Jump to content

iOS 11 - Η νέα έκδοση λειτουργικού θα μπορούσε να αλλάξει το iPhone


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

H συσκευή iPhone ανανεώνεται κάθε χρόνο με δύο τρόπους: Μέσα από μία σημαντική αναβάθμιση υλικού κάθε Σεπτέμβριο (νέα συσκευή) η οποία φέρει και ανάλογη αναβάθμιση στο λειτουργικό της.

 

Οι χρήστες iPhone γνωρίζουν πως κάθε φθινόπωρο έχουν στην κυκλοφορία νέα έκδοση. Τρεις μήνες νωρίτερα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών WWDC η Apple δίνει μία επίσημη προεπισκόπηση των σημαντικών αλλαγών του λειτουργικού η οποία και θα εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές (παλιές και νέες) τον Σεπτέμβριο.

 

Σήμερα αναμένουμε την προεπισκόπηση του λειτουργικού iOS 11 και με κίνητρο τα 10 χρόνια ύπαρξής του, είναι ασφαλές να έχουμε υψηλές προσδοκίες. Τι χαρακτηριστικά έχει συμπεριλάβει η Apple εκ των φημών που κατακλύζουν το διαδίκτυο και θα συνοδέψουν την πολύ φημολογούμενη συσκευή iPhone 8;

 

Siri, Siri, Siri (αλλά όχι στη γλώσσα μας ακόμη)

 

Μία πιο έξυπνη εικονική βοηθός θα μπορούσε να μας κάνει να τη χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, γεγονός το οποίο δεν έχει καταφέρει έως τώρα. Το Siri έχει προβλήματα στην κατανόηση και αναγκάζει το χρήστη να χρησιμοποιεί την οθόνη της συσκευής προκειμένου να αλληλεπιδράσει μαζί της. Η αναβάθμισή της θα βοηθήσει τις συσκευές iPhone - iPad ακόμη και τα ακουστικά AirPods.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/64464/ios11-01.jpg

 

Εάν η Apple προχωρήσει στη δημιουργία ενός έξυπνου ηχείου, παρόμοιο των ηχείων Echo της Amazon ή του Google Home, θα αναγκαστεί να αναβαθμίσει την εικονική βοηθό, ούτως ή άλλως. (Βελτιωμένη Siri στη συσκευή Apple Watch θα εκτιμηθεί δεόντως).

 

Βελτίωση της εμφάνισης

 

Η σχεδίαση των εικονίδιων των εφαρμογών και φακέλων που αντικρίζουμε στην οθόνη της συσκευής iPhone, είναι παρόμοια του πρώτου λειτουργικού συστήματος, πριν από περίπου 10 χρόνια.

 

η Apple θα μπορούσε να σκεφθεί μία μέθοδο ταξινόμησης και οργάνωσης των εφαρμογών που κυκλοφορούν σκόρπιες στις σελίδες της αρχικής οθόνης. Ισχύει και για την οθόνη κλειδώματος, η οποία παρότι έχει εκσυγχρονιστεί με γραφικά στοιχεία, δεν είναι ακόμη ικανή να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες με μία ματιά.

 

Λειτουργίες και λογαριασμοί πολλαπλών χρηστών

 

Επιτέλους θα πρέπει να υπάρξει μία φιλική προς τα παιδιά λειτουργία για το λειτουργικό iOS. Στο iPad τουλάχιστον είναι ένα καθυστερημένο χαρακτηριστικό ενώ στο iPhone θα ήταν πραγματικά χρήσιμο, ώστε να παραδίδεται η συσκευή στα παιδιά για περιήγηση, χωρίς την ανησυχία μην διαγραφούν σημαντικές πληροφορίες. Να σημειώσουμε πως στο λειτουργικό Android υπάρχει, το ίδιο σε Windows και Fire OS της Amazon. Το λειτουργικό iOS διαθέτει τέτοιου είδους χαρακτηριστικά αλλά είναι διαθέσιμα μόνο στις εκδόσεις εκπαιδευτικών.

 

Επαναδιάταξη του Dock

 

http://content.myphone.gr/photo/full/64465/ios11-02.jpg

 

Μόνο 4 εφαρμογές (στη συσκευή iPhone) και χωρίς τη δυνατότητα μεθόδων γρήγορης πρόσβασης σε δεδομένα ή αρχεία που χρησιμοποιείτε καθημερινά με ένα άγγιγμα. Ο βασικός σχεδιασμός του Dock χρειάζεται ριζική ανανέωση.

 

Πιο ζωηρά κινούμενα στοιχεία

 

Το Apple Watch είναι το μόνο που φέρει τη δυνατότητα αποστολής κινούμενων σχεδίων στο λειτουργικό watchOS. Ας δούμε τουλάχιστον μία live ένδειξη καιρού και θερμοκρασίας στην εφαρμογή Καιρός. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη σε αυτό το κομμάτι.

 

Παρακαλούμε δείτε ξανά τις γνωστοποιήσεις

 

Όλες οι ειδοποιήσεις στο λειτουργικό iOS παραμένουν στην κορυφή περισσότερη ώρα από την επιθυμητή. Μερικές φοράς υπάρχει δυσκολία στην απομάκρυνσή τους. Θα μπορούσε κι εδώ να γίνει μια ανανέωση με περισσότερη στόχευση στην καθημερινή χρήση της συσκευής.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/64466/ios11-03.jpg

 

Ενεργητική προσέγγιση

 

Οι υπηρεσίες Google Now, Assistant υπηρεσίες προωθούν συστάσεις για διαισθητικές υπενθυμίσεις, χωρίς να τις προσθέτει καν ο χρήστης. Κάτι υπερβολικό ίσως φέρει αντίθετα συναισθήματα, αλλά σίγουρα το λειτουργικό έχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση.

 

Προσθήκη δυνατοτήτων εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας

 

Θα πρέπει η κάμερα της συσκευής iPhone να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει έξυπνες ενέργειες κι εξηγούμαστε: Για παράδειγμα το Google Lens ή οι υποσχόμενες αλληλεπιδράσεις της εικονικής βοηθού Bixby της Samsung. Η μηχανική μάθηση της Apple θα μπορούσε να συνδυαστεί με την κάμερα για να αναγνωρίσει ή να επεξεργαστεί ό,τι βλέπει μια συσκευή iPhone. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει δυνατότητες AR ή βοηθητικά της ενότητας προσβασιμότητα. Το ίδιο θα μπορούσε να θυμάται ραντεβού, σημειώσεις ή συνδέσμους από το διαδίκτυο.

 

Καλύτερη Apple Watch επικοινωνία

 

http://content.myphone.gr/photo/full/64468/ios11-04.jpg

 

Η εφαρμογή Apple Watch προσφέρει συγχρονισμό και διαχείριση ειδοποιήσεων, κατά τον ίδιο τρόπο που αλλάζετε όψεις. Δεν είναι όμως εύκολο να προωθήσετε μουσική ή να κάνετε δικές επιλογές για εμφάνιση στον καρπό σας. Περιμένουμε η Apple να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με την wearable συσκευή της.

 

To iPad θα πρέπει να έχει το δικό του λειτουργικό

 

Η Apple θα πρέπει να εκμεταλλευτεί και να χρησιμοποιήσει το σύνολο της οθόνης του. Να τοποθετηθούν περισσότερες εφαρμογές στην οθόνη, να βελτιωθούν οι split λειτουργίες και να λειτουργήσει η συσκευή iPad παρόμοια με ένα MacBook Air, κι όχι ως ένα μεγάλο iPhone.

 

Αυτά και άλλα πολλά περιμένουμε να δούμε σήμερα το βράδυ στην εναρκτήρια εκδήλωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών της Apple. Μείνετε μαζί μας για να μάθετε πρώτοι όλα τα νέα χαρακτηριστικά που θα συντροφεύουν τη συσκευή σας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (επίσημα).

 

[via]

Edited by DINFUN
Link to comment
Share on other sites

Ή παίρνεις ένα android που τα έχει όλα αυτά και ξεμπερδεύεις...

 

Συνηθως οσοι θελουν να ξεμπερδευουν και να εχουν το κεφαλι τους ησυχο πανε σε iOS... :)

Samsung S21 Ultra
Link to comment
Share on other sites

εχω την αισθηση οτι θα ειναι κομβικο το σημειο για την apple, νομιζω πως αν δεν δωσει μεγαλες αλλαγες θα χασει πολυ κοσμο apple, εγω προσωπικα που ειμαι χρηστης ios 10 χρονια σχεδον Το εχω βαρεθει
Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3
Link to comment
Share on other sites

Δεν αναβαθμιζει τα υπαρχον iPhone και iPad δυο φορες το χρονο· Τα υποβαθμιζει. Χειροτερες επιδοσεις με καθε αναβαθμιση λογισμικου. Τουλαχιστον ομως ειναι mainstream γιανπερισσοτερα χρονια απο τα android.

 

Παρε android να ηρεμησεις; Δεν νομιζω. Ακομα και οι παθιασμενοι με android στο πισω μερος του μυαλου τους επιθυμουν και λαχταρουν και ενα iphone.

Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7
Link to comment
Share on other sites

Ακομα και οι παθιασμενοι με android στο πισω μερος του μυαλου τους επιθυμουν και λαχταρουν και ενα iphone.

 

Το άρθρο, αν το διαβάσατε, προτείνει βελτιώσεις για το iOS τις οποίες όσοι χρησιμοποιούν android τις απολαμβάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Μάλλον όσοι έχουν iphone στο πίσω μέρος του μυαλού τους και λαχταρούν θέλουν την ευκολία και τις επιλογές του android...

Όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον όσοι έχουν και χρησιμοποιούν το iPhone (iOS συσκευές) για χρόνια, όπως επίσης Android συσκευές για χρόνια μπορούν να έχουν και να διατυπώσουν μια πολύ καλύτερη και αντικειμενική άποψη. Τα υπόλοιπα είναι απόψεις του...αέρα!

Όσο αφορά την είδηση, οι όποιες αλλαγές και καλυτερεύσεις έρθουν είναι καλοδεχούμενες. :)

Link to comment
Share on other sites

Οι φήμες λένε για μία μεγάλη αναβάθμιση του ios λόγω και της επερχόμενης αναβάθμισης του iphone. Το σίγουρο είναι ότι με την πρώτη beta θα μάθουμε και πολλά από τα χαρατηριστικά της επερχόμενης συσκευής. Όσο για τα tablet είναι είδος προς εξαφάνιση, τείνουν να γίνουν παιχνιδομηχανές για μικρά παιδιά.
Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3
Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο, αν το διαβάσατε, προτείνει βελτιώσεις για το iOS τις οποίες όσοι χρησιμοποιούν android τις απολαμβάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Μάλλον όσοι έχουν iphone στο πίσω μέρος του μυαλού τους και λαχταρούν θέλουν την ευκολία και τις επιλογές του android...

 

Έτσι είναι , το iOS θα έπρεπε να είχε διαχείρηση αρχείων όπως στα υπόλοιπα λειτουργικά.

Εν μέρη το λύνει με τις Cloud υπηρεσίες αλλά δεν είναι το ίδιο άμεσο.

Στην ουσία είναι το μόνο που λείπει από το iOS , αν εξαιρέσεις τους hardcore users που θέλουν να πειράζουν την συσκευή τους σε Root επίπεδο.

 

Ειδικά για τα Tablets της , είναι απαράδεκτη και αντιπαραγωγική αυτή τη πρακτική, από την στιγμή που τα προτείνει ως PC alternative.

Edited by Billeridis
Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/
Link to comment
Share on other sites

Ακομα και οι παθιασμενοι με android στο πισω μερος του μυαλου τους επιθυμουν και λαχταρουν και ενα iphone.

 

τότε η ερώτηση είναι γιατί δεν πάνε? σκάνε 700 και 800 ευρώ για συσκευές με android και δεν πανε στης συσκευές της apple

κάτι τους κρατάει το τι δεν ξερω

Link to comment
Share on other sites

Ένα είναι σίγουρο ότι το iOS θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός σε 2 κατηγορίες.

Σε έκδοση για iPhone και σε έκδοση για tablet.

 

Δεν έχουν θέση πολλά feature του iOS σε tablet χρήση όπως επίσης να εμπλουτιστούν περισσότερα tablet friendly feature σε μεγαλύτερο βαθμό σε επίπεδο UI και customization κυρίως.

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...