Jump to content

Xiaomi Mi 5S

zakailiou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 988
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εβαλα twrp, lineage os 14.1 και gapps. Ολα οκ. Τα μονα δυο προβληματα που εχω ειναι οτι δεν κρασαρει η camera οταν παω να ενεργοποιησω την front facing camera Θα ηθελα να βαλω την b-c-g camera, που θεωρειται εξαιρετικη. Επειδη εχει ηδη μπει μεσω gapps η official google camera, δεν με αφηνει να βαλω την b-c-g (εχω ενεργοποιησει εννοειται "unknown sources"). Υπαρχει καποιος τροπος να αφαιρεσω την official google camera;

εβαλα twrp, lineage os 14.1 και gapps. Ολα οκ. Τα μονα δυο προβληματα που εχω ειναι οτι δεν κρασαρει η camera οταν παω να ενεργοποιησω την front facing camera Θα ηθελα να βαλω την b-c-g camera, που θεωρειται εξαιρετικη. Επειδη εχει ηδη μπει μεσω gapps η official google camera, δεν με αφηνει να βαλω την b-c-g (εχω ενεργοποιησει εννοειται "unknown sources"). Υπαρχει καποιος τροπος να αφαιρεσω την official google camera;

Μπορείς να ξαναφλασάρεις τα opengapps χωρίς την κάμερα (πχ μέσω του aroma installer).

Προσπαθω να ξεκλειδωσω bootloader για να βαλω Lineage os. Πρεπει να εχω βαλει developer rom πρωτα; τωρα ειμαι με global stable

Λογικά θα πρέπει να στο ξεκλειδώσει και με αυτήν. Αφού έχεις βάλει στο pc σου τους κατάλληλους drivers, έχεις κάνει εγκατάσταση το τελευταίο mi unlock tool, και φυσικά έχεις πάρει άδεια - έγκριση από την xiaomi με τον γνωστό τρόπο τότε δοκίμασε να ξεκλειδώσεις. Το πολύ πολύ να σου γράψει το tool ότι πρέπει να περάσουν 72 ώρες για να ξεκλειδώσεις!! ;)

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Samsung Galaxy S21 Ultra / Galaxy Watch Ultra ;)

οκ εγινε η δουλεια. Εφτιαξα gapps-config.txt με "exclude cameragoogle" ή καπως ετσι (δεν θυμαμαι την ακριβη διατυπωση). Μετα μπηκε η bcg κανονικα.

Μονη εκκρεμοτητα πλεον το netflix

----- προσθήκη μηνύματος 65 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

παντως, η μεγαλυτερη ταλαιπωρια ηταν να βρω τους σωστους adb drivers και να περιμενω τις 3 ημερες την xiaomi να μου ξεκλειδωσει τον bootloader. Ολα τα υπολοιπα εγιναν φοβερα ευκολα και επιτελους βρισκομαι (και παλι) σε stock android.

Ταλαιπωρία πάντως , γιατί να μην πάει κανείς στο M1a που έχει κατευθείαν καθαρό Android ... Πάντα σε όλες μου τις συσκευές , ακόμα και τις Nexus είχα θεματάκια με ερασιτεχνικές Rom και ο μόνος λόγος που αγοράζω Xiaomi είναι το MiUi , οι ευκολίες και η πληρότητα του λογισμικού που έχει. Να φοράει το κινητό π.χ ένα πιο παλιό λογισμικό της Samsung το καλαταβαινω κάπως αλλά να ξηλώνεις το MiUi ... Αμαρτία.

Με την Dev 9 , αυτό είναι φυσιολογικό ? Τηλέφωνο αδρανές κλπ ..

Screenshot_2017_10_22_11_27_33_896_com_miui_securitycenter.png

Edited by Billeridis
Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/

Βασικα, νομιζω οτι ειναι λιγο "περι ορεξεως.. κολοκυθοπιτα" :) Προσωπικα νιωθω παντα πιο ανετα σε στοκ android. Τα προηγουμενα μου δυο τηλεφωνα ηταν nexus 4, moto x (2014) οποτε βλεπεις οτι εχει μια ροπη προς τα εκει. Η miui ειναι εξαιρετικη για διαχειριση μπαταριας, αλλα εχει μερικα, μικρα αντικειμενικα, ζητηματα, τα οποια με ενοχλουν (π.χ. permissions, διπλο data usage κλειδωμα). Επισης, μην ξεχναμε οτι επισημη miui για το 5s ειναι βασισμενη σε android 6 και οχι 7.1 οπως η lineage.

Δικιο εχεις για το m1a και αν αγοραζα τωρα κινητο ειναι παρα πολυ πιθανο οτι θα πηγαινα προς τα εκει. Απο την αλλη ομως, σε επιπεδο hardware το mi5s ειναι εξαιρετικο οποτε δυσκολη επιλογη μεταξυ των 2 (αν αγοραζα τηλεφωνο τωρα).

Ταλαιπωρία πάντως , γιατί να μην πάει κανείς στο M1a που έχει κατευθείαν καθαρό Android ... Πάντα σε όλες μου τις συσκευές , ακόμα και τις Nexus είχα θεματάκια με ερασιτεχνικές Rom και ο μόνος λόγος που αγοράζω Xiaomi είναι το MiUi , οι ευκολίες και η πληρότητα του λογισμικού που έχει. Να φοράει το κινητό π.χ ένα πιο παλιό λογισμικό της Samsung το καλαταβαινω κάπως αλλά να ξηλώνεις το MiUi ... Αμαρτία.

Με την Dev 9 , αυτό είναι φυσιολογικό ? Τηλέφωνο αδρανές κλπ ..

Screenshot_2017_10_22_11_27_33_896_com_miui_securitycenter.png

ναι ετσι ειναι και σε μενα με miui hellas rom

Οσοι εχετε πάει σε MiUi 9 Global Beta , εχετε δει αλλαγές στην ταχύτητα προς το καλύτερο/χειρότερο ?
Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/

Καλησπέρα.

Έχω πάρει ένα Mi5s 4/32 και είναι με Global Stable 8.5.4.0 (MAGMIED).

Η ερώτησή μου αφορά το 3D Touch. Ξέρω ότι στις τελευταίες αναβαθμίσεις η λειτουργία δόθηκε και στα 3/64 και στα 4/32 (ενώ στην αρχή ήταν μόνο στο 4/128).

Στο δικό μου, η ρύθμιση για ενεργοποίηση του 3D touch δεν υπάρχει στο menu ρυθμίσεων. Εάν όμως μπώ στις ρυθμίσεις, πατήσω αναζήτηση (επάνω) και γράψω 3D, εμφανίζεται μία ρύθμιση. Πιέζω επάνω της, μπαίνω μέσα, την ενεργοποιώ (μου βγάζει και ένα demo επίδειξης) αλλά όταν βγώ έξω, απενεργοποιείται.

Ξέρει κανείς για΄τι συμβαίνει αυτό;

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

• 3 weeks later...
Καλησπέρα.

Έχω πάρει ένα Mi5s 4/32 και είναι με Global Stable 8.5.4.0 (MAGMIED).

Η ερώτησή μου αφορά το 3D Touch. Ξέρω ότι στις τελευταίες αναβαθμίσεις η λειτουργία δόθηκε και στα 3/64 και στα 4/32 (ενώ στην αρχή ήταν μόνο στο 4/128).

Στο δικό μου, η ρύθμιση για ενεργοποίηση του 3D touch δεν υπάρχει στο menu ρυθμίσεων. Εάν όμως μπώ στις ρυθμίσεις, πατήσω αναζήτηση (επάνω) και γράψω 3D, εμφανίζεται μία ρύθμιση. Πιέζω επάνω της, μπαίνω μέσα, την ενεργοποιώ (μου βγάζει και ένα demo επίδειξης) αλλά όταν βγώ έξω, απενεργοποιείται.

Ξέρει κανείς για΄τι συμβαίνει αυτό;

Καλησπέρα φίλε,

Δεν είναι διαθέσιμο ακόμη το 3d touch σε εκδόσεις εκτός της 128gb.Ακουγεται ότι θα το προσθέσουν σε rom της miui 9 στο μέλλον

Καλησπέρα φίλε,

Δεν είναι διαθέσιμο ακόμη το 3d touch σε εκδόσεις εκτός της 128gb.Ακουγεται ότι θα το προσθέσουν σε rom της miui 9 στο μέλλον

Καλησπέρα.

Στην eu Stable 9 είναι σε όλες τις εκδόσεις του Mi5s ;-)

e6f1d5e4b2c49bdb7633c5531b598821.jpg

829bf663f329ad9b9bcf7b91358a23fc.jpg

from my Mi5s

Edited by pavlidisc

Καλησπέρα παιδιά, είμαι στην 8.5.2.0 από xiaomi gr, μπορώ να βάλω το miui 9 με flash από recovery(wipe etc) η μόνο με fastboot?

Εφόσον έχεις custom και θες να πας σε Official τότε fastboot.

Αλλιώς περιμένεις την Ελληνική και την βάζεις από TWRP.

Έχω εδώ και λίγες μέρες την επίσημη miui9 από ota και το κινητό δείχνει να δουλεύει πολύ καλύτερα στο multitasking, γενικά δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα πάντως, κάθε άλλο, είναι εκνευριστικα σταθερό

Ρε παιδιά, τί γίνεται με το Xiaomi 5s αλλά και γενικότερα με τις τιμές των κινητών;

Χθες και προχθές έβλεπά στο σκρουτζ το 128άρι στα 260€ και σήμερα το βλέπω 339€.:wacko:

Τι σκαμπανεβάσματα στις τιμές είναι αυτά;

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Ρε παιδιά, τί γίνεται με το Xiaomi 5s αλλά και γενικότερα με τις τιμές των κινητών;

Χθες και προχθές έβλεπά στο σκρουτζ το 128άρι στα 260€ και σήμερα το βλέπω 339€.:wacko:

Τι σκαμπανεβάσματα στις τιμές είναι αυτά;

Και πάλι φτηνό είναι στα 339. Πιστεύω θα ανεβει και άλλο η τιμή. Συνήθως κάπου στα 390 έχει.

260 δεν εχει το mi5s το 64αρη και θα έχει το 128αρη; ;)

Ναι σου λέω. Αν δεν κάνω λάθος έχω κρατήσει και printscreen στο σπίτι.

Τι να πω;

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Ναι σου λέω. Αν δεν κάνω λάθος έχω κρατήσει και printscreen στο σπίτι.

Τι να πω;

To είχα δεί και εγώ και επιβεβαιώνω. 3 καταστήματα (το ένα μάλιστα κάργα επώνυμο με πολλές πολλές θετικές αξιολογήσεις) είχαν το 128άρι 280 ευρώ και έγραφαν "Διαθέσιμο".

Δεν με καταλάβατε. Δεν λέω ότι δεν είδατε καλά αλλά ότι μάλλον ήταν λάθος τιμολογηση.

Το είδατε από πολλά καταστήματα;

Edit: Τώρα πρόσεξα καλύτερα του Χρήστου το μήνυμα. Το χαν και τα 3 άμεσα διαθέσιμο; Μήπως όταν έπαιρνες τηλέφωνο σου πετάγαν τη μπανανόφλουδα ότι μόλις εξαντλήθηκε;

Πάντως η φυσιολογική του τιμή ειναι τα 390 και λογικό αν θέλετε την άποψη μου. Δείτε λίγο τη τιμή του mi5s 64 ή την τιμή του mi a1. Δεν είναι λογικό να το τιμολογούνε 250 που είναι φτηνότερα και από Κίνα https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-xiaomi-mi5s-4gb-128gb

Edited by Antretng

Edit: Τώρα πρόσεξα καλύτερα του Χρήστου το μήνυμα. Το χαν και τα 3 άμεσα διαθέσιμο; Μήπως όταν έπαιρνες τηλέφωνο σου πετάγαν τη μπανανόφλουδα ότι μόλις εξαντλήθηκε;

Παίρνοντας αμαρτία...να πώ...100% σίγουρο αυτό που υποθέτεις!!!

Για τα 2 που είδα ήμουν σίγουρος ότι ήταν πατάτα. Το όχουν ξανακάνει. Από το ένα "επώνυμο" δεν το περίμενα. Εκτός εάν είχε 1 κομμάτι...:p

Ισχύει αυτο και μάλιστα είχε διαθεσιμότητα σε όλα τα χρώματα.

Τεσπά, τώρα πέρασε. Κουβέντα να γίνεται.

Κάτι αλλο τώρα.

Άκουσα από δύο τρεις ανθρώπους που υποτίθεται ότι ασχολούνται με τα κινητά, ότι η έλλειψη της Β20 ειναι πρόβλημα μόνο για όσους έχουν wind. Με τις άλλες εταιρείες δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εγώ πάλι θεωρούσα σημαντική την έλλειψη της Β20, ανεξαρτήτως παρόχου.

Ξέρει καποιος να μας πει με σιγουριά, τι ισχύει τελικά;

Ξέρω, έχει συζητηθεί ουκ ολίγες φορές, αλλα επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ έλλειψη. Δεν την χρησιμοποιεί μόνο η wind. Την χρησιμοποιούν όλοι οι πάροχοι ανά την Ευρώπη. Είναι μπάντα η οποία δεν έχει μεγάλη ένταση σήματος αλλά καλύπτει πολύ μεγάλη έκταση.

Εάν ζεις σε μεγάλο αστικό κέντρο δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Εάν ζεις επαρχία... θα έχεις θέμα με το 4G (μόνο με αυτό έχει να κάνει η B20).

ΑΛΛΆ. Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ΑΛΛΑ. Εφόσον δεν έχεις Β20, στην περιοχή που απαιτείται θα πέσεις σε 3G. Ναι... σωστό..... θα πέσεις σε 3G εφόσον υπάρχει 3G!!!. Αλλιώς πας πιο κάτω. Τι εννοώ; Η Θεσσαλονίκη που ζω, δεν ήταν ποτέ περίφανη για το 3G της. Ενώ 4G έχει καλό, το 3G είναι σχεδόν ανύπαρκτο (ειδικά στην δυτική Θεσσαλονίκη). Όταν λοιπόν χάσεις το 4G λόγο έλλειψης B20... τις περισσότερες φορές πας σε Η... που σημαίνει...απλά ξεχνάς το Internet.

Παρόλα αυτά, στα μεγάλα κέντα η έλλειψη της μπάντας δεν είναι αμάν και ντε κριτήριο επιλογής. Στην επαρχία όμως... θα έχεις σοβαρό θέμα εφόσον είσαι χρήστης που έχεις πάντα τα Data ανοιχτά και κάνεις σοβαρή χρηση. Γιατί ακούω μερικούς που λένε ότι δεν είχαν ποτέ πρόβλημα... και δεν έχουν καν πακέτο δεδομένων ενεργό...δηλαδή δεν κάνουν χρήση του mobile Internet!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!

:-)

from my Mi5s

Edited by pavlidisc

Εφόσον δεν έχεις Β20, στην περιοχή που απαιτείται θα πέσεις σε 3G.

Υπάρχουν και άλλες μπάντες για 4G, όχι μόνο η Β20. Δεν πέφτεις κατευθείαν σε 3G.