Jump to content

blogging @ myphone.gr: LG@MWC 2016-Η λεπτή γραμμή μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας


skatzivas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Η μεγάλη μέρα για όλους έφτασε. H MWC 2016 ετοιμάζεται να βάλει και φέτος φωτιά και κάποιοι λίγοι τυχεροί βρίσκονται ήδη στην Βαρκελώνη. Οι υπόλοιποι κλασικά σπίτια μας μπροστά από ένα υπολογιστή και πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Όλοι όμως έχουμε ένα κοινό στοιχείο. Ζούμε και αναπνέουμε για αυτές τις ημέρες. Για τις παρουσιάσεις των νέων ναυαρχίδων της LG και της Samsung. Είναι η τροφή μας, το μεράκι μας. Αυτή η γνώριμη, γλυκιά προσμονή για την επόμενη παρουσίαση, το επόμενο smartphone που θα ταράξει τα νερά. Το update hype σου ανακατώνει πάλι το στομάχι.

 

Με συνοπτικές λοιπόν διαδικασίες, όλες οι υποχρεώσεις τακτοποιούνται και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ανάμεσα στην οθόνη του υπολογιστή και τον ενδιαφερόμενο.

 

Η ώρα σημαίνει 15:00 και είναι η ώρα που η LG παρουσιάζει τα... αξεσουάρ της χρονιάς! Η ώρα που η LG έκανε ένα βήμα μπρος και μερικά πίσω.

 

Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη παρουσίαση ναυαρχίδας που να αφιέρωσε τόσο λίγο χρόνο στην συσκευή και τόσο άπλετο χρόνο στα περιφερειακά που την συνοδεύουν. Έτσι λοιπόν η LG, ερχόμενη από ένα G4 που στέκονταν πολύ καλά με όσα θέματα κι αν είχε και ένα V10 που ήρθε και έκανε πάταγο από το πουθενά, μας παρουσίασε το G5 που φέρει νέα σχεδιαστική ταυτότητα, καινοτόμο αρθρωτό σχεδιασμό και πολλά περιφερειακά, που θα τα αποκαλούμε εφεξής «φίλους». Τρία διαφορετικά smartphones λοιπόν και τρεις διαφορετικές ταυτότητες να χαρακτηρίζουν την εταιρεία.

 

Εδώ αρχίζουν οι εκπλήξεις να είναι απανωτές και άλλη μια χρονιά να φαίνεται ανηφορική. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια ανασκόπηση στο τι συνέβη και να δούμε αν η χρονιά αυτή θα είναι θετική για την πορεία της συσκευής ή όχι.

 

Έχεις λοιπόν χαλαρώσει με το καφεδάκι σου και ξεκινάει η

. Ας δούμε ένα λεπτό όμως την παρουσίαση σε νούμερα: Συνολική διάρκεια παρουσίασης 40 περίπου λεπτά. Από αυτά, τα πρώτα 8 λεπτά περίπου αφιερώνονται στην εισαγωγική ομιλία, το γνωστό μας keynote, το οποίο είναι πολύ λογικό. Ακολουθούν άλλα τόσα αφιερωμένα στο G5 και στα υπόλοιπα λεπτά βλέπουμε αξεσουάρ, 360 κάμερες, ηχεία, drones κ.α που έρχονται στο εγγύς μέλλον! Ναι φίλοι μου, η μισή παρουσίαση ανήκει στα νέα αξεσουάρ που συνοδεύουν την συσκευή με σκοπό να ενισχύσουν σε απόδοση και ποιότητα την εκάστοτε εμπειρία χρήσης. Έστιάζουμε όμως στα 7 λεπτά της συσκευής με καλή διάθεση. Άλλωστε αυτή δεν περίμενε το 99% των χρηστών;

 

Βλέπουμε λοιπόν ένα ομολογουμένως επαναστατικό αρθρωτό σχεδιασμό, που πραγματικά είναι άξιος συγχαρητηρίων και σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα! Ακριβώς σε αυτή τη μικρή σκέψη που γεννιέται στο κεφάλι μας στιγμιαία, έγκειται και η επιτυχία του αρθρωτού σχεδιασμού. Τόσο απλός, τόσο σωστός που συνδυάζει την αφαιρούμενη μπαταρία άψογα με την ενιαία μεταλλική κατασκευή. Η χαρά κράτησε για λίγο όμως. Μετά ένα ένα τα κομμάτια του παζλ, μπήκαν στην θέση τους, αφήνοντάς μας με ένα γιατί. Για την ακρίβεια με πολλά γιατί.

 

Κατ' αρχάς διαπιστώθηκε ότι το συνολικό φορτίο της μπαταρίας μειώθηκε από τα 3.000 mAh στα 2.800 mAh. Αυτό εικάζεται σφόδρα ότι οφείλεται στον καινοτόμο αρθρωτό σχεδιασμό, αν και η LG τονίζει ότι η διαχείριση που γίνεται δεν θα μας απογοητεύσει στον τομέα αυτό. Πάρα ταύτα όμως, όταν έρχεται και προστίθεται μια οθόνη που φέρει το νέο χαρακτηριστικό να είναι μονίμως ενεργή, ένα σχετικό προβληματισμό τον δημιουργεί. Να σημειώσουμε όμως ότι θα δίνεται η δυνατότητα απενεργοποίησης του χαρακτηριστικού αυτού από τις ρυθμίσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν μέχρι τώρα.

 

Έτσι λοιπόν με το φορτίο της μπαταρίας να είναι πλέον μικρότερο, βλέπουμε αμέσως μετά να μικραίνει και η οθόνη στις 5,3 ίντσες, ενώ η αναλογία δε αυτής σε σχέση με το σώμα της συσκευής ορίζεται πλέον στο 70,1 %. Συνεπικουρούμενοι μάλιστα και από το γεγονός ότι οι διαστάσεις της συσκευής παραμένουν σχεδόν ίδιες με το προηγούμενο G4, καταλήγουμε ότι έχουμε για φέτος μια συσκευή που είναι ίδια σχεδόν με την περσινή σε διαστάσεις, αλλά έχει μικρότερη φορτίο μπαταρίας, μικρότερη οθόνη που είναι πάντα ενεργή και τέλος μικρότερη αναλογία οθόνης - σώματος.

 

Όμως η συνέχεια έχει ακόμη μερικές εκπλήξεις, γιατί αφαιρούνται και τα πολύ χρήσιμα κατά πολλούς αλλά και την ίδια την εταιρεία σε παλαιότερες παρουσιάσεις, πίσω πλήκτρα έντασης και μεταφέρονται στο πλαϊνό μέρος της συσκευής. Ενώ σε τρίτη μοίρα γίνεται μνεία από πρώιμες αναφορές ότι αφαιρέθηκαν και οι πολύ χρήσιμες, κατά την προσωπική μου άποψη, εφαρμογές QSlides, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι επιβεβαιωμένο ακόμη.

 

Αυτό ήταν για φέτος. Τέλος.

 

Ακολούθησαν όλα τα μέχρι τώρα ανακοινωθέντα αξεσουάρ της συσκευής, που όντως δείχνουν εξαιρετικά και ανοίγουν νέους ορίζοντες και κατά συνέπεια νέες αγορές. Αποτελούν όμως και το μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία και αυτό γιατί αν και φαίνεται ότι ποντάρει πολλά επάνω τους, προκαλεί έντονο σκεπτικισμό το πόσο είναι τελικά το ποσοστό των χρηστών που ενδιαφέρεται μόνο για το smartphone και πόσο θα πουλήσουν τα αξεσουάρ. Μένει μόνο να δούμε την φετινή πορεία της συσκευής και τον τελικό αριθμό πωλήσεων, όπου θα είναι και ο απόλυτος κριτής των πάντων.

 

Με τον πήχη να έχει ανέβει ψηλά πλέον, το μόνο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο είναι το ίδιο το προϊόν. Αυτό για τρεις απλούς λόγους : Μάρκετινγκ, μάρκετινγκ και μάρκετινγκ. Τι εννοώ:

 

Πρώτον. Ενώ με πολύ κόπο χτίστηκε ένα προϊόν με ταυτότητα, αναγνωρισιμότητα και με πολύ μεγάλη επιτυχία που λέγεται G2 και ακολουθήθηκε από το G3 και το G4, έρχεται το G5 όπου με τον αρθρωτό σχεδιασμό αλλάζει εντελώς το τοπίο σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά η ονομασία παραπέμπει στο παρελθόν. Έτσι ούτε το μήνυμα του νέου αέρα περνά, ούτε όμως υπήρχει συγκερασμός με το παρελθόν. Με αποτέλεσμα μια συσκευή που όντως έκανε κάτι επαναστατικό να αδικείται.

 

Δεύτερον. Μεταξύ των δύο τελευταίων ναυαρχίδων, παρουσιάστηκε και το LG V10. Μια συσκευή που διαπρέπει σε όλους τους τομείς και είναι ό,τι πιο πλήρες έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια κατά την γνώμη μου, αν και δεν είχα την τύχη να το πάρω στα χέρια μου. Μέχρι και σήμερα είναι άγνωστο αν θα ακολουθήσει κάποιος διάδοχος όπως το V20 για παράδειγμα, αλλά κατά κοινή ομολογία αν το V10 ήταν το G5, θα βλέπαμε ρεκόρ προκρατήσεων και πωλήσεων.

 

Τρίτον και πιο σημαντικό. Από την επόμενη κιόλας ημέρα ολόκληρη η Ελλάδα κυριολεκτικά βομβαρδίστηκε με διαφημίσεις του Samsung Galaxy S7 & S7 Edge και με καμία του LG G5. Δεν μπορώ να ξέρω τι ισχύει σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά σε τοπικό επίπεδο φαίνεται να έχουμε νικητή...

 

Κλείνοντας θέλω να πω ότι άφησα εκτός τους παράγοντες εξωτερική εμφάνιση και κάμερα, καθώς θεωρώ ότι η εμφάνιση είναι προσωπικό γούστο του καθενός, ενώ η κάμερα για κάποιους είναι απαραίτητη, για άλλους δευτερευούσης σημασίας στην επιλογή τους να επιλέξουν smartphone, αν και διαφαίνεται ότι η κάμερα του LG G5 θα τα πάει άψογα.

 

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παρουσίαση των νέων Galaxy S7 & S7 Edge. Με την παραδοχή των λαθών που κάνανε εκ μέρους της Samsung, την επαναφορά της χρήσης κάρτας μνήμης microSD, του μεγαλύτερου φορτίου μπαταρίας, την αδιαβροχοποίηση, το σύστημα υδρόψυξης, την νέα μηχανή γραφικών Vulkan και πολλά άλλα, θα αποτελέσουν ένα πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο.

 

Μένει να δούμε και στην πράξη τον νικητή. Εσείς τι λέτε; Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής;

Edited by VeCo
Link to comment
Share on other sites

Νικητής?

Μα δεν υπάρχει καν αγώνας για φέτος...

Hands down από τα αποδυτήρια το S7, και ειδικά το Edge.

Εν αναμονή και της HTC με το Μ10, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες.

iPhone 3GS - iPhone 4s - Nokia Lumia 735 - Nokia Lumia 930 - Lumia 650 - Lumia 950 XL

iPad 2 Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Link to comment
Share on other sites

Καλά η lg είναι σε άλλον πλανήτη μάλλον. Αντί να φέρει ένα V10 με ονομασία G5 ,τα έκανε σαλάτα σε όλους τους τομείς . Καμία εμπιστοσύνη δεν τους έχω ότι δεν θα πέφτει ή μπαταρία την ώρα που μιλάμε και να θέλει χαρτάκια και σελοτειπ όπως κάναμε καποτε στα Έρικσον.

Πραγματικά φέτος με το edge και μιας και το είχα στην κατοχή μου για κάνα δίωρο ,έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια.

Μόνη ελπίδα ή επιστροφή της Htc.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι φταίει το "5"!! Κάτι παθαίνουν όλες οι εταιρίες στην 5η έκδοση της ναυαρχίδας τους και προσπαθούν να κάνουν την "επανάσταση". Θα ξεχάσουμε το Samsung S5 με την τραγική πλάτη σχεδίασης Hansaplast? Ακόμη και με λοβοτομή νομίζω ότι θα μείνει ακόμη χαραγμένο στη μνήμη μας. Άσε που μας δημιούργησε ψυχολογικά, πλέον δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε hansaplast, κλαίμε για το αδικοχαμένο S5. Έτσι και η LG φέτος, είπαν να βγάλουν μία συσκευή που θα κάνει τη διαφορά, που θα μείνει αξέχαστη, ακόμη και αν δεν πουλήσει... Άσε που η επόμενη θα μας φανεί "βούτυρο στο ψωμί μας ", όπως και αν είναι, γιατί πάντα θα υπάρχει η σύγκριση του τύπου, "Αφού δεν είναι σαν το περσινό, μια χαρά είναι..."

1998 - 2015: Πάνω από 50 συσκευές, ουτε θυμάμαι ποιες... 2015: Nokia Lumia 930, 2016: Samsung S6 Edge Plus, 2017: LG G6, Sony Xperia XA1 Ultra, 2018: Xiaomi Mi A1, Samsung Note 8, 2019: Samsung Note 10 Plus
2023: Moving to IOS, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro Max

Link to comment
Share on other sites

Κάθε χρόνο αγοράζω σχετικά γρήγορα κάθε galaxy s.

Τελευταία με το s6, που στα μάτια μου πανέμορφο, αλλά με ελλείψεις που είπα ότι το 2016 θα με βρει με άλλη φίρμα

Έχοντας στο μυαλό μου το g5.

H μπαταρία του s6 που με την χρήση που κάνω μου βγάζει με τα βίας 4 ώρες οθόνη, και Αντε αυτό δεν ήταν το μεγάλο μου πρόβλημα, αλλά η έλλειψη κάρτας μνήμης.

Αυτή η έλλειψη με έκανε να σκεφτώ g5.

Την κάρτα μνήμης για μένα δεν την αντικαθιστά κανένα cloud και καμία ενσωματωμένη μνήμη μεγαλύτερη.

Κάθομαι λοιπόν στον υπολογιστή μου και βλέπω με αγωνία τις παρουσιάσεις.

Δίνω αμέσως συγχαρητήρια στην lg πρώτον για το ότι διάλεξε ίδια μέρα να παρουσιάσει με την samsung, δεν κολονει δηλαδή και δεύτερον για τον σχεδιασμό της συσκευής της.

Περνώντας η ώρα και βλέποντας την παρουσίαση της Samsung και της αγαπημένης μου σειράς s,

Η Samsung δεν με άφησε να φύγω από την φίρμα της και την αγαπημένη μου σειρά.

Θα μιλήσω για το edge, που έχει ότι ζητάω, και κατι παραπάνω.

Το παραπάνω είναι η αδιαβροχοποιηση και μάλιστα ip68 όχι

ip 67 που είχε το s5.

Ζηλευα την αδιαβροχοποιηση των xperia μου την έδωσε.

Ζηλευα το δακτυλικο αποτύπωμα των iPhone μου το έδωσε.

Δηλαδή να μη σερνω το δάχτυλο απλά να το ακουμπαω.

Μεγάλωσε την μπαταρία. Μου ξανά έδωσε την sd που ήταν λόγος να την παρατήσω.

Ο σχεδιασμός της στα μάτια μου υπέροχος και όλα τα άλλα συν δύναμης.

Νομίζω παίζει μπάλα μόνη της πλέον με το edge.

Και θα πάει καλά όχι μόνο γιατί εμείς ξέρουμε τι παίρνουμε αλλά και για το μάρκετινγκ και για το μάρκετινγκ.

Και για τις προωθητικες ενέργειες.

Πάρε vr λαε πάρε δωροεπιταγη πάρε επιστροφή 10% με eurobank πάρε wireless charger σε κάποιες αγορές.

Και όλα αυτά με τιμή έναρξης όχι χαμηλή, αλλά χαμηλότερη από πέρσι.

Αυτά από μένα ;)

kountouraN
Link to comment
Share on other sites

Με το νέο σχεδιασμό, ανοίγει χώρο στη γκάμα της για το flex 3.

Έτσι, θα υπάρχουν τρεις επιλογές:

Το πολυμηχάνημα G5 (αντίπαλος των iPhone, S7), το φινετσάτο V10 (αντίπαλος των iPhone plus) και το κυρτό Flex3, ίσως με μεγαλύτερη οθόνη (αντίπαλος καθαρά του edge).

Εχει όλη την αγορά έτσι, ενώ πέρυσι είχε δυο συσκευές που δεν ξεχώριζαν εύκολα η μια από την άλλη.

Edited by deadp
Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται!
Link to comment
Share on other sites

Βλέπω τον θαυμασμό για το s7 που είναι ένα ίδιο s6 edge plus και εγώ που το είδα λίγο με πιο σκοτεινή οθόνη από το plus ε δεν μπορώ να πω ότι έκανα κα ΑΑΆ δεν προσφέρει κανένα καινοτόμο σχεδιασμό τώρα για μένα το lg 5 όσο το βλέπω με αρέσει και πιο πολυ και πιστεύω όταν θα ρθει η ώρα να το δω ζωντανά να μην απογοητευτώ
Link to comment
Share on other sites

Απο μαρκετινγκ ειναι... Πού ειναι βρε παιδια το g5. Οχι μονο δε βρισκεται στα καταστηματα,αλλα ουτε ενα review του δεν εχουμε δει. Και σιγη ιχθυος για τα modules του. Οσο καλο και αν ειναι,δεν προωθειται. Και ειναι κριμα επισης που δεν προωθηθηκε το v10,πολυ συμπαθητικη συσκευη.
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα χαρακτηριστικό στο φετινό edge που δε θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα με τα χαρακτηριστικά του περσινού μοντέλου. Ειναι τεράστια επιτυχία της Samsung ότι οι πελάτες της αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα πελατών Apple. Τους δίνουν το ίδιο προϊόν με πέρυσι με βελτιώσεις που εσκεμμένα προφανώς δεν έδωσαν πριν απο ένα χρόνο και πανηγυρίζουν λες και έγινε καμια επανάσταση. Απο την άλλη έχουμε μια LG που απλά τολμάει και αλλάζει αυτά που ξέραμε μεχρι σημερα. Δε θα σχολιάσω κάτι παραπάνω. Και μόνο ότι θάβεται ένα κινητό για 200mAh όταν αυτή ειναι αποσπώμενη ειναι να γελάς. Πολύ χαμηλό το επίπεδο κριτικής , κρίμα.
Are you with Us?
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα χαρακτηριστικό στο φετινό edge που δε θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα με τα χαρακτηριστικά του περσινού μοντέλου. Ειναι τεράστια επιτυχία της Samsung ότι οι πελάτες της αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα πελατών Apple. Τους δίνουν το ίδιο προϊόν με πέρυσι με βελτιώσεις που εσκεμμένα προφανώς δεν έδωσαν πριν απο ένα χρόνο και πανηγυρίζουν λες και έγινε καμια επανάσταση. Απο την άλλη έχουμε μια LG που απλά τολμάει και αλλάζει αυτά που ξέραμε μεχρι σημερα. Δε θα σχολιάσω κάτι παραπάνω. Και μόνο ότι θάβεται ένα κινητό για 200mAh όταν αυτή ειναι αποσπώμενη ειναι να γελάς. Πολύ χαμηλό το επίπεδο κριτικής , κρίμα.

 

+1000 από μενα

Link to comment
Share on other sites

Στα ματια μου το G5 εχει το πιο πληρες πακετο εβερ, αντιθετα με την Σαμσουνγκ που προχωρησει σε βαρβατη αναβαθμιση χαρακτηριστικων το G5 προχωρησε και σε νεες καινοτομιες οπως η οθονη μεσα στην οθονη και τα αρθρωτα μερη. Εχω την εντυπωση οτι θα παιξει φθηνoτερα απο τα S7 οπως θα εχει τυχη και αυτο οπως ειχε το G4.
Q for eva ;-) Katoxos ton parakato kiniton me vathmo ikanopiisis: Nokia 5110 (2/5) - Panasonic G52 (1/5) - Ericsson T10s (1/5) - Alcatel 511 (2/5) - PANASONIC GD 95 (5/5) - Panasonic GD67 (2/5) - Nokia 7250i (2/5) - Nokia 3650 (3/5) - Nokia 3230 (3/5) - UBiQUiO 401 (3/5) - NOKIA N93 (6/5) :respect: - Nokia Ν86 (3/5) - SE Χ10 mini pro (4/5)
Link to comment
Share on other sites

To μόνο θετικό χαρακτηριστικό που έχει αυτή η συσκευή, είναι ο συνδυασμός αποσπώμενης μπαταρίας με μεταλλική κατασκευή.

Τα λέγαμε από πέρσι ότι μια χαρά γίνεται και ότι apple/samsung και λοιποί με πρόφαση τη Unibody υλοποίηση δεν δίνουν αποσπώμενη για να ξεζουμίζουν.

Πρέπει να πιεστούν και οι υπόλοιποι και να το αντιγράψουν.

 

Κατ'αλλά όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι από ουδέτερα ως αρνητικά. Κανείς δεν ξέρει τι όνειρο είδε η lg και έβγαλε αυτή τη συσκευή. :X

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αλλά όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι από ουδέτερα ως αρνητικά. Κανείς δεν ξέρει τι όνειρο είδε η lg και έβγαλε αυτή τη συσκευή. :X

 

Έχει τα πάντα από χαρακτηριστικά και σχεδόν όλα κορυφαίου επιπέδου(snapdragon 820, 4gb ram, 2Κ οθόνη, usb type-c με quick charge 3.0, ράδιο, υπέρυθρες, 32gb αποθηκευτικό χώρο με επέκταση μνήμης κ.α.), ποια είναι τα ουδέτερα και τα αρνητικά; Το μόνο που του λείπει είναι η αδιαβροχοποίηση και προσωπικά θα ήθελα μεγαλύτερη μπαταρία και πιο ωραία εμφάνιση.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ Καλό κινητό το S7..αλλά η απουσία FM ράδιο και η μη αποσπώμενη μπαταρία είναι deal breaker για έμενα.

 

Επίσης, κακό για το marketing..να δώσουν κάτι λιγότερο (τα 2800mah)..γιατί πάντα αυτό "χτυπά" το perception του καταναλωτή

είναι αρχή "Never give less"

 

Ξερετε οτι το SAMSUNG S7 έχει ράδιο? ΝΑΙ...άλλα δεν είναι ενεργοποιημενο (to hardware υπάρχει)

 

Χίλια μπράβο στην AT&T που αρχίζει να υποχρεώνει τους κατασκευαστες να το ανοίξουν

http://www.theverge.com/2015/7/29/9069645/att-fm-radio-activation-request

 

Μεγαλος αγωνας με τις σελιδες #UnlockFM

1) http://freeradioonmyphone.org/

2) http://www.activatefmchip.com/

 

To nextradio είναι μια τέτοια εφαρμογή για tuning (οχι streaming -οχι Data) με λίστα απο συμβατά τηλέφωνα (αφού ανοίξει το τσιπάκι)

http://nextradioapp.com/supported-devices/

Link to comment
Share on other sites

Έχει τα πάντα από χαρακτηριστικά και σχεδόν όλα κορυφαίου επιπέδου(snapdragon 820, 4gb ram, 2Κ οθόνη, usb type-c με quick charge 3.0, ράδιο, υπέρυθρες, 32gb αποθηκευτικό χώρο με επέκταση μνήμης κ.α.), ποια είναι τα ουδέτερα και τα αρνητικά; Το μόνο που του λείπει είναι η αδιαβροχοποίηση και προσωπικά θα ήθελα μεγαλύτερη μπαταρία και πιο ωραία εμφάνιση.

 

Όλα αυτά είναι ουδέτερα χαρακτηριστικά, εν έτει 2016 μια ναυαρχίδα τι περίμενες να έχει? snap 210 & 1gb ram? :lol:

snap820, 4gb ram, 2k, 32gb+Sd είναι το αυτονόητο.

Άντε να δεχθώ το ράδιο/ir (όχι ότι δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητα εν ετει 2016, αλλά επειδή σας έπεισε η samsung ότι δεν είναι).

Για το type-c με quick charge 3.0 έχεις δίκιο.

 

Από κει και πέρα, η lg έδωσε ένα ριζοσπαστικό χαρακτηριστικό και κατέστρεψε άλλα 5. Αν εσένα σου αρκεί πάω πάσο.

 

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Επίσης, κακό για το marketing..να δώσουν κάτι λιγότερο (τα 2800mah)..γιατί πάντα αυτό "χτυπά" το perception του καταναλωτή

είναι αρχή "Never give less"

 

Nαι κακό για το marketing είναι. :lol:

Ότι τα 3000 του g4 είναι ανεπαρκή και αντι να τα διορθώσει τα αποτελείωσε δεν σε προβληματίζει?

Link to comment
Share on other sites

αντί να βάλει ένα σχέδιο τύπου v10 με sd820 και λίγο καλύτερη μπαταρια (και αναβαθμισμένη camera) βγάλανε αυτή την πατάτα (έστω σχεδιαστικά)

 

καλα για την μπαταρια του g5 δεν κάνω καν σχόλιο

Edited by egodemis
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να σταθώ σε κάτι που μου έκανε εντύπωση στον εαυτό μου.

Όταν είδα για πρώτη φορά το G5 και έχοντας κατά νου τον σχεδιασμό των προηγούμενων G (2,3,4), αλλά και το πανέμορφο V10, ομολογώ ότι δεν μου άρεσε και πολύ το design.

Αλλά τώρα που κυκλοφόρησαν κάποια video που το συγκρίνουν με τα S7 βλέπω ότι δεν είναι και άσχημο. Απεναντίας, θα έλεγα, αρχίζει και μου αρέσει. Δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από το S7. Με χαλάει αυτό το κουμπί που έχουν τα Samsung. Προτιμώ τα soft keys. Βέβαια το design του V10 είναι πολύ μπροστά από άποψη ομορφιάς και χρηστικότητας. Πάντα κατά την γνώμη μου.

Όσο για τα υπόλοιπα πρέπει να ομολογήσουμε ότι η μεν LG κάνει προσπάθειες στον τομέα της καινοτομίας του hardware. Ανεξάρτητα αν θα κάνει πωλήσεις ή αν θα γίνουν αποδεκτά από το ευρύ κοινό. Τουλάχιστον υπάρχουν. Η δε Samsung περπατά σε ένα πιο σίγουρο μονοπάτι. Βελτίωση σε όλους τους τομείς στα ήδη υπάρχοντα. Και με όπλο το όνομα και το marketing πιστεύω ότι θα πουλήσει.

Link to comment
Share on other sites

το g5 θα πάει άκλαφτο σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης.

ας ελπίσουμε οτι το v20 θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία και amoled, ώστε να πετυχαίνει μια ικανοποιητική αυτονομία, γιατί μόνο έτσι θα σώσει τη φετινή χρονιά η LG.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα η συσκευή ήταν μια απογοήτευση. Δεν μπορώ φυσικά να παραβλέψω την ύπαρξη καινοτόμων χαρακτηριστικών αλλά συνολικά η συσκευή δεν με ικανοποιεί και δεν με ψήνει να προβώ σε αγορά της όταν θα πέσει η τιμή. Κάτι αντίστοιχο είχα νιώσει και πέρυσι με το s6 και s6 edge και φυσικά δεν προχώρησα σε αγορά ακόμα και όταν η τιμή έγινε αρκετά δελεαστική. Ένα πράγμα που δεν μπορώ να θυσιάσω σε συσκευή είναι η μπαταρία αφού πολύ δύσκολα βρίσκω συσκευή που να μου βγάζει τη μέρα με λογική χρήση. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που παραμένω από τέλη Σεπτέμβρη στο blackberry passport που μετά από την διάθεση κάποιου (λίγου) χρόνο και βάζοντας play store και ψάχνοντας και αγοράζοντας καμιά εφαρμογή έχει έρθει σε καλό επίπεδο λειτουργικότητας/μπαταρίας.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

Μου άρεσε το G5, από άποψη καινοτομίας και διαφορετικότητας. Ίσως να είναι ασχημόπαπο, αλλά του χρόνου μπορεί να γίνει κύκνος. Το σίγουρο ότι με την καινοτομία δεν έχασε κανείς, είτε είναι σε marketing είτε σε R&D είτε σε κατασκευή. Δεν πιστεύω πως θα πάει ιδιαίτερα καλά, αλλά θα περιμένω να το δώ από κοντά όταν έρθει σε κάποιο κατάστημα.
SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ @antonio_ για τις χρήσιμες πληροφορίες, είμαι και εγώ φανατικός του FM radio και ταλαιπωρούμαι τον τελευταίο καιρό με τις επιλογές των κατασκευαστών.

 

Τώρα, το LG5. Για εμένα δεν είναι ακριβώς άσχημο, αλλά από τις φωτογραφίες δείχνει φτηνό, δεν πείθει για ναυαρχίδα και, εμφανισιακά, μοιάζει με τα τηλέφωνα της κατώτατης κατηγορίας και μάλιστα παλιότερης εποχής. Μπορεί να ακούγομαι και να είμαι υπερβολικός, αλλά, δυστυχώς, έτσι μοιάζει σε εμένα.

Όλο το στοίχημα είναι στα modules. Η τιμή του τηλεφώνου μαζί με 2-3-4 modules θα εκτοξεύεται, αλλά εμένα θα μου άρεζε αυτή η ιδέα, αρκεί η διαφορά στον κάθε τομέα με και χωρίς το module να είναι τεράστια.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα το g5 είναι μια συσκευή beta για να ολοκληρωθεί στο g6, το κακό είναι ότι πείραμα το διαχειριζόμαστε εμείς και θα το πληρώσουμε κανονικά και πολύ φοβάμαι ότι τα παρελκόμενα δεν θα είναι και φτηνά.
Practice what you preach
Link to comment
Share on other sites

Φετος δυστυχως δεν εκανε καλο deal η lg. Μονο η samsung εδειξε κατι πραγματικα ωραιο και δυνατο οπως επισης και η Xiaomi.

Το lg g5 ειναι αδιαφορο κινητο ... ;) ;) ;)

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

 

Samsung Galaxy S10+ SM-G975F/DS / Galaxy S9+ ;)

Link to comment
Share on other sites

Συμπαθώ πολύ την LG γιατί πάντα καινοτομεί και ρισκάρει αλλά αυτή τη φορά το πείραμα θα είναι αποτυχημένο γιατί το κινητό είναι πιο άσχημο και από το s5 και όταν μιλάμε για flagships η εμφάνιση παίζει πρωταρχικό ρόλο. Στα επιμέρους χαρακτηριστικά όλες οι κινήσεις που έκανε στο g5 ήταν ακατανόητες και αυτοκαταστροφικές.

Μικρυνε την οθόνη και ταυτόχρονα το body/screen ratio!

Μικρυνε την μπαταρία!

Έβαλε τα κουμπιά πίσω στη συμβατική τους θέση ενώ είχε κτίσει όνομα για αυτή την καινοτομία.

Τέλος κατάφερε να φτιάξει το πρώτο μεταλλικό κινητό με αποσπώμενη μπαταρία και να νομίζει ότι θα πουλήσει τα διάφορα modules σε κοινό που κατά μέσο όρο αλλάζει κινητό ανά δύο χρόνια!

Κρίμα.

LG G4 H815

Rom: Nougat 7.0 29a stock heavily debloated

Kernel: LG stock

Recovery: Twrp 3.1.1.1

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...