Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα και από εμενα...

βρήκα στις 4/12 μια ειδοποίηση απο 28/11 για παραλαβη δέματος.

Πήγε ο πατέρας μου να το παραλάβει στις 08/12 και θέλαν και 101 ευρώ γιατι λέει καθυστερήσαμε να το παραλάβουμε.

η ειδοποίηση αποκλείεται να ήρθε πιο πριν και να την πήρα εγω χαμπάρι στις 04/12 γιατι καθε μερα εψαχνα για καποια ειδοποίηση απο ελτα.

τι γινεται στην περίπτωση που δεν παρω το δεμα?

(γιατι να δωσω 100 ευρω επειδη εγω και καλα καθυστέρησα να το πάρω δεν παιζει...)

έχει κάποιο άλλο μέλος μας εμπειρία από παρόμοιο περιστατικό?

Πήγε ο πατέρας μου να το παραλάβει στις 08/12 και θέλαν και 101 ευρώ γιατι λέει καθυστερήσαμε να το παραλάβουμε.

η ειδοποίηση αποκλείεται να ήρθε πιο πριν και να την πήρα εγω χαμπάρι στις 04/12 γιατι καθε μερα εψαχνα για καποια ειδοποίηση απο ελτα.

(γιατι να δωσω 100 ευρω επειδη εγω και καλα καθυστέρησα να το πάρω δεν παιζει...)

Αφού έχεις δικαίωμα μέχρι 15 μέρες να το παραλάβεις τι μπούρδες λένε;

υπάρχει κάποια χρέωση για όσο καιρό μεινει σε κάποιο κατάστημα σας??

Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας ενημερώνουμε ότι τα δέματα εξωτερικού μετά την 4η μέρα από την έκδοση ειδοποιητηρίου επιβαρύνονται με τέλη αποθήκευσης (0,20 ανά ημέρα και μέχρι το ανώτερο 8 ευρώ)

Αυτη την απάντηση μου δωσανε...

Ο τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ λέει ότι το τέλος αποθήκευσης είναι 0,20 ευρώ την ημέρα και υπολογίζεται 4 ημέρες μετά την έκδοση του ειδοποιητηρίου

Άρα κάτι δεν κατάλαβε καλά ο πατέρας σου

Συνολικά οφείλεις 1,60 ευρώ. , Μέχρι τα 101 ευρώ είναι τεράστια η διαφορά

Ο τιμοκατάλογος δεμάτων είναι στην σελίδα http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/timokatalogos_dematon_2014.pdf

και το γράφει 4 σειρές ππάνω από το τέλος της σελίδας.

Edited by Vasileios

σε περίπτωση που δεν το παραλάβω υπάρχει κάποιο πρόστιμο?

επιστρέφει στον αποστολέα?

όταν λέει μέγιστο 8,00 ευρω...

εννοει για...40 μέρες???

παραμονη στα ΕΛΤΑ έχει για 15 μερες απ ό,τι λέει η ειδοποίηση, μετα τι γινεται αν εγω δεν προλαβω να το πάρω?

σε περίπτωση που δεν το παραλάβω υπάρχει κάποιο πρόστιμο?

επιστρέφει στον αποστολέα?

όταν λέει μέγιστο 8,00 ευρω...

εννοει για...40 μέρες???

παραμονη στα ΕΛΤΑ έχει για 15 μερες απ ό,τι λέει η ειδοποίηση, μετα τι γινεται αν εγω δεν προλαβω να το πάρω?

Αν δεν το παραλαβεις, επιστρεφει στον αποστολέα. Προστιμο, δε νομιζω να χρειαστει να πληρωσεις για κατι!

Το δεμα ηταν π.χ. απο ebay; Αν υπαρχει περιπτωση να ισχυουν τα 101 ευρω........ μηπως ειναι χρεωση απ' το τελωνειο;

Standard χρέωση τελωνείου αν ήταν εκτός Ευρώπης. Γιατί και μαθηματικά δεν βγαίνει με 0,20/μέρα θέλει 1 μιση χρόνο μέχρι τα 100 ευρώ...καλά ξεμπερδέματα
BB 9000 / 9780, Samsung Galaxy S III min, Samsung I9505 Galaxy S4, Note 8.0, Blackberry Z3

παιδια καλησπερα.

γνωριζει κανεις ποσες μερες κρατανε ενα δεμα τα κινεζικα ταχυδρομεια πριν το ξαναστειλουν Ελλαδα αφου δεν το παρελαβε ο παραληπτης?

ευχαριστω

Standard χρέωση τελωνείου αν ήταν εκτός Ευρώπης. Γιατί και μαθηματικά δεν βγαίνει με 0,20/μέρα θέλει 1 μιση χρόνο μέχρι τα 100 ευρώ...καλά ξεμπερδέματα

Ακόμα και τελωνείο να είναι...101 έουρα μου φαίνονται απίστευτα πολλα...

ειδικά απο τη στιγμή που έκανα αγορες των 2ευρω των 8 ευρώ και των 35!!!

Τεσπα...

βλέπω να πατάω Item never arrived και να ακυρώνω τις παραγγελίες!!!!

Γεια σας παιδια..λογο απειρειας θελω να με βοηθησετε..απο 10-11 εχω παραγγειλει ενα κινητο (πρωτη μ παραγγελεια μεσω aliexpress)..τελευταια ενημερωση εγινε στις 04-12..εδω

http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RS169925860NL

Ειναι ολλανδικο ταχυδρομειο και δεν ξερω τι παιζετε..

εκει μου γραφει κατι για ελλαδα..ενοει οτι εχει φτασει ελλαδα..;;και αν ναι σε ποσο καιρο πιστευετε οτι θα το παραλαβω..ευχαριστω για το χρονο σας... :)

Εξαρταται....Και εγω εχω παραγγειλει με τετοιο, πιστευω πως δεν θα παρει πανω απο 12 ημερες.

----- προσθήκη μηνύματος 82 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ρε παιδια, θελω να παρω ενα blackberry torch με 99 ευρω και εχω δυο δωρεαν επιλογες....Η με DHL η με EMS.....Τι να παρω απο τα δυο?Απλα επειδη χρειαζομαι καινουργιο κινητο το λεω...

Με EMS ΕΚΤΟΣ Ευρώπης και με DHL ΕΝΤΌΣ Ευρώπης
BB 9000 / 9780, Samsung Galaxy S III min, Samsung I9505 Galaxy S4, Note 8.0, Blackberry Z3

παιδια καλησπερα.

γνωριζει κανεις ποσες μερες κρατανε ενα δεμα τα κινεζικα ταχυδρομεια πριν το ξαναστειλουν Ελλαδα αφου δεν το παρελαβε ο παραληπτης?

ευχαριστω

καποιος που να γνωριζει?

να ρωτησω... εκανα μια αγορα απο Γερμανια και μου το εστειλε με DHL Paket International. τι παιζει ξερει καποιος? ερχεται συστημενο? εχω tracking?

να ρωτησω... εκανα μια αγορα απο Γερμανια και μου το εστειλε με DHL Paket International. τι παιζει ξερει καποιος? ερχεται συστημενο? εχω tracking?

Προ μηνος, παραλαβη σε 5-6 μερες απο την αποστολη και παραδοση εδω απο την ACS :wacko:

Λογικα θα σου δωσουν tracking και το κοιτασ εδω https://www.dhl.de/en/paket/information/sendungsverfolgung.html

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι τα ταχυδρομεια δεν μεταφερουν πια τοσο βαρια ή μεγαλα δεματα οποτε η μονη σου επιλογη ειναι μια μεταφορικη ή μια κουριερ......

Θέλω να μεταφέρω αρκετά πράγματα σε άλλη χώρα. Τι είναι καλύτερο;

Μεταφορική ή courier;

Και ποια προτείνετε;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Θέλω να μεταφέρω αρκετά πράγματα σε άλλη χώρα. Τι είναι καλύτερο;

Μεταφορική ή courier;

Και ποια προτείνετε;

Για ποια χώρα ;

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Καλημερα/καλησπερα παιδια. Ειναι δυνατον ενα δεμα το οποιο εφυγε απο Κινα στις 28 Νοεμβριου να το εχω ηδη παραλαβει, ενω ενα αλλο το οποιο εφυγε απο Κινα στις 21 και απο Ολλανδια προωθηθηκε στις 3 του μηνος για Ελλαδα να μην εχει καταγραφει ακομα η αφιξη του; Η παραγγελια εχει συμπηρωσει 31 μερες. Εχοντας ως γνωμονα την τωρινη κατασταση, θα παραλαβω λετε πριν τις 25 του μηνος;
Sony Xperia P (THE DARK ROM V2.5) - UMI X1 LeWa OS - UMI X1S Vredniiy V3.0/4.2.2 - Meizu MX3 - Meizu MX4 - OnePlus 3 A3000

Καλημερα/καλησπερα παιδια. Ειναι δυνατον ενα δεμα το οποιο εφυγε απο Κινα στις 28 Νοεμβριου να το εχω ηδη παραλαβει, ενω ενα αλλο το οποιο εφυγε απο Κινα στις 21 και απο Ολλανδια προωθηθηκε στις 3 του μηνος για Ελλαδα να μην εχει καταγραφει ακομα η αφιξη του; Η παραγγελια εχει συμπηρωσει 31 μερες. Εχοντας ως γνωμονα την τωρινη κατασταση, θα παραλαβω λετε πριν τις 25 του μηνος;

Έχουμε δει και 40-45 μέρες από Κίνα. Τώρα αν υπολογιστεί και η αύξηση κίνησης λόγω Χριστουγέννων μπορεί να καθυστερήσει και πιο πολύ.

Φιλικά Γιώργος

παιδια καλησπερα.

ευχαριστω

καποιος που να του εχει τυχει και να γνωριζει?

Για ποια χώρα ;

Μάλτα

Νησάκι

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Παιδιά γνωρίζει κανείς το τηλέφωνο των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο που παραλαμβανονται τα δέματα ή έστω κάποιο άλλο τηλ αρμόδιας υπηρεσίας για αυτα; Θα ήθελα να πάρω ένα τηλέφωνο για να ενημερωθω σχετικά με ένα δέμα που περιμένω.
Sony Xperia P (THE DARK ROM V2.5) - UMI X1 LeWa OS - UMI X1S Vredniiy V3.0/4.2.2 - Meizu MX3 - Meizu MX4 - OnePlus 3 A3000

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Σ' ευχαριστω πολυ! Θελω να επικοινωνησω γιατι πλεον εχω αρχισει και αγχωνομαι μετα απο 33 μερες παραγγελιας και 12 μερες που καθεται στο αεροδρομιο. Για να δουμε...

Σ' ευχαριστω πολυ! Θελω να επικοινωνησω γιατι πλεον εχω αρχισει και αγχωνομαι μετα απο 33 μερες παραγγελιας και 12 μερες που καθεται στο αεροδρομιο. Για να δουμε...

Status Date Hour Area

17-11-2014 19:11 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Receive Item At Office Of Exchange 30-11-2014 14:02 ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΗΝΑ (ΚΑΤ)

Item in conta Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ) 11-12-2014 16:26 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)

Item arr ΛΑΡΙΣΑ Κ Δ 15-12-2014 02:06 ΛΑΡΙΣΑ Κ Δ

Item in conta ΛΑΡΙΣΑ Κ Δ 15-12-2014 02:19 ΛΑΡΙΣΑ Κ Δ

Item arr Μ.Δ. ΒΟΛΟΥ 15-12-2014 07:11 Μ.Δ. ΒΟΛΟΥ

Item to be delivered 15-12-2014 08:16 Μ.Δ. ΒΟΛΟΥ

Item delivered 15-12-2014 11:57 Μ.Δ. ΒΟΛΟΥ

Φιλε μου το δικο μου ειχε δυο εβδομαδες στο αεροδρομιο αφοτου ηρθε, χθες το απογευμα που το τσεκαρα ειταν ακομα εκει, και το πρωι το εφερε ο ταχυδρομος :blink:

Περιμενω και γω 3-4 πακετα απο Γερμανια (DHL Paket International).. μου δωσανε αριθμους αποστολης μπαινω στην γερμανικη σελιδα της DHL και βλεπω οτι ολα ειναι σε κατασταση προς μεταφορα προς την χωρα προορισμου.Μου λεει σε παρενθεση Ελλαδα και λινκ την ελληνικη σελιδα της dhl.Τα πακετα ειναι προς μεταφορα αεροπορικως απο της 13/12 αλλα μεχρι και σημερα που βαζω αναζητηση στην ελληνικη σελιδα της DHL δεν μου βγαζει τιποτα.Υπαρχει περιπτωση να μην παραδοθουν απο την DHL στα Χανια αλλα απο ΕΛΤΑ η αλλη εταιρεια κουριερ? (DHL παντως εχει στην Κρητη και στα Χανια.)