Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μάλλον θα πάει γρήγορα η εγκατάσταση στα Κύμινα, ελπίζω δηλαδή 

Screenshot_2025-07-03-14-53-33-229_com.nononsenseapps.feeder.play-edit.thumb.jpg.a4d097c3149af18a0788e5921aebf330.jpg

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

34 minutes ago, marios239 said:

Μάλλον θα πάει γρήγορα η εγκατάσταση στα Κύμινα, ελπίζω δηλαδή 

Screenshot_2025-07-03-14-53-33-229_com.nononsenseapps.feeder.play-edit.thumb.jpg.a4d097c3149af18a0788e5921aebf330.jpg

Θέλω να πιστεύω οτι δε θα πάρουν τον εξοπλισμό και απλά θα τον χάσουν εκει πάνω και όταν ξανα πάει Ν78. Ικανοί είναι.

Άραγε τι θα γίνει με την άλλη σε κτήριο ΟΤΕ κι ολας μου φάνηκε περίεργο να μην έχει εκει.

4 ώρες πριν, elkons said:

Θέλω να πιστεύω οτι δε θα πάρουν τον εξοπλισμό και απλά θα τον χάσουν εκει πάνω και όταν ξανα πάει Ν78. Ικανοί είναι.

Άραγε τι θα γίνει με την άλλη σε κτήριο ΟΤΕ κι ολας μου φάνηκε περίεργο να μην έχει εκει.

Λογικά θα εκπέμπει B3 και EN DC με Κυμινα, θα μπορούσε. Απλά για κάλυψη δηλαδή 

On 2/7/2025 at 4:15 ΜΜ, fotisbasm_ said:

Η βλακεία είναι ότι πρέπει να δώσεις κάνα 300€ να πάρεις ένα τέτοιο 5G modem που περνεις ένα statlink ,ή δωρεαν με 40€ το μήνα και δεν αξίζει όλη η φάση για γρήγορο 5G internet μέσο παρόχου κινητής 

Δεν υπάρχει καμία σχέση στην απόδοση μεταξύ ενός επίγειου δικτύου 5g με δορυφορικό.

Θες από αρχιτεκτονική; Βάλε ένα WiFi calling μέσω δορυφόρου ή streaming service με feedback loop. Θα τα κάνει μαντάρα συν το αυξημένο RTT.

Στη Σουηδία που έχουμε δέντρα 30μ πάνω από τα σπίτια τι θα κάνουμε; Απλά δε γίνεται.

Το ping κάνει αρκετά άλματα στο satellite handover και αν δουλεύεις Remote Desktop ή με πολλαπλούς συνομιλητές σε p2p τα κολλήματα είναι εμφανή.
Και η κοσμοτε σου δίνει δωρεάν τον εξοπλισμό και δεν έχει καμία σχέση η εγκατάσταση (επιτοίχια vs ματσούκι πάνω από το σπίτι σου).

Μονο αν δεν έχεις καλή κάλυψη από Cosmote 5g βλέπεις starlink. Έχει και άθλιο uplink το starlink.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

8 ώρες πριν, Tony9999 said:

πας 

Προχωρημένες ρυθμίσεις,αλλα,Πληροφορίες δικτύου και θα σου γραφει κατω κατω της μπαντες λογικα στα ελληνικα το εχω εγω το menu 

image.thumb.png.85bc8693ad91796e65bb5bd7c23f5ab8.png

Κράζω μόνο τις άλλες 2 για τη Θάσο, αλλά ήρθε και η ώρα της cosmote. 

Διαδρομή Ποτός-Θεολόγος: Η ΑΠΌΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ! 

Μόλις βγεις απ'τον Ποτό και για ~12 λεπτά ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ! Επιβεβαιωμένο με 4 συσκευές. 

Αν ήταν όλες εκτός, δε θα με πείραζε τόσο, αλλά η vf βάραγε 200mbps σχεδόν σε όλη τη διαδρομή! 

Επίσης, και οι γονείς μου και ο αδερφός μου έχουν έντονο θέμα με τις κλήσεις σε εσωτερικούς χώρους στα Λιμενάρια. Κολλάει η ομιλία, πέφτει η γραμμή, ακούει μόνο μια πλευρά κλπ. 

Γενικό συμπέρασμα, για Θάσο, μάλλον πάρτε μαζί 2 κάρτες. 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

6 minutes ago, marios239 said:

Μόλις βγεις απ'τον Ποτό και για ~12 λεπτά ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ! Επιβεβαιωμένο με 4 συσκευές. 

Αν ήταν όλες εκτός, δε θα με πείραζε τόσο, αλλά η vf βάραγε 200mbps σχεδόν σε όλη τη διαδρομή! 

Επίσης, και οι γονείς μου και ο αδερφός μου έχουν έντονο θέμα με τις κλήσεις σε εσωτερικούς χώρους στα Λιμενάρια. Κολλάει η ομιλία, πέφτει η γραμμή, ακούει μόνο μια πλευρά κλπ. 

Κατάλαβα που λες ακόμα έτσι είναι. Η Vodafone και Nova ενδιάμεσα έχει eNb 785 και στη διαδρομή έχει πολυ καλο σημα, θεσάρα. Η Cosmote δεν έχει τίποτα μόνο μια πάνω στον θεολογο αλλά καλύπτει μόνο κει 1 sector και από πάνω omni.. Αμα δε γίνει συνεγκατασταση δε σώζεται. 

Να τους το αναφέρεις κάποια στιγμή. Πρέπει λίγο να ελαττώσουν τη καραμέλα ότι έχουν παντού σήμα πλέον δεν είμαστε στο GSM οι τεχνολογίες αλλάζουν με τα χρόνια. 

44 minutes ago, marios239 said:

Ας κάνω το δικηγόρο του διαβόλου.

Καποιοσναπι το φορούμε με κολησε.

Starlink μόνο ποιανει παντού χαψα
Ζήτω ο ελον ζήτω το σταρλινκ 
Κάτω το 5g

1 ώρα πριν, Harry636 said:

Κάτω το 5g

Αμα πας στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στις πολυκατοικίες δεν υπάρχει θέση για το Starlink εαν δεν βλέπει καθαρά τον ουρανό. Τότε πως θα πάρει μπρος ;

Εαν είσαι σε σπίτι με σκεπή και δεν υπάρχει οπτική ίνα, με κλειστά τα μάτια τοτε και αμα δεν έχει καλο σημα και Ν78 πλέον απαραίτητα.

Edited by elkons

4 minutes ago, elkons said:

Αμα πας στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στις πολυκατοικίες δεν υπάρχει θέση για το Starlink εαν δεν βλέπει καθαρά τον ουρανό. Τότε πως θα πάρει μπρος ;

Εαν είσαι σε σπίτι με σκεπή και δεν υπάρχει οπτική ίνα, με κλειστά τα μάτια τοτε και αμα δεν έχει καλο σημα και Ν78 πλέον απαραίτητα.

Το Starlink είναι μόδα. Θα περάσει. Το κακό βέβαια είναι ο Έλον τους έπιασε στον ύπνο. Αν είχαν επενδύσει κατάλληλα και σε mmWave το Starlink θα είχε λόγω ύπαρξης στις ερήμους και στα πλοία. Τώρα το βλέπεις και σε πόλεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

3 minutes ago, mixtri said:

Το Starlink είναι μόδα. Θα περάσει. Το κακό βέβαια είναι ο Έλον τους έπιασε στον ύπνο. Αν είχαν επενδύσει κατάλληλα και σε mmWave το Starlink θα είχε λόγω ύπαρξης στις ερήμους και στα πλοία. Τώρα το βλέπεις και σε πόλεις.

Καλό για τον ανταγωνισμό όμως καθώς αναγκάζει τις εταιρείες να δώσουν καλύτερες υπηρεσίες π.χ στην επαρχία και να τρέξουν. Για την Ελλάδα είναι καλή η είσοδος του Starlink και ΔΕΗ, να φύγει λίγο το μονοπώλιο 

13 minutes ago, elkons said:

Καλό για τον ανταγωνισμό όμως καθώς αναγκάζει τις εταιρείες να δώσουν καλύτερες υπηρεσίες π.χ στην επαρχία και να τρέξουν. Για την Ελλάδα είναι καλή η είσοδος του Starlink και ΔΕΗ, να φύγει λίγο το μονοπώλιο 

Σαφέστατα ο ανταγωνισμός ευνοεί τους πάντες, και εμάς χαχα! Ήδη η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει πάρει φωτιά με τη Ν78 στην επαρχία και ετοιμάζει κι άλλα. Πάντως γρήγορα κινήθηκαν... που σημαίνει ότι έχουν αντανακλαστικά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

1 minute ago, mixtri said:

Σαφέστατα ο ανταγωνισμός ευνοεί τους πάντες, και εμάς χαχα! Ήδη η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει πάρει φωτιά με τη Ν78 στην επαρχία και ετοιμάζει κι άλλα. Πάντως γρήγορα κινήθηκαν... που σημαίνει ότι έχουν αντανακλαστικά.

Τις τσέπες μας

Ελπίζω να κινηθεί και στη ΔΕΗ και ας αφήσει τα λόγια δε φοβόμαστε τον ανταγωνισμό. Οι συνδρομητές αναζητούν τιμές.  

2 ώρες πριν, Harry636 said:

Κάτω το 5g

Όταν δουλέψεις remote desktop me Starshit έλα να μου πεις...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επαρχία σε μερικές περιοχές η Cosmote έχει ξεκινήσει την εναέρια οπτική πάντως. Το είχε αναφέρει και ο @johnny_htc . Πάνε αρκετά γρήγορα. Επίσης είδα κάτι άδειες όλες Ν78 στις καινούργιες (να το τηρήσει είναι το θεμα Εύοσμο ήταν να βάλει, δεν έβαλε ενώ υπάρχει στα αρχιτεκτονικά). Εντόπισα μια συνεγκατασταση στη θέση Γέφυρα Θεσσαλονίκης η Cosmote πάνω στη Vodafone, N78 όλες εκει. Δεν κατάλαβα ακριβώς που λέει.

2 ώρες πριν, elkons said:

Για να σκεφτώ πόσο πίσω είμαστε
Πχ fso πουθενά ακόμα ζούμε στον μεσαίωνα

Είπαμε τιμές στο Θεό και τίποτα πίσω

Δεν υπάρχει fso πουθενά άσχετα το πόσο παλιά είναι και το πόσο ποιο γρήγορη είμαι σε σχέση με τα μικροκύματα

Ούτε άδεια χρειάζεται

Αυτά τόσο απλό 

4 ώρες πριν, mixtri said:

Πάνε για 90% κάλυψη n78 τέλος του έτους.

3 minutes ago, elkons said:

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Η ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ!!!!!!

spacer.png

Μόνο ή και άλλες;;

Just now, Chrischal1908 said:

Μόνο ή και άλλες;;

Μόνο η Cosmote. Οι άλλες έχουν λιγο πιο κάτω σε ταράτσα σπιτιού. Θα μπει πιστεύω Ν78 έχουν άδεια άρα το έχουν εξασφαλίσει μελλοντικά. Για τώρα φαίνεται οκ δεν υπάρχει πολύ κίνηση. 

Εχτές στη συναυλία κράτησαν όλες και μου έκανε τρομερή εντύπωση, γιατί δεν κολλούσε 🤯. Απλά 2 ημέρες πριν τους προειδοποίησα στο Messenger (όλες) και πήγε η άλλη και έβαλε τη Ν78 που χρωστούσε. Επιτέλους 😁

6 minutes ago, elkons said:

Μόνο η Cosmote. Οι άλλες έχουν λιγο πιο κάτω σε ταράτσα σπιτιού. Θα μπει πιστεύω Ν78 έχουν άδεια άρα το έχουν εξασφαλίσει μελλοντικά. Για τώρα φαίνεται οκ δεν υπάρχει πολύ κίνηση. 

Εχτές στη συναυλία κράτησαν όλες και μου έκανε τρομερή εντύπωση, γιατί δεν κολλούσε 🤯. Απλά 2 ημέρες πριν τους προειδοποίησα στο Messenger (όλες) και πήγε η άλλη και έβαλε τη Ν78 που χρωστούσε. Επιτέλους 😁

Καλά ήταν προγραμματισμένη, δεν πήγαν λόγω της συναυλίας 😜😜😜. Έτυχε αλλά.. πέτυχε κιόλας 😜😂

Είμαι 100% σίγουρος ότι έγινε παρέμβαση φαίνεται ξεκάθαρα και πιο κάτω. Ευχαριστώ πολύ τη τεχνική ομάδα εαν το διαβάζει. 

spacer.png

3 minutes ago, johnny_htc said:

Καλά ήταν προγραμματισμένη, δεν πήγαν λόγω της συναυλίας 😜😜😜. Έτυχε αλλά.. πέτυχε κιόλας 😜😂

Δε ξέρω πάντως τους πίεσα όσο μπορούσα. Ίσως το τρέξανε λίγο παραπάνω.

spacer.png

4 minutes ago, elkons said:

Είμαι 100% σίγουρος ότι έγινε παρέμβαση φαίνεται ξεκάθαρα και πιο κάτω. Ευχαριστώ πολύ τη τεχνική ομάδα εαν το διαβάζει. 

spacer.png

Δε ξέρω πάντως τους πίεσα όσο μπορούσα. Ίσως το τρέξανε λίγο παραπάνω.

spacer.png

Πολύ πιθανό. Πάντως βλέπω γενικά το cc τελευταία είναι πιο καλά ενημερωμένο για το κάθε σημείο που έχει θέμα και δε λένε "το δίκτυο μας επεκτείνεται και οι επενδύσεις κλπ κλπ κλπ" ποίημα. Το τεχνικό πρέπει να τους έχει δώσει με σαφήνεια το κάθε σημείο, κάτι κάνουν σωστά πλέον στην ενημέρωση του πελάτη, αλλά ταυτόχρονα βαράνε και υπερωρίες αναβαθμίσεων 

1 minute ago, johnny_htc said:

Πολύ πιθανό. Πάντως βλέπω γενικά το cc τελευταία είναι πιο καλά ενημερωμένο για το κάθε σημείο που έχει θέμα και δε λένε "το δίκτυο μας επεκτείνεται και οι επενδύσεις κλπ κλπ κλπ" ποίημα. Το τεχνικό πρέπει να τους έχει δώσει με σαφήνεια το κάθε σημείο, κάτι κάνουν σωστά πλέον στην ενημέρωση του πελάτη, αλλά ταυτόχρονα βαράνε και υπερωρίες αναβαθμίσεων 

Ναι γιατί εάν τα μαγειρεύεις λιγο το πάνε κατευθείαν στο τμήμα σχεδιασμού. Εαν πέσεις σε παλιό υπάλληλο επίσης δημοσίου ΟΤΕ είναι πρόβλημα, με τους πιο καινούργιους υπάρχει καλύτερη διαχείριση (ειδικά εαν υπάρχει καλή γνώση). Πάντως δε το περίμενα μου ήρθε απότομα τραβηξα Screenshot να δω μετα και όταν το ειδα σοκαρίστηκα.

6 ώρες πριν, mixtri said:

Όταν δουλέψεις remote desktop me Starshit έλα να μου πεις...

Δουλεύει με γερμανικό σέρβερ, ακόμα..

9 ώρες πριν, Harry636 said:

Κάτω το 5g

Περιμένουμε και το τηλέφωνο με δορυφορικό ίντερνετ, και γεια σας…