα από πρίν) μου έμεινε μόνο 1.5 ευρώ!!! Από τα 300Λ προς όλους, ενώ μιλούσα με τις ώρες, ξόδεψε τα 115 και μου μείνανε 185Λ. Ίντερνετ δεν μπένω ποτέ, αποφεύγω τα σμσ, το πολύ να έστειλα 6-8 σμσ προς όλους. Είναι φανερό οτι το σύστημα έτρωγε χρόνο ομιλίας από την κάρτα παρά από τα δωρεάν λεπτά προς όλους. Κάλεσα 4-5 φορές το 1260 αλλά το support είναι busy κι έτσι έχασα και 1+ευρώ και απο εκεί!!! Πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με την Wind (άλλο τηλ ή email) για να βρω το δίκιο μου? Πού μπορώ να απευθυνθώ για να μου πιστώσουν τα 20 ευρώ που έφαγαν??
  21. Λοιπόν παιδιά, έβαλα και την 10άρα κάποιες ώρες μετά την 5άρα: 1) Ο διπλασιασμός της αξίας της κάρτας συνεχίζει να ισχύει. Πήρα άλλα 10 ευρώ bonus στην 2η ανανέωση για 15 μέρες. 2) Δεν ενεργοποίησα το 1242 πριν βάλω την 10άρα, το άφησα έτσι και μετά την ανανέωση πήρα τα 300Λ. Φοβόμουνα πως με το 1242 θα μου έδινε τα 240Λ αντί τα 300Λ. 3) Δεν πήρα τα 120Λ προς όλους γιατί μάλλον φταίει που δεν πήρα το αντίστοιχο σμσ. Προφανώς είναι επιλεκτική προσφορά για όσους έχουν λάβει το σμσ μόνο. Οπότε, με την 2η ανανέωση άνω των 10 ευρώ, κερδίζεις τον διπλασιασμό και τα 300Λ προς Wind/Q χωρίς να κάνεις τίποτα ή να στείλεις σμσ πουθενά. Υποθέτω πως με F2G2 κερδίζεις τον διπλασιασμό και τα 300Λ (ή τα 240Λ μέσω του 1242), ενώ σε απλό F2G κερδίζεις τα 120Λ προς όλους (κάτι σαν τον διπλασιασμό του F2G2) και τα 300Λ (ή τα 240Λ) αντίστοιχα!
  22. Και σε μένα την πρώτη φορά ήρθαν τα 240' με ενεργοποίηση στο 1242 και μετά από 2 μέρες, τα 300' χωρίς να αναφέρει ενεργοποίηση στο 1242!! Έβαλα 5 ευρώ πριν λίγο και έχω έτοιμη μια 10αρα για τον διπλασιασμό. 1) Ο διπλασιασμός της κάρτας, ισχύει μόλις βάλω την 10άρα? 2) Για να πάρω τα 300', πρέπει να κάνω εγγραφή στο 1242? Ή μήπως αν καλέσω το 1242, θα μου δώσει τα 240' αντί τα 300'? 3) Τα 120' προς όλους, πώς μπορώ να τα πάρω? Έστειλα σμσ στο 1276 μήπως ενεργοποιείται έτσι και απάντησε οτι δεν έχω υπόλοιπο.
  23. Δεν είναι ακριβώς :offtopic: , έχει μια ψιλοσχέση: Ξεκινούν οι καταθέσεις φορολογικών δηλώσεων Στα νέα έντυπα Ε1, η αναγραφή του αριθμού κινητού τηλεφώνου είναι υποχρεωτική, προκειμένου οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να μπορούν να ζητούν διευκρινήσεις από τους φορολογουμένους. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/03/2010_325842 οπότε φροντίστε να ταυτοποιήσετε με τα σωστά στοιχεία τα καρτοκινητά σας! (κρατικός εξαναγκασμός!) :X end of mini :offtopic:
×
×
  • Create New...