Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπέρα πάλι

έχω πρόβλημα

περιμένω το δέμα το οποίο σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ μπήκε χθες 6/2/14 στην Ελλάδα όμως οι 45 μέρες που δικαιουμε να κάνω dispute στο paypall λήγουν στις 11/2/14 οπότε δεν θα έχουν προλάβει τα ΕΛΤΑ να περάσουν το δέμα τελωνείο ,να φτάσει στο ταχυδρομείο της γειτονιάς κτλ οπότε θέλω τη ν βοήθεια σας υπάρχει τρόπος να μην μείνω ξεκρέμαστος από το paypall άλλα να μην ακυρώσω κιόλας την παραγγελία γιατί το δέμα το χρειάζομαι αυτό που θέλω είναι στην ουσία ένα είδος παράτασης στις 45 μέρες του paypall για να βεβαιωθώ πως όλα είναι οκ αν κάποιος ξέρει κάτι πλζ ας βοηθήσει γιατί φοβάμαι μην χάσω το 100σταρικο :cry:

Έχει έρθει το δέμα στην Ελλάδα από 6/2 και θέλεις να ανοίξεις θέμα στο paypal;

Τη ΔΕ ή την ΤΡ θα το παραλάβεις.

Άλλο να φοβάσαι. Αν το δέμα έρχεται από τρίτη χώρα, να σου φορτώσουν δασμό και ΦΠΑ.

Παιδια να ρωτησω κατι........θελω να παραγγειλω κατι απο κινα πολυ μικρης αξιας(20 δολλαρια).....Αν το παραγγειλω με DHL υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τελωνειο;

Αν η αξία του αντικειμένου με τα μεταφορικά δεν ξεπερνάνε τα 45€, θεωρητικά, δεν πληρώνεις έξοδα εκτελωνισμού.

Με courier, όμως, μπαίνουν και άλλοι παράγοντες αφού το δέμα θα κάνει στάση στο τελωνείο, οπωσδήποτε.

παιδια περιμενω απο κινα ενα δεμα,φαινεται στο συστημα ips απο 22-01-14 και dispatch 24,πηρα τωρα τηλ στα ελτα και μου ειπαν

οτι μαλλον ειναι ακομα στην σιγκαπουρη το δεμα και οτι κανει και ενα μηνα για να ερθει απο εκει...

εχουν δικιο η ******** μου λενε?

μια χαρά στα είπε...

Από Σιγκαπούρη δέμα, μου έχει κάνει 8 μέρες (έτριβα τα μάτια μου!) μέχρι και 1μιση μήνα το αργότερο

Αν η αξία του αντικειμένου με τα μεταφορικά δεν ξεπερνάνε τα 45€, θεωρητικά, δεν πληρώνεις έξοδα εκτελωνισμού.

Με courier, όμως, μπαίνουν και άλλοι παράγοντες αφού το δέμα θα κάνει στάση στο τελωνείο, οπωσδήποτε.

Οπως τι;;;εναν κυβο του ρουμπικ θελω να παραγγειλω απο κινα αξιας 20 δολλαρια και μεγεθος της συσκευασιας γυρω στα 10-15 εκατοστα......

Για αξία μέχρι 45€, και για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, ίσχυε και ισχύει ατέλεια.

Ελτα ορεστιαδας , πηρε μια γνωστη της γυναικας μου ταμπλετ απο ebay ψιλοαργησε και μπαινει στο νετ να δει που βρισκετε το πακετο.

Βλεπει οτι απο 29/1 εναι στα ελτα, παει να το παραλαβει και της λενε οτι της το εχουν δωσει και μαλιστα εχει υπογραψει κιολας!!!

Υπαρχει καποιος τροπος αντιδρασης?

Edited by nitrox

Ελτα ορεστιαδας , πηρε μια γνωστη της γυναικας μου ταμπλετ απο ebay ψιλοαργησε και μπαινει στο νετ να δει που βρισκετε το πακετο.

Βλεπει οτι απο 29/1 εναι στα ελτα, παει να το παραλαβει και της λενε οτι της το εχουν δωσει και μαλιστα εχει υπογραψει κιολας!!!

σαφως και υπαρχει. να ζητησει να δει το χαρτι που υπαρχει η υπογραφη που της λενε. Απο τη στιγμη που δεν εχει υπογραψει αυτή, εχει γινει πλαστογραφια. και είναι ευθηνη του υπαλληλου , μιας και πρεπει να ζητησει ταυτοτητα για να παραδωσει ένα δεμα.

Αφου δει την υπογραφη και διαπιστωσει ότι δεν είναι η δικια της, μετα λογικα πρεπει να κινηθεί νομικα κατά του ταχυδρομείου και του υπαλληλου που εκανε την παραδοση.

Οπως τι;;;εναν κυβο του ρουμπικ θελω να παραγγειλω απο κινα αξιας 20 δολλαρια και μεγεθος της συσκευασιας γυρω στα 10-15 εκατοστα......

Με ταχυδρομείο, τίποτα κάτω από 50 εκατοστά διαστασεις δε περνάει τελωνείο

Φυσικα!!Μυνηση στα ελτα διοτι προφανως και δεν ζητησαν ταυτοτητα ή διαβατηριο για την παραδωση του δεματος και αν εχει καμερες το υποκαταστημα βλεπεις αν οντως το πηραν και ποιος το πηρε....

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Με ταχυδρομείο, τίποτα κάτω από 50 εκατοστά διαστασεις δε περνάει τελωνείο

Για ταχυδρομειο το ξερω(αν και εμενα μου περασανε και παραπανω).......για κουρριερ ρωτησα

Παιδια να ρωτησω κατι........θελω να παραγγειλω κατι απο κινα πολυ μικρης αξιας(20 δολλαρια).....Αν το παραγγειλω με DHL υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τελωνειο;

Πολύ πιθανό με courier να φάει φόρο τελωνείου.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

:D - παιδια κατι εχει αλλαξει ή μου φαινεται ? τωρα τελευταια 3 φορες απο εξωτερικο την μια το βλεπω στο αεροδρομιο και την αλλη μερα στα χερια μου (!) εγινε καποιο θαυμα, μας διαβαζουν, φταιει ο καιρος, δεν ξερω τι να πω τα εχω χαμενα.

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

:D - παιδια κατι εχει αλλαξει ή μου φαινεται ? τωρα τελευταια 3 φορες απο εξωτερικο την μια το βλεπω στο αεροδρομιο και την αλλη μερα στα χερια μου (!) εγινε καποιο θαυμα, μας διαβαζουν, φταιει ο καιρος, δεν ξερω τι να πω τα εχω χαμενα.

Εμενα ερχονται σε μια μερα και μενω και σε νησι!!!και οχι αεροδρομιο.....γραφει αφηξη σε χωρα προορισμου και σε μια μερα ερχεται.....2 κανει μονο οποτε βιαζομαι

:worry: - μακαρι να συνεχισουν ετσι, εγω παντως δεν τους εχω πολυ εμπιστοσυνη, λες να φταιει που ο χειμωνας δεν ειναι βαρυς και τους επιασε η ορεξη να αποδωσουν :lol: (?)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

ναι φίλε, έχουν βελτιωθεί τρομερά εδώ και μερικούς μήνες

ότι στέλνω έξω φεύγει αστραπή και ότι έρχεται μέσα κάθεται 2-3 μέρες μέχρι να το πάρω

μπορεί να φταίει ο καινούριος πρόεδρος :happy:

τεσπά, μακάρι να συνεχίσουν έτσι φτου-φτου! :D

έχουν βελτιωθεί πολύ τα κέντρα διαλογής των Ελτά. σε πρόσφατη επικοινωνία που είχα για κάποιο δέμα μου είπαν ότι αυτοί δεν το κρατούν πάνω από μία μέρα.

Χα. Ωραίο θεματάκι κ δεν το είχα δει. Πάνω στις μέρες που έχω μια απορία.

Πρόσφατα άρχισα να παραγγέλνω πράγματα από εξωτερικό κ συγκεκριμένα από ebay. Όλα καλά μέσα στις ημερομηνίες κτλ ΑΛΛΆ μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι όταν ήρθαν τα πράγματα από τα ΕΛΤΑ τα βρήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας πάνω στα κουτιά με τα γράμματα. Δεν είναι υποχρεωμένοι να στο φέρνουν στο διαμέρισμα σου χτυπώντας το κουδούνι όπως τα κούριερ?

Περισσότερο από περιέργεια ρωτάω, καθώς δεν είναι πολλά διαμερίσματα στην πολυκατοικία μου και είμαστε και όλοι γνωστοί μεταξύ μας + ότι τα πράγματα ήταν σχετικά μικρής αξίας (24 ευρώ)... Δηλ αν ήμουν σε κάποια πολυκατοικία με 30-40 διαμερίσματα και είχα κάνει μια παραγγελία για παράδειγμα ένα κινητό στα 300-400 ευρώ θα το πετούσαν έτσι απλά στην είσοδο και ντάξει όποιος περάσει και το έχει ανάγκη το παίρνει? :confused:

Powerd by OnePlus 7 Pro

Χα. Ωραίο θεματάκι κ δεν το είχα δει. Πάνω στις μέρες που έχω μια απορία.

Πρόσφατα άρχισα να παραγγέλνω πράγματα από εξωτερικό κ συγκεκριμένα από ebay. Όλα καλά μέσα στις ημερομηνίες κτλ ΑΛΛΆ μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι όταν ήρθαν τα πράγματα από τα ΕΛΤΑ τα βρήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας πάνω στα κουτιά με τα γράμματα. Δεν είναι υποχρεωμένοι να στο φέρνουν στο διαμέρισμα σου χτυπώντας το κουδούνι όπως τα κούριερ?

Περισσότερο από περιέργεια ρωτάω, καθώς δεν είναι πολλά διαμερίσματα στην πολυκατοικία μου και είμαστε και όλοι γνωστοί μεταξύ μας + ότι τα πράγματα ήταν σχετικά μικρής αξίας (24 ευρώ)... Δηλ αν ήμουν σε κάποια πολυκατοικία με 30-40 διαμερίσματα και είχα κάνει μια παραγγελία για παράδειγμα ένα κινητό στα 300-400 ευρώ θα το πετούσαν έτσι απλά στην είσοδο και ντάξει όποιος περάσει και το έχει ανάγκη το παίρνει? :confused:

Οχι δεν ειναι υποχρεωμενος. Για να στο παραδωσει στα χερια σου πρεπει ο πωλητης να το στειλει με tracking number.

Οταν ο πωλητης στελνει με tracking number ο ταχυδρομος ειτε θα εχει μαζι του το δεμα και θα χτυπησει κουδουνι για να σου το παραδωσει και να υπογραψεις για την παραλαβη, αν δεν σε βρει θα αφησει χαρτακι για να πας την επομενη εργασιμη ημερα μετα της 10:00 ωρα να παραλαβεις απο το τοπικο ταχυδρομειο.

Αν ειναι μεγαλο το δεμα και εχεις tracking number ισως να μην το παρει μαζι του στο μηχανακι και να αφησει χαρτακι για να πας να το παραλαβεις απο το ταχυδρομειο.

Υ.γ Δες και ενα ωραιο θεματακι στην υπογραφη μου, βαλτο σε ''παρακολουθηση'' ;)

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Ευχαριστώ... Κ για την απάντηση και για το θεματάκι που θα έχω στο νου μου :):)
Powerd by OnePlus 7 Pro

Η μονη περιπτωση για ένα τετοιο δεμα (μη παρακολουθουμενο) να μη το αφησει οπου βρει, είναι το δεμα να είναι λιγο μεγαλο και να μην το παρει μαζι του. Σε αυτή την περιπτωση φερνει μονο την ειδοποιηση, να πας να το παραλαβεις από το ταχυδρομειο.

Κατά τα αλλα, είναι όπως τα ειπε ο Karthan7. Αν εχουν παρει μαζι τους δεμα που δεν χρειαζεται υπογραφη, τα αφηνουν οπου βρουν.

Εγω εχω βρει πολλες φορες δεματα στα σκαλακια της εξοπορτας που είναι μεσα στο δρομο. Ευτυχως μεχρι στιγμης τα περνει χαμπαρι ήτε η μανα μου ήτε καποιος γειτονας και τα περνουν και μου τα δεινουν. Διαφορετικα μπορει να τα παρει οποιοσδηποτε περασει.

Ο κανόνας είναι ότι τα αντικείμενα που δεν έρχονται συστημένα τα φέρνει ο ταχυδρόμος αν το δέμα είναι μικρότερο από φάκελο Α4 και αν είναι μεγαλύτερο αφήνει ειδοποιητήριο.

Ερώτηση, τη καταλαβαίνετε με αυτό εδώ;

Πότε θα το έχω;

Screenshots_2014-02-23-13-44-20.png

Ερώτηση, τη καταλαβαίνετε με αυτό εδώ;

Πότε θα το έχω;

https://www.dropbox.com/s/sfzfqjam1g2wofo/Screenshots_2014-02-23-13-44-20.png

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=375316 :)

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love: