Jump to content

Hux_Flux

Members
  • Δημοσιεύσεις

    38
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Hux_Flux

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 7

Hux_Flux's Achievements

  1. Mετα απο 17-18 μερες , φαινεται πως η υπηρεσια weblabeling εχει επανελθει. Υποθετω πως σιγα σιγα οι αποστολες προς εξωτερικο θα αρχισουν να δουλευουν, αλλα δεν ειναι και να τους πολυεμπιστευεσαι.
  2. Αλλη μια μερα χωρις καμια ανακοινωση και φυσικα καμια εξελιξη. Απο το μηδεν να τα στηνανε ολα, θα ειχαν τελειωσει δυο βδομαδες μετα. Διοτι τοσες κοντευουμε.
  3. To προβλημα με τα μικροδεματα-αποστολες προς εξωτερικο ειναι πολυ σοβαρο. Εχω κανει 3 πωλησεις σε αυτο το διαστημα με το χακαρισμα. Aφου τα ΕΛΤΑ δε δεχονταν δεματα,παρεπεμπαν στα ελτα κουριερ, με τον ισχυρισμο οτι εκει δουλευουν ολα ρολοι διοτι δεν επηρεαστηκαν απο την επιθεση. Τα elta courier, με τη σειρα τους, δεχτηκαν τις αποστολες (με εξτρα κοστος βεβαιως) και υποστηριζαν οτι ολα δουλευουν τελεια και δεν επηρεαστηκαν καθολου! Μαλιστα βγαλανε και σχετικη γραπτη ανακοινωση οπου ευλογουν τα γενια τους και διαβεβαιωνουν τους πελατες οτι ολες οι υπηρεσιες λειτουργουν κανονικα: https://www.elta-courier.gr/news/605 Σημερα λοιπον με καλεσαν απο τα ελτα κουριερ για το 1 δεμα, για να μου πουν να παω να το παρω γιατι δεν ξερουν ποτε θα ειναι σε θεση να τα στειλουν εξωτερικο, καθως οι αποστολες στο εξωτερικο εξαρτωνται απο το δικτυο των ΕΛΤΑ που εχει πεσει θυμα κυβερνοεπιθεσης ( ... ). Εγω ως πωλητης, ειμαι εγκλωβισμενος διοτι: α. Αν το παρω πισω, πρεπει να κανω refund, να χασω την πωληση και να φαω και αρνητικο feedback. β. Αν το αφησω εκει περιμενοντας την επιδιορθωση, μπορει να περασουν και μηνες μεχρι να φτασει στον παραληπτη. Ρισκαρω paypal claim απο τον αγοραστη στο οποιο πιθανοτατα το paypal θα καταληξει εις βαρος μου. Ετσι θα χασω και τα λεφτα αλλα και το προιον πωλησης που θα καταληξει καποια στιγμη στον αγοραστη. γ. Αν το παρω πισω για να το στειλω με αλλη ταχυδρομικη υπηρεσια (πχ courier) πρεπει να ζητησω απο τους αγοραστες 100 ευρω παραπανω (γιατι τοσα ζηταει η acs που ρωτησα) για κοστος αποστολης. Προφανως ο αγοραστης θα αρνηθει, προφανως επισης δεν με συμφερει να τα βαλω απο την τσεπη μου γιατι η πωληση θα ειναι οριακα ζημιογονος . Αδιεξοδο. Και τελικα ποιος θα αποζημιωσει ποιον για αυτην την κατασταση; Μιλαμε για αρκετα χρηματα... Μα τα παραπανω δεν ειναι τιποτα, μπροστα στα παρακατω: 1. Εν ετει 2022 να μη μπορουν να σηκωσουν μια ταχυδρομικη υπηρεσια μετα απο 10 μερες, δεν συμβαινει σε κανενα ουρανιο και τοξο. 2. Δεν μιλανε υπευθυνα προς τον πελατη και δε δινουν καμια πιθανη ημερομηνια αποκαταστασης του προβληματος για να μπορω με τη σειρα μου να συνενοηθω με τους αγοραστες σαν ανθρωπος. Αντιθετως βγαζουν ανακοινωσεις στις οποιες αφηνεται η εντυπωση οτι ολα εχουν επανελθει και μενουν κατι τελευταιες πινελιες...ενω ισχυει ακριβως το αναποδο. Αυτο ειναι το πιο σημαντικο προβλημα αυτη τη στιγμη. Εχουν περασει 10 ολοκληρες μερες και οχι απλα δεν το εχουν φτιαξει, οχι απλα δεν ξερουν ΑΚΟΜΑ πότε θα φτιαχτει, αλλα βγαζουν και μια εικονα προς τα εξω οτι ολα πανε καλα!
  4. Το τελευταιο 3μηνο έχω στείλει μερικά δέματα στις ΗΠΑ (γυρω στα 5-6), όλα τα παρέλαβε η USPS και όλα παραδόθηκαν εντός 1 μήνα στον παραλήπτη από την ημέρα που τα έδωσα εγώ στα ΕΛΤΑ. Εκκρεμεί ένα που δεν έχει σκαναριστεί ακόμα στις ΗΠΑ. Έφυγε από Ελλάδα πριν 10 μέρες. Γενικά, από τη στιγμή που θα σκαναριστεί στις ΗΠΑ, εντός 4-5 εργάσιμων πάντα παραδίδεται στο παραλήπτη, τουλάχιστον στις δικές μου περιπτώσεις. Κατά τα άλλα πάλι ξάπλα η υπηρεσία αναζήτησης αποστολής των ΕΛΤΑ. Η παλαιά σελίδα, ασυζητιτί πιο σταθερή και βολική. Μάγκας αυτός που κάνει το monitoring της ιστοσελίδας (αν είναι up and running δηλαδή) και μάγκας κι αυτός που έχει την υποστήριξη της ιστοσελίδας... edit: Επειδή τους έψαξα στη διαύγεια, το κουστούμι στον Έλληνα φορολογούμενο για την "συντήρηση" της ιστοσελίδας πάει 7.300/μήνα πάγιο + 26 ευρώ η κάθε επιπλέον ώρα πέραν των 20 ωρών/μήνα. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%95%CE%9D6%CE%9F%CE%A1%CE%A12-%CE%925%CE%97 Μια χαρούλα.
  5. Τυπικά είναι ευθύνη του αποστολέα η έγκαιρη παράδοση του δέματος σε καλή κατάσταση. Δεν παίζει ρόλο πού θα χαθεί. Απλά επειδή η κατάσταση παγκοσμίως παραμένει έκρυθμη κι εφόσον ειδικά εμείς ξέρουμε τι γίνεται και με τα ΕΛΤΑ, καλά θα ήταν να κάνουμε υπομονή. Συνήθως δε χάνονται δέματα, απλώς απο Κίνα καθυστερούν και καθυστερούν πολύ πλέον. Σε κάθε περίπτωση είναι δικαίωμά σου το refund, αλλά θα το πρότεινα πάντα ως τελευταία λύση και μόνο λίγο πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας για claim. Στο μεσοδιάστημα προτείνω επικοινωνία με τον πωλητή εάν η υπομονή δεν αρκεί. Μερικοί δίνουν από μόνοι τους refund.
  6. Παρόμοιο και σημαντικό πρόβλημα έχω κι εγώ. Όντας νέος πωλητής στο ebay , εχω πουλήσει πρόσφατα τα πρώτα μου πράγματα. Για το λόγο αυτό (νέος πωλητής) το ebay/paypal κρατάνε το ποσό μέχρι να βεβαιωθούν οτι το δέμα έχει παραληφθεί από τον αγοραστή. Παράλληλα με το ρυθμό παραδόσεων μου αυξάνει και τις δυνατότητες για περισσότερα listings που αυτή τη στιγμή είναι πολύ περιορισμένα. Παρακολουθούν λοιπόν την αποστολή μέχρι την παράδοσή της από το tracking ID στην αντίστοιχη υπηρεσία των ΕΛΤΑ. Βλέπω λοιπόν πως δύο απο τα δέματα παραδόθηκαν την Παρασκευή (από τους carriers της χώρας παράδοσης), αλλά επειδή η υπηρεσία των ΕΛΤΑ είναι ξάπλα , το σύστημα των ebay/paypal δεν μπορεί να το διαπιστώσει αυτό και τα χρήματα που έπρεπε ήδη να έχω πάρει, παραμένουν δεσμευμένα απο το paypal! Κι επείγομαι κιόλας γιατί θέλω να βάλω μια παραγγελία με αυτά τα χρήματα...Ενώ παράλληλα δεν μπορώ να βάλω περισσότερα προιόντα προς πώληση. Ελπίζω αύριο που είναι εργάσιμη μέρα να ασχοληθούν να το φτιάξουν γιατί ειναι πρόβλημα να μη δουλεύει τόσες μέρες. Εν ετει 2020 που όλα υποτίθεται οτι οδεύουν προς ψηφιακό μετασχηματισμό κλπ κλπ, εμείς έχουμε 3 μέρες downtime στην πιο κρίσιμη ηλεκτρονική υπηρεσία (και γενικότερα κρίσιμη) των εθνικών ταχυδρομείων.
  7. Παραπέμπει στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ για tracking IDs που αφορούν ΕΛΤΑ. Και δεν δίνει ενημέρωση. Τρίτη σερί μέρα στο μεταξύ. Φαντάζομαι ΣΚ ειναι κλειστό το μαγαζί και δεν ασχολείται ουδείς, οπότε ας ελπίσουμε αύριο ο μάλλον μοναδικός υπάλληλος που ασχολείται, να μην είναι σε άδεια...
  8. Απο τότε που αλλάξανε την ιστοσελίδα για την αναζήτηση αποστολών, όλο προβλήματα είναι. Τώρα έχει κανα 2ήμερο που βγάζει "Πρόβλημα κατά τη διαδικασία αναζήτησης" σε οτι tracking ID κι αν δώσεις.
  9. Αξια δεματος ανω των 100 ευρω (δεν γνωριζω κατα ποσο ο αποστολεας το αναγραφει καπου η οχι). Απο το "Αφιξη στη χωρα προορισμου" ως το "Εκφορτωση στο ΚΔ Αττικης" χρειαστηκαν 4 ωρες. Δηλαδη τα παρακατω statuses εγιναν ολα την ιδια μερα: Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ) ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
  10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να υποθεσω οτι δεν εχει χρεωθει με ΦΠΑ+τελη εκτελωνισμους ή βιαζομαι; Το λεω διοτι οταν ειναι να εχω το καπελο ΦΠΑ+τελων, παντα μου ζητανε paypal.
  11. Kαλησπερα, Εαν στο ιστορικο του tracking εχει φτασει στο ΚΔ Αττικης με status "εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο", χωρις προηγουμενως να εχει μπει τελωνειο, σημαινει οτι δε θα μπει γενικοτερα; Μενω εντος Αττικης. Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ) ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
  12. Πρώτον δεν σου τρώει ο Κινέζος το παραμικρό από τη στιγμή που όντως στο έστειλε. Θα ήταν πιο σοφό να τα βρεις με τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας που ζεις και των πολιτικών που εσύ ψηφίζεις και γαλουχείς μέσα από τις κοινωνικοπολιτικές δομές σου. Δεύτερον, ακόμα σοφότερο θα ήταν να μην υπερηφανεύεσαι ότι είσαι πονηρός επειδή ανακάλυψες έναν τρόπο να κλέψεις λεφτά από κάποιον που δεν φταίει περισσότερο απο εσένα για την κατάσταση των ΕΛΤΑ. Βέβαια αν δεν υπερηφανευόσουν δεν θα ήσουν και Ελληνάρας.
  13. Δέμα που στάλθηκε από Αγγλία αρχές Δεκέμβρη (2/12), εμφανίστηκε χθες στην Ελλάδα, ακριβώς 2 μήνες μετά, βάση του tracking πάντα. Ότι και να πει κανείς είναι λίγο. ΥΓ. Θα επιστρέψω και τα χρήματα στον πωλητή αμέσως μόλις παραλάβω, (πλην των shipping fees - μιλάμε για μεγάλο τριψήφιο νούμερο, και μου τα είχε δώσει πίσω λόγω του χαμένου δέματος, οπότε ήρθε η σειρά μου να ξηγηθώ και κυρίως να διαχωρίσω τον εαυτό μου απο την πλειοψηφία των συμπατριωτών μου που θα κάνανε τα κορόιδα και θα υπερηφανεύονταν κιόλας για το επίτευγμα).
  14. Πλέον, όλα τα δέματα παίρνουν αυτό το tracking number από τα ΕΛΤΑ με το που μπουν στη χώρα. Πιθανώς επειδή χανόντουσαν αρκετά (και) στην διανομή. Σε άλλα νέα ακόμα ένα δέμα για εμένα απο Αγγλία έχει μπει πλέον σε μεγάλη καθυστέρηση. Συγκεκριμένα απο 12/12 είναι in transit προς Ελλάδα. Royal Mail αυτό. Πάμε καλά.
×
×
  • Create New...