Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

Φίλε @fioravanti90, ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου!

Αφού έχεις λοιπόν τη διάθεση να το ψάξεις θα σου δώσω λίγο τροφή ακόμη! :)

Αυτή τη χρονική περίοδο μου έρχεται ο πιο μεγάλος εκκαθαριστικός του χρόνου (τετράμηνο μέσα Δεκεμβρίου με μέσα Απριλίου) γιατί καίω αντλία θερμότητας στη βόρεια Ελλάδα!

Θα σου παραθέσω το λογαριασμό που είχα στη ΔΕΗ πριν 3 χρόνια:

Φιλε Τιταρα, οταν ζητησα λογαριασμους, εννοουσα τους τωρινους, οπως εκανες ηδη πριν. 3 ετων λογαριασμος εχει μονο εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον. Παρατηρησα μονο οτι και η ΔΕΗ προ 3ετιας δεν ηταν αναλυτικη στις χρεωσεις της, ενω τωρα ειναι. Αυτος ειναι ο δικος μου πιο προσφατος της ΔΕΗ. Ρωτα λοιπον τον παροχο σου για την μεγαλη διαφορα στη χρεωση ΥΚΩ και ποσταρε σε παρακαλω την απαντηση τους.

Οπως και να χει σ ευχαριστω για τη συνεισφορα σου.cd65a7635bd50428a36f2ddcc4d22114.jpg

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καταρχας να ευχαριστησω τοσο τον Titarasaudi οσο και τον bekiaris για τους λογαριασμους που ανεβασατε. Απο τις 2 μονο αυτες περιπτωσεις φαινεται αυτο που υποψιαζομουν, οτι οι ρυθμιζομενες χρεωσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ σε ολους τους παροχους. Μονο οι "Λοιπες Χρεωσεις" και το "ΕΤΜΕΑΡ" φαινεται να εχουν τον ιδιο τυπο υπολογισμου στους λογαριαμους των 2 παιδιων αλλα και στον δικο μου (ΔΕΗ).

Τα αλλα 3 ποσα των ρυθμιζομενων χρεωσεων (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ) ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ σε καθε παροχο. Στον μεν λογαριασμο του bekiaris φαινεται καθαρα γιατι ο παροχος αναγραφει αναλυτικα τον τυπο υπολογισμου καθεμιας ρυθμιζομενης χρεωσης. Στον δε λογαριασμο του titarasaudi, εχουμε το κολπο της αναγραφης μονο του ποσου καθε ρυθμιζομενης χρεωσης, χωρις να φαινεται ΠΩΣ προκυπτει αυτη η ρυθμιζομενη χρεωση.

Για να καταλαβεις αγαπητε Τιταρα, αν ησουν στη ΔΕΗ (μονο για το "ΥΚΩ") θα πληρωνες:

(4105+2836)kwh × 0,01824€/kwh=126,60€.

Αν ησουν στον παροχο του bekiaris θα εκανες παρτυ καθως θα πληρωνες:

(4105+2836)kwh × 0,00690€/kwh=47,89€

Ο δικος σου παροχος titarasaudi για καποιον λογο που δεν καταλαβαινω σε χρεωνει 244,45€!!

Θα σε παρακαλουσα λοιπον να ρωτησεις τον παροχο σου, οπως θα κανω κι εγω με τη ΔΕΗ, γιατι ενω θα επρεπε να ειναι ιδιοι οι τυποι υπολογισμου των "Ρυθμιζομενων Χρεωσεων"(ΒΑΣΕΙ ΡΑΕ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!! Και ποσταρε σε παρακαλω τι σου ειπαν.

Στον bekiaris βεβαια χρεωνουν το υπερβολικο ποσο των 18,30€ ως παγιο, αλλα τουλαχιστον τον εχουν ενημερωσει. Επισης τον χρεωνουν με μια "Προσαρμογη συμφωνα με το αρθρο 10.1" υψους 14,36€ χωρις αλλη εξηγηση που υποψιαζομαι οτι ειναι χρεωση ΟΤΣ. Αν εχεις την καλοσυνη φιλε bekiaris, ζητησε κι εσυ μια διευκρινηση και ενημερωσε μας.

Συγγνωμη για το σεντονι αλλα μονο ετσι θα καταλαβαινατε γιατι επιμενω (και θα επιμενω) στο ανεβασμα λογαριασμων ως το μονο τροπο να βγαλουμε μια ακρη.

Αγαπητε συμφορουμιτη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ιδιες. Θα επρεπε αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Είναι ακριβώς το ίδιο .

Για τον τρόπο υπολογισμού ανάλογα με τις καταναλωθείσες κιλοβατώρες σε παραπέμπω εδώ https://www.protergia.gr/el/content/ypologismos-ton-rythmizomenon-xreoseon

fioravanti θέλεις τη πίσω σελίδα από τον εκκαθαριστικό; είμαι σε volterra

Ναι σε παρακαλω, μ ενδιαφερει η σελιδα με τον αναλυτικο πινακα υπολογισμου των χρεωσεων ρευματος και των ρυθμιζομενων χρεωσεων. Οσο περισσοτεροι λογαριασμοι ανεβουν, τοσο πιο ευκολα θα καταλαβουμε τι πραγματικα ισχυει.

Δημοτικα τελη & ΕΡΤ δεν χρειαζονται, εγω τα ανεβασα εκ παραδρομης.

@Vasileios. Πολυ χρησιμο το λινκ, αλλα αν εκανες την επαληθευση τοσο με τον δικο μου λογαριασμο οσο και με αυτον του Titarasaudi, (οπως τον εκανα εγω) θα εβλεπες κι εσυ οτι ΔΕΝ βγαινουν τα νουμερα στις 3 επιμαχες κατηγοριες ρυθμιζομενων χρεωσεων.

Edited by fioravanti90

Αυτό είναι;

Ναι, αυτο ειναι. Βεβαια εσυ ανηκεις στην κατηγορια ΚΟΤ και σε ζηλευουμε ολοι γι αυτο, αρα ο λογαριασμος σου εχει αλλους κανονες χρεωσης (πχ Μηδεν ΥΚΩ) αλλα θα βοηθησει σιγουρα οσους ειναι στην ιδια κατηγορια.

Κι εδω παντως ο παροχος σου δεν βαζει τους τυπους υπολογισμου των Ρυθμιζομενων, αλλα μονο τα τελικα ποσα.

Σ ευχαριστω πολυ.

Ο Bekiaris ειναι κάτω απο τις 2000 κιλοβατώρες και εχει λιγωτερο ΥΚΩ .

Επιπλέον ο λογαριασμός ειναι από Ιούλιο 2019 ενώ το ΥΚΩ άλλαξε απο τον Σεπτεμβριο .

Eγω που που καταναλώνω γυρω στις 2000 με 2500 kwh το τετραμηνο (ειμαι στη ΔΕΗ) θα συνέφερε να αλλάξω πάροχο?
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Eγω που που καταναλώνω γυρω στις 2000 με 2500 kwh το τετραμηνο (ειμαι στη ΔΕΗ) θα συνέφερε να αλλάξω πάροχο?
Σίγουρα αξίζει να το ψάξει, πολλοί συμφουρίτες αναφέρουν διάφορες επιλογές, να προσέξεις το πάγιο καθώς κ το ΟΤΣ σε κάθε εναλλακτικό. Αρκετοί έχουν πάει στην ελίν κ γενικά ακούγονται καλά λόγια, χωρίς ΟΤΣ κ χωρίς χρονική δεσμευση. Πχ εγώ σκέφτομαι για το πατρικό μου (με νυχτερινο επειδή εχει θερμοσυσωρευτές) αυτο το πρόγραμμα. https://energy.elin.gr/ilektriki-energeia/gia-to-spiti-ilektriko-revma/electricon-oikiako-nichterino/. Επίσης, επειδή θα προχωρήσω μέσα στο καλοκαίρι (καιρού επιτρέποντος διότι ο ιος μας τα έχει κάνει ολα πουτ****) στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, κ θέλω να το φορτίζω το βραδυ με νυχτερινό αποκλειστικά, άρα θα βάλω καινούργια παροχή στο παρκινγκ καθώς είναι σε διαφορετική πολυκατοικία από αυτή που μένω, θέλω την αποψη σας για το nova energy home n http://www.nova.gr/gr/upiresies-gia-to-spiti/nova-energy/nova-energy-home-n/, το οποίο με εκπτωση συνέπειας έχει 0,05619 τιμή KWh κ πάγιο 0,31875+0,08041 το μήνα χωρίς ΦΠΑ. Όσο κ ΟΤΣ να χρεώσουν, νομίζω συμφέρει, φυσικά κάθε αποψε αποδεκτή (μιλάμε για αποκλειστική χρήση για το αυτοκίνητο αρα δεν θα ειναι πολλές kwh το μήνα)

Όχι, δεν είναι ίδιες και το έχουμε πει πολλές φορές.

Να προσθέσω για την ΕΛΙΝ ότι, εκτός από τα παραπάνω, δεν χρεώνει πάγια, έχει έκπτωση συνέπειας 10%, επιστροφή εγγύησης αν πληρώσεις με πάγια κλπ.

Τελικά μετά απο ψάξιμο στο διαδύκτιο και αρκετές σκέψεις προτίμησα κι εγώ την ελιν και το προχώρησα.

Σύμφωνα με την κατανάλωση μου και σε απόλυτες τιμές με συνέφερε περισσότερο ο ηρων αλλά επειδή δεν μπορούσα να έχω σιγουριά για τις επιπλέον χρεώσεις ΟΤΣ μιας και οι όροι τους είναι πολύ αόριστοι, απο την άλλη προτειμώ να γνωρίζω εξ αρχής τι θα πληρώνω κατέληξα ελιν.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Τελικά μετά απο ψάξιμο στο διαδύκτιο και αρκετές σκέψεις προτίμησα κι εγώ την ελιν και το προχώρησα.

Σύμφωνα με την κατανάλωση μου και σε απόλυτες τιμές με συνέφερε περισσότερο ο ηρων αλλά επειδή δεν μπορούσα να έχω σιγουριά για τις επιπλέον χρεώσεις ΟΤΣ μιας και οι όροι τους είναι πολύ αόριστοι, απο την άλλη προτειμώ να γνωρίζω εξ αρχής τι θα πληρώνω κατέληξα ελιν.

Και εγώ για αυτούς τους λόγους πήγα ελίν ενώ είχα σκοπό να μεταβώ σε Ήρωνα.

επειδη ψαχνομαι και εγω..αν επιτρεπεται ποση καταναλωση εχεις?

επειδη ψαχνομαι και εγω..αν επιτρεπεται ποση καταναλωση εχεις?

Δεν έχω μεγάλες καταναλώσεις περίπου 1.400 - 1.800 KWA το τετράμηνο συμπεριλαμβανομένης χρήσης νυχτερινού.

Καταρχας να ευχαριστησω τοσο τον Titarasaudi οσο και τον bekiaris για τους λογαριασμους που ανεβασατε. Απο τις 2 μονο αυτες περιπτωσεις φαινεται αυτο που υποψιαζομουν, οτι οι ρυθμιζομενες χρεωσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΙΔΙΕΣ σε ολους τους παροχους. Μονο οι "Λοιπες Χρεωσεις" και το "ΕΤΜΕΑΡ" φαινεται να εχουν τον ιδιο τυπο υπολογισμου στους λογαριαμους των 2 παιδιων αλλα και στον δικο μου (ΔΕΗ).

Τα αλλα 3 ποσα των ρυθμιζομενων χρεωσεων (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ) ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ σε καθε παροχο. Στον μεν λογαριασμο του bekiaris φαινεται καθαρα γιατι ο παροχος αναγραφει αναλυτικα τον τυπο υπολογισμου καθεμιας ρυθμιζομενης χρεωσης. Στον δε λογαριασμο του titarasaudi, εχουμε το κολπο της αναγραφης μονο του ποσου καθε ρυθμιζομενης χρεωσης, χωρις να φαινεται ΠΩΣ προκυπτει αυτη η ρυθμιζομενη χρεωση.

Για να καταλαβεις αγαπητε Τιταρα, αν ησουν στη ΔΕΗ (μονο για το "ΥΚΩ") θα πληρωνες:

(4105+2836)kwh × 0,01824€/kwh=126,60€.

Αν ησουν στον παροχο του bekiaris θα εκανες παρτυ καθως θα πληρωνες:

(4105+2836)kwh × 0,00690€/kwh=47,89€

Ο δικος σου παροχος titarasaudi για καποιον λογο που δεν καταλαβαινω σε χρεωνει 244,45€!!

Θα σε παρακαλουσα λοιπον να ρωτησεις τον παροχο σου, οπως θα κανω κι εγω με τη ΔΕΗ, γιατι ενω θα επρεπε να ειναι ιδιοι οι τυποι υπολογισμου των "Ρυθμιζομενων Χρεωσεων"(ΒΑΣΕΙ ΡΑΕ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!! Και ποσταρε σε παρακαλω τι σου ειπαν.

Στον bekiaris βεβαια χρεωνουν το υπερβολικο ποσο των 18,30€ ως παγιο, αλλα τουλαχιστον τον εχουν ενημερωσει. Επισης τον χρεωνουν με μια "Προσαρμογη συμφωνα με το αρθρο 10.1" υψους 14,36€ χωρις αλλη εξηγηση που υποψιαζομαι οτι ειναι χρεωση ΟΤΣ. Αν εχεις την καλοσυνη φιλε bekiaris, ζητησε κι εσυ μια διευκρινηση και ενημερωσε μας.

Συγγνωμη για το σεντονι αλλα μονο ετσι θα καταλαβαινατε γιατι επιμενω (και θα επιμενω) στο ανεβασμα λογαριασμων ως το μονο τροπο να βγαλουμε μια ακρη.

Αγαπητε συμφορουμιτη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ιδιες. Θα επρεπε αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Δεν θα μπω σε χαρακτηρισμούς. Πάντως, για όσους δεν πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας κ.τ.λ., οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι κοινές ανεξαρτήτως παρόχου. Αν θέλεις διάβασε μόνος και ίσως καταλάβεις: https://www.ekpizo.gr/el/το_εργο_μας/δελτία-τύπου-νέα-το-έργο-μας/νέες-χρεώσεις-στις-υκω-ετμεαρ-κερδισμένοι-ή-όχι-οι

Από 0 έως 1.600 kWh 0,00690 ευρώ

Από 1.601 έως 2.000 kWh 0,05 ευρώ

Από 2.001 και πάνω kWh 0,085 ευρώ

logo-vwclub-2016.png

Η Ελίν δέχεται πελάτες με ΚΟΤ-Β; Είμαι στην protergia και νομίζω ότι με κλέβει κανονικά..
http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

Η Ελίν δέχεται πελάτες με ΚΟΤ-Β; Είμαι στην protergia και νομίζω ότι με κλέβει κανονικά..
Γιατί πιστεύεις οτι σε κλέβει μεγάλε? ενημέρωσε μας για να ξέρουμε...να αποφεύγουμε τις κακοτοπιιές...

Δεν ειμαι με συμβολαιο, ξεκινησε να με χρεωνει την κιλοβ. 0,11€. Το προηγουμενο 4μηνο στον εκκαθαρ. ειχα συνολικα 1068 ημερας και 406 νυχτας και με χρεωσε επι 0,045€. Τωρα σε αυτον που σας επισυναπτω εκαναν το εξης 0,11€(τρεχουσα τιμη κιλοβατωρας) - 0,045(κοτ-Β)= 0,0652 μου χρεωσαν ολες τις κιλοβατωρες.

Εκκαθαριστικος λογαριασμος:

https://ibb.co/sqvsycV

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

Δεν ειμαι με συμβολαιο, ξεκινησε να με χρεωνει την κιλοβ. 0,11€.
Νομίζω πάντως κ άλλοι ειναι δυσαρστημένοι από την Protergia. Υπάρχουν αντίστοιχα Posts στο παρελθόν.

φίλε μου όχι δεν έχω κοτ, δεν γνωρίζω αν έχουν πρόγραμμα για κοτ άλλα ξέρω σίγουρα δεν χρεώνει οτσ πάντως δεν χάνεις κάτι πάρε τηλέφωνο να σου πούνε Edited by Korak42

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την βοήθεια σας για αλλαγή παροχου, έχω γ21 με γύρω στης 500 κιλοβατορες τον μήνα μήπως έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια εταιρία που όντως να βρω διαφορά από την ΔΕΗ?? Στον τελευταίο λογαριασμό με 1800 κιλοβατορες πλήρωσα 380 ευρώ.

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk