Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος ΙΙΙ)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα κοινότητα!

Είμαι νέος και είναι και το πρώτο μου thread και ελπίζω να το έκανα στον σωστό τομέα του forum.

Ήθελα να κάνω ακούσω συμβουλές μιας και είστε πιο ψαγμένοι

Η χρήση λοιπόν που κάνω στο κινητό είναι αρκετή, για αυτό και θα προτιμούσα να έχει πολλα mAh. Έχω στο μυαλό μου το s7 edge, iphone 6s,7 και note 7. Αλλά δεν ξέρω πιο να διαλέξω... Όλα μου φαίνονται τιτάνες και όμορφα στο μάτι. Θέλω να καταλήξω σε κάποιο που δεν θα με απογοητεύσει σε βάθος χρόνου τόσο σε λειτουργικότητα αλλά και σε πτώση τιμής για μεταπώλληση. (Ξέρω ότι τα iphone είναι στην κορυφή σε μεταπωλλητική αξία)

ΥΓ1. Ασφαλώς και κοίταξα άλλες εταιρείες πχ Huawei lenovo xiaomi κλπ. αλλά δεν μου αρέσει το UI που έχουν. (Εκτός βέβαια από το sense το οποίο το λατρεύω αλλά δεν διαβάζω και τα καλύτερα τελευταία για htc) Επίσης stock android και optimus UI μου φαίνονται βαρετά.

ΥΓ2. Μαρέσει να "ψάχνω" το κινητό όπως να αλλάζω rom να βάζω δικά μου προφιλ με tasker κλπ.

ΥΓ3. Προηγούμενες συσκευές ηταν οι εξής:

ι) iphone 4

ιι) lg nexus 5

ιι) lg g3 (δανεικό απο γνωστό)

ιιι) microsoft lumia 730 (επίσης δανεικό)

ιν) samsung galaxy ALPHΑ (απόλυτα ευχαριστημένος μόνο μειονέκτημα η μπαταρία του, δοκίμασα να ξαναβάλω 4,4 KitKat αλλά ακόμα δεν είδα διαφορά)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 6,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Θεωρούσα ότι η πιο πολύ ram είναι πάντα ανώτερη σε μία συσκευή. Ίσως κάνω λάθος αλλά την δύναμη του επεξεργαστή την ξεπερνάς πιο εύκολα απ ότι την ram και γι αυτό άλλωστε ψάχνω για 4 giga. Έχω τώρα ένα Samsung Note 3 αλλά πλέον οι εφαρμογές που έχω του τρώνε σχεδόν όλη την ram (από τα 2.7 giga που έχει ελεύθερα τα 2,5 τα τρώνε οι εφαρμογές ειδικά μετα τις αναβαθμίσεις τους και με όλα τα κολλήματα και καθυστερησεις που συνεπάγονται ).θεώρησα ότι αν πάω σε 4 giga ram αυτόματα κερδίζω σε ταχύτητα αφού θα λειτουργεί απροβληματιστα. Ίσως το σκεπτικό μου να μην είναι σωστό αλλά δεν έχω καθαρή λογική η και γνώσεις θα έλεγα! Η αλήθεια πάντως είναι ότι είχα κοιτάξει και το redmi Note 3 κυρίως από τα καλά σχόλια που είχα διαβάσει. Για το 4αρι δε ξέρω. Πάντως σε 4 giga ram δεν έχεις να προτείνεις κάτι. ....δε θέλω να επιλέξω μόνος μου για δικαιολογία στον εαυτό μου πιο πολύ σε περίπτωση λάθους επιλογής. Σ ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου.
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σας,

 

Χρειαζομαι μια βοηθεια, καποιες γνωμες. Θελω να παρω στη γυναικα μου ενα ταμπλετ που να μην ξεφευγει πολυ σε ιντσες ~6, να μπορει να το χρησιμοποιει και σαν τηλεφωνο, να ειναι αντροιντ, να εχει καλη αυτονομια γιατι διαβαζει πολλα ebooks, και το βασικοτερο να ειναι μεχρι 200€. Θα προτιμουσα να το παρω απο Ελλαδα αλλα και απο ΚΙνα να ειναι δεν χαθηκε ο κοσμος αρκει να δουλευει out of the box και να παιρνει ota.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!Ψάχνω για αγορά κιν. για την γυναίκα μου και κατέληξα σε αυτα τα 2. έψαξα αν υπάρχει κάποιο ανάλογο threat και δεν βρήκα.περισσότερο με ενδιαφέρει η κάμερα . ας ακούσω τις γνώμες το ειδικών. Σας ευχαρηστω πολύ!
Link to comment
Share on other sites

ναι, είναι περισσότερο σημαντική η ραμ, αλλά γιατί οχι και τα 2, zuk z2 4/64 με snapdragon 820 με 15 ευρώ παραπάνω απο απο το budget σου
Link to comment
Share on other sites

Από Κίνα, προτείνω το Xiaomi Max στις 6.44 ίντσες. Το 2/16GB ή το 3/32GB μοντέλο.

Αν το πάρεις με κάποια official rom και όχι κάποια πειραγμένη, θα έχει και OTA updates.

Με global stable rom δεν έχει ελληνικά μενού προς το παρών ενώ με global dev έχει και ελληνικά κατά 67℅ μέχρι στιγμής.

Link to comment
Share on other sites

Οπως λεει και ο τιτλος ψαχνω ενα κινητο με φυσικο πληκτρολογια ( οχι blackberry ) που να εχει καλο ηχο, καλο σήμα, καμερουλα για τα βασικα και αν γινεται να μπαινει και στο internet. Υπάρχει τετοια συσκευη;
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στη παρέα σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο κινητό μιας και έχω βαρεθεί το P8 Lite που έχω τώρα και σε κάποιους τομείς δεν με καλύπτει (μπαταρία,οθόνη) άσε που έχιε βγάλει ένα σπαστικό bug και δεν ανοίγει το wifi!

Το budget μου είναι γύρω στα 250€ και με ενδιαφέρουν συσκευές μόνο απ την ελληνική αγορά.

Εχω καταλήξει ανάμεσα στο 5X και το A5 2016 αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω μιας και σε κάποια πράγματα με κερδίζει το ένα και σε κάποια το άλλο.

 

  • Ταχύτητα λόγω Snap 808 και vanilla android
  • Updates μιας και σίγουρα θα πάρει και την επόμενη της Nougat

 

A5 2016

  • Οθόνη amoled θέλω να βλέπω πολύ καλά κάτω από τον ήλιο
  • Μπαταρία
  • FM ράδιο που το χρησιμοποιώ που και που
  • Καλύτερο ηχείο

 

Προβληματίζομαι όμως για το αν θα αντέξει το A5 μιας και έχει πιο αδύναμο επεξεργαστή+touchwiz+2gb ram δεν θέλω μετά από καιρό να βλέπω κολλήματα και lag.

To 5X το έχει φίλος και πάει σφαίρα απλά δεν έχει τόσο καλή μπαταρία και ηχείο.

Link to comment
Share on other sites

Οπως λεει και ο τιτλος ψαχνω ενα κινητο με φυσικο πληκτρολογια ( οχι blackberry ) που να εχει καλο ηχο, καλο σήμα, καμερουλα για τα βασικα και αν γινεται να μπαινει και στο internet. Υπάρχει τετοια συσκευη;

 

https://www.skroutz.gr/s/7397009/LG-Wine-Smart-4GB.html αυτή σου κάνει?

Link to comment
Share on other sites

Απ οτι βλεπω γνωριζεις πολυ καλα τα + και τα - των 2 κινητων,αρα διαλεγεις αναλογα με τις αναγκες σου

Παντως με τον ιδιο επεξεργαστη,πολυ καλη καμερα,amoled οθονη,αποσπωμενη μπαταρια και νομιζω εχει και ραδιο υπαρχει το lumia 950, σε περιπτωση που δεν εχεις προβλημα με το W. λειτουργικο !!

Edited by mikele123
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας. Εδώ και περίπου δύο χρόνια είχα το LG G2 το οποίο με ικανοποιήσε πλήρως. Λόγω μιας αναποδίας (έπεσε κι έσπασε η οθόνη) προκλήθηκαν προβλήματα στην αφή καθώς σε ορισμένα σημεία της οθόνης δεν ανταποκρίνεται και η επισκευή του πιστεύω δεν συμφέρει.

Ψάχνω ένα νέο κινητό λοιπόν που να μην ξεπερνάει τα 430-450€.

Τα χαρακτηριστικά του κινητού θα ήθελα να είναι τα εξής:

 

Οθόνη μεταξύ των 5.1-5.3 ιντσών

Μνήμη RAM 4GB

Κάμερα τουλάχιστον 12 Megapixel και όσο καλύτερη γίνεται

Μπαταρία που να βγάζει σίγουρα μια μέρα (άρα λογικά μεταξύ 2800-3100mAh)

Να έχει είσοδο κάρτας μνήμης

Τουλάχιστον 4 πυρήνες

4G δίκτυο

 

Ενδεικτικά σε αυτά τα χαρακτηριστικά έχω δει τα:

 

Samsung Galaxy S7 (ξεφέυγοντας λίγο από το budget)

LG G5

Huawei P9

 

Θα ήθελα τις γνώμες σας γενικά σε αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά και για τα τρία κινητά που ανέφερα παραπάνω.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Εισαι αναμεσα στο S7 και στο LGG5.

Εχω το S7 και ειναι μακραν οτι καλυτερο εχω πιασει σαν συσκευη.

Το LG G5 θεωρω οτι εινςι ισοδυναμο και σως με καλυτερο μονο στην καμερα,αυτο μονο οι κατοχοι και οσοι τα εχουν δογλεψει μπορουν να το απαντησουν

Εγω λοιπον S7 εχω να σου προτεινω

Link to comment
Share on other sites

Αναμεσα στο Α5 και Nexus 5X εγω σου προτεινω Nexus...

Για το 950 αν κρινω απο το 1520 που εγω εχω και αυτο θα ειναι τουμπανο και πολυ αξιολογη συσκευη και ειναι και καλυτερη..

Το ιεμα ειναι αν αντεχεις και μπορεις τα Windows.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ενδιαφέρομαι για WP παίδες,θέλω κάτι με android να έχει amoled οθόνη,να είναι γρήγορο να έχει καλή μπαταρία,ηχείο και ράδιο,πολλά ζητάω; :D
Link to comment
Share on other sites

Πεσαμε σε δυσκολο πελατη : P

 

Τι λες για το xperia Z3;; Καλυτερο επεξεργαστη/καρτα γραφικων απο το A5,περισσοτερη ram,πολυ καλη αυτονομια και εδω,πολυ καλη ποιοτητα και εδω,στερεο πολυ καλα ηχεια,πιο καλλογραμενο λογισμικο,εχει ραδιο,ειναι αδιαβροχο...Νομιζω σε καλυπτει !!!

 

Και εγω για το nexus θα σου ελεγα αλλα βλεπω δεν σε καλυπτει σε καποιους τομεις..

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρομαι για μια 5" συσκευή ή λίγο μεγαλύτερη, αλλά πολύ μαζεμένη. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για σερφάρισμα, email, κάποιες εφαρμογές για νέα (πχ. Flipboard, NY Times, κλπ) και μια στο τόσο το GPS. Παιχνίδια καθόλου.

 

Με ενδιαφέρει όμως να λαμβάνει άψογα notifications, συχνές ενημερώσεις ασφαλείας και να έχει αξιοπρεπή μπαταρία. Θα προτιμούσα επίσης να βγάζει descent (για τα λεφτά του) φωτογραφίες και να έχει notification led, κυρίως για κλήσεις και μηνύματα. Dual sim και χωρητικότητα δεν έχουν μεγάλη σημασία, όσο το να είναι καλή η οθόνη του.

 

Κοίταζα τον συνήθη ύποπτο, το Redmi 3S 3/32 και ίσως είναι η πρώτη μου επιλογή μιας και μου αρέσει το MUI (μετά το stock Android) και έχει και την international έκδοση.

Kαι το Mi4 3/64 μου αρέσει και έχει και καλύτερη οθόνη, αλλά είναι λίγο παλιό και δεν ξέρω πως θα προχωρήσει...

Άλλες επιλογές είναι το Vernee Thor, ίσως και το Ulefone Metal.

 

Τι προτείνετε;

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνοντας για καινούργια συσκευή είμαι ανάμεσα στις 2. Με νοιάζει πολύ η όσο πιο ομαλή καθημερινή λειτουργία σε κλήσεις και μηνύματα, το λιώσιμο σε αναπαραγωγή βίντεο, εξού και οι oled οθόνες καθώς και μία αξιοπρεπής κάμερα. Επίσης με τρώει το μικρόβιο της τελευταίας έκδοσης οπότε θέλω να παίρνουν και αναβαθμίσεις. Τι λέτε λοιπόν τα 6γιγα του one ή τα στέρεο ηχεία και η sd του zte; Η υψηλή ανάλυση του zte ή η μπαταρία του one;
Rules are meant to be broken :shifty:
Link to comment
Share on other sites

http://www.vickmall.com/lenovo-vibe-p1-pro-3gb-16gb-android-5-1-smartphone-64bit-qualcomm-snapdragon-615-octa-core-13-0mp-5-5inch-fhd-screen-5000mah.html

 

http://www.vickmall.com/lenovo-vibe-p1-2gb-16gb-android-5-1-smartphone-64bit-qualcomm-snapdragon-615-octa-core-13-0mp-5-5inch-fhd-screen-5000mah.html

 

Όσοι το έχουμε πάρει είμαστε κατά ευχαριστημένοι! Μπες να διαβάσεις στο δικό του φόρουμ σχόλια και μετά συγκρινε τι ακριβώς σε καλυπτει σε συσκευη.

Edited by Athens16
Link to comment
Share on other sites

Εισαι αναμεσα στο S7 και στο LGG5.

Εχω το S7 και ειναι μακραν οτι καλυτερο εχω πιασει σαν συσκευη.

Το LG G5 θεωρω οτι εινςι ισοδυναμο και σως με καλυτερο μονο στην καμερα,αυτο μονο οι κατοχοι και οσοι τα εχουν δογλεψει μπορουν να το απαντησουν

Εγω λοιπον S7 εχω να σου προτεινω

 

Για το huawei P9 τι έχεις να πεις;

Βλέπω πολύ κόσμα ανάμεσα σε αυτα τα δύο να προτείνει το S7 αλλά δεν βλέπω κάποια αισθητή διαφορά στα χαρακτηριστικά τους και γι αυτό το σκέφτομαι εάν αξίζει ή όχι να δώσω 120€ παραπάνω που απαιτεί το S7. Επίσης ως κάτοχος του LG G2 μπορώ να πω πως έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.

Edited by GiannisL98
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στη παρέα σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο κινητό μιας και έχω βαρεθεί το P8 Lite που έχω τώρα και σε κάποιους τομείς δεν με καλύπτει (μπαταρία,οθόνη) άσε που έχιε βγάλει ένα σπαστικό bug και δεν ανοίγει το wifi!

Το budget μου είναι γύρω στα 250€ και με ενδιαφέρουν συσκευές μόνο απ την ελληνική αγορά.

Εχω καταλήξει ανάμεσα στο 5X και το A5 2016 αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω μιας και σε κάποια πράγματα με κερδίζει το ένα και σε κάποια το άλλο.

 

  • Ταχύτητα λόγω Snap 808 και vanilla android
  • Updates μιας και σίγουρα θα πάρει και την επόμενη της Nougat

 

A5 2016

  • Οθόνη amoled θέλω να βλέπω πολύ καλά κάτω από τον ήλιο
  • Μπαταρία
  • FM ράδιο που το χρησιμοποιώ που και που
  • Καλύτερο ηχείο

 

Προβληματίζομαι όμως για το αν θα αντέξει το A5 μιας και έχει πιο αδύναμο επεξεργαστή+touchwiz+2gb ram δεν θέλω μετά από καιρό να βλέπω κολλήματα και lag.

To 5X το έχει φίλος και πάει σφαίρα απλά δεν έχει τόσο καλή μπαταρία και ηχείο.

 

επίσης μια ακόμη βασική διαφορά ειναι οτι το Α5 δέχεται κάρτα μνήμης ενω το νεξους οχι

Link to comment
Share on other sites

Για το le2 pro που μου αρέσει σαν συσκευή πολύ έχω διαβάσει για προβλήματα στο wifi (όχι καλή απόδοση ) και η μπαταρία κρατάει λίγο, για το Lenovo να πω την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και φαίνεται ωραίο σαν επιλογή. Το πιο πιθανό να σας ""κουραζω"" αλλά σαν πιο αξιόπιστη επιλογή πια θεωρηται στα 220 ευρώ ;(ταβάνι για μένα αυτό το ποσό )
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος ΙΙΙ)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...