Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο μόνος ενεργός συγχρονισμός είναι Sync Gmail :wacko:

στις ρυθμίσεις συγχρονισμού απερεγοποιείς τον συγχρονισμό για τον δευτερο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ, gmail2 πχ όπως είπες

Καλησπέρα και απο εμενα. Μπορεις να στείλεις κανονικα mms, και χωρις να έχεις ανοιχτο το data, αρκει ο παροχος σου να εχει ενεργοποιημενη την υπηρεσία gmml.

Καλησπέρα και απο εμενα. Μπορεις να στείλεις κανονικα mms, και χωρις να έχεις ανοιχτο το data, αρκει ο παροχος σου να εχει ενεργοποιημενη την υπηρεσία gmml.

Ειναι δυνατον η cosmote να μην εχει ενεργοποιημενο αυτο που λες?

Παιδιά γειά σας.

Παρακαλω λύστε μου μια απορία.

Μπορώ να μεταφέρω με κάποιον τρόπο τα e-books μου που εχω αγοράσει απο το bookstore της apple σε συσκευή android;

Επειδή μεταβαίνω σε αντροιντ ταμπλέτα και αφήνω το ι-παντ με το οποίω εχω αγοράσει αρκετά βιβλία.

Αναρωτιέμαι εαν υπάρχει καποιος τρόπος - και εαν ναι ποιος ειναι αυτος;- για να μεταφέρω τα ( αρκετά ομολογουμένως ) e-books μου απο το IOS και να τα έχω διαθέσιμα στη νέα μου αντροιντ ταμπλέτα .

Xiaomi Mi Max3 4/64

υπάρχουν στη συσκευή σου σε μορφή αρχείων (epub, txt, κλπ); αν ναι, δε μπορείς να τα "τραβήξεις" σε αλλη συσκευή(pc, κινητο, κλπ);

υπάρχουν στη συσκευή σου σε μορφή αρχείων (epub, txt, κλπ); αν ναι, δε μπορείς να τα "τραβήξεις" σε αλλη συσκευή(pc, κινητο, κλπ);

Υπάρχουν "ενσωματωμένα" στην εφαρμογη i-books του i-pad σε μορφή e-pub υποθέτω. Μπορώ λες να "μπω" μέσα στην εφαρμογή και να τα "τραβήξω"; Πως όμως; Με εναν file explorer για IOS φερ'ειπειν; Και εαν ναι γνωρίζεις κάποιον να μου συστήσεις; Μετά δεν θα είναι κλειδωμένα τα e-pub αρχεία; Apple είναι αυτη δε φαντάζομαι να τα εχει ετσι ξεκλείδωτα η μήπως ναι;

Θα κάνω μια απόπειρα να δω εαν γίνεται κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ πάντως για το τάχιστο feedback.:)

Xiaomi Mi Max3 4/64

Παιδιά γειά σας.

Παρακαλω λύστε μου μια απορία.

Μπορώ να μεταφέρω με κάποιον τρόπο τα e-books μου που εχω αγοράσει απο το bookstore της apple σε συσκευή android;

Επειδή μεταβαίνω σε αντροιντ ταμπλέτα και αφήνω το ι-παντ με το οποίω εχω αγοράσει αρκετά βιβλία.

Αναρωτιέμαι εαν υπάρχει καποιος τρόπος - και εαν ναι ποιος ειναι αυτος;- για να μεταφέρω τα ( αρκετά ομολογουμένως ) e-books μου απο το IOS και να τα έχω διαθέσιμα στη νέα μου αντροιντ ταμπλέτα .

Η apple έχει φροντίσει να μην μπορείς να «βγάλεις» τα αρχεία σου έξω απ το itunes,ipad κλπ. ωστόσο υπάρχει δυνατότητα με πρόγραμμα των $30 να τα αντιγραψεις στον υπολογιστή αλλά δεν ξέρω αν θα μπορείς να τα διαβάσεις αλλού..

@FR33Z3R

δεν έχω συσκευή ios οπότε δε μπορώ να σε βοηθησω παραπάνω. πάντως κάποια στιγμή είχα δει ότι μπορείς το pc να δει το iphone σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο. ίσως χρείαζεται όμως jailbreak. για ινφο ρώτησε στο κατάλληλο τόπικ

@FR33Z3R

δεν έχω συσκευή ios οπότε δε μπορώ να σε βοηθησω παραπάνω. πάντως κάποια στιγμή είχα δει ότι μπορείς το pc να δει το iphone σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο. ίσως χρείαζεται όμως jailbreak. για ινφο ρώτησε στο κατάλληλο τόπικ

@mol -> Η συσκευή ειναι ήδη jb, την λύση μου την έδωσε ο φίλος gerstavros2 (δες το ποστ που ακολουθεί και θα καταλάβεις, ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου:)

Παιδιά να κανω ενα μικρό update στην προσπαθειά μου να να «βγάλω» τα αρχεία /e-books μου έξω απ το itunes/ipad και να μπορέσω να τα "μεταφέρω" σε αντροιντ ταμπλέτα.

Χάρη στη πολύτιμη βοήθεια του gerstavros2 -τον οποίο και ευχαριστώ πολύ δημοσίως:thanks:- που μου "σύστησε" το κατάληλο πρόγραμμα, κατάφερα να "τραβήξω" ολα τα e-books μου έξω απ το itunes/ipad και να τα μεταφέρω στο pc μου σε μορφη e-pub (στo είδος αρχείου δηλαδή που "βλέπει" τα e-books το IOS). Οσα απο αυτα ειναι ξεκλείδωτα τα διαβάζει το Adobe Digital Editions (ειδικό πρόγραμμα ανάγνωσης και τέτοιου τύπου αρχείων e-pub).Οπότε με ενα απλό κονβερτ είναι ετοιμα για να τα υποδεχθεί το αντροιντ.

Το πρόβλημα που τώρα αντιμετωπίζω ειναι πως κάποια - εως αρκετά- απο αυτά είναι "κλειδωμένα" με κωδικοποίηση DRM ( digital rights management ) και ετσι δεν μπορεί να τα "διαβάσει" το Adobe Digital Editions. Eχω αφιερώσει ολο το βράδυ στο να μπορέσω να τα"ξεκλειδώσω" αλλά εως τώρα τίποτε.:(

Κάποια ιδέα, πρόταση;

Ελπίζω το πρωί που θα εχουν αναπαραχθεί λιγα εγκεφαλικά κύταρα ακόμη να βρω μια λύση.

ill keep U update.

Xiaomi Mi Max3 4/64

παιδια καλησπερα, ή καλημερα.. παροτι δεν ειμαι κ τοσο καινουρια στο android γραφω εδω γιατι η εφαρμογη που ψαχνω μαλλον για αρχαριους ειναι.. θελω μια εφαρμογη να κανει backup τα μηνυματα που χω στειλει κι εχω λαβει. οπως πολυ σωστα προτεινε καποιος ειναι η sms backup+ ομως πως μπορω να αποθηκευσω και τα προηγουμενα που χα στειλει/λαβει πριν την εγκατασταστη της εφαρμογης. υπαρχει αυτη η δυνατοτητα? ευχαριστω, κι ελπιζω να ειμαι στο σωστο θεμα.

παιδια καλησπερα, ή καλημερα.. παροτι δεν ειμαι κ τοσο καινουρια στο android γραφω εδω γιατι η εφαρμογη που ψαχνω μαλλον για αρχαριους ειναι.. θελω μια εφαρμογη να κανει backup τα μηνυματα που χω στειλει κι εχω λαβει. οπως πολυ σωστα προτεινε καποιος ειναι η sms backup+ ομως πως μπορω να αποθηκευσω και τα προηγουμενα που χα στειλει/λαβει πριν την εγκατασταστη της εφαρμογης. υπαρχει αυτη η δυνατοτητα? ευχαριστω, κι ελπιζω να ειμαι στο σωστο θεμα.

Καλημερα :)

Δηλαδη η εφαρμογη που λες δεν μπορει να κανει μπακ απ τα μυνηματα που ειχες πριν την εγκαταστησεις..;

Εγω χρησιμοποιω το sms back up and restore και κανει μπακ απ σε ολα τα μυνηματα

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Για πείτε ρε παιδιά κάποιο καλό file manager για να κάνω εγκατάσταση κάτι «δωρεάν» προγραμματακια που βρήκα χθές.

Για πείτε ρε παιδιά κάποιο καλό file manager για να κάνω εγκατάσταση κάτι «δωρεάν» προγραμματακια που βρήκα χθές.

oi file manager και es file explorer οι καλυτεροι για μενα.

Και ο astro ειναι πολυ καλος αλλα εχει γινει πολυ βαρυς τελευταια :rolleyes:

Ηρακλής!

iPhone 12 Pro Max pacibic blue

Solid explorer

es file explorer κι απο μενα...

@mol -> Η συσκευή ειναι ήδη jb, την λύση μου την έδωσε ο φίλος gerstavros2 (δες το ποστ που ακολουθεί και θα καταλάβεις, ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου:)

Παιδιά να κανω ενα μικρό update στην προσπαθειά μου να να «βγάλω» τα αρχεία /e-books μου έξω απ το itunes/ipad και να μπορέσω να τα "μεταφέρω" σε αντροιντ ταμπλέτα.

Χάρη στη πολύτιμη βοήθεια του gerstavros2 -τον οποίο και ευχαριστώ πολύ δημοσίως:thanks:- που μου "σύστησε" το κατάληλο πρόγραμμα, κατάφερα να "τραβήξω" ολα τα e-books μου έξω απ το itunes/ipad και να τα μεταφέρω στο pc μου σε μορφη e-pub (στo είδος αρχείου δηλαδή που "βλέπει" τα e-books το IOS). Οσα απο αυτα ειναι ξεκλείδωτα τα διαβάζει το Adobe Digital Editions (ειδικό πρόγραμμα ανάγνωσης και τέτοιου τύπου αρχείων e-pub).Οπότε με ενα απλό κονβερτ είναι ετοιμα για να τα υποδεχθεί το αντροιντ.

Το πρόβλημα που τώρα αντιμετωπίζω ειναι πως κάποια - εως αρκετά- απο αυτά είναι "κλειδωμένα" με κωδικοποίηση DRM ( digital rights management ) και ετσι δεν μπορεί να τα "διαβάσει" το Adobe Digital Editions. Eχω αφιερώσει ολο το βράδυ στο να μπορέσω να τα"ξεκλειδώσω" αλλά εως τώρα τίποτε.:(

Κάποια ιδέα, πρόταση;

Ελπίζω το πρωί που θα εχουν αναπαραχθεί λιγα εγκεφαλικά κύταρα ακόμη να βρω μια λύση.

ill keep U update.

σ ευχαριστώ κι εγώ:D όσο για τα drm protected δες αυτό, ίσως δουλεύει

παρόλο που δεν είναι δημοφιλής, ο x-plore είναι ελαφρύς,απλός και πλήρης ως file explorer

τι θες να πεις με αυτο φιλε?

[...]

Συζητούσαμε για κατανάλωση μπαταρίας και είχα αναφέρει ότι στη λίστα που δείχνει τι ποσοστό κατανάλωσε κάθε εφαρμογή, το "android system" δε θυμάμαι να έχει ξεπεράσει ποτέ μονοψήφιο ποσοστό.

Επειδη, παρολα τα τερτιπια, η εσωτερικη μνημη ειναι ειδος προς εξαφανιση, για πειτε μου: αν χρησιμοποιω τις διαφορες εφαρμογες μου, και γενικως οπως εχω δει 'παραγουν' δεδομενα(το βλεπω στο apps, εντος των πληροφοριων για καθε εφαρμογη) καθως τις χρησιμοποιω, υπαρχει περιπτωση κατα τη διαρκεια της χρησης, να 'μπουκωσει' το συστημα και να γινει αργο, ή και μη χρηστικο τελικα? (κολημα κλπ).

σ ευχαριστώ κι εγώ:D όσο για τα drm protected δες αυτό, ίσως δουλεύει

Mε αυτά δουλεύω απο εχθές τα εχω περάσει στο calibre,αλλά τίποτα:(

Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν κάνω σωστά.

Η αλλη σκέψη που εχω ειναι πως τα τα drm protected που προσπαθώ να unlock-αρω ειναι μια γενιά πανω απο τα plug ins unlock-αρίσματος που χρησιμοποιώ.

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια. Αν βρω κάποια λύση θα ενημερώσω το thread.

Xiaomi Mi Max3 4/64

Συζητούσαμε για κατανάλωση μπαταρίας και είχα αναφέρει ότι στη λίστα που δείχνει τι ποσοστό κατανάλωσε κάθε εφαρμογή, το "android system" δε θυμάμαι να έχει ξεπεράσει ποτέ μονοψήφιο ποσοστό.

αναλογα...και ποσο καιρο θα εχεις την μπαταρια και την χρηση που κανεις...εμενα τον εχει ξεπερασει

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

θα ηθελα τη βοηθεια σας..

3χρονια στο android και ακομα δεν εχω βρει ενα τροπο να κανω το εξης:

εχω λογαριασμο στο gmail με αποθηκευμενες ολες τις επαφες μου (τηλεφωνα,διευθυνσεις mail κλπ)

θελω να περασω σε αυτον τον λογαριασμο ολες τις επαφες του fb και να τις ενωσω μονιμα με τις επαφες του gmail..

πχ:στην καρτελα με τα τηλεφωνα του χ φιλου μου (απο το gmail) να μπορω να βλεπω και τη φωτο προφιλ του απο το φατσοβιβλιο , και το ποτε εχει γενεθλια και το skype id του (το οποιο εχει συχρονιστει με το sync του skype) και ολα αυτα τα θελω στην ουσια για να μπορω να κατω το εξης: μπαινω στο ονομα του φουφουτοπουλου χ και να μπορω απο εκει να του στειλω ειτε μνμ στο κινητο ειτε να τον παρω τηλ στο skype ειτε να του στειλω μνμ στο φατσοβιβλιο ειτε να δω το προφιλ στο fb..

πιο παλια το ειχα κανει με τον ποντιακο τροπο εννοωντας τις επαφες του gmail μια-μια με τις αντιστοιχες επαφες του fb που ειχαν συγχρονιστει (μεσω του merge που δινει το gmail για τις επαφες)..αλλα αυτο ειχε 2προβληματα.. 1)με το που βαζω νεα ρομ χαθηκε ο συχρονισμος (το nadroid back up για καποιο λογο δεν δουλεψε..ισως γιατι ηταν απο 2.2. σε 2.3.5 δεν ξερω..) και δεν ειχα τη δυνατοτητα να στειλω μνμ στο fb απευθειας..υπηρχε μονο το προφιλ του fb ως επιλογη..

ξερω οτι ισως ζηταω τον ουρανο με τα αστρα αλλα νομιζω οτι κατι τετοιο το κανουν τα windows τηλεφωνα..

αρα... any ideas???

εβαλα το ice age village και μολις ανοιγει κανει τσεκ για updates και κατα τη διαρκεια του τσεκαρισματος με πεταει στην αρχικη οθονη. τι μπορει να φταει???

εχω νευριασει λιγο με το κινητο, εκτος αν ειναι της εφαρμογης θεμα... τι να πω...

SOS!!! HELP!!!! Αγορασα το πρωτο μου Android κινητο. Πηγα για πρωτη φορα να μπω στο google play store και μου ζητησε ενα λογαριασμο gmail. Μολις εβαλα το e-mail αρχισε να δημιουργει αντιγραφο ασφαλειας του κινητου στο e-mail χωρις να με ρωτησει. Πατησα "τελος" στη αρχη της δημιουργιας του αντιγραφου ασφαλειας. Δε θελω στο συγκεκριμενο e-mail να εχω αντιγραφα ασφαλειας του κινητου μου. Πως μπορω να δω τι εχει αποθηκευσει; Ψαχνω στο gmail και δεν μπορω να βρω τιποτα μονο το ΙΜΕΙ. Και πως φυσικα μπορω να διαγραψω οτι εχει αποθηκευσει; Σας ευχαριστω.

SOS!!! HELP!!!! Αγορασα το πρωτο μου Android κινητο. Πηγα για πρωτη φορα να μπω στο google play store και μου ζητησε ενα λογαριασμο gmail. Μολις εβαλα το e-mail αρχισε να δημιουργει αντιγραφο ασφαλειας του κινητου στο e-mail χωρις να με ρωτησει. Πατησα "τελος" στη αρχη της δημιουργιας του αντιγραφου ασφαλειας. Δε θελω στο συγκεκριμενο e-mail να εχω αντιγραφα ασφαλειας του κινητου μου. Πως μπορω να δω τι εχει αποθηκευσει; Ψαχνω στο gmail και δεν μπορω να βρω τιποτα μονο το ΙΜΕΙ. Και πως φυσικα μπορω να διαγραψω οτι εχει αποθηκευσει; Σας ευχαριστω.
αν στο κινητό σου εχεις επαφες μπορεί να πρόλαβε να τις περάσει στο gmal. τίποτα άλλο

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned