Jump to content

Vodafone VoLTE/voWiFi

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε τι κινητό το δείχνει έτσι? Στη δεύτερη θεση να υποθέσω έχεις sim εξωτερικου?

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

24 minutes ago, HEO said:

κανεις λαθος

2024-12-08_21-30-56.png

Σε Xiaomi και Samsung δεν το δείχνει έτσι. 

43 minutes ago, HEO said:

κανεις λαθος

Δεν κάνει λάθος. Απλώς προφανώς σε κάποια μοντέλα το δείχνει.

Και σε εμένα ισχύει το ότι το volte δεν το δείχνει σε xiaomi.

Edit: εγώ δεν κατάλαβα τελικά. Δείχνει ένα ξαπλωτό τηλέφωνο με το σήμα του wifi και δεξιά Vowifi.

Edited by cu2goup

3 ώρες πριν, katsiletra said:

Σε Xiaomi και Samsung δεν το δείχνει έτσι. 

απο xiaomi readmi note 11 η εικονα

4 ώρες πριν, kmpatra said:

Σε τι κινητό το δείχνει έτσι? Στη δεύτερη θεση να υποθέσω έχεις sim εξωτερικου?

στην δευτερη θεση sim πολωνιας

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

1 hour ago, HEO said:

απο xiaomi readmi note 11 η εικονα

στην δευτερη θεση sim πολωνιας

Σε μένα Redmi Note 8 Pro δεν το δείχνει έτσι πάντως. 

Υπάρχει επιλογή (στις περισσότερες συσκευές) να δίνει προτεραιότητα στο σήμα κινητής ή στο vowifi και η προεπιλογή είναι το πρώτο. Αν στο σπίτι σου έχεις καλό σήμα δε συνδέεται στο vowifi ενώ στους γονείς σου συνδέεται.

2 ώρες πριν, spiliot said:

Υπάρχει επιλογή (στις περισσότερες συσκευές) να δίνει προτεραιότητα στο σήμα κινητής ή στο vowifi και η προεπιλογή είναι το πρώτο. Αν στο σπίτι σου έχεις καλό σήμα δε συνδέεται στο vowifi ενώ στους γονείς σου συνδέεται.

εγω πιστευω οτι εχει να κανει με τον χρηστη

αν ο χρηστης θελει συνδεεται με voWiFi ασχετα αν το σημα κινητης ειναι καλο ή οχι

6 ώρες πριν, katsiletra said:

Σε μένα Redmi Note 8 Pro δεν το δείχνει έτσι πάντως. 

προφανως ειναι παλιο κινητο με παλιο android

το Νοτε 11 εχει android 13

281601180__Viber_2024-12-09_09-16-30-813.thumb.jpg.9cd635e5243dd3ac6c7ccfbead26ff7c.jpg

Edited by HEO

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Καλημέρα.
Ξαναπήγα σήμερα στο πατρικό μου και μου έβγαλε αυτά που φαίνονται στην συνημμένη εικόνα (το wifi φαίνεται με λίγες γραμμές διότι το screenshot το τράβηξα έχοντας βγει από το διαμέρισμα, ημουν στην πιλοτή της πολυκατοικίας).
Υπόψιν εγώ στις ρυθμίσεις του (ενεργοποιημένου) WiFi Calling έχω βάλει σε προτεραιότητα το Cellular Calling κι όχι το Wi-Fi Calling.

Αυτό βρε παιδιά τελικά μήπως όντως σημαίνει ότι στο πατρικό δεν έχει καλό σήμα η Vodafone και γι αυτό με πάει κατευθείαν στον WiFi Calling; Επειδή έχω κάνει αίτημα για φορητότητα και στο νούμερο της μητέρας μου (να περάσει από Cosmote σε Vodafone) μήπως να το ακυρώσω το αίτημα και να την αφήσω στην Cosmote; Είναι 80 χρονών και δεν θέλω να παιδεύεται με κακό σήμα. Διότι και το WiFi Calling δεν το εμπιστεύομαι και 100% σαν εναλλακτική λύση.

p.s. η εικόνα είναι από το Realme 9 Pro Plus μου με Android 14.

Screenshot_2024-12-09-10-12-04-32.jpg

Edited by stark

Φουλ σημα δειχνει απο την κινητη, αλλα το θεμα είναι τι σημα ειναι? 5g/4g/2g? Κλείσε το wi-fi και ανοιξε τα δεδομένα να δεις τι ένδειξη βγάζει. Τσέκαρε ετσι και μεσα στο σπίτι.

Υποθέτω πάντως ότι σε τέτοια ηλικία μάλλον μόνο ομιλία χρειάζεται, οπότε σε κάθε περίπτωση και 2g να είναι είσαι καλυμμένος

Edited by kmpatra

26 minutes ago, kmpatra said:

Φουλ σημα δειχνει απο την κινητη, αλλα το θεμα είναι τι σημα ειναι? 5g/4g/2g? Κλείσε το wi-fi και ανοιξε τα δεδομένα να δεις τι ένδειξη βγάζει. Τσέκαρε ετσι και μεσα στο σπίτι.

Υποθέτω πάντως ότι σε τέτοια ηλικία μάλλον μόνο ομιλία χρειάζεται, οπότε σε κάθε περίπτωση και 2g να είναι είσαι καλυμμένος

Μέσα στο σπίτι απενεργοποίησα το WiFi και είχα 4G (3 και κάποιες φορές 4 γραμμές - 1η εικόνα)
Η 2η εικόνα είναι από την πιλοτή, με το WiFi ακόμα απενεργοποιημένο. Εκεί είχα 3 γραμμές.
Η 3η εικόνα είναι από την πιλοτή με το WiFi πλέον ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο (με το ζόρι) στο modem του διαμερίσματός.

Στο κινητό μου έχω απενεργοποιημένο το 5G για λόγους μπαταρίας, αλλά έτσι κι αλλιώς και η συσκευή της μητέρας μου δεν έχει 5G (είναι ένα Huawei P30 Lite).

Νομίζω πως πρόβλημα με το σημα της Vodafone τελικά δεν θα έχει. Το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί με 3 γραμμές 4G πάει και ενεργοποιεί το WiFi calling. 

Screenshot_2024-12-09-10-48-06-51_3822ac0e29cfec8970059bb21d01f05e.jpg

Screenshot_2024-12-09-10-48-55-88_3822ac0e29cfec8970059bb21d01f05e.jpg

Screenshot_2024-12-09-10-49-39-73_3822ac0e29cfec8970059bb21d01f05e.jpg

Edited by stark

36 minutes ago, stark said:

Το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί με 3 γραμμές 4G πάει και ενεργοποιεί το WiFi calling.

Γιατί από τις ρυθμίσεις της συσκευής έχει προτεραιότητα αυτό.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

12 minutes ago, Serafeim1981 said:

Γιατί από τις ρυθμίσεις της συσκευής έχει προτεραιότητα αυτό.

Δεν έχει. Αυτό είναι το περίεργο. 

Οπως έγραψα και πιο πανω:

Υπόψιν εγώ στις ρυθμίσεις του (ενεργοποιημένου) WiFi Calling έχω βάλει σε προτεραιότητα το Cellular Calling κι όχι το Wi-Fi Calling.

Μήπως στην πορεία της διαδρομής από το σπίτι σου και προς τα έξω χάνει το 4g γυρνάει σε 2g για λιγο? Ή το κινητό μπορεί να βλέπει χαμηλό σήμα 4g και  γυρνάει μόνο του στο wifi. Το vowifi δεν εχει νόημα αν κινείσαι εκτός του σπιτιού. Στην εναλλαγή, αν μιλας η κληση κοβεται, ή αν καλείς η κληση δεν βγαίνει μεχρι να συνδεθει ή να αποσυνδεθει η συσκευή απο το wifi τελείως. Φαντάζομαι όμως στις μητέρας σου το κινητό δεν θα βάλεις vowifi (νομίζω ότι δεν θα το υποστηρίζει και η συσκευή).

Edited by kmpatra

Just now, kmpatra said:

Μήπως στην πορεία της διαδρομής από το σπίτι σου και προς τα έξω χάνει το 4g γυρνάει σε 2g για λιγο? Το vowifi δεν εχει νόημα αν κινείσαι εκτός του σπιτιού. Στην εναλλαγή, αν μιλας η κληση κοβεται, ή αν καλείς η κληση δεν βγαίνει μεχρι να συνδεθει ή να αποσυνδεθει η συσκευή απο το wifi τελείως. Φαντάζομαι όμως στις μητέρας σου το κινητό δεν θα βάλεις vowifi (νομίζω ότι δεν θα το υποστηρίζει και η συσκευή).

Το P30 Lite το υποστηρίζει το WiFi Calling. Το τσέκαρα.

Τσέκαρε πάλι την απάντησή μου γιατί διόρθωσα/προσθεσα

4 minutes ago, kmpatra said:

Τσέκαρε πάλι την απάντησή μου γιατί διόρθωσα/προσθεσα

Βασικά αυτο που συμβαίνει είναι ότι με το που μπαίνω στο διαμέρισμα της μητέρας μου, σκάει κατευθείαν (προφανώς όταν συνδέεται στο modem της) η ειδοποίηση για το wifi calling.
Τέλος πάντων, θα το παρατηρήσω ξανά να δω αν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και θα επανέλθω.
Το καλό είναι ότι φαίνεται να έχει καλό σήμα η Vodafone στο σπίτι της. Ίσως η σωστή δοκιμή να είναι να απενεργοποιήσω το wifi calling στο δικό μου (που είμαι ήδη vodafone) και να δω αν πηγαίνοντας εκεί καλώ κανονικά χωρίς θέματα.