Jump to content

olgaa1977

Members
  • Δημοσιεύσεις

    15
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by olgaa1977

  1. αυτό με τον καρχαρία της Darma και εμένα δεν μου κολλάει. Μου ανατρέπει την θεωρία μου όταν το σκέφτομαι. Δεν θα το σκέφτομαι λοιπόν :lol: Τώρα όσον αφορά το πως θα μπορούσε να ξεβυθιστεί το νησί (σε περίπτωση που η πτήση που προσγειώθηκε είναι πριν από αυτή που έπεσε): Ισως να ήταν μια σύμπτωση και πέρασε μέσα απο την μαύρη τρύπα -τη δεδομένη στιγμή- που οδηγούσε στο νησί. Και τότε το βυθισμένο ''νησί'' (βλέπε Jacob) τράβηξε τον Ντεσμοντ και το άψυχο σώμα του πατέρα του Τζακ γιατί αυτά ίσως μόνο να χρειαζόταν ο jacob για να το ξεβυθίσει. Έτσι λοιπόν συνδέθηκε αναγκαστικά με όλα τα άτομα που ήταν σε αυτή τη πτήση και έκανε τα ταξιδάκια του στο παρελθόν για να τους αλλάξει τον αδόξαστο...:X Ρε παιδιά πως θα φτάσουν 10 επεισόδια για να δωθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις????
  2. Ουτε και εγώ πιστεύω ότι η βόμβα δημιούργησε το παραλληλο timeline. (μας έχει βεβαια κατευθύνει εκει το it worked της Τζούλιετ - που μπορεί να το βάλανε επίτηδες για να μας μπερδέψουν) Θυμάσαι κάτι που είχα ξαναγράψει στις προηγούμενες σελίδες? Δεν είμαι σίγουρη οτι υπάρχει παραλληλο timeline. Ισως να είναι ένα και μονο timeline και η πτήση που προσγειώθηκε να εχει προηγηθεί της πτήσης που έπεσε στο νησί. Εφόσον η πτήση προσγειώθηκε, όλοι πήραν τους δρόμους τους. Εν τω μεταξύ ο Jacob έκανε ένα ταξιδάκι πίσω στο χρόνο , τους άγγιξε και τους άλλαξε το μέλλον τους (ή το παρελθόν τους :wacko:) Βέβαια εκεί το ερώτημα θα ήταν γιατί διάλεξε συγκεκριμένα αυτούς? Τί είναι τα νούμερα αυτά τελικά? Kαι τριγυρίζει ενοχλητικά συνεχώς στο μυαλό μου το ''It all ends once. Everything before that is just progress'' του Jacob (το οποίο έκανε έξαλλο τον ''αλλο'') Χμμμ συνειδητοποιείτε ότι δεν μας έχουν πει ακόμα το όνομα αυτού του ''άλλου''??
  3. Nαι το έχω δει. Η απορία μου είναι γιατί στη σπηλιά είναι ήδη σβησμένο και έχει διαγραφεί από υποψήφια. Τι ήταν αυτο που την έβγαλε έξω από την τελική εξάδα? Τώρα όσον αφορα τη τελική εξάδα αριθμών (που ο Χερλι την ήξερε από πριν ναυαγήσει στο νησί), αυτό ίσως να μπορεί και να εξηγηθεί με τα ταξίδια του χρόνου του jacob. Βέβαια κι απ'τους 6 που έμειναν, πάλι ένας θα μείνει ως τελικός "διάδοχος" οπότε αρχίζουν και σβήνονται κι αυτοί σιγα σιγά (βλ. Λοκ)...όπως ειχε πει και καποιος άλλος, ούτε το X-factor να ταν! (χαχαχ, τωρα που το σκεφτομαι λέτε να ναι επηρεασμένοι οι δημιουργοί :lol:) <<Τελικά οι υποψήφιοι, για ποιά θέση είναι υποψήφιοι? Σίγουρα όχι για την θέση του Jacob, σωστά? Τοτε για ποια θεση είναι?????? >>
  4. είδα χθες το 4ο και το 5ο επεισόδιο του 6ου κύκλου και τα εξής ερωτηματικά ξεπρόβαλαν στο μυαλό μου: - Γιατί η Kate δεν είναι candidate? (δεν έδειξε το όνομα της άσβηστο στη σπηλιά) - Αφού ένας ''θνητός'' (ο Μπεν) μπορεί να σκοτώσει τον Jacob, τότε και ένας θνητός μπορεί να σκοτώσει τον fake Loc (εφόσον ο Jacob και ο Loc είναι ισάξιοι). Μας δείχνει όμως ότι ο fake Loc οταν τον πυροβολάνε, η σφαίρα καταστρεφεται και δεν τον σκοτώνει. Εκείνη τη στιγμή μας εμφανίζουν και τον μαύρο καπνό και δεν βλέπουμε τον Loc στη σκηνή και ίσως τελικά μας αφήνουν να πιστεψουμε ότι ο Fake Loc και ο καπνός είναι ένα πρόσωπο (ο Fake Loc ίσως να λέει ψέματα στον Μπεν όταν του λέει sorry you had to see me like that. Ισως να επωφελείται της ευκαιρίας για να τρομάξει τον Μπεν) Ισως ο καπνός για κάποιο λόγο απλά να προστατεύει τον Fake Loc. Πιστεύω ότι ο καπνός είναι τελικά το ''κακό'' του νησιού και αυτός που εμφανίζεται ως ξανθο αγόρι είναι το ''καλό'' του νησιού. Και είναι υπεράνω του Jacob και του Fake Loc (για αυτό του λέει το αγόρι ''ξέρεις τους κανόνες, δεν μπορείς να τον σκοτώσεις'' - και προφανώς αναφέρεται στον Σωγιερ επειδή είναι candidate-). Αυτό μας δείχνει ότι στο νησί υπάρχει και κάποια άλλη δύναμη πιο μεγάλη από τον jacob kai fake Loc. Oσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ είμαι σίγουρη ότι ο Fake Loc kai o καπνός είναι δυο εντελώς ξεχωριστές οντότητες.
  5. Λέγαμε ότι φοβόμαστε στο τέλος μήπως η δική μας φαντασία αποδειχτεί καλύτερη από των σεναριογράφων LOL
  6. ααααααααααααα!!!!!!!!!! Μου αρέσει ΠΟΛΥ και η δική σου εκδοχή!!!!!!!!!!!! Αλλά τι θα είχε γίνει τελικά αν δεν είχε σκάσει η βόμβα? Τι ήταν αυτό που φοβάταν ο Ιάπωνας επιστήμονας και ήθελε να σταματήσει το τρυπάνι? ΄Βέβαια οι ήρωες αν γύρναγαν (πάλι) πισω στο 1977 θα μπορουσαν ίσως να σταματήσουν τη Darma από το να σκάψει γενικά εκεί... Αυτό που είπες ότι με το που έσκασε η βόμβα μπορεί να χωριστήκανε σε δύο παραλληλα timelines μου είχε περάσει και εμένα από το μυαλό. Δεν είχα σκεφτεί όμως ότι θα μπορούσαν να ξαναγυρίσουν στο 1977 και να σώσουν τους alternate εαυτούς τους. Κάτι σαν το Back to the future No2 ε? Πολύ καλή η σκέψη σου!
  7. Ισως να κάνω και λάθος (εννοείται πως δεν είμαι για τίποτα σίγουρη) Το σκεπτικό μου για το πόδι του αγάλματος είναι το εξής. Το άγαλμα σίγουρα (κατα τη γνώμη μου) γκρεμίστηκε από κάποιο μεγάλο γεγονός. Το πιο δυνατό γεγονός πάνω στο νησί (που μας έχουν δείξει ως τώρα) είναι η βύθισή του. Δεν μας έχει αφήσει υποννοούμενο ως τώρα ότι συνέβει κάτι άλλο, τοσο δυνατό, ώστε να γκρεμίσει το άγαλμα. Εκτός από την έκρηξη στο τέλος του 5ου κύκλου. Αλλά!!: Το 1977 όπως μας έδειξε, το άγαλμα ήταν ήδη γκρεμισμένο. Αλλά αυτό το 1977 που μας έδειξε ειχε συμβεί μετά το παρον της πτήσης που έπεσε. (πω πω ούτε και εγώ δεν καταλαβαίνω τι γράφω LOL). Οπότε δεν ήταν η έκρηξη που γκρέμισε το άγαλμα. Και θα προσπαθήσω εξηγήσω τη σκέψη μου χρονικά γιατί τα παραπάνω δεν ξέρω αν γίνονται κατανοητά :lol: - ολόκληρο άγαλμα - βύθιση νησιού (για κάποιο λόγο) και γκρεμίζεται το ποδαράκι - πτήση που προσγειώθηκε (βλέπουμε βυθισμένο νησί) αλλά πριν προσγειωθεί γίνεται απαγωγή Ντεσμοντ και φερετρο Κριστιαν από βυθισμένο νησί γιατί περάσανε κατα λάθος μέσα από μια τρύπα (αυτες που έλεγε και η γρια Ελοιζ) - προσγειώνεται το αεροπλάνο και οι ήρωες συνεχίζουν τις ζωές τους (για λίγο διάστημα) - επιστροφή του jacob πίσω στο χρόνο, στους ήρωες, αλλάζει κάποια γεγονότα στις ζωές τους (πχ με τη μικρή Kate) - H πτήση 815 πέφτει στο νησί (από ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια τρύπα που είχε τραβήξει τον Ντεσμοντ, τραβάει ολόκληρο το αεροπλάνο) - και εδώ ξεκινάει το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου του Lost. - οταν πάνε στο 1977 οι Losties, το αγαλμα είναι ήδη γκρεμισμένο (οπως μας δείχνει) Βέβαια η φαντασία του καθενός μπορεί να βγάλει πολλά σενάρια :) κανονικά θα συμφωνούσα αλλά η βομβα έσκασε και οι μάγκες είναι ακόμα στο νησί (οπότε δεν ήταν η βόμβα που βύθισε το νησί). Το νησί ή ήταν βυθισμένο από πριν έρθουν οι losties ή θα βυθιστεί στο μέλλον από τη διαμάχη του Jacob-Smoky. Παντως από τη βόμβα δεν μπορεί να ήταν, σωστά? Αν υπάρχει παντως παράλληλο σύμπαν, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Τα πάντα μπορεί να είναι πιθανά. Το it worked της juliette με έχει μπερδέψει και εμένα...
  8. μας έχει αφήσει και ένα κενό ως προς το ΠΩΣ και ΠΟΤΕ γκρεμίστηκε το άγαλμα. Κάποτε ήταν ολόκληρο και μετά έμεινε ένα πόδι. Στο πάτο του ωκεανού το νησί έχει μόνο το πόδι επίσης. Αν το σκεφτούμε λοιπόν χρονικά, αν το άγαλμα γκρεμίστηκε όταν βυθίστηκε το νησί, αλλάζουν πολύ τα δεδομένα. Γιατί αυτό σημαίνει ότι όταν έπεσε το αεροπλάνο στο νησί (και εφόσον άγαλμα ολοκληρο δεν υπήρχε τότε), η πτήση που μας δείχνουν τώρα (που προσγειώθηκε) ίσως να προυπήρξε της πτήσης που έπεσε. Ισως το βυθισμένο νησί ''τράβηξε'' τον Ντέσμοντ και το φέρετρο με τον πατέρα του Τζακ και έτσι να ξεκίνησαν όλα. Να γύρισε ο χρόνος πίσω και να έριξε το αεροπλάνο, μαζεύοντας όλους τους ήρωες στο νησί και έτσι να ξεκίνησε η περιπέτεια τους.
  9. O ρόλος του Ντεσμοντ ήταν πάντα ένα μυστήριο για μένα. Πως γινόταν και έκανε ταξίδια στο χρόνο και μάλιστα εκτός νησιού? Και πως ''ετυχε'' να ερωτευτεί τη κόρη του Γουιντμορ και μετά να ναυαγήσει στο νησί, από το οποίο ο ίδιος ο Γουιντμορ είχε εξοριστεί? Και αν θυμάμαι καλά ο λόγος που είχε εξοριστεί είναι ότι έκανε παιδί, την Πενέλοπε, με κάποια outsider (εκτός νησιού). Μήπως θα έπρεπε να ξαναδώ τα επεισόδια με τα ταξίδια χρόνου του Ντέσμοντ? LOL. Oπως και να εχει, ο Ντέσμοντ πάντα μου έδινε την εντύπωση οτι ειναι πολύ σημαντικός για την ιστορία και ότι εξαρχής ήταν άτομο που ''άνηκε'' ή προερχόταν από το νησί (ισως και ο ίδιος να μη το θυμάται αυτό) Α, και εκτός από ότι είχε γνωριστεί με την Πενέλοπε, είχε γνωριστεί και με τον Tζακ. Πολύ κοινωνικό άτομο! Και σε άλλα άτομα είχε τύχει να διασταυρωθουν οι δρόμοι τους στην Αυστραλία, αλλά δεν είχαν γνωριστεί και κανένας δεν θυμάται κανέναν. Μονο ο Τζακ και ο Ντεσμοντ θυμόταν ο ένας τον άλλον.
  10. Ο Ντεσμοντ που στο καλό εξαφανίστηκε από το αεροπλάνο πριν προσγειωθεί? Και γιατί ήταν μέσα σε αυτή τη πτήση αφου στην αρχική πτήση (σε αυτή που έπεσε στο νησί) υποτίθεται ότι δεν ήταν? Και τέλοσπάντων, άντε όλα να αλλάξαν και τελικά να ήταν στη πτήση, αλλά αφού το νησί ήταν κατεστραμένο κάτω από τη θάλασσα, πως εξαφανίστηκε ο Ντεσμοντ?
  11. ισως και ο Jacob να μπορεί να εμφανιζεται ως καπνός. Ισως αυτό να μην είναι μοναδικό προνόμιο του ''μαυρου''. Παντως το γεγονός ότι στον ένα ναό (εκεί που είναι το πόδι) υπάρχει μια φωτιά, και στον άλλο ναό υπάρχει πηγή με νερό, με κάνει να πιστεύω ότι ο καπνός είναι ο αέρας και μου λείπει το τέταρτο στοιχείο, η γη. Μήπως τελικά είναι 4 οι φύλακες και όχι 2?
  12. Δείχνει την Ιλάνα σε ένα νοσοκομείο (πρόχειρο νοσοκομείο, με καλόγριες νοσοκόμες, σαν να ήταν σε καιρό πολέμου). Η Ιλάνα είναι μπανταρισμένη σε όλο το κεφάλι, καμμένη και σε κακό χάλι. Τότε πάει μια νοσοκόμα (της μιλάει σε μια γλώσσα, που δεν κατάλαβα τι γλώσσα είναι) και της λέει ότι έχει επιτέλους έναν επισκεπτη (δηλαδή δεν είχε πατήσει άλλος το ποδαράκι του για να την δει). Η Ιλάνα μοιάζει διστακτική να δεχτεί τον επισκεπτη αλλά τελικά τον δέχεται.... και είναι ο Jacob. Οι δυό τους γνωρίζονται ήδη από κάπου. Tης λέει οτι λυπάται που δεν πήγε να την δει πιο νωρίς και της ζητάει την βοηθεια της σε κάτι. Ο τρόπος βέβαια που της ζητάει τη βοήθεια, υποννοεί ότι στο παρελθόν η Ιλάνα δεν ήταν με το μέρος του και δεν θα τον βοηθούσε. 'Η τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα. Και εκείνη του απαντάει ότι θα τον βοηθήσει.
  13. Ναι και εμένα μου το θύμισε αυτό. Ακόμα και το σχήμα του καπνού όταν είναι σε κίνηση μοιάζει με φίδι αν το προσεξεις. Αυτό που από καιρό σκεφτόμουν είναι ότι το νησί είναι ο χαμένος παράδεισος των ανθρώπων, η ΕΔΕΜ. Και ο Jacob και ο Smoky είναι οι φύλακες. Και αν αυτό τελικά συμβαίνει, όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιοι από τους Αρχάγγελους του θεού δεν φημίζονται για την ηρεμία και την ειρήνη τους. Αντιθέτως, είναι πολεμιστές και μπορούν να γίνουν και πολύ βίαιοι όπου χρειαστεί. Ακούστε τώρα και κάτι άλλο τρελό που μου περναει από το μυαλό. Iσως και ο Jacob να έχει βαρεθεί και να θέλει να επιστρέψει ''home''. Αλλά είναι πολύ έξυπνος και βάζει μπροστά τον smoky (εκμεταλλευόμενος την ανυπομονησία του smoky) να ανοίξει τον απαιτούμενο δρόμο για την επιστροφή τους. Το θέμα είναι πάλι, αυτό το ''home'' που στο καλό είναι ?:lol: Αν ο Jacob είναι πολύ καλός στο σκάκι τους, θα έχει προβλέψει τις κινήσεις του Σμόκυ. Ισως και να έχει βάλει το χεράκι του για να πάρει αυτές τις αποφάσεις ο Smoky. Εξάλλου όλο το LOST είναι γεμάτο χειραγώγηση και ο Jacob ηταν αυτός που είχε κάνει τον Μπεν αυθεντία σε χειραγώγηση και mind control. Mπορεί βέβαια να λέω και βλακείες.........:lol: χμμμμ Δεν το έχω δει ακόμα αυτό το επεισόδιο. Εχω σταματήσει στο 3. Δεν μπορώ να τα κατεβάσω από τον υπολογιστή μου και μου τα κατεβάζει ένας φίλος μου. Καποιος ρώτησε σε ποιο επεισόδιο είναι η Ιλάνα στο νοσοκομείο που την επισκέπτεται ο Jacob. Eίναι στο 1ο ή στο 2ο επεισόδειο του 6ου κύκλου :) Μας δείχνει πάντως ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπε.
  14. Δεν το θυμάμαι καθόλου αυτό (το οτι είπε ο Σμόκυ ότι ήρθε ο jacob στη χειρότερη στιγμή σας για να σας κάνει να πάρετε λάθος δρόμο). Μήπως θυμάται κανείς σε ποιό επεισόδιο ή τουλάχιστον σε ποιό κύκλο το έδειξε αυτό? Α! Και κάτι άλλο. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι η παραμονή των 2 δυνάμεων μόνο στο νησί, από τη στιγμή που ήδη γνωρίζουμε ότι μπορούν να κινηθούν στο χρόνο και γενικότερα στο χώρο της γης (τουλάχιστον ο Jacob, οπότε μάλλον και ο Smoky). O Σμοκυ δεν είπε ότι θέλει να φύγει από το νησί για να πάει στο πολιτισμένο κόσμο... είπε μόνο ''Ι want to go home''. Δεν νομίζω ότι η λέξη home για αυτόν να είναι η γη. Μάλλον προς ουράνια πλευρά τον κόβω να θέλει να πετάξει....
  15. παιδιά καλησπέρα και από μένα. Εχω φτάσει ως το 3ο επεισόδιο του 6ου κύκλου. Υπαρχει ένα πράγμα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Η παρουσία του Jacob εκτός νησιού. Επισκεφτηκε την Kate, τον Jack, τον Σωγιερ, την San kai τον Jin και τον Loc σε γεγονότα που είχαν γίνει ΠΡΙΝ πέσει το αεροπλάνο στο νησί. Επισκεφτηκε επίσης τον Σαχίντ και τον Χιούγκο αλλά εφόσον είχαν επιστρέψει από το νησί. Μήπως η ανατροπή στο τέλος θα έχει να κάνει και με το ποιος νομίζουμε ότι είναι ο καλός και ποιος ο κακός? Γιατί εμένα και ο Jacob και ο smokey για κακοί μου μοιάζουν και οι δύο. Οταν ο Jacob πήγε στο μικρο Σώγερ στο παρελθόν του έδωσε το στυλό για να συνεχίσει το γράμμα της εκδίκησης. Οταν πήγε στη Kate την ''έσωσε'' από μια κατάσταση η οποία ίσως να ήταν για το καλό της μικρής Kate. Iσως αν ο μαγαζάτορας είχε ειδοποιήσει τη μάνα της, τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για την Kate. Iσως να είχε πάρει ένα καλό μάθημα και να μη συνέχιζε να κλέβει (που προφανώς συνέχισε). Ούτε και τον Jack βοήθησε αφού τελικά όταν πέθανε ο πατέρας του είχαν χάλια σχέση. Το ίδιο και με το ζευγάρι San και Jin. Oλα στραβά πήγαν από την μέρα του γάμου τους και μετά (που τους επισκέφθηκε). Και οσο για τον Loc... περίμενε κάτω από το ξενοδοχείο του Λοκ να αυτοκτονήσει, σαν να ήταν ο διάβολος και περίμενε να διεκδικήσει τη ψυχή του αυτοκτονημένου... Γενικά μου φάνηκε σαν να τους διεκδικούσε όλους στη χειρότερη στιγμή της ζωής τους ή στη στιγμή που θα παίρναν μια απόφαση που στο μέλλον θα οδηγούσε στη χειρότερη στιγμή της ζωής τους. Και μάλιστα τους έσπρωχνε προς τα εκεί. Επίσης και κάτι άλλο. Το γεγονός ότι χαρίζει αιώνια νιάτα στον Ρίτσαρντ είναι ύποπτο. Και αν προσέξατε σε ένα από τα τελευταία επεισόδιο (δεν θυμάμαι ποιο), βρίσκει την Ηλάνα σε ένα νοσοκομείο με την μούρη της χάλια και της ζητάει τη βοήθεια του με υποπτο τρόπο... με αντάλλαγμα ίσως το ωραίο μετά προσωπάκι της και ίσως και τη ζωή της??? Ετσι μου φάνηκε πάντως!! Για εκβιασμός που με χαρά εκείνη δέχτηκε γιατί ήταν στα μαύρα της τα χάλια και ετοιμοθάνατη... Αυτα προς το παρόν...
×
×
  • Create New...