ahill2 Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 :) ΕΔΩ Στη μέση της σελίδας, στην κατηγορία Technical Specifications:iPod λέει: http://homepage.mac.com/dlialios/images/colours.png το οποίο επιβεβαιώνεται και από ένα search στο google. Δεν έχει και τόση σημασία βέβαια, διότι η οθόνη είναι πάρα πολύ ευκρινής και με πολύ καλές γωνίες θέασης. Και κάτι ψιλοσχετικό: σύμφωνα με έρευνα του University of Southern California Media Lab, μόνο 15% των νέων μεταξύ 12-24, στην Αμερική, θέλει να ακούει ραδιόφωνο από το mp3όφωνό του, οι υπόλοιποι 85% προτιμούν να ακούν τα mp3 που έχουν επιλέξει οι ίδιοι και έχουν βάλει στη συσκευή (πηγή: playlist magazine). Μάλλον έτσι εξηγείται λοιπόν γιατί τα iPods δεν έχουν ραδιόφωνο και γιατί υπάρχουν τόσα λίγα περιφερειακά (σε σχέση με το πόσα υπάρχουν συνολικά) που προσφέρουν τέτοιο. Μα αυτό σου λέω μπαίνω μέσα στη σελίδα και διαβάζω τα specs και δεν αναφέρει πουθενά τα χρώματα ως αριθμό :confused: . "What is the difference between the iPod "Color" and iPod 5G/video? In some general ways, the iPod 5G/video could safely be described as a slightly slimmer and enhanced version of the iPod "Color" with additional software functionality borrowed from the iPod nano--notably the "Screen Lock" security feature, a stopwatch, and "world clock" applications. Both models support viewing photographs, optionally with synchronized music, both on the iPod itself and on a television or projector using an A/V cable, in addition to playing music. However, the iPod 5G/video has a 2.5 inch, "QVGA transflective over 260,000 color liquid crystal display" (320x240, .156-mm dot pitch) with a "white LED" backlight, which is both larger and higher resolution than earlier models, a slightly smaller "clickwheel", απο ΕΔΩ και ΕΔΩ τεσπα η οθόνη λέει όπως και να έχει. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Τι να σου πω, στη σελίδα της Αpple, αν κατέβεις προς τη μέση, αμέσως μετά τα accesssories, έχει τις πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές και αναφέρει συγκεκριμένα τα χρώματα, από εκεί πήρα και το screenshot. Επίσης και το manual αλλά και εδώ στην κατηγορία videos, πάλι τόσα λέει! Ουφ, γιατί μας βάζουν δύσκολα; :) Παράθεση http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Hi! Είμαι καινούρια στο forum και δεν έχω προλάβει ακόμα να τσεκάρω όλα τα θέματα οπότε δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί αυτό: διάβασα σε ένα ξένο σάιτ με κριτικές mp3 players ότι τα mp3 players της SONY έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα i-pods (π.χ πολύ καλύτερη μπαταρία) αλλά είναι πολύ πιο δύσχρηστα στη μεταφορά τραγουδιών - δηλαδή ότι το Sonicstage δηλαδή σε σχέση με το i-tunes της Apple είναι χάλια. Επειδή είμαι ψιλοάσχετη, θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν ισχύει? Έχει κανείς SONY mp3 player? Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Καλωσήρθες! Αν και δεν είναι η απάντηση που περιμένεις, καθώς δεν έχω Sony, αυτά που διάβασες ισχύουν, όπως είναι αλήθεια και ότι τα apple έχουν καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής και είναι εξαιρετικά πιο εύχρηστα: όχι μόνο το iTunes ως πρόγραμμα διαχείρισης της μουσικής και επικοινωνίας με το pc αλλά κυρίως η ίδια η συσκευή. Η μπαταρία τους πράγματι είναι μέτρια αλλά βρίσκεται μάλλον κοντά στο μέσο όρο της κατηγορίας. Τα Sony ξεχωρίζουν στο θέμα της αυτονομίας με βάση όσα έχω διαβάσει σε κριτικές αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάρεις ένα Sony μόνο γι' αυτό το λόγο. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Thanx για την απάντηση! Έχω ήδη το Sony από χθες, έτσι δεν τίθεται θέμα επιλογής πλέον μεταξύ αυτού και του i-pod. Πάντως η αυτονομία είναι αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα. Μία ακόμα ερώτηση (εδώ θα φανεί πόσο άσχετη είμαι). Τα τραγούδια που αντιγράφονται από cd στον υπολογιστή πρέπει να παραμείνουν στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή ακόμα και αφού μεταφερθούν στο mp3 player?? Μου είπαν ότι αυτό είναι απαραίτητο, γιατί αν δεν υπάρχουν αποθηκευμένα στον υπολογιστή, θα διαγράφονται από το δίσκο του mp3 player κάθε φορά που θα θέλω να μεταφέρω ένα καινούριο τραγούδι!? Με άλλα λόγια, ότι κάθε φορά που περνιέται ένα νέο τραγούδι στο mp3 player, ξαναπερνιούνται και όλα τα παλιά...Sorry αν δεν βγάζω νόημα, αλλά έτσι μου είπαν και επιπλέον δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γι' αυτά! Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panstath Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Epeidh to eixa psa3ei kapws me to sony, (an kai den exw) mporw na epibebebaiwsw apo ayta pou exw diabasei oti an sbhseis mp3 apo ton ypologisth sbhnetai kai apo to mp3 player. To oti prepei na 3anafortwseis ola ta tragoudia den 3erw. Prosoxh pantws MHN sbhneis tragoudia apo ton ypologisth akoma kai an ta exeis sto mp3 player giati den mporeis na ta antigrapseis pisw apo to player ston ypologisth. Megia pantws, einai pragmatika wraia - idiatera sthn ais8hsh - bary pragma sxetika me to mege8os! koita kai 2-3 selides prin opou yphrxan sxetikes erwthseis. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Μα, στην περίπτωση που το player δεν είναι σε θέση να παίζει τα τραγούδια που του ρίχνεις μέσα του με drag + drop, και για να το κάνει αυτό πρέπει να τα περάσεις από το εκάστοτε πρόγραμμα, είναι λογικό όταν διαγράψεις ένα τραγούδι από τον υπολογιστή να διαγραφεί και από το player. Από την άλλη ΔΕΝ ξανα-μεταφέρονται όλα τα τραγούδια, μόνο τα νέα ή αυτά στα οποία πειράχτηκε κάτι (πχ αν άλλαξες κάποιο πεδίο στο id3 tag κλπ...) Παράθεση http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
germany96 Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Μπαίνοντας στον φάκελο του ipod video υπάρχει ένας φάκελος με το όνομα Thumbs. Υπέθετα ότι σε αυτό τον φάκελο αποθηκεύονται τα εξώφυλλα των μουσικών album κι όταν παρατήρησα ότι όσα περισσότερα εξώφυλλα πέρναγα στο ipod τόσο μεγάλωνε ο χώρος που καταλάμβανε ο φάκελος πλέον ήμουν σχεδόν σίγουρος γι'αυτό. Όμως πολύ γρήγορα έφτασε το 1GB κι έτσι δοκίμασα να το αφαιρέσω από το ipod, έπειτα όμως παρατήρησα ότι τα εξώφυλλα δεν χάθηκαν.Ξέρει κάποιος σε τι χρησιμεύει αυτός ο φάκελος και αν μπορώ να τον διαγράψω μόνιμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Thanx και πάλι.. Όσον αφορά την ξανα-μεταφορά, μου είπαν (άλλοι τώρα) ότι στην ουσία δεν μεταφέρονται ξανά, απλώς γίνεται ένα τσεκάρισμα ό,τι υπάρχουν τα ίδια αρχεία και στο σκληρό του υπολογιστή και στο player - για λόγους ασφαλείας ή κάτι τέτοιο. Η απορία μου είναι: είναι λογικό να έχεις για πάντα στον υπολογιστή σου όλα τα τραγούδια που έχεις και στο player? Δεν είναι χάσιμο χώρου (του σκληρού του υπολογιστή)?? Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Thanx και πάλι.. Όσον αφορά την ξανα-μεταφορά, μου είπαν (άλλοι τώρα) ότι στην ουσία δεν μεταφέρονται ξανά, απλώς γίνεται ένα τσεκάρισμα ό,τι υπάρχουν τα ίδια αρχεία και στο σκληρό του υπολογιστή και στο player - για λόγους ασφαλείας ή κάτι τέτοιο. Η απορία μου είναι: είναι λογικό να έχεις για πάντα στον υπολογιστή σου όλα τα τραγούδια που έχεις και στο player? Δεν είναι χάσιμο χώρου (του σκληρού του υπολογιστή)?? Ναι, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Αλλιώς τους players με σκληρό 20gb και πάνω δε θα τολμούσαμε να τους βάλουμε να κάνουν update... Τώρα το αν είναι λογικό είναι σχετικό: εγώ ακούω συχνά μουσική από το pc στο σπίτι, γι' άλλον μπορεί να είναι άχρηστο. Η λογική τους είναι ότι έχεις και έναν αρκετά μεγάλο σκληρό για να χωρά και τη μουσική. Επίσης είναι χρήσιμο αν θες να αλλάξεις player. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos the greek Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Creative Zen Vision: M (30GB) review: http://www.asia.cnet.com/reviews/portable_av/0,39033456,39297086-39097200p,00.htm# Photos: http://www.generationmp3.com/index.php/2005/12/09/2024-exclusif-gmp3-conference-creative-avec-sim-wong-hoo-et-preview-du-zen-visionm http://vr-zone.com.sg/?i=3025 :) Παράθεση Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι... Wind Όσα παίρνει ο άνεμος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teokeh Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Hi! Είμαι καινούρια στο forum και δεν έχω προλάβει ακόμα να τσεκάρω όλα τα θέματα οπότε δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί αυτό: διάβασα σε ένα ξένο σάιτ με κριτικές mp3 players ότι τα mp3 players της SONY έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα i-pods (π.χ πολύ καλύτερη μπαταρία) αλλά είναι πολύ πιο δύσχρηστα στη μεταφορά τραγουδιών - δηλαδή ότι το Sonicstage δηλαδή σε σχέση με το i-tunes της Apple είναι χάλια. Επειδή είμαι ψιλοάσχετη, θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν ισχύει? Έχει κανείς SONY mp3 player? Με γειά το μηχανάκι καταρχήν. Αυτά που διάβασες για την ποιότητα αναπαραγωγής τα απορρίπτω μιά που έχοντας ένα iPod mini 6GB και ένα Rio Karma 20Gb για πάνω απο 2 μήνες έκαστο μπορώ να πω πως το Sony είναι χαλαρά ποιοτικότερο σαν ήχος, πολύ πιό βολικό με τα κουμπιά παρά με τα wheel του iPod, ποιό μικρό και ποιό ωραίο και για μπαταρία.....δεν το συζητάω. Το Sonicstage μου πήρε μισή ώρα να το καταλάβω και να περάσω τα πρώτα τραγούδια στο mp3. Το iTunes μερικές μέρες και δεν έβγαλα άκρη. Εαν η ένταση σου φαίνεται αρκετά χαμηλή, ρίξε μιά ματιά μερικά posts πριν, αναφέρω κάποια links που μπορείς να φέρεις τα επίπεδα της έντασης στο Sony στα ύψη, κάντο, θα εκπλαγείς!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Μπαίνοντας στον φάκελο του ipod video υπάρχει ένας φάκελος με το όνομα Thumbs. Υπέθετα ότι σε αυτό τον φάκελο αποθηκεύονται τα εξώφυλλα των μουσικών album κι όταν παρατήρησα ότι όσα περισσότερα εξώφυλλα πέρναγα στο ipod τόσο μεγάλωνε ο χώρος που καταλάμβανε ο φάκελος πλέον ήμουν σχεδόν σίγουρος γι'αυτό. Όμως πολύ γρήγορα έφτασε το 1GB κι έτσι δοκίμασα να το αφαιρέσω από το ipod, έπειτα όμως παρατήρησα ότι τα εξώφυλλα δεν χάθηκαν.Ξέρει κάποιος σε τι χρησιμεύει αυτός ο φάκελος και αν μπορώ να τον διαγράψω μόνιμα; Έχεις φωτογραφίες στο iPod σου; Ή video; Παράθεση http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
germany96 Δημ. December 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2005 Και φωτογραφίες και βίντεο. Όταν βγάζω τον φάκελο Thumbs χάνονται οι φωτογραφίες. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ενώ οι φωτογραφίες που έχω περάσει είναι 160MB, ο φάκελος πιάνει 1GB. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punky Δημ. December 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2005 Και φωτογραφίες και βίντεο. Όταν βγάζω τον φάκελο Thumbs χάνονται οι φωτογραφίες. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ενώ οι φωτογραφίες που έχω περάσει είναι 160MB, ο φάκελος πιάνει 1GB. Έχω την εντύπωση πως το ipod αποθηκεύει 2-3 version κάθε φωτογραφίας. Για τα thumbnails και για το full screen. Αλλά τόση διαφορά σε μέγεθος με ξενίζει. Παράθεση L' enfer c' est les autres Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosxeng3 Δημ. December 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 10, 2005 ιποδ αποθηκευει το thumb για να το δεις.. το full αρχειο ΜΟΝΟ για μεταφορα, δεν εχει δηλ. zoom.. :) Παράθεση Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. December 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2005 Σήμερα στο fnac μπόρεσα και δούλεψα λίγο το ipod (nano & 30Gb). Πολύ εύχρηστο, εξαιρετική συσκευή, βολική στο χέρι. Μέχρι τον Ιανουάριο θα το πάρω το τριαντάρι... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos the greek Δημ. December 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2005 Παιδιά το νέο Creative Zen M απλά υπερέχει... http://dapreview.net/e107_files/public/4677_dsc03122.jpg http://dapreview.net/e107_files/public/4677_dsc03168.jpg http://dapreview.net/e107_files/public/4677_tv2.jpg http://dapreview.net/e107_files/public/4677_tv11.jpg http://dapreview.net/e107_files/public/4677_tv12.jpg ζοομ:http://dapreview.net/e107_files/public/4677_dsc03155.jpg http://dapreview.net/e107_files/public/4677_dsc03208.jpg http://dapreview.net/e107_files/public/4677_dsc03219.jpg Το θέλω ήδη κυκλοφορεί Ιαπωνία...αχχχ άτιμοι σχιστομάτιδες... :) Παράθεση Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι... Wind Όσα παίρνει ο άνεμος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. December 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2005 Παιδιά το νέο Creative Zen M απλά υπερέχει... Το θέλω ήδη κυκλοφορεί Ιαπωνία...αχχχ άτιμοι σχιστομάτιδες... :) Μου φαίνεται έχεις κόλλημα με την Creative ή είναι η ιδέα μου...; Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosxeng3 Δημ. December 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2005 νομιζω με εξαιρεση το παχος.. οτι απο αυτα που βλεπουμε υπαρχει μια υπεροχη.. βεβαια οχι τοση που να φυγουν αυτοι που "θελουν" ipod.. παντως το X5 το μονο που τρεχει σε W98 και δεν εχει κλειδωμα.. και γραφει απο το radio 64-320 mp3!!.. (το vision M AD.. wav πολυ μετριος ηχος.. μονο για να ακουσεις την εκπομπη.. :) ) Mηπως γι' αυτο χρειαζονται τα XP;.. ;) ελπιζω ο δεκτης πολυ καλυτερος απο το zen micro.. @manos the greek μαλλον σιγουρα δεν δουλευεις για την creative :D δεν δουλευει κανενα link.. :) Παράθεση Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos the greek Δημ. December 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2005 Έχω κόλλημα με ό,τι δεν είναι ipod! :lol: Τα λινκ δεν λειτουργούν γιατί πρέπει να κάνετε register στο forum για να τις δείτε! Δείτε εδώ:http://www.generationmp3.com/index.php/2005/12/11/2037-ecran-creative-zen-visionm-vs-ecran-apple-ipod-5g Όντως το ξέρω για τα wav αλλά δεν πειράζει δεν θα έχει την ποιότητα του Iriver αλλά από το ολότελα.. :rolleyes: :rolleyes: Πιστεύω πως κάθε μέσος χρήστης θα έπαιρνε Ipod μόνο για να πουλήσει ''μούρη'' έχω ipod όλε είμαι πρώτος τέτοιο στυλ. Just for the brandname... Επειδή είναι μόδα, πουλάει πολύ και έχει γίνει συνώνυμο με το mp3 player. Aν σύγκρινουμε το νέo Creative Zen M με το Ipod Video θα δούμε ότι το Creative σαφώς υπερέχει! :) Καλημέρα σε όλους, Μάνος Παράθεση Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι... Wind Όσα παίρνει ο άνεμος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. December 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2005 Εγώ θα έπαιρνα Ipod μόνο για να πουλήσω ''μούρη'' ξέρεται έχω ipod όλε όλε όλε είμαι πρώτος. Just for the brand... Γιατί αν σύγκρινουμε το νέo Creative Zen M με το Ipod Video θα δούμε ότι το Creative σαφώς υπερέχει! :) Καλημέρα σε όλους, Μάνος Aυτό είναι μεγάλη υπερβολή. Εγώ πήρα iPod γιατί απλά δουλεύει, είναι αυτό που λέγεται 100% hassle-free. Δεν με ενδιαφέρει να εντυπωσιάσω κανέναν ενώ ούτε οι φίλοι μου ενδιαφέρονται για τέτοια πράγματα. Στην τσέπη μου το βάζω και κανείς δεν ξέρει τι είναι, έλεος δηλαδή. Και μόνο λογικά να το πάρεις, δεν μπορεί το 90% της αγοράς να προσπαθεί να πουλήσει μούρη (σε ποιον; στο υπόλοιπο 10%; ), κάποιο λόγο έχουν που τα παίρνουν. Άσε που στην Ελλάδα η Apple δεν είναι και κανένα σοβαρό brand name, το όνομα Sony ας πούμε μετράει πολύ περισσότερο. Αυτά, χωρίς ίχνος διάθεσης να ξεκινήσω αντιπαράθεση, απλά για να βάζουμε μερικά πράγματα στη θέση τους. Απο εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει με βάση το γούστο και τις ανάγκες του. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. December 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2005 αυτο τον μηνα θα παρω κι εγω το Ipod video σε μαυρο χρωμα,τελικα παιδια παιζει βιντεο κανονικα?ειναι αυκολη η μεταφορα τους στο ipod?η θελει μετατροπες. θα το παρω για ενα λογο,εχω οθονη στο αυτοκινητο κι εχω γεμισει το αμαξι με video cd ενω τωρα θα τα χω ολα σε μαι συσκευη. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. December 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2005 Εγώ θα έπαιρνα Ipod μόνο για να πουλήσω ''μούρη'' ξέρεται έχω ipod όλε όλε όλε είμαι πρώτος. Just for the brand... Γιατί αν σύγκρινουμε το νέo Creative Zen M με το Ipod Video θα δούμε ότι το Creative σαφώς υπερέχει! Μεγάλο ποστ και ψιλο off topic: Νομίζω ότι το 'προτιμώ οτιδήποτε μη iPod' είναι το ίδιο (κακό) με το 'προτιμώ iPod γιατί είναι in και πουλάω μούρη αν έχω ένα'. Γιατί έτσι δεν επιλέγεις τι αγορά θα κάνεις (όχι εσύ, γενικά μιλάμε) με βάση τις ανάγκες σου και κατά πόσο σου τις καλύπτει ένα προϊόν, αλλά με βάση το hype. Και τότε, είτε είσαι υπέρ είτε κατά, είναι το ίδιο και το αυτό, έχεις πέσει ήδη θέμα του hype αυτού. Εγώ επέλεξα το iPod και προς το παρόν δεν το αλλάζω, όχι επειδή πουλάω μούρη -άλλωστε λίγοι άνθρωποι έχουν δει κάτι πέρα από τα ακουστικά του μια που συνεχώς είναι στην τσέπη ή στην τσάντα- αλλά επειδή, αφού δοκίμασα σχεδόν τα περισσότερα mp3 players και κινητά, κατέληξα στο ότι αυτό είναι το προϊόν που κάνει αυτά που έψαχνα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ραδιόφωνο, video και φωτογραφίες βλέπω σπάνια και η ανάλυση του και τα χρώματά του με καλύπτουν απόλυτα, δεν έχω ανάγκη να ηχογραφώ από άλλες πηγές ήχου, και η ποιότητα του ήχου του μου φαίνεται παραπάνω από ικανοποιητική. Οπότε γιατί να τα πληρώσω όλα τα εξτρά αν δεν τα χρειάζομαι; Από την άλλη, αυτό που με νοιάζει περισσότερο απ'όλα είναι τρία πράγματα: 1) να είναι πάρα πολύ εύκολο στη χρήση. Όχι επειδή δεν θα μπορούσα να δουλέψω και με την πιο δύσχρηστη συσκευή, αλλά επειδή βαριέμαι αφόρητα να το κάνω. Αν το γελάτε αυτό σκεφτείτε τις φορές που σπρώξατε μια γυάλινη πόρτα αντί να την τραβήξετε επειδή δεν είχε σωστά χερούλια ή επειδή δεν είδατε τη σήμανση Έλξατε' 'Ωθήσατε?. Γιατί την πατάμε εκεί; Γιατί δεν προσέχουμε τη σήμανση; Γιατί δεν θέλουμε και δεν πρέπει κιόλας να σκεφτούμε πως θα σπρώξουμε μια πόρτα. Βαριόμαστε! Γιατί να πρέπει να διαβάσω το πως λειτουργεί μια πόρτα; 2) να κάνει όσα μου λέει ότι το αγόρασα για να κάνει, να τα κάνει ΚΑΘΕ φορά, και να τα κάνει άψογα. Ας κάνει τα μισά και λιγότερα απ'οσα κάνουν άλλες συσκευές, αν μπορώ να την εμπιστεύομαι ότι θα τα κάνει, τότε το προτιμώ από κάτι άλλο το οποίο δεν θα είναι τόσο σταθερό. Αν το θεωρείτε ασήμαντο, σκεφτείτε τις φορές που εκνευριστήκατε επειδή η ηλεκτρονική πινακίδα που λέει το πότε θα έρθει το επόμενο τρένο στο μετρό δεν είναι ακριβής ή δεν λειτουργεί. Γιατί εκνευριστήκατε; Άλλωστε πριν από λίγο καιρό δεν είχαμε καν πινακίδες και περιμέναμε με τις ώρες ('λες αν ανάψω τσιγάρο να έρθει επιτέλους το λεοφωρείο;'). Μα εκνευριστήκατε γιατί περιμένετε από την πινακίδα να κάνει σωστά τη μία και μοναδική δουλειά που τη βάλανε να κάνει. Αν, δε, εκνευριστείτε (δηλαδή αν κάνει η πινακίδα λάθος) πάνω από 2-3 φορές τότε θα πάψετε να την εμπιστεύεστε, οπότε και θα την απαξιώσετε. Άλλο παράδειγμα: τα διόδια. Γιατί δεν σκέφτεται κανείς 'ρε, είμαστε σίγουροι ότι αυτή η μπάρα δεν θα πέσει πάνω μας όσο περνάμε;' Γιατί ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο οπότε και δεν έχουμε λόγο. Για να γίνει 1-2-3 φορές και θα σας πω μετά. 3) όταν κάνει αυτά που του λέω να κάνει, να με ειδοποιεί με τον πιο απλό τρόπο για το ότι τα έκανε. Αν και αυτό σας φαίνεται περιττό, σκεφτείτε τις φορές που τσεκάρατε αν όντως ανάψατε το σωστό μάτι της κουζίνας. Το iPod κάνει και τα τρία στην εντέλεια. - Έχει τον πιο διαισθητικό τρόπο λειτουργίας που υπάρχει και χρησιμοποιεί τέσσερα κουμπιά με διεθνώς και πολύ εύκολα αναγνωρίσιμα σύμβολα. Το ίδιο έχει πετύχει και το iRiver κατά τη γνώμη μου. Η Creative έχει 3 ιερογλυφικά. Γιατί να πρέπει να τα αποκρυπτογραφήσω; - Λειτουργεί τόσο καιρό χωρίς να κρασάρει ούτε μια φορά, ούτε αυτό ούτε ο υπολογιστής, χωρίς να έχει ούτε ένα άγνωστο bug, χωρίς να έχει τυχαίες συμπεριφορές. Ούτε τα Creative ούτε -κυρίως- τα Sony το έχουν επιτύχει αυτό (είχα φτάσει στο σημείο να τσεκάρω κάθε φορά το Sony να δω αν όντως τα είχε πάρει τα τραγούδια). - Σου δίνει feedback για το τι κάνει/έκανε με τον απλούστερο δυνατό αλλά και σωστό τρόπο. Καταλαβαίνεις ακόμα και στα τυφλά ποιό κουμπί πρέπει να πατήσεις αλλά και ότι το πάτησες. Και κάτι γενικότερο, συγγνώμη για την φλυαρία και την κατάχρηση του χώρου: Ο μύθος του 'είναι δύσχρηστο κάτι, άρα είναι και δυνατό' και αντίστοιχα του 'είναι εύχρηστο άρα και με λιγότερες δυνατότητες' (που είναι πολύ κοντά στο 'δε θέλω να χρησιμοποιώ κάτι που το χρησιμοποιούν εύκολα όλοι γιατί δεν είμαι ένας από τη μάζα') δεν ισχύει. Η πιο τρανή απόδειξη είναι ότι σπάνια συσχετίζονται οι δυνατότητες ενός προϊόντος με το ίδιο το προϊόν αλλά περισσότερο με αυτόν που το χειρίζεται. Οσοι τυχόν έχετε προσπαθήσει να διδάξετε/δείξετε για παράδειγμα υπολογιστές σε άλλους, είτε στο χώρο της δουλειάς είτε εκτός, θα το καταλάβετε - κανείς δε λέει πχ 'α τι ωραία πράγματα μπορώ να κάνω με το excel, πρέπει να είναι ένα καλό πρόγραμμα, αν και δύσκολο'. Αυτό που λένε είναι 'αυτό είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα, πρέπει να είστε πολύ έξυπνος κύριε 'δάσκαλε' για να το χειρίζεστε έτσι/στο πανεπιστήμιο σας το μάθανε;/εγώ δεν θα το καταφέρω ποτέ'. Βασικότατη αρχή και του industrial (και όχι μόνο) design αλλά και της αλληλεπίδρασης ανθρώπων-μηχανημάτων, είναι ότι αν κατασκευάσεις ένα μαζικό, καταναλωτικό προϊόν το οποίο εγείρει αυτόματα αρνητικές αντιδράσεις από τις μάζες (στις οποίες και απευθύνεται), κυρίως σχετικά με τις δυνατότητές ΤΟΥΣ (των χρηστών), έχεις αποτύχει. Και το ότι οι άνθρωποι ΜΠΟΡΕΙ και να το χρησιμοποιούν μαζικά δε σημαίνει ότι το κάνουν με ευχαρίστηση, απλά το κάνουν γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή ή γιατί είναι μια παγιωμένη κατάσταση (γι'αυτό αλλάζει τόσο δραστικά το Office η Microsoft και όχι επειδή δεν είχε τι άλλο να κάνει). Η άλλη βασική αρχή είναι ακριβώς αυτή: ότι, όσο κι αν επιδρά θετικά στα ένστικτά μας ένα προϊόν ('δεν ξέρω καν σε τι χρησιμεύει ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΛΩ'), η μακροπρόθεσμη επιτυχία του εξαρτάται από την ευχρηστία του και το κατά πόσο ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Αντίστοιχη επιτυχία μπορεί να έχουν προϊόντα που δεν μας κάνουν κούκου με την πρώτη ματιά αλλά η χρήση τους τα κάνει απαραίτητα. Το ιδανικό είναι να πετύχεις ένα προϊόν και στους 2 τομείς, και να κάνει τον κόσμο να λέει 'α τι ωραίο' και να τον κάνεις να νιώθει ικανοποίηση με τη χρήση του. Ο λόγος που το iPod πέτυχε δεν είναι ότι είναι μόδα, άλλωστε δεν είναι το πρώτο που βγήκε. Είναι το ότι, συν τοις άλλοις, έχουν προσεχθεί τόσο πολύ οι τομείς αυτοί. Όποιος τους νομίζει περιττούς (μεταξύ των οποίων και η Creative, και δεν αναφέρομαι μόνο στο iPod, ποιός δεν την έχει βρίσει για το χ ή ψ προϊόν της;) τότε έχει χάσει το παιχνίδι. Πρόκειται για ένα αμιγώς μαζικά καταναλωτικό προϊόν που απευθύνεται σε όλους, και σε μας και στις μανάδες μας, και έχει πέσει άπειρη δουλειά στους τομείς αυτούς. Είναι και μόδα αλλά για να φτάσει να γίνει μόδα και να συνεχίσει να πουλάει ακόμα και μετά που έγινε μόδα, συντέλεσαν άλλα πράγματα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη φορά που γίνεται 'ντόρος' για μη iPod προϊόν είναι για ένα... σχεδόν iPod. Και μακάρι να πιάσει το Creative για να ξεκουνηθεί και η άλλη λίγο μπας και μας δώσει ξανά ένα ριζοσπαστικό προϊόν. Συγγνώμη για τη φλυαρία και τη διατριβή :) Παράθεση http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manos the greek Δημ. December 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2005 ''Εγώ θα έπαιρνα Ipod μόνο για να πουλήσω ''μούρη'' ξέρεται έχω ipod όλε όλε όλε είμαι πρώτος. Just for the brand...'' Αυτή η πρόταση δεν αναφέρεται σε μένα ήθελα να πω γενικά πως σκέφτεται ένας μέσος χρήστης και αυτό αντιμετώπισα στο Πλαίσιο όταν πήγα να το πάρω (το H10) μου είπαν τζάμπα λεφτά χαλάς πάρε ipod... Stereo: συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λες, αλλά πιστεύω πως καθένας επιλέγει κάθε προιόν ανάλογα με τις ανάγκες του για εμένα π.χ. το ραδιόφωνο είναι μεγάλη ανάγκη για μένα video δεν βλέπω πολύ αλλά με ενδιαφέρει η ανάλυση της οθόνης για σένα άλλα για άλλον άλλα... Εκφράστηκα λάθος προηγουμένος δεν διατύπωσα σωστά την πρόταση και συγνώμη για αυτό, απλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το M. Ο ανταγνωνισμός είναι πάρα πολύ καλό πράγμα βοηθάει τις εταιρίες να γίνουν καλύτερες και να μας προσφέρουν καλύτερα προιόντα. :) Παράθεση Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι... Wind Όσα παίρνει ο άνεμος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts