Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Για "Χεράτη" βραδυνή φωτογραφία ότι και να το κάνεις το g4 δεν νομίζω να φτάσει το επίπεδο του s7,όχι ότι θα είναι μακριά το αποτέλεσμα αλλά για να φτάσει τεχνικά στα ίδια επίπεδα η φωτογραφία σίγουρα θα ταλαιπωρηθεί παραπάνω κάποιος με το G4.

Επίσης πέρα από τις manual ρυθμίσεις υπάρχουν και άτομα τα οποία ζητούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε 1 κλικ (οποίος έχει παιδιά θα με καταλάβει) και εκεί παίζει μεγάλο ρόλο εκτός τον φακό και το software,εκεί η samsung έχει κάνει καλή δουλειά.

Προσωπικό παράδειγμα,βρέθηκα πριν μερικές μέρες με κάποιον γνωστό σε παιδικό πάρτυ ο οποίος τραβούσε φωτογραφίες με λουμια 950 και εγώ με το 5Χ,όταν καθησαμε κάποια στιγμή μαζί και κοιτούσαμε τις φωτογραφίες συνφωνισε και ο ίδιος ότι του Nexus ήταν καλύτερες.

Δεν υπάρχει τέλειο καμεροτηλεφωνο,πάντα κάπου θα κερδίσει το ένα κάπου το άλλο,το θέμα είναι τι κάνει στον καθένα.

Χεράτη" βραδυνή φωτογραφία ότι και να το κάνεις το g4 δεν νομίζω να φτάσει το επίπεδο του s7.

Μπορεις να το αποδειξεις αυτο που γραφεις?

Τα δειγματα εδω μεσα απο G4 δειχνουν ακριβως το αντιθετο.

Οτι δηλαδη σε βραδυνες στο αυτοματο το G4 ειναι κατα πολυ ανωτερο απο το S7

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Χεράτη" βραδυνή φωτογραφία ότι και να το κάνεις το g4 δεν νομίζω να φτάσει το επίπεδο του s7.

Μπορεις να το αποδειξεις αυτο που γραφεις?

Τα δειγματα εδω μεσα απο G4 δειχνουν ακριβως το αντιθετο.

Οτι δηλαδη σε βραδυνες στο αυτοματο το G4 ειναι κατα πολυ ανωτερο απο το S7

μαλλον το αντιθετο. σε αυτοματο επειδη ειχα το g4 και μετα το s7 το βραδυ ειναι καλυτερο το s7.

Έχω γράψει και άλλα πιο κάτω στην παράγραφο από το απόσπασμα που μου παρέθεσες,ότι για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα θέλει παραπάνω κόπο στο G4.Για αντικειμενική σύγκριση χρειάζεται κάποιος να κατέχει και τα 2 τηλέφωνα και να τραβήξει φωτογραφία το ίδιο σκηνικό ακριβώς την ίδια ώρα και να ανεβάσει δείγματα.Το να τραβήξει κάποιος βράδυ το ποτάμι και ο άλλος το δέντρο τι σύγκριση μπορείς να κάνεις;

Έχω γράψει και άλλα πιο κάτω στην παράγραφο από το απόσπασμα που μου παρέθεσες,ότι για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα θέλει παραπάνω κόπο στο G4.Για αντικειμενική σύγκριση χρειάζεται κάποιος να κατέχει και τα 2 τηλέφωνα και να τραβήξει φωτογραφία το ίδιο σκηνικό ακριβώς την ίδια ώρα και να ανεβάσει δείγματα.Το να τραβήξει κάποιος βράδυ το ποτάμι και ο άλλος το δέντρο τι σύγκριση μπορείς να κάνεις;

Εννοειται μπορεις να κανεις και εννοειται το S7 βγαινει χαμενο.. :lol: :lol:

στο αυτοματο με G4 ...οποιος εχει καποιο παρομοιο σκηνικο με το galaxy ασ το ανεβασει

19064601385_e817acc803_c.jpg20150622_215556 by saleakos, on Flickr

στο αυτοματο με G4 ...οποιος εχει καποιο παρομοιο σκηνικο με το galaxy ασ το ανεβασει

Πολύ δυνατή φωτογραφία!

Αν θυμάμαι καλά, το g4 έπασχε λίγο την ημέρα όμως.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Απο αυτα που διαβαζω το g4 ειναι καλυτερο φωτογραφικα απο το g5; Δεν ειναι λιγο παραδοξο αυτο;
You'll never walk alone.

Δεν θέλει παρόμοιο θέλει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σκηνικό ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ώρα για να βγει συμπέρασμα.

Δεν θέλει παρόμοιο θέλει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σκηνικό ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ώρα για να βγει συμπέρασμα.

Επιπλέον θέλει 2 φωτογραφίες. Μια στο αυτόματο και μια στις βέλτιστες ρυθμίσεις χωρίς τρίποδο. Γιατί αλλιώς τραβάει το ένα κ αλλιώς το άλλο. Και να τις βγάλει καποιος αντικειμενικός φωτογράφος :)

Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απο αυτα που διαβαζω το g4 ειναι καλυτερο φωτογραφικα απο το g5; Δεν ειναι λιγο παραδοξο αυτο;

οχι φίλτατε, τα είχα και τα δυο.. το G5 είναι ελαφρώς ανώτερο.

οχι φίλτατε, τα είχα και τα δυο.. το G5 είναι ελαφρώς ανώτερο.

Thanx για την απαντηση. Αυτο ειναι το λογικο, αλλα επηρεάστηκα απο διαφορα που διαβασα πχ

Απ ολα τα κινητα που ειχα το lg g4 με ενθουσιασε.Με ενα κλικ εβγαζες απιστευτη φωτο ειδικα οι νυχτερινες
You'll never walk alone.

Κώστα γενικά είναι καλή αλλά και αυτή η φωτό έχει τα θεματάκια της. Καταρχήν μόνο βραδινή δεν είναι αφού ο φωτογράφος ήξερε καλά που να καθίσει :cool:, είναι ακριβώς κάτω από το στύλο με αρκετούς ακόμα σε κοντινή απόσταση γύρω του ενώ και τα γύρω μαγαζιά με τις φωτιζόμενες βιτρίνες συνεισφέρουν τα μέγιστα. Στο βάθος όμως από το κέντρο και δεξιά εκεί εμφανίζεται αρκετός θόρυβος και ειδικά οι τέντες, τα μπαλκόνια μέχρι και οι ζαρντινιέρες είναι μέσα στα "αγαπημένα" σου παστέλ χρώματα. Ακόμα και η γυναίκα με τα 2 παιδιά και το δέντρο μπροστά της εμφανίζει αρκετές αδυναμίες στο χρώμα και την λεπτομέρεια. Επίσης στην προσπάθεια να κερδίσουμε φως παραπάνω υπερφωτίσαμε τη φωτογραφία και όλες μα όλες οι φωτιζόμενες πινακίδες βγήκαν καμμένες σε σημείο που δεν μπορείς να αναγνωρίσεις την επιχείρηση και αυτό από μόνο του είναι μία βασική αποτυχία της μηχανής.

Τώρα αν κάποιο άλλο τα πήγαινε χειρότερα ή καλύτερα δεν θα το μάθουμε ποτέ πάντως η συγκεκριμένη φωτό με τόσο αρκετό άμεσο και έμμεσο φωτισμό δεν θεωρείται βραδινή και σίγουρα είναι πιο φωτεινή από κάποιες άλλες που σχολίασες για παστέλ χρώματα και θόρυβο ;).

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Πάντως παιδιά...για να πούμε και του στραβού το δίκιο...για τόσο ψηλό ISO οι φωτογραφίες έχουν πολύ μικρό θόρυβο! Φανταστείτε να είχαν βγεί με κάνα ISO 100-200 (δεν μιλάω για το ποτήρι) και κάνα χρόνο 1/2 ή 1 sec! Νομίζω οτι θα ήταν πολύ καλύτερες! Έτσι δεν είναι.

Το θέμα είναι οτι δεν έχουμε πολλά δείγματα απο Mi5s και επίσης οτι δεν ξέρουμε εάν αυτές οι φωτό βγήκα με την μία ή τις πάλευε κάνα 10λεπτο.

φιλε μου οτι φωτογραφια εχω βγαλει τα βγάζω της περισσότερες φορες στα γρηγορα μιας με προβλιματιζει αρκετα ο γυρο κοσμος που κοιτανε περιεργα!!!:p

οπως λεει ο βαγγελης ναι τα ειχα και τα δυο τα τηλεφωνα(mi5s τωρα) το s7 edge ειναι τρομερο τηλεφωνο και σιγουρα στο αυτοματο πυροβολάει σφαιρα με καλο αποτελεσμα!!

παρολα αυτα οταν ήμουν διακοπες το καλοκαίρι παρα πολες φωτογραφιες ειδικα σε low light(κυριως πρόσωπα !!) της ειχα πεταξει μολις της ειχα δει στο pc μου γιατι δεν ειχαν καμια λεπτομερια κατι το οποιο δεν φαινοταν στην οθονη του κινητου!!!

το mi5s εχει προβλημα στο αυτοματο ανεβασει iso πολυ ψιλά μεχρι και 6400 :X παρολα αυτα ο θορυθος ειναι σε ανεκτα επιπεδα κατι το οποιο ειναι πολυ καλο !!στης νυχτερινες το s7 σιγουρα θα παρει πιο πολυ φως αν τα βαλεις στην ιδια ταχυτητα αλλα αν τα βαλεις π.χ 2000 iso το mi5s θα εχει λιγοτερο θορυθο!!!στα προσωπα δεν ειμαι ευχαριστημενος ουτε με το s7 αλλα ουτε και με το mi5s (αυτο ειναι το κυριο που με ενδιαφερει!!!)ειχα δει κατι φωτογραφιες στα προσωπα απο το nexus 6p και ειχα μενει μ@@@ς για το τι λεπτομερια ειχε και σε low light!!:X

κατα τα αλλα τι mi5s ειναι ενα αξιοπρεπεστατο σε φωτογραφιες οπως και το mi5!! s7 ,g4 ειναι καλυτερα στο αυτοματο !!!(αν μπορέσω και δανειστώ το s7 απο εναν φιλο μου θα κανω ενα σιγκριτικο μεταξει τους!!

αν ειχα περισια λεφτα σιγουρα θα επαιρνα το pixel xl!!!:lol:

η χαρακτηρισμοι τυπου τα xiaomi και ολα τα κινεζικα ειναι μαπα απλα δεν το δέχομαι!!!εχω πολλες φωτογραφιες στο φλικρ μπειτε και δειτε και κρίνεται μόνοι σας!!

να μια τωρα hdr!!

32530572631_344a32582c_c.jpgIMG_20170201_221331_HDR by manthos kalaitzidis, on Flickr

Επιπλέον θέλει 2 φωτογραφίες. Μια στο αυτόματο και μια στις βέλτιστες ρυθμίσεις χωρίς τρίποδο. Γιατί αλλιώς τραβάει το ένα κ αλλιώς το άλλο. Και να τις βγάλει καποιος αντικειμενικός φωτογράφος :)

Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακόμα καλύτερα σίγουρα.

Εγώ θα πρότεινα όπου μπορούν να συναντηθούν κάποιοι μεταξύ τους και να βγάλουν διάφορες συγκριτικές φωτογραφίες σε αυτόματο και manual, με τρίποδο και χωρίς θα ήταν το ιδανικό και συνάμα διασκεδαστικό. Για να το δουλεύουμε λίγο στο μυαλό μας :rolleyes:.
Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Μάνθο σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Θα δω τις φωτογραφίες σου αύριο στον υπολογιστή.

From my RN3 Pro

iPhone 16 Pro - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Κώστα γενικά είναι καλή αλλά και αυτή η φωτό έχει τα θεματάκια της. Καταρχήν μόνο βραδινή δεν είναι αφού ο φωτογράφος ήξερε καλά που να καθίσει :cool:, είναι ακριβώς κάτω από το στύλο με αρκετούς ακόμα σε κοντινή απόσταση γύρω του ενώ και τα γύρω μαγαζιά με τις φωτιζόμενες βιτρίνες συνεισφέρουν τα μέγιστα. Στο βάθος όμως από το κέντρο και δεξιά εκεί εμφανίζεται αρκετός θόρυβος και ειδικά οι τέντες, τα μπαλκόνια μέχρι και οι ζαρντινιέρες είναι μέσα στα "αγαπημένα" σου παστέλ χρώματα. Ακόμα και η γυναίκα με τα 2 παιδιά και το δέντρο μπροστά της εμφανίζει αρκετές αδυναμίες στο χρώμα και την λεπτομέρεια. Επίσης στην προσπάθεια να κερδίσουμε φως παραπάνω υπερφωτίσαμε τη φωτογραφία και όλες μα όλες οι φωτιζόμενες πινακίδες βγήκαν καμμένες σε σημείο που δεν μπορείς να αναγνωρίσεις την επιχείρηση και αυτό από μόνο του είναι μία βασική αποτυχία της μηχανής.

Τώρα αν κάποιο άλλο τα πήγαινε χειρότερα ή καλύτερα δεν θα το μάθουμε ποτέ πάντως η συγκεκριμένη φωτό με τόσο αρκετό άμεσο και έμμεσο φωτισμό δεν θεωρείται βραδινή και σίγουρα είναι πιο φωτεινή από κάποιες άλλες που σχολίασες για παστέλ χρώματα και θόρυβο ;).

ddr2 και manthosffvl...2 χρηστες που δεν εχουν το S7 δηλαδη διαπιστωσαν το αυτονοητο οπως κι εγω.

Οτι το G4 στο αυτοματο ειναι ανωτερο απο το S7 στις Βραδυνες (και στης ημερησιες ειναι αλλα επειδη μιλαμε για βραδυ).

Τι βλεπω εγω σε αυτη τη φωτο?

Με iso 800 και ο θορυβος ειναι ανυπαρκτος.Το S7 εδω θα τα ειχε κανει μουσκεμα κοθοτι με Iso 160 ειχε θορυβο.

Λεπτομερειες εξαιρετικες για βραδυνη φωτο...το s7 απλα δεν μπορει σε μακρινα πλανα και δη βραδυνα να βγαλει details.

Πολυ καλα χρωματα για βραδυ...το s7 σε βραδυνες σκηνες βγαζει ατονα χρωματα

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πολύ δυνατή φωτογραφία!

Αν θυμάμαι καλά, το g4 έπασχε λίγο την ημέρα όμως.

την ημερα ειχε καποια θεματα με την εκθεση...δεν μπρουσες να κανεις φωτομετρηση.

Στα πρόσωπα νομίζω οτι το 5x μου, βγάζει καλύτερα απο το s7 της συζύγου!!

Μην νομίζεις σίγουρα βγάζει καλύτερα ή πιο σωστά αν θέλεις,το s7 που είχα έκανε κάτι σαν ρετουσάρισμα.Βεβαια αυτό είναι υποκείμενο σε πολλούς αρέσει ειδικά στις γυναίκες.

Μην νομίζεις σίγουρα βγάζει καλύτερα ή πιο σωστά αν θέλεις,το s7 που είχα έκανε κάτι σαν ρετουσάρισμα.Βεβαια αυτό είναι υποκείμενο σε πολλούς αρέσει ειδικά στις γυναίκες.

ρετουσαρισμα σημαινει σβηνω το θορυβο και παραλληλα σβηνω και τις λεπτομερειες.

Απο οσα εχω δοκιμασει μεχρι τωρα το 5x κερδιζει τα παντα στα προσωπα σε

1.ημερησιες

2.σε εσωτερικουσ χωρους με φωτισμο δωματιου (οχι low light)

ρετουσαρισμα σημαινει σβηνω το θορυβο και παραλληλα σβηνω και τις λεπτομερειες.

Απο οσα εχω δοκιμασει μεχρι τωρα το 5x κερδιζει τα παντα στα προσωπα σε

1.ημερησιες

2.σε εσωτερικουσ χωρους με φωτισμο δωματιου (οχι low light)

Το οποίο δεν είναι αναγκαστικά και "κακο",σε πολλούς αρέσει η φωτογραφία που βγάζουν να κρύβει τις ατέλειες.Κατι αντίστοιχο έχω δει να κάνουν και τα sony.

Εμένα από την άλλη μου αρέσει το καθαρό χωρίς επεξεργασία πορτρέτο και επειδή το 70% περίπου των φωτογραφιών που βγάζω είναι αυτού του τύπου επέλεξα να μείνω στο nexus

*Υποκειμενικό ήθελα να γράψω πιο πάνω,τωρα το είδα, ο δαίμονας του τυπογραφείου...

Αν δεν δούμε συγκριτικά μεταξύ συγκεκριμένων κινητών που αναφέρετε και ντοκουμέντα, όλες αυτές οι συζητήσεις που συγκρίνουν κινητά δεν έχουν νόημα κατά τη γνώμη μου γιατί είναι μόνο υποθέσεις. Πχ δεν μου λέει κάτι ότι το mi5s για το υψηλό iso που βγαζει έχει λίγο θόρυβο αρα αν είχε μικρότερο iso θα βγάζει καλύτερες φώτο από άλλα κινητά που με υψηλό iso έχουν περισσότερο θόρυβο. Με μικρότερο iso αρχίζουν και παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες που μπορεί να κάνουν τη φωτο χειρότερη, όπως έλλειψη ois, η ρόμ κλπ. Όπως δεν έχει νόημα να γράφει κάποιος ότι είδα φωτο από το κινητό του φίλου μου που έχει το Χ κινητό και βγάζει καλύτερες φώτο από το Υ κινητό. Γνώμη μου πάντα.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

32263873181_7b4f7ae687_z.jpg2017-01-18_02-01-34 by Nikos Bletas, on Flickr

Φιλε Νικο δανείζομαι αυτην την φωτο σου που εχεις ανεβασει στο διπλα thread για να σου πω την αποψη μου.

Αν σε πειραζει πες μου να την σβησω.

Δες το πρόσωπο σου ρε συ .Δεν υπάρχει καμια λεπτομερεια.Θα μου πεις ισως εστίαζε στο ποδήλατο αλλα και παλι ειναι φωτογραφία απο τα 60 εκατοστά θα έπρεπε το πρόσωπο σου μερα μεσημερι να φαίνονται και οι πόροι απο τα γεννια σου.

δεν ξερω ισως ειμαι υπερβολικος αλλα κατι μου φταιει.

κανενα προβλημα φιλε μου. Εγω διαλογο κανω και θελω να σχολιαζω και να μου σχολιαζουν..

Απο εκει και περα, αυτη η φωτο ειναι του 2015 απο Ζ3c, δεν ξερω αν συζηταμε για αυτο το κινητο αλλα δεν ειπα ποτε οτι εχει την κορυφαια καμερα. Ομως ειναι στο χερι, αναποδα το κινητο με ο,τι αυτο σημαινει σε σταθεροτητα, που παντα τρεμει το χερι για να πατησεις το κουμπι της καμερας, ειδικα ετσι οπως εχω στηθει, και αυτο δε βοηθουσε, επισης δεν εβλεπα τι τραβουσε και τελος ειναι στο αυτοματο. Ισως στο Μ να επαιζε λιγο καλυτερα.

Τελος, αν θες, σχολιασε μου και αυτες που ανεβασα του s7 edge μιας και για αυτο μιλαμε αυτες τις μερες, και κανεις δεν τις σχολιαζει. Πχ ο Παοκ του ανεβαζουμε μια φωτο και απανταει με αλλες ασχετες. Αυτες εδω λοιπον που τις εβγαλα στο χερι για δοκιμες χωρις να ασχοληθω ιδιαιτερα στο να πιασω την τελεια, απλα επαιζα με τις ρυθμισεις μαθαινοντας τη συσκευη..:

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Φίλε Νικο νομιζα οτι εινα απο το S7! Ειχα κανει edit αλλα λογικα αρχισες να γράφεις πριν το Edit.Οταν γυρίσω σπιτι και ειμαι σε Pc θα δω τις φώτο που μου λες.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...