Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι φυσιολογικό όταν έχεις αποθηκευμένες όλες σου τις επαφές στο τηλέφωνο όταν ενεργοποιήσεις αυτή την επιλογή να τις σβήνει όλες από το τηλέφωνο και να τις περνάει στο μειλ σου?

Δεν θα έπρεπε(Ειδικά από τη στιγμή που λέγετε αντίγραφο ασφαλείας) να τις αφήνει κανονικά και στο κινητό?

• 2 weeks later...

Το κινητό της μητέρας μου έχει μικρή εσωτερική μνήμη 16gb και της βγάζει συνεχώς ότι ο χώρος εξαντλειτε έχω δοκιμάσει να περάσω ότι μπορώ στη κάρτα μνήμης που έχω βάλει αλλά δεν γλιτώνω και πολύ αντε 1 με 2 gb το πολύ.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να σου δείχνει τη μπορείς να μεταφέρεις στη κάρτα  μνήμης και αν το δεχτείς να το κάνει μόνο του;

Edited by adais

δεν πας πουθενά με αυτό το κινητό

αν υπάρχει η δυνατότητα ,ας πάρει ένα φτηνό με τουλάχιστον 64Gb μνήμη

• 2 weeks later...

Καλημέρα στο forum.

Στο teams όταν βάζω ελληνικό πληκτρολόγιο βγαίνει ένα ενοχλητικό tap κουμπάκι στο field που πληκτρολογείς που είναι άκρως εκνευριστικό.

Αυτό παλιά δεν υπήρχε εντωμεταξύ και δεν γνωρίζω γιατί εμφανίστηκε ξαφνικά 

Καμιά ιδέα παιδιά για το πώς το αφαιρώ;

Ευχαριστώ!

http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif

Θα έχει συζητηθεί και άλλες φορές απλά επειδή βγαίνουν συνεχώς νέα apps ποιο πιστεύεται ότι είναι το καλύτερο free app για να κάνεις backup/restore ένα κινητό σε ένα άλλο ανεξαρτήτος μάρκας.

Π.χ. ένα Xiaomi σε ένα Samsung.

Και δεν μιλάω μόνο για τα λογικά(Φώτος, επαφές και βίντεο) αλλά και για όλα όπως ρυθμίσεις εφαρμογών κ.τ.λ.

Έχω δουλέψει λίγο το Samsung smart switch που λογικά κάνει όλα αυτά αλλά το έχω δουλέψει μόνο από Samsung σε Samsung και όχι σε προς ή από σε άλλη μάρκα κινητού.

• 3 weeks later...

Υπάρχει κανείς που χρησιμοποιεί το dji mimo σε android 12 που να λειτουργεί?

Σε android 9 λειτουργία  μια χαρά  η εφαρμογή 

Το ίδιο παλεύω και με αυτό. Ανακαλύπτετε τη βασική αιτία ή τη λύση.                                                             

run 3

• 2 weeks later...

Εχω μια external sd card στο υπαρχον κινητο μου. Βεβαια, ειναι κυριως αποθηκευτικος χωρος. Η μονη εφαρμογη που ουσιαστικα την χρησιμοποιει, περαν της καμερας, ειναι το sygic gps. Εκει εχω ορισει να βαζει τους χαρτες.

Η ερωτηση μου ειναι αν οταν παρω νεο κινητο, θα μπορω να βαλω την συγκεκριμενη micro sd card στο νεο κινητο, και να μην εχω καποιου ειδους προβλημα, που εγω δεν μπορω να το φανταστω.

On 4/9/2022 at 5:34 ΜΜ, adais said:

Και ποιο είναι το κινητό που έχεις;

Moto g5, με android 8. Δεν εχω καποιο προβλημα.

Απλα ρωτω, αν τυχον προκυψει καποιο προβλημα, οταν την βαλω στο νεο κινητο που σκοπευω να παρω.

Εννοω πχ, μηπως το android ζητα ξανα κατι σαν 'φορμαρισμα', ή δεν την αναγνωριζει για καποιο λογο κλπ. Δεν μπορω να φανταστω λογο για να μην λειτουργει, αλλα ρωτω προκαταβολικα, αν οντως θα πρεπει να παιζει και σε νεο κινητο, χωρις καποιο προβλημα/ιδιαιτεροτητα εκ μερους του android.

Edited by karib

υπάρχει τρόπος να αποθηκεύονται οι μπλοκαρισμενοι αριθμοί και σε αλλαγή κινητού να μην τους ξανά μπλοκάρω ;
και από που είναι καλύτερα να τους μπλοκάρω ;από την εφαρμογή κλήσεων που χρησιμοποιώ (true phone ) η από αλλού ;

1 ώρα πριν, ilka71 said:

υπάρχει τρόπος να αποθηκεύονται οι μπλοκαρισμενοι αριθμοί και σε αλλαγή κινητού να μην τους ξανά μπλοκάρω ;
και από που είναι καλύτερα να τους μπλοκάρω ;από την εφαρμογή κλήσεων που χρησιμοποιώ (true phone ) η από αλλού ;

Έχω την εντύπωση ότι δεν γίνεται αυτό, τουλάχιστον με τα original dialers / contacts apps.
Μπορείς να τους αποθηκεύεις πάντα σε μια επαφή και να μπλοκάρεις μόνο αυτή.
Εγώ π.χ. έχω ονομάσει την επαφή Black List, την μπλοκάρω σε κάθε νέο κινητό και τελείωσα.

• 2 weeks later...
14 ώρες πριν, BASSstarlet said:

Στο Viber, ενώ έχω κάνει Mute, συνεχίζει ο συγκεκριμένος αριθμός να μου στέλνει μυνήματα.

Τι κάνω λάθος;

Το mute σταματαει τις ειδοποιησεις των νεων μηνυματων.

Αν θελεις να μη σου ερχονται τα μηνυματα πρεπει να τον κανεις block, οχι mute.

Edited by alfaeffe

Στο Play Store έχω ρυθμίσει να μου δείχνει τις εφαρμογές βάση των τελευταίων αναβαθμίσεων που έγιναν. Αντί αυτού μου τα δείχνει όπως νάνε εδώ και αρκετό καιρό. Είναι θέμα Play Store; Όταν τα βάζω με αλφαβητική σειρά τα βγάζει κανονικά πάντως. 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

On 21/9/2022 at 11:08 ΠΜ, evris2013 said:

Στο Play Store έχω ρυθμίσει να μου δείχνει τις εφαρμογές βάση των τελευταίων αναβαθμίσεων που έγιναν. Αντί αυτού μου τα δείχνει όπως νάνε εδώ και αρκετό καιρό. Είναι θέμα Play Store; Όταν τα βάζω με αλφαβητική σειρά τα βγάζει κανονικά πάντως. 

Κάποιο θέμα πρέπει να έχει, εμένα μου λέει ότι η τελευταία ενημέρωση εφαρμογών έγινε πριν 4 μέρες ενώ κάθε μέρα κάνει και από μία. 

Σύμφωνα με χρήστες του MyPhone μέτοχος σε:

Huawei, Apple, Vodafone

Γιατί στο χάρτη της google όταν το εχώ σε ανώνυμη περιήγηση δεν μπορώ να βάλω καμία διεύθυνση αν είμαι of line;;;;

Ακόμα και αν έχω κατεβαση όλη την Αττική για ofline περιήγηση.

Edited by adais

Ξέρει κάποιος πώς μπορούμε να ανακτήσουμε passwords WiFi από backup για χρήση στο νέο κινητό;

Εννοώ από το backup που κάνει το κινητό στο cloud της Google.

Edited by vasileios13

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Αναζητώ για το κινητό με έκδοση 9 αντροιντ την εφαρμογη κινουμενου καιρου με φλιπ ρολοι από το γνωστό htc sense ως αυτoνομο apk. XDA εχει ορισμενα χωρις να λειτουργουν πληρως, θα βοηθησετε αν ξερει καποιος;

On 26/9/2022 at 10:40 ΜΜ, vasileios13 said:

Ξέρει κάποιος πώς μπορούμε να ανακτήσουμε passwords WiFi από backup για χρήση στο νέο κινητό;

Εννοώ από το backup που κάνει το κινητό στο cloud της Google.

που είναι ο παλιός καιρός που τέτοια απλά ,μας τα απαντούσαν σε μερικά λεπτά

Αυτό πάλι στο Instagram που γράφει συνέχεια "η μουσική δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα σας" πότε θα το κάνουν να είναι διαθέσιμη; Από το Instagram εξαρτάται ή από τη χώρα μας; 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Και από τα δύο. Βάλε ένα VPN να φαίνεται πως είσαι από άλλη χώρα και θα παίξει.

• 4 weeks later...

1η απορια:

Handcent SMS

Πως μπορω να το κανω, να παιζει το sound notification κανονικα απο το ηχειο, οταν εχω incoming message;

Οταν εχω συνδεδεμενο το ενσυρματο handsfree, δεν το παιζει καθολου! Οταν τα βγαλω, κανει τον ηχο κανονικα.

------

2η απορια:

Οταν δεν υπαρχει sim μες το κινητο, γιατι δεν πιανει ουτε το wifi; Γιατι να απαιτει sim, για να πιασει wifi του σπιτιου;

Edited by karib