Jump to content

Redmi Note 5

ziaba
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

η κάμερα, όταν έχουμε επιλέξει 1080p60 fps είναι λογικό να μειώνεται η φωτεινότητα του βίντεο? η λήψη δηλαδή γίνεται πιο σκοτεινή.
Ναι, φυσιολογικό είναι, στα 30fps η ταχύτητα του κλείστρου είναι στο 1/30 ενώ στα 60fps αναγκαστικά πηγαίνει στο 1/60 με αποτέλεσμα να περνάει στον αισθητήρα λιγότερο φως ανά καρέ. Edited by panospc

Εντάξει τώρα από κάποιο σημείο και μετά καταντάει βαρετό...

Προς το παρόν βέβαια δύο ρομ ξεχωρίζουν

Pe pie και aosip Oreo

Εγώ κόλλησα γιατί έχει αυτά που θέλω,δηλ..camera2 api enable οποτε gcam παιζει,theme engine άρα και substratum από μαμά,αρα παιχνιδάκι το pitcblack theme,χωρίς ροουτ

Βράχος,πολύ καλή μπαταρία για την χρήση μου,και εχει τοσες οσες ρυθμίσεις θέλω

Bεβαια το μικρόβιο υπάρχει πάντα .... :p :p και σκέφτομαι να το κρατήσω για το μικρόβιο και να πάρω και το s9+ για άλλους λόγους,χμμμ...

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Στις δυο rom που αναφέρεις εισαι root? Εχεις δοκιμάσει Netflix? Παίζει κανονικα; οι εφαρμογές για τράπεζες ειναι οκ;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδή έχω μαύρα μεσάνυχτα με ρουτ και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να δουλεύει το camera ap2 για να βάλω την gcam έχει συγκρινει κανείς έγκυρα βίντεο και φώτο με την gcam και της μαμάς εφαρμογής να μου πει αν αξίζει τον κόπο να μπω στην φασαρία...έστω να βρω κάποιον να μου ρουταρει το κινητό?

Καλημέρα!

Σήμερα το πρωί, φίλος είδε το κινητό του με ραγισμένη οθόνη και ένα σπάσιμο στην άκρη.

Μάλλον κάτι έκανε ο γιος του το βράδυ που το χρησιμοποιούσε.

Το xiaomi redme note 5 είχε γυαλί προστασίας και θήκη.

Μάλλον έφαγε χτύπημα στο πλάι.

Τώρα τι γίνεται; Συμφέρει η επισκευή ή πάει τα καινούργιο;

Παρακαλώ τις γνώμες και τις εμπειρίες σας!

Ευχαριστώ πολύ!

Samsung S8

Καλημέρα!

Σήμερα το πρωί, φίλος είδε το κινητό του με ραγισμένη οθόνη και ένα σπάσιμο στην άκρη.

Μάλλον κάτι έκανε ο γιος του το βράδυ που το χρησιμοποιούσε.

Το xiaomi redme note 5 είχε γυαλί προστασίας και θήκη.

Μάλλον έφαγε χτύπημα στο πλάι.

Τώρα τι γίνεται; Συμφέρει η επισκευή ή πάει τα καινούργιο;

Παρακαλώ τις γνώμες και τις εμπειρίες σας!

Ευχαριστώ πολύ!

Και μένα με ενδιαφέρει αυτό. Το δικό μου εμφανίζει δύο κάθετες γραμμές, από μόνο του. Και δεν το έχω ούτε δύο βδομάδες.

Edited by stapd_21

Και μένα με ενδιαφέρει αυτό. Το δικό μου εμφάνιζε δύο κάθετες γραμμές, από μόνο του. Και δεν το έχω ούτε δύο βδομάδες.
Εγγύηση;

Sent from my Redmi Note5 using Tapatalk

Εγγύηση;

Sent from my Redmi Note5 using Tapatalk

Από σκρουτζομάγαζο δυστυχώς. Δίνει ένα έτος δικό του και σε επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν ότι ΔΕΝ το στέλνουν Κίνα, αλλά το επισκευάζουν οι ίδιοι. Επειδή αναβάθμισα σε 10 την Παρασκευή θα κάνω και μια επαναφορά, αλλά δίνω πολύ μικρό ποσοστό να ευθύνεται αυτό.

Τελικά δεν "κρατήθηκα" και πέρασα και εγώ σε AOSiP, λίγο με "ξενίζει" τώρα το UI είχα καλομάθει στις στρογγυλεμένες γονίες του 9. Η διαχείριση της RAM μου φαίνεται πολύ καλύτερη, στο άνοιγμα δηλαδή εφαρμογής από την cache πετάει πραγματικά! Για εμένα η "χρησή τομή" στο DPI είναι στο 411 που χωράει έτσι και 3 rows στην status bar. Τα "καλούδια" που έχει μου είχαν λήψει μπορώ να πω, μένει μόνο η μπατάρια αλλά μέχρι στιγμής με "έφαγε" ένα 20% σε 3 ώρες με τις 2 ώρες SoT μου φαίνεται αρκετά καλά.

Camera 2 API και arnova GCam φαίνεται και αυτή πολλά υποσχόμενη, 4Κ βέβαια δεν μου δουλέυει αλλά με όλες τις άλλες λειτουργίες πολύ ευχαριστημένος!

Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Μια απορια, αυτο το ΑΙ camera που βλεπω οτι διαφημιζουν στο note 5 που ειναι;;

Άμα το βρείς...πες το και σε μάς...:p

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

To AI mode δεν φαίνεται να υπάρχει στην global rom.

Μόνο portrait με σάπιο beautify στην πίσω κάμερα:mad:

Είναι μόνο για την Κίνα και δεν είναι κάμερα. Είναι voice assistant.

Επειδή ίσως δεν το διατύπωσα σωστά, δεν έχει να κάνει με τις φωτογραφίες κάθε αυτού. Σαν bixby, ή Google lens κάτι...

Edited by conan1

Με απενεργοποιημένο το mobile data και όταν το κινητό είναι κλειδωμένο, εμφανίζεται το εικονίδιο 4G, που εξαφανίζεται όταν το κινητό ξεκλειδώσει. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Με απενεργοποιημένο το mobile data και όταν το κινητό είναι κλειδωμένο, εμφανίζεται το εικονίδιο 4G, που εξαφανίζεται όταν το κινητό ξεκλειδώσει. Είναι φυσιολογικό αυτό;

νομιζω ναι .οταν το εχουμε ενεργο εμφανιζεται ακριβως δεξια απο το 4g ανω κατω βελακι .οταν δεν το εχουμε υποθετω ειναι για να ξερεις εκεινη την στιγμη τι παιζει με το δυκτιο

Άμα το βρείς...πες το και σε μάς...:p

To AI mode δεν φαίνεται να υπάρχει στην global rom.

Μόνο portrait με σάπιο beautify στην πίσω κάμερα:mad:

Είναι μόνο για την Κίνα και δεν είναι κάμερα. Είναι voice assistant.

Επειδή ίσως δεν το διατύπωσα σωστά, δεν έχει να κάνει με τις φωτογραφίες κάθε αυτού. Σαν bixby, ή Google lens κάτι...

Καταλαβα..Αν ειναι μονο για την Κινα πρεπει να το βγαλουν τοτε απο τον τιτλο του κινητου στο επισημο ελληνικο site.

Κριμα ακουγοταν καλο:D

Το Redmi Note 5 (Global Version) που μόλις αγόρασα ήρθε με sticker στο οποίο αναγράφονται:

AI-powered dual camera

Vivid backlit and low-light photos

13MP front camera

AI-powered beautify,

Selfie-light

Έτσι λογικά το AI θα έπρεπε να αφορά και τις δύο.

Top secret

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Edited by akalos

Το Redmi Note 5 (Global Version) που μόλις αγόρασα ήρθε με sticker στο οποίο αναγράφονται:

AI-powered dual camera

Vivid backlit and low-light photos

13MP front camera

AI-powered beautify,

Selfie-light

Έτσι λογικά το AI θα έπρεπε να αφορά και τις δύο.

Προφανώς λένε ψέματα τότε.

για ΑΙ μιλάμε (είτε δουλεύει είτε όχι) τι περιμένετε να δείτε ; τρυπίτσα/λεντάκι/κάτι σε Hardware (εξωτερικά κυρίως) βρε αδελφέ ή δε ξέρω γω τι άλλο ;;

παπατζες στο software (Κυρίως) που απλά τις βαπτίζουμε AI (άσχετα αν κάνουν διαφορά ή όχι)

για ΑΙ μιλάμε (είτε δουλεύει είτε όχι) τι περιμένετε να δείτε ; τρυπίτσα/λεντάκι/κάτι σε Hardware (εξωτερικά κυρίως) βρε αδελφέ ή δε ξέρω γω τι άλλο ;;

παπατζες στο software (Κυρίως) που απλά τις βαπτίζουμε AI (άσχετα αν κάνουν διαφορά ή όχι)

Aν δεν κάνω λάθος στο κινέζικο μοντέλο υπάρχει ένα mode στην κάμερα που ανιχνεύει τι τραβάς και το κάνει ανάλογα optimize.

Στο δικό μας μοντέλο το ΑΙ περιορίζεται στο portrait mode.

Ο κινεζικός Voice Assistant λέγεται Xiao Ai. To Ai στο κινητό μας είναι παπάτζες στο software όπως λέει και ο κοντορεβυθούλης

Όντως δεν υπάρχει αν και στην ιστοσελίδα της XIAOMI το μοντέλο αναφέρεται ως AI Dual Camera:

https://www.mi.com/en/redmi-note-5/

Πλήρης οδηγός για το κινητό είναι διαθέσιμος από κάπου;

Καλημερα.

Εδώ και λίγες ημέρες κατοχος και εγω του Redmi Note 5. (από Samsung J5 2016 - η μέρα με τη νύχτα)

Πρωτες εντυπώσεις είναι ότι είναι πολύ γρήγορο (για τα δικά μου δεδομένα ΟΚ) μπαταρία σκυλί, σούπερ αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ωραία gestures (αν και τα βασικά πλήκτρα τα εχω διατηρήσει). Για τα λεφτα του βλεπω ότι παίρνω spcs που καποιος συναντά στα πιο ακριβά τηλέφωνα.

Απο κει και ύστερα ίσως πρεπει να αλλάξω καποια settings που ακόμα δεν ξέρω.

- π.χ. οι ειδοποιήσεις στην οθόνη σε καποιες εφαρμογες θελω να είναι μεγάλες και όχι ένα εικονίδιο μικρό στο status bar

- παλαιές εφαρμογές που "έπαιζαν" στο παλιό μου τηλέφωνο, εδώ δεν "παιζουν" πχ ο battery notifier που έκανε τη γραμματοσειρα του ποσοτσου μπαταρίας πιο μεγάλη. Γενικά η γραμματοσειρά είναι μικρή στο status bar

- Ο music player δεν εμφανιζει το εξώφυλλο που έχω βάλει στα mp3 μεσω mp3-tag κατι που έκανε ο player της Samsung.

Και βεβαια το βασικό ερώτημα είναι να παρω το MIUI 10 που μου ζηταει. Θα μου πεις, μια βδομάδα το έχω, ας μαθω πρώτα το 9.

Βλεπω όμως που γραφετε για "μικρά εικονίδια", "θεμα μπαταριας", "αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωματων που καθυστερεί" κλπ.

Οποιος έχει καποια ιδεα για αυτα που γραφω, ας απαντησει

Ευχαριστω

• The title was changed to REDMI NOTE 5 Δεν ανοίγει το messenger