csmt Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου (edited) . Edited 18 Απριλίου by csmt 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου Πάντως τα απεριόριστα άμα το δουν πιο σοβαρά το θέμα στην Cosmote και στην κάθε Cosmote, είναι δυνατά Crash test για επί τόπου αλλαγές και βελτιώσεις στον σχεδιασμό , γιατί κακά τα ψέμματα, κάποια στιγμή τα data θα γίνουν μόνο απεριόριστα στα συμβόλαια και θα πάψουν τα υπάρχοντα προγράμματα. Προσωπικά όπως το βλέπω εγώ, το πολύ στην επόμενη γενιά δικτύων, θα περάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Η κίνηση στα δίκτυα έχει εκτοξευτεί πραγματικά. Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 5 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 4 Ιανουαρίου Author Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 3 minutes ago, johnny_htc said: Πάντως τα απεριόριστα άμα το δουν πιο σοβαρά το θέμα στην Cosmote και στην κάθε Cosmote, είναι δυνατά Crash test για επί τόπου αλλαγές και βελτιώσεις στον σχεδιασμό , γιατί κακά τα ψέμματα, κάποια στιγμή τα data θα γίνουν μόνο απεριόριστα στα συμβόλαια και θα πάψουν τα υπάρχοντα προγράμματα. Προσωπικά όπως το βλέπω εγώ, το πολύ στην επόμενη γενιά δικτύων, θα περάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Η κίνηση στα δίκτυα έχει εκτοξευτεί πραγματικά. Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μα για αυτό γίνεται η όλη ιστορία. 4 2 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου Ναι, παραείναι πολλές οι περιπτώσεις. Uptilt πρέπει να γίνεται μόνο για υψομετρική κάλυψη εκεί ήμουν ξεκάθαρος. Δεν είμαι στο RAN opt της cosmote, dev είμαι.Καλά εγώ προσωπικά συνήθως το uptilt το βλέπω σε επαρχία μεριά και όταν θέλουν το πάνελ να δει πιο ψηλά υψομετρικά από κει που είναι ο ιστός. Μες στη πόλη δεν το έχω παρατηρήσει, τουλάχιστον στην Αθήνα. Δεν ξέρω μόνο αν υπάρχει περίπτωση να τα σηκώνουν ελαφρώς σε περίπτωση πυκνοκατοικημενης περιοχής. Ας το πω καλύτερα, με πυκνή δόμηση, ψηλές πολυκατοικιες κλπ ώστε να ελαχιστοποιουν τον θόρυβο. Μπορεί να το λέω και λάθος βέβαια. Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d_alex Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 18 ώρες πριν, panos.k2 said: Σωστή παρατηρηση. Τωρα που το σκέφτομαι όντως στην Ελλάδα εχω δει panels να κοιτάνε προς τα πάνω. Σε αλλες χωρες δεν εχω παρατηρήσει κατι τέτοιο. Ουτε στη Σουηδία ούτε στη Βραζιλία που γενικά εβλεπα κεραίες. Δεν ειναι uptilt αυτο βρε παιδια, σιγα μην βαρανε τ αστερια. Πραγματικο uptilt χρειαζεται μονο αν μια κεραια χαμηλα στον καμπο πρεπει να "σκουπισει" μια γειτονικη πλαγια βουνου. Απλως εχουνε στοκ κεραιες με ενσωματωμενο (ηλεκτρικο) 3-6 μοιρες downtilt, και για να μην ξοδευονται τις στριβουνε προς τα πανω για να μικρυνουνε το πραγματικο downtilt. Μια -6 αμα την στριψεις 3 μοιρες πανω γινεται (χοντρικα, γιατι στην ακρη του λοβου _αστα Χαραλαμπε_) -3. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου Πάντως στη περιοχή μου συχνά βλέπω είτε προς τα επανω να κοιτανε είτε προς τα κάτω... Όπως λες προς πλαγια βουνού 4 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, HORGRAP said: Μάλλον τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν και ...δίνουν περισσότερο επιθετικά και " εύκολα " Band N78 " στο 5G και έτσι απορροφούν κίνηση εκει . Αποτέλεσμα: Κρύβουν έτσι το σενάριο ο σταθμός βάσης να " αναγκαστεί " να στείλει και να " κλειδώσει " τις συσκευές σε Band 20 με όλες τις γνωστές παθογένειες. ( Παλια Panels σε γειτονικούς σταθμούς βασης που χαλάνε ολη την επένδυση σε νέους γειτονικούς....) Λάθος λοβοί και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΆ μα ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ Dead Zones ΚΑΙ .... Side Lobes ! Προσωρινά ...ναι βοηθάει να καλυφθει το πρόβλημα ρίχνοντας τους πελάτες ευκολότερα σε N78 Band. Το EN DC τους έχει σώσει ! Έπιβεβαιωνω , κάτι έχουν πειράξει και η n78 καρφώνει ποιο εύκολα . Όπως παλιά ρε παιδιά ! Θυμάμαι παλιά το EN-DC να κάνει θαύματα και βα έχει η μισή θεσσαλπνικη n78 ! . Αυτά που λέω εγώ τωρα ισχύουν θια σερρες 9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 4 Ιανουαρίου Author Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου (edited) 39 minutes ago, d_alex said: Δεν ειναι uptilt αυτο βρε παιδια, σιγα μην βαρανε τ αστερια. Πραγματικο uptilt χρειαζεται μονο αν μια κεραια χαμηλα στον καμπο πρεπει να "σκουπισει" μια γειτονικη πλαγια βουνου. Απλως εχουνε στοκ κεραιες με ενσωματωμενο (ηλεκτρικο) 3-6 μοιρες downtilt, και για να μην ξοδευονται τις στριβουνε προς τα πανω για να μικρυνουνε το πραγματικο downtilt. Μια -6 αμα την στριψεις 3 μοιρες πανω γινεται (χοντρικα, γιατι στην ακρη του λοβου _αστα Χαραλαμπε_) -3. Καλά ποιες κεραίες έχουν με 6 μοίρες downtilt? Και γιατί δεν κάνουν ηλεκτρικό uptilt? Edited 4 Ιανουαρίου by mixtri 3 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 26 minutes ago, mixtri said: Καλά ποιες κεραίες έχουν με 6 μοίρες downtilt? Και γιατί δεν κάνουν ηλεκτρικό uptilt? αυτό είναι το uptilt που έχει ο σταθμός 103093 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csmt Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου (edited) On 4/1/2024 at 8:39 ΜΜ, georgebad said: Edited 18 Απριλίου by csmt 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 10 minutes ago, csmt said: Με ένα s23 ultra ενός φίλου που χθες του ήρθε έγιναν πριν λίγο τοπικές καταγραφές SA σε Ημαθία και Πέλλα. Το μόνο που απομένει είναι μια Βέροια, Μακροχώρι, Διαβατό, Αλεξάνδρεια, Πλατύ και Μελίκη +Τρίκαλα αλλά άγνωστο αν θα περάσει κανείς ή αν θα βρεθεί κάποιος μέχρι τότε. Το Σαμάρι Πέλλας 3162 είναι off δεν εντοπίστηκε πουθενά. Απο Πέλλα έμειναν επίσης να βρεθούν το Καϊμακτσαλάν, Θηριόπετρα, Γιαννιτσά Πεζόδρομος και 2 micros Μελίσσι και Άγιος Λουκάς. +Σαμάρι που έπρεπε να λειτουργεί αλλά υπάρχει ενεργή βλάβη. Απο Θεσσαλονίκη να επαναλάβω οποίος περάσει την Παλιά Εθνική οδό έμειναν Κουφάλια, Πρόχωμα, Πεντάλοφος. Οτιδήποτε άλλο μέχρι την είσοδο του συγκροτήματος είναι με Ν1. Απο Σέρρες στην Πόλη μέσα δεν υπάρχει κανένας ακόμα με Samsung; Έχω την εντύπωση ειδικά από την Νεολαία που σπουδάζει οτι έχουν όλοι iPhone. Πάντως ακόμα να βρεθεί SA σε μεγάλη Πόλη. 2 κτίρια και το βουνό = 3 ίσως και καμιά 2 ακόμα κεραίες μέχρι τα σύνορα. Δε νομίζω να έχει όλος ο κάμπος καλό SA εκτός αν έχουν τόσο καλή κάλυψη. Το iPhone στην Θεσσαλονίκη μου δίνει deployment type SA+NSA , σερρες μου δινει NSA. Παρολα αυτα βλεπω πως εχει καταγραφει ενα PCI της. 3094 να πιανει μεχρι ροδολιβος ! Εγω θελω να παρω ενα φθηνο Sammy για SA καταγραφή , αλλά μου φαίνεται κάπως το να έχω s10+ και να περνώ για δεύτερο android κινητό το α14 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arinos Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου Είχα πάει Αίγινα την προηγούμενη Κυριακή και είχα βάλει για λίγα λεπτά στο καράβι πριν φτάσει στο λιμάνι να κλειδώσει το κινητό σε SA. Συνδέθηκε με περίπου -110 dB σε n78 που βρίσκεται στην Κηφισιά, ναι στην Κηφισιά, άλλη μια στην Βάρη και Ζωγράφου δεν είναι 50-60 χιλιόμετρα αυτά; Καταγράφηκαν και στο cellmapper, gNB 1210712, 1202668, 1200532 και 1201420. Όλες με n78. Στο λιμάνι απ' έξω. Στο νησί καμία με SA. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csmt Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου (edited) On 4/1/2024 at 8:55 ΜΜ, georgebad said: Edited 18 Απριλίου by csmt 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d_alex Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 1 hour ago, georgebad said: αυτό είναι το uptilt που έχει ο σταθμός 103093 Αυτο ειναι το ΦΥΣΙΚΟ (μηχανικο) uptilt που εκανε ο εγκαταστατης. Το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ downtilt ("30 χρονια φουρναρης" που ειμαι ολα τα tilt κατασκευαστων που εχω δει ειναι αρνητικα) μπορει να ειναι απο 0 μοιρες (οριζοντας) μεχρι οσο θελεις, 1, 2, 3, 4, 6 μοιρες ειναι συνηθισμενες τιμες, αλλα εχω δει και 8 και 10. Οποτε το ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΟ tilt που προκυπτει (το maximum σημα του λοβου δηλαδη) ειναι το αθροισμα των δυο tilt. -6 ηλεκτρικο και +3 φυσικο μας δινει -3 συνολο. Για να δεις το ηλεκτρικο πρεπει να ανατρεξεις στο φυλλαδιο του κατασκευαστη. Η τιμη που δινει το εγγραφο της αδειας ειναι (υποτιθεται) το αθροισμα. Η τελικη θεση διαλεγεται μετα απο πειραματα και την αρχικη λειτουργια. Δεν νομιζω να κανουν συμπληρωματικη δηλωση για μερικες μοιρες. Αυτο που "καιει" ειναι η ισχυς. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, csmt said: Με ένα s23 ultra ενός φίλου που χθες του ήρθε έγιναν πριν λίγο τοπικές καταγραφές SA σε Ημαθία και Πέλλα. Το μόνο που απομένει είναι μια Βέροια, Μακροχώρι, Διαβατό, Αλεξάνδρεια, Πλατύ και Μελίκη +Τρίκαλα αλλά άγνωστο αν θα περάσει κανείς ή αν θα βρεθεί κάποιος μέχρι τότε. Το Σαμάρι Πέλλας 3162 είναι off δεν εντοπίστηκε πουθενά. Απο Πέλλα έμειναν επίσης να βρεθούν το Καϊμακτσαλάν, Θηριόπετρα, Θεοδωράκι, Γιαννιτσά Πεζόδρομος και 2 micros Μελίσσι και Άγιος Λουκάς. +Σαμάρι που έπρεπε να λειτουργεί αλλά υπάρχει ενεργή βλάβη. Απο Θεσσαλονίκη να επαναλάβω οποίος περάσει την Παλιά Εθνική οδό έμειναν Κουφάλια, Πρόχωμα, Νέα Μεσημβρία, Πεντάλοφος. Οτιδήποτε άλλο μέχρι την είσοδο του συγκροτήματος είναι με Ν1. Απο Σέρρες στην Πόλη μέσα δεν υπάρχει κανένας ακόμα με Samsung; Έχω την εντύπωση ειδικά από την Νεολαία που σπουδάζει οτι έχουν όλοι iPhone. Πάντως ακόμα να βρεθεί SA σε μεγάλη Πόλη. 2 κτίρια και το βουνό = 3 ίσως και καμιά 2 ακόμα κεραίες μέχρι τα σύνορα. Δε νομίζω να έχει όλος ο κάμπος καλό SA εκτός αν έχουν τόσο καλή κάλυψη. Εντάξει, άλλη δουλειά δεν είχαν οι φοιτητές να ασχολούνται όπως εμείς εδώ με μετρήσεις, uptilt, sa και καταγραφές στο cellmaper. Φανταστικός διάλογος: - Θα βγούμε σήμερα; - Όχι, δεν μπορώ γιατί θα πάω για μετρήσεις στη Θηριόπετρα και στο Λιανοβέργι. 3 8 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
waeo Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, csmt said: Μη πάρεις το Α14. Όσες παρτίδες είναι με exynos δουλεύει κανονικά. Όσα είναι με mediatek δεν μπόρεσε να βρει ούτε μια κεραία SA. Καλύτερα να πάρεις το Α23 που είναι Snapdragon που το έχει ο weao και όλα κομπλέ. 😂 Ναι αυτό έχω μόνο για τις καταγραφές. Λοιπόν αύριο πάω προς Ορεστιάδα και ίσως πάω και μέχρι Βουλγαρία οπότε περιμένω νέες καταγραφές SA και στην επιστροφή NSA+ LTE γιατί έχουν μείνει κάποιες από παλιά. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 38 minutes ago, waeo said: 😂 Ναι αυτό έχω μόνο για τις καταγραφές. Λοιπόν αύριο πάω προς Ορεστιάδα και ίσως πάω και μέχρι Βουλγαρία οπότε περιμένω νέες καταγραφές SA και στην επιστροφή NSA+ LTE γιατί έχουν μείνει κάποιες από παλιά. Θα περάσεις τα σύνορα φίλε;;;; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
waeo Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 16 minutes ago, aektzhs 1 said: Θα περάσεις τα σύνορα φίλε;;;; Αν δεν αλλάξουν τα σχέδια, ναι. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου 9 minutes ago, waeo said: Αν δεν αλλάξουν τα σχέδια, ναι. Καλά να περάσεις!!!!Αν τα περάσεις ενημέρωσε μας και για την κατάσταση που παίζει στην γείτονα 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου (edited) . Edited 5 Ιανουαρίου by georgebad 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgeavl3 Δημ. 4 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιανουαρίου Λάθος θέμα... 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. 5 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 5 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, georgeavl3 said: Λάθος θέμα... Ουψ σωστός 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csmt Δημ. 5 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 5 Ιανουαρίου (edited) . Edited 18 Απριλίου by csmt 5 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
waeo Δημ. 5 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 5 Ιανουαρίου 18 minutes ago, csmt said: Απο iPhone: 12 mini, 12, 12 Pro, 12 Pro Max (η σειρά του 12 παίζει μόνο στην μία sim το SA) Μετά τον Έβρο θα γινόταν και απο Κομοτηνή προς τα σύνορα; Έχει αρκετά παλιά εκεί. Για το 12 αμφίβολο, θα δείξει στο μέλλον. Όσο για Κομοτηνή-Σύνορα είναι απίθανο να πάω. Έχει αρκετά παλιά όντως. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgeavl3 Δημ. 5 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 5 Ιανουαρίου Έχουν αναβαθμιστεί όλα, όσο και αν δεν το πιστεύετε. Και στην ορεινή Ξάνθη και στον κάθετο άξονα Κομοτηνή-Βουλγαρια(Μακαζα)Κάποιος έγραψε μια κεραία που παίζει στα 700 (SA) στον κάθετο Άξονα και στην ορεινή Ξάνθη περάστηκε από σπόντα μια αναβαθμισμένη κεραία, που έτυχε να περνάει το σήμα της στον κάμπο. 5 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts