Konsta_ntina Δημ. April 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2025 On 9/4/2025 at 2:36 ΜΜ, doganos said: Για αυτο τον λογο έκανα φορητοτητα σε VF. Παλιά έδινα 10.5 για κάθε QR Code... Έτσι από περιέργεια. Έχει δοκιμάσει κανείς να γράψει τον αριθμό ICCID που βρίσκεται πίσω από την σιμ και αρχίζει από 89........ να το δώσει στο κινητό του ως e-sim? Αν δεν δέχεται σκέτο αριθμό δοκίμασε κάποιος να τον κωδικοποιήσει με QR code και να τον περάσει? Κάπου διάβασα ότι γίνεται. Όσοι έχουν κινητό με e-sim ας κάνουν μία δοκιμή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. April 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2025 Προφανώς και δεν γίνεται. Υπάρχει κωδικοποίηση και πρωτόκολλα. Περνάει από τον provision server της εταιρίας, ελέγχει στην βάση δεδομένων τον αριθμό της SIM πότε και αν συνδέθηκε, ταυτοποιεί και ακυρώνει το SN Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Konsta_ntina Δημ. April 18, 2025 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2025 (edited) 2 ώρες πριν, paanos said: Προφανώς και δεν γίνεται. Υπάρχει κωδικοποίηση και πρωτόκολλα. Περνάει από τον provision server της εταιρίας, ελέγχει στην βάση δεδομένων τον αριθμό της SIM πότε και αν συνδέθηκε, ταυτοποιεί και ακυρώνει το SN Μα θα έχει τον ίδιο αριθμό. Όλες οι σιμ και εσιμ έχουν τον ίδιο αριθμό που αρχίζει από 89 .... γι αυτό λέγεται ICCID. Τα ίδια πρωτόκολλα πρέπει να είναι. Κάνε μία αναζήτηση γιατί εγώ δεν έχω τηλέφωνο με εσιμ. Δεν ξέρει ο σέρβερ από που βγαίνει αυτός ο αριθμός. Από το τσιπακι του τηλεφώνου ή από το τσιπακι της σιμ. Αφού γίνεται μεταφορά εσιμ σε σιμ γιατί να μην γίνεται το αντίθετο? Edited April 18, 2025 by Konsta_ntina Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. April 18, 2025 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2025 Οταν αυτός ο αριθμός πάει στον σέρβερ του παρόχου, θα βγάλει σφάλμα. Δεν είναι ίδιο το provision ανάμεσα σε μια κανονική και μια άυλη κάρτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Konsta_ntina Δημ. April 18, 2025 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2025 6 ώρες πριν, paanos said: Οταν αυτός ο αριθμός πάει στον σέρβερ του παρόχου, θα βγάλει σφάλμα. Δεν είναι ίδιο το provision ανάμεσα σε μια κανονική και μια άυλη κάρτα. Δηλαδή αυτός ο σέρβερ βλέπει ως κανονική σιμ μία εσιμ αλλά δεν δέχεται το αντίθετο. Πολύ μυαλό αυτός ο σέρβερ.😄 Ας δοκιμάσει κάποιος φίλος να μας πει αποτέλεσμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. April 18, 2025 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2025 Δεν καταλαβαίνω που είναι η δυσκολία. Ο provisioning server βλέπει ότι το 893... που θα βάλεις αντιστοιχεί σε μια φυσική sim. Αν ο υπάλληλος ξεκινήσει τη διαδικασία μέσω epos, τότε ο provisioning server θα δώσει μόνος του ένα 893... από άλλο φάσμα όμως, όχι το ίδιο με μια φυσική SIM. Παγκοσμίως ισχύει το ίδιο πράγμα. Αλλιώς θα υπήρχε και ο κίνδυνος ο καθένας να πατάει τυχαία νούμερα και να απενεργοποιεί/αποκτά πρόσβαση σε άσχετες κάρτες. Κατά τρίτον, επειδή και η φυσική sim και μια e-sim έχουν iccid, και στις δυο υλοποιήσεις συνδέεται με την "κάρτα", δηλαδή στην φυσική εννοούμε το κρυπτογραφημένο τσιπάκι και στην esim εννοούμε τον συνδυασμό iccid και κωδικού επαλήθευσης που ενώνονται εντός του QR που μας δίνει ο πάροχός μας. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eleco Δημ. April 22, 2025 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2025 Χριστός Ανέστη, έβαλα multisim στο Apple Watch CE cellular, η διαδικασία ήταν απλούστατη, σε εμένα τουλάχιστον, και λειτουργεί υποδειγματικά. Το κόστος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι 5,5€/μήνα για όσους έχουν απεριόριστα data όπως εγώ. Κατά την ενεργοποίηση, πάντα μέσα από την εφαρμογή watch του iPhone, σου λέει ότι το κόστος είναι 27,5€ κάτι που δεν είναι σωστό τώρα που τρέχει η προωθητική. Το επιβεβαίωσα. Όσοι έχουν σκοπό να το κάνουν και έχουν απεριόριστα data μάλλον θα πρέπει να το κάνουν τώρα πριν λήξει η προωθητική η οποία θα λήξει σίγουρα κάποια στιγμή την οποία δεν γνωρίζω. 1 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vangelakis4 Δημ. May 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2025 Καλησπέρα στην παρέα. χθες ενεργοποίησα την multi sim για το Apple Watch. Ολα καλά με τη ενεργοποίηση. Από εκείνη την στιγμή σταμάτησα να έχω 5G στο iPhone και έχει μόνο 4G. Η COSMOTE είπε θα το ελέγξει. Σήμερα παίρνω ξανά τηλέφωνο και με ενημερώνουν ότι το 5G δεν υποστηρίζεται στις multisim οπότε την ακύρωσα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο το 5G δεν δουλεύει στις multisim Παράθεση Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George K Δημ. May 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2025 5 minutes ago, Vangelakis4 said: Καλησπέρα στην παρέα. χθες ενεργοποίησα την multi sim για το Apple Watch. Ολα καλά με τη ενεργοποίηση. Από εκείνη την στιγμή σταμάτησα να έχω 5G στο iPhone και έχει μόνο 4G. Η COSMOTE είπε θα το ελέγξει. Σήμερα παίρνω ξανά τηλέφωνο και με ενημερώνουν ότι το 5G δεν υποστηρίζεται στις multisim οπότε την ακύρωσα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο το 5G δεν δουλεύει στις multisim ΜΑΚΑΚΙΕΣ εχω multisim Cosmote και εχω κανονικα 5G στο κινητο και 4G στο ρολοι..... οχι Apple αλλα Galaxy watch ultra οπως και στα προηγουμενα ρολογια της Samy που ειχα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vangelakis4 Δημ. May 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2025 17 minutes ago, George K said: ΜΑΚΑΚΙΕΣ εχω multisim Cosmote και εχω κανονικα 5G στο κινητο και 4G στο ρολοι..... οχι Apple αλλα Galaxy watch ultra οπως και στα προηγουμενα ρολογια της Samy που ειχα.... Πραγματικά δεν ξέρουν την τύφλα τους. Δοκίμασα και το μήνυμα ενεργοποίησης του 5G στο 1333 και μου ερχόταν μήνυμα ότι η συσκευή δεν υποστηρίζεται με 5G Στο iPhone και στο Apple Watch μόνιμα 4G. Αφού τους πήρε μια ημέρα να ελέγξουν την γραμμή τους παίρνω σήμερα και μου λένε ότι η Multisim υποστηρίζουν μόνο 4G Παράθεση Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George K Δημ. May 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2025 13 ώρες πριν, Vangelakis4 said: Πραγματικά δεν ξέρουν την τύφλα τους. Δοκίμασα και το μήνυμα ενεργοποίησης του 5G στο 1333 και μου ερχόταν μήνυμα ότι η συσκευή δεν υποστηρίζεται με 5G Στο iPhone και στο Apple Watch μόνιμα 4G. Αφού τους πήρε μια ημέρα να ελέγξουν την γραμμή τους παίρνω σήμερα και μου λένε ότι η Multisim υποστηρίζουν μόνο 4G Και εγω σας λεω πες τους οτι δεν ισχυει κατι τετοιο. Πηγαινε και σε ενα καταστημα Germanos να δεις γιατι εκει ειναι ισως λιγο πιο ενημερωμενοι. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Geokat2829 Δημ. May 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2025 Για να γνωριζουν ολοι. Και οι 4 καρτες MULTISIM που μπορεις να ενεργοποιησεις στην COSMOTE και σε οποιαδηποτε αλλη εταιρια χρησιμοποιει το συγκεκριμενο συστημα στην Ελλαδα και στο εξωτερικο ισχυουν οι βασικες 2 προυποθεσεις: Σε οποια συσκευη και να θeλεις να τις βαλεις (TABLET ΚΙΝΗΤΟ SMARTWATCH) οποιασδηποτε εταιριας και να ειναι ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ SMS και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΕ 4G ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ανεξαρτήτως τι τεχνολογια υποστηριζει η συσκευη που την εβαλες. Συνοπτικα εγω εχω 16 PRO MAX με φυσικη SIM και φυσικα δουλευει κανονικα το 5G αφου ειναι και η βασικη μου τηλεφωνικη συσκευη και 2 MULTISIM ενεργοποιημενες (1 MULTISIM ESIM στο APPLE WATCH και 1 MULTISIM φυσικη SIM σε ενα 12 PRO μονιμα στο αυτοκινητο για το CARPLAY). Και οι 2 λοιπον MULTISIM δεν εχουν 4G. Στο ρολοι δεν σε ενοχλει ακομη διοτι ολα τα ρολογια της APPLE μεχρι στιγμης ειναι 4G. Τα κινητα ομως και τα TABLET εχουν 5G και φυσικα εκει εχεις θεμα με τις MULTISIM διοτι τα χρησιμοποιεις σε 4G τεχνολογια. Επισης κατι ακομη που ξεχασα. Θα πρεπει για να δουλεψει η υπηρεσια MULTISIM να εχεις ενεργοποιημενο στην βασικη σου γραμμη το WIFI CALLING. Ολα τα παραπανω αφορουν τις MULTISIM και την COSMOTE. Η VODAFONE θα ενεργοποιησει τα APPLE WATCH οταν γινει αυτο με αλλου ειδους τεχολογια. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. May 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2025 7 ώρες πριν, Geokat2829 said: Και οι 2 λοιπον MULTISIM δεν εχουν 4G. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Εδώ φαντάζομαι εννοείς ότι έχουν 4G/δεν έχουν 5G; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Geokat2829 Δημ. May 8, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2025 1 minute ago, minast said: Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Εδώ φαντάζομαι εννοείς ότι έχουν 4G/δεν έχουν 5G; Σωστά λάθος μου δεν έχουν 5G ήθελα να γράψω. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. May 11, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2025 Δοκίμασες να στείλεις 5G στο 1333 από το iphone 12? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Geokat2829 Δημ. May 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2025 1 minute ago, georgemv said: Δοκίμασες να στείλεις 5G στο 1333 από το iphone 12? Ναι δεν παίζει καμία multisim σε 5G. Το έχω εξακριβώσει. Έχουμε ενεργοποιήσει αρκετοί φίλοι για τα αυτοκίνητα μας διάφορες συσκευές με multisim οι οποίες είναι 5G αλλά φυσικά δεν λειτουργούν σε αυτό το φάσμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. May 11, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2025 2 ώρες πριν, Geokat2829 said: Ναι δεν παίζει καμία multisim σε 5G. Το έχω εξακριβώσει. Έχουμε ενεργοποιήσει αρκετοί φίλοι για τα αυτοκίνητα μας διάφορες συσκευές με multisim οι οποίες είναι 5G αλλά φυσικά δεν λειτουργούν σε αυτό το φάσμα. το 13888 δεν μπορεί να το ενεργοποιήσει από πλευράς τους; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Geokat2829 Δημ. May 11, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2025 1 minute ago, georgemv said: το 13888 δεν μπορεί να το ενεργοποιήσει από πλευράς τους; Ή απάντηση από τα εργαστήρια της COSMOTE είναι ότι η MULTISIM θα παίζουν μόνο σε 4G ανεξάρτητα αν η συσκευή που θα την βάλεις είναι 5G. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pharmex Δημ. May 12, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2025 (edited) Η βασική sim παίζει κανονικά σε 5G. Όλες οι υπόλοιπες (είτε είναι φυσικές, είτε eSIM), παίζουν μόνο σε 4G. Επίσης, η βασική sim δεν μπορεί να είναι eSIM. Τέλος, δε ξέρω γιατί γράφετε ότι η Multisim πρέπει για να λειτουργήσει να είναι ενεργό το Wi-Fi calling. Εμένα λειτουργεί κανονικά, ακόμη και αν δε το έχω ενεργό. Έχω 4 sim, όλες φυσικές. Η μόνη παραφωνία είναι ότι όταν με καλούν, ο καλών μετά από 2-3 χτυπήματα ακούει το μήνυμα «πληκτρολογήστε κωδικό» και η κλήση διακόπτεται, καθώς κανείς δεν ξέρει ποιος είναι αυτός ο κωδικός (ούτε και η Cosmote!). Ευτυχώς , δεν είναι ο βασικός μου αριθμός, οπότε δε με απασχολεί, αλλά είναι κάτι που ποτέ δεν κατάφερε να λύσει (σε εμένα) η Cosmote. Edited May 12, 2025 by Pharmex Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. May 12, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2025 1 ώρα πριν, Pharmex said: Τέλος, δε ξέρω γιατί γράφετε ότι η Multisim πρέπει για να λειτουργήσει να είναι ενεργό το Wi-Fi calling. Πρέπει στη γραμμή να είναι ενεργό, Όχι στη συσκευή σου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Geokat2829 Δημ. May 12, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2025 2 ώρες πριν, Pharmex said: Η βασική sim παίζει κανονικά σε 5G. Όλες οι υπόλοιπες (είτε είναι φυσικές, είτε eSIM), παίζουν μόνο σε 4G. Επίσης, η βασική sim δεν μπορεί να είναι eSIM. Τέλος, δε ξέρω γιατί γράφετε ότι η Multisim πρέπει για να λειτουργήσει να είναι ενεργό το Wi-Fi calling. Εμένα λειτουργεί κανονικά, ακόμη και αν δε το έχω ενεργό. Έχω 4 sim, όλες φυσικές. Η μόνη παραφωνία είναι ότι όταν με καλούν, ο καλών μετά από 2-3 χτυπήματα ακούει το μήνυμα «πληκτρολογήστε κωδικό» και η κλήση διακόπτεται, καθώς κανείς δεν ξέρει ποιος είναι αυτός ο κωδικός (ούτε και η Cosmote!). Ευτυχώς , δεν είναι ο βασικός μου αριθμός, οπότε δε με απασχολεί, αλλά είναι κάτι που ποτέ δεν κατάφερε να λύσει (σε εμένα) η Cosmote. Για το ότι πρέπει να είναι ενεργό το WIFI CALLING στην γραμμή σου καθώς και το ότι δεν μπορείς να λάβεις SMS το γράφει η COSMOTE στις προϋποθέσεις της ενεργοποίησης της MULTISIM. Από την άλλη μεριά για το 4G στις extra κάρτες που θα βγάλεις δεν το γράφει φυσικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pharmex Δημ. May 12, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2025 44 minutes ago, Geokat2829 said: Για το ότι πρέπει να είναι ενεργό το WIFI CALLING στην γραμμή σου καθώς και το ότι δεν μπορείς να λάβεις SMS το γράφει η COSMOTE στις προϋποθέσεις της ενεργοποίησης της MULTISIM. Από την άλλη μεριά για το 4G στις extra κάρτες που θα βγάλεις δεν το γράφει φυσικά. Αναφορικά με τα SMS, στη βασική sim μπορώ και να λάβω και να στείλω, στις υπόλοιπες μόνο να λάβω. ΟΚ για το WiFi Calling. Νόμιζα ότι εννοούσατε στη συσκευή και όχι στον πάροχο. Στη συσκευή μπορεί να είναι και απενεργοποιημένο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. May 12, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2025 48 minutes ago, Pharmex said: στις υπόλοιπες μόνο να λάβω στις υπόλοιπες μόνο να στείλεις μπορείς. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pharmex Δημ. May 12, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2025 38 minutes ago, paanos said: στις υπόλοιπες μόνο να στείλεις μπορείς. Δίκιο έχεις, γράψτε λάθος. Sorry! 1 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. May 13, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2025 On 12/5/2025 at 6:57 ΠΜ, Pharmex said: Η βασική sim παίζει κανονικά σε 5G. Όλες οι υπόλοιπες (είτε είναι φυσικές, είτε eSIM), παίζουν μόνο σε 4G. Επίσης, η βασική sim δεν μπορεί να είναι eSIM. Τέλος, δε ξέρω γιατί γράφετε ότι η Multisim πρέπει για να λειτουργήσει να είναι ενεργό το Wi-Fi calling. Εμένα λειτουργεί κανονικά, ακόμη και αν δε το έχω ενεργό. Έχω 4 sim, όλες φυσικές. Η μόνη παραφωνία είναι ότι όταν με καλούν, ο καλών μετά από 2-3 χτυπήματα ακούει το μήνυμα «πληκτρολογήστε κωδικό» και η κλήση διακόπτεται, καθώς κανείς δεν ξέρει ποιος είναι αυτός ο κωδικός (ούτε και η Cosmote!). Ευτυχώς , δεν είναι ο βασικός μου αριθμός, οπότε δε με απασχολεί, αλλά είναι κάτι που ποτέ δεν κατάφερε να λύσει (σε εμένα) η Cosmote. Η βασική μου sim είναι esim. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts