Jump to content

Ταξίδια

DrMaslow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

60-65€ το δίκλινο είναι πανάκριβο για τέτοιες χώρες.

Αν κλείσεις έγκαιρα, βρίσκεις με 30-40€ και σε Καλό 3-4 αστέρια.

Οταν κοιταγα για τιμες στο booking μου εβγαζε πολυ ποιο ακριβες τιμες, στο ξενοδοχειο που εμεινα εδειχνε τιμη το booking 149ευρω :shock:

Με την ευκαιρια,,, το καλοκαιρι που μας περασε κοιτουσα για τη μαλτα αλλα ''κωλωσα'' στις τιμες που ειδα για τα ξενοδοχεια, αν θυμαμαι καλα για 10 ημερες απο 1400ευρω και πανω εβλεπα στα site. Ειναι πραγαμτι τοσο ακριβα ? Που κυμαινονται οι τιμες στα ξενοδοχεια τον αυγουστο ?

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Οταν κοιταγα για τιμες στο booking μου εβγαζε πολυ ποιο ακριβες τιμες, στο ξενοδοχειο που εμεινα εδειχνε τιμη το booking 149ευρω :shock:

Με την ευκαιρια,,, το καλοκαιρι που μας περασε κοιτουσα για τη μαλτα αλλα ''κωλωσα'' στις τιμες που ειδα για τα ξενοδοχεια, αν θυμαμαι καλα για 10 ημερες απο 1400ευρω και πανω εβλεπα στα site. Ειναι πραγαμτι τοσο ακριβα ? Που κυμαινονται οι τιμες στα ξενοδοχεια τον αυγουστο ?

Εξαρτάται που κοιτάς.

Αν κοιτάς ένα μήνα πριν, στις πολύ τουριστικές περιοχές (st.Julians, Sliema) με τα 4στερα θα δεις πανάκριβες τιμές.

Αν βγεις πιο έξω, βρίσκεις και πιο φτηνά.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Εξαρτάται που κοιτάς.

Αν κοιτάς ένα μήνα πριν, στις πολύ τουριστικές περιοχές (st.Julians, Sliema) με τα 4στερα θα δεις πανάκριβες τιμές.

Αν βγεις πιο έξω, βρίσκεις και πιο φτηνά.

Ναι, κοιταγα τιμες 20 μερες πριν. Ευχαριστω για την απαντηση :)

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

Παιδιά έχετε να προτείνετε κάποιον χριστουγεννιατικο προορισμό (όχι απαραίτητα για ανήμερα, εκείνες τις μέρες εννοώ) που να αξίζει και αν παίζει να βρω τώρα όχι-πανάκριβα εισιτήρια;

Παιδιά έχετε να προτείνετε κάποιον χριστουγεννιατικο προορισμό (όχι απαραίτητα για ανήμερα, εκείνες τις μέρες εννοώ) που να αξίζει και αν παίζει να βρω τώρα όχι-πανάκριβα εισιτήρια;

Πολωνια/Ουγγαρία/Τσεχία/Αυστρία όλα σούπερ μέρη για εξωτερικό

Amazon Fire stick 4k max

Σε ταξίδι στο εξωτερικό, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσεις κάτι και να ζητήσεις πίσω τον ΦΠΑ στο αεροδρόμιο ή δεν ξέρω εγώ; :|
[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε ταξίδι στο εξωτερικό, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσεις κάτι και να ζητήσεις πίσω τον ΦΠΑ στο αεροδρόμιο ή δεν ξέρω εγώ; :|

Ποτέ δεν το έχω ακούσει αυτό.

Amazon Fire stick 4k max

Ποτέ δεν το έχω ακούσει αυτό.

Ωχ κατάλαβα. Ράδιο αρβύλα. :( Κι είχα μια κρυφή ελπίδα γιατί κάπου είχε πάρει το μάτι ένα φυλλάδιο παλιά που έλεγε tax free και νόμιζα πως είχε σχέση με αυτό που ρώτησα κι όχι με duty free.. :|

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Βρήκα αυτούς. http://www.globalblue.com/destinations/germany/tax-free-shopping-in-germany/ αλλά λέει για κατοίκους εκτός ΕΕ.. :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην ταιλανδη υπαρχουν καταστηματα που στην εισοδο τους εχουν αυτοκολλητο """VAT Refund""". Ζητας στο καταστημα και σου δινουν ενα χαρτι για VAT Refund το οποιο οταν πας στο αεροδρομιο για να φυγεις απο την χωρα πας σε ενα γραφειο μεσα στο αεροδρομιο και σου επιστρεφουν την αξια του φπα. Ειχα κανει μια αγορα στα 860-880 ευρω και μου επεστρεψαν το φπα. Φυσικα στο γραφειο επιστροφης του φπα μου ζητησαν να τους δειξω το προιον που αγορασα. http://www.tripadvisor.com/Travel-g293915-c125905/Thailand:Reclaiming.Vat.html Αυτα στο αεροδρομιο της Μπανγκοκ.

κανε μια αναζητηση https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#newwindow=1&q=vat+refund

Σε ποια χωρα θες να πας ?

φανταζομαι ειναι και ο λογος που Αραβες και Κινεζοι ψωνιζουν σαν τρελλοι στην Ευρωπη προιοντα,πχ επωνυμα ρουχα.Γιατι και στις χωρες τους εχουν τα ιδια μαγαζια και οι τιμες ειναι φιξ παγκοσμιως στις μεγαλες εταιρειες.

φανταζομαι ειναι και ο λογος που Αραβες και Κινεζοι ψωνιζουν σαν τρελλοι στην Ευρωπη προιοντα,πχ επωνυμα ρουχα.Γιατι και στις χωρες τους εχουν τα ιδια μαγαζια και οι τιμες ειναι φιξ παγκοσμιως στις μεγαλες εταιρειες.

Δεν είναι φιξ, απλά είναι πιο ακριβά στις χώρες τους...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Δεν είναι φιξ, απλά είναι πιο ακριβά στις χώρες τους...

εχεις δικιο.Το τσεκαρα και εγω.Συγγνωμη για την παραπληροφορηση

Γερμανία φίλε μου αλλά είναι για κατοίκους εκτός ΕΕ.

Σε ολες τις χωρες της ΕΕ οι πολιτες χωρων εκτος ΕΕ δικαιουνται να ζητησουν την ειδική απόδειξη tax return/refund την οποια οφειλουν να καταθεσουν στο τελωνειο ή σε συμβεμβλημενα καταστηματα κατά την αναχώρηση τους ή λιγο πριν από τη χώρα που βρίσκονται στη χώρα από την οποία πρόερχονται.

Η προυποθεση ειναι να μη γυρισουν σε αυτη μεσα σε διάστημα 1 έτους.

Κι εμεις στην Ελλάδα το προσφερουμε σε πολιτες άλλων χωρών εκτός ΕΕ που αγοράζουν προιοντα από τα καταστηματα μας. Ειμαστε υποχρεωμενοι να προσφερουμε τετοιες αποδειξεις όταν μας ζητηθουν.

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

• 2 weeks later...
Σε ολες τις χωρες της ΕΕ οι πολιτες χωρων εκτος ΕΕ δικαιουνται να ζητησουν την ειδική απόδειξη tax return/refund την οποια οφειλουν να καταθεσουν στο τελωνειο ή σε συμβεμβλημενα καταστηματα κατά την αναχώρηση τους ή λιγο πριν από τη χώρα που βρίσκονται στη χώρα από την οποία πρόερχονται.

Η προυποθεση ειναι να μη γυρισουν σε αυτη μεσα σε διάστημα 1 έτους.

Κι εμεις στην Ελλάδα το προσφερουμε σε πολιτες άλλων χωρών εκτός ΕΕ που αγοράζουν προιοντα από τα καταστηματα μας. Ειμαστε υποχρεωμενοι να προσφερουμε τετοιες αποδειξεις όταν μας ζητηθουν.

Αυτό δεν το είχα προσέξει καθόλου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Έχω αρχίσει και σκέφτομαι ένα σημαντικό ταξίδιγια εξωτερικό.

Έχω γυρίσει αρκετά Ευρώπη και πλέον σκέφτομαι για ένα ταξίδι 2 εβδομάδων προς Ταϋλάνδη κλπ.

Έχει κανείς εμπειρία να προτείνει συμβουλές ως προς τον σχεδιασμό;

Amazon Fire stick 4k max

Έχω αρχίσει και σκέφτομαι ένα σημαντικό ταξίδιγια εξωτερικό.

Έχω γυρίσει αρκετά Ευρώπη και πλέον σκέφτομαι για ένα ταξίδι 2 εβδομάδων προς Ταϋλάνδη κλπ.

Έχει κανείς εμπειρία να προτείνει συμβουλές ως προς τον σχεδιασμό;

Για την Ταυλανδη εχουμε γραψει καποια πραγματα απο το ποστ 1686 εως το ποστ 1695

@ junglist αν τελικα αποφασισεις να πας υπαρχει και ενα παρτυ που γινετε σε καθε full moon, αν θυμαμαι καλα τα ποιο ''διασημα'' ειναι του φερβρουαριου ή του μαρτιου. Εγω ειχα παει σε full moon τον αυγουστο του 2008.

Το παρτυ γινετε στο νησι ko phangan . Μπορεις να μενεις στο ko samui και να κανονησεις να πας με βαρκα την ημερα του παρτυ και το πρωι να γυρισεις στο ko samui. εγω αυτο εκανα.

Περισσοτερες πληροφοριες θα δεις εδω http://fullmoonparty-thailand.com/schedules.html

και εικονες θα δεις εδω https://www.google.gr/search?q=ko+phangan+full+moon+party+2016&newwindow=1&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj5__K53cnJAhUGiSwKHe0EB3EQ_AUIBigB

το ko samui ειναι ωραιο μερος και αρκετα ησυχο, γνωμη μου για ~ 4-5 ημερες ειναι καλα και θα το δεις το νησι. Εμεις ημασταν 4 ατομα (3 ανδρες 1 γυναικα) και ειχαμε σκοπο να κατσουμε 18-20 ημερες στο ko samui, ε δεν αντεξαμε, την εκτη μετρα αλλαξαμε τα αεροπορικα εισιτηρια και πηγαμε στο πουκετ.

Αν θες πες μου τι ειδους διακοπες θες να κανεις στην Ταιλανδη και αν γνωριζω θα σου δωσω περισσοτερες πληροφοριες.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Βασικά με την αρραβωνιαστικιά θέλω να πάμε και πιστεύω ότι Καλύτερα είναι να βρούμε κάποιο γκρουπ και να ακολουθήσουμε κοινό πρόγραμμα.

Γενικά θέλουμε να γυρίσουμε όσο γίνεται

Amazon Fire stick 4k max

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Βασικά με την αρραβωνιαστικιά θέλω να πάμε και πιστεύω ότι Καλύτερα είναι να βρούμε κάποιο γκρουπ και να ακολουθήσουμε κοινό πρόγραμμα.

Γενικά θέλουμε να γυρίσουμε όσο γίνεται

Ωραιος !

Αν κλεισεις γραψε εδω σε ποια μερη θα πας και αν γνωριζω θα σου πω καποια πραγματα !

edit επισης αν θες να ρωτησεις <<οτιδηποτε αλλο>> στειλε μου και πμ

εκει γυρω απ τα γρεβενα τι υπαρχει εκτος απο την βασιλιτσα;

θα παω 2-3 μερες προς τα εκει

Η πανέμορφη Καστοριά, 1 ώρα μακρυά. Από την άλλη προς Γιάννενα το Μέτσοβο.:)

Φιλικά Γιώργος

• 3 months later...

Πήγα με την γυναίκα σε μια άλλη όμορφη πόλη της Πολωνίας, το GDANSK.

Ξεχωριστή, για 2 λόγους. Πρώτον είναι πάνω στην Βαλτική θάλασσα η οποία πραγματικά είναι ιδιαίτερη και μάλιστα έχει τεράστια παραλία! Σε μήκος είναι όσο πάει το μάτι και σε πλάτος θες 3 λεπτά να την διασχίσεις, ενώ είναι μόνο ψιλή άμμος. Καλά φυσικά σε νερά δεν υπάρχει σύγκριση με τα δικά μας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο της περιοχής είναι μια συγκεκριμένη περιοχή, όπου εκεί έγινε η πρώτη μάχη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου! :X Εκεί που ξεκίνησαν όλα λοιπόν, στο Westerplatte που θες γύρω στα 40 λεπτά να πας με το τρένο.

Amazon Fire stick 4k max

Ξέρει κανείς τι γίνεται αύριο με τις πτήσεις της ryanair; Εξήγγειλαν απεργία,πήρα στο Ελ.Βεν. τηλέφωνο και μου είπαν ότι καμία πτήση από και προς Θεσσαλονίκη που με ενδιαφέρει δεν θα γίνει,Αλλά σε live chat με την εταιρία μου είπαν ότι δεν έχουν τέτοια ενημέρωση και ότι η πτήση θα γίνει κανονικά.Εγώ ποιον να πιστέψω;;;