Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 hour ago, babis3g said:

πριν λίγο στη διαδρομή από Δουκάδες - Χωρεπίσκοποι βρήκα όλα αυτά τα νέα SA cells ... δυστυχώς δεν τα βλέπουν στο netmonster 😥 ... θα τα στείλω & ότι γίνει

επίσης βλέπω μέσα με του telecom εκεί στα new & modified netmonster cells σήμερα πρώτη φορά κλείδωσαν και κάποια 2 νεά cells W3 IT 5G SA (στη μέση - 2η σειρά)

W3-telecom.png

επίσης στη διαδρομή κλείδωσε & windtre SA ... ΕDIT α τα ίδια είναι της W3 IT ... πανω΄από 100 χιλ απόσταση

windtre-sa.png

Έχω στείλει μερικα Cells εδώ και 10 μήνες αλλά τίποτα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στη database της Cosmote. 

Απορώ σε αυτή την απόσταση καταφέρνουν Ν78 από Ιταλία 😅 μάλλον στην Ελλάδα έχουμε μακράν τα μικρότερα όρια ισχύος.

5G 1800.. ενδιαφέρον  

υποψιάζομαι ίσως οι Ιταλοί να έχουν μερικά βαρβάτα 5G πάνω σε ψηλά βουνά, πχ όπως είναι το βουνό Τρουμπέτα κοντά μου πού πάει πολύ καλά από σήμα & κάλυψη παρότι μακρυά του χωριού

9 ώρες πριν, georgebad said:

Μόνο εμένα άφησαν τελικά χωρίς SA ακόμα ; Δεν έχω δει ακόμα

Δυστυχώς στα 15αρια δεν έχουν δώσει ακόμη το SA όσο κ να παλεύουμε κ να έχουμε ανοίξει και τις επιλογές με καινούργια σιμ…αν κ στο σάιτ γράφει ότι υποστηρίζεται θα δωθεί σταδιακά κ στο δικό μας(15 pro).

Μίλησα με το τεχνικό τμήμα κ μου το επιβεβαίωσε.

IPhone 15 Pro 

1 ώρα πριν, elkons said:

Έχω στείλει μερικα Cells εδώ και 10 μήνες αλλά τίποτα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στη database της Cosmote. 

Απορώ σε αυτή την απόσταση καταφέρνουν Ν78 από Ιταλία 😅 μάλλον στην Ελλάδα έχουμε μακράν τα μικρότερα όρια ισχύος.

5G 1800.. ενδιαφέρον  

1 hour ago, babis3g said:

υποψιάζομαι ίσως οι Ιταλοί να έχουν μερικά βαρβάτα 5G πάνω σε ψηλά βουνά, πχ όπως είναι το βουνό Τρουμπέτα κοντά μου πού πάει πολύ καλά από σήμα & κάλυψη παρότι μακρυά του χωριού

Σίγουρα είναι αυτό που λες, κεραίες σε βουνά με μεγάλη κάλυψη. Αλλά η απόσταση είναι τρελή για να πιάνεις σήμα. Νομίζω έχει να κάνει με την ανάκλαση του σήματος πάνω στη θάλασσα, το οποίο ευνοείται απίστευτα με την εξαιρετική ηρεμία των θαλασσών καλοκαιριατικα (σε σχέση με το χειμώνα πάντα), οπότε καταφέρνει και διανύει τέτοιες αποστάσεις. Πρακτικά unusable το σήμα φυσικά 

13 ώρες πριν, LewnidasKara said:

Τι πιθανότητες δίνεται στο mc888 pro να πιάσει 5g sa αν βάλω την καινουρια σιμ από το αιφον;

Εγώ να σου πω την αλήθεια από περιέργεια σίγουρα θα το δοκίμαζα! Απλά αν είδα τα σωστά specs έχει το μοντεμάκι Snapdragon X62 που έχει BW 120MHz οπότε σε SA θα πιάνει κάπως χαμηλότερες ταχύτητες απ' οτι σε NSA.

Χθες στην Καλαμάτα κατά την διακοπή ρεύματος τα είδαμε όλα. Έπεσε το ρεύμα στο 70% της πόλης από τις 23.10 μέχρι την 01.20. Μπούκωσαν όλες. Nova δεν δούλευε καν μετά από 20 λεπτά από την διακοπή, Cosmote υπολειτουργούσε αρκετά, είχαν κλείσει την n78 που συνήθως πιάνω και το FTM δεν έβγαζε πληροφορίες για 5g, 5G 0.2 MBPS, 4G 2 MBPS, και οι κλήσεις μου μερικές φορές γινόντουσαν με edge αλλα παραδόξως καλή ποιότητα!

Προβληματίστηκα αρκετά, αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν το περίμενα.

6 ώρες πριν, KrisB-free97 said:

Εγώ να σου πω την αλήθεια από περιέργεια σίγουρα θα το δοκίμαζα! Απλά αν είδα τα σωστά specs έχει το μοντεμάκι Snapdragon X62 που έχει BW 120MHz οπότε σε SA θα πιάνει κάπως χαμηλότερες ταχύτητες απ' οτι σε NSA.

μολις το δοκιμασα. Εβαλα την καινουρια sim και κλειδωνει κανονικα SA και οντως εχει περιπου 100-150mbps λιγοτερο download σε n78.
Παραδοξως με την καρτα frog εχω 600-650 down σε NSA ενω με την καινουρια cosmote εχω 550 down παλι με nsa. Σε SA παει στα 420-450

Η μεγαλύτερη μέτρηση έγινε με την 105201

Οι δύο μετρήσεις έγιναν σε απόσταση μερικών βημάτων απλά κάνει συνέχεια εναλλαγές και η Cosmote.

Ζάκυνθος,Άνω Βασιλικός στην παραλία 

Screenshot_20250626-113629~2.png

Screenshot_20250626-113401~2.png

Screenshot_20250626-113603~2.png

Screenshot_20250626-113328~2.png

9 minutes ago, George6633 said:

Οι δύο μετρήσεις έγιναν σε απόσταση μερικών βημάτων απλά κάνει συνέχεια εναλλαγές και η Cosmote.

Φούντωσε το κινητό και ξεκίνησε τα Disconnected λογικά, ε; 

4 minutes ago, johnny_htc said:

Φούντωσε το κινητό και ξεκίνησε τα Disconnected λογικά, ε; 

Τι εννοείς;

1 minute ago, George6633 said:

Τι εννοείς;

Συνήθως άμα ανεβάσουν θερμοκρασία οι συσκευές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, κόβουν το nsa, δηλαδή δε σε συνδέουν σε nr band. Άρα παίζει μόνο το 4G ουσιαστικά 

4 minutes ago, johnny_htc said:

Συνήθως άμα ανεβάσουν θερμοκρασία οι συσκευές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, κόβουν το nsa, δηλαδή δε σε συνδέουν σε nr band. Άρα παίζει μόνο το 4G ουσιαστικά 

Αα όχι μόλις έφτασα στη δουλειά με 100% φόρτιση και δεν το είχα χρησιμοποιήσει καθόλου. 

48 minutes ago, George6633 said:

5G Disconnected, πρακτικά 4G. Δεν έχει συνδεθεί με N Band. 

Το SNR η ψυχολογική μου κατάσταση 😂

5 minutes ago, elkons said:

5G Disconnected, πρακτικά 4G. Δεν έχει συνδεθεί με N Band. 

Το SNR η ψυχολογική μου κατάσταση 😂

Αυτό πρακτικά γιατί μπορεί να γίνεται; λόγω κόσμου ή κάτι άλλο; 

Just now, George6633 said:

Αυτό πρακτικά γιατί μπορεί να γίνεται; λόγω κόσμου ή κάτι άλλο; 

RSRQ -14 έχει κίνηση.

Δοκίμασε με 5G Connected αν καταφέρεις.

Δεν κλείνει το 5G λόγω κόσμου ίσα ίσα ολα τα εχει ανοιχτά. 

54 minutes ago, elkons said:

RSRQ -14 έχει κίνηση.

Δοκίμασε με 5G Connected αν καταφέρεις.

Δεν κλείνει το 5G λόγω κόσμου ίσα ίσα ολα τα εχει ανοιχτά. 

Περίεργο γιατί από δύο διαφορετικές κεραίες δεν συνδέεται..Θα το δοκιμάσω 

8 minutes ago, George6633 said:

Περίεργο γιατί από δύο διαφορετικές κεραίες δεν συνδέεται..Θα το δοκιμάσω 

Άρα το κινητό αρνείται να μπει σε 5G ,αμα ήταν μόνο σε μια κεραία ίσως ήταν αλλο το θεμα. Μαλλον λόγω θερμοκρασίας γίνεται ή έχει κολλήσει κάτι 

32 minutes ago, elkons said:

Άρα το κινητό αρνείται να μπει σε 5G ,αμα ήταν μόνο σε μια κεραία ίσως ήταν αλλο το θεμα. Μαλλον λόγω θερμοκρασίας γίνεται ή έχει κολλήσει κάτι 

Κάτι είχε κολλήσει σίγουρα!Ξεμπλοκαραμε

Screenshot_20250626-140654~2.png

Screenshot_20250626-141126~2.png

3 minutes ago, George6633 said:

Κάτι είχε κολλήσει σίγουρα!Ξεμπλοκαραμε

Screenshot_20250626-140654~2.png

Screenshot_20250626-141126~2.png

Νταξει Connected 

Αλλά έχει κίνηση και το SNR πεσμένο, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες δηλαδή. Ευτυχώς που έπιασες και 300 δηλαδή. 

Πότε έρχεται με το καλό το S25 Ultra; Τουλάχιστον στα Samsung, φαίνεται στο εικονίδιο αμα είσαι 5G Disconnected ή οχι. Εαν το κουτάκι 5G είναι άσπρο μεσα είναι Connected. Στη Vodafone σε μερικά το αναφέρει σε άλλα λέει σκέτο 5G.

Μπορείς να έχεις 2 φυσικές Sim μεσα και οχι 1 φυσική και 1 eSIM. Απλα είναι Hybrid Slot. Δηλαδή ή SIM 2 ή SD θα βάλεις. Η SIM1 ανάποδα μπαίνει όσο περίεργο και αμα σου ακούγεται το έχει κάνει σε πολλα μοντέλα έτσι (A15/A16 μέχρι την S)

https://youtu.be/mv6cFYruO7o?si=kBKi9hqGMz0yePOJ

4 minutes ago, elkons said:

Νταξει Connected 

Αλλά έχει κίνηση και το SNR πεσμένο, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες δηλαδή. Ευτυχώς που έπιασες και 300 δηλαδή. 

Έχει ανέβει η κίνηση αρκετά έχει πολύ κόσμο.. Το καλό είναι ότι πιάνει από δω,σε αντίστοιχη περίπτωση η VF δύσκολα πιάνει από δω και γυρνάει απέναντι. 

Just now, George6633 said:

Έχει ανέβει η κίνηση αρκετά έχει πολύ κόσμο.. Το καλό είναι ότι πιάνει από δω,σε αντίστοιχη περίπτωση η VF δύσκολα πιάνει από δω και γυρνάει απέναντι. 

Ευτυχώς αντέχει ειδικά με αυτό το SNR δίνει πολύ καλά νούμερα. Καλά η Vodafone γενικά πρέπει να το δει αυτό με τις εναλλαγές δεν μπορώ να καταλάβω τα κριτήρια να το κάνει αυτό.

29 minutes ago, elkons said:

Νταξει Connected 

Πότε έρχεται με το καλό το S25 Ultra; Τουλάχιστον στα Samsung, φαίνεται στο εικονίδιο αμα είσαι 5G Disconnected ή οχι. Εαν το κουτάκι 5G είναι άσπρο μεσα είναι Connected. Στη Vodafone σε μερικά το αναφέρει σε άλλα λέει σκέτο 5G.

Μπορείς να έχεις 2 φυσικές Sim μεσα και οχι 1 φυσική και 1 eSIM. Απλα είναι Hybrid Slot. Δηλαδή ή SIM 2 ή SD θα βάλεις. Η SIM1 ανάποδα μπαίνει όσο περίεργο και αμα σου ακούγεται το έχει κάνει σε πολλα μοντέλα έτσι (A15/A16 μέχρι την S)

https://youtu.be/mv6cFYruO7o?si=kBKi9hqGMz0yePOJ

Μέχρι 2/7 μου λένε ότι θα είναι εδώ.Υποθέτω αύριο ή Δευτέρα πρέπει να φύγει.Δεν θα βάλω 2 Sim,λόγω μπαταρίας..Έχω το Q Vip σε ένα ρουτερακι,αν ποτέ χρειαστεί θα βάλω τη sim.

Ο βασικός μου αριθμός θα είναι εκεί που μπορώ να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου χωρίς καθυστέρηση και χωρίς προβλήματα,δεν έχω σκοπό να συντηρώ τρεις εταιρίες.Έχω μια καρτούλα της Cosmote για μεταφορά που είχα παραγγείλει,πρέπει να είναι και από αυτές τις καινούργιες.Τα 300αρια με καλύπτουν,τα 30αρια από κεραία απέναντι όχι.

Edited by George6633

4 minutes ago, George6633 said:

Μέχρι 2/7 μου λένε ότι θα είναι εδώ.Υποθέτω αύριο ή Δευτέρα πρέπει να φύγει.Δεν θα βάλω βάλω 2 Sim,λόγω μπαταρίας..Έχω το Q Vip σε ένα ρουτερακι,αν ποτέ χρειαστεί θα βάλω τη sim.

Ο βασικός μου αριθμός θα είναι εκεί που μπορώ να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου χωρίς καθυστέρηση και χωρίς προβλήματα,δεν έχω σκοπό να συντηρώ τρεις εταιρίες.Έχω μια καρτούλα της Cosmote για μεταφορά που είχα παραγγείλει,πρέπει να είναι και από αυτές τις καινούργιες.Τα 300αρια με καλύπτουν,τα 30αρια από κεραία απέναντι όχι.

Μην αγχώνεσαι είναι οκ σε αυτά η Samsung. Βάλε μια 2η και μπορείς απο τις ρυθμίσεις να τη κλείνεις όποτε θες λες και δεν υπάρχει. Γιατί τώρα το βαλε βγαλε δεν είναι και οτι καλύτερο. 

Βασικό το Vodafone ή το Cosmote μπερδεύτηκα. Πάντως τη κύρια, SIM1 άσε την. Στα Android και απο τις πιο παλιές παλι θα μπει σε Sa στα Android δεν υπάρχει θέμα,μόνο η Apple ζηταει αλλαγή αλλα που ξέρεις ίσως στο μέλλον.

300αρια ναι είναι οκ αντέχει ευτυχώς, κοίτα απο απέναντι δε τα λες άσχημα τα 30αρια αλλα δεν είναι εγγύηση παίζεις κορώνα γράμματα ανάλογα τις συνθήκες. 

8 minutes ago, elkons said:

Μην αγχώνεσαι είναι οκ σε αυτά η Samsung. Βάλε μια 2η και μπορείς απο τις ρυθμίσεις να τη κλείνεις όποτε θες λες και δεν υπάρχει. Γιατί τώρα το βαλε βγαλε δεν είναι και οτι καλύτερο. 

Βασικό το Vodafone ή το Cosmote μπερδεύτηκα. Πάντως τη κύρια, SIM1 άσε την. Στα Android και απο τις πιο παλιές παλι θα μπει σε Sa στα Android δεν υπάρχει θέμα,μόνο η Apple ζηταει αλλαγή αλλα που ξέρεις ίσως στο μέλλον.

300αρια ναι είναι οκ αντέχει ευτυχώς, κοίτα απο απέναντι δε τα λες άσχημα τα 30αρια αλλα δεν είναι εγγύηση παίζεις κορώνα γράμματα ανάλογα τις συνθήκες. 

Έχω υπολογίσει ότι στη VF με τα δωρεάν πάγια κλπ θα γλυτώσω κάπου στα 100€ τα οποία θα δώσω αν πάω στην προσφορά του Whats up.

Δυστυχως όμως παρατηρώ σε πολλές περιπτώσεις ότι η Cosmote έχει καλύτερη διαχείριση δικτύου και στο ίντερνετ και σε κλήσεις με αποτέλεσμα ενώ είμαι ένας μέσος χρήστης που θέλει απλά να κάνει τη δουλειά του,να νιώθω τυχερός που συμμετέχω στο forum και έχω την βοήθεια σας από δω για να κάνω διάφορες ρυθμίσεις για το πως δεν θα πέφτει σε EDGE και όλα τα σχετικά.. Και από τη στιγμή που εγώ θέλω να βάλω την κάρτα και να λειτουργούν όλα όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται(ακόμα και τα RCS messages μόνο στην Cosmote μου λειτουργούν),η πιο safe επιλογή νομίζω ότι είναι η Cosmote.Έχω φτάσει να έχω 3-4 αριθμούς κάτι που δεν θέλω με τίποτα. 1+1 για έκτακτη ανάγκη,μου είναι αρκετό 

Edited by George6633