Starenios Δημ. May 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2010 Αν είναι καλος και επώνυμος συμπιεστής (που δεν είναι φορές εσωτερικά ίδιας φίρμας με το μηχανημα) ,δεν υπάρχει πρόβλημα,αντίθετα καλύτερα να είναι δοκιμασμένης τεχνολογίας. Oι γνωστότεροι συμπιεστές είναι oι Panasonic (η μεγαλύτερη κατασκευάστρια) και των Μιtsubishi,Ηitachι,Τoshiba.Οι περισσότερες εταιρίες κλιματισμού βάζουν απλά την φίρμα τους φασόν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sottos64 Δημ. May 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2010 Να ρωτήσω για 2 μάρκες. Τα samsung air conditions είναι καλά; και τα Inventor που είναι αμερικάνικα έχει κανείς καιρό να μας πει εντυπώσεις; Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soka Δημ. May 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2010 (edited) Φιλε μιας κ ερχομαι αμεσως μετα την ερωτηση σου να πω οτι δε γνωριζω για αυτες τις μαρκες.:) Να πω για το κλιματιστικο που εχω εγω. Ειναι daikin κ το εχουμε 15 χρονια. Τοτε ηταν πολυ κορυφαιο. Το κρινω τωρα λογω διαρκειας. Ακομα την κανει τη δουλεια του. Αλλα οχι απο τωρα κλιματιστικα ρε που βλεπω σε κατι χωρους. Ακομα οι τοιχοι ειναι δροσεροι κ ουτε εχει κανει καμμια τρελη θερμοκρασια μεχρι στιγμης. Edited May 17, 2010 by soka Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
depi29 Δημ. May 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2010 Καλησπέρα, ψάχνω για κλιματιστικό για ένα χώρο 15τμ περίπου, με ενδιαφέρει αρκετά η ενεργειακή κατανάλωση, η ΔΕΗ δεν αστειέυεται. Μου είπαν για τα Inventor ότι είναι καλά και το κυριότερο, έχουν 7 χρόνια εγγύηση. Δεν την ξέρω καθόλου τη φίρμα όμως, λένε τίποτα; Πέρα απ' αυτό, κοιτάω και ένα μοντέλο της Fujitsu, το asya9lgc. Καμία γνώμη γι'αυτό ή άλλες προτάσεις; Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rebel2000 Δημ. May 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2010 Τα Inventor είναι καλούτσικα μηχανήματα κινέζικα βέβαια. Τα Fujitsu είναι καλύτερη επιλογή, αν μπορείς να ανέβεις λίγο ακόμα σε τιμή δες και τα daikin. Πάντως κάνεις πολύ επιλογή να πας για inverter μηχάνημα, σε βάθος χρόνο θα τα βγάλει τα λεφτά απο την κατανάλωση. Παράθεση http://www.defrost.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apa Δημ. May 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2010 νομιζω οτι πρεπει να προτιμουμαι εταιριες που εχουν δωσει στην εξελιξη του κλιματισμου πατεντες και οχι καποιες που υπαρχουν μονο και μονο για να ολοκλήρωνουν ισως εναν ομιλο.πχ η toshiba εφερε το inverter, η hitachi τον scrool συμπιεστη,η daikin το multy split η carrier το πρωτο κλιματιστικο κτλ.τα καλυτερα μηχανηματα σε αποδοση ever ηταν οι παλιδρομικοι συμπιεστες αλλα με υψηλοτατη καταναλωση,θορυβο αλλα αθανατοι! αυτοι ως γνωστον λειτουργουσαν με το παλιο και αντιικολογοκο φρεον R32 που καταργηθηκε οπως και στα ψυγεια τα παλια,λογω τρυπας οζοντος.λοιπον αυτα τα μηχανηματα -οι παλιοτεροι τεχνικοι θα τα θυμουνται και θα τα νοσταλγουν-συνεργαζονταν αψογα με το φρεον R32 πραγμα που τα σημερινα δεν μπορουν να το κανουν ουτε με το 407 ουτε με το 410 σημερινο φρεον γιαυτο προσπαθουν να εξελιξουν συμπιεστες- προγραμματα-παρελκομενα κυριως για αποδοση που ειναι το ζητουμενο και μετα καταναλωση και αξιοπιστια.προσωπικα ειχα ενα split trane 12.000btu ψυξη παλιδρομικο αμερικανικο απο το ’90 εβγαζε κυριολεκτικα παγακια αλλα το 2006 παρεδωσε πνευμα οχι απο συμπιεστη καθε αλλο αλλα απο θερμοστατη και δεν υπηρχε ανταλακτικο ουτε πατεντα που προσπαθησαμε! δεν ειναι τυχαιο οτι βιομηχανίκος κλιματισμος εξακολουθει να ειναι παλιδρομικος!;);) Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. May 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2010 Πατεντες πολλές εταιρίες έχουν,η αγορά όμως δείχνει τον δρόμο με ποιες φίρμες έχουν κυριαρχήσει:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriossara Δημ. May 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2010 Με την LG να είναι μια από αυτές.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konv Δημ. May 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2010 Παιδιά για τα samsung ποια η γνώμη σας; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apa Δημ. May 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2010 Με την LG να είναι μια από αυτές.... τι πατεντα εχει η LG? ακτενωτο φιλτρο οπισθιας προβολης διοδων(led)...η samsung να δεις... Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. May 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2010 Ούτε η LG ούτε η Samsung είναι στην πρώτη 5αδα των πωλήσεων κλιματιστικών παγκοσμίως. Αυτό γιατί τα κλματιστικά τους είναι απλά συμπληρωματικά προιόντα σε υπόλοιπα ευρείας κατανάλωσης για να συμπληρώνουν την γκάμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. May 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2010 LG ktl ειναι μονο για τη μοστρα αξιζουν...fujitsu κλπ εταιριες ειναι απο τις κορυφαιες στο χωρο...ομως πρεπει να βελτιωσουν την εμφανιση των εσωτερικων μηχανηματων ωστε να διακοσμουν και το χωρο.... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriossara Δημ. May 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2010 Αν δείτε τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς της LG και γνωριζετε από κλιματισμό,θα δείτε ότι στα χαρακτηριστικά των VRF της είναι εφάμμιλη της daikin και των υπολοίπων αλλά εκεί που κάνει την διαφορά είναι στις καινούργιες οικολογικές αντλίες θερμότητας της(έχοντας μεγάλες αποδόσεις και υψηλό COP-EER). Αυτά για όσους γνωρίζουν.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. May 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2010 (edited) Καθε εταιρία στα φυλλάδια της ,όλα τέλεια περιγράφει τα προιόντα της. Η πράξη όμως μετρά,η ποιότητα κατασκευής και η αποδοχή τους απο τον κόσμο (κοινως ,πωλήσεις) ...fujitsu κλπ εταιριες ειναι απο τις κορυφαιες στο χωρο...ομως πρεπει να βελτιωσουν την εμφανιση των εσωτερικων μηχανηματων ωστε να διακοσμουν και το χωρο.... Η Fujitsu ανήκει μέν σε όμιλο γίγαντα στο παγκόσμιο εμπόριο,αλλά δεν είναι απο τις κορυφαίες στον κόσμο στον κλιματιμό.Χρησιμοποιεί εν μέρη έτοιμη τεχνολογία απο άλλους,απλά τα προσφέρει σε πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας και απευθύνεται σε φθηνές αγορές (μην κρίνουμε από την επιτυχία στην Ελληνική αγορά λόγω της πολυ καλής αντιπροσωπείας που έχει) . EDIT : Καθε εταιρία πάντως (και οι αναφερόμενες παραπάνω) έχουν πάντα και κάποια καλά μηχανήματα στην γκάμα τους,αλλά δύσκολα κάνουν την διαφορά σε σύγκριση με τους μεγάλους (ειδικά αν έχουν παρόμοια τιμή), όπως εξελίσουν αυτοί (οι μεγάλοι) τα προιόντα τους. Edited May 20, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmy28 Δημ. May 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2010 Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα φθηνό κλιματιστικό 18άρι. Πείτε μου για αξιόπιστες μάρκες. Έχω ακούσει καλά λόγια για τα Midea. Περιμένω απαντήσεις. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. May 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2010 (edited) Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα φθηνό κλιματιστικό 18άρι. Πείτε μου για αξιόπιστες μάρκες. Έχω ακούσει καλά λόγια για τα Midea. Περιμένω απαντήσεις. Ευχαριστώ. Καλή φίρμα η Midea ,είναι βασικά Kινέζος φασόν κατασκευαστής για άλλους,αλλά βγάζει και μηχανήματα με δική της φίρμα.Συμπιεστές παίρνει από άλλες εταιρίες. Η ενσταση μου είναι για την αντιπροσωπεία της με ότι έχει ακουστεί από υποστήριξη (πιθανόν φήμες αλλά υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά ;) Κύριος ανταγωνιστής της το τελευταίο καιρό είναι η επίσης Κινέζικη Haier... Τα πάντα όμως είναι θέμα τιμής που βρίσκεις κάτι,απο τυχόν εμφανιση κλπ. Μα τα ίδια χρήματα αν υπάρχουν πολλές επιλογές, θέλει ψάξιμο..... Edited May 20, 2010 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
grelational Δημ. May 26, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2010 Καλησπερα. ενδιαφερομαι για ενα κλιματιστικο 9αρι - κατα προτιμηση inverter- για υπνοδωματιο μεταξυ FUJITSU και PANASONIC. Εχετε να μου προτεινετε καποιο μοντελο - το οποιο να μην ξεφευγει οικονομικα πανω απο τα 500 ευρω- και να ειναι και καλο και αθορυβο σχετικα . ειδα 2 -3 μοντελα ΑΠΛΑ 1.panasonic cs uw9gke 250 eυρο προσφορα 2. fUJITSU ASY 9USB 350 EURO ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guard8090 Δημ. May 26, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2010 (edited) Δώσε λίγα παραπάνω και πάρε inverter άσε τα σταθερών στροφών.στα χρήματα που διαθέτεις όλα πάνω κάτω ίδια είναι.Μην περιμένεις και καμιά τρελή διαφορά. Edited May 26, 2010 by guard8090 Παράθεση :respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. May 26, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2010 Να συμπληρώσω στο παραπάνω ποστ (φυσικά υπερ των inverter) ότι τα fujitsu γενικά είναι δοκιμασμένη λύση και τα βρίσκεις σε καλές τιμές. Μερικές φορές τα φθηνότερα σε απογοητεύουν σε άλλους τομείς. (εγώ πήρα φτηνά Samsung inverter και μπορεί σαν inverter να δουλεύουν μια χαρά, όμως τα πλαστικά τους είναι τόσο κακής ποιότητας που κάθε φορά που ξεκινάνε και σταματάνε τη λετουργία, ακούς ήχους συστολής/διαστολής) Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriossara Δημ. May 26, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2010 (εγώ πήρα φτηνά Samsung inverter και μπορεί σαν inverter να δουλεύουν μια χαρά, όμως τα πλαστικά τους είναι τόσο κακής ποιότητας που κάθε φορά που ξεκινάνε και σταματάνε τη λετουργία, ακούς ήχους συστολής/διαστολής) Σχεδόν σε όλα γίνεται αυτό φίλε μου...μην σε ανησυχεί:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lary7 Δημ. May 26, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2010 Να πω απλά πως στα inverter έχει κάποιος πολύ καλύτερη ποιότητα ψύξης.Η θερμοκρασία παραμένη σταθερή ενώ στα απλά παίζει 2-3 βαθμούς. Καλή μάρκα είναι και η fuji electric οταν μιλάμε για φθηνες συσκευές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
grelational Δημ. May 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2010 Βρηκα αυτο Panasonic CS RE9HKE (9000 BTU Inverter) στα 525 ευρο. τι λετε ? Λειτουργία αυτόματης επαναφοράς AutoRestart Λειτουργία αφύγρανσης Χρονοδιακόπτης 24 ωρών Φίλτρα 2 Anti Mould, One-Touch Air Filter Αντιαλλεργικό φίλτρο Τύπος Λειτουργίας : Inverter Ψυκτική απόδοση (Btu/h) : 9000 Θερμική απόδοση (Btu/h) : 3.070-13.990 Ενεργειακή Κλάση Ψύξης : A Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης : A Ψυκτικό Μέσο : R410A Συνιστάται για Χώρους εως m2 : 18m2 Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) : 0,19-1,0 / 0,17-1,15 Επίπεδο Θορύβου σε db (H/M/L) : 42/22 - 48/46 Φιλικό προς το περιβάλλον : Επιπλέον : Λειτουργία αυτόματης επαναφοράς AutoRestart Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. May 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2010 Σχεδόν σε όλα γίνεται αυτό φίλε μου...μην σε ανησυχεί:) Δε θα το έλεγα. Fujitsu και Hitachi δεν μου το κάνουν:O Βρηκα αυτο Panasonic CS RE9HKE (9000 BTU Inverter) στα 525 ευρο. τι λετε ? Λειτουργία αυτόματης επαναφοράς AutoRestart Λειτουργία αφύγρανσης Χρονοδιακόπτης 24 ωρών Φίλτρα 2 Anti Mould, One-Touch Air Filter Αντιαλλεργικό φίλτρο Τύπος Λειτουργίας : Inverter Ψυκτική απόδοση (Btu/h) : 9000 Θερμική απόδοση (Btu/h) : 3.070-13.990 Ενεργειακή Κλάση Ψύξης : A Ενεργειακή Κλάση Θέρμανσης : A Ψυκτικό Μέσο : R410A Συνιστάται για Χώρους εως m2 : 18m2 Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) : 0,19-1,0 / 0,17-1,15 Επίπεδο Θορύβου σε db (H/M/L) : 42/22 - 48/46 Φιλικό προς το περιβάλλον : Επιπλέον : Λειτουργία αυτόματης επαναφοράς AutoRestart Σαν πολύ δεν καίει για 9άρι; Εδώ έχουν καταφέρει 9άρι inverter 9άρι να καίει κάτω από 0.7W max. Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitriossara Δημ. May 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2010 Δε θα το έλεγα. Fujitsu και Hitachi δεν μου το κάνουν:O Βάλε τότε λοιπόν λίγο σπρέυ σιλικόνης στα ανοίγματα του και ελπίζω πως θα εξαφανιστεί:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmy28 Δημ. May 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2010 Πώς γίνετε το σέρβις στο κλιματιστικό; Αγόρασα ένα ειδικό σπρέι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts