Jump to content

Συγκριτικό καμερών κινητών τηλεφώνων

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προφανώς δεν γνωρίζεται τι έτσι Jpeg και τι είναι η gcam..... Gcam λοιπόν αναλαμβάνει να τραβήξει πολλές φωτογραφίες και να τις επεξεργαστεί... Το Jpeg είναι ένα επεξεργασμενο raw και τίποτα παραπάνω....Απλα έχουμε γεμίσει ένα φόρουμ γεμάτο επεξεργασμενο φώτο από gcam και σας πείραξε μια επεξεργασμενη φώτο από Lightroom.. Αν δεν ξέρετε το Lightroom προφανώς είστε το target group που τρίβουν τα χέρια τους οι εταιρίες, που σας πλασάρουν σαπίλα ζοομ και το βαφτίζουν φώτο.. Φιλικα

Sent from my Nokia 9 using Tapatalk

Οι περισσότεροι το γνωρίζουν, απλά στο νήμα αυτό οι φωτογραφίες είναι όλες στο αυτόματο χωρίς ρυθμίσεις για γρήγορο κλικ,το jpeg αρχείο και η gcam αυτό κάνουν αυτόματο

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι περισσότεροι το γνωρίζουν, απλά στο νήμα αυτό οι φωτογραφίες είναι όλες στο αυτόματο χωρίς ρυθμίσεις για γρήγορο κλικ,το jpeg αρχείο και η gcam αυτό κάνουν αυτόματο

Ανέβασα λίγο πριν μια φωτό.δεν το είχα στο αυτοματο.δεν το γνώριζα τον όρο για αυτό το νήμα.αν παραβιάζει τους κανόνες να την σβυσω.η να την μεταφέρω στο νήμα με το φωτογραφικό ταλέντο.

Tcl 20 5g

Προφανώς δεν γνωρίζεται τι έτσι Jpeg και τι είναι η gcam..... Gcam λοιπόν αναλαμβάνει να τραβήξει πολλές φωτογραφίες και να τις επεξεργαστεί... Το Jpeg είναι ένα επεξεργασμενο raw και τίποτα παραπάνω....Απλα έχουμε γεμίσει ένα φόρουμ γεμάτο επεξεργασμενο φώτο από gcam και σας πείραξε μια επεξεργασμενη φώτο από Lightroom.. Αν δεν ξέρετε το Lightroom προφανώς είστε το target group που τρίβουν τα χέρια τους οι εταιρίες, που σας πλασάρουν σαπίλα ζοομ και το βαφτίζουν φώτο.. Φιλικα

Προσωπικά δεν με πείραξε αλλα έχω κάποιες σκέψεις να μοιραστώ μαζί σου.

Με αυτη τη λογικη και της στοκ επεξεργασμενες ειναι. Ειτε μιλάμε για stacking είτε απλά για την επεξεργασία της jpeg engine σε καμία περίπτωση δεν έχουμε το raw αρχειο. Και ισως δεν θα πρεπε να μας απασχολεί τόσο από τη στιγμή που η επεξεργασία του λογισμικού μπορεί να σου προσφέρει αρκετά καλά αποτελέσματα χωρίς να ξοδεύεις χρόνο για επεξεργασία.

Δεν ξερω για ποιο target group μιλας, αλλα αν ειναι να συγκρίνουμε raw αρχεια τότε ούτε ο δικος σου τρόπος ειναι σωστός. Εδώ ανέβασες ενα συμπιεσμένο και μάλιστα underscaled jpeg. Δεν βλέπουμε ουτε το αρχικό raw αρχειο ούτε τα στοιχεία του exif. Επιπλέον, επεξεργασία από επεξεργασία διαφέρει. Θα μπορούσε για παράδειγμα κάποιος απλά να αλλαξε το wb ή να ανεβασε λιγο τις σκίες ενώ άλλος να έπαιξε ακόμα και με layers από τελείως διαφορετικές φωτογραφίες (πχ να επαιρνε το φεγγάρι ή ουρανό από μια φωτογραφία στο net και να την εβαζε στην δικη του).

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με αυτό το τρόπο αυτό που θα αξιολογούσαμε θα ηταν όχι τόσο τη καμερα αλλά την ικανότητα επεξεργασίας του μέλους. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να ανεβαίνουν και επεξεργασμένες (άλλωστε εγώ τον είχα γράψει αυτό το κανόνα). Αλλά θα πρέπει να ανεβαίνει και η αρχική jpeg και σιγουρα να ειναι ανεβασμένες κάπου σε υψηλή ανάλυση καθώς και να φαίνεται και το exif.

Σορρυ Νίκο για το σχόλιο. Απλά ήθελα απλά να επισημάνω το πόσο σχετικό είναι το τι θεωρείται επεξεργασία. Και αν υπάρχει επεξεργασία ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να υπήρχε μια συγκριση ή σχόλια για το πως έγινε. Και το πιο σημαντικό να επισημένεται οτι ειναι επεξεγασμένο. Αλλιώς μπορεί κάποιος που δεν ασχολείται με επεξεργασία μπορεί να νομίζει ότι αυτό θα ειναι το jpeg της κάμερας (αντίστοιχο φάουλ με το να μην αναφέρεις οτι ειναι gcam με μάλιστα υψηλα frames, αργό shutter κλπ)

Edited by Antretng

Αυτή η συζήτηση έχει γίνει και στο παρελθόν (σε αυτό το νήμα) και έχει εξαντληθεί το θέμα.

Δεν πειράζουμε τίποτα εμείς πάρα μόνο ότι μπορούμε να πάρουμε από την κάμερα (με οποία εφαρμογή φωτογραφίας έχουμε).

Αν "φτιάξω" εγώ μια φωτογραφία και σου αρέσει μετά θα σκεφτείς να πάρεις την ίδια συσκευή. Μετά θα απορείς γιατί το δικό σου δεν βγάζει ίδιες φωτογραφίες.....

Τέλος, γι αυτό χρησιμοποιούμε το Flickr, για να αποδεικνύεται αν πειραξαμε την φωτογραφία ή αν τα καταφέρνει η συσκευή.

Ξαναλέω πως δεν σου κάνω παρατήρηση. Εντελώς φιλικά. Απλά για να μη μπερδευομαστε με τις δυνατότητες των συσκευών.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Σύμφωνω, αλλά θα πρέπει και οι gcam να μην ανεβαίνουν γτ είναι βαριά επεξεργασμενες από την εφαρμογή..... Εννοείται ότι θα σεβαστώ τους κανόνες, μιας και δεν γνώριζα για την επεξεργασία..

KTLK

Σύμφωνω, αλλά θα πρέπει και οι gcam να μην ανεβαίνουν γτ είναι βαριά επεξεργασμενες από την εφαρμογή..... Εννοείται ότι θα σεβαστώ τους κανόνες, μιας και δεν γνώριζα για την επεξεργασία..

Και για πιο λόγο;gcam μπορώ να ανεβάσω εγώ μια φωτογραφία με το mi9t pro που έχω να αρέσει σε κάποιον και να εγκαταστήσει την εφαρμογή για να πάρει το ίδιο αποτέλεσμα,η επεξεργασία γίνεται από την εφαρμογή όπως και με την στοκ, άλλος μπορεί να προτιμήσει open camera ή Android go. Η κόρη μου που είναι 12 ετών χρησιμοποιεί gcam με xml του Ανδρέα στο redmi note 7 δεν νομίζω ότι χρειάζονται ειδικές γνώσεις

Edited by vag74

@montoya την φωτό με το ζουμ στην φόρμα που είναι από το MI Note 10,τράβηξε την και με το S 20 ultra....

Γι αυτό την ανέβασα. Με το s20 Ultra δεν βγαίνει.....

Περιμένω το τελευταίο update που ήδη κυκλοφόρησε γλκαι φέρνει βελτιώσεις.

Άρα δεν πάμε σύγκριση κινητου αλλά εφαρμογής

Ανεβάζουμε και οι δύο από μια φωτογραφία με gcam. Εγώ με το samsung κι εσύ με το Nokia. Τι συγκρίνεις? Εφαρμογή ή συσκευή?

Με λίγα λόγια, ποιος θα πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα κλικ.

Είναι από το raw edited στο Lightroom στο κινητό.. Πρέπει να φτιάξω το Flickr παλι

Λοιπόν, επειδή τώρα διάβασα τα σχόλια, κατανοώ αυτό που λες για τη gcam αλλά είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Άλλο να τραβάς με μια Τρίτη εφαρμογή και άλλο να κάνεις επεξεργασία αυτή που έχεις βγάλει.

Επίσης όσοι βγάζουν με gcam το αναφέρουν.

Προσωπικά δε με πειράζει να μην ανεβάσεις την αρχική αλλά αυτό είναι το σωστό, όμως με πειράζει να μην λες ότι δεν μιλάμε για πρωτογενες υλικό.

Επομένως θα ήθελα να τηρουμε τους κανόνες όσο πιο τυπικά γίνεται..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Ναι αλλά gcam και πάλι όλες οι συσκευές δεν παίρνουν. Όποτε το δίκαιο είναι φωτογράφιση στο αυτόματο με στοκ. Όπως πχ θα τραβούσε όλος ο κόσμος.

Edit: Τώρα που είδα και τη φωτογραφία πιο πάνω, το AI θεωρείται επεξεργασία;

Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Παιδιά μη το μπερδεύετε πολύ .

Ο απόλυτος ορισμός του συγκριτικού ειναι αυτό που κανει ο Nikos mpl .

Παντα stock παντα auto η με καποιο inbuilt mode ιδιο καδρο διπλα διπλα .

Αλλά ποιος έχει συσκευές μαζι ;

Οποτε καλο ειναι να βαζουμε δείγματα της jpeg engine που δινει ο κατασκευαστής στεγνά!

Να ξέρει ο νουμπας ο snapshoτακιας τι θα πάρει.

Καλο θα ηταν να υπηρχε ξέχωρα νημα με τις gcam .

Ειναι ενας λαβύρινθος πλεον , παρα πολλες και εαν βαλουμε και τα xml του κάθε χρήστη τοτε το νημα γίνεται παρέας και οχι μια βιβλιοθήκη δειγμάτων φωτογραφιών απο χρήστες .

Καταλαβαίνετε οτι αυτο που λεω ειναι σημαντικό , να μη ψαχνει ο αλλος σε διάφορα site ισως και "ύπουλα" για δείγματα αλλα να εχει εύκολη πρόσβαση σε εικονες χρηστών απλών ανθρώπων με τα λάθη τους και τα exif στην φόρα.

Επίσης καταλαβαίνετε οτι το νημα δε θα έπρεπε να τρεχει γρήγορα .

Δηλαδη να αρχίσω εγω να βάζω απο το xz1 ; Γιατί ;

Εαν θα παρω κατι νεο θα βάλω , διαφορα σκηνικά , κάποια στιγμη θα φρενάρω όμως διότι θα εχω βαλει το λιθαράκι μου πλεον στην gallery του νήματος.

Σκεφτείτε λιγο τι νήμα θέλετε να ειναι ;

Εγώ απάντησα , μια τιμια βιβλιοθήκη των stock jpeg engine των συσκευων.

Ακριβών και μη .

Και οσοι εχουν την ευχαριστήση και πετυχαίνουν αλλες συσκευες (φιλων / συγγενών) να φέρνουν συγκριτικά .

Ακομα και ένα συγκριτικό πχ sammy s20 ultra vs mi a3 είναι φοβερά ωφέλιμο ας πούμε .

Ναι αλλά gcam και πάλι όλες οι συσκευές δεν παίρνουν. Όποτε το δίκαιο είναι φωτογράφιση στο αυτόματο με στοκ. Όπως πχ θα τραβούσε όλος ο κόσμος.

Edit: Τώρα που είδα και τη φωτογραφία πιο πάνω, το AI θεωρείται επεξεργασία;

Δεν κατάλαβα δηλαδή. Θα είχες μια φερραρι και θα την πήγαινες με 50;

Αφού η gcam απογειώνει τις επιδόσεις της κάμερας και είναι στο πλαίσιο των κανονισμών του πρώτου ποστ γιατί να μην τη βάλω;

Άσε που το στοκ software της κάμερας των xiaomi είναι για καρπαζιες. Στις midrange συσκευές της τουλάχιστον.

Στα ακριβά κάτι κάνει όπως όλες οι εταιρείες άλλωστε.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

aka bill_thes

Δεν κατάλαβα δηλαδή. Θα είχες μια φερραρι και θα την πήγαινες με 50;

Αφού η gcam απογειώνει τις επιδόσεις της κάμερας και είναι στο πλαίσιο των κανονισμών του πρώτου ποστ γιατί να μην τη βάλω;

Άσε που το στοκ software της κάμερας των xiaomi είναι για καρπαζιες. Στις midrange συσκευές της τουλάχιστον.

Στα ακριβά κάτι κάνει όπως όλες οι εταιρείες άλλωστε.

Θα συμφωνήσω μαζί,στην εργασία μου βλέποντας οι συνάδελφοι τις φωτογραφίες με gcam πολλοί ζήτησαν να του βρω εφαρμογή για την συσκευή τους που να δουλεύει, δυστυχώς δεν δουλεύει σε όλες τις συσκευές Samsung, huawei, όσοι την εγκατέστησαν δουλεύουν μόνο Gcam, τι να κάνουμε τώρα αφού η εφαρμογή τα σπάει, φυσικά εμείς είμαστε Έλληνες και απαξιώνουμε τα πάντα

Όταν βγήκε η πρώτη gcam συσκευή υπήρχαν ομηρικές μάχες εδώ, είναι χάλια η κάμερα δεν έχει ois δεν έχει manual, ήταν απίστευτη η αντίδραση σε κάτι τόσο ανώτερο που φυσικά ήταν καθαρά Ελληνική αντίδραση στο xda δεν έχω διαβάσει ποτέ τέτοιες αντιδράσεις για την gcam, ακόμα να φτάσουν οι φετινές ναυαρχίδες την ποιότητα στην φωτογραφία του nexus 6p έτη φωτός μπροστά η Google

Edited by vag74

Παίδες επειδή η κίνηση δεν είναι μεγάλη θεωρώ ότι μας παίρνει η χρήση gcam.. Αν αρχίσουμε να λέμε μόνο στοκ αυτόματο πάμε στο άλλο άκρο. Οι κανόνες έγιναν αυστηροί όταν χάλασε τελείως το νήμα. Πλέον έχουμε ωραία ατμόσφαιρα και εφόσον δεν έχουμε τρομερή κίνηση θεωρώ ότι οι λήψεις gcam δεν ενοχλούν καθώς μεγάλο μέρος πωλήσεων σε κινητά πιο φθηνά στηρίζεται και στο γεγονός ότι θα τα δουλέψουν με gcam που είναι απλά μια εφαρμογή λήψης, αν και εδώ τα μέλη το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο.

Επεξεργασία στη λήψη κάνει και το κινητό.. Επομένως θεωρώ ότι απλά είναι μια εξελιγμένη μαμά φώτο που οκ κάποια έχουν την δυνατότητα να την έχουν και κάποια όχι.

Αν θέλετε να κάνουμε άλλο θέμα κλπ να το δούμε αλλά με συναιση νομίζω ότι όλα χωράνε εδώ.

Τέλος θεωρώ ότι το να βλέπουμε συνέχεια ίδια δείγματα από ίδια κινητά είναι κουραστικό και περιττό, όπως πχ για το XZ1 που ανέφερε σωστά ο φίλος παραπάνω.

Αν έχει να δείξει κάποιος κάτι νέο από ένα παλιό κινητό δεκτό, όμως δε γίνεται να καθόμαστε πάνω από τον κάθε ένα να του λέμε καλώς την έβαλες αυτή και κακώς την άλλη φώτο.. Ελπίζω να εκτιμά ο κάθε ένας τον σκοπό του νήματος και να μη γίνεται καταχρηση.

Και εγώ όταν κάνω συνέχεια ίδιες συγκρίσεις δεν συνεχίζω, σταματώ.. Δεν έχει νόημα να σας βάζω 50 φορές την ίδια σύγκριση..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Παίδες επειδή η κίνηση δεν είναι μεγάλη θεωρώ ότι μας παίρνει η χρήση gcam.. Αν αρχίσουμε να λέμε μόνο στοκ αυτόματο πάμε στο άλλο άκρο. Οι κανόνες έγιναν αυστηροί όταν χάλασε τελείως το νήμα. Πλέον έχουμε ωραία ατμόσφαιρα και εφόσον δεν έχουμε τρομερή κίνηση θεωρώ ότι οι λήψεις gcam δεν ενοχλούν καθώς μεγάλο μέρος πωλήσεων σε κινητά πιο φθηνά στηρίζεται και στο γεγονός ότι θα τα δουλέψουν με gcam που είναι απλά μια εφαρμογή λήψης, αν και εδώ τα μέλη το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο.

Επεξεργασία στη λήψη κάνει και το κινητό.. Επομένως θεωρώ ότι απλά είναι μια εξελιγμένη μαμά φώτο που οκ κάποια έχουν την δυνατότητα να την έχουν και κάποια όχι.

Αν θέλετε να κάνουμε άλλο θέμα κλπ να το δούμε αλλά με συναιση νομίζω ότι όλα χωράνε εδώ.

Τέλος θεωρώ ότι το να βλέπουμε συνέχεια ίδια δείγματα από ίδια κινητά είναι κουραστικό και περιττό, όπως πχ για το XZ1 που ανέφερε σωστά ο φίλος παραπάνω.

Αν έχει να δείξει κάποιος κάτι νέο από ένα παλιό κινητό δεκτό, όμως δε γίνεται να καθόμαστε πάνω από τον κάθε ένα να του λέμε καλώς την έβαλες αυτή και κακώς την άλλη φώτο.. Ελπίζω να εκτιμά ο κάθε ένας τον σκοπό του νήματος και να μη γίνεται καταχρηση.

Και εγώ όταν κάνω συνέχεια ίδιες συγκρίσεις δεν συνεχίζω, σταματώ.. Δεν έχει νόημα να σας βάζω 50 φορές την ίδια σύγκριση..

Αυτό που κάνεις εσύ είναι το σωστό 100% αλλά είναι πολύ δύσκολο για πολλούς να έχουν τελευταίας γενιάς συσκευές και μάλιστα 2 με 3 στην κατοχής τους, φυσικά είναι ευχής έργων όποιος μπορεί να ανεβάζει τέτοια συγκριτικά γιατί βοηθάνε πολύ

Συμφωνώ με Νίκο και Βαγγέλη, άλλωστε ανοίχτηκε νήμα για gcam θυμάμαι και πάτωσε. Όσο τηρούνται οι κανόνες δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα και κακώς ψυρριζουμε τόσο τη μαϊμού

aka bill_thes

Μια χαρά είναι το θέμα αυτό και δεν χρειάζεται ένα νέο για gcam κτλ. Θα χάσουμε τη μπάλα πάλι και τίποτα άλλο. Εγώ προσωπικά έχω ζητήσει και προτείνει πολλές φορές στο παρελθόν να μπαίνει και η πρωτότυπη φωτογραφία πάντα ακόμα και με Gcam.

Τι να την κάνω τη Gcam όταν δεν έχω μέτρο σύγκρισης;;; Πολλές συσκευές που έρχονται στο θέμα, έρχονται κατευθείαν με Gcam και δεν μαθαίνουμε ποτέ τις δυνατότητες της στοκ. Δεν είναι κόπος νομίζω ένα δεύτερο κλικ και με τη στοκ για να ξέρουμε τις διαφορές και την αναβάθμιση που προσφέρει η Gcam.Αυτα. Καιρό είχα.....

Μια χαρά είναι το θέμα αυτό και δεν χρειάζεται ένα νέο για gcam κτλ. Θα χάσουμε τη μπάλα πάλι και τίποτα άλλο. Εγώ προσωπικά έχω ζητήσει και προτείνει πολλές φορές στο παρελθόν να μπαίνει και η πρωτότυπη φωτογραφία πάντα ακόμα και με Gcam.

Τι να την κάνω τη Gcam όταν δεν έχω μέτρο σύγκρισης;;; Πολλές συσκευές που έρχονται στο θέμα, έρχονται κατευθείαν με Gcam και δεν μαθαίνουμε ποτέ τις δυνατότητες της στοκ. Δεν είναι κόπος νομίζω ένα δεύτερο κλικ και με τη στοκ για να ξέρουμε τις διαφορές και την αναβάθμιση που προσφέρει η Gcam.Αυτα. Καιρό είχα.....

Πολύ σωστή διευκρίνιση, εγώ θα την ακολουθήσω.

Πάντως δεν θα ξεχάσω όταν κάποτε έβαζα δείγματα από gcam πόση κριτική είχα δεχτεί ακόμα και από μέλη που πλέον την χρησιμοποιούν κατά κόρον. Μου χει μείνει λίγο παράπονο αυτό.

Κατα τα άλλα, για μένα βάλτε τα δείγματα σας και απλά αναφέρετε το app, το Mode, τις ρυθμίσεις ή αν έχει επεξεργασία και όλα καλά. Στη τελική όλα χρήσιμα είναι ως πληροφορία. Και ιδανικά πάντα με σύγκριση Stock auto untouched.

Edited by Antretng

Αυτό που κάνεις εσύ είναι το σωστό 100% αλλά είναι πολύ δύσκολο για πολλούς να έχουν τελευταίας γενιάς συσκευές και μάλιστα 2 με 3 στην κατοχής τους, φυσικά είναι ευχής έργων όποιος μπορεί να ανεβάζει τέτοια συγκριτικά γιατί βοηθάνε πολύ

Σίγουρα θα ήταν ιδανικό αλλά προφανώς σκέτα δειγματα θα βάζουν οι πιο πολλοί, αρκεί να είμαστε σωστοί σε αυτό και όλα καλά παίδες. Το νήμα θεωρώ ότι έχει ωραία ηρεμία και ροή, ας συνεχίσουμε έτσι.

• The topic was unpinned