Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

μα δεν εχει γραψει ποτέ καποιος ποση ΟΤΣ εχει χρεωθει με τον παροχο του.

φοβουνται να γραψουν τους λογαριασμους τους.

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Δεν έχω κάποιο θεμα με την ΕΛΙΝ εφοσον βγαίνει φθηνότερα.

Ίσως το μόνο θεμα είναι ότι δεν παρέχει δυνατότητα ηλεκτρονική πληρωμή.

Όπως κι αν έχει επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα των αλλαγών προσπαθώ να εξαντλησω το θεμα με το Ήρων επειδή έχει την χαμηλότερη χρέωση Kwh αλλά αν υπάρχει θεμα χρεώσεων ΟΤΣ τότε θα κοιτάξω για άλλη εταιρεία με επικρατέστερη την ΕΛΙΝ

Όπως κι αν έχει επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα των αλλαγών προσπαθώ να εξαντλησω το θεμα με το Ήρων επειδή έχει την χαμηλότερη χρέωση Kwh αλλά αν υπάρχει θεμα χρεώσεων ΟΤΣ τότε θα κοιτάξω για άλλη εταιρεία με επικρατέστερη την ΕΛΙΝ

αν έχεις χαμηλή κατανάλωση, σκέψου επίσης κ την ΔΕΗ. χωρίς μπερδέματα χωρίς κρυφές χρεώσεις, για μικρές καταναλώσεις ίσως να ειναι η πιο τίμια...

αν έχεις χαμηλή κατανάλωση, σκέψου επίσης κ την ΔΕΗ. χωρίς μπερδέματα χωρίς κρυφές χρεώσεις, για μικρές καταναλώσεις ίσως να ειναι η πιο τίμια...

Ανέκδοτο αυτό :lol:

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Ανέκδοτο αυτό :lol:
Μάλιστα...πάντως εγώ στο πατρικό μου που γύρισα από εναλλακτικό, με μικρες καταναλώσεις, στα ίδια ειμαι, μη πω κ πιο φθηνά... υπάρχουν χρεώσεις που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Επίσης, η ΔΕΗ ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε εκπτώσεις στα πάγια κτλ με τον ιό. Φυσικά, εσύ που γνωρίζεις καλύτερα, κ πληρώνεις φθηνό ρεύμα σε εναλλακτικό, μπορείς να μας πεις τις προτάσεις σου, ώστε να μάθουμε κ εμείς...

αφου εχεις χρονο: ποιες ειναι αυτες οι κρυφες χρεωσεις;

αφου εχεις χρονο: ποιες ειναι αυτες οι κρυφες χρεωσεις;
Απαντάς σε μία ερώτηση, με μία ερώτηση...σε ρώτησα να μου αναφέρεις τις προσωπικές εμπειρίες/προτάσεις, εσύ μίλησες για ανέκδοτα... πάρε θέση, κ μετά μιλάμε. Κ για να το κλείσω, γιατί μάλλον δεν έχεις να πεις τίποτα, ελάχιστοι εναλλακτικοί συμφέρνουν σε σχέση με την ΔΕΗ, κ για αυτό αρκετός κόσμος επιστρέφει ή δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να ασχοληθεί. Για το αέριο, η κατάσταση ειανι ακόμα πιο πολύπλοκη... Αναφέρω κ πάλι, για μικρές καταναλώσεις... για πιο μεγάλες καταναλώσεις, με ψάξιμο, κάτι βγαίνει, αλλά κ πάλι, δεν είναι η διαφορά που αναφέρουν τα εκάστωτε site... κ για να σε βοηθήσω, έχω στο σπίτι του αδερφού μου, ρεύμα από το φυσικό αέριο, με σταθερή τιμή νυχτερινού, με υψηλό πάγιο. Αν δεν είχε την επιστροφή της εγγύησης, κ την εξαργύρωση των πόντων της alpha bank που γλιτώνω τουλάχιστον ένα 50αρικό το χρόνο, δεν άξιζε.

Μάλιστα...πάντως εγώ στο πατρικό μου που γύρισα από εναλλακτικό, με μικρες καταναλώσεις, στα ίδια ειμαι, μη πω κ πιο φθηνά... υπάρχουν χρεώσεις που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Επίσης, η ΔΕΗ ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε εκπτώσεις στα πάγια κτλ με τον ιό. Φυσικά, εσύ που γνωρίζεις καλύτερα, κ πληρώνεις φθηνό ρεύμα σε εναλλακτικό, μπορείς να μας πεις τις προτάσεις σου, ώστε να μάθουμε κ εμείς...

Για τις μικρές καταναλώσεις υπάρχουν πακέτα χωρίς πάγιο με τιμή κιλοβατώρας αρκετά χαμηλότερη από ΔΕΗ πάλι δεν βρίσκω λόγο να μείνω και να τσοντάρω εγώ χρήμα κάθε μήνα για να καλύπτω τους κακοπληρωτές (γιατί αυτό γίνεται πρακτικά). Δεν θεωρώ ότι είμαι τσιγκούνης, αλλά απεχθάνομαι τα «κερατιάτικα» λεφτά ακόμα και αν είναι λίγα ευρώ.

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Για τις μικρές καταναλώσεις υπάρχουν πακέτα χωρίς πάγιο με τιμή κιλοβατώρας αρκετά χαμηλότερη από ΔΕΗ πάλι δεν βρίσκω λόγο να μείνω και να τσοντάρω εγώ χρήμα κάθε μήνα για να καλύπτω τους κακοπληρωτές (γιατί αυτό γίνεται πρακτικά). Δεν θεωρώ ότι είμαι τσιγκούνης, αλλά απεχθάνομαι τα «κερατιάτικα» λεφτά ακόμα και αν είναι λίγα ευρώ.
Συμφωνούμε, δεν ειναι σε καμία περίπτωση τσιγκουνιά. Κάθε άνθρωπος κοιτάει την τσέπη, ακόμα κ ένα ευρώ κέρδος πάει κάπου αλλού που ενδεχομένως είναι πιο πολύτιμο. Ως προς το πάγιο, να ειμαι ειλικρινής δεν έχω πέσει σε τέτοια προγράμματα, αλλά δεν το έχω ψάξει κ πολύ. Σίγουρα, κάθε προμηθευτής έχει κάποια στάνταρ εξοδα κ για αυτό βγαίνει το πάγιο/ελάχιστη κατανάλωση, τα οποία όμως ενδέχεται κάποιοι να μην τα χρεώνουν. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο εναλλακτικό χωρίς πάγιο, κ με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Συμφωνούμε, δεν ειναι σε καμία περίπτωση τσιγκουνιά. Κάθε άνθρωπος κοιτάει την τσέπη, ακόμα κ ένα ευρώ κέρδος πάει κάπου αλλού που ενδεχομένως είναι πιο πολύτιμο. Ως προς το πάγιο, να ειμαι ειλικρινής δεν έχω πέσει σε τέτοια προγράμματα, αλλά δεν το έχω ψάξει κ πολύ. Σίγουρα, κάθε προμηθευτής έχει κάποια στάνταρ εξοδα κ για αυτό βγαίνει το πάγιο/ελάχιστη κατανάλωση, τα οποία όμως ενδέχεται κάποιοι να μην τα χρεώνουν. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο εναλλακτικό χωρίς πάγιο, κ με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Παραθέτω αυτό απλά επειδή το γνωρίζω. Θεωρώ πως λίγο πολύ οι περισσότερες εταιρίες έχουν κάτι παρόμοιο. Χαμηλότερη τιμή από ΔΕΗ (προφανώς όχι όσο τα πακέτα με πάγιο) και χωρίς πάγιο/δέσμευση. Είναι φυσικά για μικρές καταναλώσεις αλλιώς το πακέτο με πάγιο συμφέρει περισσότερο.

@bekiaris Όλοι οι ιδιώτες πάροχοι, είναι πιο φθηνοί απο τη ΔΕΗ, ανεξαρτήτου κατανάλωσης. Σου το λέω "εκ των έσω"!!

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Δε χρειάζεται να είσαι "εκ των έσω" για να συγκρίνεις δυο νούμερα.

"Κρυφές" χρεώσεις δε νομίζω ότι έχουν, απλά θέλει προσοχή στους όρους. Τίποτα άλλο.

Προσωπικά έχω volterra εδώ και 3 χρόνια, και ουδέποτε είχα κάποιο πρόβλημα με κρυφές χρεώσεις.

"Κρυφές" χρεώσεις δε νομίζω ότι έχουν, απλά θέλει προσοχή στους όρους. Τίποτα άλλο.
ΑΥτό εννοώ. Δηλαδή, μπορεις να μας στείλεις ενδεικτικά διαφορές στις ίδιες Kwh ? Το πρόγραμμα πάντως του ΗΡΩΝ που έστειλε ο συμφουρίτης παραπάνω, με μηδενικό πάγιο, μου άρεσε...

ΑΥτό εννοώ. Δηλαδή, μπορεις να μας στείλεις ενδεικτικά διαφορές στις ίδιες Kwh ? Το πρόγραμμα πάντως του ΗΡΩΝ που έστειλε ο συμφουρίτης παραπάνω, με μηδενικό πάγιο, μου άρεσε...

Είμαι με παλιό μη εμπορικό πρόγραμμα. 0.072 ημερήσιο, 0.059 νυχτερινό.

Για διάφορους λόγους δεν ασχολούμαι πλεον με την τιμή και αν υπάρχει κάποια καλύτερη προσφορά την ώρα που μιλάμε για να αλλάξω (άσε που ο ΟΤΣ είναι στο 70 αν θυμάμαι καλά). Έχω καιρό να ασχοληθώ και δεν έχω κοιτάξει πότε και αν έχει υπερβεί ο ΟΤΣ τη μέγιστη τιμή

Edited by thodoris85

150+ σελιδες νημα και οι ανουσιες διαμαχες για το "ποιος το εχει φτηνοτερο" συνεχιζονται. Και θα συνεχιζονται για αλλες τοσες, οπου "εσεις" θα ανεβαζετε μονο το "τυρακι" της χαμηλης κιλοβατωρας και τιποτε αλλο, κι "εμεις" θα μηρυκαζουμε αυτα που ακουγονται περι κρυφων χρεωσεων, αφου κανεις δεν ανεβαζει κατι χειροπιαστο.

Γιατι ουτε ενας "εναλλακτικος" δεν ανεβαζει εναν εκκαθαριστικο λογαριασμο; Ετσι μονο θα με πεισετε εμενα τον "παραδοσιακο".

Με 5-10 τετοια ποστ νομιζω οτι θα τερματισει το νημα.

150+ σελιδες νημα και οι ανουσιες διαμαχες για το "ποιος το εχει φτηνοτερο" συνεχιζονται. Και θα συνεχιζονται για αλλες τοσες, οπου "εσεις" θα ανεβαζετε μονο το "τυρακι" της χαμηλης κιλοβατωρας και τιποτε αλλο, κι "εμεις" θα μηρυκαζουμε αυτα που ακουγονται περι κρυφων χρεωσεων, αφου κανεις δεν ανεβαζει κατι χειροπιαστο.

Γιατι ουτε ενας "εναλλακτικος" δεν ανεβαζει εναν εκκαθαριστικο λογαριασμο; Ετσι μονο θα με πεισετε εμενα τον "παραδοσιακο".

Τα νούμερα αυτά είναι από το λογαριασμό μου με ΟΤΣ (τώρα το είδα) 40-70. Κάνε τις πράξεις με την κατανάλωση σου και βρες όποια πληροφορία θες. Τόσο εύκολο είναι.

Δε χρειάζεται να πείσω κανέναν. Όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει με τον πάροχο που του αρέσει.

Υ.Γ. Για τις "κρυφές" χρεώσεις, απλά διαβάστε τι υπογράφετε πριν το υπογράψετε.

Edited by thodoris85

αφου κανεις δεν ανεβαζει κατι χειροπιαστο.

Πιο χειροπιαστό ρε μεγάλε δεν γίνεται, εφόσον κανένας δεν ανεβάζει... αναμένω τα σχόλια σου

CQnWcDQ RNZH02R

https://ibb.co/RNZH02R

https://ibb.co/CQnWcDQ

@bekiaris Απ΄οτι βλέπω στο λογαριασμό σου, έχεις τρελό πάγιο (9,15 ημ + 9,15 νύχτα) + 14,36 "προσαρμογή σύμφωνα με άρθρο 10.1" .

Είναι η ΟΤΣ?

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

@bekiaris Απ΄οτι βλέπω στο λογαριασμό σου, έχεις τρελό πάγιο (9,15 ημ + 9,15 νύχτα) + 14,36 "προσαρμογή σύμφωνα με άρθρο 10.1" .

Είναι η ΟΤΣ?

Όντως, το πάγιο είναι ακριβό, για αυτό πιο πάνω μιλούσα οτι δεν συμφέρει πάντα... ο φίλος που ανέφερε πιο πάνω οτι δεν ανεβάζουμε λογαριασμους, που είναι να μας πει???? Νομίζω πως ναι, τα 14.6 είναι ΟΤΣ, τα οποία κάποιος αν μοιράσει στα δύο (νυχτερινό/ημερήσιο), θα δει οτι η KWh παει κάπου 0.08 για την ημέρα κ 0.074 για την νύχτα... Κ έχουμε κ λέμε, αν βάλεις τώρα το πάγιο που νομίζω ειναι πιο ακριβό από την ΔΕΗ (εφόσον λάβει υπόψιν του οτι έχω κ νυχτερινό -τριφασικό 25kwh) καθώς κ την έκπτωση συνέπειας από την ΔΕΗ, ίσως βγαίνω στα ίδια... υπόψιν οτι πλήρωσα 70 ευρώ πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου. Κ που καταλήγουμε, αξίζει μόνο εφόσον κέρδισα την εγγύηση με πάγια εντολή, κ που κάνω εξαργύρωση πόντων bonus alpha- 15000 πόντους για 50 ευρώ λογαριασμό ρεύματος.

Πιο χειροπιαστό ρε μεγάλε δεν γίνεται, εφόσον κανένας δεν ανεβάζει... αναμένω τα σχόλια σου

CQnWcDQ RNZH02R

https://ibb.co/RNZH02R

https://ibb.co/CQnWcDQ

Επιτέλους κάποιος που δείχνει τον λογαριασμό του :)

Επιτέλους κάποιος που δείχνει τον λογαριασμό του :)
Σχόλια όμως δεν είδα...ούτε θετικά ούτε αρνητικά...μήπως κανένας εν τέλει δεν ξέρει αν συμφέρουν οι εναλλακτικοί ή όχι?

Τα νούμερα αυτά είναι από το λογαριασμό μου με ΟΤΣ (τώρα το είδα) 40-70. Κάνε τις πράξεις με την κατανάλωση σου και βρες όποια πληροφορία θες. Τόσο εύκολο είναι.

Δε χρειάζεται να πείσω κανέναν. Όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει με τον πάροχο που του αρέσει.

Υ.Γ. Για τις "κρυφές" χρεώσεις, απλά διαβάστε τι υπογράφετε πριν το υπογράψετε.

Η Volterra όντως έχει πρόβλεψη για επιβολή ρήτρας Ο.Τ.Σ. μεταξύ 40-70€/MWh, αλλά σε έχει χρεώσει ποτέ;

Εγώ ήμουν πελάτης Volterra από τον Νοέμβριο '18 και είχα δει χρέωση από ρήτρα μόνο Ιανουάριο & Φεβρουάριο '19 και πάλι ήταν πολύ χαμηλό το ποσό (σαν να ήταν €72 και 73,50 αντίστοιχα η μέση τιμή, ενώ ήταν πιο πάνω η πραγματική μέση τιμή).

logo-vwclub-2016.png

Σχόλια όμως δεν είδα...ούτε θετικά ούτε αρνητικά...μήπως κανένας εν τέλει δεν ξέρει αν συμφέρουν οι εναλλακτικοί ή όχι?

Αυτοί που δεν ανεβάζουν λογαριασμούς, όπως και εγώ, έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους σε προηγούμενες σελίδες, πριν αποφασίσουν να αλλάξουν πάροχο και επιβεβαίωσαν μετά τους πρώτους λογαριασμούς την οικονομικότερη προσφορά που παίρνουν από το νέο πάροχο.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν υπάρχει κανόνας για όλους τους καταναλωτές.

Κάνε και εσύ τους υπολογισμούς σου, με βάση την ετήσια κατανάλωση ρεύματος, όπως σου έχουμε πει, και μην περιμένεις να ανεβάσει κάποιος λογαριασμό για να πεισθείς για τον Α ή Β πάροχο.

Προσωπικά, δεν ανεβάζω λογαριασμό γιατί έχω αναφέρει στο παρελθόν όλα τα σχετικά στοιχεία και δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτε περισσότερο.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν υπάρχει κανόνας για όλους τους καταναλωτές.

Κάνε και εσύ τους υπολογισμούς σου, με βάση την ετήσια κατανάλωση ρεύματος, όπως σου έχουμε πει, και μην περιμένεις να ανεβάσει κάποιος λογαριασμό για να πεισθείς για τον Α ή Β πάροχο.

Προσωπικά, δεν ανεβάζω λογαριασμό γιατί έχω αναφέρει στο παρελθόν όλα τα σχετικά στοιχεία και δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτε περισσότερο.

Αρχικά, κανένας δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Δευτερον, δεν μπορείς να κάνεις ακριβής υπολογισμούς διότι υπάρχει η ρήτρα ΟΤΣ, εκτός αν πάς σε πάροχο που δεν έχει. Τρίτο, προσωπικα ανέβασα τον λογαριασμό μου οχι για να αποδείξω κάτι σε κάποιον, απλά για τον φίλο που έλεγε ποιο πάνω οτι δεν ανεβάζει κανένας λογαριασμό κτλ. Τέταρτον, προσωπικά χωρίς να έχω πάρει μολύβι κ χαρτί, γιατί οι καταναλώσεις διαφέρουν από χρονιά σε χρονιά, κ επειδή η Δεη άλλαξε τις τιμές, η αίσθηση μου είναι οτι δεν έχω κερδίσει κάτι το ιδιαίτερο. Τέλος, προσωπικά δεν με έπεισες σε καμία περίπτωση, όχι μόνο εσύ, αλλά κ πολλοί άλλοι που δεν αναφέρεται τις προσωπικές σας εμπειρίες, φυσικά ειναι δικαίωμα σου.

Αρχικά, κανένας δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Δευτερον, δεν μπορείς να κάνεις ακριβής υπολογισμούς διότι υπάρχει η ρήτρα ΟΤΣ, εκτός αν πάς σε πάροχο που δεν έχει. Τρίτο, προσωπικα ανέβασα τον λογαριασμό μου οχι για να αποδείξω κάτι σε κάποιον, απλά για τον φίλο που έλεγε ποιο πάνω οτι δεν ανεβάζει κανένας λογαριασμό κτλ. Τέταρτον, προσωπικά χωρίς να έχω πάρει μολύβι κ χαρτί, γιατί οι καταναλώσεις διαφέρουν από χρονιά σε χρονιά, κ επειδή η Δεη άλλαξε τις τιμές, η αίσθηση μου είναι οτι δεν έχω κερδίσει κάτι το ιδιαίτερο. Τέλος, προσωπικά δεν με έπεισες σε καμία περίπτωση, όχι μόνο εσύ, αλλά κ πολλοί άλλοι που δεν αναφέρεται τις προσωπικές σας εμπειρίες, φυσικά ειναι δικαίωμα σου.

Καταλαβαίνω ότι έχεις εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο σκέψεων, αφού από τη μια δέχεσαι ότι κάθε περίπτωση καταναλωτή είναι διαφορετική και από την άλλη αρνείσαι να κάνεις υπολογισμούς με τις δικές σου καταναλώσεις (πχ του τελευταίου χρόνου), με το επιχείρημα ότι δεν είναι σταθερές.

Το άλλο επιχείρημα ότι δεν μπορείς να κάνεις ακριβείς υπολογισμούς είναι λάθος γιατί κανένας δεν σου ζήτησε να κάνεις ακριβείς υπολογισμούς. Αντίθετα, μπορείς να κάνεις τον βασικό υπολογισμό που είναι η ετήσια κατανάλωση ρεύματος, δηλαδή να πολλαπλασιάσεις τις κιλοβατώρες του ρεύματος μόνον με τις τιμές που σου δίνει ο πάροχος που είσαι, προσθέτοντας τις χρεώσεις ΟΤΑ, αν έχει και αφαιρώντας τις 4 εκπτώσεις συνέπειας, αν έχει, πάνω στους 4 εκκαθαριστικούς. Αυτό το αποτέλεσμα το συγκρίνεις με τα αντίστοιχα εκείνου που νομίζεις ότι θέλεις να πας.

Τέλος, δεν είχα πρόθεση να σε πείσω, ούτε και κανένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο, γράφοντας την άποψή του.