Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

οχι ηταν 12000

Θυμάσαι τι μοντέλο;

 

Κοίτα ενδεχομένως οι απώλειες να είναι τεράστιες οπότε δεν μπορεί να σου πει από ένα φόρουμ κανείς τίποτα. Μία λύση να πας σε ακόμα μεγαλύτερο μηχάνημα ή ακόμα και να κάνεις κάποια ενεργειακή αναβάθμιση στο χώρο, έστω και τοπικά.

 

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σου κάνει δοκίμασε να δεις και αυτό:

http://www.redwell.gr είναι με υπέρυθρη ακτινοβολία οπότε οι απώλειες λόγω μη θερμομόνωσης ξεπερνιούνται.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Μου είπαν τον παρακάτω τρόπο συντήρησης & ήθελα να μου πει κάποιος γνώστης αν ισχύει.

1/Καθαρίζουμε τα φίλτρα μια φορά τη βδομάδα

2/Ενώ δουλεύει το κλιματιστικό & έχουμε βγάλει τα φίλτρα βάζουμε σε ένα ψεκαστήρι azax kloron μαζί με νερό σε αναλογία 50-50,ανακατεύουμε & ψεκάζουμε εσωτερικά την εσωτερική μονάδα. Αυτό μια φορά το χρόνο.

3/Οταν δε δουλεύει το κλιματιστικό,ανοίγουμε το καπάκι της εξωτερικής μονάδας & ρίχνουμε νερό με το λάστιχο. Αφήνουμε να στεγνώσει. Μετά με το ψεκαστήρι ρίχνουμε πάλι azax kloron με νερό. & αυτό μια φορά το χρόνο.

 

Το 1 όπως αναφέρουν οι οδηγίες χρειάζεται,εκτος αν ο αέρας που νιώθεις είναι άσχημος.Μερικά κλιματιστικά έχουν και λαμπάκι ή άλλη ένδειξη.

To 2 δεν συνίσταται από καμιά οδηγία χρήσης κλιματιστικών.Σε λειτουργία δεν κάνουμε τίποτε,πόσο μάλλον γενικά με χημικά .Το 3 σχετικό.

Καλύτερα επαγγελματίας που ξέρει κάθε μηχάνημα και κρίνει τι χρειάζεται και πως .Δες εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3889745#post3889745

 

Mr Σταρενιος εχω διαβασει απο την 150 και πανω, αλλα καπου εχασα τον μπουσουλα, γι'αυτο και αποφασισα να κανω την ερωτηση. Στο χωρο ειχα ενα 12000 on-off και δεν μπορουσε να ζεστανει με τιποτα. Περσυ το αλλαξα και πηρα απο ενα φιλο ενα καινουργιο της F&U 12000 inverter της σαββιδης, και μετα απο 4 ωρες λειτουργειας στο 32C (τερμα) απο τους 8C τον χειμωνα πηγε στους 14C (με εξωτερικη -5C). To συγκεκριμενο κλιματιστικο το εστειλα πισω μετα απο 2 βδομαδες αφου δε ζεσταινε και μαλιστα τελευταια μερα εβγαλε και σφαλμα F6.

Για να αποφυγω την αγορα τριτου ακυρου κλιματιστικου θα ηθελα μια βοηθεια ακομα.

Το Panasonic CS/CU-RE12JKE φαινεται καλο, αν και οπως ειπες δεν θα εχω οικονομια. Τα αλλα δυο που μου εδωσες τα 18000 θα μπορεσουν να εναπεξελθουν? Για τα midea απο φιλο ψυκτικο εχω ακουσει τα χειροτερα.

Και παλι ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!

 

Οπως τα περιγράφεις ,12αρι κλιματιστικό μάλλον δεν κάνει για τον χώρο σου,όπως καλά υπέθεσα .:)

Αν δεν πρόσεξες,το τι χρειάζεσαι και τι ταιριάζει για τον χώρο σου θα το κρίνει τεχνικός που θα δεί επιτόπου. :) Ποιος μπορεί να ξέρει με μια περιγραφή;

Oσο αφορά αν αξίζουν τα Midea τα χρήματα τους ,είναι σχετικό γιατί μέχρι αυτά τα χρήματα διαθέτεις σε ότι θες να κάνεις.Για τα χρήματα αυτά είναι ικανοποιητικά με πολύ καλή υποστήριξη πλέον .Ολα τα μοντέλα σε μια γκάμα μιας εταιρίας δεν είναι το ίδιο ,για συγκρίσεις. Επίσης όταν μιλάμε για Κινέζικα μηχανήματα ή φασόν πάντα υπάρχουν επιφυλάξεις.Αν θεωρείς την έχεις πατήσει με φθηνα μηχανήματα ,δώσε περισσότερα για κάτι καλύτερο.

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

ξερει κανεις που θα βρω ινφο για a/c made in greece AIR COOL ?δεν δουλευει το remote και με ενα κινεζικο τηλεχειριστηριο δεν βρηκε τις συχνοτητες.
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να ψάξεις για άλλο συμβατό γενικής χρήσης σε κατάστημα ηλεκτρικών ή στον τεχνικό που σου κάνει συντήριση.Το κλιματιστικό εξάλλου βασικά

Κινεζικο φασόν ήταν .Tώρα η εταιρία που τα έφερνε,εμπορεύεται άλλη φίρμα http://www.aircool.gr/gr/index.htm αλλά δεν χάνεις τίποτε να τους ρωτήσεις.

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Μπορει καποιος να μου δωσει μια λυση γιατι εχω μπερδευτει.

Πηγα ειδα διαφορα κλιματιστικα επιπλεον μιλησα με μερικους ανθρωπους και ο καθενας λεει τα δικα του για το ποιο ειναι καλυτερο και για το ποια ειναι η καλυτερη μαρκα και τα σχετικα.

Θελω ενα 12αρι inverter για την κουζινα με budget μεχρι 600 ευρω το πολυ.

Ας μου προτεινει καποιος 2-3 τα οποια υπαρχουν σε μεγαλα καταστηματα και οχι μεσα απο το internet να παω να τα δω απο κοντα και να παρω ενα απο αυτα και να τελειωνω.Δεν μπορω να βγαλει ακρη με τιποτα απ'οσα διαβαζω και μου εχουν πει.

Αν κανενας εχει παρει καποιο συγκεκριμενο και ξερει πως λειτουργει(αν ειναι καλο γενικως) και ειναι ευχαριστημενος να μου πει μερικες λεπτομερειες.

Παντως σε 6 καταστηματα που πηγα ο καθενας λεει τα δικα του.Επιπλεον 3 ατομα εφερα σπιτι να μου πουνε κι αυτοι και παλι ο καθενας ελεγε κατι διαφορετικο.Δεν βγαινει ακρη με τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε πει κατά επανάληψη ότι όσο θέλει και ότι θέλει πουλά κάποιος για καλύτερο σε μια ελεύθερη αγορά, ανάλογα με τι τον συμφέρει να συνεργάζεται.Αν έχεις αμφιβολίες για κάτι ρωτάς και αλλού και συγκρίνεις προιόντα και υπηρεσίες. :)

 

Τα κριτήρια όμως είναι υποκειμενικά τι αρέσει σε κάποιον ,αλλά τα κρίνει και τεχνικός στον χώρο τι είναι σωστό να γίνει ,τι μας ταιριάζει,

που πολλές φορές απέχει με τι θέλουμε εμείς:)

 

Για επιλογές,κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο στα παραδείγματα πως και γιατί επιλέγουμε κάτι, γιατί εχουμε αναφέρει προτάσεις για όλο το εύρος χρημάτων, ,παραδείγματα από πολλούς χώρους,και σχεδόν όλα τα μοντέλα της αγοράς (ή τις σειρές τους) με τα υπέρ και κατά τους.

 

Επόμενο βήμα , θα πρέπει ν'απευθυνθείς σε κατάστημα κλιματισμού που εμπορεύεται την κάθε φίρμα του κλιματιστικού που ενδιαφέρεσαι (μπορείς να τηλ. στην αντιπροσωπεία, για τον κοντινότερο συνεργάτη τους) και αυτό γιατί εκεί ξέρουν καλύτερα τις "ιδιοτροπίες" του μηχανήματος σου,θα κρίνουν πως ταιριάζει στον χώρο σου,θέλει μελέτη,πιθανόν να στο δείξουν και σε εγκατάσταση τους προτού παραγγείλεις,θα τους έχεις και συνέχεια για το service κλπ. και αποφασίζεις ανάλογα τι σε συμφέρει από την προσφορά τους σε προιόντα και υπηρεσίες.

 

Αν δεν σε καλύπτει κάτι και έχεις απορίες ,μαζι με ότι σου πουν επιτόπου για τον χώρο σου ή από προσφορές ,εδω είμαστε για κάτι πιό συγκεκριμένο . :)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα στην παρέα!

 

Σήμερα έγινε η τοποθέτηση του Mitsubishi srk 50zjx -s1. !!! Γενικά πολυ καλές πρώτες εντυπώσεις! Σχετικά αθόρυβο για 18 αρι και 55τμ τα εψυξε πολυ γρήγορα!

 

Ένα αστείο είναι πως ενώ σε όλα τα έντυπα κ στο Internet έβλεπα τα χαρακτηριστικα του srk 50zjx-s ακόμα κ στον κατάλογο της εταιρίας... Μου ήρθε κ μόνο αυτό έχουν στην Ελλάδα το srk 50zjx-s1:mad:

 

Η διάφορα είναι στον θόρυβο σε όλες τις σκάλες 3db μεγαλύτερος, στη max θέρμανση 1kw λιγότερο. Σε γενικές γραμμές ένα κλικ υποδιαιστερο... Τι να πεις εδώ είναι να τραβας τα μαλλιά σου...

 

Τέλος πάντων ακόμη κ έτσι πάλι έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικα της αγορά κ πρέπει να το δώ κ στην πράξη!

 

Ερώτηση, μου πρότειναν να το λειτουργώ συνέχεια στο 26βαθμούς χωρις να το σβήνει... Τι λέτε; Φοβάμαι ότι θα μου έρθει τρελή ΔΕΗ έτσι...

Κ δεύτερο το έβαλα στο auto k η ταχύτητα του ανεμιστήρες μεταβάλλεται κ μέσα κ έξω! Πρέπει η έξω μονάδα να σταματάει κ τελείως;;

Link to comment
Share on other sites

Τι προέλευση είναι ο συμπιεστής του ; -Το s1 είναι μια παραλλαγή έκδοση του μηχανήματος φέτος.Bασικά κυκλοφορεί αγορά Ιταλίας, και αναφέρεται μικρή αύξηση θορύβου στην ψύξη στο max και ελαφρά λιγότερο βάρος .Tώρα κατά πόσο ισχύουν αυτά ,και τα κριτήρια της εταιρίας άγνωστα ,μάλλον κόστος όπως πάντα .:X -Κατα 99% παραμένει έστω θεωρητικά όπως είναι στα υπόλοιπα. Αν είναι γενικά στην πράξη λίγο διαφορετικό το συγκεκριμένο ,

πρέπει να αποκλείσεις αν παίζει ρόλο η θέση του μηχανήματος και κάτι στην τοποθέτιση και καταλαβαίνει λάθος ο υπολογιστής τον χώρο.

 

Οσο αφορά τι σου είπαν ,μια standard θερμοκρασία συνήθως είναι η προρυθμισμένη από το εργοστάσιο.Γράφουν και οι οδηγίες αν κανεις reset ή στις προρυθμίσεις τι προτείνεται .Αν θες το αλλάζεις ,ανάλογα πως κρίνεις.:)Για να το δουλεύεις συνέχεια δεν είναι συμβουλή για τι αρέσει σε σένα να κάνεις και τι χρειάζεσαι.Μάλλον κάτι λάθος κατάλαβες,ότι θέλει ανοικτό μέχρι να αποδόσει ,και αν το μηχάνημα αποδίδει ,σταματά εν μέρη όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία .Δεν παύει όμως και έτσι να καίει το ελάχιστο ρεύμα .Οταν θα λείπεις απο χώρο σου,ή δεν χρειάζεσαι κλιματισμό αναγκαστικά

για λόγους ασφαλείας πρέπει να το κλείνεις και off αλλά και από τον διακόπτη του στον πίνακα ή την μπρίζα του.:)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

της επόμενες ημέρες θα εγκαταστήσω σε χώρο μου FAIRLINE 12000 BTU INVERTER θέρμανσης,ψύξης αγορασμένο από τα MAKRO 300€ +ΦΠΑ εντυπώσεις θα γράψω.......

δεν ξέρω αν έχει προαναφερθεί στο topic

Edited by arel

lumia 950XL DUAL - LG G4 DUAL

jazzgroove.org

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι μια και δε βρήκα στο thread παρόμοια κλιματιστικά, σας παραθέτω την εμπειρία μου:

Εδώ και σχεδόν 1 μήνα έχω στην κατοχή μου 2 κλιματιστικά Samsung Σειρά Κ (Jungfrau Flagship, Inverter).

Συγκεκριμένα το http://www.skroutz.gr/s/448255/Samsung-AQV09KBBN.html

και

http://www.skroutz.gr/s/448252/Samsung-AQV12KBBN.html

Μου στοίχησαν 804 το 12άρι και 726 το 9αρι (σε 24 άτοκες δόσεις). Είχα κάνει χρήση κάποιου κουπονιού electroworld γι'αυτό και η διαφορά σε σχέση με τις τιμές skroutz.

 

Παρότι πήρα τη συμβουλή του starenios πριν την αγορά την αψήφισα και προτίμησα να ρισκάρω αφού βέβαια είχα συζητήσει και με 2 ακόμα άτομα του χώρου. Τον ευχαριστώ πολύ πάντως.

Βασίστηκα κυρίως σε τεχνικά χαρακτηριστικά (ιδιαίτερα για τη θέρμανση με COP 5.2 και τη μηδενική κατανάλωση standby), στη νεότητα των μοντέλων, στο design αλλά και στη δυνατότητα wifi !!!

Φαίνεται πως για την ώρα έχω δικαιωθεί.

Τα κλιματιστικά έχουν άριστη απόδοση για τους χώρους που τα έβαλα. Το 9άρι σε δωμάτιο 13 τετρ. και το 12άρι στο σαλόνι 26 τετραγωνικά + κάτι ψιλά διάδρομος.

Στο 10λεπτο οι χώροι γίνονται ψυγείο. Μετρήσεις αέρα στις θυρίδες μου δίνουν 10 βαθμούς στην ψύξη και 49 στη θέρμανση.

Είναι πολύ αθόρυβα σε σχέση με ότι έχω δει από φίλους και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά (2πλός συμπιεστής BLDC). Χαρακτηριστικό που ενδιέφερε πάρα πολύ λόγω του ότι σκοπεύω να κάνω χειμερινή χρήση που σημαίνει ότι θα τα έχω αρκετές ώρες σε λειτουργία και σε ήσυχο περιβάλλον.

 

Έχουν ιονιστή S-plasma και ειδικά φίλτρα HD (αντιαλλεργικά) πράγμα που επίσης με ενδιέφερε πολύ λόγω μικρών παιδιών. Δεν μπορώ για την ώρα να κρίνω τη δουλειά που κάνει ο καθαρισμός του αέρα γιατί δεν μπορώ να το ελέγξω. Το επιλέγω πάντα όμως με τη λειτουργία του κλιματιστικού και υπάρχει και οπτική ένδειξη. Το χειμώνα θα δώ με τις ιώσεις των παιδιών!!!

 

2 επίσης λειτουργίες που αξίζουν προσοχής:

α) οικονομική λειτουργία που βασίζεται στη διατήρηση του υψηλότερου συντελεστή EER μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία (μόνο για ψύξη όμως).

β) Ευχάριστη ατμόσφαιρα (delight cool) που βασίζεται σε ένα μοντέλο παρακολούθησης της υγρασίας του χώρου για την επίτευξη μια ιδανικής θερμοκρασίας που προσφέρει άνεση ανεξαρτήτως της ρύθμισης θερμοκρασίας.

 

όγκος: Η μονάδα και η εσωτερική αλλά και η έξω περισσότερο, είναι λίγο μεγαλύτερες απ'ότι φανταζόμουν και σε σχέση με ένα παλιό 12άρι General που έχω. Αν όμως ο όγκος έχει σχέση με την ποιότητα του έργου που προσφέρουν τότε χαλάλι.

 

Άλλα χαρακτηριστικά:

design: Ήταν και ο μεγαλύτερος φόβος μου. Άλλο να το βλέπεις στο prospectus και σε φωτο στο internet και άλλο να το έχεις live στο σαλόνι σου. Η γυναίκα μου ήταν σίγουρη εγώ διστακτικός! Μιλάμε για μαύρο/μοβ-σκούρο μπλε χρώμα πρισματικών αποχρώσεων!!! Τελικά είναι το κάτι άλλο. Μας αρέσει αφάνταστα στο χώρο. Σίγουρα δεν το προτείνω σε κάποιον που θέλει το κλιματιστικό να μην φαίνεται. Αυτό φαίνεται αλλά με πολύ ωραίο τρόπο.

 

Το κερασάκι; WiFi: Εδώ η samsung είναι ένα βήμα μπροστά. Με την εφαρμογή που έχει για android και iOs μπορείς να χειριστείς τα πάντα εξ'αποστάσεως είτε εντός είτε εκτός σπιτιού. Να δεις πχ από τη δουλειά σου ποια είναι η τρέχουσα θερμοκρασία στο χώρο χωρίς να το βάλεις εμπρός. Αν θες το βάζεις κιόλας και το ρυθμίζεις λεπτομερώς με άνα εξαιρετικό user interface. Για χρήση εντός σπιτιού η ευκολία που βρίσκω είναι μόνο το γενικό έλεγχο όλων των μονάδων χωρίς να είσαι στο δωμάτιο που απαιτείται για τηλεχειρισμό. Εκτός σπιτιού όμως, είτε με 3g είτε με wifi για το κινητό μπορείς να κάνεις παπάδες! Στην εκτός σπιτιού χρήση πρέπει να κάνεις registration των συσκευών σε ειδική σελίδα της samsung. Το aircondition στο cloud εν ολίγοις!

 

Αυτά για την ώρα. Παράθεσα το mini review μια και είδα δε βρήκα καμιά άλλη εμπειρία καταναλωτή είτε θετική είτε αρνητική. Είμαι ικανοποιημένος με την αγορά και ελπίζω να συνεχίσω και σε βάθος χρόνου. Αν έχει απορίες κάποιος ευχαρίστως να απαντήσω σε αυτά που γνωρίζω πάντα!

Edited by nikgl
Link to comment
Share on other sites

Μόλις παραπάνω είπαμε για μια ακόμη φορά ,ότι τα κριτήρια είναι υποκειμενικά τι αρέσει σε κάποιον κλπ .και δεν χρειάζεται να γράψει κάποιος κάτι για να δικαιολογήσει την αγορά του :) Εννοείται κοίταξες και εκτός ηλεκτραγορών τον ανταγωνισμό τι προσφέρει ,τι χρειάζεσαι κλπ όπως τι έχουμε αναφέρει, και πρόσεξες επίσης ότι όσο θέλει και ότι θέλει πουλά κάποιος για καλύτερο σε μια ελεύθερη αγορά, ανάλογα με τι τον συμφέρει να συνεργάζεται,:)

 

Περιμένουμε λοιπόν και τις εντυπώσεις σου και μετά από συστηματική λειτουργία πχ του χρόνου τέτοια εποχή, γιατί τα μηχανήματα είναι νέα στην αγορά σαν λίφτινκ των παρόμοιων περσινών που δεν έπιασαν εμπορικά,χώρια η φίρμα δεν έχει καλό παρελθόν :) Παρεπιπτώντος συστήματα μακρινού ελέγχου είχαν και έχουν και άλλα κλιματιστικά αν χρειάζεται κάποιος, αλλά χρεώνονται extra ,και αφύγρανση κάνουν όλα τα κλιματιστικά ,δεν χρειάζεται να λέγεται αλλιώς για marketing πχ delight cool .Το πως κάνουν όμως την αφύγρανση κλπ ευκολίες σωστά είναι το θέμα και όχι τι διαφημίζει κάθε εταιρία :)

 

της επόμενες ημέρες θα εγκαταστήσω σε χώρο μου FAIRLINE 12000 BTU INVETER θέρμανσης,ψύξης αγορασμένο από τα MAKRO 300€ +ΦΠΑ εντυπώσεις θα γράψω.......δεν ξέρω αν έχει προαναφερθεί στο topic

 

Εχουμε πει όμως κατά επανάληψη ότι άγνωστες φίρμες ,Κινέζικα φασόν και γενικά πολύ φθηνά μηχανήματα είναι επίφοβα για συχνές βλάβες μέχρι φωτιά. Να το παρακολουθείς όταν δουλεύει ή κοιταξε στον ηλεκτρικό σου πίνακα να κόβεται η παροχή σε περίπτωση δυσλειτουργίας...

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοι φιλοι, μετα απο ατελειωτο ψαξιμο φορουμ / κατ/τα κλιματιστικων κατεληξα και εγκατεστησα εχθες τα παρακατω mitsubishi : srk/src-63zk-s σε χωρο 50τμ και 2 x srk-src-25zj-s σε υπνοδοματια. Πρωτη εντυπωση

τα μηχανηματα αποδιδουν καταπληκτικα. Το 63zk κατεβασε θερμοκρασια 4 βαθμους (απο 31-27) σε λιγοτερο απο 20 λεπτα με καταναλωση που κυμανθηκε ξεκινημα σταδιακο απο 8watt αναμονη 400w εκκινηση max 2000w μεχρι να φτασει στην επιθυμητη θερμοκρασια και μετα επεσε στα 50w (ως ανεμιστηρας) και κοντα στα 470w για την συντηρηση της θερμοκρασιας του χωρου. Τα 25zj-s standby 6-7w και max 500w σε πληρη ισχυ (φανταζομαι) και ο χωρος επεσε 4 βαθμους σε 10 λεπτα.

Σημαντικη παρατηρηση 1: το 63zk το τοποθετηαα στο πατωμα τελικα ακολουθωντας τις συμβουλες του starenios (θορυβο-κραδασμους)

2: Παιδια νομιζω πως ειναι απαραιτητη η χρηση αντλιας κενου κατα την εγκ/ση κλιματιστικου (οσο και αν ο μαστορας λεει πως δεν χρειαζεται......)

Αυτα για το παρον

Θα δω πως θα πανε και με τον επερχομενο καυσωνα και θα επανελθω με νεοτερα.

Φιλικους χαιρετισμους.:D

Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σκέφτομαι να βάλω 18άρι κλιματιστικό στο παλιό, 35ετίας πατρικό μου. Θα χρειαστεί να αλλάξω καλώδια; 2.5άρια δηλαδή θα πρέπει να βάλω; Επειδή είναι και το οικονομικό στη μέση, αν επιλέξω 16.000 BTU μπορεί να τα σηκώσει η παλιά γραμμή;

 

Ευχαριστώ.

sakis :lol:
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

είμαι έτοιμος να αγοράσω το 371DV της toyotomi. http://www.skroutz.gr/s/335552/Toyotomi-Kuro-MTN-MTG-A371DV.html.

Σε πρόσφατη συζήτηση μου είπαν ότι αυτό είναι midea και μου πρότειναν να πάω για το Toyotomi Akira GAN/GAG A240GVR (http://www.skroutz.gr/s/272583/Toyotomi-Akira-GAN-GAG-A240GVR.html , το οποίο είναι ακόμα της Toyotomi και όχι φασόν.

 

Αυτά θεωρώ εγώ τα καλύτερα σε σχέση απόδοσης-τιμής. Το budget είναι 850-1100€, για 22άρι και πάνω. Βέβαια αν μου προτείνετε κάτι που να αξίζει πραγματικά τα λευτά του ίσως το σκευτώ. Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Oλα τα Kινέζικα Τoyotomi είναι φασόν από τις γνωστές εταιρίες όπως είναι η Midea.H διαφορά είναι ότι τα Τοyotomi εξακολουθούν να έχουν καλά φίλτρα πάνω του μέσου όρου της αγοράς . Από την άλλη την Midea πλέον την ανέλαβε ο ίδιος αντιπρόσωπος που φέρνει τα Fujitsu και έχει από τα μεγαλύτερα δίκτυα υποστήριξης στον κλάδο οπότε υπάρχει κίνητρο απόκτησης τους με αυτή την φίρμα .Στα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να κοιτάξεις επίσης http://www.skroutz.gr/s/328486/LG-Libero-E-E24SQ.html και http://www.skroutz.gr/s/335212/Midea-MSR-24HRDN1.html και http://www.skroutz.gr/s/298553/Gree-Change-GRS-241-HI-JCD-N2.html

 

Ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σκέφτομαι να βάλω 18άρι κλιματιστικό στο παλιό, 35ετίας πατρικό μου. Θα χρειαστεί να αλλάξω καλώδια; 2.5άρια δηλαδή θα πρέπει να βάλω; Επειδή είναι και το οικονομικό στη μέση, αν επιλέξω 16.000 BTU μπορεί να τα σηκώσει η παλιά γραμμή; Ευχαριστώ.

 

Κανονικά ναι όπως τα περιγράφεις σε κάθε περίπτωση ,αλλά περισσότερα επιτόπου από ηλεκτρολόγο :)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Εχουμε πει κατά επανάληψη ότι όσο θέλει και ότι θέλει πουλά κάποιος για καλύτερο σε μια ελεύθερη αγορά, ανάλογα με τι τον συμφέρει να συνεργάζεται.Αν έχεις αμφιβολίες για κάτι ρωτάς και αλλού και συγκρίνεις προιόντα και υπηρεσίες. :)

 

Τα κριτήρια όμως είναι υποκειμενικά τι αρέσει σε κάποιον ,αλλά τα κρίνει και τεχνικός στον χώρο τι είναι σωστό να γίνει ,τι μας ταιριάζει,

που πολλές φορές απέχει με τι θέλουμε εμείς:)

 

Για επιλογές,κάνε ένα κόπο να διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από την μέση και μετά ,θα βρείς σίγουρα κάτι χρήσιμο στα παραδείγματα πως και γιατί επιλέγουμε κάτι, γιατί εχουμε αναφέρει προτάσεις για όλο το εύρος χρημάτων, ,παραδείγματα από πολλούς χώρους,και σχεδόν όλα τα μοντέλα της αγοράς (ή τις σειρές τους) με τα υπέρ και κατά τους.

 

Επόμενο βήμα , θα πρέπει ν'απευθυνθείς σε κατάστημα κλιματισμού που εμπορεύεται την κάθε φίρμα του κλιματιστικού που ενδιαφέρεσαι (μπορείς να τηλ. στην αντιπροσωπεία, για τον κοντινότερο συνεργάτη τους) και αυτό γιατί εκεί ξέρουν καλύτερα τις "ιδιοτροπίες" του μηχανήματος σου,θα κρίνουν πως ταιριάζει στον χώρο σου,θέλει μελέτη,πιθανόν να στο δείξουν και σε εγκατάσταση τους προτού παραγγείλεις,θα τους έχεις και συνέχεια για το service κλπ. και αποφασίζεις ανάλογα τι σε συμφέρει από την προσφορά τους σε προιόντα και υπηρεσίες.

 

Αν δεν σε καλύπτει κάτι και έχεις απορίες ,μαζι με ότι σου πουν επιτόπου για τον χώρο σου ή από προσφορές ,εδω είμαστε για κάτι πιό συγκεκριμένο . :)

Φιλε starenios ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα το copy paste δεν με βοηθαει. ;)

Το αναφερω απλα γιατι 1.βλεπω οτι τις ιδιες απαντησεις δινεις συνεχως σε ολους και 2.Ολα αυτα που λες να κανω τα εχω κανει ηδη με το παραπανω κι εχω μπερδευτει και αυτος ειναι ο λογος που θελω συγκεκριμενες απαντησεις.Χωρις παρεξηγηση ετσι?:)

Ημουνα πιστευω πολυ συγκεκριμενος στο μηνυμα μου αλλα και στα προηγουμενα.Γι'αυτο το λογο αν μπορεις μπορεις να με βοηθησεις θα ηθελα 2-3 προτασεις συγκεκριμενες.Αν δεν μπορεις να μου πεις συγκεκριμενα για καποια μηχανηματα για οποιονδηποτε λογο δεν πειραζει.

Ευχαριστω και παλι.

Link to comment
Share on other sites

Το κερασάκι; WiFi: Εδώ η samsung είναι ένα βήμα μπροστά. Με την εφαρμογή που έχει για android και iOs μπορείς να χειριστείς τα πάντα εξ'αποστάσεως είτε εντός είτε εκτός σπιτιού. Να δεις πχ από τη δουλειά σου ποια είναι η τρέχουσα θερμοκρασία στο χώρο χωρίς να το βάλεις εμπρός. Αν θες το βάζεις κιόλας και το ρυθμίζεις λεπτομερώς με άνα εξαιρετικό user interface.!

 

Από τις αρχές του χρόνου το εχει η Daikin. Απορώ ποιος αντέγραψε ποιον (θα πόνταρα πάντως στους Κορεάτες).Όπως και να έχει είναι αρκετά χρήσιμο..Και βιντεάκι..

 

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως αντιγράφεται αυτός που είναι πρωτοπόρος στον κλάδο και όχι αντίστροφα :) Αν κάποιες λειτουργίες δεν βγαίνουν αμέσως σε μαζική φθηνή παραγωγή,δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν με άλλες μορφές σαν αρχική ιδέα ή σε ακριβές λύσεις.

 

Φιλε starenios ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα το copy paste δεν με βοηθαει. ;)

Το αναφερω απλα γιατι 1.βλεπω οτι τις ιδιες απαντησεις δινεις συνεχως σε ολους και 2.Ολα αυτα που λες να κανω τα εχω κανει ηδη με το παραπανω κι εχω μπερδευτει και αυτος ειναι ο λογος που θελω συγκεκριμενες απαντησεις.Χωρις παρεξηγηση ετσι?:)

Ημουνα πιστευω πολυ συγκεκριμενος στο μηνυμα μου αλλα και στα προηγουμενα.Γι'αυτο το λογο αν μπορεις μπορεις να με βοηθησεις θα ηθελα 2-3 προτασεις συγκεκριμενες.Αν δεν μπορεις να μου πεις συγκεκριμενα για καποια μηχανηματα για οποιονδηποτε λογο δεν πειραζει.

Ευχαριστω και παλι.

 

Ημουν σαφής στην απάντηση μου αν την διαβάσεις καλύτερα,αφορά κριτήρια ,και copy paste τα κάνω όταν κρίνω ότι δεν γίνεται να λέμε τα ίδια.

Στις φιλοφρονήσεις σου ότι δήθεν δεν σου έχουμε απαντήσει ,κοιτάς εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4171160#post4171160 και σε υπόλοιπα πρίν μετά. :!:

 

Στις προηγούμενες απορίες σου ,προσφορές προιόντων υπάρχουν παντού,πολλά στο Internet αφορούν φυσικά καταστήματα,είναι γνωστά αν δεις τα στοιχεία τους.Το τι έχει διαθέσιμο κάθε κατάστημα μια περίοδο, δεν βλέπω που αφορά κάποιον στην συζήτιση πως λειτουργεί μια επιχείρηση.Δεν επιβάλεται εξάλλου να πάρεις κάτι από κάποιον,πόσο μάλλον αν έχεις αμφιβολίες σε ότι σου πούν.Επίσης αν δεν μπορείς να αποφασίσεις σχετικά ,δεν είναι μονά-ζυγά μια επιλογή από κάποιον τρίτον για λογαριασμό σου, από μια περιγραφή στο Ιντερνετ για μια κουζίνα.Πέρα από υπερ και κατά μηχανημάτων που έχουμε αναφέρει ,κανείς δεν ξέρει νοερά σε σχέση με τον χώρο σου τι ταιριάζει και τι σου αρέσει.Αν δεν το καταλαβαίνεις τι να πούμε παραπάνω ; :confused:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι μια και δε βρήκα στο thread παρόμοια κλιματιστικά, σας παραθέτω την εμπειρία μου:

Εδώ και σχεδόν 1 μήνα έχω στην κατοχή μου 2 κλιματιστικά Samsung Σειρά Κ (Jungfrau Flagship, Inverter).

Συγκεκριμένα το http://www.skroutz.gr/s/448255/Samsung-AQV09KBBN.html

και

http://www.skroutz.gr/s/448252/Samsung-AQV12KBBN.html

Μου στοίχησαν 804 το 12άρι και 726 το 9αρι (σε 24 άτοκες δόσεις). Είχα κάνει χρήση κάποιου κουπονιού electroworld γι'αυτό και η διαφορά σε σχέση με τις τιμές skroutz.

 

Παρότι πήρα τη συμβουλή του starenios πριν την αγορά την αψήφισα και προτίμησα να ρισκάρω αφού βέβαια είχα συζητήσει και με 2 ακόμα άτομα του χώρου. Τον ευχαριστώ πολύ πάντως.

Βασίστηκα κυρίως σε τεχνικά χαρακτηριστικά (ιδιαίτερα για τη θέρμανση με COP 5.2 και τη μηδενική κατανάλωση standby), στη νεότητα των μοντέλων, στο design αλλά και στη δυνατότητα wifi !!!

Φαίνεται πως για την ώρα έχω δικαιωθεί.

Τα κλιματιστικά έχουν άριστη απόδοση για τους χώρους που τα έβαλα. Το 9άρι σε δωμάτιο 13 τετρ. και το 12άρι στο σαλόνι 26 τετραγωνικά + κάτι ψιλά διάδρομος.

Στο 10λεπτο οι χώροι γίνονται ψυγείο. Μετρήσεις αέρα στις θυρίδες μου δίνουν 10 βαθμούς στην ψύξη και 49 στη θέρμανση.

Είναι πολύ αθόρυβα σε σχέση με ότι έχω δει από φίλους και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά (2πλός συμπιεστής BLDC). Χαρακτηριστικό που ενδιέφερε πάρα πολύ λόγω του ότι σκοπεύω να κάνω χειμερινή χρήση που σημαίνει ότι θα τα έχω αρκετές ώρες σε λειτουργία και σε ήσυχο περιβάλλον.

 

Έχουν ιονιστή S-plasma και ειδικά φίλτρα HD (αντιαλλεργικά) πράγμα που επίσης με ενδιέφερε πολύ λόγω μικρών παιδιών. Δεν μπορώ για την ώρα να κρίνω τη δουλειά που κάνει ο καθαρισμός του αέρα γιατί δεν μπορώ να το ελέγξω. Το επιλέγω πάντα όμως με τη λειτουργία του κλιματιστικού και υπάρχει και οπτική ένδειξη. Το χειμώνα θα δώ με τις ιώσεις των παιδιών!!!

 

2 επίσης λειτουργίες που αξίζουν προσοχής:

α) οικονομική λειτουργία που βασίζεται στη διατήρηση του υψηλότερου συντελεστή EER μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία (μόνο για ψύξη όμως).

β) Ευχάριστη ατμόσφαιρα (delight cool) που βασίζεται σε ένα μοντέλο παρακολούθησης της υγρασίας του χώρου για την επίτευξη μια ιδανικής θερμοκρασίας που προσφέρει άνεση ανεξαρτήτως της ρύθμισης θερμοκρασίας.

 

όγκος: Η μονάδα και η εσωτερική αλλά και η έξω περισσότερο, είναι λίγο μεγαλύτερες απ'ότι φανταζόμουν και σε σχέση με ένα παλιό 12άρι General που έχω. Αν όμως ο όγκος έχει σχέση με την ποιότητα του έργου που προσφέρουν τότε χαλάλι.

 

Άλλα χαρακτηριστικά:

design: Ήταν και ο μεγαλύτερος φόβος μου. Άλλο να το βλέπεις στο prospectus και σε φωτο στο internet και άλλο να το έχεις live στο σαλόνι σου. Η γυναίκα μου ήταν σίγουρη εγώ διστακτικός! Μιλάμε για μαύρο/μοβ-σκούρο μπλε χρώμα πρισματικών αποχρώσεων!!! Τελικά είναι το κάτι άλλο. Μας αρέσει αφάνταστα στο χώρο. Σίγουρα δεν το προτείνω σε κάποιον που θέλει το κλιματιστικό να μην φαίνεται. Αυτό φαίνεται αλλά με πολύ ωραίο τρόπο.

 

Το κερασάκι; WiFi: Εδώ η samsung είναι ένα βήμα μπροστά. Με την εφαρμογή που έχει για android και iOs μπορείς να χειριστείς τα πάντα εξ'αποστάσεως είτε εντός είτε εκτός σπιτιού. Να δεις πχ από τη δουλειά σου ποια είναι η τρέχουσα θερμοκρασία στο χώρο χωρίς να το βάλεις εμπρός. Αν θες το βάζεις κιόλας και το ρυθμίζεις λεπτομερώς με άνα εξαιρετικό user interface. Για χρήση εντός σπιτιού η ευκολία που βρίσκω είναι μόνο το γενικό έλεγχο όλων των μονάδων χωρίς να είσαι στο δωμάτιο που απαιτείται για τηλεχειρισμό. Εκτός σπιτιού όμως, είτε με 3g είτε με wifi για το κινητό μπορείς να κάνεις παπάδες! Στην εκτός σπιτιού χρήση πρέπει να κάνεις registration των συσκευών σε ειδική σελίδα της samsung. Το aircondition στο cloud εν ολίγοις!

 

Αυτά για την ώρα. Παράθεσα το mini review μια και είδα δε βρήκα καμιά άλλη εμπειρία καταναλωτή είτε θετική είτε αρνητική. Είμαι ικανοποιημένος με την αγορά και ελπίζω να συνεχίσω και σε βάθος χρόνου. Αν έχει απορίες κάποιος ευχαρίστως να απαντήσω σε αυτά που γνωρίζω πάντα!

 

Καλοριζικο

Εισαι σιγουρος για μηδενική κατανάλωση standby το αναφερουν τα user manual?

Εκανες μετρησεις με οργανο? :D

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως αντιγράφεται αυτός που είναι πρωτοπόρος στον κλάδο και όχι αντίστροφα :)

 

:lol::lol::lol:

Αυτό εννοώ. Ότι ποντάρω πως αντέγραψαν οι Κορεάτες την ιδέα...

Link to comment
Share on other sites

[quote=Starenios;4187813

Στις φιλοφρονήσεις σου ότι δήθεν δεν σου έχουμε απαντήσει ,κοιτάς εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4171160#post4171160 και σε υπόλοιπα πρίν μετά. :!:

Μιλησα για συγκεκριμενες απαντησεις και οχι οπως το καταλαβες εσυ οτι δεν μου απαντησες καθολου.;)Αλλωστε και στο link που παρεθεσες απανταω αμεσως μετα οποτε δεν χρειαζεται ν'αναφερω κατι παραπανω.;)

 

Ημουν σαφής στην απάντηση μου αν την διαβάσεις καλύτερα,αφορά κριτήρια ,και copy paste τα κάνω όταν κρίνω ότι δεν γίνεται να λέμε τα ίδια.

 

Στις προηγούμενες απορίες σου ,προσφορές προιόντων υπάρχουν παντού,πολλά στο Internet αφορούν φυσικά καταστήματα,είναι γνωστά αν δεις τα στοιχεία τους.Το τι έχει διαθέσιμο κάθε κατάστημα μια περίοδο, δεν βλέπω που αφορά κάποιον στην συζήτιση πως λειτουργεί μια επιχείρηση.Δεν επιβάλεται εξάλλου να πάρεις κάτι από κάποιον,πόσο μάλλον αν έχεις αμφιβολίες σε ότι σου πούν.Επίσης αν δεν μπορείς να αποφασίσεις σχετικά ,δεν είναι μονά-ζυγά μια επιλογή από κάποιον τρίτον για λογαριασμό σου, από μια περιγραφή στο Ιντερνετ για μια κουζίνα.Πέρα από υπερ και κατά μηχανημάτων που έχουμε αναφέρει ,κανείς δεν ξέρει νοερά σε σχέση με τον χώρο σου τι ταιριάζει και τι σου αρέσει.Αν δεν το καταλαβαίνεις τι να πούμε παραπάνω ; :confused:

Κι εγω σαφης ημουνα για το τι ζηταω συγκεκριμενα.

 

Εγω καταλαβαινω αλλα μαλλον δεν καταλαβαινεις εσυ το τι ζηταω και τι βοηθεια θελω.

Δεν πειραζει δεν εγινε και τιποτα.

Ευχαριστω παντως για την οποια βοηθεια.

Edited by Nikos_s3
Link to comment
Share on other sites

Δεν είπε κανείς ότι έγινε τίποτε ,αλλα οι ευχαριστίες πρέπει και να πιάνουν τόπο και να μην είναι τυπικές .:)

 

Σε ότι ρώτησες απαντήσεις υπάρχουν στην παραπομπή παραπάνω σε συνέχεια πριν και μετά, γιατί απάντησα κάθε φορά .Αυτά για όποιον ενδιαφέρεται

να κρίνει ποιος κατάλαβε και τι.Οι απαντήσεις δεν δίνονται με κριτήρια για να αρέσουν, αλλα με τι γνωρίζουμε ,τι είναι σωστό να γίνει κλπ :)

 

Aρχικά έχεις στο μυαλό σου ποιότητα Daikin,Mitsubishi,που δεν μπορείς να βρείς στα χρήματα που διαθέτεις ,μετά δείχνεις αλλάζεις γνώμη ακόμα και σε αυτά που προτείναμε μέσα στο budget σου ......δεν γνωρίζεις καταστήματα, σου είπαμε πως να τα βρείς ,λες ότι ρώτησες αρκετά που όμως είναι αδύνατον μέσα σε μια αγορά σε βαθιά οικονομική κρίση με αναδουλειά παντού, κάποιοι να μην σκίστηκαν να σε εξυπηρετήσουν ......και τελικά προτίμησες και επιμένεις γι'αυτό, να επανέρθουμε στα πρώτα τα ίδια, να προτείνουμε πάλι τα ίδια για σένα ,αλλά και τι σου ταιριάζει,να επιλέξουμε στα τυφλά ,ενώ υπάρχει η γενική κατεύθυνση πως επιλέγουμε, και όταν στην υπενθυμίσαμε σε ενόχλησε και το έθιξες.......και ξανά στην προηγούμενη απάντηση στα γράψαμε με άλλα λόγια υποθέτοντας κατάλαβες λάθος.......όλα αυτά για όσους τα διαβάζουν γίνεται στο τέλος ενοχλητικό αν κάποιος ψάχνει ουσία σε μια συζήτιση.

 

Τώρα αν πάλι άλλα νόμισες εξαρχής ,κατάλαβες ή σου είπε και κανείς ότι προτείνουμε καταστήματα ή πουλάμε κλιματιστικά εδώ μέσα, και θεωρείς δεν σε θέλουμε "πελάτη" , να σε βοηθήσουμε ή οτιδήποτε προσωπικό ,να πει και κανείς και από που προκύπτει αυτό μετα τόσες προσωπικές απαντήσεις :D

 

Για όποιον όμως θέλει να τα βρίσκει έτοιμα,αν αυτός βαριέται να ψάχνει προηγούμενα ή δεν θέλει να τσεκάρει τι να προσέξει που θα δώσει τα χρήματα του ή έστω να κρίνει ότι διαβάζει ,και να λέμε τα ίδια κάθε τόσο ,να φτάσουμε και τις 1000 σελίδες που να μην διαβάζονται ,ευχαριστώ και γώ ,δεν... . :wacko:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Επειδή παρατηρώ κάποιους φίλους που ζητάνε βοήθεια με μια ασαφής και γενικόλογη περιγραφή και μετά είναι και εριστικοί αν δεν τους δοθεί απάντηση, καλό είναι λοιπόν όταν ζητούν βοήθεια να είναι συγκεκριμένοι. Για παράδειγμα ο χορός που θέλω να τοποθετήσουν κλιματικό πόσα τ.μ. είναι, αν είναι μονωμένος, κυρίως να αναφέρουν το ανώτατο ποσό που μπορούν να διαθέσουν όπως επίσης και τι επιζητούν την ποιότητα; ...καλούς δείκτες κατανάλωσης; ...το μικρό δυνατό κόστος; ...μια συνισταμένη όλων αυτών; ...γιατί είναι προφανές ότι όλα δεν μπορεί να έχει κανείς αν δεν πληρώσει.

 

Καλοριζικο

Εισαι σιγουρος για μηδενική κατανάλωση standby το αναφερουν τα user manual?

Εκανες μετρησεις με οργανο? :D

Με αυτά που αναφέρει με όργανο είναι απίθανο να έκανε μετρήσεις...

Samsung και Toyotomi πάντως διαφημίζουν την χαμηλή κατανάλωση σε standby.... η δεύτερη δε μιλάει για 1W στα νεότερα μοντέλα της!

Δυστυχώς και εγώ δεν έχω καταφέρει να βρω ένα όργανο ακριβείας ακόμα για να δω τι παίζει με το Mitsubishi MSZ-FD25VA.

Edited by kiriakosk
Link to comment
Share on other sites

Κυριακο καλησπερα

και εγω περιμενο πως και πως τον ηλεκτρολογο μου να ελθει πισω μολις τελειωσει ενα ξενοδοχειο στην Σαντορινη σε λιγες μερες για να κανουμε φυλλο και φτερο με διαφορα οργανα και διαφορετικες μετρησεις τα 2 Μιτσουμπισι και το 1 Χιτατσι μου

 

Θα ανεβασω στο φορουμ πληρη αναλυτικα αποτελεσματα

Link to comment
Share on other sites

Aδικα κατά την γνώμη μου κάνετε πειράματα και πιθανά έξοδα ,γιατί όλοι οι κατασκευαστές προτείνουν να βγάλεις την μπρίζα ή να κλείσεις τον διακόπτη από τον πίνακα, αντί συνεχή θέση standby.Αυτοί ξέρουν καλύτερα γιατί :). Τα υπόλοιπα είναι διαφημήσεις με κριτήρια των εταιριών ανάλογα τι θέλουν να πουλήσουν περισσότερο κάθε φορά σε μια αγορά,και στις οδηγίες συνήθως λένε άλλα ή πολύ γενικά, για να είναι μέσα.

 

Η όποια διαφήμιση ,δεν ακυρώνει μια ποιότητα κλιματιστικού σε λειτουργία που είναι το ζητούμενο επιλογής, και τα Mitsubishi είναι από τα κορυφαία στην πράξη ,ενώ σε πολλές φίρμες ψάχνεις διάφορα ακόμα και μέσα στην εγγύηση.:X Μια που αναφέρθηκε η Toyotomi,είχα νέα αναφορά πρόσφατα ,ότι τα Ιαπωνικά μηχανήματα της που ποτέ δεν ήταν φθηνά για τον ανταγωνισμό, όσο κυκλοφορούσαν επίσημα μέχρι αρχές του έτους ,μετά από τόσο καιρό στην αγορά έχουν δείξει σταθερά καλή κατανάλωση ,πέρα από διάφορες άλλες συμπεριφορές σε σχέση με τα Κινέζικα τους.Παρότι βασικά όλα είναι φασόν από άλλους ,τα επίσημα χαρακτηριστικά των Ιαπωνικών πάντα ήταν μειωμένα.Οπότε για ακόμη μια φορά ότι λάμπει διαφημιστικά δεν είναι χρυσός :)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...