Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νομίζω το iPhone σε 5G auto πέφτει πιο εύκολα σε NSA, γιατί προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τις ταχύτητες. Με το υπάρχον φάσμα, οι ταχύτητες είναι εν δυνάμει μεγαλύτερες σε NSA.

Αν το βάλεις 5G on κρατάει SA μέχρι να υπάρχει σαφής διαφορά στη ένταση σήματος υπέρ του NSA.

4 minutes ago, Gv2008 said:

Άρα πλέον έχεις καλύτερες ταχύτητες;

Ναι, γιατί τα 2100 mhz δε μοιράζονται με το dss, είναι πλέον αποκλειστικά στο 5g. Έδωσαν επίσης +5MHz b3.

4 minutes ago, Gv2008 said:

Επίσης πόσα mhz έχει σε N1? 40?

20MHz έχουν όλοι οι πάροχοι.

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

24 minutes ago, Gv2008 said:

Άρα πλέον έχεις καλύτερες ταχύτητες; Επίσης πόσα mhz έχει σε N1? 40?

20MHz αλλα είναι ξεμπουκωμένη.

Hlias.

πριν λίγο από την πόλη Κέρκυρας προς Δουκάδες, άφησα το redmi 12 5G στο SA mode (εννοείτε δεν είχα πρόσβαση σε data ούτε τηλεφωνία γιά κάνα μισάωρο) πολύ καινούριο πράμα SA στην διαδρομή 24χιλ ΕDIT εθνική παλαιοκαστρίτσας

kerkyra-to-doukades-new-5g-cells.png

Edited by babis3g

Πλατεία Δροσιάς 😫

Τι να υπάρχει η κεραία τι οχι τα ιδια θα ειχε.

spacer.png

spacer.png

Παλιά Γέφυρα του Ευρίπου (συρταρωτή)

https://maps.app.goo.gl/PsCaXM276e8w1pfU6?g_st=ac

Γενικά εάν πας με τα πόδια στην άκρη, θα πιάσει 400αρι εγω ήμουν εν κινήσει με αυτοκίνητο και η μέτρηση ήταν έως τη Σχολή Πεζικού.

spacer.png

spacer.png

@georgemv γνωρίζεις εάν στην κεραία αυτή έχει ανοίξει SA;(Μαυρογένους)

spacer.png

Πάνω κάτω σε όλη τη πόλη είναι απροβλημάτιστη εξωτερικά τουλάχιστον έχει σχεδόν παντού Ν78 (πλην μισή Αβάντων λόγω Micro). Θα ήθελα άλλη μια στη CHALKIDA-OUT που καλύπτει ΚΤΕΛ και κάτω. 

Ικανοποιημένος, παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες πόλεις που μπορεί να πάσχουν κυρά Cosmote .

Edited by elkons

Hlias.

1 ώρα πριν, georgemv said:

Νομίζω το iPhone σε 5G auto πέφτει πιο εύκολα σε NSA, γιατί προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τις ταχύτητες. Με το υπάρχον φάσμα, οι ταχύτητες είναι εν δυνάμει μεγαλύτερες σε NSA.

Αν το βάλεις 5G on κρατάει SA μέχρι να υπάρχει σαφής διαφορά στη ένταση σήματος υπέρ του NSA.

Με 5G on δεν έχω μπει ακόμα σε SA . 😇 who knows 

Τώρα το θυμήθηκα..

Τη Παρασκευή το πρωί κατα τις 7 είχαν πάει τεχνικοί πάνω στη κεραία της COSMOTE στο Σχηματάρι (πάνω στην εθνική έχει 2 πυλώνες, φαίνεται) είχε ανέβει εναερίτης. Κατά τις 8 έμεινε κλειστή μισή ωρα μετα ξανα άνοιξε. Δεν εχω ιδεα τι εκανε πάντως φτάνει σήμα μέχρι απέναντι σήμερα ειδα καλύπτει ενα τμήμα από το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου (ΕΟ Χαλκίδας – Aλιβερίου 74) μέχρι τα φανάρια Λαμψάκου στην αντιπροσωπεία Μπενής)

Περνάει Β20 ή Β3 συνήθως και Ν1 μη φανταστείτε γύρω στα -114dBm 20Mbps στη καλύτερη. Είναι λίγο καλύτερα απο το οριακό που έδινε απο Χτυπά είναι η αλήθεια 5Mbps. Λέτε να έβαλε κάνα Sector παραπάνω; Επίσης έχει 5G SA N1,N28,N78 ανοιχτό 👌

Hlias.

Θέλω να ευχαριστήσω τον satrapis (cellmapper) που μάλλον είναι ο γνωστός άγνωστος ο οποίος έχει πάρει σβαρνα και καταγράφει εντός Θεσσαλονίκης πολύ sa και ανανεώνει και αρκετές φωτογραφίες. Ας ελπίσουμε να μην κάνει πάλι "βιαστικές" κινήσεις.

9 ώρες πριν, elkons said:

Πλατεία Δροσιάς 😫

spacer.png

spacer.png

Γενικά εάν πας με τα πόδια στην άκρη, θα πιάσει 400αρι εγω ήμουν εν κινήσει με αυτοκίνητο και η μέτρηση ήταν έως τη Σχολή Πεζικού.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Πάνω κάτω σε όλη τη πόλη είναι απροβλημάτιστη εξωτερικά τουλάχιστον έχει σχεδόν παντού Ν78 (πλην μισή Αβάντων λόγω Micro). Θα ήθελα άλλη μια στη CHALKIDA-OUT που καλύπτει ΚΤΕΛ και κάτω. 

Ικανοποιημένος, παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες πόλεις που μπορεί να πάσχουν κυρά Cosmote .

Δροσιά θέλει ρεπορτο στο cc όπως είναι, λολ, χάλι μαύρο 

9 ώρες πριν, elkons said:

Πλατεία Δροσιάς 😫

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Δεν έχω ιδέα, Χαλκίδα κέντρο μπήκα μια καταδρομική χθες και βγήκα άμεσα. Σήμερα Αη Γιώργη Δροσιάς πάει Ν1 γύρω στα 150 Mbps SA

3 minutes ago, johnny_htc said:

Δροσιά θέλει ρεπορτο στο cc όπως είναι, λολ, χάλι μαύρο 

3CC ειχε bug CellMapper πρέπει να ήταν 

10+20+100MHz. Αρνήθηκε τη Ν1 τελικά στην επιστροφή 😅

5 minutes ago, georgemv said:

Δεν έχω ιδέα, Χαλκίδα κέντρο μπήκα μια καταδρομική χθες και βγήκα άμεσα. Σήμερα Αη Γιώργη Δροσιάς πάει Ν1 γύρω στα 150 Mbps SA

Ούτως ή άλλως κίνηση παλι θα ειχε μετα τις 12, η Βενιζέλου μέχρι τη Vodafone είναι εργοτάξιο στη μια λωρίδα (για το κατάστημα).. ΟΤΕ και κάτω ανοιχτά ευτυχώς. 

Αη Γιώργη έχει Ν78 πολλές φορές πως ξέφυγε έτσι; Αποκλείεται να κάνει Power Saving η κεραία αυτή. Ευτυχώς έχει Ν78 μαζι με κέντρο εκπομπής γιατί βαράει πολύ κίνηση η Cosmote.

Hlias.

Πάνω στην εκκλησία πιάνει Ν78, πιο κάτω προς πλατεία μόνο Ν1/Ν28. Εν τω μεταξύ είναι dual SIM το iPhone με την ελβετική και μάλλον κάνει πιο λίγο CA όταν η 2η κάρτα είναι ενεργή.

9 minutes ago, georgemv said:

Πάνω στην εκκλησία πιάνει Ν78, πιο κάτω προς πλατεία μόνο Ν1/Ν28. Εν τω μεταξύ είναι dual SIM το iPhone με την ελβετική και μάλλον κάνει πιο λίγο CA όταν η 2η κάρτα είναι ενεργή.

Πλατεία λογικά σου κρατάει Ν1/Ν28  από Δροσιά και Χτυπά (ανάλογα το σημείο) με SA γιατί η κεραία στον ΟΤΕ δεν έχει SA. Η κεραία στον ΟΤΕ που με συνδέει LTE (NSA) στη πλατεία είναι χάλι μαύρο δεν ξέρω αμα ήταν έτσι έκανε φύσεως η κεραία αυτή ούτε Β7 έχει..

Hlias.

στο χωριό μου στην Πεντάπολη Σερρών σε εσωτερικό χώρο

https://www.speedtest.net/result/i/6670281479

IMG_2311.thumb.jpeg.51d17e02496d6b4bd5b8b57ab6e456b3.jpeg

Απίστευτο ! Μετά το refarm Έχω αυτές τις ταχύτητες … Τετειες ώρες πάντα έβγαζα μαξ 30 mbps

6 minutes ago, georgebad said:

στο χωριό μου στην Πεντάπολη Σερρών σε εσωτερικό χώρο

https://www.speedtest.net/result/i/6670281479

IMG_2311.thumb.jpeg.51d17e02496d6b4bd5b8b57ab6e456b3.jpeg

Απίστευτο ! Μετά το refarm Έχω αυτές τις ταχύτητες … Τετειες ώρες πάντα έβγαζα μαξ 30 mbps

Τελικά πιάνει τόπο το refarm. Άντε να δούμε και στις πόλεις πώς θα δουλε΄ψει το refarm 

Κρεοπωλείο Αγγέλου Αντωνίου Μαργαρίτη 44, Αγία Ελεούσα.

Απέναντι από τη κεραία, παλια ειχα δει και 600, κρίμα. Ν78 SNR δε ξέρω τι περνάει. 

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Labiko, Κλασικά ξεβρώμισμα σήμερα τον κουβά (smart). Δεν ισχύει το +100MHz είναι μπαγκιά.

spacer.png

spacer.png

Μετά το Refarm η N1 έχει πάρει τα διπλάσια!

Νέα Λάμψακος Κρητικός (εσωτερικός χώρος) όλες γτπ 👌

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Έστω έκανε κλήση με VoLTE η Cosmote χωρίς κόλλημα. Ενδεικτικά εβαλα τις αλλες.

Edited by elkons

Hlias.

15 minutes ago, elkons said:

Κρεοπωλείο Αγγέλου Αντωνίου Μαργαρίτη 44, Αγία Ελεούσα.

Απέναντι από τη κεραία, παλια ειχα δει και 600, κρίμα. Ν78 SNR δε ξέρω τι περνάει. 

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Labiko, Κλασικά ξεβρώμισμα σήμερα τον κουβά (smart). Δεν ισχύει το +100MHz είναι μπαγκιά.

spacer.png

spacer.png

Μετά το Refarm η N1 έχει πάρει τα διπλάσια!

Νέα Λάμψακος Κρητικός (εσωτερικός χώρος) όλες γτπ 👌

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Έστω έκανε κλήση με VoLTE η Cosmote χωρίς κόλλημα. Ενδεικτικά εβαλα τις αλλες.

Την έχει πιάσει την ν78 αλλά rspq στο Θεό 
Θέμα φόρτου ? Θερμοκρασία και τα  έπαιξε θέμα με κεραία ? 
Θα δείξει 

Καλά για εσωτερικό χώρο δεν θα σχολιάσω καθόλου 
Έχω ένα Ericsson t28 άμα θες και με την μεγάλη κεραία άμα θες

ΥΓ συσκευή? 

Οινόη - Στεφάνη, κλασσική τραγική διαδρομή για Cosmote, το iphone αρνείται να μπει Edge. SA ή τίποτα. Καλά το πάνε. Η Ν28 φτάνει οριακά πιο δυνατά από Β20. Μάλλον έχουν δώσει ιδια ισχύ και λόγω συχνότητας κερδίζει το SA. Το LTE εχει πλέον ελαφρώς μικρότερη κάλυψη.

12 minutes ago, Harry636 said:

Την έχει πιάσει την ν78 αλλά rspq στο Θεό 
Θέμα φόρτου ? Θερμοκρασία και τα  έπαιξε θέμα με κεραία ? 
Θα δείξει 

Χειμώνα καλοκαίρι έτσι είναι λογικά φόρτος μόνο 3 τα μεσάνυχτα παίζει καλά μετά είναι μπάχαλο. Πιάνω απο την ίδια κεραία πίσω απο το σπίτι μου με άλλο Pci, τα ιδια. Τη ξέρω καλα. Οι αλλες έχουν πολυ καλο 4G+ αλλά 5G για τα πανηγύρια. 

Με οπτική Cosmote, έχει πάνω πάνω Sector και massive και απο κάτω κατι ζεύξεις. Η Nova/Vdf έχουν μια μεγάλη ζεύξη και απο κάτω απο τη Cosmote Sector 

spacer.png

Παίζει χαμηλά η βλακεία Β20 εντάξει, οι υπόλοιπες μπάντες πολύ μικρή ισχύ. 

12 minutes ago, Harry636 said:

Καλά για εσωτερικό χώρο δεν θα σχολιάσω καθόλου 
Έχω ένα Ericsson t28 άμα θες και με την μεγάλη κεραία άμα θες

Έτσι είναι όλη η περιοχή με Cosmote έχει σημεια και έξω που είναι ετσι. Μόνο στη παραλία είναι καλή με Ν78. Οι άλλες κάνουν ραδιοκάλυψη με Β28 αλλά δεν έχουν πολυ κίνηση πάνε τίμια.

13 minutes ago, georgemv said:

Οινόη - Στεφάνη, κλασσική τραγική διαδρομή για Cosmote, το iphone αρνείται να μπει Edge. SA ή τίποτα. Καλά το πάνε. Η Ν28 φτάνει οριακά πιο δυνατά από Β20. Μάλλον έχουν δώσει ιδια ισχύ και λόγω συχνότητας κερδίζει το SA. Το LTE εχει πλέον ελαφρώς μικρότερη κάλυψη.

Οινόη μεσα να δεις που πιάνει Β20 από Βίλια 🕳

Στεφάνη θέλει και αλλα σεκτορ ούτε Β7 δεν έχει ,η Vodafone έχει και Ν78. Το σημα της Nova από Στεφάνη πιάνει μέχρι Ορχομενό.

Edited by elkons

Hlias.

Καλησπέρα σας. Βλέπω γενικά μια σημαντική βελτίωση στις ταχύτητες με N1 στις τελευταίες μέρες. Δεν ξέρω εάν έχει να κάνει με το Refarm αλλά επειδή δεν πρόλαβα να ψάξω τι ακριβώς είναι αυτό, ας με ενημερώσει κάποιος αν θέλει.

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι τελευταία δεν έχω πολύ δυνατές ταχύτητες με n78 στο σπίτι και είδα διαφορετικά combos (λείπει και η Β1) και βλέπω πολύ εύκολα RSSQ -15, -16 και ταχύτητες 200-300mbps ακόμα και στις 3 τα ξημερώματα.

Δείτε διαφορά στα στατιστικά δικτύου σήμερα με πριν κάποιες εβδομάδες.

Σημερινό

1707120624_2025-07-13180313.thumb.png.a16a1d40f12c59f44cc96dc01dcbe0ad.png

05-06-2025

1135586811_2025-06-05215926.thumb.png.c55a24b1f04e4b039fe3eee328604da6.png

Edited by Mitsos_The_Great

8 minutes ago, Mitsos_The_Great said:

Καλησπέρα σας. Βλέπω γενικά μια σημαντική βελτίωση στις ταχύτητες με N1 στις τελευταίες μέρες. Δεν ξέρω εάν έχει να κάνει με το Refarm αλλά επειδή δεν πρόλαβα να ψάξω τι ακριβώς είναι αυτό, ας με ενημερώσει κάποιος αν θέλει.

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι τελευταία δεν έχω πολύ δυνατές ταχύτητες με n78 στο σπίτι και είδα διαφορετικά combos (λείπει και η Β1) και βλέπω πολύ εύκολα RSSQ -15, -16 και ταχύτητες 200-300mbps ακόμα και στις 3 τα ξημερώματα.

Δείτε διαφορά στα στατιστικά δικτύου σήμερα με πριν κάποιες εβδομάδες.

Σημερινό

1707120624_2025-07-13180313.thumb.png.a16a1d40f12c59f44cc96dc01dcbe0ad.png

05-06-2025

1135586811_2025-06-05215926.thumb.png.c55a24b1f04e4b039fe3eee328604da6.png

Έγινε Refarm μιας και έκλεισαν Β1.

Λοιπόν, έκλεισε το GSM 1800 και άφησε μόνο GSM 900. Τα 5MHz που είχαν μείνει στο  GSM 1800 το μετέφεραν σε LTE 1800 (εξου η διαφορά από 20+10 σε 20+15MHz συνολικά 35MHz). Ένας απο τους κυριότερους λόγους είναι ότι έκλεισε LTE B1 και το μετέφερε σε N1, τωρα είναι πιο ξεμπουκωμένη και δίνει ακόμα πιο δυνατές ταχύτητες και έδωσε +5MHz στη 1800 ώστε μη χαλάσει το LTE της και μειωθεί 10MHz αλλά μόνο 5.

Συμπερασματικά μειωσε το LTE κατά 5MHz (μικρή έως μηδαμινή διαφορά στις ταχύτητες LTE , παρα μονο στη κάλυψη λίγο μικρότερη) αλλά ξεμπούκωσε Ν1 για καλύτερες ταχύτητες. Θα βοηθήσει και το 5G SA.

Edited by elkons

Hlias.

Σε δύσκολο σήμα, SA vs NSA iPhone 16 Pro. Κάνει δουλίτσα η Ν28 σε SA.

https://www.speedtest.net/result/i/6670891303
https://www.speedtest.net/result/i/6670892301

4 minutes ago, georgemv said:

Σε δύσκολο σήμα, SA vs NSA iPhone 16 Pro. Κάνει δουλίτσα η Ν28 σε SA.

https://www.speedtest.net/result/i/6670891303
https://www.speedtest.net/result/i/6670892301

Where; 

Όταν λες δύσκολο σήμα πόσα dBm περίπου Ν28; 

Hlias.