Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες γενικά περί iPhone

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

On 30/12/2024 at 9:29 ΠΜ, spok said:

Καλημερα χρονια πολλα και καλη χρονια ! Εχω ενα προβληματακι με car play σε renault με Rlink 2 . Με 13 pro max ιος 18 kai lightning ολα οκ ανοιγε κανονικα. Σε 15 pro max με type C φορτιζει μεν και το βλεπει σαν συσκευη αλλα δεν ξεκιναει το car play. Καμμια ιδεα καποια ρυθμιση ισως ? Ευχαριστώ πολυ!🙂

Περίεργο , υποτίθεται οτι είναι αυτοματοποιημένες οι  συνδέσεις. 

Σε αντιστοιχη ακριβώς περίπτωση σε μενα apo 14 pro max σε 16 pro max , ολα εγίναν αυτόματα σε Ford  Puma.

iPhone 16 Pro Max

Airpods Pro

Redmi Watch 5

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

On 30/12/2024 at 9:29 ΠΜ, spok said:

Καλημερα χρονια πολλα και καλη χρονια ! Εχω ενα προβληματακι με car play σε renault με Rlink 2 . Με 13 pro max ιος 18 kai lightning ολα οκ ανοιγε κανονικα. Σε 15 pro max με type C φορτιζει μεν και το βλεπει σαν συσκευη αλλα δεν ξεκιναει το car play. Καμμια ιδεα καποια ρυθμιση ισως ? Ευχαριστώ πολυ!🙂

Υπάρχουν κατά καιρούς κάτι bug που οδηγούν σε τέτοια προβλήματα 

Μηπως δεν μπορείς να κανείς κάτι και διορθωθεί με τον καιρό με κάποια αναβάθμιση 

Nokia 8800 Scirocco

Ξέρει κάποιος γιατί στις ευρωπαϊκές χώρες ενώ στο iOS έχουν μπλοκάρει τις λειτουργίες AI , στο MacBook υπάρχουν κανονικά; Τί κουλό είναι αυτό!

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

11 minutes ago, panoszavra said:

Ξέρει κάποιος γιατί στις ευρωπαϊκές χώρες ενώ στο iOS έχουν μπλοκάρει τις λειτουργίες AI , στο MacBook υπάρχουν κανονικά; Τί κουλό είναι αυτό!

Θα είναι διαθέσιμα από Απρίλιο.

مفاجأة

1 ώρα πριν, panoszavra said:

Δικαιώματα, πατέντες, ευρωπαϊκοί νόμοι και αλλά πολλά πιθανόν 

Πχ στην Γαλλία το iPhone μέσα στο πακέτο είχε φορτιστή και ακουστικά όπως θυμάμαι 

Στην Κίνα παίρνει 2 φυσικές sim 

Nokia 8800 Scirocco

4 ώρες πριν, panoszavra said:

Το ΑΙ macbook δουλευει? καθως εμενα μου το εμφανιζει μεν σε αγγλικη γλωσσα που του εχω αλλα το ρετζιον ειναι Ελλαδα οποτε δεν παιζει.ΕΝταξει δεν με νοιαζει απλα απο περιεργεια ηθελα να δω τι ειναι!

Καλησπερα. Θελω να βεβαιωθω για κατι στην οθονη το 16 προ μαξ. Γιατι εφαγε σαβουρα το κινητο. Και οταν scrolaro στο youtube μου φενεται πως κανει flicering ενα μαυρο σαν σκια  πανω στα γραματα στο ασπρο της εικονας  μολις  το παταω και κατευενω. Ειναι θεμα η μου φενεται κ ειναι κομπλε? 

Edited by giannhs16

• 1 month later...
  • 1 month later...

Καλησπέρα. Επειδή υπάρχει ασυμβατότητα σε έγγραφα που λαμβάνω σε μορφές του office εάν ανοιχτούν με τα αντοιστηχα προγράμματα της apple( πχ pages) θέλω να ρωτήσω εάν η αγορά κλειδιών των office στις χαμηλές τιμές που βλέπω να διαφημίζονται (10- 20€ ) είναι οκ ή θα έχω κάποιο θέμα. Εάν κάποιος έχει αγοράσει από κάπου και δουλεύουν καλά θα εκτιμούσα μια βοήθεια. Ευχαριστώ.

Edited by panoszavra
Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

• 2 weeks later...

Στην εφαρμογή ημερολόγιο έχω βάλει 2 ημερολόγια gmail. Σε αυτά βλέπω ότι δεν έχει push αλλά το λέει σαν μετάκληση. Άρα δεν έχει push? Έχω και το ημερολόγιο της google που ήθελα να καταργήσω αλλά βλέπω ότι όταν αλλάζω ένα γεγονός στο ημερολόγιο της γοογλε μέσω browser, στην εφαρμογή της γοογλε γίνεται το επόμενο δευτερόλεπτο η αλλαγή (ή προσθήκη νέου γεγονότος) αλλά στης απλ δεν το κάνει άμεσα και μου δημιουργεί μια ανασφάλεια. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει ?

Ο Χορτιάτης είναι ΚΙΤΡΙΝΟΣ

2 ώρες πριν, Antwny said:

Στην εφαρμογή ημερολόγιο έχω βάλει 2 ημερολόγια gmail. Σε αυτά βλέπω ότι δεν έχει push αλλά το λέει σαν μετάκληση. Άρα δεν έχει push? Έχω και το ημερολόγιο της google που ήθελα να καταργήσω αλλά βλέπω ότι όταν αλλάζω ένα γεγονός στο ημερολόγιο της γοογλε μέσω browser, στην εφαρμογή της γοογλε γίνεται το επόμενο δευτερόλεπτο η αλλαγή (ή προσθήκη νέου γεγονότος) αλλά στης απλ δεν το κάνει άμεσα και μου δημιουργεί μια ανασφάλεια. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει ?

Στο ημερολόγιο μου έτσι δουλεύει εδώ και χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα 

Μηπως push είναι για τα email? 

Nokia 8800 Scirocco

3 ώρες πριν, Tasos19s said:

Στο ημερολόγιο μου έτσι δουλεύει εδώ και χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα 

Μηπως push είναι για τα email? 

Push έχει για το ημερολόγιο από icloud πάντως. Τι να πω, θα το παρακολουθήσω

7 ώρες πριν, Antwny said:

Push έχει για το ημερολόγιο από icloud πάντως. Τι να πω, θα το παρακολουθήσω

Google και iPhone δεν υπάρχει αυτή η συνεργασία όμως γι αυτό δεν το βλέπεις 

Και email να προσθέσεις πχ το gmail θα δεις ότι δεν έχει επιλογή push 
Γι αυτό κατεβάζεις την εφαρμογή Gmail 

Το ημερολόγιο όμως δεν χρειάζεται push 

Αποθηκευεις κάποιο γεγονός εκεί και γίνεται η δουλειά σου κανονικά 

Nokia 8800 Scirocco

Μετά από διάφορα τεστ κατάλαβα ότι όταν προσθέτεις γεγονός από το ημερολόγιο της απλ στον gmail λογαριασμό σου, γίνεται και όλα καλά. Όταν προσθέτεις γεγονός από το ημερολόγιο της γοογλε μέσω browser ή από την ίδια την εφαρμογή, αν δεν ανοίξεις το ημερολόγιο της απλ, δεν ξέρω πότε συγχρονίζει. Σίγουρα όταν ανοίξεις την εφαρμογή. Άρα για αυτό και δεν το χρησιμοποιούσα, καθώς προσθέτω εγώ και άλλοι άλλοι σε κοινόχρηστο ημερολόγιο google και πρέπει να ανοίγω το ημερολόγιο για συγχρονισμό.. τρατζικ αλλά αυτό είναι

10 ώρες πριν, Antwny said:

Μετά από διάφορα τεστ κατάλαβα ότι όταν προσθέτεις γεγονός από το ημερολόγιο της απλ στον gmail λογαριασμό σου, γίνεται και όλα καλά. Όταν προσθέτεις γεγονός από το ημερολόγιο της γοογλε μέσω browser ή από την ίδια την εφαρμογή, αν δεν ανοίξεις το ημερολόγιο της απλ, δεν ξέρω πότε συγχρονίζει. Σίγουρα όταν ανοίξεις την εφαρμογή. Άρα για αυτό και δεν το χρησιμοποιούσα, καθώς προσθέτω εγώ και άλλοι άλλοι σε κοινόχρηστο ημερολόγιο google και πρέπει να ανοίγω το ημερολόγιο για συγχρονισμό.. τρατζικ αλλά αυτό είναι

Έψαξα λίγο για να σε ενημερώσω 

Επειδη με κάτι φίλους μουσικούς τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιούμε για να σημειώνουμε τους γάμους 

Μεσα στις ρυθμίσεις/ημερολογιο/λογαριασμοι/νεα δεδομένα θα δεις ότι το Gmail σου το έχει σαν Μετάκληση 

Το iCloud είναι με ώθηση δηλαδή push 

Τέρμα κάτω η επιλογές για μετάκληση που εμένα είναι στο αυτόματο, γράφουν με ψιλά γράμματα ότι τα νέα δεδομένα έρχονται στο iPhone όταν είσαι σε Wi-Fi και στην φόρτιση 

Με αυτά και με αυτά αν κάποιος προσθέσει ένα συμβάν τότε εσύ όταν είσαι σε κάποιο Wi-Fi και μπεις στην πρίζα θα ενημερωθεί το κοινόχρηστο ημερολόγιο σου 

Ολα καλά δηλαδή ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αλλιώς αν θέλεις βάλε χρόνο μετάκλησης πχ Κάθε Ώρα 

Nokia 8800 Scirocco

(Ακολουθεί μήνυμα που το ανέβασα και στο topic του imessages επειδή δεν ήξερα ποιο ήταν καταλληλότερο)

Καλησπέρα.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής θέμα που αντιμετωπίζω...

Η κόρη μου θα ταξιδέψει προσεχώς στην Σερβία. Έτσι, της αγόρασα μία esim της εταιρείας Α1, την οποία και ενεργοποιησα στο iphone 11 που έχει.

Ενώ λοιπόν η ενεργοποιηση πραγματοποιήθηκε δίχως πρόβλημα, δεν μπορεί από χθες να κάνει verifying την esim στο imessages.

Υπο άλλες συνθήκες δεν θα μας απασχολούσε, πλην όμως η εφαρμογή του συγκεκριμένου παρόχου (μέσω της οποίας θα γίνει η ενεργοποίηση πακέτου data), απαιτεί λήψη sms (με pin), ώστε να κάνεις register σε αυτήν.

Έτσι, δεν λαμβάνουμε το pin και φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε register στο application. 

Απορίες:

1) Τι μπορεί να φταίει για το γεγονός ότι το verifying δεν προχωρά;

2) Υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογή που θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε προσωρινά για να κάνουμε δουλειά μας και να λάβουμε το πολυπόθητο sms (δεν έχω εικόνα από iphone);

7 ώρες πριν, nikkal said:

(Ακολουθεί μήνυμα που το ανέβασα και στο topic του imessages επειδή δεν ήξερα ποιο ήταν καταλληλότερο)

Καλησπέρα.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής θέμα που αντιμετωπίζω...

Η κόρη μου θα ταξιδέψει προσεχώς στην Σερβία. Έτσι, της αγόρασα μία esim της εταιρείας Α1, την οποία και ενεργοποιησα στο iphone 11 που έχει.

Ενώ λοιπόν η ενεργοποιηση πραγματοποιήθηκε δίχως πρόβλημα, δεν μπορεί από χθες να κάνει verifying την esim στο imessages.

Υπο άλλες συνθήκες δεν θα μας απασχολούσε, πλην όμως η εφαρμογή του συγκεκριμένου παρόχου (μέσω της οποίας θα γίνει η ενεργοποίηση πακέτου data), απαιτεί λήψη sms (με pin), ώστε να κάνεις register σε αυτήν.

Έτσι, δεν λαμβάνουμε το pin και φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε register στο application. 

Απορίες:

1) Τι μπορεί να φταίει για το γεγονός ότι το verifying δεν προχωρά;

2) Υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογή που θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε προσωρινά για να κάνουμε δουλειά μας και να λάβουμε το πολυπόθητο sms (δεν έχω εικόνα από iphone);

Μήπως θέλει να είναι στην χώρα που έχει έδρα η κάρτα; 
Πχ cosmote μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει η διαδικασία αυτή 

Nokia 8800 Scirocco

5 ώρες πριν, Tasos19s said:

Μήπως θέλει να είναι στην χώρα που έχει έδρα η κάρτα; 
Πχ cosmote μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει η διαδικασία αυτή 

Είχα επικοινωνήσει μαζί τους πριν την αγορά της κάρτας και μου είχα να απαντήσει πώς μπορούν όλα να γίνουν από εδώ. Ενδεχομένως, βέβαια, ως όλα να εννοούσαν την ενεργοποίηση του αριθμού και την ταυτοποίηση (πλέον είναι υποχρεωτική στη Σερβία), αλλά όχι αυτή την ιδιαιτερότητα των iphone's.

Τους έχω στείλει ήδη mail και περιμένω απάντηση.

Βιαζομαι απλά διότι τρέχει ένα συγκεκριμένο promo μέχρι την Δευτέρα που εάν δεν ενεργοποιήσω μέχρι τότε το πακέτο θα το χάσουμε.

Edited by nikkal

9 ώρες πριν, nikkal said:

Έτσι, δεν λαμβάνουμε το pin και φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε register στο application

Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι ενεργό το imessage για να λάβεις απλά SMS στην κάρτα. Μήπως όντως το δίκτυο της Α1 περιμένει να συνδεθεί στο τοπικό πριν την ενεργοποιήσει 100%;

Επισης η ενεργοποίηση του imessage (που δεν επηρεάζει τα SMS) για να γίνει πρέπει να υπάρχει χρηματικό υπόλοιπο μέσα ώστε να φύγει ένα μήνυμα από την κάρτα προς έναν αριθμό της Apple. 

Edited by paanos

3 ώρες πριν, paanos said:

Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι ενεργό το imessage για να λάβεις απλά SMS στην κάρτα. Μήπως όντως το δίκτυο της Α1 περιμένει να συνδεθεί στο τοπικό πριν την ενεργοποιήσει 100%;

Επισης η ενεργοποίηση του imessage (που δεν επηρεάζει τα SMS) για να γίνει πρέπει να υπάρχει χρηματικό υπόλοιπο μέσα ώστε να φύγει ένα μήνυμα από την κάρτα προς έναν αριθμό της Apple. 

Χρηματικό υπόλοιπο στην Α1 δεν υπάρχει, καθώς απλά αγοράστηκε η esim.

Άρα μάλλον φταίει αυτό. 

Υπάρχει δυνατότητα να λάβω sms σε κάποια άλλη εφαρμογή ή με κάποιον άλλο τρόπο, που να μην απαιτεί χρηματικό υπόλοιπο στην κάρτα;

28 minutes ago, nikkal said:

Υπάρχει δυνατότητα να λάβω sms

Ξαναλέω ότι δέ χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το imessage για να λαμβάνεις sms. Δε χρειάζεται κάποια περαιτέρω ενέργεια σε επίπεδο συσκευής, για να λαμβάνεις sms. Αν δεν λαμβάνεις sms, πρέπει να το δεις με τον πάροχο. 

18 minutes ago, paanos said:

Ξαναλέω ότι δέ χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το imessage για να λαμβάνεις sms. Δε χρειάζεται κάποια περαιτέρω ενέργεια σε επίπεδο συσκευής, για να λαμβάνεις sms. Αν δεν λαμβάνεις sms, πρέπει να το δεις με τον πάροχο. 

Άρα, αν κατάλαβα καλά, ακόμα κι αν έχει κολλήσει εδώ και μέρες στην κλεψύδρα και το verifying για τον επίμαχο αριθμό, θα έπρεπε να λαμβάνει κανονικά τα sms που προορίζονται για αυτόν.

Σωστά.

Δε θα ήταν μια ευκολότερη και πιθανότατα και οικονομικότερη λύση να πάρεις μια online esim; Η revolut πχ έχει, και υπάρχουν πολλές ακόμα (δες holafly, airlalo ενδεικτικά)

37 minutes ago, nikkal said:

Άρα, αν κατάλαβα καλά, ακόμα κι αν έχει κολλήσει εδώ και μέρες στην κλεψύδρα και το verifying για τον επίμαχο αριθμό, θα έπρεπε να λαμβάνει κανονικά τα sms που προορίζονται για αυτόν.

Κλείσε τα iMessage εάν δεν τα χρειάζεσαι 

Μηνυματα μπορεί να δέχεται κανονικά 

Nokia 8800 Scirocco

30 minutes ago, paanos said:

Σωστά.

Δε θα ήταν μια ευκολότερη και πιθανότατα και οικονομικότερη λύση να πάρεις μια online esim; Η revolut πχ έχει, και υπάρχουν πολλές ακόμα (δες holafly, airlalo ενδεικτικά)

Αυτό πήρα... Online esim, με 4,3€.

Απλά θέλει να εγκατασταθεί η εφαρμογή της εταιρείας στο κινητό για να μπορέσω να ενεργοποιήσω το συγκεκριμένο πακέτο (το οποίο δίνει δωρεάν για 3 μήνες από 30 gb). Εκεί έχει κολλήσει το θέμα.

6 minutes ago, Tasos19s said:

Κλείσε τα iMessage εάν δεν τα χρειάζεσαι 

Μηνυματα μπορεί να δέχεται κανονικά 

Προφανώς εννοείς να απενεργοποιησω την εφαρμογή μέσω της σχετικής επιλογής. Σωστά;