Jump to content

Τι τρώτε το πρωί;


kostas_pav
 Κοινοποίηση

Τρώτε πρωϊνό ;;  

213 members have voted

  1. 1. Τρώτε πρωϊνό ;;

    • Ναι, τρώω ένα πλήρες πρωϊνό!!
    • Ναι, αλλά είναι γρήγορο.
    • Όχι, δεν τρώω!!


Recommended Posts

Δυστηχως τιποτα......

 

Τσιμπαω κατι πιο αργα μεσα στην ημερα.

 

Δεν φευγω ομως απο το σπιτι αν δεν φαω μια κουταλια μελι :)

 

Μία από τα ίδια. Αλλά χωρίς μέλι.

Το πρωινό περιλαμβάνει δυστυχώς μόνο καφέ. Κακή συνήθεια αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τώρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 213
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Συμφωνα με προσφατες ερευνες, οσων αφορα τον καφε, αυτοι που πινουν καθημερινα το ροφημα αυτο εθιζουν τον οργανισμο τους στην καφε'ι'νη και επιπλεον δε δρα ο καφες ως τονωτικο στα ατομα αυτα! απλως νομιζουμε οτι ο καφες μας τονωνει! μαλιστα στη συγκεκριμενη ερευνα προτεινουν αντι για καφε να τρωμε ενα η δυο μηλα το πρωι που εχει καλυτερα αποτελεσματα! συν το οτι τα μηλα ενισχυουν παρα πολυ και την μνημη(δυο καθε μερα):)
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δε φεύγω ποτέ νhστικός απο το σπίτι το πρωί για το σχολείο.Αν δε φάω κάτι δεν μπορώ να λειτουργήσω.Γουργουρίζει η κοιλιά μου συνέχεια.Αλλά απο ότι ξέρω το πρωί πρέπει να τρώς το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας.Σωστά ξέρω?:lol:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δε φεύγω ποτέ νυστικός απο το σπίτι το πρωί για το σχολείο.Αν δε φάω κάτι δεν μπορώ να λειτουργήσω.Γουργουρίζει η κοιλιά μου συνέχεια.Αλλά απο ότι ξέρω το πρωί πρέπει να τρώς το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας.Σωστά ξέρω?:lol:

πολυ σωστα!!!:p

 

sunithos pino ena gala to proi h kafe !! kai meta apo kamia ora troo mia spanakopitta!!

πως αντεχεις πρωι-πρωι το σπανακι? :ρ

Link to comment
Share on other sites

ego sinithos troo kati sta grigora... diladi ena tostaki, liga dimitriaka kai ena potiri ximo :)

an exo kefia kai xrono...kano full breakfast...me auga, mpeikon kai ta sxetika :D

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)
Link to comment
Share on other sites

giati kollhsate oloi sthn spanakopita !! xexe:)!! eidika an einai strifth apo ton fourno sthn geitonia mou einai ola ta lefta !!xeex!!

 

eidika ama exei kai ligo tyraki mesa einai wraio lunchaki;)

Link to comment
Share on other sites

δεν τρωω ποτε πρωινο

αποφασισα ομως να κανω ενα προγραμμα υγιεινης διατροφης και 8α πρεπει να τρωω ...αλλιως θα σκυλοπειναω!!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Απομυθοποιούν τώρα το πρωινό

 

Ειδικοί αμφισβητούν τη θεωρία που το έκανε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

 

«Οτιδήποτε κι αν κάνετε, μην παραλείψετε το πρωινό. Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας». Τέτοιου είδους βαρυσήμαντες δηλώσεις ακολουθούνται με θρησκευτική ευλάβεια - είναι χαραγμένες σε πέτρα και θεωρούνται αξιώματα τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αλλά τον τελευταίο καιρό, ορισμένοι διατροφολόγοι και επιστήμονες έχουν αρχίσει να αμφισβητούν το πρωινό.

 

Φυσικά δεν αμφισβητούν την πρακτική τού να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο χορτάτα. Αναγνωρίζουν τις πολλές μελέτες που αναφέρουν ότι τα παιδιά που τρώνε πρωινό λαμβάνουν περισσότερα από τα διατροφικά στοιχεία που τους είναι αναγκαία και προσέχουν περισσότερο στην τάξη.

 

Λένε, ωστόσο, ότι τα επιχειρήματα υπέρ του οφέλους που έχει ο οργανισμός από το πρωινό δεν είναι αδιάσειστα - ιδίως για τους ενηλίκων, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα θα μπορούσαν κάλλιστα να παραλείπουν κανένα γεύμα.

 

«Για τους ενηλίκους νομίζω ότι τα στοιχεία είναι αντιφατικά», λέει στην «Τορόντο Σταρ» η Μάριον Νεστλ, καθηγήτρια διατροφολογίας και δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, η οποία δεν έχει φάει πρωινό εδώ και χρόνια, απλώς και μόνον επειδή δεν πεινάει το πρωί.

 

«Ξέρω καλά πως όλοι λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά εγώ δεν είμαι πεπεισμένη γι' αυτό», γράφει η Νεστλ στο βιβλίο της «Τι Πρέπει να Τρώμε». (Αργότερα έλαβε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από αναγνώστες που της έλεγαν πόσο ανακουφίστηκαν όταν το διάβασαν). «Το τι τρως και πόσο, έχουν μεγαλύτερη επίδραση στην υγεία απ' ό,τι πότε το τρως».

 

Τα στοιχεία

 

«Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που να φανερώνουν ότι το να παραλείπει κανείς το πρωινό ή το μεσημεριανό (ή και τα δύο) είναι ανθυγιεινό, και στοιχεία από πειράματα σε ζώα δείχνουν το αντίθετο», γράφει ο Μαρκ Μάτσον, νευρολόγος στο Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση και πιθανώς ο κορυφαίος εικονοκλάστης εναντίον του «θεσμού του πρωινού» στο ιατρικό έντυπο «Lancet». Μάλιστα τονίζει πως δίδονται στο κοινό συμβουλές να τρώει μικρότερα και συχνότερα γεύματα «παρόλη την έλλειψη ξεκάθαρων επιστημονικών αποδείξεων που να στηρίζουν τις συμβουλές αυτές».

 

Ο Μάτσον έχει να φάει πρωινό εδώ και 20 χρόνια, από τότε που άρχισε να τρέχει τα πρωινά. Λέει ότι είναι υγιής και ποτέ του δεν έχει νιώσει καλύτερα. Έχει επίσης πραγματοποιήσει μελέτες «διακοπτόμενης νηστείας», όπως τις χαρακτηρίζει, σε ποντίκια. Από τα πειράματα αυτά έχει διαπιστώσει ότι ζώα στερημένα από φαγητό κάθε δεύτερη μέρα έχουν χαμηλότερη πίεση και ρυθμό καρδιάς και χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης.

 

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

Η Δίαιτα του Πολεμιστή και οι αντιδράσεις

 

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΑ που περιλαμβάνει την παράλειψη του πρωινού - η Δίαιτα του Πολεμιστή - έχει αρχίσει να προσελκύει οπαδούς παγκοσμίως. Και δεν είναι οι μόνοι που έχουν αρχίσει να παραλείπουν το πρωινό. Έρευνες δείχνουν ότι περίπου το ένα τρίτο όλων των ανθρώπων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη παραλείπουν το πρωινό πρωταρχικά επειδή λένε ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο το πρωί ή επειδή θέλουν να χάσουν βάρος - και ποιος καλύτερος τρόπος να το πράξουν αυτό από το να παραλείψουν ένα γεύμα;

 

Οι διαιτολόγοι

 

Ωστόσο, οι περισσότεροι διατροφολόγοι και ειδικοί σε θέματα υγείας ισχυρίζονται ότι αυτό δεν είναι σοφό. Όσοι παραλείπουν το πρωινό, λένε, κινδυνεύουν να στερήσουν από τον οργανισμό τους σημαντικά διατροφικά στοιχεία. Επίσης τείνουν να τρώνε υπερβολικά μετά, αυξάνοντας τον κίνδυνο να πάρουν περισσότερο βάρος.

 

«Δεν υπάρχουν αρνητικά σημεία όσον αφορά την κατανάλωση ενός υγιούς πρωινού», λένε πολλοί διαιτολόγοι. «Σήμερα, οι Αμερικανοί κατά μέσον όρο λαμβάνουν ημερησίως ανεπαρκείς ποσότητες τροφών ολικής άλεσης, φρούτων, και γαλακτοκομικών προϊόντων. Η κατανάλωση πρωινού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προστεθούν οι τροφές αυτές στη δίαιτα».

 

Οι νευρολόγοι δεν διαφωνούν, αλλά σημειώνουν ότι ο «θεσμός του πρωινού» είναι κοινωνική επινόηση και όχι ανάγκη. Ορισμένοι μάλιστα, όπως ο Τάμας Χορβάθ, κτηνίατρος και νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Γιέιλ, λέει ότι έχει αποδείξεις από ποντίκια, ότι η πείνα τα κάνει... πιο έξυπνα. Ο δε Σεθ Ρόμπερτς, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, ο οποίος δεν τρώει πια ποτέ πρωινό, σημειώνει ότι: «Ο κόσμος κάνει λάθος. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα που πρέπει κανείς να αποφεύγει».

 

Πηγή

Αμαλία Νεγρεπόντη.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον... θα σας πω τι εφαγα σημερα το πρωι: Σε ενα βαθυ πιατο κορνφλεικς, με μια κουταλια hemo kai γεματο γαλα κακαο, μεχρι επανω!και στην συνεχεια ενα μηλο! σας πληροφορω οτι αυτο οχι μονο με λρατησε 4 ωρες χωρις να πεινασω,αλλα ουτε καν καφε δεν ενιωσα την ανακγη να πιω!!!
ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :)
Link to comment
Share on other sites

Βασίλη πολύ καλό άρθρο!

και αυτή είναι η αλήθεια. όταν ξυπνάω δεν πεινάω ποτέ, με το ζόρι να φάω!

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

 

Link to comment
Share on other sites

Το πρωί μόλις ξυπνήσω δεν τρώω τίποτα.

Κατά τις 8:30 που φτάνω στη δουλειά θα πιω το καφέ μου

και κατά τις 10 θα φάω κανένα κουλούρι, κανένα μπισκοτάκι...

Θέλω διακοπές!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Sorry κιολας αλλα νομιαω οτι το καλυτερο ειναι το ΕΒΟΛ.;);)

Φοβερο πρωινο παντως Mike !!

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Αν φάω πρωινό σπίτι μου (πάω "αργά" στο γραφείο) τρώω συνήθως ένα τοστάκι και πίνω ένα ποτήρι γάλα.

Αν πάλι φάω πρωινό στο γραφείο (πάω νωρίς), τότε πίνω γαλατάκι, πορτοκαλάδα, ίσως corn flakes, ψωμάκι με τυράκι, γαλοπούλα/παριζάκι/σαλαμάκι, και γαλλικό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τρωω τιποτα γιατι για ενα παραξενο λογο που δεν καταλαβαινω ακομα και νερο να πιω το πρωι με ποιανει το στομαχι μου.Οποτε το πρωινο μου ειναι μια Trident Splash:p .Μαλλον θεμα συνηθειας ειναι γιατι ποτε δεν ετρωγα πρωινο αλλα θελω να το αλλαξω αυτο:)
iphone 3G & Nokia N82 owner
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...