Jump to content

Lost (ABC)

Jacktheripperd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε αυτό το τελευταίο μου άρεσε εκείνη η σκηνή .. με το που μπαίνουν στην σπηλιά του "καπνού" ... και είναι η ζυγαριά .. με την λευκή και μαύρη πέτρα σε ισορροπία ... πετάει ο καπνούλης την λευκή ... γέρνει η ζυγαριά στο μαύρο .. και λέει του Sayer : " Ήταν ένα παιχνίδι του Jacob" ... εγώ πιστεύω ότι όλα εξηγούνται - οφείλονται στη μάχη του καλού με το κακό ... εκεί το στηρίζουν από το πρώτο επεισόδιο (με τη ντάμα που έπαιζε ο Λοκ με τον πιτσιρικά).

Επίσης, ο μικρός ξανθούλης .. εικάζω ότι είναι ο Jacob σε παιδική ηλικία .. όσο για το Richard ναι .. θα ήθελα κι εγώ να μάθω ... τι ρόλο βαράει .. υποθέτω ότι είναι κι αυτός ένας από τους υποψήφιους (κρίνοντας από το αγέραστο, που το είχε και ο Jacob) ο οποίος ενδεχομένως να αντιστάθηκε για κάποιο λόγο ή να τράβηξε διαφορετική-παράλληλη ρότα αργότερα η οποία να ενόχλησε περισσότερο τον "καπνούλη"...

Η άλλη απορία μου είναι : τα νούμερα (τα γνωστά αυτά νούμερα του Λόττο) ... που ήταν δίπλα σε κάθε όνομα "υποψηφίου" .. είναι ο αύξων αριθμός του κάθε υποψηφίου ... ; ή οι θέσεις που καθόντουσαν στο αεροπλάνο; ή κάτι τελείως άσχετο; (για ένα περίεργο λόγο, βρίσκω το δεύτερο πιο πιθανό λόγο, αλλά δεν ξέρω το γιατί!!! ).

πωπω .. πολύ σκέψη ρε παιδί μου αυτό το lost.. και φαντάσου ότι εγώ το παρακολουθώ από καθαρή περιέργεια ... (για να δω ποιο είναι αυτό το damn it τέλος ...) κι όχι γιατί μ' αρέσει ή είμαι φαν!!

Καμία σχέση με θέσεις αεροπλάνου γιατί πρώτον οι θέσεις είναι Αλφαριθμιτηκές (πχ 12C) και δευτερον είχε και ονόματα νταρμιτών και others' .

http://www.olivierlacan.com/projects/lostintime/numbers/

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 7,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

μηπως ασχετα απο χρωματα μας το γυρισουν σιγα σιγα οτι ο μαυρος ειναι ο καλος και ο τζεικομπ ο κακος?

ο δυναστης?

:X

μηπως ασχετα απο χρωματα μας το γυρισουν σιγα σιγα οτι ο μαυρος ειναι ο καλος και ο τζεικομπ ο κακος?

ο δυναστης?

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό που λες.

Δεν ξέρω γιατί, ίσως γιατί ο Jacob σε όλη τη διάρκεια της σειράς προκαλούσε "δέος" και γιατί ο Black Smoke έχει πάρει

τη μορφή ενός συμπαθητικού χαρακτήρα όπως ο Locke

, αλλά και εγώ σε κάποιες φάσεις αναρωτιέμαι.

Άσε που πιστεύω πως το τέλος θα είναι...αμφιλεγόμενο και σε αυτό το θέμα. Δηλαδή θα σου πουν "έγινε αυτό και αυτό και διάλεξε τώρα εσύ τι θεωρείς πως είναι σωστό και τι λάθος" (αν υπάρχουν αυτές οι έννοιες). Άλλωστε πολλά από τα πράγματα που είδαμε στις 6 αυτές σεζόν, δεν ήταν από μόνα τους ούτε "καλά" ούτε "κακά". Κάποια ήταν αναγκαία, κάποια άλλα δημιουργούσαν απορίες και δεν απαντήθηκαν ποτέ και άρα δεν ξέρουμε κάτω από ποιές συνθήκες συνέβησαν και κάποια άλλα φαίνονταν καλά/κακά αλλά τελικά δεν ήταν.

Το Lost παίζει πολύ με το "γκρίζο", έτσι κι αλλιώς.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Το Lost παίζει πολύ με το "γκρίζο", έτσι κι αλλιώς.

..και με τα νευρα μας! :lol:

Δεν ξερω το κατα ποσο ο "συμπαθης" ειναι και ο καλος.. Αν θυμηθουμε αυτο που λεγανε οι παλιοι για τα ονειρα, πως ο "διαβολος" δεν εμφανιζεται ποτε οπως στις ταινιες αλλα σαν ενας γοητευτικος νεος κτλ.

Ακομα δεν μπορω να χωνεψω τι με ωθει το Lost να γραψω Σαββατιατικα..

:rolleyes:

Dream big and dare to fail..

παιδιά καλησπέρα και από μένα.

Εχω φτάσει ως το 3ο επεισόδιο του 6ου κύκλου. Υπαρχει ένα πράγμα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Η παρουσία του Jacob εκτός νησιού.

Επισκεφτηκε την Kate, τον Jack, τον Σωγιερ, την San kai τον Jin και τον Loc σε γεγονότα που είχαν γίνει ΠΡΙΝ πέσει το αεροπλάνο στο νησί. Επισκεφτηκε επίσης τον Σαχίντ και τον Χιούγκο αλλά εφόσον είχαν επιστρέψει από το νησί.

Μήπως η ανατροπή στο τέλος θα έχει να κάνει και με το ποιος νομίζουμε ότι είναι ο καλός και ποιος ο κακός? Γιατί εμένα και ο Jacob και ο smokey για κακοί μου μοιάζουν και οι δύο.

Οταν ο Jacob πήγε στο μικρο Σώγερ στο παρελθόν του έδωσε το στυλό για να συνεχίσει το γράμμα της εκδίκησης. Οταν πήγε στη Kate την ''έσωσε'' από μια κατάσταση η οποία ίσως να ήταν για το καλό της μικρής Kate. Iσως αν ο μαγαζάτορας είχε ειδοποιήσει τη μάνα της, τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για την Kate. Iσως να είχε πάρει ένα καλό μάθημα και να μη συνέχιζε να κλέβει (που προφανώς συνέχισε). Ούτε και τον Jack βοήθησε αφού τελικά όταν πέθανε ο πατέρας του είχαν χάλια σχέση. Το ίδιο και με το ζευγάρι San και Jin. Oλα στραβά πήγαν από την μέρα του γάμου τους και μετά (που τους επισκέφθηκε). Και οσο για τον Loc... περίμενε κάτω από το ξενοδοχείο του Λοκ να αυτοκτονήσει, σαν να ήταν ο διάβολος και περίμενε να διεκδικήσει τη ψυχή του αυτοκτονημένου...

Γενικά μου φάνηκε σαν να τους διεκδικούσε όλους στη χειρότερη στιγμή της ζωής τους ή στη στιγμή που θα παίρναν μια απόφαση που στο μέλλον θα οδηγούσε στη χειρότερη στιγμή της ζωής τους. Και μάλιστα τους έσπρωχνε προς τα εκεί.

Επίσης και κάτι άλλο. Το γεγονός ότι χαρίζει αιώνια νιάτα στον Ρίτσαρντ είναι ύποπτο. Και αν προσέξατε σε ένα από τα τελευταία επεισόδιο (δεν θυμάμαι ποιο), βρίσκει την Ηλάνα σε ένα νοσοκομείο με την μούρη της χάλια και της ζητάει τη βοήθεια του με υποπτο τρόπο... με αντάλλαγμα ίσως το ωραίο μετά προσωπάκι της και ίσως και τη ζωή της??? Ετσι μου φάνηκε πάντως!! Για εκβιασμός που με χαρά εκείνη δέχτηκε γιατί ήταν στα μαύρα της τα χάλια και ετοιμοθάνατη...

Αυτα προς το παρόν...

Και οσο για τον Loc... περίμενε κάτω από το ξενοδοχείο του Λοκ να αυτοκτονήσει, σαν να ήταν ο διάβολος και περίμενε να διεκδικήσει τη ψυχή του αυτοκτονημένου...

Αν θυμάμαι καλά τον πέραξε ο πατέρας του απο το παραθυρο και δεν αυτοκτόνησε..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν θυμάμαι καλά τον πέραξε ο πατέρας του απο το παραθυρο και δεν αυτοκτόνησε..

Καλα θυμασαι. :happy:

Samsung S21 Ultra

Εχω φτάσει ως το 3ο επεισόδιο του 6ου κύκλου. Υπαρχει ένα πράγμα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Η παρουσία του Jacob εκτός νησιού.

Επισκεφτηκε την Kate, τον Jack, τον Σωγιερ, την San kai τον Jin και τον Loc σε γεγονότα που είχαν γίνει ΠΡΙΝ πέσει το αεροπλάνο στο νησί. Επισκεφτηκε επίσης τον Σαχίντ και τον Χιούγκο αλλά εφόσον είχαν επιστρέψει από το νησί.

Μήπως η ανατροπή στο τέλος θα έχει να κάνει και με το ποιος νομίζουμε ότι είναι ο καλός και ποιος ο κακός? Γιατί εμένα και ο Jacob και ο smokey για κακοί μου μοιάζουν και οι δύο.

Οταν ο Jacob πήγε στο μικρο Σώγερ στο παρελθόν του έδωσε το στυλό για να συνεχίσει το γράμμα της εκδίκησης. Οταν πήγε στη Kate την ''έσωσε'' από μια κατάσταση η οποία ίσως να ήταν για το καλό της μικρής Kate. Iσως αν ο μαγαζάτορας είχε ειδοποιήσει τη μάνα της, τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για την Kate. Iσως να είχε πάρει ένα καλό μάθημα και να μη συνέχιζε να κλέβει (που προφανώς συνέχισε). Ούτε και τον Jack βοήθησε αφού τελικά όταν πέθανε ο πατέρας του είχαν χάλια σχέση. Το ίδιο και με το ζευγάρι San και Jin. Oλα στραβά πήγαν από την μέρα του γάμου τους και μετά (που τους επισκέφθηκε). Και οσο για τον Loc... περίμενε κάτω από το ξενοδοχείο του Λοκ να αυτοκτονήσει, σαν να ήταν ο διάβολος και περίμενε να διεκδικήσει τη ψυχή του αυτοκτονημένου...

Γενικά μου φάνηκε σαν να τους διεκδικούσε όλους στη χειρότερη στιγμή της ζωής τους ή στη στιγμή που θα παίρναν μια απόφαση που στο μέλλον θα οδηγούσε στη χειρότερη στιγμή της ζωής τους. Και μάλιστα τους έσπρωχνε προς τα εκεί.

Επίσης και κάτι άλλο. Το γεγονός ότι χαρίζει αιώνια νιάτα στον Ρίτσαρντ είναι ύποπτο. Και αν προσέξατε σε ένα από τα τελευταία επεισόδιο (δεν θυμάμαι ποιο), βρίσκει την Ηλάνα σε ένα νοσοκομείο με την μούρη της χάλια και της ζητάει τη βοήθεια του με υποπτο τρόπο... με αντάλλαγμα ίσως το ωραίο μετά προσωπάκι της και ίσως και τη ζωή της??? Ετσι μου φάνηκε πάντως!! Για εκβιασμός που με χαρά εκείνη δέχτηκε γιατί ήταν στα μαύρα της τα χάλια και ετοιμοθάνατη...

Αυτα προς το παρόν...

Γεια και καλωσήρθες στο forum :)

Πολύ ενδιαφέρον το επιχείρημά σου για τη σχέση του Τζ. με τις ζωές των ηρώων, αν και δεν το χα σκεφτεί έτσι, τώρα που το λες νομίζω οτι έχεις δίκιο.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε τίποτα δεδομένα μέχρι τώρα που να μας δείχνουν ότι ο Τζέηκομπ είναι "ο καλός" ... δε θυμάμαι να χει κάνει ποτέ καμία πράξη που να δείχνει καλές προθέσεις - ο,τι έχει κάνει είναι για να χειραγωγήσει τους ήρωες, που τους βλέπει σαν πιονια στο παιχνίδι του. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και με το "μαύρο", τον οποίο παρόλα αυτά έχουμε δει να λειτουργεί και ως "δικαστής" στο παρελθόν (τότε που έπαιρνε μορφές που θύμιζαν στους ήρωες τις αμαρτίες τους και τιμωρούσε τους κακούς - τότε υποθέταμε κι εμείς ότι είναι κάτι σαν την "ψυχή"/"θεία δίκη" του νησιού). Τελικά, δηλαδή, μεταξύ των δύο, μόνο ο μαύρος έχει δείξει να χει κάποια σχέση με μία τουλάχιστον αρετή (τη δικαιοσύνη).

Μάλλον τα χρώματα ασπρο-μαύρο έχουν σκοπό να μας μπερδέψουν. Εξάλλου θυμηθείτε πως στο τέλος της προηγούμενης σεζόν αντιστρέφονται τα συνηθισμένα χρώματα του τίτλου της σειράς (μαύρα γράμματα-άσπρο φόντο) σα να μας λένε "μην είστε και τόσο σίγουροι"...

PS Καλά αυτό με την Ιλάνα καθόλου δεν το θυμάμαι!! Στο τέλος της περσινής σεζόν ήταν? Τι υποτιθεται οτι είχε πάθει?

μα του πε κιολας ο Σμοκι οτι "ηρθε στη χειροτερη φαση της ζωης σας και σας εκανε να παρετε λαθος δρομο"

Για αυτο και μενα μου χει κατσει οτι μπορει να ειναι ο κακος καλος και ο καλος κακος.

Το θεμα ειναι γιατι σον 5ο η Ελουαζ θελει να τους ξαναστειλει πισω με τοση κολοπιλαλα για να σωθει "η ανθρωποτητα"

:X

μα του πε κιολας ο Σμοκι οτι "ηρθε στη χειροτερη φαση της ζωης σας και σας εκανε να παρετε λαθος δρομο"

Για αυτο και μενα μου χει κατσει οτι μπορει να ειναι ο κακος καλος και ο καλος κακος.

Το θεμα ειναι γιατι σον 5ο η Ελουαζ θελει να τους ξαναστειλει πισω με τοση κολοπιλαλα για να σωθει "η ανθρωποτητα"

Ίσως γιατί αυτή η διαμάχη Smokey-Jacob δεν πρέπει να ξεφύγει πέρα από τα όρια του νησιού (το οποίο άλλωστε είναι και σχεδόν αδύνατο να βρεθεί τυχαία, οπότε είναι και σεχτικά εξασφαλισμένη η παραμονή των δύο αυτών δυνάμεων στο νησί).

Τώρα βέβαια, θα μου πεις, ο Jacob πώς εμφανιζόταν στους Losties και στην προ-νησιού ζωή τους... και θα έχεις και δίκιο :p αλλά αν δεν κάνω λάθος εμφανιζόταν όταν ήταν μόνοι τους και ευάλωτοι, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, οπότε μπορεί να μην ήταν καν εκεί ως φυσική παρουσία.

Πάντως εμένα στο προήγουμενο επεισόδιο ο "Λοκ" μου θύμισε λίγο τον διάβολο :devil: από την Βίβλο την ώρα που προσπαθούσε να βάλει την Έβα να φάει τον απαγορευμένο καρπό λέγοντας της ότι ο Θεός σας κρατάει στο σκοτάδι, εγώ θα σας δώσω την γνώση κ.λ.π.

Α και κάτι άλλο...Οι άλλοι μια χαρά δεν τα πήγαιναν με τον καπνό;Π.χ. όταν τον φώναξε ο Μπέν και καθάρισε τα κομάντα του Γουιντμορ ή όταν ήταν οι Νταρμα στο νησί (και είχαν φτιάξει ειδική προστασία για αυτόν αν θυμάμαι καλά με τους υπερηχητικούς φράκτες). Άρα τι αιώνια διαμάχη είναι αυτή όταν τον έχουν για σκύλο φύλακα...:wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάντως εμένα στο προήγουμενο επεισόδιο ο "Λοκ" μου θύμισε λίγο τον διάβολο :devil: από την Βίβλο την ώρα που προσπαθούσε να βάλει την Έβα να φάει τον απαγορευμένο καρπό λέγοντας της ότι ο Θεός σας κρατάει στο σκοτάδι, εγώ θα σας δώσω την γνώση κ.λ.π.

Α και κάτι άλλο...Οι άλλοι μια χαρά δεν τα πήγαιναν με τον καπνό;Π.χ. όταν τον φώναξε ο Μπέν και καθάρισε τα κομάντα του Γουιντμορ ή όταν ήταν οι Νταρμα στο νησί (και είχαν φτιάξει ειδική προστασία για αυτόν αν θυμάμαι καλά με τους υπερηχητικούς φράκτες). Άρα τι αιώνια διαμάχη είναι αυτή όταν τον έχουν για σκύλο φύλακα...:wacko:

To ότι είχαν φτιάξει υπερηχητικούς φράχτες για να τον κρατάνε απ'έξω, δε νομίζω πως φωνάζει "καλή σχέση" :p :p

To ότι είχαν φτιάξει υπερηχητικούς φράχτες για να τον κρατάνε απ'έξω, δε νομίζω πως φωνάζει "καλή σχέση" :p :p

Οι Ντάρμα τους είχαν φτιάξει όχι οι "άλλοι" που ήθελαν να τους ξεπαστρέψουν :hunter: τους Ντάρμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπάρχουν τόσοι πολλοί "Άλλοι" σε αυτή την ιστορία, που πλέον ο όρος σημαίνει σχεδόν ολόκληρο το νησί :p

Αυτα προς το παρόν...

o amartolos τα ειχε πει στο τελος την 5ης σεζον....

αλλο θεμα...

γιατι ο smoky θεωρειται κακος και ο jacob καλος??ειδαμε τους others σε πολλα επεισοδια ναι ειναι ιδιαιτερα επιθετικοι , τους ειδαμε να καθαριζουνε την ειρηνικη darma ktl ktl και ολα αυτα με τις ευλογιες του jacob , αν φορουσε ο jacob την μαυρη μπλουζα τι θα λεγατε??ο smoky ειναι φανερο οτι απλα δεν θελει κοσμο στο νησι ...οχι διαιτερα σοβαρος λογος για να τον βαφτισεις κακο

ξεχασες τι εγινε με τον Σαγιντ....του επιασε την κουβεντα και ενα αυτοκινητο σκοτωσε την Ναντια...Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου ...

ή που ο Μπεν εκλεισε τον Λοκ στο δωματιο με τον πατερα του και απαιτησε απο τον φαλακρα να τον σκοτωσει αν θελει να γινει αρχηγος τως others.Η εκδικηση και αποδοση δικαιοσυνης με δολοφονια δεν ειναι γνωρισμα της ασπρης πλευρας...

Edited by amartolos

Ίσως γιατί αυτή η διαμάχη Smokey-Jacob δεν πρέπει να ξεφύγει πέρα από τα όρια του νησιού (το οποίο άλλωστε είναι και σχεδόν αδύνατο να βρεθεί τυχαία, οπότε είναι και σεχτικά εξασφαλισμένη η παραμονή των δύο αυτών δυνάμεων στο νησί).

Τώρα βέβαια, θα μου πεις, ο Jacob πώς εμφανιζόταν στους Losties και στην προ-νησιού ζωή τους... και θα έχεις και δίκιο :p αλλά αν δεν κάνω λάθος εμφανιζόταν όταν ήταν μόνοι τους και ευάλωτοι, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, οπότε μπορεί να μην ήταν καν εκεί ως φυσική παρουσία.

Δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό (το οτι είπε ο Σμόκυ ότι ήρθε ο jacob στη χειρότερη στιγμή σας για να σας κάνει να πάρετε λάθος δρόμο). Μήπως θυμάται κανείς σε ποιό επεισόδιο ή τουλάχιστον σε ποιό κύκλο το έδειξε αυτό?

Α! Και κάτι άλλο. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι η παραμονή των 2 δυνάμεων μόνο στο νησί, από τη στιγμή που ήδη γνωρίζουμε ότι μπορούν να κινηθούν στο χρόνο και γενικότερα στο χώρο της γης (τουλάχιστον ο Jacob, οπότε μάλλον και ο Smoky).

O Σμοκυ δεν είπε ότι θέλει να φύγει από το νησί για να πάει στο πολιτισμένο κόσμο... είπε μόνο ''Ι want to go home''. Δεν νομίζω ότι η λέξη home για αυτόν να είναι η γη. Μάλλον προς ουράνια πλευρά τον κόβω να θέλει να πετάξει....

Δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό (το οτι είπε ο Σμόκυ ότι ήρθε ο jacob στη χειρότερη στιγμή σας για να σας κάνει να πάρετε λάθος δρόμο). Μήπως θυμάται κανείς σε ποιό επεισόδιο ή τουλάχιστον σε ποιό κύκλο το έδειξε αυτό?

Στο 6x04...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι και εμένα μου το θύμισε αυτό. Ακόμα και το σχήμα του καπνού όταν είναι σε κίνηση μοιάζει με φίδι αν το προσεξεις.

Αυτό που από καιρό σκεφτόμουν είναι ότι το νησί είναι ο χαμένος παράδεισος των ανθρώπων, η ΕΔΕΜ. Και ο Jacob και ο Smoky είναι οι φύλακες. Και αν αυτό τελικά συμβαίνει, όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιοι από τους Αρχάγγελους του θεού δεν φημίζονται για την ηρεμία και την ειρήνη τους. Αντιθέτως, είναι πολεμιστές και μπορούν να γίνουν και πολύ βίαιοι όπου χρειαστεί.

Ακούστε τώρα και κάτι άλλο τρελό που μου περναει από το μυαλό. Iσως και ο Jacob να έχει βαρεθεί και να θέλει να επιστρέψει ''home''. Αλλά είναι πολύ έξυπνος και βάζει μπροστά τον smoky (εκμεταλλευόμενος την ανυπομονησία του smoky) να ανοίξει τον απαιτούμενο δρόμο για την επιστροφή τους. Το θέμα είναι πάλι, αυτό το ''home'' που στο καλό είναι ?:lol:

Αν ο Jacob είναι πολύ καλός στο σκάκι τους, θα έχει προβλέψει τις κινήσεις του Σμόκυ. Ισως και να έχει βάλει το χεράκι του για να πάρει αυτές τις αποφάσεις ο Smoky. Εξάλλου όλο το LOST είναι γεμάτο χειραγώγηση και ο Jacob ηταν αυτός που είχε κάνει τον Μπεν αυθεντία σε χειραγώγηση και mind control.

Mπορεί βέβαια να λέω και βλακείες.........:lol:

Στο 6x04...

χμμμμ Δεν το έχω δει ακόμα αυτό το επεισόδιο. Εχω σταματήσει στο 3. Δεν μπορώ να τα κατεβάσω από τον υπολογιστή μου και μου τα κατεβάζει ένας φίλος μου.

Καποιος ρώτησε σε ποιο επεισόδιο είναι η Ιλάνα στο νοσοκομείο που την επισκέπτεται ο Jacob. Eίναι στο 1ο ή στο 2ο επεισόδειο του 6ου κύκλου :)

χμμμμ Δεν το έχω δει ακόμα αυτό το επεισόδιο. Εχω σταματήσει στο 3. Δεν μπορώ να τα κατεβάσω από τον υπολογιστή μου και μου τα κατεβάζει ένας φίλος μου.

Καποιος ρώτησε σε ποιο επεισόδιο είναι η Ιλάνα στο νοσοκομείο που την επισκέπτεται ο Jacob. Eίναι στο 1ο ή στο 2ο επεισόδειο του 6ου κύκλου :)

Μας δείχνει πάντως ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπε.

Edited by VeCo

Κάποιος ρώτησε σε ποιο επεισόδιο είναι η Ιλάνα στο νοσοκομείο που την επισκέπτεται ο Jacob. Eίναι στο 1ο ή στο 2ο επεισόδειο του 6ου κύκλου :)

Βασικά είναι στο φινάλε της 5ης.

Βασικά είναι στο φινάλε της 5ης.

(Εγώ είχα ρωτήσει) Ευχαριστώ! Εξακολουθώ να μη θυμάμαι τίποτα απ τη συγκεκριμένη σκηνή πάντως :wacko:

(Εγώ είχα ρωτήσει) Ευχαριστώ! Εξακολουθώ να μη θυμάμαι τίποτα απ τη συγκεκριμένη σκηνή πάντως :wacko:

Δείχνει την Ιλάνα σε ένα νοσοκομείο (πρόχειρο νοσοκομείο, με καλόγριες νοσοκόμες, σαν να ήταν σε καιρό πολέμου). Η Ιλάνα είναι μπανταρισμένη σε όλο το κεφάλι, καμμένη και σε κακό χάλι. Τότε πάει μια νοσοκόμα (της μιλάει σε μια γλώσσα, που δεν κατάλαβα τι γλώσσα είναι) και της λέει ότι έχει επιτέλους έναν επισκεπτη (δηλαδή δεν είχε πατήσει άλλος το ποδαράκι του για να την δει). Η Ιλάνα μοιάζει διστακτική να δεχτεί τον επισκεπτη αλλά τελικά τον δέχεται.... και είναι ο Jacob. Οι δυό τους γνωρίζονται ήδη από κάπου. Tης λέει οτι λυπάται που δεν πήγε να την δει πιο νωρίς και της ζητάει την βοηθεια της σε κάτι. Ο τρόπος βέβαια που της ζητάει τη βοήθεια, υποννοεί ότι στο παρελθόν η Ιλάνα δεν ήταν με το μέρος του και δεν θα τον βοηθούσε. 'Η τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα. Και εκείνη του απαντάει ότι θα τον βοηθήσει.

Αυτο με τον Jacob να τους επισκεπτεται στα χειροτερα (μεχρι εκεινη την δεδομενη στιγμη) δεν θα μπορουσε, απο την αλλη, να θεωρηθει σαν ενα "φιλικο" σπρωξιμο, σαν κουραγιο, μεχρι να φτασουν στο σημειο οπου θα μπουν στο αεροπλανο και θα πεσουν στο νησι?

Σιγουρα παντως, δεν μπορω να διαφωνισω καθολου με την θεωρια του black is white, white is black.. Ισα ισα που ακουγεται πιο ενδιαφερουσα και σιγουρα δοκιμασμενη με επιτυχια στο παρελθον απο ταινιες του Χολιγουντ.

:rolleyes:

[μου θυμισε λιγακι απο το Hide out (Το Κρυφτο) με τον Robert Deniro]

Dream big and dare to fail..

Εγώ νομίζω οτι όλο το σκηνικό έχει στηθεί πάνω στο οτι δεν υπάρχει απόλυτο κακό και απόλυτο καλό. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν μέσα τους και από τα δύο. (Να εξαιρέσουμε ίσως τον Χέρλυ; ).

Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψην μας και τους "κανόνες". Όταν έφτανε το πλοίο στο νησί, ο Μπεν μπορούσε να το ανατινάξει πολύ πριν φτάσει με τη βοήθεια του Μάικλ κι όμως δεν το έκανε για να μη χαθούν και αθώοι. Ο Μπεν τότε, του Τζέικομπ οδηγίες ακολουθούσε...

Και μετά οι "κανόνες" αλλάζουν, σκοτώνουν του Μπεν την κόρη, χαμός! Ίσως λοιπόν το μυστικό να κρύβεται πίσω από αυτόν που όρισε τους κανόνες.

Δείχνει την Ιλάνα σε ένα νοσοκομείο (πρόχειρο νοσοκομείο, με καλόγριες νοσοκόμες, σαν να ήταν σε καιρό πολέμου). Η Ιλάνα είναι μπανταρισμένη σε όλο το κεφάλι, καμμένη και σε κακό χάλι. Τότε πάει μια νοσοκόμα (της μιλάει σε μια γλώσσα, που δεν κατάλαβα τι γλώσσα είναι) και της λέει ότι έχει επιτέλους έναν επισκεπτη (δηλαδή δεν είχε πατήσει άλλος το ποδαράκι του για να την δει). Η Ιλάνα μοιάζει διστακτική να δεχτεί τον επισκεπτη αλλά τελικά τον δέχεται.... και είναι ο Jacob. Οι δυό τους γνωρίζονται ήδη από κάπου. Tης λέει οτι λυπάται που δεν πήγε να την δει πιο νωρίς και της ζητάει την βοηθεια της σε κάτι. Ο τρόπος βέβαια που της ζητάει τη βοήθεια, υποννοεί ότι στο παρελθόν η Ιλάνα δεν ήταν με το μέρος του και δεν θα τον βοηθούσε. 'Η τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα. Και εκείνη του απαντάει ότι θα τον βοηθήσει.

α χα! :happy:ευχαριστω και πάλι

[μου θυμισε λιγακι απο το

Hide out (Το Κρυφτο) με τον Robert Deniro

]

ιεεεπ! spoilers καλέ! (εγω το χω δει για τους άλλους το λέω ;) )

(Να εξαιρέσουμε ίσως τον Χέρλυ; ).

Καλέ αυτός κρυβει μέσα του ολόκληρο Μητσοτάκη τι να εξαιρέσεις? Γι να μην πω για τότε που τους έφαγε όλο το φαΐ ! (Everybody hates Hugo) :p