Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

Οταν μιλατε για τιμες κ συγκρίσεις, να αναφέρετε μόνο την τιμή αξιας ρεύματος, πχ τόσες kWhωρες την ημέρα, τοσες τη νυχτα, τόσο πάγιο, συνολο...

Τα υπολοιπα διαφέρουν για ολους.

Πχ. Τιμη ζώνης, τετραγωνικά, δημοτικα τέλη.

-------------

Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Σωστό, απλά επειδή ο φίλος το ανέφερε συνολικά για αυτό απάντησα και εγώ συνολικά να είναι η σύγκριση ΟΣΟ γίνεται πιο δίκαιη

Εφόσον παίζετε με νυχτερινό και έκπτωση συνέπειας η διαφορά είναι πολύ μικρή με τους άλλους παροχους τουλάχιστον μέχρι τις 2000Kw το τετράμηνο. Ο πιο φθηνός με βγαίνει 45 ευρω το χρόνο διαφορά δεν αξίζει η ταλαιπωρία.

Ο πιο φθηνός με βγαίνει 45 ευρω το χρόνο διαφορά δεν αξίζει η ταλαιπωρία.

Ποια είναι η ταλαιπωρία?

Που θα συμπληρώσω την αιτηση? ή που θα βάζεις 45€ στην τσεπη σου :-)

-------------

Ποια είναι η ταλαιπωρία?

-------------

Διαβάζω πολλά ίσως να έχω και άδικο. Τα 45 ευρω διαφορά ήταν με voltera σαν πιο φθηνή και μετά πήγαιναν οι διαφορές κάτω από 20 ευρώ το χρόνο. Με 600kw νυχτερινό και 1300 μέρας το τετράμηνο εκεί με βγήκε.

Δεη.Για σιγουρια.Ειδικα εδω επαρχια

Καμία σχέση! Μόνο αν είσαι σε μη-διασυνδεδεμένο νησί νομίζω πως δεν έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις. Κατά τα λοιπά όπου και αν βρίσκεσαι δεν χρειάζεται να έχεις φυσική επαφή με την οποιαδήποτε εταιρεία μιας και μπορείς να εξυπηρετηθείς για όλα μέσω internet και τηλεφώνου.

logo-vwclub-2016.png

Ποια είναι η ταλαιπωρία?

-------------

Η ταλαιπωρία είναι το ΟΤΣ , η εξυπηρέτηση του παρόχου, η πιθανή εμπλοκή με τα ληγμένα πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου κλπ.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

To Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου θα στο ζητήσουν μόνο αν αλλάξεις το όνομα στον λογαριασμό και έχουν περάσει τα 14 χρόνια από το προηγούμενο, δεν θα στο ζητήσουν αν απλά αλλάξεις εταιρεία.

Όπως τα λέει ο Βασίλειος.

Volterra μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την εξυπηρέτηση (λίγο πάνω από χρόνο).

ΟΤΣ να μου έχει κοστίσει 5 ευρώ όλον αυτόν το χρόνο που είμαι στη volterra.

Θα ανοίξω το ασκί....

Για εμένα δεν είναι μόνο αυτό το θέμα (το οικονομικό στη δική μου τσέπη).

Είναι και το ποσοστό πελατών που πρέπει να πέσει στη ΔΕΗ. Με όποια συνέπεια έχει αυτό σε όλους μας (και στη ΔΕΗ) μέσω αυτού που θα ακολουθήσει (πρόστιμα κτλ)

Δε λέω ότι έφυγα από τη ΔΕΗ για να την βοηθήσω, απλά αναφέρω ότι δεν είναι άσπρο-μαύρο, και νομίζοντας ότι βοηθάμε (μια δημόσια επιχείρηση στην προκειμένη περίπτωση) μπορεί να προκαλούμε κάτι χειρότερο.

Δεν τα γράφω για να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον. Απλά τα αναφέρω σαν σκέψη

Όπως τα λέει ο Βασίλειος.

Volterra μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την εξυπηρέτηση (λίγο πάνω από χρόνο).

ΟΤΣ να μου έχει κοστίσει 5 ευρώ όλον αυτόν το χρόνο που είμαι στη volterra.

Θα ανοίξω το ασκί....

Για εμένα δεν είναι μόνο αυτό το θέμα (το οικονομικό στη δική μου τσέπη).

Είναι και το ποσοστό πελατών που πρέπει να πέσει στη ΔΕΗ. Με όποια συνέπεια έχει αυτό σε όλους μας (και στη ΔΕΗ) μέσω αυτού που θα ακολουθήσει (πρόστιμα κτλ)

Δε λέω ότι έφυγα από τη ΔΕΗ για να την βοηθήσω, απλά αναφέρω ότι δεν είναι άσπρο-μαύρο, και νομίζοντας ότι βοηθάμε (μια δημόσια επιχείρηση στην προκειμένη περίπτωση) μπορεί να προκαλούμε κάτι χειρότερο.

Δεν τα γράφω για να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον. Απλά τα αναφέρω σαν σκέψη

Αναφέρεσαι στην κοινοτική νομοθεσία της ΕΕ που λέει ότι πρέπει να μην υπάρχει πάροχος με πάνω από 50%. Αυτό εφαρμόζεται σε λίγες χώρες (πχ η Αγγλία έχει 6 εταιρείες και η καθεμιά έχει ένα 10%-20%) . Στη Γαλλία πχ η κρατική EDF έχει πάνω από 70% της αγοράς.Απλά υπάρχει κάποια ανεξάρτητη αρχή που ελέγχει να μην υπάρχει υπέρβαση της ελεύθερης αγοράς με οποιοδήποτε τρόπο.Και εδώ η ΔΕΗ ήδη έχει πέσει έξω στις δεσμεύσεις της χώρας.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Δεν είναι η κοινοτική νομοθεσία που το προβλέπει αυτό αλλά το μνημόνιο του Αυγούστου του 2015

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Δεν είναι η κοινοτική νομοθεσία που το προβλέπει αυτό αλλά το μνημόνιο του Αυγούστου του 2015

Ακριβως!

Μεχρι 31/12/19, πρέπει να εχει το 49.9 των μετρητών

-------------

Είναι και τα 2 μαζί.Για δες πχ ο ΟΤΕ πώς του την μπαίνει η ΕΕΤΤ και δεν μπορεί να ρίξει τις τιμές κάτω από ένα όριο.Έτσι και με τη ΔΕΗ, και όλους τους κλάδους.

Χάνετε το ζουμί. Καμία σημασία δεν έχει ο λόγος ή τι γίνεται σε άλλες χώρες. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Αυτό με την ΕΕΤΤ (αν και άσχετο με το θέμα) ισχύει, εν μέρει όμως (και έχω την εντύπωση ότι έχει αλλάξει πλέον με τους παροχους μιας και έχουν αρμοδιότητα ανά περιοχή). Έτσι κι αλλιώς αν κατέβαζε τις τιμές λιανικής ο ΟΤΕ, αναγκαστικά θα κατέβαζε και τη χονδρική με αποτέλεσμα χαμηλότερες τιμές και από τους άλλους παρόχους.

Εγώ έχω βάλει volterra. Έχω βάλει κάθε μήνα να καταχωρώ τις ενδείξεις για να έχω κάθε μήνα εκκαθαριστικό. Μια φορά ανά τετράμηνο δε μου έρχεται μήνυμα να καταχωρήσω τις ενδείξεις γιατί κανονικά περνάει η δεδδηε. Εδω είναι το θέμα. Δεν περνάει ποτέ η δεδδηε ή τουλάχιστον δεν ενημερώνει την volterra γιατί αυτό το μήνα και μόνο που εκδίδουν έναντι. Όσες φορές τους έχω πάρει τηλέφωνο μου λένε ότι είναι συστημικό το πρόβλημα και εφόσον το δίκτυο (δεδδηε) δεν πέρασε το σύστημα εκδίδει έναντι λογαριασμό. Αυτή τη φορά μου είπαν ότι περιμένετε μη και περάσει και σας εκδωσουμε διορθωτικό λογαριασμό. Σας έχει συμβεί και εσάς; Εγώ αν και εδώ και ένα χρόνο δεν έχω άλλο πρόβλημα αυτό με τις καταχωρήσεις μου την έχει σπάσει. Δηλαδή αν δεν είχα επιλέξει να καταχωρώ τις ενδείξεις εγώ, δε θα πέρναγε ποτέ η δεδδηε;

Είναι θέμα προσωπικού (έλλειψη) του δεδδηε της περιοχης σου.

-------------

Κατάλαβα, άρα δε περιμενω με τίποτα μη και περάσουν ώστε να δώσουν διορθωτική. Θα πληρώσω έναντι και από τον άλλο μήνα θα καταχωρώ μόνος μου και ας μη μου έρθει μήνυμα.

Εγώ στην Volterra βλέπω την ημερομηνία επόμενης καταμέτρησης που λέει πως θα περάσει ο καταγραφέας της ΔΕΔΔΗΕ (και στο site "volerra μου" αλλά και στους λογαριασμούς) και από το site μπορώ να δόσω ενδείξεις όποτε θέλω (φαντάζομαι και τηλεφωνικά) οπότε αν θέλεις το πρωί της ημέρας που σου λέει πάρε την ένδειξη και στείλε την! Το πολύ πολύ να συπίπτει με την νδειξη που θα δώσει και η ΔΕΔΔΗΕ αν περάσει άνθρωπός τους.
logo-vwclub-2016.png

Να προσθέσω πως για την 4μηνιαία ένδειξη, μπορεις να παρεις τηλέφωνο το ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 ή να την καταχωρίσεις στο σιτε του.

και στις 2 περιπτώσεις, χρειαζεται ό αριθμός παροχής κ η ένδειξη

https://ivr.deddie.gr/(S(n1tj1i3koiiwqcq3tnxuyrft))/Login.aspx

Καλύτερα μη μπλέξετε με διπλές ενδείξεις.

Κατα λάθος παθών (δικό μου λάθος). Βγήκε άκρη αρκετα εύκολα βέβαια, αλλά δε χρειάζεται να "μπλέξεις".

Το καλύτερο είναι αυτό που λέει ο Κωνσταντίνος (coulis)

Γεια σας και από εμένα,

Νέος στο φόρουμ εδώ (αν και το διαβάζω καιρώ τώρα για διάφορα άλλα θέματα...) μπήκα σε νέο όροφο-διαμέρισμα και είπα να βάλω και νέο πάροχο ρεύματος.

Επέλεξα ΗΡΩΝ και το πρόγραμμα είναι ΝΧ 24/7 GOLD με νυχτερινό τιμολόγιο καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και τιμή 0,0659 e/kWh

Έχω πάγιο στα 2.25 ευρώ για τον πρώτο χρόνο με 24μηνη διάρκεια σύμβασης.

Είδομεν και θα ενημερώνω....

Edited by Emanuel70

καλησπέρα θέλω τα φώτα σας σε κάτι έχω πάρει προσφορά από rpotergia για αλλαγή από ΔΕΗ η τιμή κιλοβατώρας αν είσαι συνεπείς στις πληρωμές είναι 0.06601 για πάνω από 2000κβ και 0,0628 για κάτω από 2000κβ το τετράμηνο υπάρχει δυνατότητα να τους παίρνεις τηλεφωνώ η από το my protergia να τους δίνεις μέτρηση και να στέλνουν κάθε μήνα εκκαθαριστικο το ερώτημα είναι το εξής με τη χρέωση? πάντα μιλάμε για 120 μέρες δηλαδή τετράμηνο ας πούμε ότι τις 30 πρώτες μέρες κάψω 300κβ το δεύτερο 300κβ τον τρίτο 300κβ σύνολο 900κβ και τον τέταρτο κάψω 2100κβ πως θα με χρεώνουν τον μηνιαίο λογαριασμό με με 0,062 η 0,066 τους πήρα τηλεφωνώ και μου λένε αν καπιο μήνα κάψεις πάνω από 2000κβ αυτός και μόνο αυτός θα χρεωθεί με 0,066 μάλλον το παλικάρι δεν μου τα είπε καλά με προβλημάτισε γιατί να δίνουν τότε τιμή kv για κατανάλωση τετραμήνου <2000kv η >2000kv Edited by stavros300