Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αφ'ενός μεν το επιχείρημα μου δεν ήταν η πρόταση που έβαλες σε bold. Είναι η αμέσως επόμενη, δηλαδή να κάνεις 2 κλικ ως το site του carrier και να ψάξεις τι σημαίνει το συγκεκριμένο status αντί να σπεύδεις για ερμηνείες και μάλιστα "μετά βεβαιότητος", χωρίς όμως να προβάλλεις κάποιο επιχείρημα.

Αφ'εταίρου δε, όπως σου είπα και προηγουμένως, μονο τις τελευταίες 2-3 μέρες τα ίδια προβλήματα αναφέρουν και άλλοι με δέματα απο άλλες χώρες, πχ έχουμε εδώ 2 από Αγγλία. Το οποίο προσπέρασες για να επιμείνεις με πάσα βεβαιότητα οτι το συγκεκριμένο status αφορά σε καθυστέρηση στην Ολλανδία. Η εναλλακτική είναι να καθυστερεί ξαφνικά και ταυτόχρονα και η Αγγλία πάντα για δέματα της ίδιας περιόδου. Συνενοημένοι λογικά να καθυστερήσουν τα δέματα της ίδιας χρονικής περιόδου (τα επόμενα έρχονται κανονικά), βάση πάντα της...βεβαιότητάς σου οτι η καθυστέρηση είναι στην άλλη πλευρά και όχι στην Ελλάδα.

Τέλος πάντων. Επειδή βλέπω που το πας κι επειδή εδώ δεν βρίσκομαι για αντιπαράθεση με κανέναν θα επανέλθω σε ό,τι είπα στο προηγούμενο ποστ: Εφ' οσον η πληροφόρηση που σου δόθηκε εδώ δεν σε καλύπτει/πείθει , είναι πάντα στη διακριτική σου ευχέρεια να καλέσεις τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα υπόλοιπα.

Καλή τύχη με το δέμα σου και καλές γιορτές.

Προφανώς, δεν έχεις καταλάβει το θέμα συζήτησης που ξεκίνησε από τον longus και έχει θέμα την αποστολής δεμάτων από το Banggood με τη μέθοδο PDM, που ταξιδεύουν μέσω Ολλανδίας, αφού, πρώτα, εκτελωνίζονται εκεί.

Απάντησες στο post του και ανακάτεψες το δικό σου θέμα με αποστολές από Αγγλία, που δεν έχουν σχέση με το θέμα, και τις αποστολές μέσω PostNL.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα συνεχίσω αυτή την αδιέξοδη συζήτηση.

Mια χαρά έχω καταλάβει το θέμα συζήτησης, για άλλη μια φορά σε προδίδει η βεβαιότητά σου και τα "προφανώς".

Πάμε μία τελευταία:

Το "The item is on transport to the country of destination" δεν σημαίνει κάτι διαφορετικό σαν tracking status αν υπάρχει PDM μέθοδος στο transaction, όπως φαίνεται να νομίζεις.

To "The item is on transport to the country of destination" έχει μία και μόνο μία σημασία και άλλη καμία. Είναι αυτή που επανέλαβα αρκετές φορές. Είτε το transaction ειναι με τη μέθοδο PDM, είτε είναι απευθείας, είτε είναι με το μπατζανάκη μας, είτε μεταξύ πολυεθνικών εταιρειών για σκοπούς επαγγελματικούς, σημαίνει οτι σκαναρίστηκε και μπήκε στο μεταφορικό μέσο για τη χώρα προορισμού. Το site της PostNL είναι πάντοτε στη διακρίτικη σου ευχέρεια για να δεις αν τα παραπάνω ισχύουν ή αν ισχύουν αυτά που λες εσύ.

Έπειτα, σωστά (αυτή τη φόρα) αναφέρεις οτι το επόμενο βήμα είναι το "The item has arrived in the country of destination". Άραγε όμως αναρωτήθηκες στην πράξη πώς γίνεται αυτό το update? Για να μην σε ταλαιπωρώ, δεν χρειάζεται να αναρωτηθείς καν γιατί κι αυτό έχει γραφτεί πολλάκις στο παρόν τόπικ. Πρέπει να ανοίξει ο σάκος στο αεροδρόμιο και ο υπάλληλος να σκανάρει το δέμα σου.

Οπότε τώρα έχουμε δύο ενδεχόμενα:

-Η το δέμα σου... ταξιδεύει εδώ και 20 μέρες από την Ολλανδία στην Ελλάδα.

-Η απλά έχει ήδη φτάσει αλλά δεν έχει ανοιχτεί ο σάκος για να σκαναριστεί και να πάρεις tracking update.

Φυσικά υπάρχει και η δική σου εκδοχή για την οποία δηλώνεις βέβαιος, οτι δηλαδή, καθυστερούν οι Ολλανδοί (μαζί συμπτωματικά και οι Άγγλοι την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο) κι οτι το tracking status που έχεις θα μπορούσε να σημαίνει κάτι διαφορετικό απο αυτό που αναφέρει η ίδια η PostNL. Ντάξει απόψεις είναι αυτές, ο καθένας έχει κι απο μία. Με τη διαφορά οτι αν μπαίνουμε στη διαδικασία να αμφισβητούμε (με βεβαιότητα) τα όσα λεει ο carrier , τα όσα διαβάζουμε με τα ίδια μας τα μάτια και προτιμάμε να δίνουμε τη δική μας ερμηνεία για το κάθε τι , απλά για να το παίξουμε αμφισβήτηση, τότε απλώς περνάμε στην σφαίρα της φαντασίας και του "'ξέρω 'γω που σου λέω..." και όχι της συζήτησης. Και προφανώς καταλήγει αδιέξοδη.

Πρόσεξε όμως την διαφορά. Αδιέξοδη καταλήγει για εσένα που αρνείσαι. Για τους υπόλοιπους που μπορεί να έχουν το δέμα τους σε αντίστοιχη κατάσταση και να έχουν τις απορίες τους, σίγουρα δεν είναι αδιέξοδη γιατί θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία.

Γενικώς γίνεται ένας χαμός λόγω γιορτών. Περιμένω 4 παραγγελίες από Banggood. Οι τρεις που τις έκανα πιο νωρίς, είναι κολλημένες στο "the item is on transport to the county of destination". Η τελευταία χρονικά κάποια στιγμή, εκεί που έρχονταν Ελλάδα, κάποια στιγμή μου έβγαλε error και "The item has been returned and arrived at PostNL". Ε λοιπόν βρίσκεται ήδη στο αεροδρόμιο Αθηνών, και σε επόμενη φάση θα μπει καθ'οδόν προς Λάρισα. Άγνωσται αι βουλαί των ελληνικών και ξένων ταχυδρομείων...
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Παιδιά τα δέματα έχουν φύγει από Ολλανδία όταν αναφέρεται αυτό το status: The item is on transport to the country of destination GREECE. Οταν καθυστερούν, απλά δεν έχουν ανοιχτεί οι σάκοι στο Ελλάδισταν... και είναι κάπου στοιβαγμένα. Ορίστε τωρινό status από τα δύο δέματα που έχω, το ένα έφυγε 6/12/18 και ακόμα άφαντο....το άλλο έφυγε 21/12/18 και σήμερα το πρωί φάνηκε Ελλάδα και μάλιστα έκλεισε από το κέντρο διαλογής αεροδρομίου.e76c7a147cd338a1f7695be5c824bc14.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by longus

Παιδιά τα δέματα έχουν φύγει από Ολλανδία όταν αναφέρεται αυτό το status: The item is on transport to the country of destination GREECE. Οταν καθυστερούν, απλά δεν έχουν ανοιχτεί οι σάκοι στο Ελλάδισταν... και είναι κάπου στοιβαγμένα. Ορίστε τωρινό status από τα δύο δέματα που έχω, το ένα έφυγε 6/12/18 και ακόμα άφαντο....το άλλο έφυγε 21/12/18 και σήμερα το πρωί φάνηκε Ελλάδα και μάλιστα έκλεισε από το κέντρο διαλογής αεροδρομίου.e76c7a147cd338a1f7695be5c824bc14.jpg

Aκριβώς όπως τα λες!

Τα δέματα από Ευρώπη μεταφέρονται, συνήθως, με δημοσίας χρήσης φορτηγά και όχι αεροπορικώς. Εξαιτίας του γενικότερου φόρτου εργασίας λόγω της εποχής (όχι μόνο των ταχυδρομείων) οι μεταφορείς κρατούν τα δέματα σε δικό τους χώρο για κάποιο διάστημα εωσότου βρεθεί κενός χώρος σε κάποιο φορτηγό ώστε να φορτωθούν.Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Άρα για τους Ολλανδούς το δέμα έχει "φύγει" , ενώ για τα ΕΛΤΑ δεν έχει φτάσει.

Καλά Χριστούγεννα.

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil:

16 μέρες από Ισπανία, ακόμη να φτάσει Ελλάδα.για το νέο έτος αν παραλάβω θα δώσω το δώρο

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Τα δέματα από Ευρώπη μεταφέρονται, συνήθως, με δημοσίας χρήσης φορτηγά και όχι αεροπορικώς. Εξαιτίας του γενικότερου φόρτου εργασίας λόγω της εποχής (όχι μόνο των ταχυδρομείων) οι μεταφορείς κρατούν τα δέματα σε δικό τους χώρο για κάποιο διάστημα εωσότου βρεθεί κενός χώρος σε κάποιο φορτηγό ώστε να φορτωθούν.Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Άρα για τους Ολλανδούς το δέμα έχει "φύγει" , ενώ για τα ΕΛΤΑ δεν έχει φτάσει.

Καλά Χριστούγεννα.

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα φίλε μου και χρόνια πολλά, η απάντηση σου δεν αφορά τα δέματα που έρχονται από Ολλανδία με τον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής ( PDM του Banggoood ), αλλά ίσως άλλους τρόπους αποστολής από Ευρώπη. Το δικό μου δέμα ( και έχω και άλλα παλαιότερα ) έφυγε από Ολλανδία 22/12/18 το πρωί και την επόμενη 23/12/18 το πρωί έφτασε Ελλάδα, δηλαδή τι σόι " φορτηγό " είναι αυτό και δεν το ξέρω, που έκανε Ολλανδία- Ελλάδα σε μόλις μία μέρα.... Καλό θα είναι να μην λέμε ανακρίβειες και μπερδεύονται τα μέλη. Τα δέματα με PDM του banggoood φεύγουν αεροπορικά από Ολλανδία, για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω, μπορεί μερικά να έρχονται και οδικός.a33e6096849690b90ad7f5774e58998d.jpg

Καλησπερα παιδια. Μια ερωτηση εχει στειλη κανενας με ελτα εξωτερικο? Και αν ναι πιες ειναι οι χρεωσεις για μικρο δεματακι συστημενο κατω απο κιλο?

Δες εδώ

αλλά επέελξε επιστολη και όχι δέμα.

https://www.elta.gr/el-gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82.aspx

Παρέλαβα δέμα από Αγγλία μετά από 24 μέρες ,τώρα άνοιξαν τον σάκο ,καλές παραλαβές σε όσους περιμένουν

Eπιτέλους! Μακάρι να άρχισαν να ανοίγουν σάκους . Σου ήρθε χωρίς να έχει γίνει tracking update, πχ οτι το δέμα έφτασε Ελλάδα;

:( - μεγαλο προβλημα με κατι trackingnumber τυπου: A00007********* ,οταν μπαινουν στην Ελλαδα παιρνουν αλλο το οποιο δεν μπορω να γνωριζω,το site των ΕλΤα φυσικα και δεν το αναγνωριζει αυτο

November 28 - 22:31

Exported from the departure country

Flyt Express

ειναι 1 μηνα στον δρομο αρα παμε για την νεα χρονια (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Αν είναι απλό δέμα και έρχεται με ταχυδρομείο από Ασία ,2-3 μήνες να σου έρθει , πλέον όλα περνάνε από έλεγχο άσχετα αν θα μπουν στο τελωνείο .Πλέον όλα τα δέματα εκτός Ευρώπαικης Ένωσης ελέγχονται .

:cool: - εχεις δικιο απλα δεν μπορω να καταλαβω πως με το που φθανει το δεματακι οι των ΕλΤα βαζουν νεο tracking πανω στο αρχικο και δεν εχουμε τροπο να το μαθαινουμε αυτο

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Το δικό μου από Αγγλία παραμένει για ακόμη μια βδομάδα σε status "Exported from UK". Από τις 5/12 είναι έτσι και συνεχίζουμε...

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αν δεν υπάρξει εξέλιξη, ανοίγω claim στο paypal και ακολουθεί καταγγελία ΕΕΤΤ (στην οποία δεν θα βγει άκρη, αλλά καλό ειναι να μαζεύει η ΕΕΤΤ καταγγελίες για τέτοιου τύπου καθυστερήσεις ).

Edited by Hux_Flux

Επιτέλους παρέλαβα τη Παρασκευή το δέμα μου, στο τρακινγκ γράφει ακόμη ότι είναι στο κ.δ Σταυρούπολης

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Καλήμερα. Τρία δέματα έχουν φύγει από Ολλανδία με priority από 11/12/18 το ένα,

14/12/18 το δεύτερο, και το τρίτο 17/12/18. Και τα τρία αναφέρουν στο 17Track αυτό :

NETHERLANDS, DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE

Σε διπλή(για επιβεβαίωση) επικοινωνία στα ΕΛΤΑ σήμερα το πρωί μου είπαν με σιγουριά

ότι τα δέματα δεν έχουν μπει ακόμα Ελλάδα!!!! δηλαδή η ταξιδεύουν ακόμα με το αεροπλάνο, ������

η δεν έχουν φύγει ακόμα από Ολλανδία.

Σε ερώτησή μου μήπως έχουν μπει Ελλάδα, και λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν ανοίξει τους συγκεκριμένους σάκους

και έτσι δεν έχουν σκαναριστεί τα δέματα ακόμα, η απάντηση ίδια και τις δυο φορές ήταν ότι έχουν άλλο σύστημα αυτοί,

που βλέπουν αν οι συγκεκριμένοι αριθμοί καταδίωξης που τους έδωσα βρίσκονται Ελλάδα, άσχετα αν έχουν ανοίξει το σάκο η όχι.

Δηλαδή με το που μπαίνουν τα δέματα Ελλάδα με κλειστούς ακόμα τους σάκους αυτοί το ξέρουν.

Τωρα δικαιολογίες είναι για να καλύψουν τις μεγάλες καθυστερήσεις τους; η αλήθεια είναι; πραγματικά δεν ξέρω.

Πάντως με priority που αγοράζω εδώ και 1.5 χρόνο, δέμα πάνω από 10-12 εργάσιμες μέρες δεν έκανε να έρθει.

Τι γίνετε τώρα δεν ξέρω, θα περιμένω και αυτή την βδομάδα και βλέπουμε.

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία.

Edited by sakis311

Έχει απαντηθεί η ερώτηση αυτή πάρα πολλές φορές και αν έκανες τον κόπο να ρίξεις μια ματιά στην προηγούμενη σελίδα, πριν γράψεις το δικό σου post, θα διάβαζες την απάντηση.

Είτε δεν έχει φτάσει το δέμα ακόμη στην Ελλάδα, είτε δεν δεν ανοιχτεί ο σάκος, για να σκαναριστούν τα δέματα, είναι το ίδιο αποτέλεσμα για σένα (και για όλους μας).

Και αφού αναφέρεις τη δική σου εμπειρία, για τις 10-12 μέρες, να σου πω και την τελευταία δική μου, από 27/11/18 έγραφε το ίδιο με το δικό σου (παραγγελία από Banggood με PDM), είχα εκτιμώμενη παράδοση 11/12/18 και παρέλαβα την ΠΑ 28/12/18.

Υπομονή, λοιπόν, μέχρι να έρθει η σειρά σου. Είναι μεγάλος ο αριθμός δεμάτων αυτή την περίοδο και η καθυστέρηση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

ΥΓ

Πρώτη φορά διαβάζω τον αριθμό παρακολούθησης ενός δέματος ως "αριθμό καταδίωξης".

Όσο γερνάμε, μαθαίνουμε ...

Καλημέρα και σε εσένα.

Σε ευχαριστώ για την ευγενική σου απάντηση.

Είναι αυτό ακριβώς που ανέφερες και εσύ, γράφω την δικιά μου εμπειρία.

Μα για αυτό δεν είναι το φόρουμ;

Το ποστ το έγραψα ακριβώς γιατι διάβασα πολλές προηγούμενες σελίδες, που τα περισσότερα παιδιά

μίλαγαν για σάκους που περιμένουν την σειρά τους και δεν έχουν σκαναριστεί τα δέματα,

και έτσι αφού επικοινώνησα με ελτα και μου είπαν αυτά που έγραψα παραπάνω, όφειλα να τα αναφέρω.

Τώρα μάλλον δεν κατάλαβες κάτι από τις ημερομηνίες που ανέφερα.

Είναι ημερομηνίες που στάλθηκαν απο Ολλανδία.... οι ημερομηνίες αγοράς(banggood) είναι σαφώς πιο πριν.

Να καταλάβεις στο πρώτο δέμα το προϊόν το αγόρασα 01/12, οπότε έχει περάσει ένας μήνας και το δέμα δεν το βλέπω καν Ελλάδα.

Εσύ στο μήνα το παρέλαβες, δεν είναι το ίδιο.

ΥΓ

Πολλοί το λένε και έτσι.

Όσες φορές και να μιλήσεις με υπαλλήλους των ΕΛΤΑ, και σε όποια περίοδο (κανονική ή εορταστική), τα ίδια θα σου πουν.

Εάν δεν σκανάρουν τα δέματα που έχει ένας σάκος, δεν γνωρίζουν αν κάποιο δέμα έφτασε στην Ελλάδα ή όχι.

Για να δουμε, τωρα που περασαν οι γιορτες, θα επανελθει μια...σχετικη κανονικοτητα;

Εχω δεματακια, που εχουν φτασει Ελλαδα απο 27/11 συμφωνα με το tracking number, και ακομη δεν εχω παραλαβει....ντροπη....

Μια βδομαδα να ερθουν απο Κινα, και δυο μηνες να λιμναζουν εντος Ελλαδας....

Ειχε δικιο ο Χαρρυ Κλυνν. Το μοναδικο αφρικανικο εθνος με λευκους κατοικους.

:(